Cum se face flori: paturi de flori frumoase cu mâinile lor

Paturile de flori strălucitoare și parfumate sunt capabile să decoreze orice teritoriu. Fiecare hostess ar trebui să știe cum să facă paturi de flori și să creeze frumoase grădini de flori cu mâinile lor.

Caracteristici speciale

În Rusia, cultura dacha este activ înfloritoare. Mulți petrec weekend-urile și sărbătorile în mediul rural. Este posibil să cultivați nu numai legumele pe teritoriul din spatele curții, ci și să realizați ideile dvs. florale. Fiecare hostess vrea să facă din insula ei naturală nu numai funcțională, ci și frumoasă. Designerii oferă numeroase idei care diferă în stil, materiale de design și combinații de culori.

Un pat de flori bine conceput este capabil să ofere plăcere estetică tuturor.

Pentru a face o grădină de flori în mod corect, ar trebui să studiezi principalele caracteristici ale designului patului de flori:

 • După plantarea semințelor în pământ, acestea vor trebui să aibă grijă permanent. Înainte de a crea un pat de flori, ar trebui să ia în considerare forma și designul său, gândiți-vă la un tip de compoziție și culoare;
 • Înainte de a lucra este necesar pentru a determina dorințele lor. Pentru ca florile să nu arate haotic și să nu arate ca o acoperire pestriță, gândiți-vă la designul unei grădini de flori, selectați soiurile de plante;
 • Vegetația ar trebui să fie selectată în funcție de înălțimea și mărimea tufișurilor, precum și de gradul de creștere. Dacă ignorați această regulă, veți avea nevoie de un transplant anul viitor;
 • Toate florile trebuie combinate în culori. Acest lucru nu înseamnă că grădina ar trebui să fie monotonă, pur și simplu nu utilizați mai mult de trei tonuri principale într-o plantare. Puteți dilua paturile de flori albe, nuanțe de verde sau diferite variații ale tonului de bază al vegetației. Urmând această regulă, veți face grădina dvs. armonioasă;
 • Înainte de plantare, semințele trebuie să fie familiarizate cu caracteristicile plantelor. Examinați rata de creștere, dimensiunea viitoare, datele externe și timpul de înflorire. Astfel de informații vă vor ajuta să decideți asupra compoziției viitoare și să creați paturi originale de flori pe site-ul dvs.;
 • Plantarea florilor ar trebui să fie gratuită. Nu este nevoie să aglomerați toate plantele la un moment dat. Acest lucru va duce la un design incomprehensibil care va ruina întreaga compoziție;
 • Pentru paturile de flori trebuie să aibă grijă. Tăiați plantele și adăugați panglici de sus în sol.

După ce ați studiat caracteristicile paturilor de flori, vă veți simți mai încrezător și veți putea alege cea mai potrivită opțiune pentru casa dvs. de vară.

Fiecare pat de flori are propriile nuanțe, care sunt în caracteristicile de irigare, elemente de fixare și localizarea vegetației.

tipuri

Paturile de pe site-ul dvs. ar trebui să aibă un aspect atractiv pe tot parcursul sezonului de vară, deci ridicați vegetația, care se caracterizează prin înflorire prelungită. De asemenea, florile ar trebui să își păstreze calitățile decorative după înflorire. Un pat de flori poate acționa ca o figură independentă în grădinărit sau poate fi combinată cu compoziții mai complexe de paturi de flori.

Înainte de amenajarea patului de flori ar trebui să determine tipurile de paturi de flori care există în proiectare. Fiecare specie are propriile caracteristici, forma și locația pe site.

regulat

Acesta este un pat de flori comun pe care florile anuale sau perene pot fi cultivate.Deoarece fiecare floare are caracteristici proprii, care se află în sistemul de irigații și hrănire, este foarte dificil să se îngrijească o astfel de grădină de flori. Atunci când alegeți acest model ar trebui să fie pregătit pentru investiții financiare constante. Procedura de creare a unei grădini de flori, precum și rezultatul final al efortului, pot aduce bucurie reală grădinarilor.

O grădină de flori obișnuită diferă de celelalte tipuri, deoarece permite numai modele geometrice stricte. Fiecare desen ar trebui să aibă o nuanță proprie. Vegetația ar trebui plantată într-un anumit tipar, astfel încât să existe o limită clară între flori. Pentru efectul dorit, alegeți flori cu o perioadă de înflorire identică. De asemenea, trebuie să aveți grijă de iluminarea adecvată. Prezența unei umbre nu este permisă, deoarece va strica aspectul grădinii de flori.

Cel mai adesea, aceste paturi sunt situate în parcul orașului, alei și grădini. Aranjarea unui pat de flori de acest tip în țară se poate face numai dacă site-ul dvs. are o suprafață suficientă, deoarece astfel de compoziții sunt considerate cele mai mari.

neregulat

Paturile de flori neregulate sunt mai ușor de întreținut decât grădina de flori anterioară. Din acest motiv, acestea sunt în căutare de designeri de peisaj și grădinari obișnuiți. Pentru un astfel de pat nu este nevoie de alegerea diferitelor tipuri de flori care se potrivesc cu timpul de înflorire. De obicei, experții recomandă preluarea soiurilor care înfloresc în momente diferite. Când o parte din flori dispare, un nou lot îl va înlocui.

Această calitate permite patului de flori să-i mulțumească proprietarilor pe tot parcursul sezonului. Cu ajutorul unui pat de flori neregulat, puteți arăta frumusețea naturală a florilor împreună cu o varietate de opțiuni de culoare. Aceste paturi de flori nu au forme geometrice clar definite.

Amenajarea patului de flori trebuie făcută într-o zonă deschisă cu o lumină soaretică. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea florilor nu le place penumbra. Soiurile mari de plante ar trebui să fie plantate în partea centrală, astfel încât să puteți admira compoziția din toate părțile.

Dacă accesul la patul dvs. de flori este doar pe o parte, flori înalte sunt plantate pe partea îndepărtată.

Pentru a crea un astfel de pat de flori, ar trebui să alegeți diferite tipuri de plante. Majoritatea grădinarilor aleg soiuri perene, care includ trandafiri, bujori și phlox. Populațiile anuale populare pot fi adăugate la compoziție: balsam, asteri, snapdragons. Această listă este opțională, puteți planta orice flori în funcție de preferințele și fantezia.

covor

Acest tip de pat de flori este rar folosit. Uneori serviciile urbane în timpul ecologiei urbane recurg la o compoziție similară. În exterior, paturile de flori arată ca un panou, care include plante cu creștere înaltă, cu aspect strălucitor. Compoziția paturilor de flori trebuie selectată astfel încât timpul de înflorire al tuturor soiurilor să coincidă aproximativ. În design, există o împletire șiretlică a modelelor, datorită cărora se formează un ornament atrăgător, asemănător modelului unui covor oriental.

Crearea și menținerea unei forme atractive a unui astfel de pat de flori este însoțită de dificultăți considerabile, dar rezultatul este capabil să-i lovească pe toți. Oaspeții sau trecătorii la vederea acestei frumuseți vă vor admira talentul.Dacă vă decideți să plasați o grădină de covor în parcelă, fiți gata să aveți grijă de ea în fiecare săptămână.

Plantele decolorate și pierdute ar trebui eliminate, iar plantele în creștere ar trebui să fie tăiate. Asigurați-vă că există o limită clară între diferitele soiuri de flori. Nu permiteți o încălcare a figurii. Mulți grădinari plantează plante direct în ghivece. Această soluție duce la uscarea rapidă a solului și la necesitatea unei udări intensive.

ridicat

În prezent, paturile de flori crescute sunt populare. Ei au primit numele lor datorita faptului ca patul de flori este amplasat in containere speciale ridicate de la nivelul solului pana la o inaltime de 20 cm. Datorita acestei decizii, veti putea planta vegetatia pe zone in care nu se poate face intr-un mod simplu. De exemplu, în proiectarea scărilor, pe soluri cu o compoziție slabă, în zonele în care au loc comunicații. Paturile crescute sunt considerate a fi o componentă expresivă a decorului și vă permit să faceți interiorul site-ului original și neobișnuit.

Paturile de flori crescute pot avea forme diferite. Materialul pentru crearea pereților poate varia, de asemenea.Modelele folosite sunt versatile și potrivite pentru o grădină decorată în orice stil.

Este usor de ingrijit pentru florile care sunt in aceste paturi. Atunci când alegeți astfel de produse, amintiți-vă că solul se va usca mai des decât în ​​paturile tradiționale de flori, fiind necesară o udare atât de frecventă.

Vegetația în astfel de structuri se va dezvolta mai bine și va înflori mai repede, deoarece nu trebuie să se teamă de îngheț la pământ, solul se încălzește mai repede și este suficient de ventilat, iar apa nu stagnează. Dăunătorii nu atacă adesea paturile de flori crescute.

În grădinile de flori crescute puteți crește plante care vor încânta calitățile lor decorative pentru o lungă perioadă de timp. Alegeți mai multe soiuri de plante pentru a face grădina de flori variată. Mulți grădinari au plantat petuni, lobelia, nasturțiu și alte tipuri de flori. Pe paturi de flori de dimensiuni mari, cerealele decorative arata bine.

Dacă patul dvs. de flori se află la o înălțime de 50 cm, soiurile perene pot îngheța. Prin urmare, plante în astfel de produse numai anuale. În partea de jos ar trebui să fie un drenaj de pietricele sau pietriș.

vertical

Paturile verticale de flori sunt capabile să acționeze nu numai ca un decor frumos pentru orice design peisagistic, ci și să devină o soluție funcțională în timp ce economisesc spațiu. Ei uimi cu aspectul lor neobișnuit și forme diferite. Astfel de paturi de flori sunt potrivite pentru cultivarea mai multor soiuri de plante, dintre care se pot identifica petunia, begonia, vervain și bakopa.

De obicei plantațiile verticale sunt folosite pentru amenajarea teritoriului orașului., dar în zonele suburbane asemenea paturi de flori se potrivesc bine și în interior. Cu această soluție, veți crea un ecran neobișnuit care va accentua un colț de neuitat al grădinii dvs. sau va ascunde anumite obiecte de ochii curioși. Când creați un astfel de pat de flori, ar trebui să alegeți un cadru solid pe care vor fi montate la podea podelele de flori cu flori. În cele din urmă, veți obține o coloană solidă de flori, care arată atractiv în pereche cu soiuri ampel.

Puteți oferi cadrului orice formă, oferind patului de flori aspectul oricărui erou sau animal de poveste. Astfel de soluții sunt adesea folosite pentru diluarea decorativă a teritoriului și pentru proiectarea tematică a anumitor zone.

inel

Această grădină de flori este diferită de cea simplă, prin faptul că înconjoară un anumit obiect din proprietate. În rolul subiectului poate fi un copac fructifer, sculptură, foișor și alte componente interioare.

Cei mai mulți rezidenți de vară decid să aranjeze astfel de construcții prin plasarea unor vase frumoase cu flori sau o statuie originală în partea centrală. Atunci când alegeți plante, fiți ghidați de înălțimea soiului: înalți reprezentanți ar trebui să fie plantați pe raza interioară, iar cei inferiori - pe cea exterioară. Datorită acestei decizii, veți primi un piedestal neobișnuit de plante de flori.

Puteți planta flori în moduri diferite. Dacă intenționați să creați un model specific, alegeți plante de aceeași înălțime.

Pe paturile de flori rotunde, care pot fi văzute din orice unghi, florile înalte trebuie așezate în centru.

insula

Această grădină de flori ar trebui să fie situată în centrul gazonului în zona deschisă. Această soluție permite o bună vedere a patului de flori. Puteți face o grădină de flori de dimensiuni mici sau mijlocii. Acesta va conține aproximativ 3-5 varietăți originale de flori. Adesea plantate bujori, mușețel de grădină și delfiniu.Dacă doriți, puteți face un pat de flori mare, plasând mai multe plante în ea.

Peluzele lângă grădina de flori vor crea un mediu luminos și plin de viață, în care grădina de flori va fi un loc de accent.

panou

Această soluție acționează ca o componentă decorativă interesantă, care este adesea folosită de peisaje atunci când lucrează în medii urbane. Patul de flori combină elementele de covor și paturile de flori regulate. Designerii decorează astfel de soluții cu imagini diferite, pornind de la portrete, terminând cu inscripții de calendar. În locul vopselelor, experții folosesc soiuri de plante cu creștere redusă.

Panourile pot fi create din plante cu flori și non-înflorirepe care există frunze luminoase. Astfel de componente decorative creează înainte sărbătorile într-o anumită categorie, dar puteți crea o grădină de flori asemănătoare la dacha pe cont propriu. Alegerea modelului și a culorilor va depinde de imaginația ta. Când aranjați paturile de flori, selectați plantele care înfloresc într-un singur sezon și aceeași perioadă de timp.

cameleon

În aparență, acest tip de plantare nu este diferit de patul de flori standard.Cu toate acestea, vegetația care este prezentă în această grădină de flori trebuie selectată ținând cont de schimbarea culorii în timpul înfloririi. Veți putea alege combinația de flori examinând timpul de înflorire al plantelor pe care le doriți.

De exemplu, în sezonul de toamnă din grădina de flori puteți planta un narcis care, în primăvară, vă va decora grădina cu alb. În primăvară, petuniile roz pot fi plantate pentru a modifica aspectul patului de flori. Folosiți răsadurile cultivate în aceste scopuri. Pentru a Petunia infloreste imediat după daffodil, semințe de plante la sfârșitul lunii martie.

Monoklumba

Monoclumbus este o grădină de flori în care există un singur tip de plantă. De obicei, grădinarii aleg snapdragon, salvia și dahlias semănat. Această soluție arată bine în grădină și este folosită pentru a împărți site-ul în zone funcționale.

Cel mai bine este să plasați flori lângă intrarea principală pe teritoriu, lângă ușă sau în zona de recreere. Florile strălucitoare vor atrage atenția oaspeților dvs., deci stabiliți un loc sub patul de flori, astfel încât să pară din fiecare parte.

frontieră

Flori de frontieră este folosit ca un gard decorativ.Lățimea unei grădini de flori standard nu este mai mare de 60 cm. Când se plantează flori sunt folosite care sunt combinate între ele, precum și arbuști. Puteți utiliza simetria longitudinală și transversală.

Cele mai multe dintre principiile echipamentului curbelor au devenit cunoscute de cunoscutul grădinar și designer Gertrude Jekyll. Ea și-a amenajat grădina personală, care ia impresionat pe ceilalți cu originalitatea și soluțiile artistice.

Pentru a face grădina dvs. de flori cât mai rațională și mai decorativă, ar trebui să utilizați mai multe reguli:

 • Dacă granița are o schemă de culori proprie, ar trebui să acționeze ca un contrast cu grădina de flori, pentru care patul de flori va fi un cadru;
 • Atunci când alegeți plante perene subdimensionate, țineți minte că vor crește înălțime și lățime. Va trebui să luați o zonă mai mare pentru ei;
 • Lacune la marginea arata neatractive, asa ca plaseaza aceleasi flori in doua randuri;
 • Dimensiunea standard a marginii nu trebuie să aibă o lățime mai mare de 50 cm și o înălțime de până la 40 cm. Alegeți un cadru de flori stunted;
 • Asigurați-vă că rama nu arată în direcții diferite și are un aspect elegant și atractiv.Pentru a respecta această condiție, trebuie să cumpărați plante mici, caracterizate printr-o rată de creștere scăzută;
 • Calitățile decorative ale florilor nu trebuie să depindă de condițiile meteorologice. În orice vreme, patul ar trebui să arate atractiv. Alegeți pentru curb soiuri de plante modeste, care se caracterizează prin rezistență, chiar și într-o zonă limitată.

Alegerea florilor pentru un astfel de pat de flori este un principiu cheie de amenajare a unui pat de flori de calitate.

mixbordere

Aceste paturi de flori sunt familiare multor grădinari. Această soluție este considerată cea mai populară componentă a designului peisajelor. Ei și-au câștigat popularitatea datorită faptului că puteți crea cu ușurință un mixborder din varietăți de plante perene și vă veți bucura de admirația creației dvs. de mai mulți ani. Aranjamentul unei grădini de flori de flori perene este alcătuit din mai mulți pași, după care veți primi un peisaj pitoresc care se potrivește în orice stil.

Mixborderul poate fi situat pe exteriorul și pe marginea interioară a teritoriului. Unii designeri plantează flori lângă pajiști și chiar între paturi.Prin aspectul său, compoziția este similară cu o creastă înfășurată în care există plante verzi și flori plantate în mod haotic.

Dacă doriți să creați un pat de flori care să atragă atenția cu înflorirea din primăvara devreme până în ultimele zile de toamnă, alegeți plantele cu competență. Veți avea nevoie să cumpărați soiuri de flori care se vor înlocui treptat reciproc în timpul perioadei de înflorire. O astfel de decizie poate decora paturile individuale și întreaga zonă ca un întreg.

Atunci când alegeți plante, ia în considerare nu numai perioada de înflorire, ci și caracteristicile solului, nivelul de umiditate și tipul de iluminat. Datorita selectiei corecte a vegetatiei, puteti obtine mixbordersuri de inflorire continua, care va incanta ochiul, nu numai in timpul infloririi, ci si in sezonul de iarna. În timpul iernii, varietățile perene de ierburi și arbuști conifere pot fi folosite ca lovituri strălucitoare.

rabatki

Cuvantul "rabatka" are origine germana si este tradus ca "pat". În Germania, în paturi au crescut legumele, astfel încât un astfel de pat de flori are o formă lungă și îngustă. Cu toate acestea, reducerea și-a schimbat scopul și este utilizată acum doar în scopuri decorative.

Acest pat de flori este reprezentat de o bandă, a cărei lungime atinge 15 metri. Lățimea patului de flori poate fi de 0,5-3 metri. Liniile lungi și înguste sunt situate, de obicei, în apropierea potecilor, a gardului și a gardurilor decorative. Ele sunt capabile să decoreze poteci pietruite de grădină și să ascundă fundația inestetică a clădirilor.

Caracteristicile decorative ale rabatului includ liniile sale stricte geometrice. Există o repetare a culorilor, a nuanțelor și a formelor. Complexitatea repetițiilor depinde de parametrii patului de flori și de ideile autorului. La cea mai simplă compoziție pot fi câteva benzi de flori. Puteți alterca grupurile de aceeași culoare, care sunt plantate pe lățimea patului de flori sau folosiți ordinea șahului. Pentru utilizarea rabatok largă a secțiunilor de flori cu forme diferite este prevăzută.

Rokkary

Rokkarii este considerat unul dintre cele mai frumoase căi de decorare a unei cabane de vară. Este o grădină de piatră pe pământ plat. Înainte de a aranja un astfel de pat de flori, ar trebui să studiezi trăsăturile roccaria, astfel încât să nu devină un diapozitiv alpin obișnuit.

Într-o astfel de compoziție, atenția este acordată componentelor suplimentare. Baza patului de flori creează bolovani mari, care pot fi aranjate uniform sau în orice ordine. Cu ei în patul de flori trebuie să fie flori mici. Preferința este dată de tufișuri, alpinism și tufișuri. Puteți lua în considerare alți reprezentanți ai lumii plantelor, care se potrivesc stilului de paturi de flori.

Dacă alegeți soiuri mari de plante, aranjați o bordură mare. De exemplu, dacă aveți dalii roșii în creștere în grădina dvs. de flori, puteți folosi gables albă sau snapdragons ca o frumoasă graniță cu flori.

De asemenea, paturile de flori pot varia în schema de culori.

Florile sunt:

 • Monocrom. În acest tip există flori care au aceeași culoare, dar diferite nuanțe;
 • Contrastantă. În astfel de compoziții sunt plantele care variază foarte mult în culoare;
 • Cu schema de culori aproximative. În patul de flori există 2-4 culori, care se află în cercurile de culoare adiacente.

Tendințe de modă și elemente noi

În designul modern al peisajului există multe compoziții din care puteți crea paturi de flori originale.Cu ajutorul opțiunilor gata făcute sau a imaginației dvs., veți putea să vă dotați cabana de vară și să vă surprindeți oaspeții cu aranjamente florale.

Principalul avantaj al grădinii de flori poate fi atribuit formelor sale nelimitate. Puteți adăuga la compoziție cu ajutorul instrumentelor disponibile. De exemplu, în partea centrală a unui pat de flori pe o altitudine mică, puteți instala o pneu în care crește o plantă de alpinism. Stemul ar trebui să răsucească anvelopa. Există multe opțiuni similare care vă vor ajuta să creați un design original, chiar și pe o zonă mică.

Flori de flori fluture

Dacă sunteți proprietarul unei case mari, puteți aranja o grădină de flori sub forma unui fluture pe parcelă. Poate fi plasat pe gazon. Un astfel de pat de flori are forma unui dreptunghi, în colțurile căruia crește vegetația verde. În partea centrală a compoziției trebuie plasat un fluture. Designul original este creat cu ajutorul numeroaselor plante și o gamă bogată de culori. Limitele aripii trebuie să fie arătate folosind aceeași vegetație.

Alt teren poate fi identificat de diferite soiuri de flori și arbuști compacți.Puteți îmbunătăți un astfel de pat de flori dacă adăugați un volum mic la el.

Pentru aceasta trebuie să ridici capul fluturelui peste corp. Puteți obține acest efect cu ajutorul pământului.

Podul mic

Deoarece paturile de flori nu au o formă clară, puteți descrie orice formă. Podul articulat pe care cresc florile este privit la cabana. Pentru a crea un astfel de element, trebuie să trasați un plan. În primul rând, se asamblează cadrul structurii, care va avea o formă curbată. Majoritatea designerilor recomandă realizarea unei punți de lemn utilizând un sistem multistrat. La granițele pașilor, puteți organiza barele de protecție care vor împiedica pătrunderea solului.

În etapa finală, va fi necesar să umpleți podul cu sol astfel încât să apară un diapozitiv neted. După aceea, ar trebui plantate plante. Alegeți varietăți de flori cu dimensiuni reduse, cu rădăcini mici. La marginea designului, puteți ateriza plante care pot ascunde barele de protecție.

Îmbunătățirea unei grădini de flori ca aceasta este o sarcină complicată care necesită multă energie.Cu toate acestea, rezultatul final vă va încânta pe dvs. și pe oaspeții dvs. cu aspectul său neobișnuit și cu ideea originală. De asemenea, pentru a crea un astfel de pod nu necesită mult spațiu, iar sub ea poți aranja vegetația iubitoare de umbre.

Rose Garden

Dacă vă plac componente decorative în țară, atenție la grădina de trandafiri. În cele mai multe cazuri, este creat din trandafiri roșii. Alegeți o zonă luminată pentru a plasa paturile de flori, deoarece trandafirii înfloresc bine în aceste condiții. Asigurați-vă că nici un obiect nu obstrucționează fluxul de lumină solară și nu are grijă de absența curenților.

Dacă doriți să instalați un pat de trandafiri superb pe cabana de vară, opriți alegerea dvs. pe partea de sud a terenului. Pe trei laturi, grădina de flori ar trebui protejată de copaci care nu vor crea o umbră pentru ea. Pentru a crea o compoziție originală, alegeți variante decorative de violet, alb sau roșu. Grădina de trandafiri poate fi decorată cu ajutorul unor plante minore care vor acționa ca un supliment.

Trandafirii necesită o mare atenție și o îngrijire sporită. Aceste flori sunt dependente de vreme, dar grădina de trandafiri înflorită justifică toată energia folosită.Aranjarea unui astfel de pat poate fi punctul culminant al oricărei probleme, indiferent de zona sa.

Compoziții verticale

Paturile verticale de flori sunt populare. Puteți să le fixați pe pereții clădirilor și să aranjați flori strălucitoare în ele. O astfel de soluție este capabilă să decoreze chiar colțul cel mai plictisitor al teritoriului, iar petuniile aranjate în stâlpi vor transforma un complot obișnuit într-o grădină voluminos colorată. Unii locuitori de vară au plantat în apropierea vechiului copac clematis, care va acoperi portbagajul cu flori și va decora site-ul pentru tot sezonul.

Alegerea culorilor

Fiecare locuitor de vară dorește ca intrarea lui la domiciliu să fie atractivă. Puteți decora această zonă cu ajutorul unei compoziții de înflorire continuă. Pentru a crea corect o grădină de flori, trebuie să știți ce flori trebuie să cumpărați și cum să le plantați corespunzător.

Reguli pentru alegerea plantelor pentru un pat de flori:

 • compoziția ar trebui să conțină soiuri de flori perene și anuale. Puteți dilua patul de flori cu arbuști;
 • alegeți plante cu cerințe identice pentru umiditate, tipul de iluminat și nevoia de udare;
 • nu plantați plantele agresoare. Acestea includ periwinkle, recrutare.Aruncați soiurile perene cu inseminare ușoară (mac, lupin);
 • Desenați un plan în care vor fi afișate margini ale structurii cu o listă de plante perene și dispunerea culorilor în compoziție.

Ca o listă aproximativă de plante perene pe sezon, se pot lua în considerare următorii reprezentanți:

 • în primăvara anului puteți admira înflorirea unui zăpadă, crocus, Pushkinia, muscari, zambile. Lalele, narcisele, galbenele, cocoșul, margaretele și șoricelurile se vor încânta cu florile lor;
 • pentru sezonul de vară există cea mai mare listă de culori. În această perioadă, aquilegia, mazăre, crini, musetel, bujori, garoafe, irisuri, phlox, albăstrău, euphorbia, albastre, geekher;
 • pentru cădere, puteți cumpăra semințe de aster, crizanteme, floarea-soarelui, coriopsis;
 • Există, de asemenea, non-mezonice, care își păstrează calitățile decorative pentru o lungă perioadă de timp. Aceste plante includ conifere și arbuști, ierburi ornamentale și ferigi.

Lista finală va depinde de dimensiunea grădinii dvs. de flori. Cu toate acestea, chiar și în paturi de flori mari nu ar trebui să planteze multe plante perene.Plantați câteva flori, fiecare tip care va ocupa o suprafață suficientă.

Cu această soluție, puteți elimina diversitatea excesivă, care afectează negativ percepția grădinii de flori.

Lista de vegetație rezultată poate fi împărțită în două categorii:

 • florile posedând perioada vegetativă mică. Acestea includ soiuri de primăvară bulbous. În schimb, puteți instala apoi câteva anuale. Alegeți vegetația care formează o masă verde semnificativă dintr-o singură rădăcină. Petunia este cel mai potrivit pentru acest rol. Petuniile verticale pot decora nu numai o grădină de flori, ci și orice obiect de neimaginat al site-ului dvs.;
 • în a doua categorie sunt soiuri perene. Nu vor strica aspectul grădinii de flori după înflorire.

Odată ce ați decis cu privire la o listă de soiuri de plante perene și caracteristicile lor, puteți continua cu plantarea. Numărați fiecare plantă și loc în funcție de planul desemnat. Când terminați un plan, unele locuri pot fi goale. Pentru a elimina goliciunea, folosiți anuale.Dați preferință unei vegetări nepretențioase, printre care se pot atribui asteri, petuni, nasturiuri, dalii.

Fiecare gazdă care respectă propria persoană intră pe locul unui trandafir. Aceste flori sunt considerate "regine" ale grădinii și necesită o îngrijire specială. Dacă nu vă este frică de probleme și experiențe din cauza încercărilor nereușite, puteți face flori frumoase de trandafiri, decorați-vă proprietatea cu ei.

Puteți crea o grădină de trandafiri sau o rabatka cu trandafiri, care vor fi situate de-a lungul căilor de grădină sau vor decora o anumită zonă. Dacă doriți reprezentanți unici, alegeți cele mai vii și suculente tipuri de trandafiri, astfel încât acestea să acționeze ca un punct de accent în țară.

Cum se face un deșeu?

Cu ajutorul deșeurilor puteți crea un design original, economisind bani. Din aceste materii prime veți primi paturi neobișnuite, care se vor potrivi cu succes în interiorul site-ului și vor atrage ochii entuziaști ai oaspeților dvs.

În plus față de calitățile decorative, paturile de flori realizate din obiecte de fier vechi pot deveni o componentă unificatoare a spațiilor verzi într-o grădină cu clădiri rezidențiale.Unii grădinari întruchipează nenumărate modele tematice, transformând căruțele de lemn de neimaginat în căruțe fabuloase cu cai de flori sau plantarea de flori albastre sub forma unui curent care curge dintr-o cană îngropată în pământ.

Lemnul este considerat a fi un material destul de confortabil și cald, care arată bine în mediul rural. Nu se încălzește sub soare și nu acționează ca un reflector al razele soarelui, ceea ce îl face în siguranță. Mulți meseriași iubesc să creeze diverse obiecte din lemn, deoarece procesul este interesant și interesant. Cu toate acestea, lemnul are un defect fragil, care poate fi ușor compensat cu ajutorul unor impregnări și tentații speciale. În lucrare, puteți folosi orice lemn: ramuri tăiate, garnituri, gard de piatră sau placă.

Din pietre obținute paturi de flori accesibile și simple. Dacă creați o compoziție în același stil, teritoriul va dobândi un aspect elegant și atractiv. Construcțiile de piatră sunt atractive deoarece sunt o parte organică a naturii, iar bordurile create de ele sunt perfect combinate cu orice tip de design peisagistic.

Crearea unui gard, amintiți-vă că "gardul" său ar trebui să aibă o structură omogenă.Nu trebuie să alegeți pietre de aceeași culoare și formă. Este mai bine să faceți granițe de ardezie, calcar, granit și gresie.

Cea mai ușoară cale de a crea o grădină de pietre este să arunci pur și simplu un șir de pietre în jurul patului de grădină. Mulți rezidenți de vară recurg la această metodă, dar puteți face designul mai complicat prin adăugarea a două niveluri. O astfel de compoziție va arăta bine cu ardezie, deoarece este similară cu stratificarea mai multor pietre de piatră. În detrimentul unei perechi de niveluri, puteți crea un pat de flori decorativ, subliniind stilul site-ului.

Dacă ați acumulat un număr mare de sticle de plastic, nu vă grăbiți să le aruncați. Ele sunt capabile să devină baza unei structuri interesante pe complot. Sticlele pot fi folosite în diferite interpretări, pe baza dimensiunilor materialului.

Din capacitatea mare puteți veni cu un pat de flori frumos. Va trebui să puneți flaconul pe o parte și să tăiați un perete. Această parte va fi partea superioară a patului de flori, iar containerul va deveni un recipient sub pământ. Cu ajutorul mai multor sticle puteți crea o compoziție originală sub forma unui tren sau a unei alte figuri. Datorită culorilor, puteți transforma sticlele în animale amuzante care vă vor încânta copiii.În astfel de paturi ar trebui să planteze flori nepretențioase care pot crește pe un teren limitat de teren.

De asemenea, din sticle de plastic puteți echipa paturi înalte, care sunt încadrate cu guri de plastic înfipte în pământ. Puteți picta cadrul cu culori diferite sau puteți umple cu pulberi colorate. Aceste garduri sunt durabile și estetice recurs. Cu această metodă, puteți decora nu numai paturi de flori, dar și grădina în sine ca un întreg.

Paturile de flori din cărămidă sunt considerate cea mai bună opțiune pentru zona suburbană.

Cel mai simplu mod - flori, înconjurat de cărămizi perimetrice într-un aranjament arbitrar. Unii rezidenți de vară perfecționează și pun cărămizi unul la celălalt la un anumit unghi, ușor săpătându-i în pământ.

Puteți crea grădini de flori complexe și originale din cărămizi.

Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați câteva recomandări:

 • structuri similare ar trebui să fie stabilite în conformitate cu un proiect anterior gândit-out;
 • va trebui să marcați conturul obiectului viitor;
 • atunci trebuie să săpați o gaură și să o umpleți cu drenaj;
 • Următorul pas este construirea zidurilor de cărămidă.Primul rând nu trebuie sigilat cu mortar. Acest lucru este necesar pentru ca umiditatea excesivă să curgă liber din patul de flori;
 • rândurile ulterioare trebuie să fie asociate cu ciment;
 • dacă vă decideți să faceți un pat înalt, înclinați ambreiajul puțin spre interior, astfel încât solul să nu-l "scoată";
 • structura finită trebuie lăsată timp de 7 zile pentru ca zidaria să fie fixată.

Paturi similare de flori se pot alătura pereților sau pot sta separat. Când alegeți a doua metodă, va trebui să plantați plantele astfel încât grădina de flori să arate atractivă din orice punct de vedere.

Aproape toată lumea din țară poate găsi o oală veche de fier, care este mult așteptată. Nu te grăbi să scapi de lucruri inutile - din oală poți face o grădină de flori originală. Cu ajutorul unui pat de floare improvizat, veți putea decora orice zonă suburbană, oferindu-i o atingere rustică. În stilul Provence sau Țară, o astfel de decizie decorativă va fi indispensabilă.

Pentru a face un pat de flori cu propriile mâini, va trebui să curățați suprafața viitorului "vas", să faceți o gaură în bază. Cu ajutorul mai multor castinguri, puteți crea compoziții originale care vă vor uimi oaspeții.

În plus față de aceste materiale, puteți folosi alte lucruri inutile care se află pe cabana dvs. de vară. Pentru înregistrarea unei compoziții interesante, imaginația, mixul de pământ și culorile sunt suficiente. Ca decor puteți utiliza vopsele simple și alte elemente conexe.

Cursuri de masterat în design

Oricine poate face un pat de flori lângă casă.

Pentru a evita greșelile și pentru a reduce costurile de timp, veți fi ajutat de instrucțiuni pas cu pas cu o descriere a acțiunilor:

 • În primul rând, trebuie să creați un proiect care să vă ajute să decideți în ce parte a paturilor de flori vor fi amplasate. Decideți tipul de gard, forma designului și tipul de flori care vor crește în patul de flori. Aceste cunoștințe vă vor ajuta să faceți o listă a materialelor necesare, a semințelor, a produselor de îngrijire și a cadrelor decorative;
 • Schema de schemă vă va proiecta numai lucrarea. Puteți rezolva problema plasării optime a vegetației numai în momentul plantării florilor;
 • Pentru un pat de flori trebuie să alegeți o zonă bine luminată. Solul trebuie să fie fertil, deci alegeți îngrășămintele adecvate pentru acesta.Selectarea unui parcel are un impact asupra soiurilor de flori care pot crește într-un pat de flori nou;
 • Dacă sunteți nou în grădinărit, începeți cu plante nemaipomenite. În viitor, va fi posibil să încercați flori de îngrijire mai dificile pentru a crea un design mai rafinat și pentru a realiza idei originale;
 • Cu ajutorul unei alegeri minuțioase și a unei combinații de culori frumoase, puteți veni cu numeroase compoziții care vor încânta pe cei din jurul vostru, la începutul primăverii și toamna târzie. Există proiecte gata de grădini de flori care ajută la simplificarea amenajării paturilor de flori;
 • Pe baza tipului de peisaj și a zonei teritoriului, puteți face compoziția sub forma unei construcții plate sau puteți crea paturi de flori ușor înălțate, încadrate sub formă de pietre sau plăci decorative;
 • Dacă aveți ocazia, aranjați paturi de piatră în fața terasei sau într-o altă parte a grădinii. O astfel de soluție va ajuta la realizarea unor compoziții atractive chiar și de la plante simple;
 • Va fi necesar să plantați soiuri similare de flori. Gândiți-vă asupra schemelor cu care obțineți o combinație organică;
 • Când plantele de plantare nu uităm de estetică.Puteți utiliza principiul multi-nivel, în cazul în care în prim-plan există flori de creștere în creștere. Ele vor acționa ca un cadru pentru plantele mijlocii cu înflorire frumoasă;
 • Vegetația joasă va acționa ca o legătură centrală în compoziție și va atrage toată atenția. Solitarii vor arăta frumos pe fundalul plantelor înalte care au frunziș decorativ sau culori contrastante;
 • Nu mai puțin de succes este compoziția, care combină perene mari cu vegetație medie. Pentru efectul maxim, va trebui să respectați armonie în culoarea și forma florilor.

Mulți designeri sugerează înlocuirea paturilor de flori cu paturi decorative într-un stil obișnuit. Cu ajutorul unei grădini amenajate estetic, situată lângă casă, vă puteți bucura de peisajul frumos, bucurându-vă de aromele plăcute ale florilor. Aranjarea unor astfel de grădini de flori în curte va lua puțin timp și vă va ajuta să decorați complotul.

Puteți să vă creați propriile paturi de flori chiar pe paturi. Dispozitivul patului de flori sunt paturi înălțate de bare inegale, plăci groase,pe perimetrul superior al căruia există o carcasă. Ca o alternativă, puteți utiliza calculul pereților pietrelor de piatră.

Pentru a dota căile printre paturile decorative de flori, va trebui să puneți pământul în paturi și să efectuați plantarea plantelor de grădină. La plantare, puteți alege pur și simplu o linie dreaptă sau puteți diversifica designul modelelor geometrice. Contrastul în compoziție poate fi obținut prin combinarea diferitelor soiuri de salată, busuioc și varză ornamentală. O defalcare dreptunghiulara a ridichilor sau a mararului va actiona ca marginea patului de flori.

Idei frumoase

Există multe idei care vor ajuta la ruperea în țară frumoase și neobișnuite paturi de flori. Este posibil să creați grădini de flori din orice material, chiar din cel pe care doriți să îl aruncați la depozitul de deșeuri. De exemplu, puteți lua în considerare câteva idei comune care sunt potrivite chiar și pentru grădinarii novici.

Toată lumea a văzut un pat de flori într-o anvelopă de mașină. De regulă, curțile clădirilor cu apartamente sunt decorate în acest fel. Puteți folosi această idee pentru o grădină și adăugați-o cu propriile dvs. lovituri.Veți avea nevoie să pictați anvelopa, să adăugați un mic decor și să plantați soiurile de flori care vă plac.

Pentru a face anvelopa neobișnuită, taiați-o în jumătate și îndoiți-o în formă de vază. "Potul" rezultat ar trebui să fie pictat într-o nuanță luminoasă, umple cu pământ și decora cu florile tale preferate. În exterior, această grădină de flori va arăta ca un design plastic. Anvelopele de diferite dimensiuni pot fi realizate prin compoziții pe mai multe niveluri care adaugă originalitate în zona dvs. suburbană.

În cazul în care site-ul dvs. are pietre nealterate, acestea pot fi o bază bună pentru o grădină de flori. Pentru muncă aveți nevoie de ciocanul însuși, de uneltele de lucru, de pământ și de flori.

Organizând o compoziție similară, nu uitați de drenaj și de udare suplimentară, astfel încât plantele să nu moară de sete și de umiditate excesivă.

Oricine poate crea o grădină de flori din mobilier vechi. Această opțiune este potrivită chiar și pentru o casă privată. Ca bază puteți folosi paturi inutile, dulapuri, mese și scaune. Nu exista limite pentru idei. Fiecare element poate fi folosit și transformat într-un aranjament original de flori.

Paturile verticale de flori din cutii, amplasate pe peretele exterior al casei, vor ajuta la transformarea interiorului într-un mod neobișnuit. Odată ce ați făcut o astfel de grădină de flori, puteți transforma aspectul casei dvs. pentru totdeauna.Utilizați diagrame cu desene centrale pentru a selecta corect un loc pentru viitoarele paturi de flori și gândiți-vă asupra sistemului de irigații.

Cu un sistem bine conceput, puteți folosi apă de pe acoperiș. Astfel de soluții sunt potrivite pentru plantele care iubesc umezeala și care nu se tem de umiditate excesivă. În plus față de cutii, puteți utiliza paturi simple în care castravete și alte culturi de alpinism va crește.

O grădină de flori pe o bicicletă - această opțiune se va potrivi cu acei grădinari care vor să iasă în evidență de restul și care caută idei originale. Puteți crea un pat de flori cu propriile mâini de la o bicicletă veche. Ca bază, utilizați vehiculele cu trei sau două roți.

Pentru a da un aspect decorativ patului de flori viitor, procedați la pictarea bicicletei. Va trebui să achiziționați mai multe containere sub pământ (puteți utiliza tava veche, canistră, cutie sau bazin) și să le umpleți cu pământ. Ultima etapă este plantarea plantelor.

Cu această soluție simplă veți obține o decorare elegantă a grădinii dvs. Un astfel de pat de flori poate fi localizat în orice parte a grădinii.

Când aranjați paturi de flori la dacha, trebuie să vă amintiți că trebuie să puteți selecta corect florile și să le plasați în grădina de flori. Păturile originale de flori atrage atenția, dar florile bine îngrijite și frumoase sunt în primul rând, deoarece acestea sunt legătura centrală a întregii compoziții. Luați în mod responsabil această problemă și selectați soiurile care sunt combinate în stilul și culoarea lor.

Cum de a crea un frumos pat de flori cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor