Cum să faci poteci de grădină cu mâinile tale?

Formarea căilor de grădină poate apărea într-o varietate de moduri. Dar cunoscând doar caracteristicile fiecăruia, veți putea evita greșelile. Chiar și referindu-se la profesioniști, este util să știm ce măsuri sunt necesare și justificate și care reprezintă doar o cheltuială suplimentară de fonduri și forțe.

Caracteristici speciale

Grădinile, grădinile, casele pentru mulți oameni nu sunt mai puțin importante decât apartamentele orașului sau casele particulare. Dar pentru ca îngrijorările și neliniștile să vă lase, trebuie să aveți grijă de infrastructura bunurilor dvs. Aranjamentul lor nu poate fi considerat complet dacă traseul grădinii nu este pregătit în mod corespunzător.

Toată lumea se poate crea și aranja cu propriile mâini folosind materialele cele mai sofisticate și chiar pur și simplu lucruri vechi inutile.Datorită acestui fapt, se obțin economii semnificative, iar pe acest sit apare un element atractiv de decor. Este important să rețineți că traseul grădinii este o cale mică decorată cu atenție, care permite unei persoane să se miște liber. Ca urmare, nu este necesar să cheltuiți materiale suplimentare de construcție pentru construcția sa.

Cum se face?

Înainte de a lua o decizie finală în favoarea unui anumit material, trebuie să evaluați toate caracteristicile sale, nu numai pozitive, ci și negative. Există o mulțime de oferte pentru a face căi de grădină ieftine și frumoase, dar trebuie să țineți cont de faptul că acestea sunt realizabile doar într-o zonă mică. Când doriți să construiți o cale largă și lungă, puteți uita de salvare.

Laculitatea materialelor de la mână are și un dezavantaj - ele servesc prea puțin, deoarece întreaga structură este plasată direct pe pământ.

Crearea unui tampon de ciment, deși crește durabilitatea, conduce la costuri suplimentare.

Asigurați-vă că aveți grijă de potrivirea stilistică. piste către spațiul din jur.Dacă nu sunteți de acord cu aceasta, nu se potrivește armonios în ansamblul grădinii în ansamblu, nici o cantitate de efort nu va justifica gustul nepotrivit creat.

Pe cât posibil, evitați o combinație de materiale diferite, deoarece cea mai mică discrepanță dintre proprietățile lor poate duce la apariția unei structuri urât-aspectate.

Prin urmare, merită analizată proprietățile materialelor individuale și ale versiunilor specifice.

Este important să alegeți nu doar modalitățile simple de pregătire a pieselor, ci și cele care vor fi fiabile și convenabile, pentru a garanta o mișcare sigură exact pe site-ul dvs. Chiar și materialele cu costuri reduse trebuie evaluate pentru rezistența lor la coroziune și decădere, apariția coloniilor de mucegai, rezistența la îngheț, căldură și umiditate. Luați în considerare dacă va fi ușor să reparați acoperirea pistei, indiferent dacă va rezista încărcăturii create.

O potecă folosită rar poate fi acoperită cu pietriș, nisip sau pietriș. Dar este de dorit să ridice pasajele dintre paturile din țară, deoarece este puțin probabil că cineva va dori să meargă pe terenul praf sau murdar. Locurile în care vă veți mișca în mod constant, se recomandă să se deschidă cu materiale puternice sau să se facă un strat monolitic.

Dacă o mașină (motocicletă) va părăsi pista cel puțin ocazional, alegerea este mică - în acest caz se utilizează baze de beton, se pun pietre de pavaj.

În plus față de calitățile practice, compatibilitatea materialului cu dominanța oricărei grădini, zonă de curte - o casă rezidențială este foarte semnificativă. Se recomandă instalarea pistei cu mâinile tale sau cu ajutorul profesioniștilor să aleagă același material care este folosit pentru a acoperi fațada. Acordați atenție reliefului teritoriului - se întâmplă că este dificil să se pună un anumit material pe o pantă (ascensiune) sau să se ducă o cale de-a lungul unei căi curbe.

Dacă este posibil, stați departe de orice copac, tufiș mare; sistemul rădăcină distruge în cele din urmă orice rase puternice de orice fel și poate provoca multe probleme.

Evitați așezarea liniilor unde apa se poate acumula atunci când zăpada se topește sau când cad ploaia.

Un rol important îl joacă nu numai alegerea corectă a materialului și piesei, ci și pregătirea bazei sale, mai ales atunci când se utilizează pietriș și moloz. Pentru ca aceste materiale să nu se împrăștie, nu mișcați nicăieri, utilizați geogrile.Pietricelele situate în celule nu se vor deplasa nicăieri, nu se vor pierde, nu vor putea să meargă sau să călătorească cu mașina, bicicleta va fi mult mai ușoară. În acest caz, materialul special selectat elimină germinarea buruienilor, acumularea de ploaie și apă topită.

Geofabric din care se compune grâul poate fi folosit fără ajutorul profesioniștilor. În compoziție, poate fi foarte diferită, de exemplu, o țesătură din poliester este sigură din punct de vedere al mediului, polipropilena este caracterizată de o rezistență crescută, este complet neafectată de formarea de colonii de mucegai. Acoperirea multicomponentă în rulouri este ieftină, însă în același timp durata de viață și fiabilitatea acesteia nu sunt suficient de lungi în comparație cu alte opțiuni.

Geotextile, lansate în Federația Rusă, de o serie de indicatori practici au ocolit omologii străini de departe, în timp ce costurile sunt mult mai mici.

Acum că baza este pe deplin pregătită, este timpul să caracterizăm principalele tipuri de căi de grădină.

de lemn

Lemnul este un material aproape universal, potrivit pentru orice tip de muncă și combinat organic cu grădini de diferite tipuri. Avantajul fără îndoială va fi faptul că arborele vă permite să realizați planul în mod foarte flexibil, pentru a forma exact structura pe care doriți să o faceți.

Cel mai adesea, căile de grădină sunt construite din scânduri, a căror lățime este aleasă în funcție de lățimea structurii create. Puteți să le puneți aproape unul de celălalt și cu un spațiu de 5-10 cm, care vă permite să salvați un material și să creați un aspect original.

Se recomandă așezarea plăcilor pe dărâmături. Această soluție oferă o pistă lungă de service. Pentru a spori fiabilitatea sa, merită să aprofundați oarecum materialul de bază în stratul de moloz, reducând astfel riscul de deformare operațională.

Structurile de tăieturi de lemn pot fi o alternativă bună la cherestea, dar trebuie să evaluați cu atenție compatibilitatea cu restul detaliilor de pe site. Gândiți-vă la ce fel de lemn să alegeți, cum să alegeți culoarea originală și aspectul acesteia. Diametrul casei este, de asemenea, de o importanță considerabilă pentru crearea unei poteci elegante.

Calea solidă (neîntreruptă) se formează, de asemenea, pe căptușeala molozului sau alt material vrac, prelucrat în mod necesar cu șmirghel pentru a netezi perfect.

Indiferent de tipul de lemn pe care îl utilizați, va trebui întotdeauna să îl tratați cu vopsea sau lac, altfel nu se poate vorbi despre un serviciu de lungă durată.

De anvelope

Dacă nu doriți să cheltuiți bani pe panouri sau un bloc de lemn, puteți utiliza diverse materiale pe care nu aveți nevoie în gospodăria dumneavoastră. Judecând după practica unui număr mare de oameni, practic este tot ceea ce nu eșuează mult timp. Este ușor să faceți o pistă din anvelopele vechi: va trebui să le tăiați și să le așezați de-a lungul căii dorite; în mod necesar, trebuie să formeze un cadru al plăcilor. În ciuda atractivității reduse, un astfel de dispozitiv de cale va servi cu siguranță de mai mulți ani.

Avantajul utilizării anvelopelor pentru grădină este faptul că cauciucul, chiar și după data de expirare, nu este susceptibil la supraîncălzire, supraîncălzire, precipitare și chiar și în exterior nu se schimbă.

Toate îngrijirile pot fi reduse la îndepărtarea resturilor și evacuarea periodică a acestora din furtun. Clasa de master vă va permite să stăpânească două abordări de bază ale utilizării pneurilor: în formă finalizată sau sub formă de plăci de cauciuc, rezultate din prelucrarea anvelopelor auto. În zonele neuniforme, se recomandă utilizarea unei astfel de tehnici ca o cărare în forma unei "scări".

În general, anvelopele sunt așezate neted pe pământ, care se deplasează din zonele joase spre zonele înalte ale parcelei; Anvelopa va fi stabilă dacă este îngropată și umplută în mijloc cu grund.Puteți evita alunecarea în condiții meteorologice nefavorabile prin pulverizarea pistei cu un strat de pietriș.

Din ciment

Este foarte corect să se construiască drumuri de ciment țară în toamnă, când recolta a fost deja recoltată, culturile anuale au fost eliminate, iar culturile perene au fost acoperite pentru sezonul de iarnă.

De ce se alege cimentul, este ușor de înțeles - acesta este un tip semnificativ mai ieftin de material decât un design bazat pe plăci de pavaj, în special pietre decorative.

Betonarea folosind forme gata necesită prepararea, pe lângă nisip și ciment, și a apei, a pietrișului sau a pietrisului, a plăcilor mici, a cutiilor de carton, a benzii adezive sau a benzii izolatoare și a unui mixer manual de beton. Primul pas va fi o alegere exactă a locului sub cale, care trebuie să fie echilibrat, să nu aibă diferențe de înălțime. Înainte de betonarea benzii alese, puneți o margine de bord, turnați interiorul cu un strat de nisip amestecat cu pietriș (dărâmături), nivelul suportului.

Pentru a pregăti soluția, trebuie să obțineți o calitate a cimentului nu mai mică de M200 (cu toate acestea, M500 este limita superioară, în practică nu este necesară o acoperire mai durabilă și va crește în totalitate costurile de construcție în zadar). Verificați dacă există bulgări în pulbere și, dacă există o astfel de necesitate, împăturiți-o mai departe.Amestecul este format din 3 părți de nisip, 1 parte de ciment și puțină apă. Umidificați-o până când soluția devine ușor de turnat în matriță, dar nu trebuie să se răspândească.

Întotdeauna pregătiți exact cât de mult mortar de ciment pe care îl puteți folosi în următoarele 60-90 de minute, altfel se va dovedi a fi de cea mai slabă calitate și apoi va fi complet pierdut. Cimentarea potecii de grădină fără crăpare este cea mai ușoară cu formele pregătite. Uneori doriți să tăiați suprafața umedă cu o spatulă. După ce soluția începe să se stabilească, puneți-o în poziția desemnată și mutați formularul mai departe.

Indiferent de efortul pe care încerci să-l faci calitativ, locurile lipsă vor rămâne, deoarece forma nu repetă în mod ideal configurația piesei. Pentru a compensa acest dezavantaj, vă veți ajuta să vă completați propriile formulare pregătite. Atunci când cartonul vine la îndemână, care va trebui tăiat în benzi, le îndoiți într-un anumit mod și puneți-le împreună cu bandă izolatoare (bandă de etanșare). Semifabricatele sunt umplute cu o soluție, sunt lăsate în interior până când sunt complet vindecate.

Atenție: atunci când faceți "pietre prețioase" în acest fel, încercați nu numai să umpleți golurile, ci și să nu mergeți prea departe de configurația părții principale a stratului de acoperire.

Când un bloc din beton se usucă, cartonul este îndepărtat cu grijă. Având în vedere că intervalele rămân în continuare între pietre, trebuie să fie umplut cu așchii de ciment, dărâmături sau alte materiale granulare de o rezistență suficientă. În loc de împrejmuirea standard a placilor, este posibil să se utilizeze mai multe tipuri de frontiere neobișnuite.

Pentru toate meritele sale, căile de grădină din beton sunt oarecum inferioare celor realizate din beton din lemn.

Blocurile Mason arbolitovyh are propriile caracteristici. Legătura dintre acestea se realizează printr-un amestec de ciment-nisip într-un raport de 1: 3. Verificați cu atenție dacă produsele achiziționate nu se abate de la dimensiunile stabilite, iar dacă există diferențe, va trebui să creșteți grosimea zidăriei cu 0,8-1,5 cm. structura, creșterea conductivității termice a îmbinării cimentului în comparație cu arbolitul nu contează.

Formulările de adeziv gata de utilizare sunt permise să fie utilizate numai în cazul în care valoarea blocului de beton se deosebește puțin de cea declarată.

Este foarte important să se plaseze corect primul rând, exactitatea amplasării blocurilor ulterioare depinde de aceasta.

Trebuie să lucrați la o temperatură a aerului de cel puțin 6 grade Celsius; soluția este făcută mai groasă, astfel încât să fie mai bine menținută pe betonul din lemn, iar după cuplarea blocurilor cu ea este imposibil să le deplasăm oriunde. Aditivul de colorare va permite atât betonului, cât și betonului din lemn exact culoarea dorită.

De la sticle

Utilizarea sticlelor din plastic în designul căilor de grădină este populară datorită simplității și ușurinței unei astfel de soluții. Este foarte ieftin și, în plus, mult mai durabil decât utilizarea pneurilor. O gamă largă de culori și lipsa de estompare a acestora în timp, capacitatea de a se potrivi strâns la sol va mulțumi celor mai mulți grădinari și grădinari.

Rețineți totuși că deformarea termică va determina o schimbare în seria sticlelor în timp și va trebui corectată manual și destul de des.

Când aplicați sticle întregi, încercați să le poziționați astfel încât să împiedicați mișcarea spontană și să scăpați în pământ. Oricare dintre ele trebuie să fie umplut cu nisip (pietriș), în caz contrar se va ridica cu ușurință și va crăpa de la cea mai mică încărcătură. Sub calea viitoare se rup un șanț de 1,5 lopate adânci, protejându-l din toate părțile cu cofraje din lemn.Substratul este realizat din moloz, lemn nedorit, cărămizi sparte și frunze uscate - o bază similară va împiedica pătrunderea piesei.

Un strat de pământ este turnat peste fundația improvizată, presată cu ea, ca și un strat suplimentar de nisip de 20-30 mm grosime. Numai după aceea este logic să puneți sticlele pregătite. Așezați-le fie pe orizontală, orientându-le spre margine, fie vertical - jos spre în sus. Este necesar să mergeți de-a lungul traseului flaconului pentru a presa chiar și în nisip. Se toarnă un amestec omogen de nisip cu ciment în cele mai mici spații dintre sticle, se tamponează cu atenție cu bordul și se toarnă apă peste el.

Din piatră naturală

Construcția din plastic este economică, însă există soluții mai durabile și mai ecologice; Un exemplu în acest sens este pavajul din piatră naturală. În același timp, materiile prime naturale depășesc cu mult posibilitățile lor estetice chiar și cele mai sofisticate blocuri de beton, cărămizi, plăci speciale. Fiți pregătit că va trebui să plătiți o sumă considerabilă pentru a împacheta toate materialele necesare și chiar să o cumpărați. Piatra este destul de grea, și în aproape toate cazurile este obligată să comande un camion pentru ao livra în locul potrivit.

Tehnologia de așezare a fost elaborată destul de bine, dar nu este posibilă o calculare exactă a necesității materialului, fie va trebui să cumpărați un alt lot, fie să căutați modalități alternative de utilizare a surplusului.

Costul pare prea mare: cu o perioadă lungă de utilizare mai puțin uzură decât structurile de beton, plătește rapid pentru toate costurile. Dacă doriți să faceți singuri munca, utilizați gresie, granit, cuarțit, ardezie sau șundiți. Podeaua de granit poate funcționa timp de cel puțin 200 de ani fără modificări externe. Din concentrația de cuart în compoziția acestei roci depinde de culoarea sa externă.

Ardezie nu este atât de durabil, dar este mai convenabil pentru ei să deschidă pământul, deoarece de vânzare acest mineral este întotdeauna reprezentat de plăci nesemnificative.

Evitați soiurile de șisturi cu o cantitate semnificativă de pori.

Cuarțitul diferă de produsele de șist numai în prezența micii, este mai puternic, dar mai dificil de procesat.

Shungit vă permite să realizați o pistă care să respecte principiile designului clasic sau modernist. Avantajele acestui mineral sunt abraziunea foarte scăzută, rezistența la îngheț și toleranța excelentă a substanțelor agresive.

În cele mai multe grădini, traseele sunt amenajate cu gresie.Deși nu este la fel de greu ca granitul, acesta poate dura încă zeci de ani și este relativ ieftin.

Acum puteți vorbi despre modul în care se formează blocuri pregătite. În plus față de pietrele de pavaj (cioplite), piatra tăiată are aproximativ aceeași configurație geometrică. O varietate largă de valori și forme caracteristice ale pietruitei. Plitnyak se distinge prin faptul că suprafața sa este întotdeauna plată (de aici și numele). Nu se efectuează prelucrarea marginilor de calcar de calcar, a cărei stabilire este foarte rapidă și de către neprofesioniști.

Numai căile decorative sunt realizate din pietre prețioase.care arată elegant printre copaci, tufișuri și iarbă, dar mersul pe ele este extrem de dificil. Opusul exact al pietrei este piatra taiata, tratata foarte atent. Este ușor să vă deplasați de-a lungul căii din acest material chiar și în pantofii cu toc înalt.

Din pietriș

Această opțiune este rău pentru că nu este ușor să mergeți pe ea în orice pantof. Este posibil să umpleți pietrișul fără a betoniza substratul, singurul lucru care este necesar este un pat de geotextilă, astfel încât buruienile să nu germineze și formarea granițelor.Prețul materialelor de pietriș fluctuează destul de puternic, rolul decisiv fiind jucat de dimensiunea fracțiunii și de marca furnizorului. Trebuie remarcat un număr de avantaje indiscutabile, care au un dumping de pietriș pentru o casă de țară.

Deci, vă permite să utilizați pietre de diferite mărimi în același timp, pentru a stabili o cale directă sau de-a lungul unei căi nestandard.

Plombarea este perfect combinată cu elemente din lemn, beton, piatră și chiar metal.

În plus față de screening, puteți utiliza un strat de moloz, face o cale de diferite lățimi. Există o mare varietate de elemente decorative - acestea sunt coloane, structuri arcuite și "insule". Prin îndepărtarea frunzelor, plivirea puținelor buruieni și nivelarea pietrișului, puteți lua în considerare îngrijirea pistei terminate. Dacă brusc trebuie să reparați banda, lucrările vor fi reduse la adăugarea de material pietriș sau amestecarea celei deja folosite.

Pista de pietriș nu este recomandată pentru a fi folosită acolo unde mulți oameni vor merge, nu sunt foarte potriviți pentru trecerea autoturismelor.

De cărămidă

Avantajul fără îndoială al cărămizii este forța, care asigură păstrarea caracteristicilor materialului de mai mulți ani, chiar și cu exploatare constantă activă.Printre materialele artificiale, niciuna nu va permite să se concentreze atât de clar asupra combinației stilistice cu peisajul și casa. Dacă instalarea a fost făcută strict în funcție de tehnologie, va fi necesară redarea piesei doar atunci când creați un peisaj nou, cu care va înceta să se armonizeze.

Orice proprietar va putea construi o cărămidă, folosind câteva instrumente simple, iar îngrijirea ulterioară va fi minimă în timp și efort. Nu este de dorit să creați piste deja de 0,9 m - va fi foarte incomod să mergeți pe aceste benzi.

În timpul lucrului se poate utiliza și o cărămidă spartă, cu condiția ca aspectul să corespundă cu spațiul din jur.

Sfaturi utile

Versiunea clasică a fabricării căii de grădină este utilizarea de huse din plastic. Desigur, ei vor avea nevoie de multe și sunt identici din exterior pentru a rezista unui anumit stil. Recomandă să pregătească baza nisipului. Este necesar să-l înmulțim cât mai atent, apoi calea cu siguranță va servi câțiva ani.

O alternativă la anvelope poate fi considerată utilizarea plăcilor de bici, care rămâne în abundență după cele mai multe reparații.Este foarte important nu doar să o lăsăm, ci să o aranjăm astfel încât suprafața să fie cât se poate de atractivă. De cele mai multe ori pregătesc un substrat de nisip, iar când formează un mozaic, acționează cât mai creativ posibil. Dar este important să nu uitați de avantajele folosirii piesei și că toate părțile acesteia ar trebui să aibă aceeași înălțime. Bucățile de țiglă sunt separate în mod necesar de cel puțin un mic spațiu, iar după aranjare acestea sunt legate de mortar de ciment.

Unii meșteri lucrează în mod diferit: încep prin vărsarea benzii necesare cu ciment, după care începe să pună plăcile rupte. Dar această metodă necesită capacitatea de a lucra rapid și cu certitudine cu proiectarea suprafeței, deoarece nu există timp să-l inventezi după pregătirea amestecului.

Din materialele din fabrică este mai bine să se utilizeze plăci de pavaj, mai ales că utilizarea nu necesită o experiență semnificativă. Dacă se dorește, o astfel de acoperire poate fi făcută manual.

Sunt necesare mașini vibratoare pentru acest lucru. Pe 1 pătrat. m nevoie de acoperire:

  • O găleată de ciment (gradul nu este mai mic decât Α-Ш-400);
  • De trei ori mai mult nisip;
  • 0,2 kg plastifiant;
  • Dacă este necesar, vopsea.

Este puțin probabil să se creeze o faianță spectaculoasă fără vopsele, iar consumul lor este relativ mic, deci nu este înțelept să salvați acești reactivi. Experții recomandă să se pregătească pentru lucru nu unul, dar cel puțin două sau trei forme pentru primirea de dale, pentru a accelera radical procesul. Soluția în forme este compactată cu ajutorul unei mese vibratoare sau a unei plăci vibroplate, iar atunci când semifabricatele obțin puterea necesară, ele pot fi aplicate imediat.

Există o schemă care nu necesită compactare, dar implică utilizarea unui formular mare. Plasați imediat recipientul în locația selectată, turnați amestecul pregătit în acesta, asigurându-vă că nu apar nipluri în material. Este permisă combinarea coloranților de diferite tonuri, "ajustarea" tipului de plăci la percepția generală a amplasamentului.

Experții nu sfătuiesc să se implice în experimente cu adăugarea de pietre, sticlă spartă, în absența cunoștințelor de inginerie adecvate și a experienței de proiectare.

În cele mai multe cazuri, țiglele devin suficient de atractive pentru a satisface gusturile estetice.

Dacă obiectivul este setat pentru a accelera cât mai mult posibil procesul de lucru, va trebui să abandonați plăcile de trotuar și alte materiale și să folosiți plăci din beton armat. Toate acțiunile vor fi reduse numai la alegerea locurilor necesare și la așezarea plăcilor.Acoperirea nu este cea mai estetică, dar este foarte durabilă.

Pregătiți pista, aveți grijă de proiectarea frontierelor. Ele ajută la clarificarea frontierei și la evitarea distrugerii stratului de acoperire. Fără frontieră, puteți pune plăci de beton sau piatră naturală cu o geometrie fantezie. Dar nisipul, pietrișul și pietricelele necesită în mod obligatoriu o garduri exterioare.

Cea mai mare durabilitate se distinge printr-o bordură de beton așezată pe o bază de beton. Atunci când alegeți material pentru piesă, luați în considerare modul în care se potrivește stilului intregului complot.

Dacă preferați un stil rustic, este recomandabil să trasați o cale cu un copac. Este cel mai corect să creați structuri curbate folosind piatră naturală, iar o cărămidă va arăta perfect dacă există structuri construite din ea. Ventilatoarele de ornamente și modele originale ar trebui să aleagă pietre de pavaj de diferite culori. Soluțiile de pietriș și de pietriș sunt optime în grădină cu un iaz.

Betonul și cărămizile sunt combinate între ele. Pebble cu lemn, pietriș cu piatră naturală pot fi, de asemenea, combinate într-un ansamblu atractiv. Amplasarea pietrișului și a pietricelelor mici necesită pre-tratarea solului cu erbicide, acoperind-o cu folie de plastic sau agroinfibră. Bordajul exterior este din faianță sau din cărămidă.

Dacă ați ales un copac, se recomandă uscarea completă a materialului tăiat și acoperirea întregii suprafețe a lemnului cu ulei de incălzire încălzit de două ori.

Când puneți poteca de piatră există un secret - este mai bine să alegeți acele pietre care au cel puțin o față plană. După umplerea golurilor între blocuri, traseul trebuie udat cu apă, uneori este necesar să se presară cu nisip a doua oară pentru a închide golurile rămase.

La montarea pietrelor de pavaj, tehnologia standard implică pregătirea unui șanț de adâncime de 200 până la 250 mm. Dacă grosimea stratului este mai mare de 6 cm, se va ridica în mod inevitabil deasupra nivelului solului, ceea ce necesită utilizarea bordurilor. Blocurile de piatră, chiar și cu cele mai nesemnificative defecte, se deformează rapid și își pierd caracteristicile.

Desene și opțiuni de proiectare

Indiferent de materialul selectat, merită pregătit un plan detaliat care vă va permite să evitați greșelile.

Pentru a marca spațiul piesei viitoare în conformitate cu desenul, utilizați de obicei coarda și mizele.

Dacă traseul pietonal și terasat este rupt în blocuri în formă de diamant, pătrate sau triunghiulare, un strat superior de sol este tăiat prin linii cu o spatulă sau un cuțit ascuțit ascuțit.De obicei, atunci când se utilizează plăci, acestea sunt așezate la nivelul unui gazon și, pe baza acestor considerente, se determină adâncimea necesară de excavare, ținând cont de fundație, de amestecurile de beton. Lăsați un gol pe suprafață pentru a așeza stratul superior. Betonul ar trebui sa se usuce timp de aproximativ doua ore (in functie de grosime, vreme), dupa care incepe instalarea pietrei.

La alegerea lemnului, fragmentele recoltate trebuie să aibă o grosime de cel puțin 0,1 m și un diametru de 0,2 m. Profesioniștii preferă stejarul și zada ca fiind cea mai durabilă specie.

În profunzime, groapa ar trebui să fie egală cu grosimea totală a copacului și a nisipului. Fragmentele stivuite sunt ciocanite. Observați abaterile de la o anumită adâncime va ajuta nivelul construcției. Lacunele dintre blocurile de lemn sunt umplute cu nisip sau pietriș.

Exemple frumoase de peisaj

Având în vedere materialele și metodele de proiectare, este timpul să vedem cum ar putea arăta o cale de grădină model.

Placi de pavaj forma geometrică complicată așezată în geogrid, dar fluxul de lucru nu sa terminat.

Lanțul așezat din panouri poate fi elegant, mai ales atunci când se alternează aproape negru și tonuri roșii groase,repetând unul după altul.

Dar aceasta ar putea părea o serie de pietre, ajungând cu o mică separare una față de cealaltă pe fundalul unei iarbă verde de gazon.

Aceasta, desigur, este doar o mică parte din opțiunile posibile. Dar este deja clar vizibilă de la ei cât de variată ar putea fi designul căii de grădină. Gândiți-vă, încercați să căutați mișcări originale și totul va funcționa pentru dvs.!

Pentru a afla cum să faceți singuri calea de grădină, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor