Sculpturi de grădină pentru cabane de vară și parcuri

Făcând un teren de grădină, este necesar să se acorde atenția cuvenită nu numai plantelor, ci și elementelor decorative. Producătorii oferă o gamă largă de decorațiuni pentru dacha sau parc: lumini, fântâni, garduri, vase de flori originale, vase. Cu toate acestea, elementele cele mai rafinate și interesante ale decorului sunt sculpturile de grădină, care au pus bazele stilistice și s-au îmbogățit.

Cum sa alegi?

Sculpturile gradinii moderne se disting printr-o varietate de dimensiuni și forme: ele sunt sub formă de animale, oameni, forme geometrice, obiecte abstracte. În fabricarea acestor produse se utilizează diferite materii prime. Cele mai creative materiale realizate la domiciliu sunt sticlele din plastic, pneurile auto, pene, pietre și pietre.

Alegerea unei figuri din lemn, metal sau ipsos, se concentrează pe stilul general al grădinii, apoi pe buget. Nu uitați că unele materiale nu au o durată lungă de viață. Dacă vrei ceva monumental care să-ți prindă nepoții, încercați să cumpărați accesorii durabile.

tipuri

Sculpturile sculpturilor sunt împărțite în patru tipuri principale:

  • Clasic și neoclasic (sculpturi parc de piatră naturală sau metalică nobilă, care prezintă un statut special);
  • Sculptură mică (de obicei din lemn sau compoziții polimerice, înconjurate de materiale plastice și decorațiuni minore);
  • Sculptura în artă din compoziții moderne (forme abstracte și compoziții șocante);
  • Adunarea sculpturală din orice material, dimensiunea unei forme diferite, care face parte dintr-o anumită compoziție (de exemplu, topiară).

Există următoarea clasificare a acestor accesorii: statui, steluțe, monumente, obeliscuri. Dacă clasificați sculptura în funcție de stil, puteți distinge sculptura antică și clasică, pastorală și cu caracter național.

materiale

Astăzi, sculpturile pentru grădină sunt fabricate din diferite materii prime.Luați în considerare cele mai relevante.

Din lemn

De regulă, aceste produse sunt alese de iubitorii de mână și de familiile cu un buget mic. Puteți da preferințe figurilor din rădăcinile unui copac, ale unor pietre vechi sau ale altor elemente. Pentru durabilitate merită să le acoperiți cu un compus special.

Lemnul este un material ecologic și mai "viu" în comparație cu metalul sau betonul, prin urmare armonios aduce confort și căldură unei grădinițe. Cu aceasta puteți să îmbinați o sculptură și o bancă, o sculptură și o masă, creând un element de decor neobișnuit. Taierea sculpturilor din lemn cu mâna, astfel încât crearea lor ar putea deveni hobby-ul tău. Alegeți un stejar, pin sau aspen, după sculptură nu uitați să procesați agentul de nuanțare a materialelor.

De ipsos

Figurile din gips sunt destul de ieftine și fragile, în timp ce arată decent și frumoase, având o nuanță ușoară de antichitate. Dacă sunteți un clasicist, alegeți pe stâlpi elegante coloane sau statui. Dacă doriți să adăugați elemente de fabulozitate în grădină, căutați figurine mici de ipsos de caractere fictive, ciuperci sau alte accesorii. Nu uitați că acest decor pentru casă vă puteți face singur.

Din piatră

Sculpturile din piatra de gradina arata luxoase, dar necesita un cadru adecvat. Diferite forme geometrice, piedestale, figuri de animale, creaturi miticale, ghivece de flori și castroane de piatră în care florile pot fi plantate sunt populare. Blocurile de piatră de forme și dimensiuni naturale vor fi o soluție la modă.

Pentru a crea o sculptură de piatră cu propriile mâini va trebui să utilizați betonulreprezentând un amestec de ciment și nisip.

Piatra în decorarea grădinii arată frumos, dar în timp poate pierde un aspect atractiv. Este mai bine să vă adresați experților și să cumpărați sculpturi durabile din piatră naturală, mai potrivite pentru schimbarea temperaturii și umidității ridicate.

Opțiunea este mai ieftină - compoziții din polistună din piatră acrilică. Printre pietrele naturale se emit sculpturi din marmură (netedă și strălucitoare), granit și gresie.

De metal

Figuri populare din metal și cupru, inclusiv în parcuri urbane. Astfel de compoziții forjate pot servi proprietarilor timp de mulți ani. Ele par solid și bine plasate pe fundalul clădirilor sau foișorilor, fără a supraîncărca spațiul cu greutate.

de legume

Dacă sunteți inspirat de grădinile europene, îndreptați atenția spre sculpturile plantelor. Ele sunt un cadru de sârmă sau plasă de metal, umplut cu sol și fân, în care se plantează semințe selectate de plante și flori cu creștere mică. După ce semințele germinează, va fi necesar să se taie compoziția, ajustând forma sa. Cifra însăși poate fi făcută din iarbă artificială. Soluția cea mai originală va fi o combinație de materiale diferite.

dimensiuni

Dimensiunea sculpturii depinde numai de designul peisajului, dimensiunile site-ului și imaginea de ansamblu. Merită să ne amintim de o regulă importantă: figurile mari și grele sunt plasate pe fundație pentru a evita scăderea terenurilor. Dacă cifra este mică, vă puteți restrânge la compactarea unui strat de murdărie. Aceste sculpturi, care au decis să se așeze pe scări sau pasarele, se fixează prin utilizarea armăturii.

culoare

De cele mai multe ori, sculpturile de gradina sunt realizate in nuante linistitoare - culorile luminoase se vor imbina cu baza verde de flori a parcului sau parcului de gradina. Excepțiile pot fi numai în locurile de joacă - aici este locul pentru caractere și obiecte multi-colorate.

Nu uitați, dacă sculptura este așezată pe fundal închis, ar trebui să fie luminată (și invers). Deci, compoziția va arăta distinctă și impresionantă.

formă

Pe parcelele de grădină ale oamenilor care sunt nostalgici pentru trecut, puteți adesea să vedeți fiare sau personaje din lemn de poveste (așa cum au fost populare în URSS). Astfel de figuri se găsesc adesea în locurile de joacă (pisici, câini sau gnomi). Adesea fac parte din complexul de jocuri. Alegerea tradițională, capabilă să se potrivească în orice design peisagistic, este fântâna de sculptură. Poate fi de diferite forme și mărimi, diferă în direcția și forța presiunii apei, dar ele adaugă întotdeauna eleganță site-ului. În proiectele clasice, aceste accesorii sunt combinate organic cu coloane și arcuri.

Sculpturile din plante oferă o vastă gamă de imaginație. Totul depinde de forma cadrului, astfel încât zona poate fi decorată cu o compoziție abstractă sau o siluetă a unui înger, unicorn, fotbal, cal sau altă formă. Astfel de compoziții de astăzi sunt printre cele mai căutate în designul peisajelor.

locație

Alegerea unui loc pentru sculptura în grădină, încercați să o montați în atmosfera înconjurătoare.Dacă aveți îndoieli, este mai bine să abandonați cifra, chiar dacă ea însăși pare elegantă și atractivă. Sculptura nu ar trebui să devină întotdeauna centrul compoziției peisajului: este mai bine dacă devine un accent pur.

Cifrele ar trebui să corespundă mărimii terenului, elementelor sale (chioscuri sau bănci), precum și a zonelor individuale. Aici aveți nevoie de încadrarea corespunzătoare a paturilor, grupurilor de arbori sau arbuști.

În plus față de sculpturile de pe site există căi, arcuri, gazebos, porți, garduri. Toți au propriul stil unic. Străduiți-vă să uniți totul într-o imagine completă. Când decideți un anumit punct pentru a plasa sculptura, creați o schiță a acesteia în dimensiune completă pe carton gros sau alt material, apoi umblați în jurul grădinii și gândiți-vă unde va arăta accesoriul cel mai bine.

De obicei, alegeți următoarele locuri: începutul căii, sfârșitul căii sau compozițiile de plante existente care necesită adăugare. Nu exagerați cu o abundență de decor. Instalarea sculpturii în locația selectată, nu uitați de roller-coastere, care ar trebui fixate în siguranță.

La cumpărare, specificați dacă figura necesită protecție suplimentară pentru iarnă, precum și când și în ce măsură trebuie tratată cu compuși de protecție.

Exemple și opțiuni

Mulți oameni preferă să nu arunce lucruri vechi, ci să transforme gunoiul într-o operă de artă cu propriile sale mâini. Astfel se nasc sculpturi de grădină din materiale de fier vechi. Astfel de figuri nu diferă în frumusețea deosebită, dar au sinceritate și demonstrează creativitatea creatorilor lor. Rezultatele muncii lor sunt lebede, cascade, gândaci, felinare, ciuperci, flori și sperietori. Este deosebit de convenabil ca astfel de sculpturi să nu necesite investiții financiare - toate materialele pot fi găsite în garaj sau dulap. Nu uitați să vă finalizați creația cu ajutorul vopselelor rezistente la apă.

Cea mai simplă soluție este de a picta pietre rotunde mari, transformându-le în păsări, bumblebe și alte insecte. Chiar și pietrele obișnuite, acoperite cu modele originale pe care le combinați în dimensiune și dimensiune, vor crea o compoziție completă. De la haine vechi, saci și zdrențe, puteți construi o sperietoare, care va fi un punct culminant al complotului grădinii.

Dacă vă decideți să cumpărați sculpturi gata făcute, alegeți-vă pe stilul existent al grădinii. Într-o zonă mică restrângeți una sau două cifre și câteva elemente mici. Cu o suprafață suficientă, puteți plasa pe site o serie de sculpturi. Sculpturi de artă sculptate din metal și cupru sunt potrivite pentru proprietarii de creație, personaje din lemn de poveste și pietre prețioase sunt potrivite pentru familiile cu copii mici. Nu amestecați stilurile și nu încercați să aduceți arta și natura împreună.

Figurile mici cu elemente luminoase (de exemplu, gnomi) vor sta bine în lungul traseului. Puteți seta sculptura unui înger printre verdeață, într-o nișă făcută din pietre sau plante, arată doar o anumită parte din ea și dă mister. Dacă există o statuetă mare, ar trebui să ocupe locul principal, iar restul ar trebui să servească drept cadru. Dacă trebuie să aranjați o zonă mare în același stil - consultați copierea: creați o matrice similară celei originale. Iubitorii japonezi vor fi incantati de figura Buddha care transforma gazonul intr-un loc de meditatie, copiii se vor bucura de personaje de desene animate sau de animale amuzante, clasicii vor aprecia boluri, boluri, vaze sau coloane, iar fanii romantismului vor arata ca nimfe, zeite sau sirene la fântână.

Cum să decorezi grădina cu sculpturi, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor