Caracteristici ale designului peisajului unei grădini mici

Caracteristici ale designului peisajului unei grădini mici

O grădină mică este diferită. Se crede că o mică zonă lângă casă, plantată cu copaci, este chiar grădina. Nu totul este atât de simplu: poate fi spart chiar în apartament sau pe verandă în mai multe nivele.

Nu fi supărat în privința dimensiunii grădinii, puțin mai puțin costisitor, mai ușor de îngrijit pentru el și nu arată mai rău decît amenajarea peisagistică. Chiar și un spațiu mic poate găzdui un număr mare de copaci, arbuști și flori. Și dacă le aterizați corect, puteți extinde vizual teritoriul.

Cum să organizați?

Lucrul la proiectarea unei grădini mici este mai interesant decât a face o zonă mare.Fructele muncii tale pot fi văzute imediat, fără a mai aștepta ani de când cresc copacii. Și, cel mai important, este frumos să o faci singur. Este necesar să se țină cont doar de anumite caracteristici ale spațiului miniatural.

O grădină mică se poate pierde pe fundalul unei case mari. Pentru a evita acest lucru, este izolat prin ridicarea solului.

O movilă mică, bine formată în jurul casei, reduce importanța clădirii și permite grădinii să atragă atenția.

Fiind implicat în proiectare, trebuie amintit faptul că obiectele trebuie să fie comparabile cu dimensiunea locului. Nu aglomerați instalațiile pe scară largă. Trasee, leagăne, bănci, terase sunt construite cu o preferință pentru materiale ușoare. Ca un decor este mai bine să folosiți garduri vii și arbuști. Surorile de surori trebuie să fie abandonate, va provoca un sentiment de izolare.

Este bine să aplicați tehnicile unei grădini sălbatice și neglijate într-o zonă mică. Sunt trucuri, nu adevărata revoltă a buruienilor.

O abundență de spații goale arată rău în zonele mici, însă suprasaturarea este inacceptabilă, totul trebuie plantat și construit armonios.

Selectând vegetația pentru grădină, ar trebui să țineți cont de creșterea acesteia, deci este preferabil să plantați copaci cu creștere mică și arbuști mici.Vițele nu ocupă mult spațiu, dispun de spații verticale de stăpânire, ziduri de mascare și garduri. Ar trebui să ridice plantele rezistente la iarnă, iar după iarnă nu va veni să crească goluri.

În centrul amplasamentului este mai bine să plasați un gazon verde proaspăt, înconjurat de o masă vegetală. Dacă plantați conifere (ienupăr, tis), veți face grădina atractivă chiar și în timpul iernii. Tupele trebuie diluate cu paturi de flori cu culori luminoase.

La intrarea în casă, de asemenea, puteți sparge paturile de flori. Dacă îi faci din diferite dimensiuni, vor crea vizual volum. Ar trebui să țină cont de sezonalitatea plantelor, acestea ar trebui să înflorească de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, înlocuindu-se reciproc.

Linii netede, de exemplu, căile de înfășurare, ajută la extinderea spațiului. Aceeași sarcină este rezolvată prin compoziții de flori împrăștiate între copaci și clădiri. Dacă direcționați căile în tufișuri, puteți crea efectul spațiului infinit.

Grădina este bine decorată cu elemente decorative sub formă de curenți, un iaz mic, o cascadă sau figurine de personaje de poveste. Pe chioscuri, pe pereții caselor, puteți să vă așezați flori cu flori, să aranjați compoziții de piatră și lemn, orice neregularități și aleatorie vor crea volum suplimentar.

Este mai bine să plantați flori mari luminoase lângă pereții casei și în zone îndepărtate, acest lucru mișcă vizual limitele sitului.

Selectarea stilului

Stilul preferat depinde de gustul gazdei.

  • Stilul obișnuit iubește totul în ordine. Liniile de-a lungul cărora paturile de flori sunt rupte trebuie să fie simetrice, căile sunt drepte, toate formele paturilor trebuie să fie corecte din punct de vedere geometric și să corespundă dimensiunii parcelei. Peluza și tufișurile trebuie să fie curățate cu ușurință.
  • Stilul natural vă oferă mai multă imaginație. Aici totul poate fi neuniform și raționalizat. Nu există linii drepte și geometrie clară. Puteți bate terenul natural și puteți crea diferite zone tematice.
  • Mini-grădină în stil japonez. Principiul său este mare în mic. Arborii miniaturali, asemănători cu giganții vechi de secole, pătrund într-un spațiu mic, un mic corp de apă imitând marea, înconjurat de roci-roci. Într-o astfel de grădină, figuri corespunzătoare de pagode, poduri și lanterne japoneze. Gemenii veșnici sunt selectați deoarece grădina japoneză simbolizează veșnicia.
Grădină în stil japonez
Stilul natural

Zona de recreere

De asemenea, trebuie să se țină seama de zona de agrement.Într-o grădină mică, o terasă mică arată bine, poate fi folosită pentru a servi masa în aer liber. Compoziția grădinii trebuie construită astfel încât, așezat pe terasă, întreaga zonă înconjurătoare să fie plăcută ochiului.

Ei bine, aranja o zonă de recreere sub forma unei mici curți. O masă cu o bancă și un leagăn mic va face. În apropiere se află un iaz cu un pod sau o cascadă. Într-un asemenea loc este simțită integritatea cu natura.

Compoziții verticale

Grădina mică nu are suprafețe orizontale. Modul de ieșire este simplu - trebuie să stăpânești pe cele verticale. Compozițiile de piatră - dealurile alpine, vă vor ajuta să îndreptați grădina în sus. Ele sunt mai bine amplasate în colțul îndepărtat, astfel încât să puteți aprecia imaginea generală a grădinii.

Pentru compoziții verticale paturi de flori multistage, paturi de flori cu anvelope, plante pe rafturi. Arcuțele, gardurile, grătarul de grădină, pereții arborilor sunt plini de verdeață.

Ei bine stăpânește înălțimea alpinistilor: struguri sălbatici, iedera, hamei, clematis.

Plantarea lor, ar trebui să ia în considerare starea de sol, umbra și alți factori.

Cu ajutorul tranșilor de alpinism, puteți decora arcul de deasupra bancului în zona de recreere și, continuând tema, aranjați compozițiile finite cu trandafiri în recipiente.

În zonele mici este bine să folosiți plantele în ghivece de flori.Dintre acestea sunt compuse diferite compoziții multi-nivel, care, dacă se dorește, pot fi întotdeauna schimbate. Vasele cu flori sunt atârnate bine pe pereții casei, sub tavanul verandei, pe terasă. În astfel de vase, pansamentele, begonia, petunia, fuchsia și purslane se simt bine. Puteți utiliza și plante de gradina, care au aterizat diferite soiuri de salata, castravete, sau chiar căpșuni.

copaci

Copacii din grădină se pot potrivi gustului proprietarului, dar trebuie avut în vedere că prin plantarea vegetației conifere, grădina va arăta în viață în timpul sezonului rece. Acest lucru nu înseamnă că în grădină există doar o minge. Puteți planta copaci frumoși înfloriți.

Clădită, fragilă, cu o coroană suculentă, copacii se potrivesc cu orice zonă mică. Dar iubitorii de copaci mari nu ar trebui să-și schimbe preferințele. Puteți pune un astfel de copac chiar în centrul terenului și puteți construi întregul design peisagistic, pornind de la acest frumos gigant. Zona de recreere, situată la portbagaj, va fi acoperită cu o umbră groasă, chiar și în cea mai tare zi. Cu un accent atât de puternic, întreaga grădină mică arată respectuoasă. Pe odihnă la umbra, puteți admira aspectul circular al întregii grădini.

Poteci de grădină

Când creați piese, puteți folosi orice material, atât ultra-modern, cât și natural (pietre, nisip, bucăți de copaci). Dar pentru un mic parcel, cum aceste căi sunt situate în grădină este de mare importanță. Calele de bobinare îndoaie spațiul și se uită mai mult, călătoria de-a lungul lor este mai lungă, din care grădina pare mai mare.

În cazul în care zona este clar vizibilă, trebuie să faceți traversele transversale și să lăsați vânturile longitudinale între paturi de flori și vase de flori, creând iluzia unui spațiu mare. Căile nu merg nicăieri în mod misterios. În acest sens, acestea ar trebui trimise la verde dens.

lac

Pentru a umbla de-a lungul căilor strâmbe ale unei grădini mici, nu era posibil să o rezolvi complet, este necesar să te gândești la distragere. Cu această sarcină orice suprafață de apă se descurcă bine. Ea fascinează, fascinează, este întotdeauna plăcut să o vadă în ea. Un astfel de rezervor va ocupa puțin spațiu, iar beneficiile acestuia sunt tangibile.

Vă puteți gândi la un mic iaz pe două nivele, împărțit de un pod sau o cascadă mini. În ceea ce privește zona din apropierea apei, este mai bine să se semene cu vegetație iubitoare de umiditate, să se pună cu pietricele mici (cu pietre mari, rezervorul va părea și mai mic).

Deci, cu ajutorul unor mici trucuri, puteți face un teritoriu nesemnificativ în imaginația unei persoane mari și importante, prin care puteți merge mult timp și puteți urmări foarte mult, de fiecare dată când descoperiți ceva nou. Aceasta este arta de a proiecta o mini-gradina.

Cum de a planifica un site mic, veți învăța din următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor