Realizarea de flori de flori în aer liber pentru flori faceți-o singură

Teritoriul din jurul casei este cartea de vizită a oricărui parcel. Designul său este întotdeauna acordat o atenție deosebită. O alegere excelentă de decor sunt vasele exterioare cu o varietate de plante. Cu ajutorul lor, puteți crea aranjamente florale întregi sau puteți pune accente pe întreg site-ul.

Pro și contra

Vasele ca un decor peisaj, care implică fabricarea propriilor mâini, au părți pozitive și negative.

Avantajele includ:

 • Transportabilitate. Datorită mișcării lor ușoare în jurul teritoriului, este posibil să se creeze noi compoziții, iar în timpul vremii nefavorabile sau în timpul iernii, transferați plantele spre mansardă sau verandă.
 • Capacitatea de a decora curtea, unde terenul este acoperit cu beton sau gresie, și plantarea plantelor în pământ este imposibilă.
 • Funcția de gard. Cu ajutorul containerelor stradale, puteți împărți zona în zone, faceți un colț confortabil.
 • Abilitatea de a crea condiții favorabile în fiecare oală pentru o anumită plantă: un sol special, îngrășământ, udare.
 • Cost redus. În comparație cu multe alte elemente decorative de gradina, containerele economisesc bani. Produsele realizate manual fac acest lucru dublu posibil.
 • Economisirea spațiului. În recipiente se pot amplasa nu numai grădini de flori, ci și plante cultivate, le puteți folosi în loc de paturi pentru castraveți, roșii, verdețuri și fructe de pădure. Acest lucru este valabil mai ales pentru zonele mici, pentru a economisi spațiu.

Vasele pentru stradă nu au practic niciun defect, dar, în funcție de material, mai multe dintre ele pot fi distinse:

 • Durată scurtă de viață Tratate produse din plastic și un copac.
 • Vasele de plastic sunt dăunătoare pentru sănătate, deoarece pot elibera substanțe periculoase în aer.
 • Produsele ceramice sunt foarte fragile.
 • Plantele din recipiente ceramice și metalice necesită udare frecventă datorită uscării excesiv de rapide a solului.
 • Greutate mare. Produsele din beton și din piatră prezintă acest dezavantaj.

Forme și mărimi

Vasele de exterior pot fi de diferite forme, dimensiuni și culori. Făcându-le pe cont propriu, poți fi sigur că primești un produs care îndeplinește toate criteriile cerute. Și aspectul său se poate datora materialului utilizat și tehnologiei de fabricație.

Alegerea mărimii pentru oală viitoare, ar trebui să luați în considerare spațiul de pe site.

Într-o zonă mică, containerele mari, masive vor părea ridicole și greoaie. Ar trebui să evitați, de asemenea, compozițiile în vrac ale plantelor. În același timp, într-o zonă spațioasă, containerele mici, modeste vor fi pierdute și nu își vor îndeplini funcția de decorare.

Forma containerului poate fi oricare. Este limitat doar de capacitățile tehnice și de fantezie. Dacă parcela urmează să fie proiectată într-un anumit stil, atunci ea va dicta aspectul decorului stradal.

Alegerea unui material

Alegerea materialului se datorează unor factori cum ar fi costul produsului finit, specificul fabricării acestuia, disponibilitatea instrumentelor necesare pentru fabricare și competența comandantului.Vasele decorative pentru grădină sau grădină pot fi făcute manual, din lemn, beton, piatră, plastic, ceramică, metal sau din materiale improvizate.

lemn

Se referă la materiale cu durată scurtă de viață, deoarece produsul este expus constant la umezeală pe stradă. Un astfel de produs trebuie tratat cu un instrument special care împiedică putrezirea. În acest caz, acesta poate fi folosit de mai mulți ani. Cea mai comună versiune a containerului pentru flori din lemn - făcându-l pe baza ciupercului. Interiorul trunchiului este răzuit, găuri pentru drenaj, iar planta este plasată în interior. Este mai bine dacă pământul este turnat mai întâi într-un alt recipient și apoi plasat în interiorul ciucului.

Beton sau gips

Materiale simple și necostisitoare în muncă. Produsele din beton și tencuieli sunt durabile, practice, rezistente la influențele mediului. Cu ajutorul lor, puteți face aproape orice formă de floare. Cu toate acestea, va avea o mulțime de greutate, deci este mai bine să o faceți imediat la locul în care este planificată locația sa ulterioară pe site. Turba poate fi adăugată la ciment ca o varietate atunci când se amestecă betonul.În acest caz, produsul va fi realizat dintr-o hipertubă, care practic nu se deosebește de tufa sau gresia reală.

piatră

Vasele de piatră sunt grele și costisitoare. Acestea arata foarte prezentabile, distins printr-o lunga durata de viata. Procesul de a face un container de piatră este destul de complicat, deci acest produs este cel mai bine cumpărat în formă finită.

plastic

Produsele din plastic sunt caracterizate printr-o scurtă durată de viață și un aspect simplu. Cu toate acestea, acestea sunt ieftine și vin într-o gamă largă de culori, forme și dimensiuni. Containerele din plastic sunt de obicei achiziționate în formă finită.

Ceramica sau Argila

Astfel de floriști fragile, ușor de rupt. Un produs din ceramică sau lut poate fi făcut cu mâinile proprii dacă tehnologia este urmată corect, inclusiv arderea.

metal

Vasele metalice sunt puternice și durează mult timp. Produsele forjate sunt foarte originale, deși au un preț destul de ridicat. Procesul de fabricare a unei fete cu flori metalice necesită mult timp și necesită echipamente speciale.

Materiale utile

Alegerea instrumentelor disponibile pentru fabricarea unui vas este limitată doar de imaginație.Containerul pentru flori poate fi realizat dintr-o mare cantitate de lucruri care nu sunt de obicei necesare în gospodărie: anvelope, sticle, butoaie vechi, căruțe, coșuri, găleți, anvelope, plastic spumos, cizme de cauciuc și biciclete. Astfel de produse vor fi diferite de originalitate și unicitate.

Master Classes

Din materialele reziduale poți face o frumoasă cutie de flori pentru flori.

Din lemn

Cea mai ușoară cale - oala dintr-o parte a copacului sau a ciucului. Cel mai bun mod de a face acest lucru este mesteacanul. Din uneltele pentru lucru veți avea nevoie de un burghiu și dalta.

 1. Trageți câteva găuri pe suprafața ciucului. Cu cât sunt mai mulți dintre ei, cu cât sunt mai apropiați, cu atât mai ușor va continua munca.
 2. Răsturnați interiorul cuțitului la adâncimea dorită.
 3. Așezați recipientul cu solul în locaș.
 4. Procesați întreaga suprafață a copacului cu un agent special împotriva dezintegrării.

În plus față de ciocan, pentru fabricarea de flori din lemn puteți utiliza panouri regulate sau cherestea. În acest caz, veți avea nevoie de un ferăstrău și un ciocan.

Dacă materialul sursă este tablă, dintre ele trebuie să puneți împreună patru scuturi și să le conectați împreună. Se dovedește un recipient dreptunghiular, care trebuie tratat cu un agent de protecție și decorat la alegere.

Dacă se presupune că materialul este o bară, vasul este asamblat pe principiul unei case de lemn, ca designer.

Barele tăiate în dimensiunea dorită, iar pe fiecare parte se face băut până la jumătate din grosimea lor.

Apoi întreaga structură este asamblată și fixată cu unghii și șuruburi. Produsul finit este măcinat și acoperit cu un agent de protecție.

Din beton

Pe baza de ciment pot face case de flori de diferite forme și dimensiuni. Pentru aceasta:

 • Este necesar să se pregătească un formular, cel mai adesea este plastic, aranjând în toate privințele.
 • Pregătiți amestecul pentru a completa formularul. Se compune din ciment, agroperit și turbă în proporție de 2: 1: 2. Toate componentele sunt turnate într-un recipient adecvat și diluate cu apă până la o consistență groasă. Se pare că există o mulțime de amestecuri, este foarte dificil să se amestece o astfel de cantitate, prin urmare, merită făcută în mai multe abordări, împărțind soluția în părți. Pentru a face culoarea rezervorului de flori, se adaugă coloranți în timpul amestecării soluției.
 • Să pună fundul unei forme de celofan. Principalul lucru este că suprafața sa este netedă, fără pliuri. Orice neregularitate este inscripționată pe ghiveciul de flori terminat.
 • La celofan trebuie să întindeți amestecul pregătit. Pentru a începe să umpleți fundul, făcându-l cu o grosime de aproximativ 5 cm. Pentru a controla adâncimea, puteți folosi o scobitoare sau o paie. Anterior, o plută înfășurată în polietilenă este plasată pe fundul vasei viitoare pentru a furniza o gaură de drenaj.
 • Apoi, așezați soluția cu suprafața rămasă a formei.
 • Când formularul este complet umplut, trebuie lăsat timp de 10 zile pentru a seta. Dacă amestecul se usucă, umeziți-l cu apă.
 • Recipientul pregătit trece cu o perie metalică pe întreaga suprafață pentru a elimina toate neregularitățile și locuri prea netede pentru a da o ușoară ușurare.
 • După aceea, vasul trebuie clătit cu apă, uscat, înfășurat și lăsat timp de aproximativ o săptămână.
 • Când produsul se luminează, puteți scoate filmul și pune-l în locul potrivit. Greutatea unei astfel de fete de flori este foarte mare, astfel încât procesul de fabricație este cel mai bine tratat imediat la locul unde se intenționează să se găsească în continuare.

Pentru a crește rezistența structurală, în stratul de beton se poate introduce un cadru metalic.

În plus, cu același scop în amestec, puteți adăuga fibră de sticlă tăiată.

De anvelope auto

Anvelopele pentru autovehicule care nu sunt utilizate în scopul propus sunt materiale care adesea se află în gol sau sunt aruncate ca gunoi. Dintre acestea, puteți face cu ușurință un decor luminos și original pentru grădină sau cabana. Alegeți anvelope de iarnă mai bune fără vârfuri, este mai moale și mai subțire.

Pentru a face un recipient de flori sub forma unei flori, aveți nevoie de:

 1. Desenați conturul dorit pe marginea anvelopei.
 2. Tăiați de-a lungul detaliilor conturului. Pentru a face acest lucru, puteți folosi un cuțit pentru cauciuc sau un jigsaw.
 3. Apoi trebuie să deșurubați anvelopa de pe partea greșită. Pentru a face acest lucru, tăieturile sunt făcute în anvelope la fiecare 5-10 cm.
 4. Pot este gata. Rămâne să decoreze la alegere, să acopere solul și să planteze planta.

Din recipientele din plastic

Un mod foarte simplu de a face un vas de flori este de a folosi o sticlă de plastic, un butoi sau orice alt container ca bază. Este suficient să taie o gaură în ea pentru a planta o plantă, a face mai multe tăieturi de drenaj și a acoperi cu pământ.

Cu toate acestea, în cazul unui vas de plastic, trebuie să aveți grijă de stabilitatea acestuia. Dacă capacitatea este mică, fundul acesteia poate pur și simplu să adoarmă cu pietre sau pietricele mici.Dacă vorbim despre un container mare, este mai bine să îl staționăm.

Pentru a face acest lucru, în locul selectat trebuie să săpătați un bolț metalic.

Flaconul este tăiat de pe fund. Apoi, sticla este "pusă" pe pinul metalic cu gâtul și se introduce adânc în pământ. Gălețul gata poate fi decorat după dorință și acoperit cu sol.

Din conducte

Ideea originală este de a folosi țevi din plastic și metal pentru fabricarea fetelor de flori.

Țevile pot fi instalate vertical. În acest caz, doar partea superioară a acestora este utilizată pentru plantare. Dacă lângă instalarea mai multor țevi, diferite în înălțime și diametru, veți obține o compoziție interesantă.

Puteți instala țeavă orizontal, făcând găuri pentru plante pe suprafață.

Aceste ghivece de flori originale arată frumos de-a lungul căilor, peluze, în jurul perimetrului de case și sere.

Opțiuni de finisare

Pentru vasele mari de flori în aer liber, puteți alege decorul original, care va fi atingerea finală a designului lor.

Cea mai ușoară cale este de a picta produsul cu vopsea. Puteți folosi o singură nuanță pentru toate fetele de flori făcute sau puteți crea o compoziție multi-colorată a tuturor culorilor curcubeului.Principalul lucru este că plantele plantate se armonizează în culoarea cu containerul colorat.

Pentru parcelele cu case în stiluri de modă veche, fetele de flori în vârstă artificială se vor potrivi. Pentru a face acest lucru, acestea sunt acoperite cu vopseaua aleasă, iar un strat de craquelure este aplicat pe partea de sus.

Pentru a menține vopseaua mult timp, suprafața trebuie mai întâi acoperită cu un grund.

Un alt mod de a proiecta o oală în aer liber este să-l decorați cu diverse materiale la îndemână. Decorul poate fi creat din conuri, ramuri, pietre mici sau pietricele, plăci rupte, oglinzi sau sticlă colorată, creând un efect mozaic. Pentru aceasta aveți nevoie doar de un lipici special.

Dacă a vărsat sau a murdărit suprafața, trebuie să fie îndepărtată imediat, altfel după ce se întărește, va fi imposibil de făcut.

După aceea, vasul trebuie lăsat să se usuce. În cazul în care dalele, sticla sau pietrele sunt folosite ca decoruri, suprafața poate fi prelucrată ulterior cu un mortar pentru a finaliza lucrarea. În plus față de pietre naturale, puteți utiliza artificiale, care vor fi perfect potrivite în dimensiune și arata mai estetic plăcut decât cele naturale.

Cum de a face o zonă suburbană?

Selectând containerele pentru flori ca decor al site-ului dvs., trebuie să evaluați mai întâi siguranța acestora pentru oameni. De exemplu, pneurile atât de des utilizate de la anvelopele auto - nu cea mai sigură opțiune. Ele pot elibera substanțe toxice în aer și pot fi periculoase, mai ales dacă sunt mici copii în familie.

În plus față de siguranță, oala ar trebui să îndeplinească cerințele pentru aspect: pentru a se potrivi cu dimensiunea și stilul site-ului.

Dimensiunea sa ar trebui să se potrivească armonios în spațiu. În plus, în cazul în care casa și întregul site sunt decorate într-un anumit stil, ghivecele ar trebui să răspundă la acesta.

Nu toate plantele sunt potrivite pentru plantarea lor în vase de stradă. Pentru a decora un parcel cu aranjamente de flori, trebuie să țineți cont de particularitățile sistemului lor de rădăcini, de irigații și de nevoia de lumină solară.

Pentru plantarea florilor pentru a se potrivi acestor plante:

 • Petunia. Acestea sunt flori ușor de întreținut, de diferite culori care înfloresc toată vara.
 • Panselute. Înflorirea lor durează mult timp. Ele sunt nepretențioase, diferă într-o varietate de culori și grade, cresc scăzute, dar pufoase.
 • Ageratum. Diferă în înflorirea îndelungată și nemulțumirea udării.
 • Fuchsia. Datorită scăderii sale de vedere, ea creează impresia de a fi într-o grădină înfloritoare, înfloritoare.
 • Verbena. Potrivit pentru plantare în recipiente, are un sistem radicular modest, poate fi combinat cu alte soiuri de plante.

Idei frumoase de inspirație.

Aici puteți găsi fotografii cu diferite variante de vase în aer liber, care pot fi făcute cu mâinile tale pentru a vă inspira cu idei noi și soluții originale.

Ce designeri și grădinari înșiși au venit cu:

 • țesături, servetele, umplute cu beton și înghețate pentru totdeauna;
 • cizme de cauciuc de culori strălucitoare și diferite dimensiuni ca vase de flori originale;
 • bannerele obișnuite atașate în rânduri la un gard din lemn sau așezate pe un bolț metalic ca un pom de Crăciun sau o piramidă;
 • puteți construi chiar și o glisantă alpină din anvelope;
 • spărturile ceramice sparte nu ar trebui aruncate, cioburile pot servi ca un decor original;
 • bidoane vechi galvanizate de udare, găleți;
 • mozaic de veselă ceramică veche;
 • caseta de scânduri cu o grădină pentru alpinism.

Modalități și instrucțiuni poshavgovuyu cu privire la modul de a face cu ușurință și frumos o oală în aer liber de ciment, a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor