Design peisagistic al unei case de țară: trăsături, idei și exemple de implementare

Fiecare proprietar al unei case de țară ar dori ca proprietatea sa să pară atrăgătoare și originală. Dar nu este suficient doar să alegi o bună clădire și materiale decorative, să gândești asupra construcției și a aspectului, să pună în aplicare planul în întregime. Este important să aveți grijă ca designul peisajului din zona adiacentă să corespundă pe deplin gustului dvs. și tendințelor actuale de modă. De asemenea, nu ar trebui să creeze disconfort atunci când se află într-o anumită zonă.

Caracteristici speciale

Designul peisagistic al unei case de țară are câteva aspecte-cheie:

 • plante verzi;
 • peluze;
 • specificitatea ajutorului;
 • compozitii arhitecturale;
 • rezervoare (artificiale și naturale);
 • iluminarea complexului spațial creat.

În apropierea clădirii principale și chiar la o anumită distanță de aceasta va trebui să se construiască o linie de compoziție comună, care implică un complex de lucrări la scară largă. Puteți face design-ul site-ului în mod independent și prin a vă îndrepta către profesioniști. Alegerea depinde de abilitățile personale și de capacitățile financiare.

În orice caz, decorarea spațiului din jurul casei este supusă legilor generale care trebuie luate în considerare atunci când se monitorizează activitatea specialiștilor.

Secvența de lucru

Primul pas trebuie în mod necesar să fie formarea de desene și planuri pe hârtie. Teritoriul este împărțit în zone funcționale, care pot fi aranjate calm și în fragmente care cauzează probleme sau dificultăți.

drenaj

Cauza principală de deteriorare a peisajului sau scăderea zonelor individuale de pe amplasament este acțiunea apelor subterane, este cu ei și se luptă cu drenajul. De asemenea, el trebuie să rezolve problema colectării precipitațiilor și a apei topite. Este relativ ușor să sapi un șanț cu propriile mâini, dar se întâmplă că trebuie să creați structuri subterane. Apoi, fără ajutorul constructorilor profesioniști nu pot face.

Atunci când un proiect este elaborat, este necesar să se ia în considerare instalarea sistemului de canalizare, a conductei de gaz și a conductei, astfel încât apele subterane și solul să nu fie înfundate.

scrimă

Atunci când sistemele de comunicații și de drenare sunt pregătite în întregime, trebuie să aveți grijă să asigurați zona.

Nu este necesar să puneți o barieră simplă de la gard, luați în considerare următoarele opțiuni:

 • caramida de caramida;
 • gabionul cu deșeuri din construcții;
 • gard de piatră de înaltă calitate;
 • ochiuri de plasă;
 • utilizarea unui profil metalic;
 • structuri forjate;
 • spațiile verzi;
 • carcase din beton armat.

Fiecare dintre aceste abordări are puncte forte și puncte slabe, le puteți combina chiar și cu altele și puteți folosi mai multe bariere în același timp. De exemplu, este permisă oprirea unei grătare de la vecini într-o dachă, un perete de cărămidă putând fi plasat din partea stradală, iar arbuștii decorativi pot fi utilizați pentru a delimita paturile din grădină și zonarea spațiului. În plus, puteți chiar să le combinați într-un singur loc, blocurile de beton trivial sau podele ondulate vor fi mult mai interesante dacă plantele frumoase sunt plantate în apropiere.

Desigur, trebuie să selectați cu atenție o combinație și să faceți o alegere conștientă, imaginându-vă imediat ce va fi rezultatul final.

Cea mai corectă soluție pentru crearea unui gard viu va fi să cumpărați răsaduri în pepinierele profesionale, atunci puteți fi siguri de calitatea lor și nu vă temeți că semințele nu vor crește și nu se vor rădăcina în timpul necesar.

Amintiți-vă că și coniferele cu creștere lentă pot crește cu 10 până la 30 cm într-un an, ceea ce poate provoca neplăceri. Nu plantați copacii sub fire și oriunde pot interveni.

peluză

Pentru a face o gazon, trebuie să decideți înainte de începerea lucrărilor de excavare. Luați în considerare utilizarea viitoare a sitului în ansamblu și caracteristicile peluzei din beton. Dacă doriți să creați o terasă sau să pregătiți o platformă pentru jocurile pentru copii activi, acestea vor fi două teritorii diferite, soiurile și calitatea plantelor trebuie alese în mod specific.

Atunci când obiectivul principal este de a crea o gazon nemaipomenit, care nu necesită întreținere continuă, combinația optimă este amestecul de iarbă, care include:

 • păiuş;
 • îndoit;
 • iarba de iarba

Cu ajutorul acestor culturi, este ușor să se proiecteze atât o zonă relativ mică, cât și un teren foarte mare.

Când știi cu siguranță că vor exista animale în casă care vor trebui să meargă, cel puțin o parte din teritoriu va trebui să fie amenajată pentru o peluză sportivă. Se distinge prin rigiditate și densitate și va transfera cu ușurință impactul mecanic al animalelor de companie.

Formatul în limba engleză (teren) este optim pentru decorarea zonelor care ar trebui să fie cât mai atractive posibil. Și acolo, unde se cade umbra plăcută din copaci și în cazul în care băncile sau chioșcurile sunt, de obicei, prevăzute să se odihnească, este necesar să se plaseze peluze de grădină peisaj.

Grădină de flori

Doar gazonul de pe întreaga parcelă din jurul casei pare a fi plictisitor și inexpressiv, indiferent cât de greu încerci să-l faci mai nobil și mai rafinat. Crearea unei grădini de flori ajută la corectarea situației. Pentru a decora aspectul site-ului sunt capabile de trandafiri standard, care arata bine atat sub forma de tapeworms si ca parte a diferitelor compozitii.

Pasul inițial va fi utilizarea subtipurilor plângând ale acestui grup, care sunt atârnate cu genuri din mici forme arhitecturale.

Combinația de culturi anuale și bulbose vă va permite să obțineți rapid și ușor un pat de flori care va înflori toată vara.

Dacă doriți ca grădina de flori să vă mulțumească de mulți ani, ar trebui să acordați atenție acestor opțiuni:

 • alpine slide;
 • mixborder;
 • rockeries.

Lilac este ideal pentru decorarea site-urilor în fața caselor de lemn, este utilizat pe scară largă în pregătirea oricărei compoziții în stilul clasic.

Zona de recreere

Nu există canoane speciale în crearea zonelor de recreere, puteți alege în mod flexibil atât dimensiunea spațiului, geometria sa, cât și funcțiile specifice.

Crearea unui foișor este atractivă deoarece acest design va fi:

 • simplu;
 • nu prea intruziv vizual;
 • funcțional complet.

În această cameră, vă puteți retrage, puteți savura o ceașcă de cafea sau puteți discuta cu cei dragi. Și când oaspeții vin la casă, nu este mai puțin plăcut să se adune acolo în timpul sezonului cald. La crearea arborilor puteți folosi lemn, cărămidă, metal și chiar sticlă. Alegerea formelor geometrice este realizată relativ ușor de modele mari și rotunjite, triunghiulare și pătrate.

Dar trebuie să țineți cont nu numai de propria dvs. gust, ci și de particularitățile designului teritoriului în ansamblul său, conceptul ales.

Dacă nu vă place ideea unui foișor, puteți folosi terasa, pentru care o zonă plană, bine luminată de soare, este pusă deoparte.O condiție prealabilă este acoperirea suprafeței cu dale, parchet sau clincher, altfel imaginația dvs. este aproape nelimitată atunci când decorați un patio.

În cele mai multe cazuri, terasa nu este completă fără:

 • bănci;
 • corpuri de iluminat;
 • masă relativ mică;
 • ghivece de flori.

Instalarea unui șemineu în aer liber nu se justifică întotdeauna și, dacă este dificil să se ia decizia corectă, este mai bine să solicitați ajutor de la designeri experimentați.

Variante ale proiectelor moderne

În proiectarea zonelor suburbane moderne pot fi utilizate ca proiecte gata, precum și principiile generale ale diferitelor stiluri, care sunt flexibly adaptate la situația specifică.

Formatul clasic include întotdeauna:

 • paturi de flori cu o geometrie clara;
 • predominanța unghiurilor drepte;
 • corectitudinea strictă a formei fiecărui copac și chiar a unui tufiș.

O impresie de lux va fi creată chiar dacă plantați plantele în paturi înalte sau în recipiente aranjate aleatoriu. Decorarea cu timp redus este potrivită în mod special pentru oamenii creativi și extraordinari, deoarece se bazează pe crearea unor plantații de formă neobișnuită.

Varietatea proiectelor posibile este foarte mare: există combinații bazate pe anvelope vechi, containere și băi care nu mai sunt necesare în casa dvs.

Formatul "rural" este adecvat în special într-o zonă mică pe care vor să o umple cu plante. Caracteristica obligatorie este utilizarea materialelor naturale pentru formarea de piste și crearea de desene decorative.

Orice grădină, elemente ale căror elemente sunt făcute în același stil, este tematică. Deseori există motive marine, referiri la designul țării sau la exotismul oriental.

Indiferent dacă construiți o cabană sau rafinați zona din jurul cabanei, este foarte important să aveți grijă de baie. Acesta joacă un rol important atât în ​​planul de igienă, cât și în cel de wellness, beneficiile vizitării băii sunt mult mai extinse decât efectul de a face o baie.

Când există copii în casă, asigurați-vă că aveți un loc de joacă. Nu vă limitați la diapozitive și la nisip, dacă spațiul permite - creați case cu caractere fabuloase, chiar și în cea mai modestă parte a leagănului.

Noi proiectăm sub zonă

Designul de peisaj trebuie să corespundă în mod necesar zonei ocupate. Deci, în zonele de dimensiune 5, 6, 8, 10 hectare, puteți planta copaci unici, ei vor deveni centrul semantic al compoziției.

Există doar două cerințe cheie: absența defectelor externe și a aspectului impecabil în orice anotimp al anului. Cel mai adesea ele folosesc fie culturi conifere, fie arțaruri, stejari și tei.

Gardul în zonele mici nu ar trebui să fie ridicat. Stilul geometric este cel mai eficient mod de utilizare a spațiului disponibil. Facilitățile auxiliare și facilitățile tehnice se mută în partea de nord a teritoriului, în același loc puteți să plantați un singur copac, ceea ce va ajuta la slăbirea vânturilor reci.

În cazul în care zona este de 10 hectare, puteți utiliza deja o parte din teritoriu sub gazon sau creați paturi de flori solide. Există, de asemenea, posibilitatea de a instala chioscuri și saune, care sunt recomandate pentru a completa culturile de alpinism. În plus, puteți crea grădini chiar în stil japonez sau colțuri "sălbatice" în mod deliberat.

Când zona atinge 12, 15 sau 20 de acri, varietatea mișcărilor de decorare crește și mai mult.

Vor fi posibile următoarele opțiuni:

 • un iaz miniatural cu sau fără o cascadă;
 • alpine slide;
 • terasă completă.

Când teritoriul casei învecinate este de 26, 30 hectare, este chiar mai greu să alegi soluția optimă decât într-un spațiu mai mic. Faptul este că există deja prea multe opțiuni și trebuie să aveți o gândire spațială pentru a face alegerea corectă.

Ne adaptăm la teren

Indiferent de zona disponibilă, o mare problemă este terenul neuniform, prezența unor diferențe pronunțate. Va fi lung, costisitor și impractic să lupți direct, să vărsați solul în unele locuri sau să-l rupeți și să-l exportați altora. Ar fi mai corect să batem defectele existente, să transformăm aspectele negative ale terenului în meritele sale.

Când zona este acoperită de dealuri minore, este recomandabil să fixați pantele lor cu gabioane.

De sus, sunt organizate balcoane, culturile preferate în care sunt:

 • saxifrage;
 • pearlwort;
 • periwinkle (orice subspecie);
 • varza de varza;
 • stonecrops.

Râurile și gropile se concentrează în mod inevitabil pe apa topită și pe toate precipitațiile. Pentru a rezolva problema este ușor dacă creați un iaz,care este înconjurată de plante și flori perene, va fi bine să plantați sălcii plângând. Pe panta sunt destui case de gradina si cabane. Această caracteristică este de asemenea corectată în modul cel mai simplu: trebuie doar să plasați pașii direct în pământ.

Cel mai adesea, scările merg în direcția grădinii de rocă, iazului sau sunt aduse la casele situate în mijlocul sitului.

Pantele de pante diferite, dealuri și depresiuni oferă adâncime vizuală în zone limitate. Dacă o grădină mică este împărțită în două terase, ea devine vizuală mai voluminoasă și mai spațioasă, deoarece spațiul poate fi împărțit în părți prin garduri din arbuști sau paturi de flori terase.

Dar nu toți oamenii se bucură de această abordare, uneori este mai bine să folosească metode alternative. Este necesar să se scurgă zonele joase, să se înalțe și să se întărească râurile.

Pentru o secțiune îngustă, designul pe mai multe niveluri poate fi considerat una dintre cele mai bune opțiuni.

Cu o lățime de 15-20 de metri, este recomandabil să distingem trei fragmente cheie:

 • rezidențial (va exista o casă);
 • alocat grădinii și grădinii;
 • destinate amplasării de anexe.

Fiecare bloc ar trebui să fie izolat, ar trebui să i se dea claritate externă, astfel încât granițele să fie vizibile imediat. Încercați să nu lăsați fragmente care ar fi goale. Corectarea efectului coridorului ajută la plantarea la începutul și la sfârșitul teritoriului unei creșteri diferite, dar asemănătoare în geometria și culoarea copacilor. Cea mai mare dintre ele este mai bine să planteze la sfârșit, astfel încât pentru fiecare observator spațiul părea mai scurt. Dacă, la început, este imposibil să plantați un singur copac dintr-un anumit motiv, trebuie să plasați mai mulți copaci în colțul îndepărtat.

Este frumos să pună obiecte strălucitoare, atrăgătoare, cum ar fi un foișor înconjurat de flori selectate special sau un decor de grădină bogat colorat în fundal. O modalitate frumoasă de a extinde spațiul este grafica în grădină, în special situată adesea de-a lungul celei mai scurte părți. Dacă doriți, puteți să o alternați cu flori.

Zonele înguste mai bine decorate în stilul minimalismului, oferind o casă suburbană și împrejurimile sale restrânse, este destul de laconică. Este recomandabil să intrăm în situația mormanelor în vrac, a compozițiilor oglinzilor, a obiectelor decorative din sârmă.Zonele de înaltă tehnologie au un aspect nestandard, în cazul unor obiecte similare din metal și din sticlă exterioară, sunt adecvate produsele din lemn natural.

Grădina, grădina și paturile de flori trebuie așezate pe partea însorită, iar casa trebuie făcută sub forma unui dreptunghi întins în lungime. În cele mai înguste segmente ale casei au pus o fatadă pe stradă, cu excepția cazului în care nu există trafic activ pe acesta. Apoi, casa ar trebui să fie plasată în mijlocul teritoriului și să înainteze copacii care vor absorbi gazele de eșapament și vor reduce zgomotul.

Exemple frumoase

 • Exemplele reale de proiectare peisagistică a unei case de țară aproape întotdeauna includ verdeață, permițându-vă să creați un aspect plăcut și să îmbunătățiți microclimatul pe teritoriu. Una dintre cele mai bune soluții este utilizarea unei compoziții cu plante conifere de diferite dimensiuni (viermi). Acestea sunt aduse mai aproape împreună pentru a accentua continuitatea spațiului, pot fi folosite ghivece de piatră și căi de piatră mici. Este important ca plantele să nu se ascundă de la vederea casei însăși și să nu interfereze cu dezvăluirea avantajelor sale estetice vizuale.
 • Există o opțiune în care culturile de conifere (cum ar fi arbuști întinderi întinși în sus,și "perne") sunt folosite pentru a încorpora atât casa, cât și pistele și sunt plasate în jurul perimetrului gazonului, în loc de o bordură de piatră. În acest caz, este de dorit să se umbrească o clădire din cărămidă cu tonuri diferite de verde, dar nu se recomandă utilizarea tonurilor de culoare mai variate și mai bogate.
 • Designerii de peisaj încearcă adesea să decoreze pridvorul casei cu ajutorul compozițiilor simetrice. În imagine puteți vedea cum arată florile decorative din plantațiile distribuite de-a lungul înălțimii care înconjoară nu numai pridvorul, ci și calea căptușită cu o piatră multicoloră.
 • Ferestrele forjate la intrare sunt combinate în mod spectaculos cu un covor gros de culori moderat de roșu. Pentru a face decorul floral să arate mai frumos și nu estompat, se recomandă utilizarea peluzei din iarbă densă.
 • Casă țărănească cu o grădină poate arăta foarte neobișnuit. Paturile fantastice, marginite de o piatră roz, arată foarte atrăgătoare pe fundalul pistelor de culoare verde otrăvitoare. Un pas bun ar fi, de asemenea, utilizarea de cutii de lemn săpate în pământ, fiecare dintre acestea ar trebui să fie umplut cu plante monocromatice.
 • Zona mare a unei case de tara, care ocupa o suprafata mare, poate fi acoperita cu aranjamente de iarba si flori rotunde, fiecare dintre ele avand doua nivele - exteriorul este scazut si destul de ridicat in centru.

Oportunitățile pentru zonele de înregistrare din jurul casei de țară sunt foarte mari. Dar pentru a obține un rezultat bun, profesioniștii recomandă să dedice toți artiștii interpreți sau executanți detaliile planului lor.

Gândiți-vă la ce aveți nevoie și cât timp veți petrece, îngrijindu-vă orașul. În funcție de aceasta, luați decizia finală. Luați în considerare modul în care se pot schimba prioritățile în câțiva ani.

Pentru a afla cum să creați un design peisagistic frumos al unei case de țară, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor