Garduri pentru paturi de flori: idei originale

Fiecare grădinar, care se apropie în mod responsabil de organizarea complotului său, mai devreme sau mai târziu se confruntă cu nevoia de a alege un gard grădină. Mulțumită lor, grădina de flori va avea un aspect bine îngrijit și îngrijit, iar o varietate de soluții și materiale moderne vor contribui la realizarea oricărei idei de proiectare, chiar și cea mai bizară.

Caracteristici speciale

Gardurile de grădină, în plus față de un cadru decent pentru paturi și paturi de flori, sunt o serie de sarcini pur utilitare. În special, acestea împiedică creșterea necontrolată a plantelor perene, zonează zona și protejează florile de călcare. Atunci când alegeți un gard pentru paturi de flori, se recomandă să luați în considerare o serie de factori.

În primul rând, acesta este un concept de design: pentru ca site-ul să arate frumos și curat, toate elementele decorului trebuie păstrate în același stil și nu sunt în conflict unul cu celălalt.

De asemenea, ar trebui să țină seama de caracteristicile peisajului și de funcționalitatea acestuia. Și nu ultimul factor este materialul și, în consecință, prețul. Piața modernă oferă o mare varietate de opțiuni, iar cu fantezie și timp liber, un cadru decent pentru paturi de flori poate fi făcut cu mâinile tale.

Tipuri: argumente pro și contra

Tipurile de garduri sunt în mod tradițional împărțite în funcție de înălțime și de materialul utilizat. Dacă decideți ce înălțime să alegeți, ar trebui să vă concentrați pe scopul funcțional și pe tipul de plante. Evident, plantele joase, cum ar fi viola, galbenele sau pansinea, vor accentua în mod favorabil un mic gard îngrijit, iar trandafirii înalți, bujorii sau dalii vor necesita un cadru mai substanțial.

 • Pentru zonarea unui teritoriu, crearea unui accent vizual pe un pat de flori și separarea acestuia de o pajiște sau o pasarelă, este suficient un mic gard cu o înălțime de 5-7 centimetri.
 • Bordurile sunt mai grele și mai grele și sunt realizate din materiale mai durabile pentru a împiedica așezarea solului. Înălțimea frontierei variază de la 10-15 centimetri.
 • În cazul în care scopul de gard este de a preveni creșterea rădăcinilor dincolo de pat, gardul este făcut din materiale durabile - plastic și piatră și profund îngropat.
 • Un gard mare - aproximativ jumătate de metru - va proteja în mod fiabil plantele fragile de invazia copiilor și a animalelor, precum și va ajuta la susținerea plantelor înalte și ghidarea copacilor să urce.
 • O bună opțiune pentru a evidenția lunca de flori va fi o grădină de flori ridicată. Baza sa este căptușită cu cărămidă sau piatră, datorită căreia se obține o stabilitate mai mare și împrăștierea este împiedicată. Un astfel de pat de flori poate dura mult timp, fără a necesita renovări speciale.

Alegerea materialului pentru fabricarea gardurilor este foarte importantă. Există o mare varietate de opțiuni: de la scump spectaculos la literal colectat din materiale auxiliare. Ceea ce preferă în fiecare caz specific depinde doar de dorințele și posibilitățile financiare.

plastic

Astfel de garduri sunt accesibile, ieftine și practice, suficient de durabile și rezistente la fluctuațiile de temperatură și umiditate. Avantajul lor fără îndoială este și ușurința instalării și dezasamblării, o varietate de forme, dimensiuni și culori. Producătorii moderni încearcă să mulțumească pe oricine, clientul cel mai pretențios și să producă produse din plastic, nu numai într-o singură culoare, dar și cu un gradient sau un ornament complicat, până la pictura sub lemn, piatră sau marmură.

Îmbrăcămintea din plastic pentru paturile de flori este împărțită în panglici și garduri de curbură - secționale și decorative.

 • Banda de banda este din benzi elastice din plastic, care vă permit să încadrați liber patul de flori de orice formă și dimensiune. Pentru a face acest lucru, este suficient să se scurgă caneluri mici în jurul perimetrului, se pune banda, se presară cu sol și se tamponează cu atenție.
 • Gardurile parțiale au o rezistență și o stabilitate mai mare datorită designului lor: din partea inferioară, sectoarele lor sunt dotate cu știfturi fixe pentru a conduce în mod convenabil în sol. Acestea sunt instalate și sacrificate de-a lungul conturului patului de flori cu un ciocan de cauciuc special. Principalul lucru pe care trebuie să-l acordați este că toate secțiunile sunt la același nivel în înălțime.

Dezavantajele legate de împrejmuirea plastică includ susceptibilitatea lor la deformare mecanică și adesea un aspect ieftin. În ciuda diversității gamei, nu este ușor să ridicați piesele astfel încât acestea să arate grave și elegante.

metal

Gardurile din fier și fier au fost întotdeauna considerate standardul de stil, rezistență și durabilitate.

Există trei tipuri de astfel de structuri:

 • forjate;
 • exprimate;
 • sudate.

Forjate și turnate sunt făcute la comandă și, de regulă, se pot lăuda cu o multitudine de ornamente, lucrări deschise și sofisticate în detalii. Un astfel de gard arată elegant și scump, se potrivește perfect în aproape orice plan de design și, fără îndoială, va spune despre bunul gust al proprietarului său. Garduri sudate mai ușor și mai ieftin. Dar, de cele mai multe ori, ele par mai accentuate datorită plasticității scăzute a materialului.

Distingeți separat forma combinată, combinând eleganța forței și soliditatea sudatelor. Cu toate acestea, un gard sudat poate fi făcut cu propriile mâini. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți doar o țeavă de decupare, o mașină de sudură și aspectul rezultatului dorit. Designul sudat vă permite să creați doar cele mai simple modele geometrice fără nici o bibelă. De obicei, de-a lungul perimetrului, paturile sunt scoase dintr-un șanț, se toarnă cu beton și bolțuri, la care elementele de garduri sunt sudate.

La fel ca toate produsele metalice, astfel de bariere pot suferi de rugină și, prin urmare, necesită o întreținere. Acestea trebuie tratate în mod regulat cu compuși speciali anti-coroziune și vopsite cu vopsele specifice.La respectarea regulilor simple de operare gardul metalic va servi de mulți ani.

Pe lângă necesitatea unei renovări regulate, un preț extrem de ridicat poate fi, de asemenea, un posibil dezavantaj atunci când cumpărați un gard metalic.

de lemn

Gardurile sunt naturale și aproape de natură și, prin urmare, se potrivesc perfect în orice plan de peisaj. Copacul este asociat cu confort și căldură, în plus, nu se încălzește și nu reflectă strălucirea soarelui, ceea ce înseamnă că nu va deteriora frunzele și tulpinile plantelor. Un alt avantaj este prietenia cu mediul și ușurința eliminării. Produsul finit poate fi achiziționat de la magazin sau îl puteți crea singur.

Pentru gard, puteți folosi orice tip de lemn. Materialul este destul de simplu de procesat și nu necesită instrumente și abilități complicate, astfel încât să poți face un gard cu mâinile tale.

Pentru a face acest lucru, puteți utiliza panouri, căptușeală, gard pentru picioare, lemn, busteni, plăci și alte variante, în funcție de decizia stilistică a grădinii. De exemplu, un gard de dimensiuni egale creează o contururi geometrice netede și rigoare de design, iar plăcile sau tăieturile vor adăuga note de asimetrie și modernitate datorită formei individuale a fiecărui element.Cherestele grele arata brutal si monolit, iar gardul usor va da gratie si farmecul.

Există mai multe tipuri de garduri din lemn:

 • plimbare simplă;
 • chumps mici;
 • curba jurnalului;
 • shtaketnik de lamele simple sau sculptate;
 • mozaic de bucăți de fierăstrău transversal tăiat;
 • gard din busteni;
 • țesut dintr-o tijă sau ramuri.

Cea mai simplă fabricație este bordajul, asamblat din ciocane mici de lemn.

La începutul lucrului sunt selectate bușteni cu un diametru aproximativ egal, de la care se fac coturi, lungimea cărora se calculează conform schemei: înălțimea necesară plus douăzeci de centimetri pentru cădere. În continuare, lemnul este curățat de coajă și tratat cu soluții antiseptice speciale pentru a preveni putregaiul și distrugerea. Unele înveliți în plus partea de jos a chumps cu ruberoid pentru a preveni pătrunderea de umiditate. După aceea, rămâne doar să îngropați buștenii în jurul paturilor de flori la o adâncime de aproximativ douăzeci de centimetri, să stropiți cu pământ și să vă bateți bine.

Deficiențele utilizării gardurilor de lemn includ în primul rând fragilitatea materialului.Este vulnerabil la umiditate excesivă și la uscare, putrezire sau mâncare de către bug-uri.

Este posibil să se prelungească durata de viață a unui gard din lemn prin tratarea produsului cu soluții speciale și prin actualizarea regulată a vopselei. Necesită întreținere periodică, renovare și atenție.

Gardurile de împletitură sunt un fel de lemn. Ele arata in mod constant, elegante, confortabile si asemanatoare cu lampa, adaugand la designul culorilor rurale pastorale din gradina. În plus, gardurile țesute își păstrează perfect forma, nu permit florilor să crească dincolo de limitele paturilor de flori, iar iarna păstrează zăpada, protejând plantele de îngheț.

Poți să faci un gard cu mâinile taleAdevărat, acest exercițiu va necesita timp și o anumită abilitate. Unii meșteri artizani modelează chiar și modele complexe din viță de vie, care arată extrem de atractivă și elegantă. Clopotele de vai trebuie să fie recoltate la începutul primăverii, când ramurile sunt flexibile, subțiri și îndoite cu ușurință. Scoarța este scoasă din ramurile tăiate și tăiată la o singură dimensiune, astfel încât gardul să arate curat.

Procesul de formare a unui gard este simplu. De-a lungul perimetrului patului de flori planificat, se instalează suporturi de transport, iar cu cât sunt mai aproape unul de celălalt, cu atât construcția va fi mai puternică.Capătul tijei este atașat la știft cu garoafe sau cleme metalice, după care conduc o linie, trecând-o înainte și apoi în spatele suportului de susținere. Fiecare cîteva straturi bat cu un ciocan, astfel încât crengile să stea mai strîns.

beton

Gardurile de beton sunt de cele mai multe ori renumite pentru utilitatea și fiabilitatea lor. Materialul are un grad ridicat de rezistență, tolerează fluctuațiile de temperatură ridicată, nu se teme de expunerea la apă și soare. Toate îngrijirile pentru astfel de garduri se limitează la necesitatea unei nuanțe regulate cosmetice. Dezavantajele includ liniștea acestor structuri. Odată stabilită, limitele patului de flori nu pot fi mutate sau mutate, lucru pe care conservatorii îl vor dori, fără îndoială, dar poate nu apelează la fanii schimbărilor și rearanjamentelor.

Este posibil să se oprească separat un pat de flori cu o margine de beton. În primul rând, conturul conturului și sapa o grosime de aproximativ 10 centimetri lățime și aproximativ 20 de metri adâncime. Puteți umple fundul canelurii cu dărâmături sau trample în jos cu atenție. Apoi, barele de lemn sunt conduse în pământ, la care este fixată o bandă flexibilă din fibră de sticlă sau fibră de sticlă, prin fiecare metru sunt instalate traversele transversale. În șanțul rezultat este turnat mortar de ciment de grosime medie și cu atenție nivelat.

Atunci când betonul se usucă, suprafața este măcinată și acoperită cu material de etanșare. După câteva zile, structura se va usca în cele din urmă și se va forma și o veți putea transfera în stratul de sodă. Ca o decorare, pe suprafața betonului congelat poate fi așezat un mozaic complex de pietricele multicolore, scoici, fragmente de sticlă sau gâtul sticlelor.

Din piatră și cărămidă

Aceste materiale fac garduri frumoase și originale. Structura pietrei, inviolabilitatea și duritatea ei completează și evidențiază fragilitatea și eleganța plantelor. O astfel de compoziție se aseamănă cu un mini-peisaj, în care o piatră poate servi ca element de ponderare în stilul unei păduri rusești severe, precum și prin înălbirea și creșterea unei paturi de flori datorită combinațiilor armonioase alese.

Principalele roci folosite în designul peisajului sunt calcar, ardezie, gresie, granit și tuf vulcanic. Atunci când selectați o piatră, trebuie să țineți cont de proprietățile sale fizice și chimice. Unele pietre, cum ar fi calcarul și gresia, au o structură poroasă moale, ceea ce face ușor să le procesați cu mijloace improvizate.Pe de altă parte, în timp, rasa se poate lega la pământ, așa că merită să fii atent să nu plantezi plante care preferă solul acid cu astfel de materiale.

Când se creează un gard, se aplică două tipuri de zidărie - uscate și umede.

Secretul zidăriei uscate constă în faptul că pietrele mari în vrac sunt destul de capabile să se așeze pe sol pe cont propriu, fără a necesita un sprijin suplimentar. Prin urmare, ele sunt pur și simplu așezate de-a lungul conturului paturilor de flori, uneori pentru fidelitate prin scăderea celor inferioare. Zidurile umede sunt arătate în primul rând mici sau predispuse la împrăștierea pietrelor. Aceste materiale sunt bine fixate pe o bază de beton. O variantă de împrejmuire a pietricelelor și pietrelor mici poate fi și un gabion - o plasă de metal groasă în care este așezată o bază de piatră în rânduri.

Curbstone poate fi de orice formă, culoare și dimensiune, în conformitate cu conceptul de garduri. Compozițiile din elemente atât rotunde cât și plate arată bine. Un cip interesant și strălucitor poate fi o acoperire cu vopsea luminiscente. Acumularea energiei soarelui pe zi, pietrele emit o lumină moale misterioasă la amurg.

Caramizia arată mai puțin organic decât piatra, dând o notă antropogenă clară decorului. Cu toate acestea, făcute în același stil, aceste garduri arata bine și acasă, creând o imagine a pământului rural confortabil. Prin consultarea materialului ar trebui să se atribuie consumul ridicat de energie al procesului de așezare. Pentru a arăta atractiv, cărămizile trebuie să stea plat, să nu aibă zgârieturi și chipsuri evidente.

Gardurile din cărămidă sunt așezate atât într-o manieră uscată - cu o latură largă în jos și umedă - pe un mortar de ciment. Când așezați cărămizi pe margine pentru a crea un model geometric, ar trebui să aliniați vârful cablului întins pe locul de lucru.

Opțiunile originale pentru împrejmuire pot fi obținute cu ajutorul materialelor non-standard, cum ar fi bambusul sau frânghia.

Gardurile de gard sunt destul de decorative deoarece nu sunt proiectate pentru sarcini grele. Pentru a le face este foarte simplu. Este suficient să marcați teritoriul necesar cu posturi de sprijin și să legați cu un șir. Un frânghiu ușor îndoit, care se potrivește mai bine, arată mai bine.

Arată elegant și gard din bambus, oferind grădinii un gust oriental ușor.Aveți posibilitatea să folosiți cârlige de bambus cu o lungime egală sau să le dați o anumită asimetrie. O rola gata preparată din tulpini de bambus conectate va fi o opțiune convenabilă, care este suficientă pentru a vă odihni pe posturi și pentru a săpa într-un pic

O descoperire interesantă a susținătorilor naturali este încadrarea în paturi de flori cu ghimpi de copaci. Ca și lemnul, astfel de materiale au nevoie de prelucrare antiseptică și vopsire sau vopsire.

Un înlocuitor bun pentru gard va fi cumpărarea unui vas finit. Produsul poate fi selectat pentru stilul finit sau pentru un design individual. Poarta de flori poate fi rearanjată liber pe teritoriu, este ușor de curățat ca inutilă sau să se întoarcă la loc.

Cum sa alegi?

Alegerea tipului corespunzător de gard depinde de o serie de factori. Mai întâi de toate, trebuie să decideți asupra funcțiilor atribuite gardului. Este necesar să se ia un gard doar pentru o perioadă de timp pentru a menține și restrânge patul de flori sau proprietarul site-ului este interesat de o investiție practică pe termen lung. Și dacă în primul caz este posibil să se limiteze la un simplu gard construit din resturi, atunci al doilea necesită o analiză mai detaliată.

Evident, atunci când alegeți un gard pentru paturi de flori ar trebui să se concentreze pe designul general al grădinii.

Parcela într-un stil rustic va fi decorată cu îmbrăcăminte frumoasă de răchită și decorative din lemn, care se vor potrivi perfect în compoziție cu bănci confortabile, căi de nisip și peluze luxuriante. Cărămizile și cărămizile geometrice ale paturilor de flori și ale căilor de flori se vor potrivi perfect în stilul modern, caracterizând proprietarul ca persoană modernă și practică. Grilajele forjate din grilaj pot proteja nu numai plantele, ci și notele unui retro romantic. Monumentalitatea de beton apelează la gravitatea clasicismului, iar simplitatea aparentă a pietrei ascunde domeniul infinit de creativitate și relaxare. Nu uitați de plasticul universal practic, care are resurse suficiente pentru a se încadra în orice design.

Un punct important atunci când alegeți este prețul, care, în funcție de material, pot ajunge la înălțimi transcendentale sau pot fi practic practic gratuit. Înainte de a marca paturile de pe site, trebuie să determinați bugetul și să vă familiarizați cu piața și producătorii.Va fi util înainte de a cumpăra sau de a comanda pentru a citi recenziile produsului interesat, pentru a evita momentele neplăcute după aceea.

Din materiale uzate

Dacă doriți, și disponibilitatea de timp liber, elegant și gard original poate fi făcut cu mâinile tale. Fantezia grădinarilor nu cunoaște cu adevărat limite, iar alegerea materialelor din care meseriașii fac garduri confirmă numai acest lucru.

O cale de ieșire creativă este împrejmuirea sticlelor. Este mai bine să alegeți sticle de plastic de culoare închisă, deoarece acestea sunt mai practice, dar este posibil să utilizați recipiente de sticlă. Sticlele sunt curățate de etichete și umplute cu umplutură pentru o mai mare stabilitate - cel mai adesea este pământ, nisip sau pietricele mici. După aceea, rămâne doar să le îngropați pe jumătate până la sol de jos în sus. În ciuda materialului stângace, un astfel de cadru pare destul de interesant.

Limita de înregistrări de vinil sau plăci de porțelan jumătate înfipte în pământ arată neobișnuit. Singurul minus luminos poate fi considerat doar fragilitatea elementelor folosite. În mod neașteptat și viu, utilizarea ca garduri și vase de flori, aparent fără intenție pentru acest obiect, arată.De exemplu, o umbrelă.

Gardurile din anvelopele vechi sunt, de asemenea, populare.

Cauciucul este practic, durabil și rezistent la umiditate, ceea ce face ca materialul să fie foarte confortabil pentru grădină.

Poți să pictezi sau să decorezi cumva anvelopa și să o faci o oală confortabilă. În plus, este posibil atât să săpăm în teren opțiunile și să stăm pe un suport. Sau, dacă există multe pneuri, se face adesea o frontieră inițială de-a lungul unui pat de flori sau a unei căi.

Exemple interesante

Gardul decorativ al matrițelor de lemn cu modele geometrice va arăta, de asemenea, original. Un copac usor se va remarca minunat pe fondul tufelor de culori luminoase. Gardul nu este necesar să se sapă în pământ, deoarece se află ferm pe un suport plat. Un astfel de gard este transportat convenabil de la un loc la altul, după cum este necesar.

Grădinarii capabili pot încerca să crească un gard viu din tufișuri joase într-o patrie de flori. Astfel de tufișuri sunt plantate pe perimetru la o distanță egală unul față de celălalt. Când vegetația atinge înălțimea dorită, gardul verde este tăiat pentru a da forma necesară și florile sunt plantate în interiorul unei astfel de paturi de flori originale.Arată întotdeauna frumos și proaspăt, mai ales pe fundalul unui trotuar de pietricele. Asta doar pentru a crea și a menține o astfel de capodoperă necesită mult timp și efort.

Vaze extraordinar de spectaculoase și decorative țesute cu viță de vie de salcie. În mod deliberat, structura brută a ramurilor joacă un contrast cu umplutura luxuriantă a aerului, iar sărăcia tonurilor panglicii accentuează tonurile plantelor, accentuând și românzind patul de flori. Acest design arată ca un coș de flori, uitat într-o pajiște de o fată timidă din epoca sentimentalismului.

Puteți învăța cum să faceți garduri cu propriile mâini vizionând următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor