Suspendat leagăn pentru a da: tipuri, criterii de proiectare și de selecție

Cabană - un loc de vacanță preferat. Oamenii încearcă să o facă cât se poate de confortabil și confortabil: construiesc arbori frumoși, bănci cu mese, echipează grătare și fac leagăne.

De ce avem nevoie?

Cele mai populare modele de leagăn la rezidenții de vară - suspendate. Ele sunt ușor de folosit și economisesc mult spațiu. Suspendatul leagăn va fi accentul final în atmosfera dacha, va transforma și va înnobila orice fațadă. Ele nu vor fi doar un element de decor, ci și mobilier funcțional, deoarece nu numai copii, ci și adulții le pot folosi.

Leagănul ajută copilul să-și dezvolte aparatul vestibular, să facă exerciții fizice, este o experiență plăcută.

Mulți oameni cred în mod greșit că leagănurile sunt inventate numai pentru copii și nu sunt capabile să reziste unui adult.Dar acest lucru este departe de caz. Modelele moderne sunt realizate din materiale durabile care pot avea o greutate mare, inclusiv masa unui adult.

Pentru adulți, structurile suspendate sunt mai utilizate în cheia de meditație. Călătoria pe ele se calmează și se relaxează, normalizând astfel activitatea sistemului nervos.

model

Wicker leagăn de ratan stradă au găsit o mare popularitate în țara noastră. Ele se integrează perfect și armonios în stilul țării. Luați prea mult spațiu. Deseori au o formă rotundă și seamănă cu un cocon confortabil. Ele sunt numite și scaune de răchită agățate. Baza piciorului pe care sunt atașate, din lemn sau metal durabil.

Acum se preferă balanțele din material artificial care imită rattanul. Astfel de modele nu se tem de vreme rea, ploaie, zăpadă și temperaturi scăzute.

Datorită rezistenței materialului, designul își păstrează culoarea și forma originală pe întreaga perioadă de funcționare.

Avantajele acestor modele includ:

  • design interesant;
  • siguranța în utilizare;
  • forma compactă;
  • durată lungă de funcționare.

Dezavantajul unui astfel de leagăn este nevoia de a picta periodic structura cu vopsea sau lac de la expunerea la lumina soarelui. Poate fi inutilizabil dacă depășiți greutatea de rezistență limitată. În timp, este necesar să înlocuiți monturile atunci când utilizați leagănul prea activ.

Lănțișoare metalice - cel mai popular tip. Există peste tot - în curți, în locuri de joacă, în parcuri. Ele au multe forme și modele. Cea mai comună opțiune este modelul autonom, care este conceput atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Metalul este un material durabil, astfel încât designul va servi proprietarilor ani de zile. Este fiabil și stabil, este foarte dificil să spargeți un astfel de model.

Avantajul fără îndoială al unui astfel de model este capacitatea de a face schimbări la comandă, cu un anumit design, decorațiuni suplimentare și numărul necesar de scaune.

Metalul este foarte sensibil la schimbările de temperatură - structura se încălzește rapid și se încălzește atunci când este expusă la lumina directă a soarelui. Și la temperaturi scăzute, elementele de fixare și șuruburile înghețate, ceea ce face imposibilă utilizarea leagănului în scopul propus și poate, în general, să facă inutilizabilă întreaga structură.

Pe piață sunt diferite tipuri de leagăne metalice. Puteți alege un model de baldachin proiectat pentru stradă sau modele speciale pentru copiii cu saltea și perne.

Pentru utilizarea staționară a unui leagăn metalic este necesar să se construiască un podium sau să se aibă o suprafață plană în care structura să stea. În timpul funcționării, rigiditatea va fi necesară pentru suporturile rulmenților. Datorită greutății mari a fiecărei părți, colectarea structurii poate implica munca mai multor persoane.

Lăzile de leagăn din lemn sunt ușor de fabricat și sunt ecologice. Desigur, toată lumea din copilărie avea un leagăn, care consta dintr-o frânghie puternică și o placă de lemn. Aceasta este cea mai ușoară și cea mai economică opțiune.

Dacă leagănul de lemn este ales pentru copil, atunci este necesar să se ia în considerare mai mulți factori: prezența scaunelor confortabile, practic și siguranța. Cel mai bine este să alegeți un model pentru copii cu un singur loc.

Modelele din lemn sunt bune deoarece se potrivesc perfect în orice interior. Potrivit pentru verande și gazebos. Acestea pot fi sub formă de bancă sau de o canapea mică.

Avantajul unui leagăn din lemn este prietenia cu mediul, deoarece acestea sunt realizate din materiale naturale.Cadrul din lemn poate fi decorat cu ajutorul desenelor realizate folosind metoda arderii sau prin sculptură în lemn.

Principalul dezavantaj este durata de viață limitată în comparație cu alte modele. Chiar și cu o bună îngrijire și un strat de lac, ele sunt încă susceptibile la soare și absorb umiditatea. Au multă greutate și dificultăți în transport. Leagările masive nu sunt potrivite pentru copii mici, deoarece nu sunt echipați cu protecție specială.

Dacă luăm în considerare leagănurile din lemn pentru copii, ele sunt compacte, ușor de demonstrat, pliate și au capacitatea de a transporta. Nerăbdătoare în ceea ce privește montarea. Pentru că baza este destul de potrivită și ramura obișnuită puternică a unui copac.

Sigur pentru copii, dar leagănul este încă sub supravegherea adulților.

Un alt material popular pentru leagăne este plasticul. Ideal pentru calitate și cost. Are o bogată paletă de culori, există diferite forme și dimensiuni. Dispune de toate mecanismele de protecție necesare pentru copii, deci este considerată cea mai sigură opțiune. Dar, din moment ce plasticul nu este suficient de puternic pentru o greutate foarte mare - gama modelului unui astfel de leagăn se termină în dimensiunile copiilor.

Plasticul este foarte fragil și, atunci când este aplicat mecanic sau lovit de ceva solid, se poate rupe sau se poate sparge. Sub razele directe ale soarelui se estompează și se poate deforma.

Atunci când alegeți un leagăn pentru copiii mai mari, trebuie să luați în considerare greutatea maximă pe care modelul o poate rezista. Leagănul din plastic trebuie să aibă cleme de prindere. Ele sunt proiectate astfel încât frânghia să nu poată aluneca din inel.

Dacă nu există suporturi speciale, modelul este nesigur și fragil, deci este mai bine să se abțină de la o astfel de achiziție.

varietate de dispozitive de fixare

Există două tipuri principale de atașament swing - pe lanțuri și frânghii. Fiecare tip are propriile fețe pozitive și negative.

Avantajul lanțului este că acesta este puternic, orice deformare a legăturilor este imediat vizibilă. Lanțul poate rezista la o greutate foarte mare. Dezavantajele includ posibilitatea rănirii, copilul poate prinde pielea. Aceste elemente de fixare au, de obicei, un cost ridicat.

Rope - o opțiune bugetară. Cu ajutorul unei funii, puteți construi cu ușurință un leagăn, fără montaje și cleme suplimentare.Ele pot fi folosite în siguranță. Dintre minusuri, puteți evidenția frecarea rapidă a cablurilor și menținerea unei greutăți mici.

Swing - acesta este obiectul care ar trebui să fie instalat cu siguranță la cabana. Ei vor satisface cu siguranta atat copiii cat si adultii.

Cum să faceți un leagăn cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor