Selectăm plante pentru paturile de flori de toamnă

Odată cu sfârșitul verii, în grădină rămâne o grămadă de vegetație luxuriantă și luxuriantă. Paturile de flori de toamnă deschid mugurii strălucitori până la îngheț. Pentru a vă bucura de magnifica lor, când este deja proaspătă în aer, este necesar să se formeze paturi de flori septembrie și octombrie, alegerea cu atenție a setului potrivit de culturi pentru ei.

Caracteristici speciale

Zilele devin mult mai scurte, soarele se încălzește usor, dimineața există roua și ceața se răspândesc. Dar tocmai această perioadă se dovedește a fi ideală pentru o întreagă colecție de plante înfloritoare.

Ele arată pe terenul din apropierea casei o abundență remarcabilă de nuanțe.

Această varietate de culori de toamnă joacă un rol imens nu numai în design, ci și în lupta împotriva depresiei, așa cum crede psihologii.Culorile saturate colorate ale patului de flori par a se întoarce vara, și cu ea emoții pozitive pentru persoana respectivă.

Pentru a obține plante puternice și gata să înflorească, grădinarii profesioniști recomandă să se ridice "solistii" de toamnă nu numai în grădina de flori, ci și în ghivece. Atunci când plantele de vară încep să se usuce, eliberând locurile în mixborders și rabatka, tufișurile întărite ale copacilor de toamnă vor umple zonele de paturi de flori.

De regulă, culturile de toamnă nu sunt capricioase, se referă calm la căderi de temperatură și înghețuri ușoare. Unele dintre ele, de exemplu, varza ornamentala, sunt gata sa creasca aproape intregul noiembrie, sunt atat de calm in ingheturi.

Într-o septembrie relativ cald, puteți prelungi durata de viață a plantelor, cum ar fi phlox. Dacă luați în mod regulat mugurii răsuciți, plantele aruncă din ce în ce mai mulți boboci noi. Merită să luați în serios desenul florii de flori, deoarece florile în toamnă vor fi revigorarea grădinii principale a designerului.

Ce sunt obișnuite?

Toamna, după cum se dovedește, este aleasă pentru înflorire de către multe plante cunoscute de toți, dar numele mai rare, cultivate de cunoscătorii de exotici florariști, nu sunt mai puțin populari cu grădinarii amatori.

Regina de toamnă este considerată crizantemă. Un număr mare de soiuri de culturi provoacă un număr infinit de forme și culori de flori - burgund, alb, galben, portocaliu, roz, liliac. Inflorescențele pe tufișuri luxuriante, împrăștiate, păstrează înghețul.

Cu zile răcoroase vine rândul de trandafiri delicate, aromate de toamnă. Soiuri târzii de Orange Triumph sau trandafir irlandez au câștigat popularitate printre fanii unor nuanțe subtile de ceai, lămâie, cremă, liliac palid. Există specimene rare, aproape maro și violet.

Designeri de peisaj ca rotunde, complet acoperite cu flori de tufișuri de heleniu. Este originală în culori și are opțiuni de la portocaliu strălucitor la cărămidă brună. Cu verdeață delicată, flora creează o decorare surprinzător de originală a patului de flori.

Rareori ce grădină de flori septembrie-octombrie va face fără astrele, precum și rudele lor mai modeste - septembrie. Primele au tonuri clasice - roșu, violet, alb. Acestea din urmă sunt izbitoare de nuanțe celeste și violete și atât de strălucitoare încât adâncimea culorii umple percepția relativă a simplității florii.Bush arată uimitor!

Accentele de lux din grădină sunt dalii întârziate. Înalte, deosebit de spectaculoase, în plantații unice, ele provoacă admirația florilor petale lungi - nuanțe mari, cărămizile, soare, nectarie.

Roșu și portocaliu crocosmia cu frunze și săbii sunt bune în paturile de flori de toamnă. Aceste flori inalte arata mai ales originale ca o floare de flori cu aster perene violet si purpuriu.

În grădini de rock, gardurile vii nu vor avea loc în locul lor de aur, care va fi un bun partener pentru rudbeckia purpurie sau pentru coreopsis galben. Toate aceste flori sunt puternice, nepretențioase și creează o stare de vară în grădina de toamnă. Pe lângă acestea, culorile nu sunt mai puțin saturate în comparație cu vara.

Începutul verii rezidenți consideră o opțiune win-win pentru a ateriza o zinnia mai aproape de septembrie. Grijă pentru ea nu are nevoie aproape de nu, dar planta este elegant, puternic, rosu-crimson, portocaliu, nuante albe. Nu va dispărea prea rău, dacă nu vin săptămâna excesivă, așa cum se întâmplă adesea în octombrie.

Săgețile albastre, albe și liliac ale delfiniului reîmprospătează bine poiana de toamnă.Odată cu înflorirea pentru prima dată în mai, în toamnă, delfiniumul repetă ejecția mugurilor, încântând fanii cu accidente mai vii și mai suculente. Adevărat, se întâmplă în latitudini sudice. Iar în mijlocul benzii, planta trece ușor să înflorească toamna, aproape fără a încetini ritmul de vară.

Scânteile grase din culoarea lămâii strălucitoare se aprind în toamna Escholzia - macul californian. Dacă vremea este uscată, floarea după floare deschide din nou și din nou "pâlnia" ei drăguță. La fiecare două sau trei zile există puiuri noi.

Astfel de ficat lung, cum ar fi ageratum, taghetis, a asigurat o "înregistrare" permanentă pe paturi de flori simple. Sunt bune pentru grădinile cu flori și pentru primele rânduri de mixborders de toamnă.

În toamnă, grădinarii care încearcă să diversifice un buchet popular cu specii noi obțin combinații de culori mai sofisticate. Imortelul de aur, iberisul liliac-roz și liliacul colhic, se încadrează frumos în paturile de flori din septembrie.

La umbra, locuitorii de vara dau tricyrtis roz-alb-albastru-albastru farmecul lor. Capodopera absolută în patul de flori de toamnă este anemona japoneză.

Aceste plante sunt ca primrosurile de primăvară,prin urmare, în mod deosebit de înfricoșător cu ficatul din septembrie.

Hibiscus plătește ochiul cu flori gramofone, în toamna caldă, întregul tufiș este acoperit cu muguri noi. Paletă tropicală - nuanțe de culoare albă, roșie, de liliac.

Tufe cu pălării luminoase și ramuri de flori - bile de hortensie de diferite nuanțe pe un tufiș, arată foarte impresionant pe paturi. La fel ca și viermul purpuriu și paniculele purpurii.

Fără îndoială, pitorească în buchetul de toamnă amaranths. Toate cele trei specii - paniculate, colate, tricolor - diferă în culori uimitoare. Paniculele din Burgundia sunt combinate într-o grămadă și chiar și sub zăpadă demonstrează o fântână neclintită de culori. Amaranthii dau o anumită relaxare stilistică la grădina de flori, aduc note de Provence la grădina clasică de flori.

Toate aceste colecții de plante sunt bine combinate cu cereale decorative - dar grațios, cu stinghie cu panicule pătate, sunt indispensabile atunci când decorează paturile de flori. Model compact și original de frunze ascuțite ale liniei. Argint-roșu miscanthus este numit doar cereale, dar exterior este un material de designer foarte modern pentru paturi de flori, în nici un fel inferior de culoare la flori.

Cum să ai grijă?

Pentru ca plantele mai târzii să aibă o paletă bogată, știința agrotehnică necesită oprirea lor pentru udare. O excepție se face numai pentru tufele foarte tinere, recent transplantate. Probe mari de înflorire cum ar fi dressingul cu superfosfat și sulfat de potasiu, aditiv de turbă.

Caracteristicile îngrijire bărbați toamna frumos sunt diferite. De exemplu, phloxurile sunt foarte exigente pe teren, trebuie să fie fertilizate, bine vărsate și hidratate. Dacă se stabilește o penumbră pe un pat de flori, acesta este modul normal pentru aceste flori.

Preferințele crizantemei sunt următoarele: pământul ușor peste care mersul a mers corespunzător. Fertilizarea cu îngrășăminte organice va juca doar pe intensitatea înfloririi. Solul sub tufiș ar trebui să fie udat în mod constant. Dar stagnarea de umiditate această planta nu poate tolera. Astfel, problema drenajului va fi foarte relevantă. Din moment ce crizantema poate inflori chiar și după îngheț, trebuie să aveți grijă de sistemul său de rădăcină, să mulcim în mod constant solul pentru a evita crusta de îngheț.

Dacă gelenium este prevăzut cu o zonă bine luminată, va continua să vă încânte cu buchete de flori noi în orice furtună de toamnă, inclusiv după ploile și ceții prelungiți.Aceeași metodă de îngrijire se aplică la Crocosmia. Nu-ți fie frică de umbra și rudbeckia.

Cu toate acestea, este necesar să se împartă tufișurile în aproximativ un an pentru apariția tulpinilor de flori tinere.

Foarte capricios în creșterea anemonei. Solul trebuie să fie în mod regulat slăbit, să facă îngrășăminte organice. Zona luminată constant pentru anemone incomod, are nevoie de o umbră. Șorțul, dimpotrivă, este calm în sezonul uscat.

Dar în toamna se recomandă udarea plantei pentru a arunca mai multe culori vii. Și asigurați-vă că pentru a rupe capetele decolorare pentru a relua înflorirea.

Pentru "lanternă chineză" sau Physalis, este important să aveți un loc luminos și o îndepărtare în timp util a buruienilor. Amestecul de sol are nevoie de un acid neutru sau slab. Înălțimile înalte sunt mai bune pentru a lega până la suporturile din culoarea tulpinilor, pentru a face îngrășăminte minerale, iar "jucăriile" originale din portocaliu de pe tufiș vor da prospețime neobișnuită site-ului.

Sedum prima iarnă ar trebui să fie petrecut în interior, într-o oală sau într-o seră. Plante mature cu grădinari spectaculoși de flori violeți plantate în toamnă într-un pat de flori. Sedimentele au nevoie cu siguranță de un loc însorit.Dar Kolhikum este gata să înflorească în umbră, dar nu în nici un fel în schițe. Zinnia, un favorit al grădinarilor, nu este deloc cerut de vreme. Acesta va înflori chiar și în frig, cu excepția cazului în care trebuie să fie udat ușor.

Același specimen rezistent la îngheț este varza ornamentală. Dacă doriți ca varza tare să vă vină cu culori elegante chiar și la -10, acoperiți rădăcina cu rumeguș sau frunze vechi.

Lista culorilor de toamnă, care sunt plăcute proprietarilor de acri și paturi de oraș, este nesfârșită. În plus față de cele deja menționate în acest articol, în septembrie-octombrie begonia, fuchsia, oleander, verbena, salvie, nasturtium, astilbe, gazdă, câteva zileleilii și alte plante frumoase înfloresc.

Grijă de ele include următoarele lucrări:

 • Tufișurile mari, înverzite trebuie să fie transplantate și transplantate, apoi în grădină vor fi multe flori.
 • În cursul transplantului, actualizați rădăcinile - curățați, îndepărtați părțile bolnave ale bulbosului, astfel încât becul să nu devină puțin adânc și să nu provoace muguri slabe.
 • Uscați și acoperiți rizomii și bulbii de bujori, dalii și gladioli într-o pivniță răcoroasă.
 • Sub florile care nu necesită transplant, adăugați îngrășăminte cu fosfat de potasiu, săpați solul sub tufișuri.
 • Concentrați-vă pe trandafiri: au nevoie nu numai de îngrășăminte, ci și de tăierea corectă și adăpostul pentru iarnă.

În patul de flori înainte de iarnă trebuie să faceți o astfel de lucrare:

 • La începutul lunii septembrie plantele bulbice de plante - narcisele, lalele. Dacă le plantați la sfârșitul lunii septembrie, acoperiți cu paie.
 • Colectați semințe de la flori anuale pentru a achiziționa materiale de plantare pentru sezonul următor.
 • La o temperatură cuprinsă între 0 și +5, amintiți-vă clematis sau alte perene alpiniste. Acoperiți-i cu propriile lor germeni prin rotirea lor.
 • Tăiați verdele de la bujori și presărați pământul din jurul tufișurilor cu cenușă și nisip. Puteți acoperi deja în îngheț.
 • Florile de vară seamănă bine și în toamnă. Dar calculați totul pentru ca semințele să se umfle, dar să nu se desprindă.

Cum să aranjăm?

"Solistul" paturilor de flori de toamnă este notabil pentru revolta nerestricționată a culorilor. Nu este doar pete albastru, purpuriu, alb, galben, dar deasemenea plisat, dungat, dungat. Elementul este uneori aproape de o anumită etapă, care se învecinează cu lipsa de gust.

În plus, tulpinile, pe care se ridică capetele elegante parfumate, au tendința de a lungimi diferite, adesea ducând la spații solide. Prin urmare, este necesar să se concentreze asupra designului corect al culorilor paturilor de flori din septembrie și octombrie.

Grădinari experimentați adaugă cu îndemânare câtorva alte specii la o plantă, în funcție de care acestea înfloresc până în toamnă, care în toamnă și cât de armonioase sunt. Aici flori de vară se varsă ușor în pre-iarna.

Cele mai înalte tufișuri ar trebui să fie poziționate astfel încât să se umbrească și să nu se observe plantele mici. Grosimile tufișuri nu trebuie să interfereze cu aspectul frumos al plantațiilor unice.

Dacă creați un pat de flori de crizanteme și asteri, atunci o decizie competentă va combina crizantemele clasice înalte ca fundal, iar New asiatici din Belgia sau New England ca o margine de vârf. Numita varietate de crizanteme oferă o mulțime de verdeață și flori frumoase, pline de umplutură. Și aceste soiuri de astere formează buchete mari, cu o înălțime mică a buzei.

Rămâne să "rezolvăm" problema armoniei de culoare. Nu este necesar să se "amestece" cu crizanteme galbene violete sau crizonate. Luați florile înalte roz și alb, cărămiziu, visiniu - scăzut. Aceasta va fi o manifestare a paturilor compozitorului cu bun gust. În grădina de flori este important să se țină cont de compatibilitatea tradițională a fragmentelor coloristice, inclusiv cu cerealele, amarantele.

Un pat de flori orizontal, de exemplu, de complexitate, va arăta plin de viață și fără pretenții. Despre perimetru este un portocaliu de aur, al doilea nivel este mai mic - astilba roz saturata.

În centru sunt verbenele alb-roșu și alb-crimson.

Dovada de profesioniști de îndemânare, desigur, este un pat de flori de înflorire continuă. Luați în considerare opțiunea cu accent pe cădere. Înainte de aceasta, compoziția va include teme de primăvară (crocuses, margarete, primrosi, vioi), vară (cocoș, portar, trandafiri timpurii, liatris).

Și aici este toamna. O risipă de flori va fi strălucitoare, dar nu strălucitoare, dar armonioasă. Din plantele perene până la colecție vor fi obținute garoafe albe, echinacee burgheze, rudbeckia solare, begonii roșii și roz, trandafiri de ceai de reparație. Coriopsis (galben-portocaliu) și craspedin (maro lamaie) îi vor ajuta să-i dilueze cu fluturi de flori.

Floarea de flori nu va cădea într-o confuzie de tonuri, se va face fără albastru și albastru, dar va fi percepută ca festivă și solemnă. Și parfumul va rămâne până la îngheț.

Aici este o mare de dalii. În toamnă, toate soiurile lor infloresc - bujor, nimfă, sferică, guler, ac.Dahlias sunt bune în sine, fără a se interconecta în patul de flori, astfel încât să putem distinge a treia temă condiționată - "postura mândră". Pentru o grădină de flori spectaculoasă, este mai bine să selectați exemplare galbene și roșu-închis de dalii de ac, în combinație cu nișe și anemone albastru și purpuriu.

Ei bine, toamna "prima donna", desigur, este personificată prin crizanteme. Să ne ocupăm de tonurile de bronz și de visiniu. Luați-o pe cea cu flori mari, lăsați-l să fie accentul principal al patului de flori "sfidător". Este necesar să se adauge la crizantemă soiul "minge de aur" care aprinde pe Rudbeckia. Și pe marginea mușcată a acestui "foc" roz de piatră.

O continuare minunată a acestei parade "în afara sezonului" va fi o astertă scurtă, îndelungată în creștere. Este cerul albastru azure setul nostru.

Pentru o poveste mai specifică despre cum să formați o grădină de flori mai caracteristică de înflorire pe tot parcursul sezonului, să prezentăm schema cât mai detaliat posibil:

 • Centru. Planificăm plante perene mari sau anuale în locul "capului" patului de flori, iar pentru originale recomandăm, în general, încercarea de a plasa un copac - de exemplu, un măr japonez cu ramuri care se încadrează și o cascadă de flori și frunze. Înălțimea unui măr este de douăzeci de metri.

Dacă încă mai alegi flori, este mai bine să dai preferință tufișurilor de trandafiri târzii.

 • În mijloc. Retrăgând 50-60 de centimetri de trunchi sau trandafir, trandafiri albi înrădăcinați în parc. Înălțimea lor este de 60-70 cm, florile nu sunt uriașe, cu diametrul de 5-3 cm.
 • Rândul următor. Crinii portocalii asiatici, între ei sunt pete de muscari albastri armenieni. Când un muscari pierde flori, frunzele rămân sănătoase și verde.

Se duc sub zăpadă, menținând tonul de saturație al primăverii.

 • Ultimul rând. Primrose, umbră tentacul de umbra burgundă. Acest tipar timpuriu arată ca un nor ușor cu o curgere de curcubeu.

Deci, în toamnă, în loc de "cântăreți" de primăvară, florile mai târziu au preluat, completând compoziția în ultimul rând al asterului alb din Pyrenees. Ea va expulza în septembrie nenumăratele ei "margarete", care vor sfârși să înflorească abia în noiembrie. Pentru luminozitate, este mai bine să plantați un aster de violet purpuriu.

Exemple frumoase

Paturile de flori de toamnă oferă un spațiu incredibil pentru designerii de peisaje fantastice. Romantic arata luminoase buchete septembrie în pietre stricte. De exemplu, floxurile multi-colorate, plantate în nivele în ariile de rocă la intrarea în casă, dau naștere unui sentiment de sărbătoare pentru oaspeții care tocmai au trecut prin grădina deja decolorată.

Ca în cazul în care clusters plâns va atarna un goldenrod lângă iaz.Apropo, toate compozitiile de toamna pe fundalul rezervoarelor artificiale sunt in acelasi timp pitoresti si elegante.

Cei mai inventivi designeri au plantat flori de toamnă cu modele complicate care se întindea cu covoare luxuriante de-a lungul intregului teren. Trandafiri sunt suportul scenei. Și în prim plan există un ornament din compoziții rotunde de pietricele, incluziuni pătrate de tsineraria, "pigtails" de vervaine și balsamine.

Lumânările înalte ale unui delfiniu alb, albastru și purpuriu în fundal sunt "trase" cu rachete strălucitoare. Pe măsură ce "scânteile", privite dintr-o anumită poziție, sunt împrăștiate "neglijent" în plantarea galbenelor galbene și a cocoșilor albi mici.

Cu surpriza veți găsi o cascadă veselă de Rudbeckia galbenă, roz și burgundă - compoziția se joacă la înălțimi diferite ale aceleiași plante.

Begonia regală din vase oferă percepția față de pridvor și ferestre. În apropiere ar trebui să fie plantate soiuri terry de alb, roșu și galben. De la o distanță, se pare că florile tocmai au fost umplute cu vopsea proaspătă, atât de saturată și "explozivă" tonurile pe care le apar.

Toate cabanele de vară, fără excepție, se vor bucura de plantarea de asterie de calitate inferioară și de evidențierea acestora cu lanterne speciale.Asteri se referă calm la iluminarea artificială a fragmentelor de paturi de flori, ceea ce nu este cazul crizantemei.

Ei nu poartă nici o altă lumină decât soarele.

Vedere complicată la cabana de toamnă aterizare ampelnye, care este, paturi de flori cu balamale. În diferitele modele care se fixează în sprijin, laturile, arborii, toamna alissum, o lavatorie, o petunie se simt confortabil.

În coșuri și vase de flori, este spectaculos să punem lămpi strălucitoare, pe peluză de toamnă, pentru montare. "Deblocarea" vasului de lut și "lobelia" care curge "pe pământ" este, de asemenea, o descoperire îndrăzneață pentru peisajul estompat din septembrie.

Ghedioli de toamnă creează o imagine foarte optimistă. Designerii oferă să le planteze în grupuri sau singure de-a lungul bulevardului, alegând cele mai strălucitoare culori - alb cu vernis, roz cu stacojiu. În "perechea" cu gladioli poate "marș" digitalis. Apariția acestor frumuseți este ireală proaspătă în imaginea predimerului. Florile înalte în toamnă compensează lipsa unor plante puternice, strălucitoare.

Paturi de flori, fluturi și paturi de flori, ghirlandele sunt asamblate frumos din ageratum, salvias, escholtsii. Fanii grădinii de toamnă din piatră vor crea o stare de spirit pentru ei înșiși, "împrăștiate" printre pietrele rotunjite de geraniu,terry calendula, astilba.

Arată excelent arc sau pod, ascunse în trandafiri toamna bobinat. Cunoscători de exotice erect chiar paturi de flori de pe insula, în mijlocul lor iazuri de vară. Coreopsis, akalifu, garoafele sunt plantate pe ele în recipiente speciale. Pentru dulapurile de debarcare sunt folosite, scufundate în solul unei insule artificiale pe iazul de dacha.

Datorită descoperirilor de designer, grădina este vopsită cu cele mai frumoase culori înainte de a se scufunda în iarnă. Dacă sunteți atras de această frumusețe, nu vă obosiți să lucrați și să creați în grădină înainte de îngheț. Toate eforturile se vor achita de mai multe ori.

Cu ce ​​greșeli principale se întâmplă la proiectarea paturilor de flori, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor