Design peisaj grădină: cum să vă proiectați site-ul?

În ajunul primăverii pentru rezidenții de vară cu experiență și începători, problemele legate de pregătirea unei case de vară și a unui teren pentru sezonul cald devin din ce în ce mai actualizate. Unii oameni se gândesc la modul de a vânt casa după iarna, alții - când pentru a începe pregătirea răsaduri. Dar absolut toată lumea se întreabă - cum să vă aranjați site-ul. Această întrebare nu este deloc inactivă.

Pe de o parte, componenta estetică este importantă, deoarece cabana este un loc de odihnă. Pe de altă parte, designul grădinii necesită o amplasare corespunzătoare pe amplasamentul plantelor. Lumină-iubitoare - în soare, umbra-iubitor - la umbra de copaci sau clădiri. Apoi, florile vor încânta decorarea lor luxuriantă, iar din paturi puteți aduna o recoltă bună. Cunoașterea elementelor de bază ale designului peisajului ajută la soluționarea mai multor probleme.

Caracteristici de design

Decorarea grădinii este un proces lung și laborios.Necesită o abordare serioasă și o succesiune de acțiuni. Ei încep întotdeauna prin alegerea unui loc pentru el pe site. Soluția corectă va oferi frumusețe, ușurință de îngrijire și plante fructifere. Considerat: lumina, calitatea solului, cartierul cu clădiri și multe altele.

După ce ați determinat locația, mergeți la dezvoltarea proiectului. Poate fi de diferite nivele de complexitate. În cazul în care site-ul nu este primul an, acesta are toate clădirile, spațiile verzi apar în mod regulat, atunci toată puterea și finanțele pot fi cheltuite pe designul grădinii.

Este mai dificilă situația în care site-ul a fost achiziționat de la alți proprietari și trebuie să fie complet adaptat pentru a vă potrivi gusturilor și necesităților.

Cea mai dificilă sarcină în ceea ce privește investițiile în timp și investiții financiare este terenul "gol", pe care nu a fost ridicat un singur obiect. Cu toate acestea, există un plus. Un astfel de site este o foaie goală pentru un designer, iar orice fantezie poate fi realizată pe el.

Indiferent de complexitatea proiectului - dacă zona suburbană este plină de la zero sau este o reproiectare, aspectul ar trebui să țină cont de trăsăturile, avantajele și dezavantajele terenului.

zonă

Evident, în zona de 6-8 hectare nu este deosebit de clar.

Este important să folosiți diferite metode de design peisagistic pentru a economisi spațiu și creșterea vizuală.

Forma de plotare

Poate fi pătrat, dreptunghiular, îngust și lung, triunghiular sau în formă de L. Designul fiecăruia implică mascarea defectelor, profitând de forme neregulate.

De exemplu, complotul în formă de L este împărțit cu succes în două jumătăți. O mare parte dreptunghiulară este împărțită în sectoare: o secțiune a formei universale corecte pentru lucrări și clădiri majore, iar speakerul va servi drept loc pentru amenajarea unei zone de recreere.

La proiectarea unui teren îngust și alungit, obiectivul principal este de a aranja plantațiile și elementele decorative astfel încât parcela să nu fie vizibilă prin.

teren

Suprafața topografică - câmpie sau altitudine, avion sau pantă - joacă un rol crucial. Condițiile de creștere a plantelor din diferite soiuri și specii variază dramatic cu diferențele de înălțime. Cei care se simt grozavi pe o altitudine de teren deluros, cresc slab in zonele joase si invers.

Influențează fertilitatea tipului de sol vegetal.O pământ bun ar trebui să fie "gras", moderat umed, moderat slab. Dacă există o mulțime de nisip, argilă, calcar, solul are nevoie de îngrășământ.

Uneori este absolut necesar să importăm sol negru pentru a forma un nou strat de pământ. Pentru solul uscat, este necesar în stadiul de planificare să se gândească la sistemul de alimentare cu apă și irigare.

geografie

Valoarea este zona climatică pe care este situat situl, deoarece este situat în raport cu punctele cardinale. Acest lucru afectează modul în care sunt amplasate arbuști și arbori, care vor acoperi plantele mai fragile de la vânturile din nord sau de la soarele ars de la sud.

Prezența obiectelor pe site

Preferințele personale sunt importante, dar există anumite reglementări privind sănătatea, incendiile și clădirile care necesită o aderență strictă. Fără acestea, chiar și cel mai frumos proiect de proiectare nu va primi aprobarea în instanțele relevante.

Normele reglementează nu numai plasarea de facilități rezidențiale și de afaceri, ci și amplasarea tufișurilor, pomilor în legătură cu utilitățile subterane. Distanța de la clădiri, căi și clădiri. Unele dintre articole sunt de natură consultativă, dar multe sunt obligatorii.

Planul completat trebuie să conțină informații detaliate despre modificările aduse site-ului, estimările și termenele limită de lucru

Diagrama prezintă toate obiectele principale și cele suplimentare din relație, inclusiv comunicațiile.

Estimarea costurilor

Rezolvarea problemelor pe măsură ce acestea sunt primite este un principiu proastă când vine vorba de costurile financiare. Partea vizuală și cea practică a proiectului de design pentru grădină trebuie să fie finalizată până la începutul sezonului de vară, deoarece precipitațiile reci și puternice nu sunt cei mai buni aliați pentru orice activitate în aer liber.

Este important să se calculeze în avans toți termenii, materialele necesare, plata pentru serviciile profesionale și cheltuielile mici. Furnizați un stoc mic de fonduri, astfel încât munca să nu fie suspendată din cauza lipsei de finanțare.

Umplând grădina

Poate că acesta este cel mai plăcut stadiu al designului. Când proiectul este gata, permisiunea a fost obținută, tot ce ai nevoie este achiziționat, rămâne să începi să aduci frumusețe pe site-ul tău. Este mai plăcut să admirați din foișor crearea înfloritoare a mâinilor.

zonare

Împărțirea grădinii în sectoare este un moment fundamental. Fertilitatea culturilor cultivate depinde de alegerea reușită a locului pentru paturi.În consecință, eficiența economică crește, deoarece legumele și fructele din casă sunt stocate aproape pe tot parcursul anului. Și este frumos când treburile din grădină dau rezultate bune.

Cele trei balene pe care se construiește grădinăritul fructuos sunt topografia terenului, compoziția solului și umiditatea acestuia.

Ameliorarea parcelelor

Nu toate schimbările înălțimii, versanții sunt potrivite pentru cultivarea legumelor, cultivarea fructelor și cultivarea florilor. Nu trebuie să spargeți o grădină sau o grădină de legume în zonele joase, râuri, în special înguste și extinse. Temperatura în ele este întotdeauna mai scăzută datorită stagnării aerului rece, iar solul este prea umed. În acest domeniu, plantele vor muri de îngheț sau putregai.

Planul plat este cel puțin supus fluctuațiilor de temperatură, are cea mai uniformă umiditate și compoziție a solului pe întregul amplasament. Odată cu apariția pantei, temperatura se schimbă la diferite înălțimi.

Fiecare 100 de metri în sus dă o scădere a temperaturii medii anuale cu o jumătate de grad sau grad. Aceasta pare a fi o diferență nesemnificativă, dar pentru unele plante poate deveni dezastruoasă chiar în primul ger.

Pentru cele mai multe plantatii, cea mai buna optiune nu este foarte plat, dar, de asemenea, nu destul de zona cu orientare spre sud-vest și sud-est.Partea inferioară a zonei va fi mai umedă, umbroasă și mai rece. Este mai potrivită pentru umbre-iubitoare și care necesită o mulțime de plante de umiditate.

Pe măsură ce se ridică, pământul se va usca și temperatura va fi mai mare. Începutul se va încălzi la soare mai repede și mai eficient. Din ce în ce mai mult, este convenabil să se planteze culturile de legume și fructe de pădure în funcție de nevoile lor la soare și apă.

Clima regiunii

În nord-vestul țării, panta cu partea de sud este considerată cea mai potrivită pentru livezile de fructe, luând mai mult spre vest decât către est. Pe versanții urali și sibieni, dimpotrivă, trebuie să alegeți partea estică pentru a vă proteja de climatul aspru. Zonele muntoase sudice, în orice zonă, au aceeași problemă - lipsa de umiditate. Suprafață optimă sau panta ușoară cu sistem de irigare.

Compoziția solului și a subsolului

Alegerea unui mediu adecvat pentru dezvoltarea sistemului radicular al plantelor este un loc de muncă pentru un specialist.

Dacă evaluarea inițială a sitului poate fi efectuată prin inspecție, atunci pentru a determina compoziția solului, subsolul și rocile subiacente necesită o analiză agrochimică.

Din fericire grădinari, tipul de sol nu este o propoziție.Fertilizarea, aratul sau formarea unui nou strat de sol negru astăzi sunt servicii accesibile, care sunt adesea folosite de proprietarii de grădini private.

Pământul bun este permeabil la apă și aer - are o structură liberă. Pentru cultivarea de culturi sunt potrivite: jos podzolic, argilos, nisip, compuși gri de pe pământ. Grădina este, de asemenea, ușor de creat în pădure-stepă, cu compoziție maro, castan și negru.

Nu trebuie să așteptați nimic bun de la argilă, argilă, moloz, nisip vărsat și soluri saline.

Nivelul umidității solului

Prezența apei subterane are un efect direct asupra acesteia. De obicei, acestea hrănesc plantele, dar dacă sunt prea aproape de sistemul de rădăcină, ele răcește solul, îl saturează cu sulfați și creează condiții nefavorabile pentru creștere. Distanța de apă subterană de la rădăcină trebuie să fie de cel puțin 2 metri..

Distanța de la suprafața pământului este privită din specie, varietate de plante și stoc. De exemplu, pentru mărturii pe un portaltoi pitic - 1-1,2 m, iar pentru un alt stoc este nevoie de cel puțin unu și jumătate de metri.

În plus, alegerea locației este afectată: unde va fi amenajată grădina, microclimatul întregului sitcaracteristicile biologice ale culturilor de fructe și boabe. Pe teritoriul nefolosit, vă puteți concentra pe indicatorii de plante. Dacă stejari, arțar, leguminoase sunt bine cultivate în apropiere, acesta este un loc bun.

Dacă aveți deja o casă de țară și o verdeață, pentru a reprograma grădina trebuie să alegeți locații bazate pe relația dintre obiecte și plante. De exemplu, pentru plantele care iubesc lumina, este important sa cresteti o gradina din fata in fata casei. Și în spatele locuinței, în umbra zidurilor, culturile pline de umbre se vor simți bine.

De asemenea, în fața casei puteți planta arbuști mici, concentrându-se pe înălțimea ramei ferestrelor. Tufișuri și arbori pot fi plasați în jurul perimetrului, legume - în centrul sitului. Legume, cum ar fi dovleac, dovlecel, varza dragoste pentru a schimba din timp în timp locul de "ședere" pe paturi.

stiluri

Proiectarea unei grădini începe cu un desen, iar designul începe cu o idee. Primul impuls - vreau tufele roz cu bujori și, pentru a fi frumoase, trebuie să afișați într-o formă specifică - sub forma unui proiect peisagistic. Nu există reguli imuabile privind proiectarea site-ului.

Designul flexibil vă permite să adaptați indicațiile stilului la dorințele proprietarilor de grădină șicaracteristicile site-ului. Cu toate acestea, există recomandări pe care experții în domeniul designului peisajului recomandă să le respecte.

Luați în considerare dimensiunea și forma site-ului. Folosind metodele de zonare - arcuri, căi, diferențe de înălțime, garduri verzi - puteți corecta forma neregulată a sitului, creând un peisaj mai armonios.

Merită alegerea plantelor nu numai în funcție de preferințele personale, ci și din cauza abilității lor de a se rădăcina în condiții de trai specifice. Aici, rolul lor este relieful, umiditatea, tipul de sol și temperatura medie anuală a aerului.

De asemenea, este important să se ia în considerare cât de nemulțumiți culturile cultivate, deoarece grădina și grădina, de regulă, sunt situate în afara orașului. Asta este, nu există nici o modalitate de a avea grijă de plante în fiecare zi.

Combinați corect soiurile de plante. Este important să se țină seama în ce culori se combină un anumit tip de verde.. Ce fel de flori pot ajuta la protejarea culturilor legumicole, dacă sunt plantate de-a lungul paturilor de la dacha și care, dimpotrivă, îi vor atrage dăunători. Ce sunt capabile să creeze o simbioză sau să împiedice creșterea completă a reciproc.

Culorile potrivite corect.Regula de lucru - pentru a combina nu mai mult de trei culori pe designul peisajului nu se aplică, prea adesea faunei sălbatice din vecinătate are nuanțe diferite. Dar acest lucru nu este un motiv pentru a vă grăbi la extreme și combinați fără minte toate florile dvs. preferate într-o paletă curcubeu.

Există mai multe opțiuni pentru a face grădina frumoasă.

 • Concentrați-vă pe verde, nu pe flori.
 • Combinația de culori pe principiul complementarității.
 • Selectarea zonelor de culori.
 • Decorarea grădinii în același interval, dar în nuanțe diferite.
 • Luați în considerare stilul arhitectural al clădirilor de pe site. Grădinile ornamentale nu pot fi un fenomen separat pe site. Ar trebui să fie un context armonios pentru o locuință rezidențială și o zonă de agrement.
 • Desenați un plan și fixați-vă. Schema vizuală de plantare simplifică foarte mult sarcina de a decora grădina. Ar trebui să fie remarcat locația tuturor părților de gazon, tufișuri, copaci, paturi, arcuri, garduri, paturi.

Este bine dacă pe diagramă există pete de culoare. Un astfel de plan va demonstra în mod clar, de exemplu, că plantațiile sunt plantați de-a lungul gardului de-a lungul perimetrului amplasamentului, iar căile ar trebui decorate cu tufișuri perene mici.

În ceea ce privește stilurile în sine, designul grădinii oferă o mulțime de soluții.

Toate acestea sunt subordonate a două domenii principale:

 • grădină regulată;
 • infinit.

Designul regulat sau formal reglează stilurile clasice. Este dominată de forme simetrice, echilibru și geometrie strictă. Ei chiar subordonează arhitectura. Coroanele copacilor și tufișurilor sunt tăiate, prezența peluzei și a pietrei este binevenită.

O caracteristică caracteristică a unei grădini regulate este prezența unei alei centrale. Paleta de culori este laconică: se folosesc verde de diferite nuanțe, paletă albă, lumină și roșie.

Uneori, o grădină obișnuită este numită tradițională. Accesorii comune: fântâni, coloane, vaze, sculpturi. Se utilizează o margine clasică, forjare, bănci cu spate, ornamente din piatră naturală. Localizarea accesoriilor este oglindă centrală sau strict.

Stilul peisajului, în primul rând, pune naturalețea. Vă permite să utilizați toate caracteristicile reliefului, este mai ușor de realizat fără participarea designerului. Este important să se acorde atenție unei combinații echilibrate de culori, pentru a menține grădina bine păstrată.

Particularitatea unei astfel de grădini este o imitație a naturii, dar mai precisă, ordonată. În loc de coloane, copaci cresc, asimetria este mai relevantă decât specularitatea, fântânile înlocuiesc rezervoarele naturale. Stilul pădurilor este aproape de peisaj, cu o predominanță de plante și copaci sălbatici.

Mai strânse și mai specifice sunt ramurile stilurilor: engleză, franceză, maur, chineză și altele asemenea.

 • engleză. Caracteristici distinctive: verdeață luxuriantă, gazon, grădină frontală amenajată, piatră frumoasă, căi de rulare și dealuri.
 • franceză. De asemenea, stilul provensal este atribuit adesea acestuia. Punctul culminant al acestei grădini poate fi reproducerea ierburilor aromate. În vara ei arată frumos pe paturi și răspândesc aroma, iar iarna ele completează perfect felurile de mâncare de casă. În plus față de ele, este important să folosiți bijuterii naturale, o abundență de flori mici și decor. Nuanțele purpuriu și roz sunt o necesitate.
 • maur. Baza sa este prezența unui element central. În mijlocul terenului există o fântână, un iaz sau o zonă de agrement cu un foișor, iar în jurul lui este construită o compoziție verde de toate nuanțele. Terenurile deschise nu trebuie lăsate.În cazul în care nu există plantări, căile sunt prevăzute în piatră sau țiglă.
 • japoneză. O raritate deosebită în designul grădinii este utilizarea arhitecturii tradiționale japoneze, copaci perene înfloritoare (deciduoase), decorațiuni cu pietricele, mușchi și pietre, apeducte și iazuri cu pește.
 • chineză. În ciuda apartenenței la regiunea asiatică a acestui stil și a stilurilor anterioare, ele au propriile caracteristici. Deci, chinezii se caracterizează printr-o soluție peisagistică complexă, care implică versatilitate. Grădina trebuie decorată astfel încât să pară diferită de punctele de vedere diferite.
 • Țară sau Rustic stilul este unul dintre cele mai simple în execuție, deoarece în esența sa este cât mai aproape de natură posibil. Natura acționează ca o decorare în jurul unei case frumoase și, în același timp, vă permite să organizați spațiu cu un beneficiu maxim. Pomi fructiferi, plantări dense de flori și culturi, sculpturi de faianță, ornamente din răchită și din lemn sunt elemente specifice stilului țării.
 • Stilul italian. Principala sa caracteristică este prezența unei terase, ascunsă de ochi în adâncurile site-ului.
 • modern. Asimetrie, culori contrastante, folosirea unor forme arhitecturale non-triviale din materiale diferite, iluminare de noapte.
 • eclectism. Combinație competentă a mai multor stiluri.

Facem paturi de flori

Tipuri de grădini - clasificarea este destul de complicată și diferită de stiluri. Aici nu vorbim despre aspectul și designul, ci despre conformitatea stilului cu funcțiile grădinii. Grădina modernă are mai multe tipuri de funcții.

Funcția de relaxare - grădina este folosită numai pentru odihnă, excursii din oraș pentru grătar familial sau prietenos, bronzare și pescuit.

Funcția estetică - necesare pentru dezvoltarea armoniei cu natura. Aceasta este o funcție socială, care introduce o persoană pentru a lucra și a funcționa într-un parteneriat de grădină.

Funcția economică - vă permite să utilizați terenul ca sursă de hrană pentru întreaga familie.

În funcție de funcțiile pe care ar trebui să le efectueze grădina, acestea pot fi din următoarele tipuri:

 • decorative;
 • fructe;
 • legume;
 • mixt.

decorativ

Această grădină este destinată doar pentru recreere. Raportul dintre zone diferă de cel tradițional: aproximativ 50%, mai degrabă decât 70%, este alocată zonelor verzi. În mare parte, este o zonă de agrement.Combină două funcții - relaxare și satisfacție a nevoilor estetice. Majoritatea copacilor, tufișuri și flori înflorite sunt crescute într-o astfel de grădină.

Unul dintre cele mai bune exemple este grădina de grădină. Heather este o plantă nemaipomenită, numărătoare de zeci de varietăți, perfect combinate între ele și cu alte flori. Nu necesită o grijă deosebită, înflorește frumos și pentru o lungă perioadă de timp, este perenă și se înrădăcinează pe cele mai goale soluri.. O caracteristică distinctivă a acestei plante - o aromă uimitoare.

fruct

Dacă nu toți proprietarii de grădină sunt gata să stea cu o lopată deasupra grădinii, atunci mulți ar dori să aibă pomi fructiferi pe teren. Îngrijindu-le este simplu, principalul lucru este să fertilizeze solul, să-l ud în timp în vremea uscată și să protejeze copacul de paraziți.

În multe regiuni ale țării, clima este potrivită pentru creșterea perelor, merelor, prunelor, cireșelor. În regiunile sudice, lista este actualizată cu caise, piersici, nuci și alte fructe care iubesc căldura. Recolta pomi fructiferi incep sa dea de la 2-3 ani.

de legume

O opțiune foarte comună în rândul celor cărora le place să facă stocuri de vitamine pentru iarnă și nu împotriva îngrijirii paturilor.Puteți crește foarte mult: cartofi, morcovi, varză, inclusiv conopidă și broccoli, verdeață.

Se pot prefera vinete, dovleac, dovlecei, leguminoase sau fructe de padure. O astfel de grădină necesită terapie intensivă, dar rezultatul justifică efortul.

mixt

Cea mai comună opțiune printre rușii economici. Aceasta implică utilizarea terenului de grădină pentru cultivarea de flori, legume și fructe.

Alegerea plantelor

Alegerea florilor și arbuștilor pentru designul peisajului determină atmosfera și iluminarea teritoriului. Cu ajutorul plantelor mari, puteți revigora compoziția și puteți distruge o idee frumoasă. În alegerea soiurilor se ghidează preferințele personale și direcția stilului.

Pentru stilul tradițional se caracterizează o abundență de verdeață de diferite soiuri: trandafiri de arbust, margarete, frezii, dalii, asteri, bujori, gazde, geyhery, phlox.

Pentru stilul de pădure sau țară sunt potrivite diferite hvoyniki și flori nepretențioase. De exemplu, musetel, varza, floarea-soarelui, plante de lunca. Pomii ornamentali de conifere și arbuști se rădăcină și arată bine.

Provence franceză este plină de nuanțe de roz, violet și liliac, o abundență de flori mici.Pentru decorare, este important să se folosească liliac în jurul perimetrului, iar paturile de plante de arabis și eustoma, irisuri, clematis, verbena, heather sau forget-me-nots pe paturi de flori. Potrivit și albastru, liliac, hortensie violet.

Ierburi aromate ca un supliment va fi un punct culminant al gradina - rozmarin, busuioc, menta, salvie, maghiram.

Pentru grădinile olandeze, zilnic (alstromeria, crini, agapanthus și altele), lalele, bujori, gladiole sunt folosite ca umplutură.

Orice grădină poate fi variată cu plante de alpinism: wisteria, mazare dulce, bougainvillea, clematis, nasturtium.

Flori neobișnuite atrag, de asemenea, atenție: alissum luminos, mac, astilbe, suculente, geyhera. Izeli Fastygiata, se folosesc crengi erect, lobelia si galbenele.

Elemente de decor

În zona de agrement minimul necesar: un loc pentru a găzdui o fumătorie sau un grătar, o masă, bănci sau scaune, un foișor sau un magazin. Pentru grădină, este important să folosiți mobilier din plastic care să nu se deterioreze în condiții meteorologice diferite, precum și obiecte din lemn. Mobilierul de casă realizat din pneuri, scânduri, paleți, anvelope de mașini vechi arată frumos și original.

Un bun bonus de cabana este un leagan suspendat cu spate și hamac.În prezența spațiului liber, este de dorit să dotați mai multe astfel de locuri, deoarece acestea sunt în mare cerere în rândul oaspeților și gospodăriilor.

Sunt necesare și accesorii de grădină. Acestea pot fi produse fabricate din fabrică din ceramică, gips, lemn, metal, sau obiecte de tip "do-it-yourself" de lucruri depășite. De exemplu, un coș de fructe poate înlocui un vas sau se poate transforma într-un pantof original de răchită pentru plantele de plantare, anvelopele colorate sunt paturi gata făcute, iar o bicicletă veche este un suport original multistrat pentru recipientele cu flori.

Reguli de combinare

Când combinați stilurile de design peisagistic, este important să luați în considerare dimensiunea parcelei. Poate fi mică, medie și mare. Valoarea este uneori determinată de ochi, mai des de instrumente geodezice și agronomice.

Parcelele mijlocii sunt versatile și cele mai simple dintre ele. Este convenabil să le așezați clădiri și elemente decorative fără a încălca standardele sanitare, regulile de siguranță împotriva incendiilor și fără a afecta plantele.

În zonele mari, designul este mai complex, deoarece nu trebuie să existe goluri, iar umplerea necesită mai multe resurse și eforturi.

Zonele mici suferă de o lipsă de spațiu pentru o grădină cu drepturi depline. Ele încearcă adesea să strângă un număr mare de plantații diferite, ducând la o mizerie botanică.

Pentru a evita o astfel de eroare, trebuie să utilizați instrumente de compoziție dovedite pentru o creștere rațională a spațiului.

Unele dintre ele ajută la eliberarea unei zone utile, iar unele lucrează doar cu efect vizual. Primul grup include utilizarea clădirilor de o jumătate și două etaje, terase și un design peisagistic. În același timp, cartierele de locuit pot fi construite fie la mansardă, fie la etajul al doilea, sau adâncite cu ajutorul pivnițelor și parterului.

Ca o creștere vizuală a spațiului, specialiștii în designul peisajului recomandă utilizarea numeroaselor tehnici:

 • Evitați liniile drepte în plan.. Geometria stilului tradițional pentru grădină nu este interzisă în zonele mici, dar trebuie să înțelegeți că utilitatea practică a terenului va suferi foarte mult. Grădina va avea o funcție predominant decorativă, în loc să îi furnizeze proprietarilor legume și fructe proaspete.
 • Ascundeți limitele plotului. Sursă Știri de subiect: gard gard surd delimită brusc și comprimă limitele de gradina. Puteți să le împingeți vizual în afară folosind un gard cu gauri - o plasă clasică din lemn, cu lanț, o plasă colorată.

Un astfel de gard va fi o bază excelentă pentru plasarea alpiniștilor. O opțiune alternativă este tufișurile. Dar aici trebuie să ne amintim că nu întotdeauna pot fi plantate aproape de gardul vecinului.

 • Verde gazon. La intrarea pe site, această recepție pură în limba engleză funcționează cu un bang. Un punct de culoare extins, în loc de decolorare a diferitelor culori, trage vizual suprafața pământului.
 • Folosind o paletă concisă. Mai puțin varietatea pe site, cu atât arată mai solidă. Iar lipsa fragmentării este cea mai bună cale de a crește zonele mici.
 • Zona verde fără paturi luxuriante de înflorire Nu se dovedește neapărat plictisitor. Este necesar să se utilizeze nuanțe complexe, plante de forme interesante, de dimensiuni diferite. Cu toate acestea, multe dintre ele pot fi utile în bucătărie și în trusa de prim-ajutor.
 • Opțiune alternativă - alegerea unei singure culori. De exemplu, grădina arată grozav, unde toate florile sunt potrivite în albastru, roșu sau portocaliu.
 • Trasee și căi de rulare. Cu cât mai mult vântul, cu atât mai mult pare zona de grădină.
 • Distribuția accentelor luminoase. Recepția, din păcate, nu este universală, deoarece după-amiaza, iluminatul artificial nu va avea nici un efect, dar seara este foarte eficient. Aici este util să folosiți iluminatul arhitectural al casei, proiectoare cu grinzi orientate în sus, lămpi de gazon pe picioare și sub formă de bile.
 • Oglinda de apă. Toată lumea cunoaște efectul magic al suprafețelor reflectorizante în încăperile mici. În natură, rolul lor este realizat de rezervoarele artificiale.
 • Suprafețe verticale de grădină. "Trageți" grădina nu numai că poate fi largă, dar și în înălțime cu ajutorul arcurilor, plasei și a alpiniștilor. Este frumos, convenabil pentru zonare și creează volum suplimentar.
 • Decorul pas și terasele. Plasarea pe mai multe niveluri a elementelor decorative și a teraselor pentru lucrări de reproducție pe două fronturi simultan - o creștere practică a suprafeței și vizuale. În plus, este doar frumos. De fapt, în locații înclinate.
 • Utilizarea fractalilor. Repetarea siluetelor și a formelor adaugă compoziția și armonie.
 • Stretched silhouettes. Formele arhitecturale mici și arborii ar trebui să se străduiască în sus, astfel încât vederea să acopere mai mult spațiu.
 • Focus accente. Într-o mică zonă de formă obișnuită, este important să nu se reziste la granițele sale. Folosirea elementelor decorative în locurile cele mai neașteptate - de la fântâni la banci - ajută la distragerea atenției.

Modele de aterizare

Opțiunile grădinii joacă un rol important. În documentele oficiale, acestea sunt înregistrate ca o zonă, măsurată în metri sau în legătură. Grădinarii novice este dificil de determinat dimensiunea necesară pentru zona suburbană. Se pare că este de ajuns 6 hectare, iar apoi trebuie să alegeți între conopidă și varietatea uzuală pentru stocurile de iarnă, deoarece nu a fost suficient spațiu pentru tot.

Alții amenință imediat 20 de hectare, astfel încât să existe un loc pentru grătare și există suficient teren pentru legume. Aceasta este, de asemenea, o greșeală. Dacă nu puneți o cabană de țară imensă pentru întreaga familie pe 20 de acri, atunci va trebui să vă ocupați cu prelucrarea culturilor de legume de la zori până la amurg cu un kebab în dinți.

Mediul de aur este o suprafață de 10-12 hectare, cu zonarea corectă.Nu este suficient să se decidă că "aici va exista o casă frumoasă și în colțul mărului", alegerea scopului fiecărui sector se face în conformitate cu regulile care trebuie îndeplinite.

Luați în considerare forma parcelei și utilizați zonarea corectă. Hedges de tufișuri și arbori, căi, elemente decorative, arcuri sunt potrivite pentru acest scop. Este necesar să se utilizeze întregul potențial al alpiniștilor și plantelor perene.

Este rațional să împărțiți pământul în părți. După cum arată practica, "formularul de aur" este după cum urmează: o zecime din parcelă este alocată spațiilor rezidențiale, una pentru gospodăriile casnice, unu și jumătate pentru zona de recreere, iar restul 6-7 pentru grădină. În total, se pare că aproximativ 65-70% din teren pentru nevoile de grădinărit.

Păstrați o distanță între obiecte. Este necesar din motive sanitare și standarde de siguranță. Următoarele două reguli urmează de aici:

 • Contabilitatea pentru standardele sanitare - punctele de desfacere pentru uz casnic si stilouri de animale ar trebui sa fie situate la 10-12 metri de casa.
 • Coduri de construcție contabile. Plasarea tufișurilor este permisă la cel puțin 1 metru de gardul adiacent, arborii - 2 sau 3.
 • Luați în considerare direcția lumii și geografia regiunii pentru a aranja plantele în modul în care acestea vor fi confortabile în lumina soarelui și în umbră.
 • Asigurați-vă siguranța la locul de joacă și în zona de agrement.

Sfaturi utile

Principalele trucuri ale grădinarilor leneși de a-și întreține grădina iubită în stare excelentă este pregătirea corespunzătoare a locației pentru iernare:

 • pentru a stabili suporturi pentru ramuri care au căzut sub greutatea fructelor, astfel încât să nu se rupă: în timpul iernii nu se pot recupera;
 • recoltarea în timp util și plantarea plantelor;
 • să efectueze tratamentul plantelor dăunătoare;
 • hrăniți plantele de plante cu fosfat de potasiu înainte de iarnă.

Galerie foto: exemple spectaculoase

Gajul unui design frumos al grădinii și al spațiului din jurul casei sau a casei este realizarea unui proiect de calitate și prezența unei idei. De asemenea, pentru formarea unor curți frumoase, este important să se respecte principiul combinației armonioase de obiecte din zonă între ele și cu natura înconjurătoare.

Următoarele tehnici funcționează perfect pentru crearea unui design frumos și unic:

 • Utilizați toate avantajele site-urilor "problema" cu beneficii.
 • Construcția unui balcon sau a unui mansardă la ultimul nivel al casei, o verandă închisă sau o terasă în partea de jos.
 • Preferința materialelor naturale atunci când alegeți accesorii și mobilier: lemn, piatră, textile.
 • Accesorii neobișnuite pentru DIY - faceți-o singură.

Utilizați posibilitățile imaginației proprii sau alegeți exemplele adecvate de pe Internet. Aveți întotdeauna posibilitatea de a crea o imagine unică a grădinii dvs., chiar și fără elemente scumpe, pe cont propriu.

Sfaturi utile privind crearea unui design de grădină vă așteaptă în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor