Plante de grădini de flori de primăvară: tipuri și nume

Florile, ca simbol al frumuseții, sunt iubite în întreaga lume. Despre ele, încă din antichitate, au fost compuse legende, poezii și cântece. Cu ajutorul culorilor vă puteți exprima emoțiile și sentimentele. De exemplu, un trandafir este considerat un simbol al iubirii, o garoafă este un simbol al loialității și uita-mă nu este o amintire a unui iubit. Multe alte flori sunt simboluri ale simțurilor umane.

În acest articol vom vorbi despre plantele de primăvară pentru aranjamentele de flori.

tipuri

Înflorirea în plantele de primăvară în structura și proprietățile lor aparțin plantelor perene erbacee. În formă, ele sunt împărțite în rhizomatous, bulgar, bulbous și Bush.

Rhizome și arbusti planta formează lăstari de flori în toamna. Anul viitor, în primăvară, după o scurtă creștere, înflorește.Propagați-le cu semințe, butași, împărțiți rizomii.

Plantele Bulbula formează noi organe în fiecare an (subterane și supraterane). În partea de sus a vechiului corm din părțile inferioare groase ale frunzelor crește corma fiică. În anul înfloririi plantei-mamă, sunt puse începutul florilor.

Plantele bulboase sunt de obicei ephemeroide. Pentru o primăvară scurtă, reușesc să formeze frunze și să înflorească. Apoi, până la mijlocul verii, partea lor de sus dispare, iar bulbul rămâne în pământ, iar inflorescențele sunt puse în ea pentru anul viitor.

Plantele perene de primăvară în fiecare an formează lăstari noi deasupra pământului, iar florile și frunzele apar din mugurele de reînnoire. Numai organele subterane rămân la iarnă.

Florile de primavara au o rezistenta buna la frig. Unele dintre cele bulbice încep să înflorească de îndată ce se topeste zăpada, la temperaturi scăzute peste zero.

Ce flori sunt mai frecvente?

Dăm numele și o mică descriere a unor plante de primăvară.

Coroana Anemone - O plantă originară din Europa de Sud, Asia Mică și Africa. Aceasta este o planta bulbica planta perena planta.Florile ei sunt foarte frumoase, mari, pot fi atât simple cât și terry. Culoarea florilor este diferită, dimensiunea unei flori este de 7 cm. Se propagă prin însămânțarea semințelor în sol sau prin împărțirea tuberculilor. Soluri ca pământul, fertil, cu o bună permeabilitate la apă. Planta este obligată să acopere iarna sau să săpare tuberculii după încheierea sezonului de creștere. Cultivarea tuberculilor se păstrează la aproximativ 4 grade.

Astra alpine - O plantă din America, Eurasia și Africa. Este o plantă rhizomatoasă perenă de aproximativ 30 cm înălțime, formând un tufiș dens, bogat în înflorire. Florile sunt violet, roz, carmin, alb. Înflorirea continuă de la sfârșitul lunii mai până la jumătatea lunii iunie. Propagate prin însămânțarea semințelor, butașii sau împărțirea rizomilor. Se dezvoltă în locuri deschise la soare, solul iubește fertil, argilos.

Pericolul mic originar din Europa Occidentală și de Sud-Vest. Este o planta perena cu lăstari până la un metru în lungime. Înflorește în mai cu flori mici de culoare albastru palid. Periwinkle crește covor verde, verde, care iernile sub zăpadă.

Planta se propagă prin divizarea primăvară a lăstarilor.Periwinkle este rezistent la îngheț, îi place penumbra, crește pe lumină, sol fertilizat, nu-i place să mănânce prea mult.

Flori de primavara - plante din Europa Centrală. Este o planta bulbica perena cu o inaltime de aproximativ 30 cm. In luna aprilie, inflorirea are loc sub forma unor flori in forma de clopot, cu pete albe sau galbene la marginile petalelor. Planta are o aromă delicată.

Îmbogățit de semințe și becuri tinere de fiice. Se dezvoltă pe soluri permeabile fertile. Iubitor de umiditate, crește în zonele joase lângă corpurile de apă, în umbra parțială.

Aquilegia provin din Europa, Asia și America. Înălțimea acestei plante perene este de până la 40 cm. Înflorește în mai, florile au culori diferite. Propagate prin semințe, butași și împărțirea bucșei. Rezistența la îngheț de la Aquilegia, precum umiditatea, crește bine în locuri semi-umbroase pe orice sol.

Pătrunjelul roz - origine din Europa, Asia și America. Este o plantă joasă, rădăcină, zdrobită de sodiu. Infloreste cu flori unice parfumate de alb sau rosu. Ea are frunze de petale. Înflorirea începe la mijlocul lunii mai. Propagate prin semințe și butași.Iubeste luminoasa si deschisa spre soare. Solurile preferă argilă, fertilă. Planta este rezistentă la frig.

Est originar din Iran, Asia și Marea Mediterană. Plante perene bulbose de până la 30 cm înălțime Pe peduncul există flori în formă de clopot de diferite culori, simple sau duble. Planta este foarte parfumată. Reproduce copii și cântare de becuri. Hyacinții preferă solul cu nisip ușor prin introducerea humusului. Sunt plantate în locuri însorite, adăpostite. Relativ tare, dar în ierni foarte reci poate îngheța ușor.

Dicentra origine din America de Nord. Plante erbacee până la 30 cm. Florile pot fi roz sau alb, acestea fiind situate în inflorescențe scurte. Înflorirea începe în luna mai. Împărțite de diviziunea de primăvară a tufișurilor sau butași verzi în vară. Planta este rezistentă la iarnă, crește pe substanțe nutritive, soluri desprinse. Nu tolerează solul uscat, tolerant la umbră.

Doronicum - o planta populara de inflorire timpurie. Înflorirea are loc în mai, iar florile strălucitoare sunt galbene. Pământul este potrivit pentru aceasta, lut cu adaos de îngrășăminte organice.Se dezvoltă în locuri luminoase și semi-umbroase.

Iberis - un arbust indispensabil pentru grădinile cu pietre. Florile sale albe sunt adunate într-o umbrelă strânsă. Se dezvoltă larg, formând un covor dens, înflorește în mai și iunie. Se cultivă într-un loc cald însorit. Pământul pentru acesta ar trebui să fie uscat, permeabil, cu o cantitate mică de humus. Propagate prin tăieturi, lăstari înrădăcinate, semințe.

Iris pitic provin din sudul Europei. Plante rhizomatoase perene cu pedunculi de până la 15 cm înălțime. Înflorește la începutul lunii mai cu flori galbene sau albastre. Propagate prin însămânțarea semințelor sau împărțirea rizomilor.

șofran provine din Europa Centrală, Asia, Marea Mediterană, Crimeea, Caucazul. Originalul bulbos peren cu o înălțime de până la 17 cm. Floarea apare chiar înainte de formarea frunzelor cormii. De obicei, una sau două flori de culoare albă, purpurie, portocalie sau galbenă cu formă de pâlnie și cu lungimea de 2,5 cm apar pe o plantă. Înflorește în aprilie. Propagate de cormi sau semințe. Preferă locuri însorite și pământuri hrănitoare.

Sala de baie - plantă extraordinar de frumoasă. Are flori sferice de culoare galbenă, pe pedunculi puternici.Baia are o aromă delicată. Înflorește de la sfârșitul lunii mai până în iunie. Ea crește într-un loc fierbinte și umbros. Solul necesită umezeală, bogată în nutrienți.

Mai multe crin din vale provin din Eurasia. Este o planta perenă de rizom. Înflorește în mai, înflorește mici flori albe. Crinul valei - o plantă foarte parfumată. Propagate prin împărțirea rizomilor la sfârșitul verii sau la începutul primăverii. Se dezvoltă bine la umbra arbuștilor pe pământ bine fertilizat, ușor și umed.

mierea-ursului - plante erbacee de până la 30 cm înălțime, recomandate pentru a crea acoperire sub copaci, arbuști și în părțile umbrite ale grădinii. Înflorește în aprilie-mai, flori de liliac-albastru. Prefera solul cu continut de humus.

Ceașcă - flori delicate de primăvară, care dezvăluie florile lor albe, roz sau roșii imediat după topirea zăpezii. Formează o buștenă luxuriantă de până la 40 cm înălțime și crește într-un singur loc de mulți ani. Creșteți-o într-o nuanță parțială și într-un loc răcoros. Solul are nevoie de proaspete, bogate în humus, lut, neutru.

narcis inițial din sudul Europei și din Marea Mediterană. Aceasta este o planta perena bulbosa cu o inaltime de pana la 50 cm. Florile sunt in cea mai mare parte alb si galben.Florile pot fi atât simple, cât și terry. Are o aromă puternică. Propagat prin împărțirea becurilor. Preferă spații deschise la soare și soluri neutre respirabile.

Fritillaria imperial provin din Asia. Plante perene bulbose cu o înălțime de până la un metru. Florile sunt în formă de clopot, înclinate, formează o inflorescență umbelată. Deasupra inflorescenței este o grămadă de frunze. Periantul este galben, portocaliu și tonuri de cărămidă. Blossoms în luna mai. Propagate prin însămânțarea semințelor în sol și becuri. Se dezvoltă pe soluri ușoare, umede și fertile, în umbra parțială, într-un loc închis de vânturile reci.

Lalelele - Formele sale sălbatice sunt comune în Asia Centrală. Este o plantă bulbă cu tulpină eretică, pe care sunt mari flori frumoase de culori strălucitoare, și alb. În funcție de forma lor, lalele sunt împărțite în crin, pahar, cupe și altele. Există terry sau simple.

Lalelele sunt propagate prin semințe sau bulbi. Cultivate în locuri însorite bine luminate, protejate de vânt. Preferă solurile cu nisip sau argilă, suficient de umede.

Violet coarne sau viola origine din Europa. Este o plantă erbacee perene cu o înălțime de până la 30 cm. Flori de culori strălucitoare sau alb, înflorit în luna mai. Propagate prin semințe sau butași. Se dezvoltă pe soluri bine fertilizate.

Tipuri de paturi de flori

 • Flori de frontieră sub forma unei linii cu o lățime de 10-30 cm de la unul sau mai multe rânduri de flori - o versiune comună a designului patului de flori. Pentru un astfel de pat de flori potrivite plante mici de înflorire compactă. Folosit pentru a da claritate crestelor, amestecurilor, grupurilor, paturilor de flori etc.
 • rabatki - o bandă de 50-100 cm lățime, complet plantată cu flori. Această grădină de flori este sub forma unui model specific cu culori alternante în aspect și culoare. Aveți creastături de-a lungul liniilor, garduri, iazuri.
 • teniei - plante desprinse. Pentru plantațiile solitare folosiți plante înalte - accente (bujori, căpșuni, diccenți). Spectaculoasa viermi tensiunii subliniaza alte plante inferioare, creeaza volum. Solurile de vierme tari arata grozav pe peluzele verzi.
 • grup - plantare gratuită pitorească a florilor pe o suprafață de două până la treizeci de metri pătrați. Această plantare este plasată în interiorul zonei desemnate.Contururile grupului sunt realizate cu lichidare. Grupurile sunt simple (dintr-o specie de plante) sau complexe (din mai multe).

Grupurile sunt plasate în prim plan în apropierea căilor, rezervoarelor, în fața tufișurilor, de-a lungul pereților. Pentru grupe de plante potrivite pentru o perioadă lungă de timp care păstrează decorative.

 • Pat de flori - complotul formei corecte, plantat cu plante ornamentale. Cel mai adesea, paturile de flori sunt făcute în parcuri, în fața clădirilor administrative, în piețele orașului. Patul de flori poate fi dintr-o specie de plante sau mai multe.
 • mixbordere - rabatka mixtă. Este o banda picturale de 2-4 m latime, umplut cu plante decorative si flori localizate in pete sau model geometric. Mixborderul poate fi oblic neregulat.

Cum se face?

O opțiune pentru proiectarea unui pat de flori poate servi ca rockeries. Este o zonă mică de aproximativ 5-6 metri pătrați. m, în cazul în care printre pietre plantate plante ornamentale. Aceasta este o opțiune interesantă pentru înregistrarea zonelor de țară și suburbane, a grădinilor și a parcurilor.

Rockerele deosebit de bune vor arăta cu un teren natural neuniform.În funcție de locația pe aceste paturi de flori, ele sunt plantate ca soarele (Sedum, phlox în formă de suliță, Armeria, irisuri, primrosi, obrietate, dicenteri), și plante tolerante la umbră (kupeny, aquilegii etc.).

Vesnary - O mică grădină veselă cu bulbos, bulbotube de primăvară și plante rhizomatoase. Snowdrops cresc înainte de toată lumea în insulele deschise ale soarelui, în spatele lor apar crocuses, Scylla, crested și hionodoksy. Apoi apar muscari, zambile, narcisele și lalele. Mai târziu, phlox-ul stiloid, obriet, hepatită, violă, uită-mă-nu și floare de daisy.

Alpine Hill - parcelă rezervată plantelor montane. Pe acest site, aranjați pista, faceți terase și scări. Elementele echipamentelor pot servi ca pietre, iazuri cu cascade, curenți. Plantele cultivate pe tobogane alpine sunt considerate nepretențioase. Pentru gradina de rock, se recomandă plantele de primăvară următoare: phlox stiloid, periwinkle, obriet, gențiană etc.

Reguli de îngrijire

Chiar și cele mai nepretențioase culori necesită îngrijire. Elementele sale principale sunt:

 • aterizare diferite pentru fiecare tip de plantă, dar există reguli generale:
  1. nu plantați în vreme prea caldă, însorită și vântoasă;
  2. nu plantați plante pe sol prea umed;
  3. răsaduri anuale plantate după amenințarea de îngheț;
  4. bienale plantate la începutul toamnei;
  5. bulbii și tuberculii sunt de obicei plantați la o adâncime de 3 ori mai mare decât dimensiunea lor.
 • mulcire - Acoperirea solului cu un strat de material organic vrac. Acest eveniment vă permite să păstrați umiditatea sub un strat de mulci, să reduceți creșterea buruienilor, să fertilizați solul și să îl protejați de îngheț în timpul iernii.
 • adăpare cerută de fiecare plantă, dar în grade diferite. Este preferabil să udați apa de ploaie dintr-o cană de udare sau folosind un furtun cu un spray. Nu vărsați apă rece. Cel mai bun moment pentru udare este dimineața sau seara devreme. Pentru o umplere mai profundă a solului, este mai bine să se aprovizioneze o dată abundent decât puțin mai des.
 • tăiere efectuate individual pentru fiecare specie. Dacă doriți să prelungiți înflorirea, îndepărtați florile decolorate.
 • Protecție de iarnă - adăpost de plante care acoperă materialul, molidul, frunzele uscate. Adăpostul ar trebui să fie realizat atunci când se instalează vremea stabilă la temperaturi scăzute.
 • Top dressing - adăugarea de substanțe necesare pentru nutriția plantelor în sol. Pentru plantele perene, îngrășămintele organice (îngrășăminte de vacă și de cal, humus, compost) și minerale (azot, fosfat și potasiu) sunt cel mai adesea folosite pentru fertilizare. Îngrășămintele minerale trebuie aplicate în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj. Cantități excesive de îngrășăminte minerale pot duce la slăbirea plantelor. Îmbrăcămintea superioară se realizează individual pentru fiecare tip de plantă.
 • Protecția plantelor de la boli și dăunători.

A face un pat de flori este o activitate foarte interesanta, care aduce multe emotii pozitive. Sperăm că articolul nostru v-a ajutat să decideți alegerea plantelor pentru patul dvs. de primăvară.

Creați o grădină de flori, luând în considerare regulile de design peisaj poate fi învățat prin vizionarea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor