Montarea plăcilor de pavaj în țară cu mâinile lor

Printre toate etapele de amenajare a zonei locale în țară, care sunt cele mai importante, așezarea plăcilor de pavaj este unul dintre cele mai proeminente locuri. Și este destul de natural, deoarece utilizarea acestui material face site-ul nu numai mai convenabil, dar și foarte estetic. Este, de asemenea, demn de remarcat faptul că tehnologia de a pune o astfel de țiglă nu este foarte complexă, astfel încât toată munca poate fi făcută de mână fără implicarea profesioniștilor scumpi.

Cum pot posta?

Înainte de a trece la selectarea materialelor și pregătirea teritoriului, proprietarul site-ului trebuie să stabilească modul în care va pune placile. Din alegerea făcută depinde în mod direct de dimensiunea, forma și volumul materialelor utilizate.

Dacă subliniem cele mai populare scheme de styling, lista lor va arăta astfel:

 • Poryadovkoy. Această metodă, care este cea mai puțin complexă, este considerată a fi clasică. El sugerează că plăcile ar trebui plasate secvențial, unul după altul. De regulă, pentru astfel de cazuri, alegeți elemente dreptunghiulare și pătrate.
 • Cu offset. Nu mai puțin răspândită opțiune de stabilire a categoriei tradiționale. Acesta prevede localizarea plăcilor, în care articulațiile lor nu se potrivesc și permit utilizarea mai multor nuanțe și texturi. Condiția obligatorie a schemei - aceeași formă a tuturor elementelor.
 • tablă de șah. O caracteristică a acestei tehnici este folosirea plăcilor cu două culori cu laturi egale. În ciuda simplității sale, metoda prezentată de prezentare face piesele mai spectaculoase, ceea ce se explică prin frumosul joc de culori.
 • spic. Această metodă implică așezarea plăcilor la un unghi de 45 sau 90 de grade. Dacă alegeți această opțiune, proprietarul site-ului poate utiliza atât elemente dreptunghiulare, cât și elemente în formă. Un tip mai complex de pom de Crăciun este împletit - așezarea cu dale de șoselealternanță (departe și lată). Pentru a construi un model clar, este recomandabil să lucrați cu nu mai mult de două culori.

Este de remarcat o astfel de decizie ca formarea diferitelor forme geometrice.

Crearea unor astfel de compoziții implică utilizarea de plăci multi-colorate care au aceeași formă.

Materiale și instrumente

După ce a decis o modalitate de așezare, proprietarul unui site poate începe alegerea unei plăci. Este necesar să se ia în considerare nu numai extern, ci și funcțional caracteristicile elementelor achiziționate, și anume:

 • rezista sarcinii;
 • netezirea suprafetei;
 • posibilitate de prelucrare.

În ceea ce privește cel mai comun material din care sunt făcute plăcile de trotuar, acesta este concret. Tehnologia de fabricare a unor astfel de produse este extrem de simplă, iar rezistența și durabilitatea lor merită cu adevărat laudă mare.

Pentru a calcula corect numărul de plăci cerute pentru aranjarea liniilor, este recomandabil să schițați planul dur al acestuia, care va indica dimensiunile și forma acestora. Pe baza ariei de lucru și a dimensiunii plăcilor utilizate,Puteți determina cu ușurință cantitatea suficientă a materialului selectat.

În plus față de țiglă, proprietarul dacha va avea nevoie de:

 • ciment uscat;
 • nisip;
 • mici bucăți de piatră (pietriș sau pietriș);
 • cuie mici din lemn sau metal;
 • nivelul spiritului;
 • mistrie;
 • dulgheru de dulgher din cauciuc sau din lemn dur;
 • cuțitul de țiglă;
 • Rammer;
 • unghiolor (bulgară);
 • profil;
 • geotextil (material care protejează plăcile de eșecuri);
 • fir subțire durabil (fir).

Dacă amenajarea căilor de trotuar este efectuată pe secțiunea formată, atunci proprietarul dacha ar trebui să primească o roabă pentru transportul excesului de sol și, în locul umplerii manuale, este logic să folosiți o mașină vibratoare.

mijloace

Într-o situație în care proprietarul se ocupă de plăci de pavaj de casă, ar trebui să achiziționeze toate materialele necesare, fără a uita să facă forme adecvate pentru turnare. Tipul de acoperire descris implică utilizarea unui amestec de nisip și ciment (DSP), iar acesta din urmă ar trebui să se refere la marca M400 sau mai mare. Un alt punct important este utilizarea de plastifianți, ceea ce face ca plăcile de trotuar să fie mai elastice.În ceea ce privește dând aspectul dorit elementelor fabricate, utilizarea pigmenților adecvați permite rezolvarea acestei probleme.

O atenție deosebită trebuie acordată formularelor de completat. Dacă proprietarul site-ului dorește să economisească la achiziționarea unor astfel de produse, următoarele soluții ar putea fi utile pentru el:

 • Găleți din plastic. Pentru a reduce timpul de fabricație a numărului necesar de plăci, este de dorit să se utilizeze cât mai multe dintre aceste matrițe.
 • Plăci regulate, care reprezintă o mare alternativă la opțiunea de mai sus.
 • Cadru din metal. Pentru a obține astfel de forme, este suficient să dezasamblați butonul vechi, îndepărtându-l de el. Prin îndoirea metalelor, astfel încât contururile lor să fie netede, puteți obține forme originale adecvate pentru materiale care imită plăci de piatră - piatră naturală bună.

Un ghid pas cu pas pentru a face gresie pentru trasee de gradina este prezentat mai jos:

 • Se amestecă 3 părți de nisip cu 1 parte de ciment, utilizând capacitatea unui volum adecvat.
 • În porții mici adăugați apă la amestec, amestecând totul cu atenție pentru a obține o consistență,asemănătoare unui aluat dense.
 • Pregătiți matrițele, lăsați-le bine din interior cu ulei de motor pentru a evita lipirea soluției.
 • Umpleți formele cu amestecul pregătit, deplasați ușor și apăsând-l. Acest lucru este necesar pentru a evita apariția golurilor. Ajustați cu grijă suprafața din spate a plăcilor nu este necesară: fiind dură, va fi mai bine fixată cu baza.
 • Agitați mișcările ușor, astfel încât compoziția să umple toate colțurile.
 • Lăsați plăcile să se usuce în aerul proaspăt, evitând lumina directă a soarelui.

Pentru ca plăcile de trotuar să devină greu, va trebui să așteptați 5-7 zile, după care elementele fabricate pot fi scoase cu grijă din matrițe.

După ce aveți nevoie să petreceți încă 2-3 decenii, pentru care țigla este complet uscată și va fi la fel de puternică.

Aranjament pentru piste

În primul rând, proprietarul imobilului suburban ar trebui să decidă asupra locurilor alocate pentru zonele pietonale. Este de dorit ca acestea să repete direcția celei mai mari mișcări a dachilor, oferind un acces ușor la toate obiectele sale semnificative.

Lucrări pregătitoare de teren

Toate solurile situate în locurile unde sunt așezate liniile trebuie să fie îndepărtate la o adâncime de 10-30 cm. Atunci când se efectuează această acțiune, trebuie luată în considerare faptul că lățimea degajării care trebuie creată trebuie să includă nu numai dimensiunile șinei, ci și dimensiunile pietrelor laterale și canelurii de drenaj.

instalarea borduri

Acest eveniment poate include atât utilizarea produselor finite din beton, cât și fabricarea acestora la fața locului. Până în prezent, cum să setați bordurile, trebuie să vă asigurați că planul pasarelei are o pantă mică, care asigură fluxul de umiditate. Apoi puteți începe instalarea pietrelor laterale pe soluția de beton lichid cu fixarea ulterioară în poziția dorită - prin intermediul unor știfturi din lemn sau armătură metalică.

Aranjament de bază

Există două modalități principale:

 • Perna de nisip. Soluția luată în considerare este relevantă pentru căile, lungimea și lățimea cărora sunt mici. Un strat decimetric de nisip este așezat pe pământ, care este umezit și strâns bine. Geotextilele sunt plasate pe partea de sus, și apoi - un strat de pietriș sau pietriș, având și o înălțime de decimetru. După ce este necesar să se tamponeze suprafața cu un tambur, se adaugă încă 5 cm de nisip și se efectuează umezirea finală și compactarea.
 • Beton bază. Mai puternic decât cel precedent, acest tip de bază poate fi folosit indiferent de dimensiunile pieselor create. Stadiul inițial al dezvoltării sale implică umplerea nișei stratului de 5 cm de nisip, care trebuie să fie umezit și compactat. Apoi, ar trebui să pregătiți un amestec de ciment cu nisip într-un raport de 1: 3 și să-l turnați pe același strat deasupra, fără a uita să aliniați mortarul cu o mistrie.

Montarea stratului decorativ

Pentru a rezolva această problemă, puteți utiliza un ciocan și un nivel de duș din cauciuc sau din lemn. În ceea ce privește tăierea plăcilor, este mai ușor să o faceți cu un polizor unghiular. Pentru a aprofunda elementele din substrat ar trebui să le încetini încet, atingând ușor pe ele și așezându-le cu exactitate în același plan. În plus, între plăcile decorative trebuie să vă mențineți o distanță de câteva milimetri. Ulterior, aceste goluri trebuie să fie umplut cu DSP, care asigură cea mai puternică fixare posibilă a elementelor de acoperire.

După finalizarea pardoselii, suprafața trebuie curățată cu ajutorul unei pensule de ciment rezidual și nisip. După aceea, rămâne doar să toarcem suprafața creată cu apă curată.

Reguli și sfaturi

Când cumpărați o țiglă, proprietarul sitului ar trebui să considere că o parte din material se va transforma în deșeuri. În primul rând, acest lucru se datorează tăierii plăcilor de trotuar, care depinde de forma și dimensiunile elementelor folosite, precum și de modul în care sunt așezate.

Deci, cea mai economică opțiune este un aranjament paralel de plăci, iar cea mai scumpă este amplasarea lor diagonală.

În plus, este de dorit să se ia în considerare următoarele aspecte:

 • Nu este recomandat să se echipeze trasee la o distanță de până la 70 cm de copaci. Dezvoltarea, sistemul radicular al celor din urmă poate dăuna grav suprafeței create.
 • Dacă intensitatea mișcării de-a lungul liniilor este medie, atunci în majoritatea cazurilor lățimea lor este suficientă, egală cu 0,8 m.
 • În situațiile în care proprietarul site-ului intenționează să folosească piste pentru a transporta bagajele pe roabe sau pentru a muta un număr mare de persoane, lățimea capacului care trebuie creat trebuie să fie mărită cu cel puțin 20 cm.
 • Pentru ca lucrările ulterioare să fie realizate cu cele mai mici dificultăți, este de dorit să se desemneze contururile viitoarelor piste cu ajutorul unui dantelă subțire întinsă între picioare.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că pistele prevăzute pe un amestec uscat sau soluție pe o pernă de duză pot rezista la greutatea unui autoturism. Dacă puneți materialele pe bază, consolidate de 1,5 ori, puteți obține o pistă, care nu va fi teribil chiar și un camion de dimensiuni medii.

Idei frumoase pentru curte

Practica arată că țigla originală, realizată manual, arată adesea mai avantajoasă decât fabrica. Pentru a rezolva această problemă, este foarte simplu:

 • Țiglă sub formă de pliante. Crearea unor astfel de elemente implică utilizarea unei combinații de pietriș, nisip și ciment în raport de 3: 3: 1. Pentru a obține astfel de plăci, puteți folosi orice frunze mari (brusture, dovlecei sau hrean), apăsând cu atenție partea din spate a părții lor în soluție. Apoi trebuie să puneți plăcile în umbră și să le pulverizați periodic. Odată ce mortarul sa întărit pe jumătate, frunzele trebuie separate și plăcile lăsate să se usuce.
 • Cercuri de beton. De obicei, aceste elemente sunt situate în mediul de pietriș sau pietricele. Formele pentru plăcile rotunde sunt cel mai adesea realizate din cupe de plastic tăiate.
 • Pietre modelate. Materialul acestui decor este DSP, a cărui suprafață se presează elemente de decorare - pietricele și cochilii, chei și monede, bucăți de sticlă colorată și multe altele.

În cele din urmă, rămâne să se afirme că așezarea plăcilor de pavaj în țară este o metodă relativ ieftină și, în același timp, eficientă de rafinare a parcelei de grădină. Pentru a dota piese din aceste materiale cu propriile mâini, nu este nevoie să contactați specialiștii sau să achiziționați un inventar scump. Este suficient să respectați recomandările de mai sus care permit rezolvarea acestei probleme cu cel mai mic timp și efort.

În următorul videoclip, urmăriți o clasă de master pe realizarea plăcilor de pavaj cu propriile mâini

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor