Swing banci: tipuri și procesul de fabricație

 Swing banci: tipuri și procesul de fabricație

Leagănele leagăn aparțin modelelor de tip familial. Ele pot avea mânere sau fără ele, scaunele grele sunt adesea acoperite cu o saltea sau perne, iar pe fasciculul de montare fac un baldachin, ceea ce face ca leaganul să fie confortabil în casă. Adesea sunt instalate într-o zonă de agrement, lângă masă și paturi de flori, unde familia se poate aduna și își petrece timpul liber.

Modelul poate fi achiziționat gata. Cel mai adesea acestea sunt produse pe baza de metal, au un baldachin mic și mobilitate suficientă, ceea ce vă permite să mutați structura în orice loc. Dar mai confortabil și de dorit va fi leagăn, făcut de mână.

Unde se instalează mai bine?

Înainte de a începe să lucrați la leagăne, ar trebui să alegeți un loc potrivit pentru ei. Designul poate fi instalat oriunde, dar dacă aveți nevoie de frumusețe și confort, trebuie să vă gândiți la alegerea locului.

Astfel de leagăne sunt destul de spațioase, ele pot fi adulți cu copii. În cazul în care sunt instalate, se formează o platformă confortabilă pentru recreere în aer liber. În apropiere există o zonă de luat masa, un loc de grătar cu o sobă și un brazier. Sau accentul se pune pe estetica: leagănele sunt situate în centrul unei pajiști proaspete sau înconjurate de paturi de flori, de o fântână decorativă, de iaz sau de cascadă.

Locul pentru instalarea leagănului viitor poate fi deschis, închis sau închis pe jumătate. Structurile deschise sunt instalate pe o parte liberă a grădinii sau în fața casei. Maximul pe care îl pot avea ca un acoperiș este un baldachin mic, echipat pe structura însăși.

Leaganul, situat în arc, înverzit cu struguri sălbatici sau trandafiri, arată grozav.

Terasele semi-închise includ terase, o pergolă, unde sunt ridicate mai mulți pereți condiționați cu vegetație. Uneori leagănul este plasat într-un spațiu închis - pe verandă sau în foișor. Alegerea unui loc pentru un leagăn de cadre, ar trebui să luați în considerare anumite nuanțe:

  • Nu instalați structura într-o vale pentru a evita umiditatea;
  • locul trebuie să fie nivel sau trebuie să fie echilibrat;
  • leagănele necesită o umbră de la un copac, clădiri sau un magazin, dar în același timp trebuie să evitați locuri cu pescări;
  • lângă locul de recreere, plantele otrăvitoare, precum și alergenii și plantele de miere ar trebui eliminate.

Cum se face?

După ce ați ales un loc vrednic pentru viitoarele leagăne, puteți începe să le creați. În stadiul inițial, este necesar să se elaboreze desene de proiectare sau cel puțin să se schițeze o schiță și să se calculeze dimensiunile. Du-te la locul pregătit și încercați să vă imaginați cum va arăta leagănul. Ele trebuie să reziste la o greutate minimă de trei adulți. Unghiul dintre scaun și spate este setat empiric, fiind aleasă opțiunea cea mai convenabilă. Înălțimea și lățimea leagănului este determinată de dimensiunea oamenilor care stau pe el.

Bănci de rame

Începeți să faceți leagănul trebuie să fie din cadrul viitorului design. Barele se conectează în perechi la un unghi, unul dintre ele se va referi la spate, iar celălalt - la scaun. Montat cu clei și șuruburi din lemn.Astfel, asamblate patru perechi de elemente fixează barele orizontale: două pe spate și pe scaun. Se dovedește "scheletul" bancului viitor.

cămașă

Înainte de a acoperi rama cu lamele, verificați lungimea, lățimea structurii și îndoirea unghiului dintre spate și scaun. Fiecare lamelă este găurită pe ambele părți pentru fixare. Apoi, cadrul este ușor acoperit cu materialul pregătit. Bancul trebuie întors și consolidat fundul cu colțurile metalice.

cotiere

Cu ajutorul șuruburilor, cotierele celei mai simple forme sunt montate pe o bază de bancă gata făcută. Ele pot fi întotdeauna eliminate ca inutile, șuruburile vă permit să faceți rapid acest lucru.

Prelucrare și colorare

Înainte de vopsire, lemnul trebuie tratat cu agent antifungic, protejat prin impregnare sau ulei de in, se aplică lac. Pictura leagănului ar trebui luată în serios, părțile crude ale lemnului vor fi distruse în aer.

Asamblarea finală a structurii trebuie efectuată după uscarea completă a lacului, o verificare scrupuloasă a tuturor șuruburilor și elementelor de fixare.

instalare

Lanțuri sau alte elemente de fixare sunt atașate la magazinul finit.Apoi, atârnă pe grinzi, rafturi, dacă este instalat în foișor sau pe verandă. Dacă leagănele sunt montate pe o zonă deschisă, este construit un cadru special pentru ele.

Tipuri de cadre

Există câteva tipuri de bază de cadre. Swing banci, concepute pentru mai mulți adulți, dotați modelul cel mai fiabil. Formatul în formă de U arată ca o literă P, constă din două bare, betonate în pământ și bara transversală. Un astfel de cadru, chiar dacă ia în considerare cimentul, nu poate fi numit fiabil, ci este proiectat, mai degrabă, pentru leagănul copiilor.

În formă de L este o structură de suporturi dubleconectate topuri unele cu altele și expuse din diferite părți. Bara transversală este atașată la perechile de suporturi pentru agățarea leagănului. Raza A se realizează ca cea precedentă, numai între barele pereche pentru rigiditatea barei de traversă sunt instalate, suporturile sunt obținute sub forma literei "A". Acest cadru este considerat cel mai durabil, fiind conceput pentru un leagăn de tip familial.

Formatul în formă de X este, de asemenea, aliniat cu litera "L", se intersectează doar capetele sale din partea de sus a suporturilor, iar bara transversală pentru suspendarea leagănului se află între ele.

Metode de montare

Puteți atârna bănci în multe feluri. Cablurile, cablurile metalice, lanțurile și buștenii sunt potrivite pentru umerase. Lanțurile îmbină două calități simultan: fiabilitate și spectaculozitate, sunt ușor de reglat în înălțime, astfel încât acest material este cel mai des folosit. Cu toate acestea, merită verificată lanțurile pentru calitatea acoperirii anticorozive și forța legăturilor, modelul trebuie să reziste la cel puțin 400 kg de greutate.

Ajustarea suspendărilor pentru bancă, ar trebui să vă concentrați asupra confortului unui adult așezat, el ar trebui să atingă solul cu degetul de la picior, atunci nu va trebui să vă puneți picioarele sub leagăn și vă veți ridica cu ușurință de leagăn.

Suspendările plasate corespunzător împreună cu bancul sunt atașate la bara transversală.

Clasic

În acest caz, este selectat tipul de cadru A. Traversa este realizată sub forma unei bare cu diametrul de 10 cm. Este montat pe suporturi cu colțuri metalice. A suspenda suspensiile cu o bancă. Dacă este necesar, un baldachin este instalat pe partea superioară a structurii.

Muncă liberă

Se efectuează fără stâlpi laterali, astfel încât leagănele arată ușor, plutesc în aer.Barele, pe care se agață umerii, ar trebui să fie destul de puternice, deoarece vor avea o încărcătură crescută. Sub leagăne, uneori montează o platformă de lemn și construiesc un zid de pe partea dreaptă a lemnului. Puteți săturați grătarele de perete și alpinistii, va decora locul de odihnă.

Montarea capitalei

Pe locul pregătit se instalează și se cimentă patru piloni. Pe partea de sus a acestora montați cadrul. Pe rama este așezată o ramă pentru umerase, restul acoperișului condiționat fiind "cusut" cu plăci așezate pe margine. Structura seamănă cu o pergolă. Trei laturi pot fi închise de vânt cu policarbonat transparent, însă clădirea din grădină va arăta mai armonioasă dacă instalați tapiserii și le plantați cu struguri sălbatici.

Montarea suspensiei din lemn

Suspensiile de fixare sunt realizate nu numai din elemente flexibile (cabluri, frânghii, cabluri), ci din lemn rotund. De pe montură vor fi necesare cârlige, inele și carabini puternice. Construcția completă din lemn este atractivă în felul său.

Cum să scap de paleți?

Dacă lucrările de construcție au fost efectuate la dacha, iar paletele au rămas după livrarea cărămizilor, ele pot fi folosite pentru a crea un leagăn.O bucată se va deplasa pe scaun, a doua - în spate, ar trebui să fie tăiate la dimensiune. Paletele trebuie tratate într-o stare netedă pentru a elimina pericolul de despicare, apoi impregnați cu un antiseptic, acoperire cu pată sau lac.

Spatele și scaunul sunt conectate cu colțurile metalice. Între niveluri, paleții trec suspensii (cablu, cablu). Leagănele ar trebui să fie bine echilibrate, altfel ele vor cădea înapoi. Este posibilă realizarea unei construcții lungi de la patru paleți. Pentru confort, bancul este decorat cu perne. Lojile confortabile din zona de grădină spun că proprietarii sunt capabili nu numai să muncească din greu, ci și să se relaxeze complet în mod confortabil.

Aflați mai multe despre modul de a face un banc, veți învăța din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor