Paturi de anvelope: idei de fabricație

Pentru a crea o expresie expresivă pentru patul de flori, este necesară o bordură pentru a desemna limitele structurii. O soluție neobișnuită în această situație sunt anvelopele vechi de mașini, pe care proprietarii de mașini le aruncă într-un depozit de deșeuri ca fiind inutile, pur și simplu poluând mediul. Un produs realizat manual dintr-o anvelopă uzată nu numai că va ajuta la protejarea mediului, ci și o decorare spectaculoasă a unui pat de flori pe parcela dvs. de grădină.

Caracteristici speciale

Paturile de anvelope uzate au multe avantaje:

 • Chiar și un consumator cu venituri medii își poate permite să spargă un pat de flori la cabana de vară sau sub ferestrele unei case, deoarece anvelopele care și-au depășit viața nu reprezintă nici o valoare materială.Materialul folosit poate fi cu siguranță găsit în proprietarii de mașini prietenilor care visează să scape de anvelope vechi. Pentru ei, este un gunoi, iar pentru un designer de peisaje amatori este baza unei viitoare capodopere.
 • Anvelopele uzate nu mai au rigiditatea inițială, astfel încât acestea pot fi ușor accesibile oricăror tratamente. La decorare folosiți un set mic de unelte: cretă, un cuțit ascuțit sau un jigsaw, vopsea cu pulverizare. Cel mai simplu design de grădină nu necesită nici un tratament - puneți pneul pe pământ și umpleți-l cu pământ.
 • Un accesoriu de grădină din cauciuc este cunoscut pentru durabilitatea sa: nu se teme de umezeală, nu putrezeste, nu se teme de bacterii și ciuperci. Probabilitatea că se va sparge de șoc mecanic sau îngheț este prea scăzută. Dar chiar și în acest caz, situația este rezolvată - vechea pneu este ușor înlocuită cu o altă pneu.
 • Un pat de anvelope uzate este un design compact, mobil, ușor de transportat și ușor de schimbat locația. Nimic nu te împiedică să-l transporți chiar într-un alt oraș, trebuie să elimini solul vechi.
 • Anvelope caracteristice capacității de transformare.Chiar și paturile unice de flori, create cu dragoste cu mâinile lor, se pot plictisi de timp. O modalitate simplă de a rectifica situația este de a repara produsul. Cu ajutorul vopselei spray poate varia infinit gama de culori, schimbând în mod constant anturajul zonei de grădină.
 • Un pat de flori de pe o roată folosită este întotdeauna un câștig pentru designul peisajului. Acest material vă permite să arătați creativitatea, să vă exprimați, să vă arătați potențialul artistic.

Nu există defecte semnificative ale produselor. Dar adepții clasicismului nu îi favorizează: unii necesită ceva mai familiar și mai elegant, alții nu vor să piardă timp pentru fabricarea compozițiilor decorative.

Dezavantajele includ inflamabilitatea materialului, dar cu respectarea siguranței la incendiu, acest fapt este irelevant.

Cum pot să fac?

Pentru a crea cea mai simplă grădină de flori de pe roata veche, nu sunt necesare instrucțiuni pas cu pas - este suficient să umpleți solul din anvelopă și patul de flori este gata. Dar chiar și un astfel de lucru banal poate fi făcut frumos, să-i dai un personaj și să adaugi un "zest".

Pentru a crea un ghiveci elegant de anvelope, este suficient să faceți broșuri sau petale de diferite dimensiuni de-a lungul marginii:

 • Pentru a face acest lucru, marginea interioară a roții din cauciuc este tăiată sub formă de zig-zag sau val, apoi produsul este inversat, lustruit și acoperit cu vopseaua dorită.
 • Dar, mai întâi, marcați forma viitoare a paturilor de flori, punând un ornament cu cretă. În acest stadiu merită să dați frâu liber fanteziei și să desenați ornamentul pe care îl doriți.

Cum să tăiem?

După aplicarea modelului de marcare este necesară tăierea pneului pentru viitoarele paturi de flori. Aceasta este cea mai consumatoare parte a postului. Pentru asta aveți nevoie de un cuțit ascuțit, de panglică sau de șlefuit. Cuțitul a tăiat puțin mai mult, dar bulbul topește cauciucul și adaugă o aromă neplăcută.

Pentru a crește alunecarea lamei de cuțit, poate fi lubrifiat cu săpun lichid în timpul procesului de tăiere. O ușurință considerabilă a procesului va ajuta la utilizarea unui jigsaw, care vă permite să tăiați chiar cele mai complexe forme.

Atunci când tăierea poate fi rănită, asigurați-vă că folosiți mănuși speciale și ochelari de protecție. Lucrați mai bine pe o suprafață tare, largă: o masă stabilă sau o bucată de placaj așezată pe pământ.

Din abundența prafului de cauciuc, care este renumit pentru anvelopele chinezești, se va economisi aparatul respirator.

Tăiați modelul strict la linia dorită, apoi produsul se va transforma neted și frumos. Partea tăiată nu este aruncată, poate fi utilizată ca bază pentru un stand sau o margine pentru o grădină de flori în miniatură.

Cum să ieși?

Pentru a roti roata, trebuie să o lăsați tăiată în jos, să luați marginea tăiată și să încercați să o întoarceți spre interior. Este important să începeți cel puțin să faceți manipulările cu o mică parte a anvelopei. Apoi, procesul va merge mai ușor - fiecare parte va îndepărta următorul. Această activitate necesită o anumită forță fizică, fetele de aici nu vor fi ușoare.

Cum sa culori?

Procesul de decorare a anvelopei este pasul cel mai plăcut în procesul de fabricație, necesită pregătire în avans. Suprafața formei viitoare este bine pregătită pentru a netezi rugozitatea și alte defecte. Apoi, țagla de cauciuc este spălată de murdăria fină și praful blocat în trepte și degresat cu un solvent sau cu alcool alb. Numai după aceea continuați să pictați.

Este posibilă vopsirea roților:

 • perie;
 • pistol de pulverizare;
 • de la cutie.

Folosind o perie vă puteți picta chiar și cele mai inaccesibile zone de pe suprafață, inclusiv golurile dintre protectori. Această metodă este eficientă, dar durează mult. Cu ajutorul unei perii, ele creează și modele mai subțiri grațioase, subliniind detaliile și formele produsului.

Pulverizatorul asigură o distribuție uniformă a materiei colorante. Avantajul unei astfel de colorări - lipsa de pete și urmele periei. Consumul de vopsea în acest caz este ușor mai mare decât în ​​versiunea anterioară.

Cel mai convenabil mod de a face acest spray, dar această metodă este cea mai scumpă.

Enamel, ulei sau vopsele nitro sunt utilizate ca soluții de colorare. Vopseaua este aplicată nu numai în exterior, ci captează și partea superioară de 10-15 cm a suprafeței interioare. Ca grund, este mai bine să folosiți un strat de alb și numai după aceea să aplicați un strat de culoare: culoarea finisajului va fi mai strălucitoare și mai fină.

După pictura timp de câteva zile, trebuie să uscați piesa la soare.

Când pictați anvelopele merită respectate mai multe reguli:

 • atunci când alegeți nuanțe luminoase pentru marginea patului de flori, solul din interiorul acestuia nu se va supraîncălzi împreună cu rădăcinile plantelor;
 • nu este nevoie să aplicați un strat gros de vopsea, în caz contrar se poate sparge, în special în iernile înghețate sau în căldura vărsată de vară;
 • un ornament de flori prea colorat poate distrage atenția de la aranjamentele de flori.

Paleta de culori este aleasă în funcție de conceptul de design al grădinii:

 • argintiu metalic va transforma o anvelopă de cauciuc într-o vază de oțel plină de farmec;
 • culoarea verde va masca un element decorativ pe un gazon verde;
 • luminile spectaculoase luminoase vă vor permite să faceți accente pe terenul grădinii.

Forma poate fi lăsată monocromatică sau aplicată cu un șablon, decorat cu o bandă sau model imitație de zidărie, șah - o varietate de ornamente oferă oportunități extraordinare și spațiu pentru zborul fanteziei către designerii de peisaj.

Unde să locuiți?

Indiferent de amplasarea structurii, patul roții vechi pare întotdeauna impresionant și atrage atenția. Cifrele ciudate ale anvelopelor auto pot fi făcute pentru a decora curtea, plasându-le în grădina din față la intrare sau pe terenul de joacă, arată bine în curtea unei case private sau în țară.

Paturile de flori sunt instalate direct pe teren sau pe suporturi speciale, atârnate pe pereți și arbori ca ghivece, sunt piramide și alte structuri complexe.

Dacă există un gard puternic sau un perete gol lângă casă, se poate aranja un pat de flori pe ele prin agățarea anvelopelor pe cabluri sau lanțuri. Spațiul din interior este umplut cu pământ, sunt plantate plante adecvate de înflorire. Ele fac găuri în cauciuc, astfel încât să existe unde să se scurgă excesul de apă. Partea inferioară a vasului este acoperită cu drenaj - suficient pietre mici și nisip.

Această versiune a patului de flori este relevantă pentru verandele sau pereții arborilor.

Exemple de proiectare

Există o mulțime de idei originale despre cum să faceți singur un pat de anvelope vechi. Tot ce este suficient pentru ca imaginația ta creativă să creeze o grădină de flori, are dreptul să existe.

Principalul lucru în proiectarea peisagistică a parcelei din spatele curții este de a proiecta totul într-un singur stil:

 • Un pat de flori poate servi pneuri, stivuite unul peste altul. Un astfel de gard nu va fi doar o decorare minunată a curții, ci va permite și spațiu zonat în jurul casei.
 • Compoziția sub forma unei piramide pentru copii constă din mai multe roți de diametre diferite.Suprafața deseori servește ca o roată decorativă în miniatura sau o oală de flori.
 • Dintre numeroasele anvelope vechi, construcția sub forma unui "munte de flori" este bine primită. Compoziția nu necesită tăierea și rotirea anvelopei, ci doar să le pictezi și să le asamblați într-o anumită ordine. La baza muntelui sunt 6 roți, pe ele - 5, apoi - 3 piese, un mic anvelope coroanează compoziția.
 • Anvelopa din mașină poate fi utilizată într-o poziție verticală. Pentru a face acest lucru, este înșurubat cu o șurubelniță la un perete de lemn ca o cutie poștală. Acesta va arata plante spectaculoase de alpinism sau înflorire nasturtium și petunia.
 • Anvelopele anterioare sunt capabile să preia aspectul oricărei animale și păsări, insecte și alți reprezentanți ai faunei. Temele pot fi feluri de mâncare sau articole de uz casnic, personaje de desene animate, monumente arhitecturale, motive de flori.

Un pat de flori sub forma unei gărgărițe sau o ceașcă de cafea, minions amuzante sau turnul înclinat din Pisa - nimic nu este imposibil pentru un material de cauciuc flexibil.

Floare de mușețel

Dacă spațiul permite un teren, puteți face un pat de flori sub forma unei flori.Designul necesită 4 anvelope, dintre care 3 trebuie tăiate în două părți - acestea vor deveni petalele viitorului mușețel. Întreaga anvelopă va fi mijlocul florii, în jurul căreia trebuie să puneți petalele.

Anvelopele sunt introduse în pământ cu 5-6 cm. Anterior, toate semifabricatele sunt vopsite în culori vii pozitive. Petalele pot fi în aceeași schemă de culori și pot fi alternate între ele în 2-3 culori.

Adăugarea extraordinară a modelului poate fi lipit de pietricele de sticlă, pe un pat de flori astfel de elemente de decorare se va asemăna cu picături de rouă înghețate, care vor revigora foarte mult designul.

Fântâna decorative

Chiar și cei care nu au aptitudini artistice speciale și o imaginație bogată vor putea construi o astfel de grădină de flori. Fântâna de anvelope nu necesită mult timp și cheltuieli speciale, dar va arăta spectaculos în designul peisajului.

Un astfel de obiect decorativ va completa armonios atmosfera confortabilă a curții unei case particulare, iar designul luminos al designului va sublinia frumusețea florilor de grădină.

Pentru constructie vor fi necesare trei anvelope vechi de aceeasi dimensiune. În fiecare dintre ele, sloturile sunt realizate din laturi opuse cu un cuțit ascuțit, pentru a introduce mai multe coloane de sprijin pentru acoperiș.Stâlpi pot fi de asemenea instalați pe exteriorul anvelopelor, ceea ce face munca mult mai ușoară.

Roțile sunt stivuite unele pe altele pentru a se potrivi cu sloturile. Prin ele trageți suporturile (de obicei grinzi sau bare), care sunt adâncite în pământ și instilate. Suprafața sub godeu trebuie să fie plat, astfel încât structura să fie stabilă.

Cu un acoperiș care seamănă cu unul real, binele pare mai realist. Prin urmare, este mai bine să o faci din materiale de acoperis, dacă a rămas din reparații. Între barele fixați suportul sub acoperiș ca o bara transversală. Ardezie, placi metalice, alte materiale de tablă sau plăci sunt atașate la acestea.

Opțiunea cea mai ușoară - de a face acoperișul roților de cauciuc tăiate. Pictează bine în orice culori potrivite, pentru decorare folosesc adesea un model sub formă de zidărie.

Ceai tânăr la cabana lor de vară

Cunoscătorii de confortul casei vor iubi grădina de flori sub forma unei perechi de ceai. Pentru aceasta, veți avea nevoie de două anvelope de diferite diametre, care trebuie așezate unul pe celălalt - mai întâi mic, pe partea superioară a celui mai mare, și fixați-le cu șuruburi de autoizolare.

Partea superioară a anvelopei este tăiată pentru a face ca ceașca să devină realistă și să o transforme într-o farfurie. Pentru utilizarea mânerului.

Puteți picta setul de ceai în culorile potrivite, de exemplu, mazărea roșie și albă. O paletă albastră sau roz pal va umple peisajul cu spiritul provensal al Mediteranei. Folosind aceeasi tehnologie, se poate face si ceainic, dar in loc de un maner din resturi de cauciuc, faceti un ceai de ceainic.

"The Princess Frog"

O grădină de flori sub forma unui amfibian amuzant va fi apreciată de copii, iar adulții nu vor putea să treacă prin "prințesa" verde. Un pat de flori în formă de broască este ușor de realizat, de fapt, chiar și un copil se poate descurca. Tot ce ai nevoie este trei pneuri din cauciuc, pre-vopsite în nuanță de smarald.

Două roți sunt așezate una lângă alta, iar a treia este așezată în partea superioară a centrului.

Pentru picioare, puteți adapta bucățile furtunului vechi și anvelopele plate. Ochii frumuseții verde pot servi drept găleți de plastic, iar o sticlă de plastic este potrivită pentru coroană. Dacă doriți să adăugați strălucire, puteți să vă lipiți genele cu un pistol de lipire, vopseaua cu vopsea roșie și să terminați imaginea cu săgeata Prințesei Frog.

De asemenea, puteți face o fată de floare interesantă din anvelope vechi. Detaliate clasa de master pe producția sa, a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor