Cum de a alege o iarbă artificială de înaltă calitate și frumoasă?

Iarbă artificială - o alternativă la vegetația naturală. Poate fi amplasat oriunde, utilizându-l pentru a decora podele, mobilier, zone de interior și de recreere, precum și arene de sport. Pădurea sintetică nu este călcată și rămâne atractivă pentru o perioadă lungă de timp, și cel mai important - în condiții de siguranță.

Caracteristici speciale

Primul gazon artificial a fost inventat pentru a proiecta stadioane sportive. După toate, după cum știți, iarba viu, fiind supusă unui impact fizic constant, nu este capabilă să-și mențină aspectul original, prospețimea și integritatea. Și adesea este doar călcată în jos și trebuie să umpleți "petele goale" rezultate pe peluză.

Anterior, înainte de crearea vegetației sintetice, au crescut iarba specială, mai rezistentă, care totuși nu a putut rezista tuturor activităților sportive.În plus, a necesitat o îngrijire deosebit de scumpă și cultivarea a făcut mult efort și a fost extrem de consumatoare de timp.

Cu toate acestea, cu 50 de ani în urmă, au găsit o soluție la această problemă sub formă de nailon, iar gazonul a fost foarte asemănător cu covorul. Acum, instalarea rulourilor nu a fost dificilă și ar putea fi efectuată atât în ​​arene închise, cât și în arene deschise. Și cel mai important - în zonele în care iarba reală nu este în măsură să supraviețuiască. Nu este surprinzător faptul că designerii de peisaje au acordat atenție acestei acoperire, deoarece grădinăritul natural nu a fost posibil peste tot. De exemplu, în cazul în care copiii sau animalele de companie se joacă în mod constant, precum și în locuri umbroase.

Iarba artificiala moderna este fabricata din polietilena si polipropilena. Acestea sunt tipuri rezistent de materiale plastice care pot rezista sarcinilor grele. Trebuie remarcat faptul că dispozitivul unei peluze nu este identic cu diferitele mărci, deși practic nu diferă unul de celălalt.

Pe măsură ce popularitatea învelișului sintetic a crescut, domeniul său de aplicare a crescut semnificativ:

 1. Decorarea serelor și a serelor: se dovedește un fel de potecă verde.
 2. Ca o podea curată pe terase sau balcoane.
 3. Zona verde din jurul piscinelor.
 4. Crearea unei zone de siguranță în apropierea locurilor de joacă pentru copii sau a locurilor de joacă.
 5. Ferestrele, locurile de joacă de vară în cafenele și restaurante, precum și la diverse expoziții.
 6. Decorarea zonelor inestetice din clădirea rezidențială.

avantaje

Întrucât inițial iarba artificială a fost furnizată special pentru terenurile de fotbal, ea are o serie de avantaje tehnice indiscutabile. Nu are nevoie de îngrijire specială, este rezistentă la murdărie, pământ și raze ultraviolete directe. În funcție de scopul pentru care a fost așezată gazonul, are următoarele calități pozitive.

Înregistrarea locurilor de joacă pentru copii:

 1. Puteți juca toată ziua fără limită de timp. Live gazon înseamnă nu mai mult de două ore de jocuri sau evenimente sportive cu privire la regulile de funcționare.
 2. Cu instalarea corectă a umezelii de acoperire în acesta nu este întârziată. Modificările temperaturii aerului nu afectează de asemenea starea ierbii. Cu alte cuvinte, covorul nu depinde de vreme sau de sezon.
 3. Stratul de primăvară are o funcție de absorbție a șocurilor și reduce încărcătura sistemului musculoscheletic.Este mai puțin traumatizantă atunci când cade pe ea și nu lasă nici o abraziune atunci când alunecă.
 4. Acoperirea este întotdeauna uniformă și netedă, ca în cazul în care câmpul este ușor umed. Acest lucru face posibilă o joacă confortabilă și jocuri sportive.

Atunci când facem teritoriul zonelor rezidențiale și peisajului:

 1. Procesul de înregistrare durează foarte puțin timp. Pentru a crește un gazon bun, trebuie să semănați iarbă, să fertilizați, să faceți apă și să efectuați alte proceduri de întreținere. Este nevoie de timp și de cost. Sintetica nu are nevoie de toate astea.
 2. Puteți amplasa zone în care plantele cresc greu sau nu supraviețuiesc. De asemenea, doar câteva zile puteți realiza orice proiect de peisaj și "crește" o peluză frumoasă.
 3. Nu este nevoie de cosit gazon, udare etc.
 4. Materialul este absolut sigur pentru copii și animale de companie. Nu emite substanțe nocive sau mirosuri și este ușor de curățat cu apă.

Și, în cele din urmă, gazonul artificial durabil. El nu zdrobeste, isi pastreaza forma, culoarea. Unii producători promite o durată de viață maximă de 20 de ani fără daune materiale critice.

deficiențe

Oriunde oamenii sunt înconjurați de structuri metalice, de sticlă și de beton, atât de mulți preferă o vegetație vii reală.

Iarba de plastic are și următoarele calități negative:

 1. Cu cât este mai scump materialul și cu atât mai greu este metoda de montare, cu atât mai mulți bani trebuie să plătiți. Se vor manifesta economii de la o iarbă nefolositoare, dar numai după un timp.
 2. Calitatea depinde de cost. Nu trebuie să vă așteptați ca materialul ieftin să difere în ceea ce privește aspectul excelent, rezistența la uzură și siguranța pentru ceilalți.
 3. Încălzirea Deși fibrele nu se estompează atunci când sunt expuse la lumina directă a soarelui, ele sunt supuse căldurii. Unii proprietari au raportat că temperatura panzei este în măsură să crească la 60 de grade și să dăuneze disconfortului.
 4. Pășunile false nu pot fi reciclate întotdeauna. În acest caz, ele poluează mediul. Prin urmare, înainte de a cumpăra, trebuie să fii interesat de producător cu privire la modul de procesare și eliminare a bunurilor.

tipuri

Planta artificială diferă în funcție de dispozitiv, de modul de funcționare și de funcționalitate. Prin urmare, prin alegerea acesteia, este necesar să se ia în considerare în ce scop va acoperi acoperirea.

Există mai multe tipuri de acoperiri:

 1. Nezasypnoy. Este folosit ca un element exclusiv decorativ pentru designul peisajului cât mai aproape posibil de acoperirea cu iarbă. Dacă vă plimbați activ pe o astfel de peluză, lamele de iarbă sunt zdrobite, uneori scoase, ceea ce încalcă aspectul estetic al stratului de acoperire.
 2. Poluzasypnoy. Această acoperire are un substrat cu fire din plastic. În timpul instalării, acestea sunt acoperite cu nisip din cuart. Datorită bazei de cauciuc a substratului, apa nu se acumulează în stratul de acoperire. Cel mai adesea folosit pentru finisarea terenurilor de joacă, vile, pentru podele în complexe sportive sau în zone de recreere.
 3. Sedimente. Această vizualizare este concepută pentru locații cu mulțime mare de oameni sau terenuri de fotbal. Acest lucru se datorează faptului că miezul de cauciuc și nisipul sunt situate între fibre, ceea ce reduce forța de frecare și prelungește durata de viață a țesăturii. Vilele în sine sunt fabricate din polipropilenă densă. Fillerul de gazon este format din polimeri spumati.

De asemenea, iarba diferă în înălțimea lamelor de iarbă și a scopului. Lawn este decorativ și special. Primul este folosit în designul peisajelor, peisajului și camuflajului. Special este proiectat pentru arene sportive și locuri de joacă.Pentru diferite sporturi diferă în densitatea pânzei și înălțimea ierbii.

Sfaturi pentru alegere

Pentru a alege corect, urmați aceste sfaturi:

 • Puteți cumpăra iarbă artificială pe Internet, direct de la producător sau într-un magazin specializat. Atât aceste, cât și celelalte metode au avantajele lor. Prin achiziționarea produsului în magazine, produsul poate fi vizualizat și atins. Dar pentru a inspecta întreaga gamă, va trebui cel mai probabil să vizitați mai multe magazine. Magazinul online are o gamă largă de produse, dar acestea pot fi luate în considerare numai după livrare. Există riscul de a fi înșelați. Prin urmare, înainte de a efectua o achiziție, trebuie să vă familiarizați cu garanția și metodele de returnare a banilor.

Este necesar doar să cumpărați o peluză de la producătorii și vânzătorii de încredere, înainte de a merita revizuirea recenziilor clienților pentru a evita înșelăciunea.

 • Tehnologiile moderne fac posibilă crearea de iarbă aproape identică cu vegetația naturală. Atunci când alegeți între producătorii străini și cei locali, trebuie să vă bazați pe certificate și recenzii ale clienților.Deoarece atât aceștia, cât și ceilalți nu sunt inferiori unul de celălalt în calitatea produselor fabricate.
 • Înainte de a cumpăra un gazon, este necesar să examinați toate modelele disponibile în domeniu. Asigurați-vă că acordați atenție la ceea ce arată covorul și la ce este făcut. Greu de a atinge și gazon strălucitor, cel mai probabil, se referă la branduri ieftine și este cel mai potrivit pentru design decorativ.
 • Ne uităm la ce înălțime și grosime a pardoselii. De asemenea, ce umplutură este folosită: granule de nisip sau cauciuc. Pula lungă și pufoasă este potrivită pentru etanșarea oricăror defecte. Dar, cu cât este mai mare iarba, cu atât este mai mare valoarea ei.

Atunci când efectuați o achiziție, trebuie să solicitați vânzătorului să arate certificatul de calitate și să emită o garanție. Pentru a nu fi înșelat și să nu cumpere bunuri de calitate inferioară. Modele populare de gazon artificial:

 1. Vanilla Grass.
 2. "Pennisetum".
 3. "Papyrus".
 4. "Coada Fox."
 5. "Lime".

Cum de a stabili?

Tehnologia de montare a unei role de iarbă artificială nu este la fel de simplă pe cât pare la prima vedere. Pentru a dura o lungă perioadă de timp, stilul trebuie să fie corect, mai ales dacă se decide să puneți pânza pe mâini.

Principalul lucru este să pregătiți temeinic suprafața la care va fi atașat materialul. Înainte de a începe să lucrați, trebuie să calculați cu exactitate zona și să determinați forma, apoi transferați rezultatele într-o rolă. Astfel, numărul minim de cusături și deșeuri.

Pregătirea bazei

La bază au mai multe cerințe de bază:

 1. Lipsa de gunoi.
 2. Suprafață netedă.
 3. Dacă este pământ, atunci ar trebui să fie densă, să elimine friabilitatea.

Astfel, lucrarea începe cu un loc complet de curățare. Îndepărtați buruienile și alte vegetații inutile prin mijloace mecanice sau chimice. Este important să îndepărtați toate resturile care pot deteriora integritatea stratului de acoperire. În cazul în care fundația este lut, atunci, în același timp, ne aliniem suprafața, umplem gropile, umplem găurile cu sol. După toate aceste manipulări, am întărit terenul.

Se recomandă verificarea poziției orizontale a bazei cu un nivel al laserului. Valoarea optimă: de la 3 la 6 mm înclinare pe 1 metru. Această valoare este deosebit de importantă atunci când se pune un rulou pe beton. Dacă există nisip în zonă, atunci trebuie eliminat.Apoi condensați rezervorul deschis și puneți pe acesta un strat de drenaj.

Excesul de îndepărtare a umidității

Pentru a proteja suprafața gazonului de acumularea de lichid, de exemplu, în timpul ploii sau zăpezii, este necesar să se asigure ieșirea acestuia. Fluidul poate să se scurgă și să rămână direct sub bandă. Pentru a evita un astfel de rezultat, aranjați drenajul la o adâncime suficientă.

Această sarcină se ocupă perfect de substratul gazonului de pietriș mic și mediu. Înainte de a începe o rola cu iarbă, ar trebui să umpleți această zonă cu apă pentru a identifica zonele de slăbire a solului. Dacă se găsesc, atunci ar trebui adăugat teren în acest loc.

sprijin

Sub fiecare bază se face substrat propriu, constând dintr-un număr diferit de straturi.

Beton bază:

 1. Plante artificiale.
 2. Materialul geosintetic.
 3. Beton armat.
 4. Pietriș 20 și 40 mm.
 5. Geotextile.
 6. Nisip.
 7. Geotextile.
 8. Strat de sol precompactat.

Baza de pietriș și nisip:

 1. Plante artificiale.
 2. Granit de proiecții 1 și 5 mm.
 3. Pietriș 5 și 20 mm.
 4. Geotextile.
 5. Nisip.
 6. Geotextile.
 7. Strat de sol precompactat.

Baza de pietriș:

 1. Sâmbătă sintetică.
 2. Suport din cauciuc de cauciuc.
 3. Proiecții mici de granit.
 4. Pietriș mare.
 5. Geotextile.
 6. Strat de sol precompactat.

Aceste exemple sunt date pentru lucrări decorative profesionale sau pentru proiectarea terenurilor de sport. Numărul de straturi poate fi redus dacă încărcarea pe gazon este mică.

Instalarea de iarba artificiala

 1. Luați rola și relaxați-vă într-o direcție. Vilele au fost înclinate într-o singură direcție.
 2. Am așezat panza exact pe cap, dar dacă marginile sunt curbate, atunci facem o suprapunere de până la 10 cm.
 3. Permitem materialului să se așeze pentru o zi, astfel încât să se descompună complet, iar defectele minore ale ierbii vor dispărea.
 4. Este necesar să tăiați ruloul în mijlocul suprapunerii cu un cuțit sau cu foarfece de papetărie folosind o riglă și o cretă.
 5. Tragând marginile celor două pânze, verificați cât de strâns se potrivesc împreună. Distanța dintre ele nu trebuie să depășească 1 mm.
 6. După aceasta, conectăm marginile cârpaților cu un capsator de tensiune sau o bandă de legătură. Instrucțiunile trebuie să specifice metoda de conectare.

Înainte de a fixa peluza pe pământ, adormim nisipul sau peleții din cauciuc. Această procedură se efectuează numai pentru umplerea și uneori pentru jumătate de umplere a speciilor de iarbă. După aceea, fixăm muchiile cu cleme de grădină, sârmă, șipci sau cuie.

Sfaturi utile pentru a facilita munca:

 1. Aplicați un adeziv bicomponent pe banda de legătură este mai bine cu o mistrie cu dinți (3-5 mm). În acest caz, adezivul exces nu va ieși pe panza.
 2. În procesul de lucru, praful nu trebuie lăsat să cadă pe bandă, frunzele și deșeurile (butașii) se vor lipi.
 3. Pe margini proaspete, trebuie să puneți un obiect greu astfel încât să apucă mai bine.
 4. Este mai bine să distribuiți nisipul și granulele cu o grămadă, o mătură sau o semănătoare.

Instalarea corectă este o garanție că gazonul artificial va dura mult timp.

Cum să ai grijă?

Instalarea corectă este importantă, dar la fel de importantă este îngrijirea corespunzătoare a stratului de acoperire.

Nu sunt necesare instrumente speciale, iar procesul în sine durează puțin:

 • Odată la fiecare șapte zile aveți nevoie pentru a pieptene gazon, acest lucru va ajuta perie. Este necesar ca umplutura să fie distribuită în mod uniform, iar cârligul a rămas pufos și a crescut.
 • În toamnă, este necesar să curățați zilnic frunzele căzute cu o greblă ușoară, astfel încât calitatea ierbii să nu se deterioreze.
 • Iarba de iarbă crește rar prin gazon, deoarece previne textilele. Cu toate acestea, uneori se poate face drum între plăci, prin podea sau mai aproape de perete. Prin urmare, perimetrul trebuie să fie încadrat în plinte.Dacă, totuși, buruienile sunt observate, ele trebuie eliminate.
 • Obiectele subțiri, guma de mestecat, bucățile de țigară pot deteriora în mod semnificativ integritatea stratului de acoperire.
 • Pe acoperire nu se poate merge în pantofi contaminate cu sol sau iarbă naturală. Pantofi interzise, ​​de asemenea, cu vârfuri.
 • La locurile de joacă pentru copii sau în locurile în care animalele se plimbă, acoperirea poate fi tratată cu substanțe bactericide speciale aprobate.
 • Zăpada sau înghețul pot fi curățate numai cu o mătura sau cu alte unelte sigure. Este mai bine să le curățați atunci când aerul se încălzește și se topesc zăpada și gheața, pentru a nu deteriora gramada.
 • În vremea caldă și uscată, gazonul trebuie să fie umezit cu apă.
 • Cel puțin o dată la șase luni, este necesar să se adauge umplutură proaspătă pentru a evita deformarea structurii.
 • Planta artificială nu are nevoie de tunsoare.

opinii

Mulți cumpărători sunt preocupați de prietenia cu mediul înconjurător a unor astfel de produse. Cu toate acestea, în prezent există modele care pot fi reciclate din nou. Clarificați acest punct când cumpărați.

În general, clienții sunt mulțumiți de calitatea de acoperire. Cheltuit la achiziționarea și instalarea de bani se plătește off.Deseori există opțiuni atunci când iarba artificială este combinată cu plantele vii.

Exemple frumoase

Datorită caracteristicilor sale, iarba artificială are o distribuție largă în diferite direcții. În special, acesta se găsește adesea într-un domeniu precum designul peisajului.

De asemenea, iarba este folosită pentru decorare: terenuri de joacă pentru copii, zone de recreere (parcuri), terenuri de fotbal și de sport.

 • Câmp de fotbal. Pentru o lungă perioadă de timp, acoperirea cu iarbă naturală în câmp a fost singura opțiune. Cu toate acestea, îngrijirea pentru el a fost dificilă, iar în timpul funcționării, învelișul a fost inevitabil deformat. Prin urmare, sa decis înlocuirea gazonului natural cu fibre sintetice alternative. Astfel a fost creată prima peluză de nylon, care avea caracteristici excelente, a acoperit complet pământul, izolându-l astfel. El a fost înlocuit cu materiale mai simple și mai ieftine pentru fabricarea materialelor din polietilenă. Acest plastic supraviețuiește bine în climatul rusesc și se caracterizează printr-o durată lungă de viață și rezistență mare la uzură.

Culoarea stratului de acoperire poate fi amestecată: verde cu o margine roz sau chiar albă.Puteți face literalmente o astfel de acoperire oriunde, dar din nou solul este izolat, motiv pentru care pământul nu are oxigen.

 • Interiorul. Faceți camere și clădiri, utilizați un covor special. El poate avea o varietate de culori. Covorul similar se potrivește perfect practic în orice interior și diferă în mod nemilos. Acoperirea are o culoare verde naturală.

Iarba din plastic poate decora orice zonă cu probleme și poate să-i ascundă de ochi sau să facă un accent luminos și neobișnuit. De asemenea, iarba poate fi emisă unele elemente de interior.

 • Zona suburbană. Cumpărați un gazon pentru zona suburbană, trebuie să vă concentrați nu numai pe costuri, ci și pe moale și elasticitate. De exemplu, materialul din propilenă. Cu aceasta, puteți aranja cu ușurință scările, dar nu este destinat reciclării. Alegerea culorii este mai bine să oprești alegerea produselor cu o nuanță opacă și naturală. Vor dura foarte mult timp. Lamele de iarbă de 7 mm înălțime, lungimea rolei de 25 m, culoarea este de obicei verde. Acesta poate fi așezat ca un covor decorativ, dar este supus unei încălziri puternice.
 • Design peisagistic. Iarna sintetica - doar o poveste pentru designeri, pentru ca nu este necesara luarea in considerare a specificitatii terenului si a tipului de sol.În plus, aceste modele pot fi de culori diferite, ceea ce vă permite să experimentați cu ele. Înălțimea grămezii este de 20 cm, lungimea rolei este de 25 cm. Culoarea poate fi roz, roșu sau altul.

Pros - într-o culoare strălucitoare și neobișnuită și îngrijire simplă. Dar culoarea se estompează destul de repede.

 • Finisarea podelei. Un astfel de covor poate imita structura unui gazon natural și vă ajută să vă creați un colț verde sau un loc unde puteți juca (de exemplu, golf) în casa dvs. Înălțimea grămezii este de 5 mm, lungimea unei role este de 25 cm. Culoarea este naturală, verde. Sigur pentru persoanele cu alergii, fără alunecare.

Peluza din plastic este creatura de mâini umane. În ciuda unor deficiențe, aceasta este în general o opțiune excelentă pentru o mare varietate de scopuri. De asemenea, vă permite să creați soluții interioare neobișnuite care nu ar fi posibile cu iarba live.

Cum sa alegi iarba artificiala, vezi urmatorul videoclip.

Modul în care procesul de a pune o iarbă artificială, a se vedea următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor