Floare de flori - un decor elegant pentru grădină și stradă

 Floare de flori - un decor elegant pentru grădină și stradă

Bine gândit designul peisaj al dacha permite să sublinieze magnifica și armonie a grădinii. Și în acest scop sunt utilizate diverse metode de decorare și rafinare a teritoriului. Fiecare hostess din zona suburbană dorește să aranjeze un adevărat "paradis" lângă casă, unde vă puteți relaxa și bucura de natură, departe de agitația orașului.

Și pentru ca teritoriul să fie atractiv și bine îngrijit, este necesar să plantați diferite flori, tufișuri și copaci. Decorurile suplimentare, sub formă de vase originale și vase decorate, vor crea un sentiment uimitor de confort și confort.

Ce este?

Vasele de flori sunt folosite pentru plantarea plantelor, florilor și copacilor, precum și pentru scopuri funcționale, pentru a da locului o sarcină decorativă. Folosit pentru a decora zona din față, intrarea casei, scări, terase și zone de agrement. Înotătoarele cu flori în aer liber adaugă completitudinea designului parcelelor de grădină.

Ele nu ocupă mult spațiu și pot fi plasate de-a lungul pasarelei, sub fereastră, lângă pridvor sau foișor. Orice aranjament de flori dintr-o grădină de flori sau un pat de flori poate diversifica peisajul țării. Vasele largi și largi diversifică perfect gunoiul cu iarbă verde.

Acestea sunt destinate nu numai pentru a adăuga frumusețea site-ului, ci și pentru a reîmprospăta designul peisajului și a atrage atenția trecătorilor și vecinilor.

Chiar și florile anuale neplăcute înfloresc tot timpul anului în vase de stradă. În plus, ghivecele de flori fac mai usor grija pentru plantele din exterior. Păstrează flori plantate și mențin un microclimat optim.

tipuri

Grădinile de grădină pot fi folosite pentru cultivarea oricăror plante, flori și chiar pentru copaci.O varietate de vase de anvelope, vechi, sticle de plastic și găleți de casă împodobesc grădinile, locurile de joacă, curțile și parcelele de cabane. În același timp, nu trebuie să aveți abilități speciale, este suficient să aveți răbdare și timp liber.

Având o mică imaginație și materiale decorative, puteți face nu doar ghivece de flori în aer liber, dar și ghivece de flori originale.

Și nu contează în ce mod este decorat parcela, o varietate de ghivece de flori decorative în aer liber vor face zona mai strălucitoare și mai bună.

În partea de jos a oală nu a înflorit și nu strica de umiditate, puteți ridica oala pe picior.

Vasele suspendate pot fi utilizate pentru acoperirea solului și a florilor mici anuale.

În plus, florile de flori pot fi folosite pentru grădina ornamentală, ele nu numai că creează o zonă frumoasă, ci ajută să crească produsele sănătoase și proaspete.

Este posibilă ruperea parcelei în paturi separate, unde, în loc de flori, se cresc plantele picante și legumele. Și, de asemenea, este posibil să creați vase pe mai multe niveluri pentru diferite culturi.

În orice caz, vasele decorative de stradă vor fi coarda finală în crearea unui colț verde uimitor.

material

Este posibil să creați un vas de flori din orice material disponibil: plastic, lemn, metal, beton, argilă. Și nu este necesar ca materialul să fie natural. Principalul lucru este că într-o compoziție holistică de paturi de flori în aer liber arata armonios.

Cele mai populare sunt plasticul, lemnul și piatra..

Și cea mai bună potrivire în teme naturale de ceramică, lut și piatră.

Și fiecare dintre materiale are argumentele sale pro și contra.

Vase din lemn potrivite pentru orice locație. Principalul dezavantaj al lemnului este instabilitatea la umiditate ridicată. Prin urmare, înainte de a planta flori, este necesar să se trateze suprafața vasului cu o impregnare specială, apoi să se liarnizeze.

Opțiunea cea mai comună pentru zona suburbană - vasele din plastic. Ele sunt accesibile, luminoase și, dacă este necesar, pot fi puse în orice loc și în afara sezonului aduc în casă. Adesea, ele sunt făcute în culori saturate și, fără ele, fără flori, sunt o decorare originală a peisajului. Plasticul este foarte bun pentru plantarea de plante perene, care pastreaza umezeala si nu permite ca sistemul radicular sa se usuce.

Principalul avantaj al vaselor de plastic este prețul scăzut și greutatea redusă.Și datorită metodelor moderne de producție, vasele de plastic la prima vedere sunt greu de distins de piatră sau de lut. Dar vasele din plastic nu sunt capabile să reziste temperaturilor scăzute, astfel că, odată cu apariția înghețurilor, se recomandă aducerea în casă a vaselor stradale.

Vasele cele mai durabile sunt din piatră. Nu toata lumea isi poate permite o astfel de vase de strada scumpe si luxoase. Asemănător se poate numi un strat de beton și praf de piatră. Suprafața vaselor de stradă este decorată cu modele și ornamente complicate de relief.

Astfel de vase păstrează bine umiditatea și nu permit să se usuce solul și, pentru a proteja rădăcinile plantei de putregai, este necesară tratarea vasului de piatră artificială cu un antiseptic. În acest caz, rădăcinile florilor nu se vor supraîncălzi într-o zi fierbinte, astfel încât aceste vase de flori pot fi puse pe zonele însorite ale grădinii. Cel mai important avantaj este forța și durabilitatea.

Betonul și piatra nu se tem de schimbările de temperatură și umiditate ridicată.

Vasele de exterior din beton și piatră sunt mari și au o greutate impresionantă, prin urmare sunt mai potrivite pentru zonele mari deschise.Ghivece de ciment și țesătură arata foarte original, în timp ce la suprafață puteți face o factură și puteți decora oala cu diferite modele. Și puteți crea cu gusturile voastre uimitoare și unice de formă originală.

Vasele ceramice sunt considerate o opțiune clasică pentru teren. Acest material natural și sigur nu captează umiditatea excesivă în sol și asigură ventilația naturală a solului. Oală mare este potrivită pentru flori mari și plante cu un sistem puternic de rădăcină. Dar compoziția oricărui vas din ceramică trebuie să includă materialul de lut.

Argila este adesea folosită pentru a crea vase în aer liber. Acesta este un material foarte plastic din care puteți crea o oală de formă, dimensiune și textură unică. Când tragi oală finită, poți obține un material foarte durabil, așa că oala te va servi de mulți ani.

Pentru a utiliza o oală de lut pe stradă și în locuri cu o scădere dramatică a temperaturii, suprafața trebuie tratată cu glazură specială. De asemenea, va ajuta la menținerea umezelii în sol și va proteja sistemul radicular de uscare.

Și structura poroasă a vasului vă permite să saturați solul cu oxigen și să salvați florile din putrezire. Dar este mai bine să nu puneți astfel de vase în lumina directă a soarelui, solul se va usca mult mai repede.

Vasele metalice forjate arată incredibil de elegant și elegante. Dar este important să vă amintiți că metalul se încălzește rapid în lumina directă a soarelui, așadar este mai bine să puneți astfel de paturi de flori la umbra și în zilele fierbinți de vară să nu-l lăsați fără udare constantă.

Dintre toate materialele de mai sus, puteți face o oală în aer liber pe cont propriu. Rezultatul depinde de imaginația, simțul culorii și abilitățile de lucru. Paturile de flori din exterior arată armonios dacă sunt făcute din același material și în aceeași schemă de culori. Din această cauză se dovedește o compoziție bine concepută și elegantă.

Deci chiar și din gunoi inutile, cum ar părea, puteți face o lucrare reală a artei țării sau a unui obiect de artă. De exemplu, din anvelope puteți crea obiecte decorative originale: paturi voluminoase, lebede, vase. Cauciucul este un material foarte flexibil și maleabil care poate lua orice formă fantezie. dar Pneurile importate sunt mai bune în scopuri decorative.Anvelopele de uz casnic sunt mai rugoase, deci e mai greu să lucrezi cu ele..

Cele mai ușoare paturi opționale din anvelopă - vopsiți anvelopa, acoperiți-o cu sol și flori de plante înăuntru. Anvelopa auto frecat poate fi transformată dincolo de recunoaștere, că nici vecinii nu vor ghici că materialele originale erau o anvelopă veche.

dimensiuni

Dimensiunea unui vas de stradă depinde direct de zona unui parcel sau de o zonă separată, care trebuie să fie completată cu flori proaspete.

Un vas mare și voluminos într-o zonă mică va atrage o mulțime de atenție și va arăta necorespunzător și prea intruziv. Un mic pat de flori pe o secțiune lungă se va pierde și va arăta neclar. Cel mai important, oala ar trebui să sublinieze frumusețea site-ului.

Mărimea și locația vasului depind de alte plante de pe amplasament. De exemplu, este mai bine să instalați oale mari în aer liber, lângă copacii înalți înalți, precum și ghivecele de miniatură și ghiveci de lumină lângă arbuști.

Pentru ghivece mari aveți nevoie de două sau trei tipuri de plante. Pentru vasele de flori mici, în apropierea căilor de grădină, violetele sunt minunate. Aceste flori nemaipomenite, luminoase și mici sunt ideale pentru decorarea scărilor, a locurilor de joacă și a balcoanelor.

Dar rolul principal este jucat nu numai prin dimensiune, ci și prin culoarea ghiveciului stradal.

culoare

Nu alunga revolta de culori a curcubeului. Designerii oferă să aleagă nuanțe liniștite pentru peisajul stradal, astfel încât peisajul să nu fie plin de culori strălucitoare și să nu fie supraîncărcat cu elemente inutile. Culorile prea saturate vor iesi din imaginea de ansamblu a site-ului. În mod ideal, culoarea ar trebui să fie combinată cu plante, tulpini sau muguri și să se potrivească aspectului general al terasei sau curții deschise.

Este mai bine să alegeți o paletă ușoară de calm: bej, măsline, cremă, menta, teracotă sau nuanțe maro. Astfel de culori pot fi combinate cu ușurință între ele și pot crea compoziții interesante și frumoase. La urma urmei, sarcina principală este de a accentua frumusețea și sensibilitatea florilor plantate.

De asemenea, o opțiune interesantă - combinarea culorilor contrastante, de exemplu, a vazelor negre și albe de aceeași compoziție. Dar este mai bine ca vasele de stradă să fie făcute din același material și să aibă o formă similară.

formă

Vasele pot avea o formă simplă și complexă. Versiunea clasică a unui vas rotund, dreptunghiular sau hexagonal arată plăcut și adecvat din punct de vedere estetic pe orice locație.Ghivece de diferite forme și dimensiuni pot crea o singură compoziție unică.

Și chiar cele mai ciudate forme pot fi create de mână. De exemplu, un vas sub formă de melc sau de animale va arăta foarte original și atractiv în zona din apropierea rezervorului. Principalul lucru este să se potrivească cu forma și stilul oalei și să se potrivească designului general al site-ului.

Stil și design

Terasele de flori și paturile de flori nu sunt doar pentru plantare, ci servesc și ca un accent, ajutând la adăugarea strălucirii și atractivității parcelei de grădină. Ele pot avea o altă formă, dimensiune și culoare, dar designul lor va completa și va decora compoziția peisajului de grădinărit în designul peisajului.

Dintr-o varietate de opțiuni diferite, ochii se împrăștie: vase clasice, antice, avangardiste, mobile și staționare. Și cel mai dificil este aspectul corect al compozițiilor de pe site.

Ca decor puteți folosi fragmente de oglindă, monede, margele, pietre mici, scoici, lacuri de unghii. Fiecare detaliu și element pot fi fixate cu clei de construcție sau rășină epoxidică.

Această opțiune va fi un adevărat zbor de fantezie.Frumos, puteți combina diverse obiecte mici: monede, butoane, bucăți de vase sau plăci ceramice și o varietate de modele de mozaic.

Și pentru a da o textura interesantă pe suprafața oală, poți să așezi zidurile cu frunze, flori sau flori subțiri de copaci. Dupa colorare toate elementele vor arata grozave si atractive.

Puteți decora un vas de sticlă într-un stil marin din pietre de mare colorate, scoici și margele de sticlă. Ghivecele cu un mozaic de vitralii, ceramică și pietricele arată elegant și delicat. Și vasele de răchită din răchită, subliniază atmosfera romantică pe teren.

Dar a acorda o atenție deosebită decorării ghivecelor nu este cel mai important lucru. Decorul principal al oricărei grădini de flori este peisajul și frumoasele flori bine întreținute.

Care este mai bine să alegi?

Pentru fiecare oală, trebuie să alegeți plante diferite: mărime, muguri de flori, culoare, înălțime și tip de tulpină.

La alegerea culorilor trebuie să țineți cont de câteva caracteristici:

 • sistemul radicular al plantei ar trebui să fie mic, deoarece va fi limitat de mărimea vasului stradal;
 • florile trebuie să fie nepretențioase în îngrijire și rezistente la umezeală sau uscăciune a solului;
 • erect și plante ample sunt ideale;
 • este mai bine să alegeți plantele care înfloresc pe tot parcursul sezonului sau să le combinați pentru a crea un efect de înflorire continuă;
 • Plantele nu trebuie să se teamă de schimbările de temperatură.

Sfaturi

O mare varietate de vase de flori pot fi fabricate din cutii de lemn, sticle de băut, butoaie, mâncăruri etc. Dacă decideți să creați cu mâinile propria oală în vrac, este necesar ca oalele finite să fie tratate cu un antiseptic și acoperite cu lac sau uscat cu ulei. De asemenea, în loc de vasele de exterior, puteți folosi ghivece de cameră rezistente la temperaturi extreme.

Pentru vase de stradă și țară, este mai bine să alegeți plante diferite care înfloresc toată vara. Cel mai potrivit este să nu depășească 50 cm înălțimea plantei. Următoarele plante sunt potrivite pentru cultivarea în vase în aer liber:

 • geranium - îngrijire îngrijită și foarte frumoasă în floare. Budi au culori diferite și se vor bucura de vară.
 • Asteri și Dahlias - pot fi plantate într-o oală în culori diferite. Un tufiș luminos se va ridica la primul îngheț.
 • Pitic sau mijlocie - ideal pentru ghivece mici și mici.
 • panseluțe - pot fi plantate numai pe marginea exterioară a vasului și se completează cu aranjamente florale cu vopsele suplimentare.
 • Lobelia - are flori delicate mici de culoare alb, albastru sau roz. Uita-te minunat atât individual cât și într-un grup cu alte plante.
 • Ageratum - pompele albastre și albe delicate decorează bogat un tufiș mic.
 • gălbenele - Grădinari preferați pentru nemulțumire, înflorire abundentă și culori însorite.
 • petunie - foarte capricios pentru cultivare, dar arata grozav in vase de strada, atat separat cat si impreuna cu alte flori.

Formarea compoziției se bazează pe culoarea și mărimea mugurilor. În vasele concrete, puteți să plantați trei tipuri de flori care se întâlnesc bine. De exemplu, ghazan, Ursinia dimorfică și pitic. De asemenea, alături de flori puteți aranja dalii. Flori înalte sunt mai bine să planteze în apropierea casei, și anuale mici - în centrul grădinii. Pentru ghivecele înalte, este mai bine să alegeți plante agățate de bufon: lobelia, begonia, petunia, clopotnita, tunbergenia și fuchsia.

Înainte de a planta plantele trebuie să pregătească un vas. La baza vasului este necesar să umpleți stratul de drenaj: lut expandat sau pietricele fine. După aceea, capacitatea vasului este umplută cu sol pregătit. Solul fertil, perlitul și vermiculitul sunt mai potrivite pentru acest lucru, acesta din urmă va furniza plante cu umiditate și minerale.

Exemple frumoase și opțiuni

Amforele în amonte pentru plantele în aer liber arată foarte bine pe orice locație din țară. Vasele din plastic au o varietate de nuanțe și pot fi considerate ca o decorare a site-ului. Nu va fi dificil să alegeți opțiunea potrivită dintr-o varietate de nuanțe și forme pentru orice stil

Vasele de flori cu iluminare din spate reprezintă o idee funcțională excelentă pentru o dachă, în timpul zilei compoziția arată ca o grădină de flori cu flori și noaptea iluminează locul. Desenele fantastice din vase de beton si originale sub forma de busturi cu flori arata foarte originale si amuzante si pot deveni o adevarata atractie pe site.

Cuburile de ciment pot fi o decorație extraordinară pe site, dacă compoziția este completată cu flori proaspete. Designul vaselor de plastic vă permite să le plasați oriunde.Și chiar diapozitivele obișnuite din plastic vor decora orice gard.

O opțiune interesantă este obținută din copaci tăiați și ciocăne vechi putred. Dar nu plantați flori direct în tăietura de lemn. Florile nu vor supraviețui mult timp datorită umidității ridicate, iar copacul se va prăbuși rapid.

Este mai bine să puneți oala înăuntru și să tratați suprafața copacului cu o soluție specială care va proteja împotriva umidității ridicate.

O decizie interesantă și îndrăzneață este de a decora peretele casei pe stradă cu cutii de lemn multi-colorate cu flori.

Obiectele vechi și aparent inutile pot fi folosite pentru a crea o ghiveci de flori. Și orice înregistrare veche poate deveni o oală originală, dacă vă puneți puțină imaginație și putere.

Astfel, este posibil să dăm o viață nouă lucrurilor vechi. Orice lucru aparent de grădină poate fi decorat și folosit pentru a decora site-ul. Ca exemplu - găleți vechi ruginite. Chiar și gălețile mici de culori strălucitoare sunt foarte bune pentru aranjamentele de flori. Un scaun vechi nesigur, poate fi baza unui aranjament frumos de flori. Pe lângă cizmele vechi de cauciuc care au fost deja uzate.

Pentru a vă face propriul ghiveci de flori, consultați acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor