Caracteristici de paturi de flori design de peisaj

Frumusețea oricărei case de țară, cabană sau cabană va fi capabilă să sublinieze un design peisagistic elegant și elegant al florilor, tufișurilor și plantelor diverse. Astăzi, există multe opțiuni pentru a face zona din fața casei memorabilă și unică. Paturile de flori vor evidenția, de asemenea, stilul pe care l-ați ales la ridicarea structurii. Acestea vor anima imaginea de ansamblu, precum și va face ca teritoriul site-ului dvs. să fie luminos și armonios. Și cel mai important - vă vor permite să realizați toate visele cele mai sălbatice ale îmbunătățirii casei.

Caracteristici speciale

Nimic nu-i place ochiul ca o revoltă de culori și culori, ci doar paturi de flori în fața casei sau într-o grădină neobișnuită din spatele curții.

Pentru a realiza amenajarea peisagistică a sitului, trebuie să dezvoltați un plan, grație căruia nu veți face greșeli și veți calcula totul corect:

 • faceți un desen de plante de flori viitoare pentru a vă imagina ce va arăta, cât spațiu vor lua;
 • dacă site-ul dvs. este neuniform, trebuie corectat: săpătați pământul, îndepărtați pietrele de pe acesta și pregătiți solul;
 • flori de plantare, stabiliți clar limitele, deoarece plantele pot crește, iar liniile dvs. "de frontieră" vor pierde claritate;
 • dacă aveți de gând să plantați grădini de flori în spatele curții, faceți o cale spre ei;
 • plante în paturi de flori nu mai mult de 5-6 culori;
 • Nu vă fie teamă să experimenteze culori, dar amintiți-vă că într-un pat de flori toate florile ar trebui să înflorească în același timp, prin urmare, pentru a obține un efect uimitor, ridica răsaduri pe această bază. Plus - înălțimea plantelor: ar trebui să arate la fel.

Asigurați-vă că vă gândiți la întrebarea despre paturile dvs. de flori, deoarece designerii recomandă utilizarea diferitelor lor tipuri - pentru grădina din față, pentru centrul curții, chiar dacă doriți să creați o impresie de libertate, ca într-o lună rurală reală.

Alegeți un tip de pat de flori pentru așezarea dvs. de tramvai:

 • Florile sunt forme stricte - regulate, plantate strict simetric (sau de-a lungul liniilor) și peisaj, unde florile pot crește într-o formă "liberă".În astfel de opțiuni sunt plantați de obicei plantele perene: arbuști, copaci ornamentali și chiar conifere.
 • Împărțit de-a lungul căilor cu flori-mixborder. Este de obicei plantat în plante ascendente de la mic la mai mare. Astfel de modele arată spectaculoase în zonele mari, creând iluzia unei alei.
 • Paturile de flori patrate sau dreptunghiulare, care se află în centrul sitului, se numesc parterre. În astfel de paturi au fost plantate flori în nuanțe contrastante.
 • Live bordură. Aterizează dacă aveți drumuri de-a lungul șantierului la dacha. În acest caz, planta flori diferite. Un astfel de "covor" colorat va da o varietate uimitoare grădinii tale.
 • Alpin slide. Aceasta este una dintre cele mai renumite opțiuni de flori: florile care înconjoară un mic iaz sau fântână vor crea o imagine foarte armonioasă și confortabilă.

Particularitatea fiecărui pat este posibilitatea de vedere panoramică. Mulți proprietari preferă grădini de flori în formă circulară, astfel încât plantele frumoase să poată fi bucurate de puncte de vedere diferite.

Zonare și aspect

O soluție bună pentru design-ul peisajului dvs. va fi zonarea corectă a paturilor de flori.O dispoziție plăcută va crea paturi de flori, sparte imediat în fața casei dvs. (la intrare). Petuniene multicolore, crini, trandafiri decorativi, clematis - pentru fiecare 100 cm² puteți planta 8-10 bucăți. Un pat de flori în mijlocul terenului, care este sub influența razelor solare directe, poate deveni un "truc" al curții. Aceleași petuni sau hibiscus vor fi potrivite aici.

Mulți designeri care se specializează în crearea peisajului, oferă proiecte gata făcute pentru planificarea adecvată a paturilor de flori de lângă o casă de țară. De regulă, experții sugerează, în primul rând, începând cu un hedging - un astfel de aranjament de ședere vă va permite să împărțiți vizual site-ul în anumite zone. Pentru a "împiedica" cu gustul de la vecini, vă puteți permite să trăiți gard viu, constând din garduri mici de arbori și arbuști. Înălțimea recomandată a unui astfel de "gard" este de până la 1,5 m. Gardurile mici de până la 40 cm vor crea, de asemenea, o zonă perfect limitată, clară și bine îngrijită, dacă le tăiați în mod regulat.

Pentru acest tip de garduri, se recomandă să plantați o gutui japonez, o migdală sau diferite tipuri de spire. Doriți să aveți un gard de flori? Dahlias sau centre de plante.Original floare de floarea-soarelui decorative. Adevărat, înălțimea lor uneori ajunge la 2 metri, dar florile luminoase și însorite vor da vară și atmosferă plăcută site-ului tău.

Dacă spațiul dvs. nu este limitat de contor, puteți folosi arcul sau ecrane recomandate de experți. O astfel de aterizare va decora teritoriul dumneavoastră nu numai vizual, ci și pentru a vă proteja frumusețea de rafalele de vânt și zgomot de fundal. Mai mult decât atât, în umbra unui astfel de design, va fi posibil să plantezi flori care nu le plac căldura arzătoare și să le așezi banci sau chioșcuri între ele.

Nu rău va arăta și a crescut flori de paturi. Ei arata in mod ideal pe un loc in care sunt observate pante mici. Astfel de paturi de flori pot fi căptușite cu piatră, bare de lemn originale sau garduri decorative din plastic. Zonele crescute pot fi create artificial cu ajutorul pardoselilor din lemn sau a terenurilor importate. Alături de aceste paturi va arăta piscină armonios mică.

Potrivit designerilor, este posibil să identificați o zonă specială pe site-ul dvs. cu ajutorul diferitelor căi de pietriș. Înflorirea de paturi de flori de-a lungul unei căi de lichidare,pavata cu gresie colorata este o optiune excelenta pentru o gradina "pozitiva". Piesele de pe diagonală vă limitează clar parcelele de care aveți nevoie.

plante

Este foarte important să știți care flori și plante pot fi folosite pentru a decora design-ul site-ului dvs. Este necesar să alegeți culoarea potrivită și înălțimea plantelor. Mulți oameni cred că este suficient să stocheze pe pungi de semințe colorate - iar florile vor crește singure. De fapt, plantarea florilor este o muncă minuțioasă și grea. Unele plante trebuie să fie plantate numai răsaduri, altele nu infloresc nimic, altele nu le place soarele și așa mai departe.

Alegerea unui loc pentru plantarea florilor, asigurați-vă că plantele erau confortabile. Bineînțeles, soluțiile de proiectare necesită un studiu atent al "comportamentului" tranșelor viitoare, coniferelor și arbuștilor aparent nepretențioase.

În cazul în care patul dvs. de flori presupune înflorire de flori cu creștere redusă, atunci alegeți primroses, petunias, irisuri pitice, izbitoare cu o varietate de culori. În adâncurile paturilor de flori, pentru a crea o înflorire "graduală", zinniile și delfinii fermecători de plante.Plasați cannes sau trandafiri tulpini în centrul deciziei dvs. de proiectare. Puteți încerca, de asemenea, să planteze chiar și liliac. Baza aranjamentului dvs. de flori poate fi orice copaci ornamentali ornamentali - ienupăr, thuja sau molid.

Apropo, copaci conifere de pe site-ul este un subiect separat. Conform recomandărilor designerilor, în cazul în care compoziția autorului include 3 tipuri de copaci conifere, schema de culori ar trebui să fie formată din două nuanțe. Un moment important este coroana, care poate fi piramidală, ovală sau conică. Și, bineînțeles, înălțimea copacilor: tuja occidentală poate ajunge la 5 m înălțime, ienupărul - 3 m, dar pinii uriași pot ajunge la 40 m. Cu toate acestea, creșterea coniferelor poate fi ajustată: prindeți lăstari anual.

Vrei să spargi un pat de conifere scurte? Alegeti western tui, pin de munte Hampi sau Mini Pug. Și, cel mai important, nu vă fie teamă să experimentați cu conifere!

Excelente modele pat de flori

Dacă vă decideți să realizați toate visele dvs. de amenajare peisagistică a sitului și să faceți propria grădină, citiți-vă pentru început cu diverse exemple și sfaturi de specialitate.Începeți cu plante nepretențioase, deci mai multe opțiuni de a vă bucura de rezultatul muncii lor. Designerii oferă scheme de culori gata făcute cu un nume romantic. De exemplu, o tendință foarte la modă - monocrom în designul grădinii dvs. de flori.

 • Dacă ați decis să combinați culorile verzi și albe, nu ezitați să utilizați următoarele plante: bujori albi sau primula cu flori albe, precum și hortensie de copac. Aranjați florile cu un verde argintiu.
 • Doriți să crească flori roz? Din nou, bujorii blânde vă vor ajuta, precum și trandafiri fragile și delicate, crizanteme și clematis.
 • Tema "conifere" vă este utilă dacă creați un pat de flori în care toate plantele au o singură formă: tuja este sferică, tufișuri de hortensie sau spire sunt rotunde.

Iată un exemplu de pat de flori fermecător, format din flori perene de înflorire continuă:

 • Pentru o imagine înfloritoare, plăcută ochiului, locul însorit necesar. Selectați o suprafață de 2,5 m de 3,5.
 • Unul dintre primii care plantează o tulpină este un trandafir din familia Malvova. Se livrează într-o varietate de culori, de la roz deschis la roșu sanguin (80 de specii). Această miracol infloreste până la prima rece, începând de la mijlocul verii.
 • În vecinătate, așezați un floarea-soarelui decorativ sau cu zece petale. Este absolut nepretentios, luminos, inalt si de asemenea inflorit pentru o lunga perioada de timp.
 • Din mai până în octombrie, Popul va înflori și el - va rămâne în al doilea rând după colegii "înalți". Macul vine în nuanțe diferite - alb, roz și roșu.
 • Galbenele de sună galbenă (alegeți culori inodore) și cardinalul lobelia sângelui roșu, cu culori contrastante, vă vor adăuga șic în patul dvs. de flori.
 • Micile tufișuri de matură ale sedumului, care trăiesc înaintea primei ninsoare, și colorarea neobișnuită a miracolului Miraclera, pot crea o grădină mică.
 • Asemenea clopote și clopote și florile de liliac oferite de catnip și catanangele albastru deschis "Cupidonul albastru" care înflorește toată vara pot diversifica o astfel de inflorescență.
8 fotografie

Expert de consiliere

Pentru ca patul dvs. de flori să fie obiectul admirației, asigurați-vă că ascultați sfatul specialiștilor:

 • Aproape toate florile iubesc soarele. De aceea, căutați un loc convenabil pentru plantele dvs.
 • În cazul în care parcela este supraaglomerată cu iarbă, chiar gazon, trebuie să fie îndepărtat. Nu alerga la sol.
 • Scoateți fiecare buruieni care îngreunează înflorirea animalului dvs. de companie.
 • Dacă solul viitorului pat de flori este lut, adăugați nisip.
 • Îngrășământul ideal pentru sol este compostul, care va îmbunătăți fertilitatea solului.
 • Spargeți o grădină mixtă, pentru că după florile anuale ottsvetut, trebuie să începeți din nou peste tot.
 • Flori perene vă garantează o vedere minunată la grădina de flori de ani de zile. Vrei o varietate - poți adăuga și alte flori.
 • Florile necesită udare, altele, altele mai puțin. Nimeni nu sunt scoică, geraniu și mac.
 • Irisurile, salviele, echinacea și cuișoarele vor trebui replantate periodic.
 • Îngrijirea atentă necesită trandafiri, crini, zambile și begonii.
 • Dacă plantați răsaduri în pământ, asigurați-vă că o udați. Lăsați solul să se înmoaie.
 • Trageți răsadurile din ghivece, nu deteriorați sistemul rădăcină.
 • Săpați o gaură separată pentru fiecare floare.

Exemple frumoase

Designul patului de flori nu are o importanță mică.

 • Decizia inițială va fi decorarea pietrei în pat de flori. Astfel de paturi de "piatră" pot fi obiectul admirației, dacă investesc nu numai abilități, ci și fantezie. Pentru acest caz se poate folosi calcar de diferite nuante.Adevărat, nu va dura mult. Pe un astfel de mușchi de piatră și alge marine crește frumos.
 • Tuff și ardezie, atunci când proiectate corespunzător, va face patul dvs. de flori de neegalat. De exemplu, ardezia poate avea o culoare interesantă - de la violet la verde.
 • Granit în proiectarea unui pat de flori este rar folosit, deoarece oxidizează solul. Opțiunea ideală este bazalul. Paturile de flori făcute de el și chiar peluzele au un aspect bine îngrijit.
 • Efectuarea de paturi de flori cu pietricele este o versiune economică și totuși originală.
 • În designul patului de flori, puteți utiliza materialele la îndemână - garduri din lemn și metal, chiar și anvelope vechi sau metal.
 • Folosind fantezie, pantofi vechi pot fi "atașați" pentru a decora o grădină de flori. Este posibil să folosiți cizme nu numai ca un cache-pot, ci și ca ornament decorativ independent.
 • Cage pentru păsări poate deveni, de asemenea, un ornament al dacha, transformându-se într-un pat de flori original.

Cum să faceți un pat de înflorire continuă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor