Munte de pin în design peisaj: exemple frumoase

 Munte de pin în design peisaj: exemple frumoase

Muntele pin este o plantă ornamentală foarte populară și ocupă o poziție de lider în formarea designului peisajului. O varietate mare de soiuri și forme vă permit să o utilizați în proiectarea oricărui stil de planificare a zonei.

Caracteristici speciale

Pinul montan este o plantă de conifere a pădurii din familia pinului, având un sistem puternic de rădăcină și un fund vertical care se extinde adânc în jos.

Acele de ac cresc în pachete de două până la cinci bucăți, coroana are ramificații mari, iar coaja este predispusă la frecare.

Înălțimea exemplarelor înalte este de 3-4 metri, care este semnificativ mai mică decât înălțimea altor tipuri de pini.De exemplu, pinul negru "Fastygiata", utilizat de asemenea în formarea designului peisagistic, are o înălțime de 7-8 metri, cu un diametru al coroanei de trei metri, iar înălțimea pinului scoțian ajunge uneori la cincizeci de metri.

Speciile de arbuști de pin de munte cresc la doi metri, speciile târâtoare și pitic au o înălțime care nu depășește un metru. Coroana unei plante poate fi desprinsă, întinsă, umbrelă, piramidală și ovoidă-plictisitoare. Habitatul pinului montan se află în sudul și centrul Europei.

Avantaje și dezavantaje

Pinul de munte completează perfect orice combinație decorativă datorită următoarelor avantaje:

  • rasa se caracterizează prin eliberarea abundentă de fitonicide și uleiuri esențiale, datorită cărora are proprietăți de vindecare, calmante și tonice, comparabile cu efectele terapeutice ale cedrului și ale molidului albastru;
  • instalația este rezistentă la îngheț și tolerează scăderile de temperatură, ceea ce face posibilă utilizarea acesteia în orice zonă climatică, cu excepția Nordului Extrem;
  • nemulțumirea pinului montan, precum și rata bună de supraviețuire a lăstarilor tineri, face posibilă plantarea acestei specii în zonele aride cu soluri goale;
  • Un aspect estetic, cu o mare varietate de forme de coroană și dimensiune a copacilor, atrage merituos designerii și vă permite să întruchipați cele mai curajoase decizii în proiectarea site-ului.

Dezavantajele speciilor includ intoleranța la poluarea aerului crescută și umbrirea excesivă a terenului.

Soiuri de pin de munte

În proiectarea designului peisajului sunt folosite mai multe soiuri, diferite în dimensiune, formă a coroanei și conurilor, precum și în aspectul acelor.

Varella

Acest soi este reprezentat de arbuști ornamentali cu o coroană densă sferică. Înălțimea unei plante adulte poate ajunge la un metru și jumătate. Diferențele dintre lungimea acelor tânăr și cel vechi creează un efect neobișnuit: coroana arată pufoasă și bine îmbrăcată.

Datorită toleranței mari la secetă, copacii acestui soi sunt adesea utilizați pentru a proiecta pantă stâncoasă și un tobogan alpin mare.

Acele rigide acelea întunecate arată bine pe fundalul peluzei și al compozițiilor de piatră.

Iarnă de aur

Acesta este un arbust care atinge o înălțime de un metru, și are o coroană sferică șic.

Planta foarte spectaculoasă, dobândind o nuanță de aur în perioada de toamnă și oferind spațiului un aspect festiv.În timpul iernii, arbustul devine centrul compoziției peisajului și transformă considerabil aspectul plictisitor al sezonului rece, iar conuri mici de culoare maronie închisă adaugă copacului estetica și piatra.

În timpul verii, acele au o nuanță de smarald bogată și conferă combinației peisajului un aspect elegant. Adesea folosit pentru a compune compoziții de conifere, atunci când face rockeries și ca un gard viu.

Planta este rezistentă la vânt și combinată în mod armonios cu roci verde și verde.

Pinus mugo gnom

Este reprezentat de un arbust cu creștere lentă, care în patruzeci de ani crește la o înălțime de doi metri și nu necesită o monitorizare constantă a formei coroanei și corecția sa regulată.

Acele au o culoare verde închis și se disting prin capacitatea lor de a străluci și străluci în soare. Aceasta oferă copacului un aspect festiv și animă vizibil peisajul.

Gnom se îmbină perfect cu structurile de piatră și poate fi plantată în balcoane, grădini de rock, mixere de conifere, precum și pe loggii și terase deschise. Acest soi este considerat cel mai rezistent la influența mediului extern agresiv și a stratului de zăpadă intens.

Pinus columnaris

Ea are o coroană în formă de conul și ace răsucite curbate, care conferă ramurilor un aspect solemn și elegant. În timpul perioadei de înflorire, anterele inflorescențelor masculine dobândesc o nuanță galben strălucitoare, ceea ce face ca arborele să fie elegant și neobișnuit.

Acest soi nu tolerează spații întunecate și nu este recomandat pentru plantare în zone climatice calde și aride. Acesta aparține unor specii în creștere lentă și atinge o înălțime de trei metri peste câteva decenii.

Pini de foarfece bine și poate fi folosit atât ca un element unic plantate și în compozițiile de grup.

Pinus mopuri

Are o coroană groasă în formă de emisferă și se amestecă armonios în designul grădinii. Plantele sunt rezistente la îngheț, dar nu pot suporta umbra deloc. Plantați în zone deschise și bine luminate.

Acele au o culoare verde închis, pe care este clar vizibil un raid albastru. Datorită stabilității coroanei, copacul nu necesită un tratament riguros și complex.

Poate fi folosit pentru decorarea grădinilor și grădinilor.

Pinus mugo mughus

Este un pin semi-pitic târâtor și este utilizat pe scară largă în formarea frontierelor și a gardurilor vii. Arată armonios atât în ​​compoziția mixerelor de amestecuri de conifere, cât și în combinațiile de grupuri mixte.

Ei bine, revigorează peisajul și rezistă perfect capacului de zăpadă. Un copac adult are miniaturi de culoare maro închis și este adesea folosit în designul grădinilor rock. Plantele din acest soi au nevoie de udare suplimentară și nu tolerează umbra.

Pinus ophir

Este o plantă de arbuști pitic. Are o coroană foarte luxuriantă, dobândind o culoare galben strălucitoare în timpul iernii și umbrește în mod eficient alți conifieri veșnic verzi

Creșterea maximă a arborelui este de 80 de centimetri, planta este foarte sensibilă la poluarea aerului urban și este mai potrivită pentru decorarea zonelor suburbane.

Pinus mugo pumilio

Este un arbust scăzut, cu o înălțime maximă de un metru și jumătate și o coroană de răspândire bogată.

Se taie bine și este ideal pentru decorarea compozițiilor mixte cu prezența plantelor de foioase. "Pumilio" are ace scurte rigide, care cresc sub forma unei cupole și au un aspect foarte neobișnuit.

Pinus mugo chao-chao

Este cea mai mică specie de pin de munte. O plantă adultă ajunge abia la o înălțime de cincizeci de centimetri.Coroana verde luminos are o formă regulată emisferică și este ideală pentru formarea unei frontiere și în designul grădinilor de rock.

Litomysl

Acest pin de munte altoit pe shtambe este foarte popular pentru designul grădinii în stilul japonez, precum și pentru formarea ecosistemelor alpine diapozitive.

Planta este după cum urmează: pe un trunchi lung și subțire este o coroană sferică de formă corectă, cu ace pufoase, verde închis.

Dimensiunea acestui copac pitic nu depășește 30 de centimetri. Planta este considerată a crește lent și adaugă doar trei centimetri pe an.

Pentru plantare, se recomandă utilizarea solurilor argiloase sau a solurilor acide.

Arborele este nemaipomenit și adesea folosit pentru decorarea sediului.

Opțiuni interesante

Muntele pin este un element important în designul peisajului. Datorită varietății soiurilor și a nuanțelor, planta poate fi atât o figură centrală, în jurul căreia se compune compoziția, cât și o acțiune organică a combinației formate anterior.

Combinația clasică de conifere, speciile de foioase și heather vor transforma orice zonă și nu vor necesita cheltuieli mari.

Congelator Mixborder: coroana pufoasă a unui pin de munte acționează ca un element secundar al compoziției și subliniază severitatea formelor de molid elegante.

Armonie de pietre și ace diversifică peisajul și face o dachă elegantă.

Munte de pin în formă de o singură aterizare la înregistrarea de gradina de rock va fi centrul de atenție și decora teren.

Apropierea de plantele cu flori mari dă compoziției un aspect elegant și romantic.

Muntele pin este soluția perfectă pentru crearea stilului. "Bonsai".

Un copac cu o coroană piramidală este perfect pentru designul gazonului.

Muntele pin este un element universal de design peisagistic. Planta nu afectează negativ alte specii. Poate fi plantată atât în ​​spații clasice de grădină, cât și în compoziții exclusive.

Acest pin este destul de nepretențios în îngrijire și are un efect benefic asupra corpului.

Pentru a afla cum să plantați un pin de munte și cum să aveți grijă de el, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor