Efectuați propriul vas de beton: setarea perfectă pentru culorile în aer liber

Istoria relaționează utilizarea florilor de flori din beton cu tradițiile artei parcului în palate. Locuințele regale de vară erau de neconceput, fără alei de lux, și căile fără vase de beton prudente din beton. Treptat, vasele de flori s-au transformat în modernitate, au primit un permis permanent de ședere în grădinile orașului, în apropierea intrărilor principale ale clădirilor. Designerii i-au iubit pentru oportunitatea de a dezactiva verdele într-o formă arhitecturală practică. Luați în considerare opțiunile pentru a face o astfel de capacitate cu propriile sale mâini.

Tendințele curente în designul peisajelor

Designerii de peisaj sunt de acord că ghivecele din beton dau o deosebită prezentare proprietarilor grădinii, cabanei sau cabanei.În același timp, bolurile de flori decorează teritoriul și îndeplinesc funcția practică a unei platforme pentru plasarea plantelor verzi aproape oriunde. Tendințele de amenajare a teritoriului caselor necesită de la proprietarii vaselor de flori că recipientele au fost fabricate din materiale care seamănă cu cele naturale cât mai mult posibil.

Efectuarea de peluze din piatră naturală - este prea complicată și costisitoare. O direcție practică în crearea lor este utilizarea materialelor pentru compoziția monolit: beton și ciment.

Artiștii de design pentru vase de flori deosebit de funcționali.

Cu ajutorul unor astfel de boluri masive:

 1. se naște o aură specială dintr-o țară sau o casă învecinată;
 2. Vasele de beton spațiu spațiu, colecta detaliile sale într-o singură imagine.

Vasele masive sunt utilizate în mod activ de către decoratori în gospodării particulare, parcuri, piețe, la locurile de intrare la obiecte culturale, precum și la clădirile administrative.

Vasele de beton au o mulțime de avantaje care determină popularitatea lor:

 • Bowls sunt accesibile, nu ating bugetul;
 • betonul nu se teme de umiditate, foc, îngheț, este suficient de puternic;
 • disponibilitatea capacității de implementare a ideilor artistilor (vasele pot fi date într-o formă foarte diferită);
 • protecția mediului și mobilitatea: plantele cresc excelent în astfel de oale; pentru culori capricioase, puteți alege un loc exclusiv pentru a instala bolul;
 • vasele de stradă pot fi realizate în stil preferat de client (de la modern la clasic);
 • Betonul poate fi vopsit și finisat, deci este ușor să decorați ghivecele de flori în orice domeniu.

Forme și mărimi

Forma și dimensiunea ghivecelui nu se limitează la nimic, cu excepția gusturilor proprietarilor de pe teritoriul care vor fi decorate cu obiecte. Produsele fabricate pe benzi industriale respectă standardul: au un cadru din beton armat, un bol, o bază și, uneori, un picior. Înălțimea lor ajunge la 60 cm. Puteți obține o copie a unei forme mai originale cu propriile mâini.

Pentru culorile naturale, vasele din beton au o adâncime solidă. Viziunea este setată la orice: mortarul de ciment va lua parametrii pe care îi definiți. Chiar dacă vă place un hex, această configurație este de asemenea fezabilă, trebuie doar să vă construiți primul cadru din lemn, placaj sau carton.

Vase practice dreptunghiulare, pătrat,arătați mari boluri rotunde mari. Produsele neobișnuite implică folosirea bolurilor, bazinelor, chiar și a unei mingi de bowling sub formă de forme. Acesta este cadrul așa-numitei forme interioare. În general, există două forme: avem nevoie de soluții interne și externe, între care soluția este turnată. După ce betonul a fost setat, cadrul intern este scos sau rupt.

Când decideți cu privire la mărimea vasului, asigurați-vă că îl legați de zona site-ului unde intenționați să puneți produsul. Nu strângeți o vază uriașă pe un plasture mic: toată estetica va fi imediat încălcată. De asemenea, o mică capacitate va fi pierdută în grădina vastă. Este foarte neplăcut să simțiți florile într-o singură vază pe un bulevard lung.

Este necesar să se realizeze proporțiile rezervoarelor de beton cu interiorul înconjurător.

Cum să: o clasă master pas-cu-pas

Pașii vor depinde de cât de mult pot decide să creați. Luați în considerare un exemplu specific.

Pentru un produs mare, aveți nevoie de o matriță de plastic cu parametrii de aproximativ 53 cm în diametru și 23 cm în înălțime. Soluția este realizată din ciment alb, perlit (agro-perlit) și turbă într-un raport de 2: 1: 2. Containerul de măsurare poate fi o găleată de 1,5 litri.Amestecul este diluat cu apă pentru a obține o masă groasă.

Acesta este un gazon greu, este mai bine să o faceți imediat la locul în care va sta în mod constant. Păstrați forma de plastic (internă). Puneți pe fundul soluției o grosime de 4-5 cm (ușor de măsurat cu o scobitoare). Am stabilit cadrul de sârmă pentru putere. Datorită dimensiunii rezervorului, vor fi necesare patru până la cinci loturi de ciment.

Oală din plastic, învelită cu folie de plastic, inserați în prima formă, îndreptați îndoiturile. Așezați soluția în jurul vasului. Este necesar ca o astfel de construcție voluminos să fie complet uscată (va dura cel puțin 8 zile). Apoi, vasul este scos din matriță și tratat cu o perie. Spălate și uscate din nou. Acoperiți cu o sacoșă umedă, o bucată de pânză și lăsați-o să se întărească până când materialul devine umbra luminii: acesta este un semn că bolul este gata.

Un mic florar din beton pentru grădină poate fi făcut manual, folosind mortar de ciment și cârpe obișnuite.

Secvența acțiunilor este următoarea:

 • Ca un takni, prosoape vechi sau orice țesătură groasă va funcționa bine. Sub forma inițială, utilizați vechea găleată (purtați mănuși pe mâini).
 • Întoarceți cimentul într-o consistență cremoasă. Rotiți găleata pentru a usca vasul și a închide cu polietilena, altfel nu veți scoate produsul.
 • Îndepărtați un prosop sau o cârpă într-un recipient cu o soluție, astfel încât să fie complet înmuiată. Apoi, întindeți-vă și îndreptați-vă.
 • Puneți un prosop în ciment în cupa răsturnată, aliniați fundul. Ceea ce este acum partea de jos a găleată, apoi a devenit partea de jos a vasului. Folds lăsați-le să stea în jos, le puteți da orice formă doriți.
 • Fabricul cu ciment se usucă în această formă timp de două zile. Scoateți găleata de sub vasul înghețat: aici este cea mai simplă floare.

Ce este necesar?

Este necesar să se precizeze în detaliu întreaga gamă de materiale necesare pentru a crea o ghiveci universală.

 • Beton. Este mai ușor să cumpărați în mixul gata de magazin.
 • Forme și forme. Eliberați imaginația, nu vă abțineți de standarde. Principala cerință pentru formular este că puteți obține un produs uscat din acesta. Aproape orice container va fi potrivit: cupe, ambalaje din carton, recipiente din sticla care nu ar fi o rusine sa se rupa, cani, bazine.
 • Spray non-stick. Rezervoarele de beton sunt ușor de îndepărtat, în cazul în care înainte de turnarea formei de pulverizare; Se poate face cu ulei vegetal sau de motor.
 • Apă (pentru amestecarea soluției). Nu este rece și nu fierbinte, caldă, în cantități mari.
 • Un baston la fel de gros ca un creion (necesar pentru curățarea bulelor de aer).
 • Mixer pentru beton (puteți lua o grătar de grădină).
 • O cârpă pentru a face cea mai simplă dintre flori din țesătură (cu siguranță densă).
 • Găleata și alte recipiente, care nu se supun la aruncare.
 • Vopsele și ceramică spartă (dacă trebuie să proiectați oală finită).

Lucrare preliminară

Pentru a începe să lucrați cu totul pe un vas de flori, este mai bine să faceți un desen detaliat al produsului în prealabil. Apoi taie forma determinată de șablonul inițial sau inventată de dvs. personal. Piesa de prelucrat trebuie să fie lipită, pentru durabilitate pentru a trece adezivul pe întreaga suprafață.

Este logic să pregătim în prealabil compoziția consistenței dorite (soluția nu trebuie să se răspândească). Pentru a face acest lucru, luați 2 părți de ciment, 3 părți de nisip, adăugați apă în cantități mici, apoi componentele sunt agitate până când soluția este complet gata. Când amestecul este amestecat, puteți începe să-l turnați în matriță.

Dacă dintr-o dată decideți să ștergeți versiunea luxoasă a unui bol de grădină cu beton spălat, luați în considerare caracteristicile materialului. Betonul spalat conține piatră naturală (pietricele, granit zdrobit, cuarțit, așchii de marmură, travertin) și aditivi artificiali (așchii de sticlă, smalt, fontă).

Textura este neobișnuit de frumoasă și durabilă. Dar acest lucru se realizează prin manipulări complexe. Amestecarea betonului cu aditivii listați într-o formă. Produsul confiscat (semi-întărit) este îndepărtat și stratul superior este spălat sub presiune. Ciment nisip frunze, piatra naturala apare.

Acest lucru este foarte impresionant, dar este mai bine să implementăm acest subiect împreună cu profesioniștii. Culoarea produsului este unică, numai o piatră naturală.

Procesul de fabricație

Pentru fabricarea unui vas clasic de beton pentru grădină, va trebui să faceți pașii necesari:

 • Pregătiți o soluție, umplutura este creată din fracțiuni mici. Mențineți un raport al părților de ciment și nisip 2 la 3. Puteți adăuga imediat pigmentul pentru umbra amestecului. Soluția trebuie să fie de densitate medie.
 • Formele pe care intenționați să le utilizați pentru turnare, trebuie să lubrifiați cu ulei vegetal pentru a evita aderarea soluției.
 • În cazul în care vasul este proiectat cu partea inferioară, pentru culorile viitoare este mai bine să se asigure imediat scurgerea. Se efectuează după cum urmează: o parte a soluției de până la 2 cm este pusă într-o formă mare (prima), tuburile metalice sunt introduse vertical în acest strat: după întărire, acestea vor asigura găuri de drenaj.
 • Apoi instalați a doua capacitate internă.Va fi o muncă grea de a alinia marginile primei și celei de-a doua forme. Este necesar să se obțină aceeași dimensiune a peretelui gazonului viitor în jurul perimetrului.
 • Următorul pas - turnați cu grijă soluția, compactată în porții. Nu trebuie să rămână goluri, atunci peretele potului va fi puternic.
 • Dacă forma a doua sa dovedit a fi ușoară, toarnă pietre mici și nisip în ea. Bateți pe pereți cu un ciocan. Vom perforati mortarul cu un baston subtire: este necesar sa eliberati betonul din bule de aer. El va cere apoi un pic. Apoi, cu un obiect neted (lingura, spatulă de grădină), aliniem partea și lăsăm "ghiveciul" o zi.
 • După 24 de ore, scoateți forma interioară, pulverizați vasul în interior cu apă și acoperiți cu folie de plastic. Trebuie să-i dăm o apucare finală. Spray și acoperă de mai multe ori: uscarea și întărirea ar trebui să meargă uniform. Nu vă grăbiți să evitați fisurile.
 • Pentru rezistență absolută, betonul este acoperit cu un sac de umplere sau este imersat într-o baie de apă, păstrată în astfel de condiții timp de până la o săptămână. Ar trebui să se usuce încet. Și fără raze directe ale soarelui, nu ar trebui permisă accelerarea procesului de solidificare.
 • Acum este necesar să se ia în considerare proiectarea (decorarea) castronului. Poate fi vopsit cu vopsea acrilică sau așezată cu pietricele, fragmente de oglindă și, de asemenea, coji. Produsul va deveni mai frumos dacă lustruiți atent întreaga suprafață cu un bloc special. Când tehnologia descrisă este stăpânită, merită stocată cu entuziasm și timp. Potrivit autorului său, va fi ușor să creați o serie de containere unice, fantastice pentru o curte sau un loc de țară.

Exemple spectaculoase

În colecția de descoperiri de designer există multe idei frumoase și exemple spectaculoase. Subțire subțire nu va rămâne indiferentă la pot în formă de palme deschise. Tehnica este după cum urmează: mănușile de latex sunt umplute cu o soluție, li se dă forma mâinilor, ținând cu grijă flori delicate, înainte de solidificare.

Tehnologia maghiară și-a câștigat fanii. Esența sa este că rolul formelor se realizează prin șabloane de placaj cu o crestătură semicirculară și bucle pe partea firului.

Secvența de pași este următoarea:

 • În centrul unei foi de placaj (sau acoperiș), adormim un amestec de nisip și ciment, amestecăm totul, formează un deal; în el creăm un puț, unde adăugăm cu grijă apă.
 • Am scufundat o tijă de metal cu bucle din șablonul descris la început (vom crea pereți interiori). Rotim tija ca olarii: o emisfera iese dintr-un amestec. Top a pus filmul, din nou un strat de amestec, apoi grila metalică, este încă o soluție.
 • Etapa finală este utilizarea celui de-al doilea șablon. El "sprijină" pereții exteriori ai produsului. Iar rezultatul va fi un fel de design de dantelă-fantasy, complet diferit de monumentele cimentului greu. Rămâne să scoateți tija și să lăsați produsul să se usuce.

Dacă aspectul oalei pare a fi estompat, designerii sfătuiesc să o decoreze. Pictură efectivă cu acrilică. Betonul este ușor de vopsit. Este necesar doar să aplicați cu atenție suprafața înainte de a aplica pictura, dar nu o exagerați în paletă. Decorațiile de la ghiveci de flori nu trebuie să domine peste culorile naturale pe care le veți dezvolta în această calitate.

Efectul neașteptat al suprafeței multicolore irizate a oalei conferă un finisaj mozaic. Ca mozaic, puteți folosi bucăți de plăci ceramice sparte.Fragmentele de șemineu sunt așezate după ce suprafața produsului din beton este acoperită cu un strat gros de adeziv special (strat de 5-6 cm). Placa este presată în ea.

Aceeași metodă este potrivită pentru decorarea unui recipient de flori cu pietricele. Doar aici trebuie să fii atent, să elimini imediat urme de clei din pietricele, altfel nu o vei mai îndepărta mai târziu. Pentru a le face mai elegante, decalajele dintre fragmentele decorului se freacă după uscarea lipiciului. Vasele cu mozaic, pictate în stil bizantin sau indian arata frumos.

Vasele de beton pot fi de asemenea făcute de un profesionist. Principalul lucru este să învățați instrucțiuni pas cu pas și să urmați recomandările. Bilele de beton arata frumos dupa decorarea cu picturi sau pietre. Datorită imaginației dvs., veți obține o capacitate exclusivă și durabilă în care puteți crește flori anual.

Cum sa faci o oala de beton cu mainile proprii, vezi mai jos.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor