Cum sa faci un gazon cu mainile tale: caracteristici de instalare

 Cum sa faci un gazon cu mainile tale: caracteristici de instalare

În rândul locuitorilor de vară, mai puțini și mai puțini rămân cei care nu ar folosi o peluză pe parcelele lor. Totul abordează soluția problemei în moduri diferite: unii frânează un gazon verde lângă gazebo, alții se potrivesc cu gazonul pentru jocurile copiilor, iar alții consideră că se învecinează frumos cu patul de flori. Vom înțelege cum să lucrăm pe teren cu propriile sale mâini.

Caracteristici speciale

Semințe și roșii - acestea sunt principalele soiuri de peluze. Primul este de obicei mai frumos, mai durabil, mai luxos, dar necesită și o mulțime de bani. Al doilea este mai modest, dar simplu atunci când creează - ar trebui să fie gata să cumpere și să pună corect.Vă salvați de la așteptarea lăstarilor de iarbă, îngrijire, udare, deși în același timp pierdeți bucuria de ao crea. Gazonul tău este gata după o așezare, deși vă va costa destul de mult.

Înainte de a lua o decizie, trebuie să decideți cu privire la tipul de gazon. Opțiunile sunt următoarele: parter, sport, parc, maur, universal.

 • Parcul de gazon - iarbă matasoasă, mată și strălucitoare. Acoperirea frontală, de regulă, proprietarii nu le permite să meargă, deoarece plantele sunt foarte delicate și susceptibile la daune. O astfel de gazon este situat în țara în apropierea casei, paturi de flori sau tobogane alpine pentru scopuri decorative.
 • sport - dimpotrivă, o opțiune destul de practică. Este însămânțat cu vegetație, care tinde să se refacă rapid. Serveste pentru jocuri pentru copii, situata in apropiere de gazebos, banci, fantani de tara. Sarcina pe iarbă nu este frică.
 • Parcul gazonului nu la fel de durabil ca sportul, dar nu la fel de obraznic ca pământul. Amestecul de iarbă, care alcătuiește gazonul, este selectat astfel încât să puteți merge de-a lungul acestuia, dacă nu alergați și nu vă rotiți, apoi mergeți desculți.În acest caz, iarba nu este afectată în mod special.
 • Pământul maur - aceasta este o pajiște elegantă. Ierburile de aici sunt culese înflorite. Deci, veți obține un covor parfumat și luxos: flori de copac, California mac, laureat, daisy, zhivuchka. Pe splendoarea maurului este bine să faceți plajă.
 • universal - gazon cu aplicații largi. Nu este șters, iarba nu este încrețită, în același timp este și o frumoasă zonă cu vegetație deosebită. Poate fi folosit atat la umbra cat si la soare.

Tipuri de design

Pentru a face un gazon neted, trebuie să te uiți la iarba verde obișnuită creativ și cu imaginație. Convingând leneș că gazonul este vegetația, care trebuie doar să fie cosită uneori, va șterge imediat totul. Acordați atenție îngrijirii serioase a gazonului verde, care va deveni frumos numai după o îngrijire atentă a acestuia.

Luxos aspectul gazon în fața casei, dacă în mijlocul unui gazon verde pentru a aranja o grădină de flori. Fundalul de iarbă verde va fi o încadrare minunată a patului de flori și va porni paleta sa elegantă. În acest caz, grădina de flori trebuie să se învecineze cu o bandă de pământ gol sau cu o graniță decorativă, astfel încât gazonul să nu devină un pat de flori.

În general, rezidenții de vară trebuie să lucreze foarte responsabil cu marginea gazonului. Este tăiat de o lopată, și este mai bine, dacă este pe un model. O crestătură de 3 cm este creată la subțire, care este umplută cu mulci. Peluza trebuie să aibă o configurație clară. Grosimea bine îngrijită face peluza mai decorativă, solemnă.

Maeștrii de design peisaj oferă gust de diluat "lac verde", cu accente luminoase. De exemplu, pentru a forma pete de narcise, zambile, forsythia. Mulți proprietari de acri ca specimene unice de copaci ornamentali sau arbuști pe gazon. Acesta poate fi thuja, ienupăr, mini-cypress, spirea, hortensie. Aici trebuie să ridicați copii care să fie combinate între ele.

Pe gazon, este bine să puneți o cale grațioasă de-a lungul marginii sau centrului. Calea va accentua individualitatea estetică a gazonului. Decuparea diferitelor forme pe peluza - cercuri, pătrate sau modele complexe - a devenit o tendință la modă. Admiratori de figuri unice cosulează pe peluzele de iarbă, frunze cu paturi de grădină, stele și modele mai subtile.

Ce iarbă să planteze?

Pentru a obține o peluză sănătoasă, sofisticată, mai multe generații de crescători au filtrat diferite soiuri de vegetație pentru a crea o peluză perfectă.

Cerințele pentru iarba de iarbă sunt:

 • ele trebuie să crească într-un singur loc de mulți ani;
 • să fie rezistent la frig;
 • au o rată dinamică, măsurată de creștere a frunzelor tinere;
 • nu suferiți de tunsori permanenți;
 • au un centru scăzut, aproape de pământ, de înclinare;
 • nu produceți lăstari lungi.

Acestea sunt tocmai acele proprietăți pe care pădurea subțire și roșie o posedă - o combinație perfectă pentru o peluză de parchet plină de smarald.

Pentru o peluză sportivă, recoltează cereale, care sunt obișnuite să crească fără umiditate, precum și păpădie și albastră.

Pentru a obține o gazon parc, ei semăna păiuș de oaie, păstrăv trestie, poge de plante, iarbă de secară, timothy. Acestea sunt toate ierburi care iubesc umbrele, care cresc lent, care nu necesită tăiere frecventă. Într-un gazon universal, un amestec de varietăți diferite de păiuș roșu și albastru este bine stabilit.

Opțiuni de cazare

Când alegeți un loc pentru o peluză în țară, este important să vă gândiți nu numai la dvs., ci și la gazonul dvs. verde. La urma urmei, trebuie să crească, așa că trebuie să țineți cont de structura solului și de "cererile" plantelor. De exemplu, gazonul englez este logic pentru a sparge în fața casei, are nevoie de un loc de joacă bine luminat, umbrit nu va funcționa.În general, orice iarbă va avea nevoie de soare, chiar dacă este periodic, altfel culturile nu vor da culoarea verde saturată.

Este perfect acceptabil să seamă gazonul lângă o casă privatădoar nu aduceți culturi aproape de pomi fructiferi. Plantațiile mari aspiră toate substanțele nutritive din sol. Iarba nu are suficientă set de elemente necesare.

Dacă site-ul dvs. surprinde zonele cu o umiditate ridicată, aceasta va fi, de asemenea, o alegere problematică pentru un gazon. Va trebui să aranjăm scurgerea. Amestecurile de iarbă nu tolerează solurile umede, rădăcinile lor încep să putrezească.

Terasele și alte schimbări de elevație la dacha nu sunt foarte potrivite pentru gazonul de gazon. Ele se vor întări, neted. Și, bineînțeles, nu ar trebui să formați o peluză la locul de parcare sau între poarta și casa, unde există o mișcare constantă de oameni. Pur și simplu va muri, pentru că și cea mai dură iarbă nu implică o încărcătură la care este călcată fără sfârșit. Ca ieșire, puteți lua în considerare opțiunea de a aranja căile de țiglă de-a lungul traseului printr-un gazon.

O fântână în mijlocul unei pajiști verzi va arăta fermecătoare.O fântână de gazon vă va scutura oaspeții cu o perspectivă de smarald și va impulsiona fluxurile de apă. Picăturile strălucitoare care cad pe verdele verde al gazonului reprezintă un accent încântător pentru decorarea și recondiționarea site-ului.

Originalele adaptate pentru a semăna peluze chiar și pe acoperișul caselor de grădină. În acest scop, se construiește un stand special și se selectează plantele cu creștere redusă. Ecologiștii consideră că acoperișurile ecologice reprezintă o sursă suplimentară de oxigen și au un efect benefic asupra bunăstării umane.

Peluze pe acoperiș sunt practice în acele latitudini unde precipitațiile sunt frecvente. Aproape 70% din umiditate este absorbită de rădăcinile plantelor pe care le semănați în cap.

Cum să vă dezvoltați propriile mâini: instrucțiuni pas cu pas

Tehnologia de cultivare a gazonului de mână este destul de simplă, dar este foarte important să se respecte pe deplin toate regulile. Marcați performanța cu grijă săpătați solul pe un nivel plan. În procesul de săpat solul sub gazon pentru a fi perfect aliniat, curățat de pietre și rădăcini, precum și buruieni. Lupta rădăcinilor pe iarba ascendentă va fi mult mai dificilă. Toate arbuștiile inutile se răstoarnă. Dacă doriți să lăsați un fel de copac, aruncați cu atenție în jur.

Săpăturile se efectuează la o adâncime de 15 cm. Dacă solul este complet nisipos, diluează-l cu lut. Dacă lutul este opus, adăugați nisip. Ei bine "se amestecă" sub compostul de însămânțare a gazonului. Următorul pas este fertilizarea în continuare a solului. Adăugați cât mai mult din compoziția specială indicată pe ambalajul universal pentru gazon. Calculați concentrația în funcție de zona pe care ați planificat să o echipați. Apoi, ia un patinoar și bine tamped până site-ul sape. Nu depuneți efort suplimentar - treceți-le doar la suprafață.

O etapă foarte importantă - sămânța de iarbă. Dacă tot creșteți o peluză și nu răspândiți pe solul pregătit pentru sol. Este mai bine să semănați semințele pe vreme calmă, astfel încât să se așeze în sol în mod egal, în loc să zboare spre paturi sau paturi învecinate.

Cel mai bun moment pentru a marca site-ul este aprilie. Fa-o importantă, până când pământul este uscat. Trebuie să treacă cel puțin cinci săptămâni de la ouă la o însămânțare (ținând seama de faptul că au fost folosite erbicide), astfel că termenul de plantare este în primele două săptămâni ale lunii mai.

Suprafața după pregătire este slăbită cu o greblă. Pentru aranjarea optimă a gazonului, aplicați semanatoare speciale.Dacă un astfel de dispozitiv necesar nu este stocat, atunci vă puteți gândi la canistra în sine cu găuri. Semințele ar trebui să se întindă în strat gros, dens.

Deasupra semințelor, solul trebuie să fie turnat cu grijă, curățat, bătut din nou și udat cu "ploaie ușoară" cu o presiune slabă de apă. Primele lăstari apar de obicei după o săptămână. Când iarba se ridică la 5 cm, va fi necesar să țineți primul tunsoare. Apoi, veți tunde gazonul în mod regulat, în timpul sezonului ploios - mai des, în caz contrar, verde își va pierde farmecul.

În vara și toamna gazonul este hrănit. Acest lucru se poate face prin pulverizarea îngrășământului. Pentru a furniza aerului cu iarbă în creștere densă, acesta este străpuns, producând aerare.

Crestea gazonului autor nu se oboseste sa te multumeasca pe tot parcursul sezonului. Pentru efectul estetic, acesta poate fi decorat cu paturi de flori sau tobogane alpine. Elementul original al designului va fi o statuie sau o oală.

De asemenea, încercați să zdrobiți o grădină de legume lângă pajiște, cu ingrediente naturale frumoase - frunze de salată verde, busuioc, varză decorativă de liliac violet-liliac.

opinii

Opinii de gazon conține o varietate de opinii.Romantismii ar fi locul unde să se odihnească ochiul. Practicanții laudă iarba de gazon, care înfigă bine buruienile. Cei mai mulți sunt de acord că peluza nu este pentru leneș, ea necesită întotdeauna ceva lucru pentru a menține un gazon modest într-un stat estetic plăcut.

Se crede că este mai bine să alegeți amestecul obișnuit de plante verde, deoarece peluzele de flori nu poartă acea pace ca pe o platformă omogenă de smarald. Cu toate acestea, în acest caz, trebuie să aranjați cumva peluza.

Experți designeri de peisaj oferă în jurul marginilor luncii pentru a face o frontieră din material în vrac. Dărâmături de granit, pietricele, chipsuri speciale vor face. În această formă, gazonul va avea un aspect cultural finit și accentuat.

Acei proprietari ai site-ului, de la care sufletul solicită bloturi strălucitoare în imaginea generală, vă recomandăm paturi de flori mici cu plante elegante. Ei bine ilustrează tema cineraria, galbenele, saxifrage, ageratum. În tendința micilor iazuri din apropierea gazonului - apa și iarba dau naștere unui sentiment unic de pace.

Este corect să spunem că și comentariile negative despre "caracterul" gazonului au loc și pe forum.De exemplu, în cazul unei insuflări solide a solului, gazonul se scufundă adesea. Și cu irigarea prea agresivă, o parte din curățarea "scurgeri", după care se formează nereguli. Apoi, este necesar să replantați gazonul, practic pornind de la zero.

O anumită categorie de rezidenți de vară se plânge de cositori pe piața internă care nu apucă greu iarba. Dar tunsul perfect pentru gazon - principalul proces de întreținere. Participanții la forum ajung la concluzia că echipamentele de îngrijire a gazonului importate sunt mai bine utilizate. Și, cu siguranță, cu funcția de colectare a iarbă, astfel încât vârfurile tăiate să nu adune sudoare pe peluză cu o greblă.

Participanții la comentarii explică faptul că cositul constant de gazon și mersul pe acesta, chiar și în cele mai rezistente amestecuri de iarbă dă naștere la oboseală, iarba începe să se rădăcească mai rău, masa rădăcinilor "se micșorează". Prin urmare, autorii recenziilor subliniază că odihna este uneori pusă pe orice gazon. În acest scop, este foarte posibil să se permită ca partea de sol a iarbului să crească la 12 sau chiar 15 centimetri. La urma urmei, cositul este întotdeauna un mare stres pentru plante.

Exemple frumoase și opțiuni

Există o varietate de nedescris de variații pe tema defalcării originale a peluzei. Natura fantastică este foarte impresionată, de exemplu, de un stil atât de rafinat ca și japonezii.Pietrele sunt așezate pe suprafața smaraldului. Există o imitație a spațiului de perspectivă la poalele muntelui. Dacă instalați, de asemenea, lumini scăzute, acesta va da misterul și farmecul unei zone de iarbă obișnuite.

Lunca alpină pe locul unei peluze, acoperită cu pietriș, arată foarte luminos, festivă. Acest lucru amintește de un anumit fragment dintr-un basm introdus în realitatea grădinii-grădinii obișnuite.

O peluză omogenă în fața unei case de pădure cu creștere joasă sau alte arbuști, mai degrabă decât un amestec de "iarbă", arată neobișnuit. Designerii de peisaj caracterizează această opțiune ca o manifestare a stilului francez.

Mini-parcul pe gazon pare atractiv: bănci, paturi de flori, figuri de grădină. Se pare o alee din piața orașului, pe care se face o plimbare.

Ventilatoare de covor de gazon plantate iarba de diferite culori pe ele și pentru a atinge volumul său ideal. Apoi, formele originale sunt tăiate peste suprafața vegetației.

Pretentiozitate justificată - acesta este numele pentru o peluză, de-a lungul căreia se construiesc arbuști îngrijiți cu atenție în formă de ursuleți de pluș, turnuri, bile imense.

Decorați efectiv gazonul nu este flori obișnuite și expuse în vase sau alte recipiente.Fiecare element poate fi decorat cu ceramică, compoziția se schimbă prin mișcarea subiecților.

Câștigă iarbă și din paturi verticale în fundal. De exemplu, un ecran realizat din trandafiri îndelungați sau doar un suport pentru iarba cretată curată arată uimitor.

Urmați liniile directoare pentru îngrijirea unui covor ceresc și vă dați o atmosferă de relaxare, confort, care va provoca numai emoții bune.

Cum să semănați gazonul conform tuturor regulilor, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor