Cum de a alege o acoperire universală pentru căile de grădină?

Cabana pentru mulți - acesta este locul unde vă puteți relaxa și relaxa. Prin urmare, totul trebuie gândit pentru o distracție plăcută. Nivelul de confort cu care vă veți petrece timpul va depinde parțial de modul în care zonele pietonale vor fi decorate pe site-ul dvs. Este mult mai plăcut să călătorești pe căi frumos proiectate decât să plesni pe o zonă necuvântată. Să încercăm să ne dăm seama cum să decorezi un peisaj de grădină cu ajutorul căilor.

Caracteristici speciale

Indiferent de ce plăci de materii prime sunt făcute pentru piste pe stradă, este un remediu universal. Calea nu este doar o funcție estetică - cu ea orice ansamblu de grădină are un aspect complet, dar rezolvă și aspectul practic al problemei - protejează zona din jurul casei de murdărie și de resturi.Pentru ca terenul din țară sau din jurul casei să aibă o vedere frumoasă, este necesar să se planifice în prealabil locurile unde va fi așezată calea, precum și să se studieze tehnologia de așezare.

Există mai multe moduri de stil:

 • Stil haotic. Traseele pe parcelele private de gradina sunt deseori asezate in ordine aleatorie. Aproape orice placă este potrivită pentru această metodă, nu există restricții privind dimensiunea, forma sau gama de culori.
 • Offset. Pentru această metodă se utilizează cel mai adesea caramida sau pavaj. Particularitatea acestei tehnologii este că îmbinarea fiecărui rând anterior nu coincide cu cea următoare.
 • Herringbone, sau așa cum se numește, împletit. În exterior, un astfel de model seamănă foarte mult cu țesuturile din mai multe rânduri. Țiglele sunt stivuite unul față de celălalt în unghi drept.
 • Tablă de șah. Ca și pe tabla de șah, aceasta necesită prezența de dale de două culori. Cele mai comune elemente sunt pătrate sau dreptunghiulare.
 • Cercul. Pentru această metodă se utilizează și plăci de cărămidă sau pietre. În acest caz, elementele nu trebuie să fie la fel - ele pot să difere drastic atât în ​​funcție de culoare, cât și de formă.
 • Geometrie. În acest caz, se utilizează și o placă de combinație. Diverse elemente prezintă diferite figuri geometrice. Acestea pot fi elemente simple, cum ar fi un romb sau pătrat, sau modele complexe constând din mai multe fragmente.

Nu numai căile din grădină sunt așezate din țiglă, dar și zona orb din jurul casei în sine. Cel mai adesea ele sunt făcute din aceleași plăci din care sunt puse căile de grădină.

În plus față de rolul estetic, zonele orb fac și o serie de sarcini importante:

 • Protejați fundația casei de penetrarea apei sub formă de ploaie sau zăpadă topită, de la rădăcinile copacilor care se pot dezvolta în jurul casei, precum și de la posibila subminare a animalelor. De asemenea, apa poate scurge prin astfel de deschideri.
 • Reduceți riscul de forfecare a solului, ceea ce poate duce la o încălcare a integrității clădirii.
 • Păstrați cald și nu dați solul în jurul casei și înghețați sub ea în timpul iernii. Aceasta reduce costurile de încălzire.

Tipuri și materiale

Alegerea materialelor pentru fabricarea plăcilor este foarte diversă. Cele mai populare tipuri de materii prime pentru fabricarea traseelor ​​stradale pe terenul grădinii:

 • Piatra naturala. De regulă, este din marmură sau granit.Bazaltul este folosit mai rar. Cel mai important avantaj al unui astfel de material este durabilitatea. O astfel de placă este capabilă să reziste la sarcini constante substanțiale. În plus, piatra naturala se poate potrivi cu usurinta in orice stil de design al unui parcel de strada. Se pare placă foarte impresionantă cu lămpile integrate în ea, mai ales cu senzori de mișcare. Sunt de acord, este minunat să mergi pe bulevard, când o pasarelă de marmură se aprinde sub picioarele tale. Cu toate acestea, acest material are un dezavantaj semnificativ - costul său este foarte ridicat.
 • Copac. Acestea pot fi plăci obișnuite sau tăiate din ferăstrău circular. Acest material este mai accesibil și această pistă poate fi făcută cu mâinile tale. Cu toată simplitatea aparentă a acestui material, piesa din ea poate să arate foarte prezentă dacă abordați creativ procesul: de exemplu, plăcile din lemn pot fi vopsite într-o culoare strălucitoare sau așezate într-un mod complicat. Și dacă alegeți bucăți de același diametru și acoperiți cu pată de lemn și / sau lac, această cale vă va încânta de ani de zile. Cu toate acestea, sub influența precipitațiilor, copacul se prăbușește rapid, iar calea va trebui adesea reparată și actualizată.
 • Piatră de pavaj Faceți-o, de regulă, de granit. Acest material are o durată mai mare de viață decât lemnul. Este la fel de bine pentru regiunile cu umiditate ridicată, cu temperaturi scăzute și pentru un climat cald. Placile de pavaj nu sunt pretentioase pentru utilizare si pentru instalarea lor nu necesita, de asemenea, aptitudini speciale. Din elementele de culori diferite, puteți adăuga diferite modele și compoziții.
 • Plastic. Este fabricat dintr-un amestec complex de polimeri, nisip, coloranți și alte elemente. Plăcile de plastic pentru dăruire diferă în proprietăți. Versiunea ușoară are o suprafață perforată, cântărește aproximativ un kilogram și jumătate și are o grosime de aproximativ 2 cm. În exterior, acest element arată ca un grătar de ventilație - are aceleași găuri.

Placa modulară este asamblată în conformitate cu principiul constructorului și este fixată una cu cealaltă cu ajutorul unor sloturi speciale. O astfel de cale este mai degrabă o opțiune temporară și este făcută din considerente sanitare. Ea, de obicei, linia site-ul în fața pragului, astfel încât să nu transporte exces de nisip și murdărie în casă.

A doua opțiune este mai solidă și mai scumpă. În aspect, este oarecum amintesc de pavaj, și atunci când de stabilire necesită o experiență.Cu toate acestea, în proprietățile sale operaționale, este semnificativ superioară față de primul tip.

 • Beton. Conform tehnologiei de fabricație există două tipuri de plăci de beton. Vibro-modelate - opțiunea cea mai democratică și prețul și metoda de fabricație. Se poate face independent. Pentru a face acest lucru este necesar să toargeți mortarul de ciment în forma gata și așteptați să se solidifice complet. Dacă doriți, puteți obține diferite culori și forme de dale.

Plăcile vibro-dresate sunt fabricate în fabrică. Având o grosime mai mare decât vibrocast, este mai scump și mai durabil. Cel mai adesea este folosit nu atât pentru căile pietonale, cât și pentru dotarea unui spațiu de parcare. Nu intră în pământ sub influența gravitației. Cu toate acestea, nu există o varietate atât de mare de culori și forme decât în ​​prima versiune.

 • Brick. Principala diferență a acestui material față de restul este că trebuie așezată pe mortar de ciment. Cărămida este bună pentru că puteți să așezați din ea diverse modele complicate, combinate cu diferite tipuri de materiale. Această cale va oferi site-ului un farmec deosebit.Și pentru a păstra integritatea acestui design, este necesar să fixați banda de borduri de-a lungul laturilor.

În același timp, nu toate cărămizile sunt potrivite pentru pietoni - este necesară o clasă specială de plăci de clinker cu rezistență sporită la umezeală și temperaturi extreme. Este făcută din roci speciale de lut și arsă la temperaturi foarte ridicate. Placa de cărămidă poate avea o scală de culoare diferită, în același timp practic nu arde pe soare și nu este sensibilă la uzură. Caramida pentru șine nu este glazată astfel încât să nu alunece. Și pentru a crește durabilitatea și protecția împotriva murdăriei acoperite cu impregnări speciale.

 • Pietriș. Nu sunt decât fragmente rupte de piatră de piatră. Acesta este adesea folosit în proiectarea de zone de parc. Printre avantajele acestui tip de material se poate numi un preț accesibil în comparație cu plăcile din piatră solidă, ușurința instalării și viteza ridicată de a crea produse din acesta. Din pietriș, puteți umple pista de orice lățime, precum și aranja un deal de plante.

Cu toate acestea, mersul pe astfel de căi desculte este o plăcere dubioasă. Da, și mențineți-o în forma sa originală este destul de problematică - iarba și alte vegetații vor crește cu siguranță prin pietre.

 • Cauciuc. Placile din cauciuc sunt fabricate din anvelope uzate vechi. Cu o greutate mult mai mică decât o bază din beton, nu este mai puțin durabilă și capabilă să reziste nu numai la greutăți mari, ci și la friguri extreme. Termenul de funcționare al acestor plăci este de aproximativ 10 ani. Pe rezistența la umiditate a cauciucului nu se poate vorbi - această proprietate este cunoscută tuturor.

Învelișul din cauciuc pentru piste are proprietăți de absorbție a zgomotului și absorbție a șocurilor. Dacă aveți copii, aceasta este soluția perfectă pentru casa dvs. de vară. Placa de cauciuc nu aluneca si, prin urmare, nu este traumatica, in toamna ea inmoaie lovitura.

Stilul de design

Suprafețele de grădină ar trebui să fie făcute în conformitate cu stilul în care este decorată întreaga curte.

 • Pentru clasic sau, așa cum se mai numește, peisajul francez caracterizată prin liniile și formele corecte. Când se deschid căile se folosesc numai materiale naturale: placa poate fi făcută din piatră sau lemn. Este permisă prezența elementelor multi-colorate, dar nuanțele trebuie să fie atenuate, nu luminoase.
 • Trasee de stil englezesc ei iau forme ciudate ciudate, dar ingredientele naturale sunt de asemenea folosite pentru fabricare.Poate fi din granit sau din marmură, precum și busteni de lemn așezate pe pardoseală sau grădină - opțiunile sunt limitate doar de mărimea portofelului.
 • Stilul rustic. El a fost încă luată pentru a demnifica stilul muzicii country. Aici puteți permite mai multe culori saturate în design, dar materialele pot fi variate. În fața casei, puteți așeza un tampon de căptușeală sau cherestea de lemn, o puteți opri cu un mic gard metalic forjat și, pentru a obține o alee cu drepturi depline, puteți să stropeați calea cu pietriș și să o decorați de sus cu viță de vie. În acest design au fost acceptate plăci din plastic sau cauciuc.
 • Stilul minimalist se aplică de obicei pe site-uri mici. Ideea sa principală este simplitatea și coerența. Acest stil este caracterizat prin repetarea repetată a aceluiași element sau model în diferite locuri. Piesele de cele mai multe ori iau forme arc, rotunde. Răspândiți-le, de obicei, în jurul casei, în inele sau într-o spirală.

Pavelele, piatra sau pavajul pot fi folosite pentru a pavajele pentru pasarele. De asemenea, parchet de grădină adecvat. Culorile caracteristice pentru peisajul minimalist sunt alb, negru, toate nuanțele de maro de la bej până la ciocolată, argint, mai puțin adesea albastru și violet.

 • Stilul ecologic. Materialele naturale sunt, de asemenea, binevenite aici, dar, în mod excepțional, este permisă o anumită imitație a naturii: puteți să luați o țiglă din plastic verde și să o înlocuiți cu elemente din lemn sau iarbă. Ca elemente de design, puteți utiliza coaja de lemn, piatră și alte materiale. Pentru piesele în stil ecologic se caracterizează absența bordurilor și a suprafețelor orb. Scala de culori este restrânsă, umplută, nuanțele sunt exclusiv naturale.
 • Peisajul japonez. Formele neregulate sunt inerente în acest stil, o combinație de materiale diferite, cu o tranziție lină de la o zonă semantică la alta. Asimetria poate fi urmărită în orice: nu există două părți identice. Niciuna dintre componente nu se repetă în culoare, formă sau dimensiune.

Cu toate acestea, cu toată diversitatea ar trebui menținut un spectru uniform de culoare, în timp ce acesta ar trebui să fie restrâns și în nici un caz luminos. Toate nuanțele de culoare albă și gri, precum și verde maro și silențios predomină. Pentru pavaj au fost folosite în principal fragmente de plăci de piatră și pietre de pavaj. Inițial arată piesa din bambus.

Când amenajați grădina, puteți utiliza mai multe stiluri, dar acest lucru ar trebui făcut cu competență.

Sfaturi pentru alegere

Când alegeți o placă de drum, ar trebui să fiți ghidați de mai mulți factori - acesta este scopul funcțional al liniei și direcția stilului.

În primul caz, este necesar să se țină seama de încărcătura așteptată în zona în care va fi amplasat stratul de acoperire. În locurile aglomerate în care traficul este permanent prezent, se recomandă așezarea plăcilor de pavaj. Pentru drumurile de acces, trebuie să selectați materiale deosebit de durabile. Acestea pot fi plăci de clincher, pietre de pavaj sau straturi de acoperire din beton cu rezistență specială. În locuri care nu sunt atât de populare, în zonele suburbane îndepărtate se pot limita la materialele în vrac - pietriș sau pietriș. De asemenea, puteți pune o țiglă din plastic, cu găuri prin care se va rupe vegetația.

În cel de-al doilea caz, este necesar să se țină seama de stilul general al sitului. Dacă fațada casei este căptușită cu cărămidă, ar fi logic să repetați acest material pe suprafața drumului. Dacă este o casă de lemn cu plăci sculptate pe ferestre, va fi necesar să tăiați lemn sau o cale făcută din plăci. Dacă vă place modele complexe, în aceste scopuri este mai bine să alegeți pietre de pavaj de mai multe culori.

Pentru a nu deveni confuz în varietatea de materiale și tipuri, trebuie să se înțeleagă că toate suprafețele drumurilor pot fi împărțite în trei grupe:

Piesele grele

Acestea includ:

 • lemn este placi, cabine din lemn, terase, scoarță, viță de vie și alte materiale.
 • piatra - marmura, granit, bazalt etc.
 • betoane - plăci de trotuar.
 • caramida clinker-lut
 • din plastic.

Piesele moi

Acestea includ:

 • Toate tipurile de materiale vrac - pietriș, nisip, pietricele, rumeguș, piatră zdrobită etc. Sunt umplute cu un strat de nu mai puțin de 2 cm. Pentru ca iarba să nu crească prin ele, materialul se toarnă pe pelicula aplicată anterior. Piesele vrac pot fi de aceeași culoare și material, sau pot consta din mai multe culori și reprezintă un anumit tipar.
 • Copertă de iarbă. Acest aspect este considerat cel mai dificil în stabilirea și în îngrijirea ulterioară. Pentru ei folosiți o varietate specială de iarbă de gazon, care este rezistentă la trampling și deficiențe de umiditate. Asemenea piste sunt în mod tradițional destul de largi.

Piste speciale

Aici distinge:

 • Beton decorativ. Particularitatea sa este că o astfel de acoperire se face exact la locul instalării.Colorantul se adaugă direct la soluție, astfel încât culoarea plăcii să nu se spele sau să se estompeze. Pentru a obține o rezistență specială a plăcii, în timpul producției sale, se adaugă la soluția de beton fibre polipropilenice speciale, precum și așchii de granit și cuarț. Grosimea stratului poate fi diferită în funcție de destinație. Pentru căile de mers pe jos, este suficient un strat de cinci centimetri, pentru o zonă de parcare este nevoie de cel puțin două ori mai mult. Pentru a realiza etanșarea acoperirii, în etapa finală este acoperită cu substanțe speciale care formează un film de protecție.
 • Asfalt. Astfel de piste sunt potrivite pentru utilizarea continuă intensivă. Cel mai adesea acestea se află lângă atelier, garaj sau hozbloka. Gama de culori nu este prea diversă: în plus față de culoarea neagră tradițională, acestea produc asfalt de culoare roșie și verde.
 • Tenis. Este fabricat din argilă, cu adaos de chituri de var și de cărămidă. Cu toată blândețea, acest tip de acoperire este destul de durabil. Este capabil să rețină umiditatea, reduce riscul de rănire în caz de cădere și nu conține impurități dăunătoare omului.
 • Pelicula de gazon. Sunt fabricate din plastic și polietilenă. În aparență, ele seamănă cu o fagure de miere, de unde și numele: zăbrele. Ele sunt așezate pe solul pregătit și semănate cu iarbă. Ca urmare, gazonul este mai puțin călcat și poate fi folosit și ca parcare.

Exemple frumoase și opțiuni

Un exemplu de a vă îndrepta spre o zonă pietonală din grădină este pietrele de trecere. Este ca și cum ați traversa o băltoacă sau un mic râu și săriți de pe un suport în altul. În traducere, aceasta înseamnă "piatră pentru tranziție". Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nici un alt material nu poate fi folosit pentru această tehnică de performanță. Ca elemente ale performanței, puteți folosi nu numai materiale tradiționale, cum ar fi plăci de piatră sau lemn, dar și obiecte complet neașteptate - de exemplu, sticlele stivuite în partea inferioară, capacele din plastic etc.

Plăcile pentru stepa pot fi de asemenea turnate din beton direct în zona lor. Principalul lucru este să creați iluzia că toate obiectele apar direct din iarbă sau de la sol. Pentru a completa imaginea, puteți turna spațiul dintre plăci cu pietriș sau lut expandat.Puteți să jucați pe contrast și să puneți plăci galbene sau roșii în fundal de iarbă verde luxuriantă. Va arata extraordinar.

Pardoseala de gradina. Al doilea nume este "terasa", tradusă ca "punte". Pardoseala poate fi o continuare a terasei sau a zonei de grătar. Din parchetul de grădină puteți construi ceva interesant - există multe modalități de a le pune. De exemplu, puteți pune plăcile cu un decalaj, iar între acestea se varsă pietricele mici, vopsite în culori strălucitoare.

Pietrele rotunde rotunde fac posibilă realizarea unui număr foarte mare de idei cele mai diverse. Din aceasta poți să arăți nu numai ornamente individuale, ci și imagini întregi. Sau puteți să ridicați pietrele în aceeași gamă de culori și să vă așezați în culori. Cu toate acestea, pentru a lucra cu acest material necesită anumite abilități, precum și o mare cantitate de răbdare - este foarte dificil de manevrat.

Este foarte neobișnuit și creativ să folosiți resturile de plăci ceramice vechi, care au rămas, de exemplu, din parsarea unei aragaze vechi în casă. De la fragmente și plăci întregi care diferă în funcție de culoare și de formă, puteți crea un mozaic, creând un model exclusiv pe site-ul dvs.O astfel de cale poate fi așezată direct pe teren, iar apoi un curcubeu colorat de plăci va fi amestecat cu verdele tânăr. Dacă nu doriți să petreceți mult timp în îngrijirea căii, așezați placa pe suprafața pregătită anterior a unui film special.

Pietrișul nu este cel mai originar material, dar este cel mai bugetar și, în prezența gustului și fanteziei artistice, se poate dovedi a fi un strat foarte interesant. Pictați pietrele cu vopsea de pe stradă și întindeți monograma familiei pe cale, numele unui iubit sau trageți o margaretă - în cele din urmă, unde ar trebui să fie, dacă nu la cabană? Doar nu uitați să puneți bordură, altfel toate eforturile dvs. vor spăla prima ploaie bună.

Ce să faceți poteci de grădină, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor