Schimbări de grădină: o prezentare generală a gamei, selecție și auto-asamblare

 Schimbări de grădină: o prezentare generală a gamei, selecție și auto-asamblare

Lăcașurile de grădină nu sunt de mult timp un atribut al unei case de țară de lux și nu numai divertisment pentru copii. Până în prezent, acest design - un atribut al aproape orice cabana sau grădină complot. Acestea sunt instalate pe terase și în interiorul chioscurilor, amplasate în apropierea pridvorului sau în adâncul grădinii sub un baldachin de copaci. Cererea pentru astfel de produse crește în fiecare an, astfel încât să puteți găsi o cantitate imensă de materiale diverse pe materialul, dimensiunea și forma unui leagăn pentru orice portofel. Pentru a alege un model potrivit sau pentru a-l face singur, trebuie să înțelegeți diferențele și scopul.

Tipuri de modele

Diferența principală a balanței de grădină de la toate celelalte este amplasarea lor în afara blocului de apartamente. Datorită acestei caracteristici, acestea nu sunt conectate la o sursă de alimentare și nu pot avea un dispozitiv electric, cum ar fi unele modele de leagăne pentru copii mici instalate în cameră. Astfel de structuri care nu au surse de alimentare și se balansează exclusiv datorită mișcărilor umane și inerției se numesc mecanice.

Cu toate acestea, chiar și astfel de leagăne simple pot fi clasificate în mai multe soiuri în funcție de diverși parametri. În funcție de design, balanțele de grădină pot fi împărțite în următoarele tipuri.

 • Șezlonguri. Acesta este un singur dispozitiv, un scaun care are o suspensie la un moment dat. În acest caz, scaunele în sine pot avea diferite forme: sub forma unui scaun pliat, rotund și pătrat, cu o grătare sau un scaun moale. Ele sunt suspendate pe un arc rigid și pot rezista la o greutate de până la 200 kg.
 • Coconi. Aceste leagăne sunt realizate sub forma unei sfere cu o gaură, au un suport suplimentar, astfel încât acestea nu necesită montarea și montarea cadrului. Designul standului și coconului este realizat cel mai adesea din metal,iar umplerea spațiului gol este făcută din fir, rattan sau țesătură. Astfel de gogoși pot fi nu numai unice, dar pot găzdui până la 4 persoane.
 • Hamace. Particularitatea unui astfel de leagăn este atașamentul lor nu la o bară orizontală, ci la două suporturi verticale. Hainele clasice sunt fabricate din țesătură sau fir, totuși, există modele țesute. Un hamac obisnuit este cea mai simpla, cea mai ieftina si in acelasi timp fiabila optiune pentru organizarea unui loc de relaxare in gradina.
 • Bănci. Cel mai adesea, astfel de structuri sunt proiectate pentru un număr mare de persoane: de la 3 la 5. Ei au nevoie de un cadru suplimentar cu o bară orizontală pe care o bancă este atașată la traversele rigide sau flexibile. Cea mai simplă versiune a unui astfel de leagăn este o scîndură simplă atașată de frânghii la o ramură groasă a unui copac.
 • Canapele. O modificare specială a banchetei, care, spre deosebire de cea anterioară, nu are doar un loc, ci și un spătar. Cel mai adesea sunt fabricate din metal sau din lemn, iar partea de sus este acoperită cu saltele moi. Modele mai scumpe pot fi afișate și transformate într-un fel de paturi agățate, care pot găzdui confortabil două persoane.Datorită faptului că sunt proiectate pentru un număr mare de persoane și sunt ele însele destul de grele, astfel de structuri necesită un cadru armat cu metal, la care sunt atașate cel mai adesea pe bare rigide rigide.

În funcție de scopul și greutatea maximă admisibilă, leagănul de grădină poate fi împărțit la copii și adulți. Principala lor diferență este sarcina admisă. În plus, leagănurile pentru copii au adesea un design mai ușor de îndoit, astfel încât acestea să poată fi deplasate în jurul zonei parcelei și curățate pentru iarnă. Îmbătrânirea adultă este adesea separabilă, deoarece are o structură mai complexă.

Ele pot avea o vizieră pe partea de sus sau pot fi fără acoperiș, au un scaun moale detașabil sau o suprafață plană simplă. În acest caz, designul exterior depinde doar de fantezia personală a producătorului sau a cumpărătorului.

În funcție de locul de instalare pot fi montate:

 • bancă suspendată detașată sau șeză;
 • un mic hamac chiar pe veranda deschisă sau în interiorul unui arbor mare.

Bancile suspendate pe lanțurile din interiorul pergolei (baldachinul plantelor de alpinism) arată foarte frumos, dar pentru acest scop trebuie să aibă inițial un cadru destul de puternic, care să reziste la greutatea leagănului și a oamenilor care stau pe ele.În funcție de posibilitatea de mișcare a structurii pot fi staționare și portabile. Lănțișurile staționare sunt bine fixate în pământ, de cele mai multe ori au un baldachin sau un acoperiș mic, dar durabil. Toate scaunele și saltelele moi sunt îndepărtate din aceste structuri pentru perioada de la sfârșitul toamnei până la începutul primăverii. Produsele portabile au un cadru mai ușor și pentru perioada rece, ele sunt de obicei stocate pentru depozitare în garaj sau depozit. Pentru a asigura o mai mare fiabilitate, astfel de leagăne pot avea un cadru metalic, dar pot fi pliabile.

Acest lucru se face astfel încât produsul să aibă o stabilitate mai mare și în același timp să se poată muta într-un alt loc sau să fie eliminat pentru depozitare.

dimensiuni

Grădină Swing Dimensiune depinde de numărul de persoane pe care trebuie să le găzduiască.

 • Structurile unice au cel mai adesea dimensiuni reduse. Acestea sunt concepute pentru o vacanță liniștită și relaxantă. Cu toate acestea, o astfel de odihnă nu implică doar șederea și uneori situată pe un scaun sau pe bancă, în legătură cu aceasta, astfel de structuri au o lățime mai mică, dar o adâncime mai mare a scaunului. Acestea pot avea o gamă destul de largă de mișcare pentru a se influența intens și nu doar pentru a sta jos deasupra solului.Opțiunile pentru bebeluși sunt chiar mai mici și, cel mai adesea, au o înălțime mai mică, astfel încât copilul să nu se teamă și să se simtă confortabil să le lege.
 • Dublu leagăn - ideal pentru cupluri în dragoste sau prieteni apropiați. Acestea pot avea un scaun ca o bancă largă și scaune dublă, fiecare suspendată pe bara transversală sau în lanț.
 • Scaunele sau canapelele suspendate multiplace sunt destinate companiilor mari. Rareori au scaune separate, delimitate, cel mai adesea acesta este un loc solid, larg. Structurile multiple au o amplitudine mai mică de mișcare, dar mai mare și mai mare. Cel mai adesea, astfel de modele nu sunt mobile și necesită o pregătire mai amănunțită a zonei. În plus, aproape întotdeauna au un baldachin mic sau baldachin, astfel încât zăpada și ploaia să nu deterioreze materialul scaunului, sunt realizate cu un spătar, astfel încât persoanele în vârstă să poată sta confortabil pe ele.

Accesorii și design

Chiar și leagările aceluiași producător, având aceeași dimensiune și design, pot arăta complet diferite. Acest lucru se datorează faptului că producătorii oferă o gamă largă de accesorii diferite (ambele incluse în kit-ul produsului finit și montate separat pe model). În plus, varietatea de design și decor de mobilier de grădină este uimitoare.

Dacă puneți în ordine câteva versiuni diferite ale leagănului grădinii, puteți aproape întotdeauna dintr-o privire să înțelegeți pentru cine sunt destinate: pentru copii sau părinții lor. Acest lucru se datorează faptului că designul tradițional al mobilierului pentru copii este semnificativ diferit de opțiunile pentru adulți.

Design pentru copii

Lănțișurile pentru copii sunt mai diverse în ceea ce privește forma și designul scaunului. În funcție de vârsta copilului, ele pot fi echipate cu dispozitive de fixare suplimentare sub formă de curele sau bare transversale solide. Acest lucru se face astfel încât copilul să nu poată să cadă dintr-un astfel de scaun în timp ce se leagă. În afara scaunului pot fi decorate cu diverse margele și panglici, au jucării mici atașate și mânere pentru care copiii se pot menține.

Banchetele pot fi realizate sub formă de vehicule diferite. (autoturisme, rachete, căruțe), sub formă de flori sau fructe, sub formă de diferite personaje de desene animate. Cadrul poate găzdui nu numai leagănele, ci și diferite scări și traverse, de-a lungul cărora se pot urca și cobori mici tomboi. Lângă leagăn obișnuit se poate atârna o funie sau "bungee".

Aspectul modelelor pentru copii se remarcă prin culori vii, o combinație a tuturor culorilor curcubeului și a elementelor individuale contrastante. Ele sunt adesea puse modele și desene, iar unele modele sunt imagini reale din cărțile pentru copii.

Pentru adulți

Leaganele pentru adulți sunt echipate cu accesorii mai funcționale decât modelele pentru copii. Pot fi diferite copertine sau plase de țânțari. Suporturi pentru pahare sau suporturi pentru plăci, diverse rafturi, așezate pe cotiere - o modificare excelentă, convenabilă pentru grătare și sărbători la țară. Leagane pentru persoanele în vârstă pot fi completate de picioare mici, pentru a nu le menține în greutate.

Canapele de leagăn moale sunt adesea completate cu capace detașabile care sunt ușor de îndepărtat și spălate în mașina de spălat. Cel mai popular accesoriu pentru construcțiile de grădină este sistemul de iluminare. Într-o astfel de leagăn, puteți sta cu o carte interesantă până seara.

Decorarea exterioară a mobilierului de grădină poate fi la fel de simplă (metal sau lemn nevopsit) și include o varietate de elemente decorative diferite (tampoane cu margele, marchiză de dantelă).

O opțiune frumoasă este designul similar al foișorului și leagănului, situate aproape unul de celălalt. O mare varietate și design de modele vă va permite să alegeți leagăn perfect pentru fiecare parcelă particulară.

Materiale folosite

Un alt parametru important prin care mobilierul pentru grădină poate fi împărțit este materialul din care este fabricat.

 • Plastic. Astfel de structuri ușoare și nesigure sunt rar așezate pe stradă, dar unele modele de leagăne pentru copii foarte mici pot fi făcute din plastic durabil. Avantajul este ușurința depozitării și transportului acestor mobilier.
 • Aluminiu. Astfel de structuri sunt ușoare, în timp ce ei înșiși pot rezista la o încărcătură destul de mare. Principalul lor dezavantaj este costul ridicat.
 • Lemn. Unul dintre cele mai populare materiale, ideal pentru leagăn de grădină. Este mai ușoară decât metalul și în același timp destul de durabilă. Arborele este ușor de procesat, fiind necesare minimum unelte pentru montarea unei astfel de construcții. Dezavantajul este complexitatea elementelor de fixare și fragilitatea designului. Pentru a prelungi durata de viață, este necesar să le aplicați compuși anticorozivi speciali.anual.
 • Metal. Cele mai puternice și cele mai stabile leagăne sunt făcute din cel mai greu și mai durabil material. Dacă construiți un baldachin mic peste ele sau o vizieră care protejează structura de precipitații, ele pot sta de mulți ani. Din păcate, leagănele metalice au multe dezavantaje. Ele sunt greu de transportat și fabricat. Pentru auto-instalare va fi nevoie de o mulțime de echipamente specializate. Rezistența ridicată și durabilitatea metalului sunt mult mai scumpe decât alte materiale, astfel încât astfel de leagăne nu sunt accesibile pentru toată lumea.

Criterii de selecție

Pentru a găsi leagănul potrivit, trebuie să stabiliți Unii parametri pentru a determina materialul, mărimea și scopul:

 • mărimea site-ului pe care vor fi instalate;
 • necesitatea de a rearanja structura;
 • numărul de persoane care vor folosi leagănele;
 • bugetul de achiziție;
 • cât timp familia petrece timp în grădină (vizitați numai vara sau pe tot parcursul anului);
 • material preferat;
 • posibilitatea auto-producției.

După ce tipul, dimensiunea și bugetul achiziției vor fi determinate, puteți trece la studiul pieței și la alegerea modelului dorit.

Evaluarea modelelor și recenziilor populare

Pentru a alege un produs de calitate, este suficient să studiezi comentariile clienților rămași pe diferite site-uri și forumuri. În plus, vă puteți uita la produsele finite instalate în zonele învecinate și cu prietenii. În rețea există numeroase evaluări ale mobilierului de vară de țară, inclusiv un leagăn.

"Elite Lux Plus"

Modelul cu patru locuri din metal, sudat din țevi și plasă robustă, poate rezista la greutatea de până la 400 kg. Soft spatele și un scaun va oferi confort, iar țesătura impermeabilă la apă și o marchiză mică încorporată nu vă va face griji cu privire la siguranța mobilierului.

"Miami"

Lungimea ramei triple din oțel zincat poate rezista la orice diferențe de temperatură și sarcini de până la 350 kg. Designul ușor vă permite să mutați cu ușurință mobilierul în jurul locului, iar o mică copertină va păstra suprafața moale a țesăturii chiar și după o ploaie lungă.

"Elite Lux Plus"
"Miami"

Coroana de Aur

Designul neobișnuit al leagănului, realizat sub forma unui pei, va sublinia sofisticarea și rafinamentul unei case de lux de țară. Fiecare scaun este completat de o pernă mică pe spate, care nu vă va lăsa obosită în timpul unei ședințe lungi.Produsul este transformat în 2 poziții, în ambalaj este inclus un copert, o lampă de iluminare cu LED-uri și chiar un cort mic.

Floretti cappuccino

Leagăn din lemn, realizat din pin, este protejat prin impregnare specială, ceea ce le conferă culoarea nobilă a cafelei lăptoase. Un astfel de model este ușor de transportat, în timp ce este foarte stabil. Leagănele nu necesită o suprafață pregătită și pot fi instalate pe orice parte mică și plată a grădinii.

De asemenea, puteți achiziționa producătorii de leagăne cu un număr mare de evaluări pozitive de la un număr mare de cumpărători. Acestea sunt desene sau modele de TimeEco, Ranger, Garden4You sau Cruzo.

Coroana de Aur
Floretti cappuccino

Instalatii de asamblare autografe

Luptele stradale în sine nu sunt ieftine, dar transportul și asamblarea profesională de la vânzător poate costa aproape la fel de mult. Pentru a nu compromite ideea de amenajare a unei astfel de zone de recreere în grădina dvs., puteți refuza să cumpărați opțiuni gata făcute și să asamblați un model simplu cu propriile mâini.

De la un bar

Puteți face leagăne mici în formă de "A", cu o bancă suspendată destul de repede și cu puțin efort de la o cherestea tăiată.Și dacă după construirea sitului erau paleți de lemn, pe care se aflau cărămizi sau blocuri, atunci unul dintre ele se dovedește a fi un magazin excelent cu spatele.

Din busteni rotunzi

O versiune mai sofisticată a mobilierului din lemn este un leagăn din lemn întreg. Pentru a simplifica puțin munca dvs., puteți săturați câteva jgheaburi la o anumită distanță unul de altul și întindeți un hamac între ele.

Din conducte

Țevi metalice cu secțiune rotundă - unul dintre cele mai populare materiale pentru fabricarea de leagăne de grădină. Ele sunt durabile și ușoare, lucrul cu ele necesită mai puține instrumente decât atunci când forjarea sau turnarea, toată lucrarea durează un timp mic. Structurile metalice pot fi decorate cu forjare figurină. Cel mai adesea, pentru casele de țară și casele de țară alegeți culori naturale calme: albastru și verde, galben pal sau maro. Oamenii care petrec cea mai mare parte a anului în pâlpâirea luminoasă a luminilor orașului vor să-și lase ochii să se odihnească pe culorile pastelului și culorile țării.

Deseori în vânzare puteți găsi un decor tematic suplimentar pentru structurile de grădină: pe ziua de naștere, pe o nuntă sau pe orice sărbători profesionale.Pot fi diferite bannere cu felicitări, panglici și bile care sunt atașate la bara laterală sau superioară. Nu este o culoare atât de rară și luminată ca scaunul și cadrul în sine. Cel mai adesea acestea sunt alese în funcție de designul clădirilor casei sau curții.

Din profil

Lucrul cu un profil este mult mai dificil decât cu tuburile rotunde. Este necesar să se gândească mai atent la punctele de atașament și este mai bine să aibă experiență cu acest material.

combinate

Poți să faci un cadru din metal și poți face un leagăn din lemn sau o țesătură. Principalul lucru - forța și fiabilitatea elementelor de fixare.

Procesul în sine se desfășoară în mai multe etape și arată după cum urmează:

 • selectarea modelelor și dimensiunilor;
 • desen sau desen;
 • achiziționarea de materiale și instrumente necesare;
 • pregătirea și prelucrarea semifabricatelor;
 • tăierea la dimensiuni, prinderea și pregătirea elementelor de fixare;
 • tratarea cu acoperiri chimice împotriva coroziunii și dăunătorilor;
 • asamblarea și montarea cadrului;
 • asamblarea și montarea scaunelor;
 • stratul de acoperire și proiectarea produsului;
 • fabricarea și montarea accesoriilor suplimentare.

Exemple frumoase

Un leagăn neobișnuit suspendat sub forma unui design geometric complex va interesa toți oaspeții,și o leagăn rotund din răchită, cu o saltea moale și un număr mare de perne, va crea o atmosferă asemănătoare casei.

Designul modern și designul laconic al cadrului vor evidenția țesăturile naturale și eleganța designului, iar un marchiz mic va proteja de soare. Dimpotrivă, un leagăn din lemn natural, decorat cu antichitate, dă senzația de basm pentru copii.

Lăcașurile strălucitoare pentru copii pot avea un design complet simplu al unui cerc, suspendat atât pe cadru, cât și pe o ramură puternică a unui copac. Și poate fi decorat sub forma unei barci mici sau a unui alt transport. Pentru acei copii cărora le este frică să se așeze pe scaunele și băncile obișnuite, puteți cumpăra accesorii speciale sub formă de suport special pentru brațe și picioare.

Puteți alege materiale clasice și design și puteți cumpăra modele interesante de design. Swing poate combina câteva bucăți de mobilier sau le poate înlocui. Cu propria lor producție și anumite abilități, puteți realiza cele mai sălbatice idei și vise.

Cum se face o grădină leagăn cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor