Aranjamentul zonei de dachi de 8 hectare: design frumos peisagistic

Design peisagistic al unui teren de 8 hectare - o sarcină dificilă, dar interesantă. Poate fi de încredere cu profesioniști, precum și pe cont propriu. Dar pentru aceasta trebuie să vă familiarizați cu anumite reguli și reglementări.

Caracteristici speciale

Planificarea și lucrul la proiectarea peisagistică a unui teren de 8 hectare necesită un plan atent gândit pentru plasarea tuturor zonelor (zone economice, rezidențiale, de agrement și terenuri de joacă), ținând cont de standardele sanitare și de siguranță la incendiu. Pentru a evita problemele cu autoritățile și vecinii listați, ar trebui să citească cu atenție documentele de reglementare, și anume:

 1. SNiP 30-02-97 - Reglementări pentru planificarea și dezvoltarea asociațiilor de grădinărit.
 2. SNiP 01.02-85 - standarde de siguranță la incendiu.
 3. SNiP 2.04.01-85 - reglementarea amenajării rețelelor de alimentare cu apă și canalizare.

Pentru a înțelege cum să se conformeze reglementărilor, jucați-l în siguranță, vorbind cu un specialist, chiar dacă intenționați să realizați singur construirea site-ului și vă pare că totul din regulamente este clar. Acest lucru vă va salva de la multe greșeli în viitor și va economisi bani pe rework. Deoarece există anumite nuanțe în zonare, pe care le considerăm mai jos.

Pentru a respecta standardele sanitare, trebuie să efectuați zonarea corectă pe site.

Particularitatea designului peisajului este determinată de factori importanți precum: forma și proporțiile terenului, tipul și caracteristicile solului, prezența unei pante pe teren, condițiile climatice și clădirile deja prezente.

zonare

S-a spus deja că zonarea este determinată în principal de standardele de siguranță la incendiu și de cele sanitare. Acum, ia în considerare în detaliu nuanțele sale.

Toate clădirile de pe parcelă ar trebui să aibă între ele distanța minimă permisă, care este determinată de scopul clădirii și a materialului său, se referă la schema de mai jos pentru informații.

Tipuri de materiale de construcție (de exemplu materiale necombustibile și cu conținut scăzut de combustibil):

 • A.Construit din piatră, beton și cărămizi.
 • B. Clădiri cu podele din lemn de esență tare.
 • V. Case din lemn și cherestea.

Opțiuni pentru plasarea imobilelor, luând în considerare distanța minimă dintre celelalte:

 • A și A - cel puțin 6 metri; B și B - cel puțin 8 metri; B și B - cel puțin 15 metri;
 • A și B - cel puțin 8 metri; A și B - cel puțin 10 metri; B și C - cel puțin 10 metri.

Pentru a respecta standardele sanitare în planificarea zonării, este necesar să se țină seama de scopul și funcțiile clădirilor. De exemplu, zona economică, care include șuvoaie cu unelte de grădină, coșuri de pui și stilouri de animale, nu ar trebui amplasată mai aproape de 12 metri de locuință. Planificați un duș și o baie la mai puțin de 8 metri de casă, construiți compost și o toaletă la o distanță de 8 metri de puț pentru a vă asigura apă curată.

Cel mai adesea pe un teren de 8 hectare există posibilitatea de a plasa următoarele zone:

 1. Camera de zi - casă.
 2. Spațiu de uz casnic - hambar, coop de pui, garaj, pivniță.
 3. Zonă de recreere - verandă, foișor, terasă, piscină, loc de joacă.
 4. Zonă de grădină - paturi de grădină și de sere.
 5. Facilități sanitare - toaletă, baie, duș de vară.

Cu toate acestea, mulți abandonează grădina și grădina și definesc cabana ca o casă de vacanță.

Plasând corect toate zonele de pe site-ul dvs., veți primi un loc multifuncțional pentru restul întregii familii și o sursă de hrană.

Exemple frumoase și opțiuni

Primul exemplar excelent al unei case de vacanță pentru întreaga familie. Terenul are un garaj pe partea dreapta a zonei de acces, casa este situata in centru, ceea ce a facut posibila amenajarea unei arbori pe partea dreapta a fatadei si a unei piscine in spatele casei. Întregul parcel este decorat cu o peluză cu trasee de înfășurare și copaci ornamentali.

Al doilea exemplu prezintă un plan dreptunghiular cu toate zonele funcționale. Casa și carportul aflat sub autoturism sunt situate la începutul șantierului de pe marginea drumului. Există, de asemenea, o grădină cu o seră la capătul gardului. Grădina, terenul de joacă și sauna sunt bine situate și "comunică" unul cu celălalt. Un loc suplimentar de relaxare este terasa din apropierea casei, care are vedere la intreaga cabana. Acest lucru va fi bine ilustrat prin proiectarea peisagistică bine organizată, în conformitate cu toate standardele de siguranță.

Cel de-al treilea exemplu ilustrează un plan cu panta și o casă situată la cel mai înalt punct, cu o grădină de flori și zone de agrement care merg pe deal.Dacă doriți să implementați un design similar, dar în același timp să creați o grădină.

Merită să considerați că în zonele joase din primăvară se acumulează întotdeauna o mulțime de apă care este dificil de a pleca, deci va trebui să alocați fonduri pentru sistemul de drenaj.

Suprafețele în formă neregulată sunt mai des întâlnite, deci este mai dificil să plasezi tot ce ai nevoie. Iată un alt exemplu de complot fals.

creare spatii verzi

Amenajarea peisagistică a terenului este o ocupație interesantă și cea de-a doua cea mai importantă după construirea clădirilor principale. Dar, în primul rând, este necesar să se efectueze lucrări pregătitoare pe teren. Acestea includ:

 • Cabluri de comunicații pentru drenaj, alimentare cu apă pentru irigații, irigații automate și nevoi interne, iluminat.
 • Studiind solul și pregătindu-l pentru plantare - rădăcini dezrădăcinate, îngrășământ.
 • Evaluarea reliefului, umplerea zonelor joase sau crearea de dealuri, studiul lui chiaroscuro pentru plantarea culturilor de fructe.

Încă o dată, menționăm importanța zonării competente pe site-ul dvs., deoarece acest lucru vă va permite să faceți un plan de grădinărit. De exemplu, veți stabili care arbori, arbuști și culturi de fructe vor crește pe terenul dvs. fără efort și îngrijire suplimentară și care necesită o atenție deosebită.Știind în prealabil unde este mai mult soare și unde și în ce moment al zilei cade o umbră, vei putea ateriza corect.

Indiferent de configurație, dacă aveți un teren neregulat sau cu formă pătrată, amenajarea teritoriului necesită o abordare individualăDe exemplu, condițiile climatice și ecologia teritoriului dictează propriile reguli. Pe aceasta depinde alegerea copacilor și plantelor pentru plantare.

Procesul de grădinărit pe un teren are o funcție decorativă, pe care o considerăm în detaliu mai jos.

Elemente de decor

Tonul principal al stilului site-ului stabilește o casă rezidențială, este punctul de sprijin al întregului design peisagistic. Iar principala sursă de decorare este grădinăritul împreună cu materiale naturale (piatră, metal, lemn). Să ne uităm la elementele principale ale decorului:

 • garduri vii;
 • pistă;
 • peluză;
 • plante ornamentale;
 • pomi ornamentali;
 • flori;
 • rezervoare artificiale;
 • aterizare verticală;
 • grădină de rock;
 • paturi de flori pe mai multe niveluri.

Acest lucru și multe altele - principalele instrumente pentru decorarea pământului.

După ce ați definit toate zonele funcționale, știți deja pentru ce nevoie veți utiliza alocarea.După pregătirea terenului, puteți începe să puneți pistele. Pentru un teren de 8 hectare, cel mai bine este să utilizați trasee de înfășurare care vor conecta toate clădirile împreună (casa, garajul, baia, toaleta, hambarul etc.).

Așezați căile astfel încât să puteți merge fără interferențe în vreun punct al terenului dvs., inclusiv în paturi de flori, acest lucru este important pentru udare și pentru luarea fructelor recoltei dvs., dacă dacha nu este doar un loc de odihnă.

Când lucrați la un design, nu vă fie teamă să experimentați, culorile luminoase pot fi obținute prin simpla amestecare, de exemplu, legume și flori pe același pat: Imaginați-vă cât de frumos va fi dovleacul, înconjurat de culoarea luxuriantă a florilor. Dar, mai întâi, vorbiți cu amelioratorul, vă va spune care amestecuri nu vă vor afecta legumele.

Arată întotdeauna avantajos grădină de rock, situat la intrarea principală. Sau Tui, a aterizat într-un rând lângă gard.

Apropo, este mai bine să bateți un gard obișnuit și să crească pe el un gard viu de struguri, trandafiri sălbatici, hamei sau iederă. Un astfel de gard nu este doar o decorare, ci și o protecție împotriva curenților și a ochilor curioși.

Hedges va servi ca un instrument excelent pentru divizarea zonelor.

Paturile bine poziționate și paturile de flori sunt un punct culminant al grădinii, acestea vă vor permite să lucrați confortabil asupra acestora și recoltei.

Bucură-te de popularitate grădinărit verticaleAceastă abordare nu numai că economisește spațiu, dar oferă și confort atunci când colectează fructe, astfel încât nu numai plantele și florile ornamentale pot fi plantate, ci și legumele și fructele de pădure.

Gândește-te la decorul zonei de agrement. Mobilier din lemn de ras, mobilier din lemn natural, perfect pentru terase și terase.

Cu toate acestea, pentru spațiile deschise în jurul piscinei este mai bine să se ia în considerare opțiunile pentru mobilier din materiale rezistente la umiditate.

Urmând logica repartizării terenului dvs. și vă familiarizați cu toate regulile de ergonomie și zonare, veți putea să vă echipați și să decorați în mod independent site-ul dvs., recurgând doar la specialiști în consultanță.

Expert de consiliere

Chiar înainte de a planifica un proiect de design, încercați să vă reflectați propriile idei pe o hârtie, să trageți toate locurile funcționale pe baza sentimentului de confort personal, apoi să vă prezentați proiectul unui specialist, îl va adapta la standarde. Dacă planurile plantează copaci mari, trebuie să vă gândiți în avans pentru locurile lor de aterizare, în caz contrar copacii îngroșați vor bloca majoritatea site-ului.

Înainte de a începe să lucrați, aveți grijă de fertilizarea terenului, de a scăpa de buruieni și de a nu neglija acoperirea solului, altfel controlul buruienilor va fi nesfârșit. Dacă există zone joase și plantate culturi fertile, aveți grijă de sistemul de drenaj. Înainte de începerea tuturor lucrărilor de plantare, este necesar să se gândească la un plan de cablare a sistemelor de comunicații, să se gândească cum veți aproviziona cu apă, în mod independent sau cu ajutorul udării automate. Excelent dacă utilizați ambele metode împreună.

Când planificați trasee, alegeți un material mai durabil, de obicei este concret, căile de ruine sunt conduse în pământ, iar digul de lemn trebuie să fie actualizat, deși este mai ecologic decât alte materiale.

Sarcina cea mai de bază este planificați-vă proiectul astfel încât să aveți o idee exactă despre cum va arăta în câțiva ani. Acest lucru vă va salva de confuzie. și să furnizeze un plan de acțiune de îmbunătățire pentru fiecare an care vine.

Cu privire la planificarea zonei suburbane și sfaturi de specialitate veți învăța în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor