Elemente frumoase de design peisagistic

Proiectarea peisagistică a site-ului proiectată cu competență este întreaga artă. Înainte de a planifica locația de paturi de flori, diapozitive alpine, figuri decorative, bănci din lemn și alte elemente, este necesar să înțelegeți stilul casei și cum să creați un peisaj potrivit al zonei locale.

Caracteristici speciale

Pentru implementarea cu succes a proiectului peisagistic planificat, trebuie să respectați următoarele recomandări:

 • Trebuie să reprezentați în mod clar planul de lucru înainte de rafinarea site-ului și să nu îl schimbați pentru a evita întinderea elementelor decorative în stil diferit;
 • să țină seama de zona climatică, de indicatorii de umiditate, de condițiile de temperatură specifice teritoriului stabilit;
 • analizați cu atenție rolul fiecărui element în compoziția generală;
 • corelarea costurilor de muncă, timp și costuri financiare cu rezultatul final așteptat.

Puncte importante

Înainte de a începe să vă implementați ideile de peisaj, trebuie să vă gândiți mai multe puncte importante:

 • Ideea. Dacă nu ați decis încă ce doriți să vedeți pe site-ul dvs., puneți la o parte lucrările peisajului.
 • Soluții de culoare. Pentru ca grădina să-i încânte pe vizitatori și proprietari cu frumusețea lor, este necesar să se planifice în mod clar locația plantelor strălucitoare și întunecate, precum și culorile luminoase.
 • Compoziție. Pentru a vedea grădina a fost completă, este necesar să se determine centrul compoziției și să se completeze cu detalii (plictisitoare și de dimensiuni medii) care nu ar distrage atenția asupra ei înșiși.
 • Accente. Zona centrală trebuie subliniată cu ajutorul elementelor decorative. Aceasta poate fi o evidențiere, o culoare, un grup de obiecte. Pentru a evidenția frumos partea centrală a compoziției, este mai bine să se consulte cu specialiștii în designul peisajelor.
 • Lumina. Iluminatul de grădină este necesar nu numai în sezonul cald. În timpul iernii, pe fundalul zăpezii, acest element decorativ va aduce o atmosferă de magie atmosferei grădinii.Pe timp de noapte, luminile pot decora arbuști, căi, paturi de flori.
 • Track. Pentru a considera grădina în toată frumusețea ei, trebuie să vă gândiți la sistemul de mișcare din teritoriu. Atunci când proiectați planul de cale, amintiți-vă că trebuie să fie în armonie cu ideea generală de proiectare.

peluze

Pelicule de acoperire - cel mai folosit element de decorare a zonei locale. Acoperirea poate fi creată manual sau achiziționată într-un magazin de specialitate.

Pământ gazon (sămânță) va fi baza pentru proiectarea peisajului pe tot teritoriul site-ului. Poate oferi locația pomilor fructiferi, arbuști, paturi de flori, caracteristici de relief ale liniilor.

Peluza cu vegetație omogenă cu păr scurt este numită engleza. Trebuie să fie plantată cu cereale care vor crește bine în același loc de zeci de ani. Având în vedere climatul rusesc, merită să alegeți amestecuri care includ diferite tipuri de păpădie. Pentru ca peluza să dobândească o acoperire densă și chiar o structură, va dura mai mulți ani.

Peluzele pot realiza nu numai funcții decorative, ci și sport.De exemplu, dacă sunt folosite ca o copertă pentru un teren de fotbal sau un teren de tenis. O soluție bună ar fi amplasarea gazonului în zona jocurilor pentru copii și instalarea locului de joacă.

Nisipul sau pietrișul ar trebui să fie folosit ca bază pentru gazon. Acestea ar trebui să fie plantate cu păiuș, albastru și razegrass. Nu trebuie să uităm să actualizăm în mod regulat acoperirea prin însămânțare.

În ceea ce privește peluzele decorative, acestea sunt de obicei împărțite în trei tipuri:

 1. parter;
 2. amenajare peisagistică;
 3. luncă.

Dintre aceste poziții, gazonul parter este cel mai dificil de proiectat și cel mai capricios. A format o astfel de complot dintr-o iarbă unică-iarbă: albastră, îndoit, păpădie. La formarea gazonului de la sol este necesar să se ia în considerare faptul că suprafața sa nu poate depăși dimensiunea obiectului situat pe acesta.

Opțiunile de grădinărit peisaj arata mai puțin impresionante, dar nu necesită îngrijire specială și sunt capabile să suporte sarcini grele. Pentru a crea o astfel de gazon este mai bine să alegeți raigras, bluegrass, pieptene și păpădie, amestecate în proporții egale.

Pajiștile de pajiști sunt foarte frumoase și nepretențioase. Înainte de însămânțare, zona trebuie să fie săpată, buruieni îndepărtate (păpădia, planta).Apoi, seamănă cu un amestec de ragostera, păpădie și albastră, luate ca bază, adăugându-se păianjen și trifoi.

Cei care doresc să vadă o revoltă de culori strălucitoare în zona lor locală pot fi recomandate pentru a crea o peluză de la florile și ierburile pentru acoperirea solului.

Îngrijire specială și îngrășăminte acest tip de gazon nu are nevoie. Acesta poate fi fertilizat cu humus obținut din frunzele toamnei.

Este posibil să se întindă o peluză rulată. Principalul lucru astfel încât să fie tăiat nu mai mult de două zile înainte de debarcare. În acest caz, cu încorporarea în noul loc nu vor apărea probleme. Înainte de a pune peluza, solul trebuie să fie nivelat. Dupa stabilirea gazonului este bine sa apa.

Flori de pat

Paturile de flori pot fi aranjate astfel încât înflorirea să fie continuă. Printre primele flori de primavara apar ninsoare, crocuses, lalele, crini din vale, Scylla, narcisele. Pentru ca florile să fie puternice, să nu moară din cauza înghețurilor severe și a rafalelor de vânt, trebuie să creeze un gard viu de arbuști. Vinca, asteri, galbenele și crizantemele vă vor încânta de la sfârșitul lunii august până la înghețuri.

În centrul grădinii, puteți organiza un pat de flori, care vă va încânta un an.Pentru aceasta trebuie să luați flori uscate frumoase: molusel, gypsophila, calceolaria.

Tipuri de paturi de flori

Pardoseala, care este familiară nouă, are o formă pătrată, rotundă sau dreptunghiulară. Se ridică deasupra nivelului terenului principal cu 20 cm, poate fi echipat cu un podium din piatră sau cărămidă. Alegerea plantelor care plantează o grădină de flori rămâne cu proprietarul. Acestea pot fi flori de un singur tip sau diferite tipuri:

 • Printre grădini de flori sunt grădini foarte populare rock. Acestea includ nu numai flori, ci și decorațiuni de piatră. Acest tip de grădină de flori va arăta bine lângă rezervor.
 • În prim-planul zonei de grădină amplasate paturi ornamentale de flori. Varietatea lor - un arabesc constă nu numai în plante (cea mai mare parte în creștere), ci și în materiale naturale precum nisip, piatră, pietricele mici. În centrul compoziției puteți instala o sculptură sau o fântână mică.
 • Este acceptat să apelați un cadru viu pentru grădini de flori la graniță. Se compune din plante, ale căror muguri nu sunt voluminoase. Funcția principală a bordurii este acoperirea completă a solului.
 • Un fel de graniță poate fi considerat rabatku. Cel mai adesea, acesta este plasat paralel cu căile de grădină sau în jurul zonei de agrement. Rata este formată din flori înalte sau joase. Există, de asemenea, opțiuni de proiectare mixte.
 • Ei bine, pe parcelele grădinii casei se uită grupuri și paturi de flori modulare. Dacă primul tip de paturi nu are o formă bine definită, atunci al doilea are forma unor forme geometrice: un pătrat, un dreptunghi, un romb. Între secțiunile paturilor modulare sunt așezate piste (călcate în pământ sau pavate cu piatră).

În cazul în care site-ul are un rezervor, puteți crea o grădină de flori de apă, și în continuare pentru a dota o zonă de recreere cu bănci și un leagăn din lemn.

Iubitorii de creație pot aranja un pat de flori într-un coș vechi sau într-un jgheab cracked.

Dealuri alpine

Pietre de diferite forme, culori și dimensiuni vor fi o decorare excelentă a grădinii, dacă acestea sunt aranjate în armonie cu alte obiecte.

De cele mai multe ori, în zona locală se utilizează calcar, tuf, ardezie, gresie și granit. Ele pot fi folosite ca decorațiuni pentru căi, paturi, rezervoare sau ca compoziții independente.

Există mai multe tipuri de grădini rock:

 • Arhitectural - creat simultan cu construcția casei. Este o compoziție de terasă pe mai multe niveluri, realizată din piatră naturală.În interiorul teraselor plantează plante care pot crește pe pante pietroase: arbuști, conifere.
 • Peisaj - include cascada, locul plat, cheiul. Pentru naturalețe, este mai bine să ai un astfel de deal lângă iaz. Acest tip de grădină de rock necesită o dezvoltare detaliată și costuri materiale semnificative.
 • Stony - opțiunea cea mai mare pentru buget. În exterior, această grădină de rock arată ca un deal mic cu pietre aranjate în ordine aleatorie.
 • Rocky - potrivit dacă există un deal abrupt în zona locală. În astfel de grădini de rock, accentul se pune pe bolovani mari, nu pe vegetație.
 • Munte - cel mai greu de creat tip de diapozitive alpine. Blocurile ar trebui să pătrundă în sol cu ​​30 de centimetri (pentru naturalețe), iar pe o suprafață stâncoasă este necesară o plantă de plante de pitic.
 • Pârtia terasată este oarecum similară cu cea a ruinelor unui vechi castel. Această grădină de rock poate fi creată pe un teren cu o pantă abruptă. Terase - diferite în înălțime, formă și lungime.
 • Alpin gazon - cel mai popular tip de gradina de rock. Atunci când se creează acest tip de diapozitive, plantele sălbatice sunt folosite: edelweiss, salcie înfiorător.
 • Valea montană - creată din aranjamente individuale de flori, separate una de alta prin căi și bolovani mari, localizați la întâmplare, săpate puțin în pământ.
 • O râu forestier este o opțiune ideală pentru un teritoriu care are o pantă naturală a solului. În apropiere puteți crea o cascadă artificială.
 • Cheile - se vor potrivi bine între două pante, decorate cu piatră. În locurile desemnate pentru plante, este mai bine să plantați culturi mijlocii: un clopot, o ferigă.

Revizuirea designului peisajului pentru propriul proiect, vezi mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor