Alegerea unei copertine pentru balanțe de grădină

 Alegerea unei copertine pentru balanțe de grădină

Grădinile de grădină pe gospodăriile private nu mai sunt o raritate. Astăzi, acestea nu trebuie să fie făcute de ei înșiși, piața este o selecție largă de desene sau modele, de la familia unică la cea mare a copiilor, precum și piese de schimb și accesorii pentru ele. Sunt achiziționate elemente de fixare pentru arcuri, saltele, perne și copertine. Este vorba de corturi vor fi discutate în articol.

Ce este?

Baldachin - un fel de acoperiș peste leagăne. Acesta este atașat la suporturile de vârf în formă de cadru metalic. Acest produs este fabricat din țesături speciale impregnate. Această acoperire este rezistentă la fluctuații mari de temperatură, suficient de elastice, astfel încât să nu se frece peste coturi.

Tilt swing de gradina este necesar nu numai pentru a îmbunătăți aspectul. Ea îndeplinește și alte funcții:

 • protejează oamenii de soarele arzător;
 • protejează vopseaua leagănului de expunerea la radiații UV, menținând astfel aspectul original al produsului pentru o lungă perioadă de timp;
 • salvează de o ploaie mică, frunze zburătoare și chiar excremente accidentale de păsări;
 • opțiunile de plasă de țânțari protejează împotriva insectelor intruzive și a prafului.

tipuri

Acoperișul este de obicei vândut complet cu leagăne. Dar dacă dintr-un motiv oarecare aveți nevoie de înlocuire, atunci este mai bine să alegeți o nouă versiune de același tip cu cea inițială. Acoperișurile sunt modele diferite, dimensiuni, materiale. Umbrele sunt destinate scaunelor dublu dreptunghiulare sau paturilor cu patrat pătrat. Ele sunt, de asemenea, făcute pliere sau staționare. Învelișul pliabil este cel mai adesea realizat din metal ușor. Protejează în mod fiabil de soare și ploaie, dar rafale puternice de vânt îl pot perturba de la montanți. Un astfel de acoperiș se sprijină în spate și este fixat, atunci când este îndoit, înăbușirea structurii este redusă. Cu toate acestea, în regiunile cu vânturi puternice, este mai bine să aveți monturi de rezervă.

Copertinele staționare sunt o structură constantă, în aparență similară unui acoperiș plat sau dvukhskatnuyu. O copertină din țesătură impermeabilă este pusă pe partea superioară a construcției. Această acoperire poate fi ușor înlocuită dacă devine inutilizabilă. Există un alt tip de adăpost - adăpost pentru copertină. În plus față de acoperiș, are o tesatura cauciucată care protejează leagănul de toate laturile. Orice condiții meteorologice nefavorabile (vânt, soare arzător, ploaie) nu sunt teribile la un astfel de adăpost.

Tentă foarte bună cu plasă de protecție împotriva țânțarilor, care acoperă complet leagănul, care atârnă de pe acoperiș. Ascundeți în spatele unei astfel de awnings, vă puteți relaxa pe deplin, deoarece calitatea de odihnă variază. Nu pestii insecte enervante, praf, ploaie. Chiar și razele soarelui sunt împrăștiate și nu fierbinți. Plasele de țânțari vin în mai multe tipuri.

 • Cu fermoar de sus în jos, situat în centrul structurii.
 • Cu două fermoare verticale, cusute din lateral.
 • Cu o plasă solidă (fără fulgere). O astfel de rețea nu este întinsă, ca cele anterioare, are un volum liber și crește ușor. Acest tip este cusut la cort. Există, de asemenea, opțiuni care se aruncă peste acoperiș și cădea la pământ.

material

Pentru copertine utilizate mai multe tipuri de țesături.

Clorură de vinil (PVC)

Tesatura constă din mai multe rânduri de fire sintetice (capron sau lavsan), care sunt acoperite cu un strat de clorură de polivinil. Plastifianții plastici dau elasticitatea produsului. Densitatea țesăturilor din PVC este diferită, determinată de numărul de fire pe centimetru pătrat. Există două moduri de a acoperi o țesătură sintetică cu clorură de polivinil. Mai scumpe și mai fiabile - turnare, în care are loc imersarea țesăturii în impregnarea topită. Fiecare fir este înfășurat, se dovedește un produs monolit fiabil. A doua metodă este mai ieftină. Țesătura finită este laminată prin sudură prin presare pe ambele părți. Această opțiune este mai puțin fiabilă, deoarece apar detașamente fragmentate din PVC. Adesea, copertinele din țesături de clorură de polivinil sunt varnate, ceea ce le face și mai durabile.

Copertinele PVC au o mulțime de calități pozitive.

 • Ele sunt durabile, capabile să reziste unei sarcini mari fără a deforma în același timp.
 • Copertinele sunt bine protejate de problemele meteorologice. Ploaia și zăpada nu le dăunează deloc, deoarece produsele sunt hidrofuge.
 • Acoperirea reactioneaza calm la razele soarelui. Nu se estompează și nu permite lumina ultravioletă.
 • Datorită elasticității sale, țesătura rezistă la căderi mari de temperatură.
 • PVC a crescut rezistența la uzură. Tentajul își păstrează forma chiar și în timpul funcționării îndelungate.
 • Acoperirea este rezistentă la mediul agresiv, care permite utilizarea substanțelor chimice de uz casnic în îngrijire.
 • Materialul în timpul depozitării nu este aglomerat. În fiecare următor sezon, se pare că este unul nou, deci nu este nevoie să achiziționați o opțiune de înlocuire.
 • În caz de forță majoră, PVC este ușor de reparat. Este bine lipit atunci când se încălzește, formând o cusătură stabilă, durabilă și, în unele cazuri, reparația este posibilă fără cusătură.

Tesatura Oxford

Aceasta este o țesătură de înaltă calitate, rezistentă la apă, care este utilizată pentru jachete și haine de cusut. Este de densitate diferită. Pentru copertine produc materiale care arată ca un covor pentru țesături. Din ea se produc corturi, echipament sportiv, perdele pentru covoare și băi. Nylon și poliester sunt prezente în țesătură. Tent acoperit cu poliuretan, astfel încât să reziste la orice ploaie. Produsul poate fi spălat într-o mașină cu pulbere fără clor.

 • apă respingătoare;
 • rezistente la uzură;
 • nu absoarbe murdăria, ușor de curățat;
 • menține starea de temperatură de la - 50 la + 100 grade;
 • elastic;
 • are un preț bugetar.

Stofă de plapumă

Aceasta este o nouă dezvoltare chineză, astăzi este produsă și în Coreea și Vietnam. În multe privințe, noutatea depășește în mod semnificativ PVC-ul obișnuit. Produsul conține fibre de polietilenă strâns legate între ele. Tesatura finisată este laminată pe ambele fețe cu polietilenă. Culoarea materialului - verde sau albastru.

Caracteristicile materialului:

 • cântărește puțin;
 • incredibil de elastic, care îi permite să nu-și piardă forma în nici un caz;
 • are rezistență ridicată la uzură și durabilitate;
 • pot suporta sarcini grele;
 • nu trece apă, aburi, soare;
 • impregnările antifungice permit țesăturii să se înmoaie în ploaie în timpul verii fără a afecta aspectul;
 • țesătura nu absoarbe umezeala, rămâne lumină chiar și după duș;
 • menține fluctuațiile de temperatură de la minus 60 până la plus de 150 de grade;
 • este ieftin.

Uneori, pentru a crea corturi folosind țesături de impermeabil cu impregnare impermeabilă. Astfel de produse sunt detașabile. Ele sunt ușoare, dar nu suficient de puternice și de fiabile. Cu toate acestea, cumpărătorii preferă adesea să le cumpere datorită culorilor pestrițe și aspectului frumos.

Este necesar să se aleagă țesătura pentru un baldachin, ținând cont de condițiile climatice din regiune. Este necesar să se țină seama de durata sezonului cald, pe parcursul căreia va fi utilizat leagănul. Dacă locuiți într-un loc cu un climat cald și vânturi slabe, puteți obține o copertă luminoasă luminoasă. Dacă ploaia din zona dvs. este un fenomen obișnuit, se produce un vânt puternic, atunci aveți nevoie de o țesătură rezistentă la apă durabilă, a cărei culoare va deghiza urmele de neliniște.

Cum să alegeți o copertină pentru un leagăn de grădină, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor