Flori în țară: opțiuni de design

Nu există o ocupație mai fericită pentru gazda dachilor decât să vină cu și să pună în aplicare defalcarea paturilor de flori pe ea. Florile respiră poezia într-o ședere în afara orașului, creând o atmosferă de sărbătoare și bucurie. În același timp, nu este deloc necesar să încredințați proiectarea de paturi de flori unui designer profesionist. Armonia și eleganța compozițiilor florale pot fi realizate independent.

Caracteristici speciale

Atunci când alegeți designul patului dvs. de flori, totul va depinde de preferințele personale și conceptele de frumusețe și stil. Apropo, este acceptat să numiți o grădină de flori orice colecție de flori care au orice formă. Unii oameni preferă paturile de flori peisagistice libere, adică vărsări de flori sub formă de pete luminoase pe un gazon verde. Alții mai mult ca paturi de flori de forme riguroase - rotunde, eliptice sau triunghiulare.

În rândul rezidenților de vară există o mulțime de fani și opțiuni mixte. O astfel de varietate implică faptul că patul de flori nu este doar floral, ci conține și arbuști ornamentali, conifere și, uneori, copaci pitic. În direcțiile mixte de trend - se poate spune pat de flori de-a lungul pasarelei. De obicei este făcută, jucând la înălțimea florilor - de la cel mai mic la cel mai înalt - un astfel de gard elegant, înflorit de la primăvară până la îngheț.

Aderenții de paturi clasice de flori se opresc, de obicei, la grajduri - o grădină mare de flori în centrul grădinii, sub formă de pătrat sau dreptunghi. Plantele din acesta sunt plantate astfel încât să se obțină un model magnific, construit pe nuanțe contrastante de nuanțe.

Cei care sunt la imaginea naturală, de obicei tenii - tufișuri unice de flori înalte, elegante, împrăștiate fără griji spre casă și atrăgând atenția. Din ce în ce mai mult la modă, cu designeri de peisaj și grădinari amatori rabatki, care este o colecție de flori joase, ca și cum ar fi rulat "în fișier unic" cu o bandă subțire de-a lungul căii și accentuând ornamentul său.

7 fotografie

Atunci când rupeți un pat de flori, este important să înțelegeți logica revizuirii sale viitoare. Paturile plat sunt potrivite pentru a oferi cu diferențe de înălțimi, terase. Aceste paturi de flori sunt bine admirate de pe banca de pe deal. Paturile verticale de flori oferă intimitate, intimitate la colțul grădinii dvs. O apăsare orizontală împingând spațiul.

tipuri

Paturile de flori pot fi infinit de diverse. Paturile de flori din pietre arată bine. Pietrele naturale formează fie o grădină de flori rotundă, fie creează mai multe niveluri, unde cresc plante noi și noi pe fiecare "etaj" al dealului. Grădinarienii cele mai inventive construiesc pe parcelele lor pietre de piatră reale, imită relieful natural montan ridicat și "stoarcă" tufișurile de flori în "spărturile" dintre pietrele de piatră.

Designul patului de flori sub forma unei siluete a unui animal va da ghicitori și distracții într-un colț retras al grădinii. Pentru amenajările fără experiență, designerii sfătuiesc așa-numitele paturi de flori. În ele, varietatea de culori este una, iar vopselele sunt cele mai diverse, mai contrastante. Puteți experimenta aici cu o grădină de trandafiri.

Dacă nu există nicio experiență în ceea ce privește așezarea paturilor de flori, opriți-vă pe petuniile obișnuite.

Proprietarii terenurilor, care s-au săturat de formele corecte, se înmulțesc din ce în ce mai mult cu așa-numitele paturi de țară spontane. Este doar o miros de flori fără parfumuri.

Pentru "profesorii" de grădinărit poate fi recomandat paturi verticale de flori - acrobatii de design de tara. Plasați oale mari unul pe celălalt sau întăriți nivelele viitoarei "piramide" de flori cu o piatră. Apoi sămănați diferite flori pentru un efect mai mare.

Dar trebuie să ghicim că au aceeași înălțime. Acestea ar trebui să fie plante cu petale complexe, pline dens. De exemplu, este recunoscută pentru grădinărit verticale de begonii, unele soiuri terry de petunias.

Ca o versiune exotică a paturilor adecvate "serpentine montane". Acesta este creat din piatră și oțel cu lanț, dar necesită fie intervenția profesioniștilor, fie o abilitate serioasă de a crea un astfel de design complicat. În ceea ce privește "alpinismul", violul, alpinele uitați-me-nu, hamerops ar trebui să fie aterizate. Patul de flori "Serpentine" vă va încânta oaspeții.

Admiratorii din Provence vor fi atrasi de o mică grădină de flori, rupte într-un ciocan vechi sau într-un copac tăiat.Cu cat petalele mai luminoase se dovedesc a fi flori care sunt "scoase" dintr-un ornament de lemn, cu atat mai frumos va arata.

O descoperire ciudată va fi o vază veche de argilă, o cană de la care va curge un flux de flori (se folosesc mici plante mici de creștere).

Ca bază, lângă care apare o compoziție de flori, dacă doriți, puteți folosi un sunet, oglinzi, arcade, sculpturi, figuri topiarnyh (arbuști cu frunze dense tăiate sub formă de diferite reliefuri).

Floarea de primăvară de lalele, zambile, narcise, crocusuri, rupte în conformitate cu principiul gazonului "pădurilor", adică fără respectarea unor configurații stricte, pare absolut poetică.

Descrieri de culori

Fiecare rezident de vară visează la grădina sa de flori, arătând fermecător și elegant în primăvară, vară și toamnă. Acest obiectiv necesită o selecție atentă a florilor pentru paturile de flori. Profesioniștii sfătuiesc să nu umpleți pătratele de flori cu cele mai capricioase specimene capabile să supraviețuiască fără un efort nejustificat al grădinarului. De exemplu, bujorii, clematis pot folosi "înregistrarea" lor în același loc timp de zece ani sau mai mult.Cineraria, chamomile, aquilegia, alte bienale și plantele perene nu sunt capricioase în acest sens.

Dar reprezentanții florari ai latitudinilor sudice sunt foarte afectați de înghețurile din centrul Rusiei și necesită o atenție deosebită - săpare, organizarea iernării pe verandă sau într-o oală și cuști izolatoare speciale. Prin urmare, considerăm opțiunile unor plante strălucitoare, cu aspect efectiv, dar destul de rezistente. În același timp, le vom selecta pentru oaza noastră, astfel încât înflorirea să nu fie întreruptă.

La sfârșitul lunii martie, vă puteți bucura de primros delicios delicat: crocusuri violet și de aur, galantus alb, fierbinți și violete. În aprilie, ele vor fi înlocuite de un covor incredibil de strălucitor, incredibil de proaspăt de păianjeni viola.

Poate lumina un pat de flori cu lalele roz, roz, roz, liliac si zambile crimson. Împreună cu ele, într-o grădină de flori, narcisele, crini din vale, uita-me-nu, costume de baie, margarete vor prelua. În latitudinile mijlocii ale țării, irisele pline de primăvară, geraniumurile de foc, se simt excelente în primăvară.

Pentru iunie, pregătiți-vă într-un pat de clopote, mușețel, garoafă, mac.Până la sfârșitul lunii iunie, buchetele lor magnifice de crini se vor deschide larg. Se pare că acoperă un pat de cupole fantastice parfumate. Arată grozav la începutul lupinelor de vară, delfiniu.

Pe patul de flori, dați accentele de trandafiri - vă vor capta ochii cu boboci noi până la toamnă. O petunie este gata să facă un fundal vesel - această fată timidă, de asemenea, aruncă flori noi și noi toată vara. În luna iulie, phloxurile, nasturciul și cosmeasul vor lua bastonul de splendoare. În luna august, o explozie de lumină și har va prezenta dalii, astilbe, gladioli. Mulți grădinari sunt încântați să intre în planurile de paturi de flori și floarea-soarelui decorative, rudbeckia, felicia, zinnias.

În toamnă, crizantemele, asterii, trandafirii hibrizi târzii ies pe "parada". Cele mai spectaculoase flori arata pe paturi de flori pe mai multe niveluri, dealuri alpine. Filozofia aterizării lor este după cum urmează: fundal, plantele cu flori mici sunt plantate în grupuri.

Cele mai luminoase sunt mai bine plasate mai puțin frecvent, în exemplare unice, astfel încât să se poată lăuda cu fiecare petală.

Cum de a alege un loc?

Atunci când alegeți un loc pentru un pat de flori, trebuie să luați în considerare câteva puncte. Primul este un punct de vedere.Grădina de flori ar trebui să fie vizibilă în mod clar de la băncile din grădină, de la intrarea pe teren, de la chioscuri și, bineînțeles, de la ferestrele casei și de la veranda. Încă trebuie să furnizeze astfel încât patul de flori să nu observe alte centre pitorești ale dachului - o fântână, un iaz.

Atunci când punctul de amplasare al patului de flori este mai mult sau mai puțin definit, este timpul să decideți unde și ce floare de flori veți înregistra. La urma urmei, nu este suficient să "suprapuneți" compoziția florală pe harta parcelei și să calculați o imagine de ansamblu favorabilă pentru aceasta, trebuie încă să ne gândim cum vor fi combinate florile cu gazonul și alte elemente din jur.

Dacă un pat de flori este programat pe un gazon deschis, proprietarii preferă să-l înconjoare cu trotuare confortabile. Înțelesul este clar: este frumos nu numai să vă bucurați de plante de departe, ci și să le admirați în imediata vecinătate.

Puteți crea un pat de flori pe o peluză mică, fără căi. Se dovedește o imagine destul de estetică, complet naturală.

Numai cu această alegere nu uitați să oferiți o barieră pentru iarbă, altfel se va răspândi de la gazon la un pat de flori și ajunge la grădina de flori în sine.

Este întotdeauna interesant să se arate flori de flori, înscrise în așa-numita grupare de plantare.Adică, în zona dvs. parfumată din apropierea casei există mai multe plante spectaculoase amplasate special pentru accente de culoare. Pentru a umbla aceste "pete" sau doar pentru o zonare mai bună a copiilor de grup, este logic să plasezi între ele o grădină mică de flori.

De exemplu, aveți o roz "spumă" răspândit arbuști unic acalify, dimpotrivă - tufișuri mari bujori burgundi. Un element "împărțitor" este o grădină de flori de mici acvamarine uita-me-notes și crocus alb. Contrast fantastic și o tranziție foarte delicată de la o compoziție uimitoare la alta.

Este ușor să veniți cu un loc bun pentru o grădină de flori verticale. O pergolă luminată este așezată astfel încât să acopere, de exemplu, o zonă de parcare pe aleea centrală a unei vile. Sau separați fântâna decorativă de gratarul "primitiv".

O condiție importantă care determină locul patului de flori este aciditatea solului (aceste caracteristici ar trebui studiate în avans, deoarece nu toate florile tolerează anumite structuri ale solului), precum și saturația iluminatului.

Fără lumina soarelui sau, dimpotrivă, prin lovirea directă pe un pat de flori pe tot parcursul zilei, grădina dvs. de flori poate prezenta disconfort.

Rolul alegerii locației plantelor rare va fi jucat de trandafirul vântului. Pe curenții reci cu paturi de flori de elită, este mai bine să nu experimentați.

Dacă se planifică o grădină de flori pentru a găzdui o varietate de culori strălucitoare, atunci se va potrivi într-un loc mai umblu, il va "ilumina" cu strălucirea sa. Dar grădinarii cu un gust delicat, cum ar fi paturile de flori monoklumby, alcătuite dintr-un singur tip de plante - de exemplu, lalele albe. Sunet foarte original, dar o astfel de imagine în culori pastelate este absolut necesară pentru a "pune" în soarepentru a adăuga adâncimea la culorile sale reținute.

Ventilatoarele exotice sunt nebunești despre paturile de flori cu flori de pădure - crini din vale, costume de baie, lalele de stepă, anemone, ninsoare, violete. Pentru a sublinia armonie cu natura, astfel de paturi de flori pot fi "ascunse" sub copaci, plasate în adâncurile grădinii. Într-adevăr, în acest caz, locul va corespunde "dislocării" naturale a obiectului floristic de primăvară.

Perspectivele întunecate sunt întotdeauna atrase de patul de flori sub forma unui arabesc. Aceasta este o plantare curată de flori, creând o configurație fluture.Aceasta necesită eforturi extraordinare din partea rezidenților de vară, dar întotdeauna le plătește pentru munca lor cu neașteptate și cu soluții fantastice complexe. Arabesque trebuie să fie plasat chiar în centrul site-ului cu ocazia publicului de a ocoli în mod liber această piesă frumoasă.

Este de preferat să umpleți grădina de flori fluture cu plante strălucitoare asemănătoare cu nuanțele aripilor lui Machaon și nu sunt deosebit de capricioase, deoarece trebuie să crească destul de bine. Ca o opțiune - portocaliu de aur, echinacee purpuriu, albă albastru-albastru, zinnia lăptoasă.

Cum să vă pregătiți?

Pentru a ține cont de toate caracteristicile patului de flori viitor și pentru a primi bucurie reală în procesul de creare a acestuia, Trebuie să urmați pașii următori:

 • Examinați plantele selectate și vedeți dacă acestea vor supraviețui în zona dvs. climatică, dacă doriți ca materialul săditor să fie vândut, dacă răsadurile vă vor distruge;
 • Vino cu un gard - lemn, plastic, canelură etc .;
 • Pregătiți solul, fertilizați;
 • Desenați-vă propria schiță, în care țineți cont de plante înălțime și lățime;
 • Alegeți o abordare a creării unei grădini de flori, astfel încât dintr-o dată să pară frumoasă sau înflorită în perspectivă; densitatea plantării materialului săditor depinde de această decizie;
 • "Repetați" plantarea și armonizarea culorilor prin plasarea preliminară a ghivecelor de flori în patul de flori;
 • Toate plantele și apa, apoi mulci zonele dintre plantele tinere;
 • Bucurați-vă de multicolor, bucurați-vă de mugurii noi, mențineți confortul pentru flori, umbrați-i în căldură și simțiți-vă că sunteți mulțumiți de crearea unei frumuseți unice cu mâinile noastre.

Aterizare de plante

Pentru un grădinar care respectă cu adevărat, aceasta nu este o sarcină ușoară - plantarea plantelor. Este necesar să se asigure că patul de flori nu strică parcela, combinațiile de culori de pe ea nu sunt prea decolorate sau fără gust, astfel încât răsadurile s-au înrădăcinat bine și plantele înfloresc la casă tuturor pentru bucurie, fără încetare. Realizând activitatea viitoare de creație, Încercați să îndepliniți următorul plan:

 • Faceți planificarea detaliată a plantațiilor, nu fi leneș pentru a face un program de înflorire pe lună. Abordarea corectă - în fiecare perioadă ar trebui să deschidă muguri de cel puțin trei soiuri de flori.
 • Desenați o diagramă în cazul în care unele flori plasați. Acordați o atenție deosebită alegerii elementelor de bază ale designului parfumat - ce va crește în centru, ceea ce este în jurul perimetrului, ceea ce va deveni fundalul.Expertii recomanda "solistilor" sa faca mai multe soiuri - lalele pentru primavara, mac pentru vara timpurie, trandafirii pentru varful de caldura, crizanteme pentru toamna. Să se înlocuiască reciproc. Încadrarea va arăta bine din arborii de conifere subdimensionate. În intervalele de plante luxuriante, impunătoare, este logic să oferim fundal mic: stonecrop, mattiola, uitați-me-nu.
 • Luați în considerare instalațiile de grupare. Mare lăsa fundalul, treceți ușor înainte. În cazul în care patul de flori este rotund și în mod egal văzut din toate părțile, atunci flori mari sunt prezente în centru. Specimenele de larle trebuie să fie intercalate cu frunze înguste, astfel încât să nu existe nici o poziție dominantă de verdeață prea voluminoase. Armonie de culoare verde ar fi, de asemenea, bine să se adapteze - ca luminozitatea crește de la centru la margini.
 • Calculați câte bucăți din fiecare varietate de răsaduri vor necesita o grădină de flori. Planta greșită de plantare. Pentru a asigura un efect decorativ, este necesar să se respecte "legea" unor "matrice" omogene. Într-o singură situație, este permisă plantarea cu excepția coniferelor de tipul gazdei și rogers.

Gramatica armoniei într-un pat de flori este de așa natură - fie un contrast, fie o adăugare unul la celălalt.Deși această regulă nu pretinde deloc să neglijeze bucuriile personale coloriste ale proprietarilor casei de vară. Unii oameni ca roșu și albastru. Deși soluțiile de contrast clasic sunt considerate mai sofisticate - de exemplu, violet cu galben (lalele olandeze sunt costum de baie). Sau adăugarea clasică este galben plus roșu plus portocaliu (goldenrod, mac, escholzia). Este competent să combine albastru cu roz și albastru (un albastru cu un laureat, un clopot de mână).

Designerii-florarii sunt foarte mult în favoarea culorii albe în patul de flori - înmoaie contrastele și diluează inutil color de aglomerație.

Înainte de plantare, răsadurile trebuie vărsate într-o oală. Nu este o zi însorită care este aleasă și dimineața devreme sau seara, peisajele se ridică la aterizare. Dacă ghiciți și plouă, va fi o garanție suplimentară a supraviețuirii răsadurilor. Un pat de flori rotund începe să umple din centru, iar paturile de flori de la gard - de la capăt.

Rădăcinile plantelor sunt extinse ușor, la nivelul gâtului este compactat solul. Răsadurile ridicate înlocuiesc mai bine bastoane sau alte elemente de recuzită. Nu uitați să udați "nou-născuții" după finalizarea lucrării.

Cum se face?

Există un număr foarte mare de opțiuni pentru a aranja și aranja cu mâinile dvs. un pat de flori. Timp de decenii, tortul de flori triunghiular nu și-a pierdut relevanța. Sau, mai corect, o bucată de tort.

Mai multe tufișuri sunt plantate în colț. Apoi, pe măsură ce crește "piesa", pleacă argintul, marshallul burgund (6 tufișuri). Marginile sunt decorate cu 3 exemplare de geyher roșu închis. La partea din față a plantei 5 tufișuri shistitsa. Rezultatul este un fundal de culoare foarte calm, "gustos".

Dacă în parcelă nu există rezervor, puteți imita patul de flori albastru-verde. Patul din grădina de flori de flori este amenajat cu pietricele ușoare. De asemenea, adăugați margele de sticlă, va exista un efect de transparență și mai mare. Un "în aval" plantat bambus, iris barbă, clopot, zhivuchku, obrietu, Bruner, mshanku. Există un efect vizual minunat, rece, al plantelor din apropierea apei.

Materialul universal pentru dotarea unei grădini de flori cu ajutorul instrumentelor disponibile sunt anvelopele auto. Dacă se dorește, fac meserii amuzante - toadstools, brownies, pui de urs, lebede. În interiorul solului se adaugă și se plantează flori nepretențioase.Plantele se simt destul de satisfăcătoare în astfel de condiții.

Acestea sunt dispozitivele pentru paturi de flori complicate, precum și paturile vechi, scaunele, sticlele de plastic, canițele din ceramică. Acest lucru nu înseamnă că acest tip de creativitate încântă absolut toți rezidenții de vară, dar și fanii stilului de țară, precum și proprietarii de locuri de joacă pentru copii, colțuri pentru copii, acest deliciu exclusiv inexprimabil!

Exemple de proiectare

Puteți vorbi fără sfârșit despre ideile de design folosind culorile. De exemplu, un iaz "înecat" într-un pat de flori arată unic într-o dachă. O margine de flori deasupra apei poate incanta inima oricarui oaspete. Nu mai puțin entuziasm va provoca "covorul", realizat în spațiu deschis cu ajutorul cultivării de peluze special laminate. Imaginați-vă cât de minunat ar fi să vă relaxați întreaga familie într-o astfel de curățenie.

Este curios să construim "paturi" neobișnuite pentru flori din piatră în apropierea casei. Pune flori inalte, atractive, precum Cannes, floarea soarelui decorativ. Și în apropiere pentru paturi de flori "contrastante" din petuniile sau margaretele naturale modeste.O risipă de pietre se va potrivi organic peisajului curții, printre care clopotele și pansamentele vor fi "pierdute". Arată jucăuș și atractiv.

Artiștii experimentați propun să construiască canapele din lemn înconjurate direct de plantele de alpinism pentru a se odihni, "scufundând" în culori aproape cu capul lor. Protejat de o astfel de zonă pe peluza unui gard viu sau a unui gard viu artificial.

Paturile de flori sunt la modă pentru a ilumina noaptea cu lanternele mici. Și este chiar mai la modă să "pierzi" printre culorile albastru-verzui de galben strălucitor - vor produce efectul lanternelor naturale.

Aveți posibilitatea să creați un pat de flori înfășurat, cu culori moi, în jurul unui singur copac întins. Și puteți "rula" trandafiri alpinism pe arc, construit din panouri și a apărut brusc la intrare.

Recent, grădinarii folosesc din ce în ce mai mult culturile de legume atunci când sparg paturile de flori. Tufișuri bine-îngrijite de salată verde, ardei gras, busuioc violet, varza violeta îndeplinesc pe deplin nu numai cerințele decorative, dar și culinare. Maeștrii peisajului realizează modele excelente, aranjând în detaliu culturile comestibile într-o zonă corect geometrică.

Dacă sunteți atrași din nou și din nou din oraș, dacă grădina dvs. de flori începe să viseze de tine din iarnă, atunci vă aflați în captivitate în această sarcină creativă interesantă - pentru a vă decora parcela cu o frumusețe și grație rară, cu un pat de flori. Cu siguranță vă va transmite sentimentele și starea de spirit, deoarece un teren pe care o persoană își petrece timpul pentru odihnă trebuie să fie bine îngrijit și unic.

Cum se emite o nouă imagine a unui pat, uitați-vă în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor