Leagăn suspendat pentru copii: caracteristici, tipuri și moduri de producție

Familiile moderne, în ciuda dependenței lor de confortul urban, în weekend încearcă să meargă în locuri liniștite, de exemplu, în țară. Răspândiți o pătură în grădină și doar culcați, bucurându-vă de liniștea și frumusețea naturii. Dar pentru un copil mic, tăcerea și liniștea determină destituirea completă. Este important ca el să sară mai sus decât capul său, să se prăbușească și să se distreze în tot felul de moduri. Această cantitate de energie nu poate fi ignorată, în special în țară. Este necesar să se creeze condiții confortabile pentru jocurile copiilor și este necesar să se înceapă cu un leagăn.

Avantaje și dezavantaje

În primul rând, leagănul este considerat o modalitate de divertisment pentru copil. Dar, pe langa caracteristicile jocului, design-urile swing au un numar de caracteristici care contribuie la dezvoltarea copilului.

 • Utilizarea regulată a leagănilor înlocuiește exercițiile de dimineață pentru copil.Mișcările corpului coordonate în timp ce leagăn întăresc mușchii.
 • Aparatul vestibular al corpului copilului se dezvoltă și se întărește.
 • În procesul de balansare copilul începe să studieze în detaliu posibilitățile corpului său.
 • Dexteritatea și abilitatea de a-și controla mișcările se dezvoltă.
 • Din punct de vedere psihologic, copilul învață independența.

Swing este unul dintre puținele tipuri de divertisment care nu are defecte. Principalul lucru este dobândirea de modele pentru copil în funcție de vârstă, astfel încât să se simtă confortabil și confortabil.

specie

În secolele trecute, leagănurile copiilor au fost proiectate conform unui model standard, produsele având aceeași formă și au fost fabricate din același material. Dar astăzi progresul tehnologic a făcut pași importanți, iar acum copiii pot folosi leagănele chiar în camera lor.

Versiunile moderne ale unui leagăn sunt prezentate în mai multe forme: răchită, metal, lemn și plastic.

de răchită

Aceste leagăne aparțin grupului celor mai ușoare produse pentru petrecerea timpului liber pentru copii. Pentru fabricarea lor, puteți prelua orice material din care puteți tunde modele de ochiuri.Acest produs este potrivit pentru un apartament, precum și pentru utilizarea în țară. Părinții trebuie să considere că pentru acest model vârsta adecvată a copilului este de la 7-8 ani. Scaunul pentru leagăn din răchită este suplimentat cu un tampon moale pentru a evita rigiditatea și disconfortul din procesul de utilizare.

O calitate importantă a modelelor țesute este aceea de a folosi numai materiale de înaltă calitate care nu provoacă reacții alergice. Trebuie remarcat faptul că durata de viață a produselor țesute depășește toate așteptările, chiar și după zece ani vor arăta noi.

metal

Aceasta este o versiune mai cunoscută a produsului. Imediat devine clar ce este în joc. Dezvoltatorii moderni oferă consumatorilor o gamă largă de structuri metalice, unde cele mai populare sunt leagănele autonome pentru utilizarea în exterior.

Pentru modelele metalice există o serie de calități și caracteristici pentru care au fost evaluate timp de mai multe secole.

 • Ele sunt cele mai durabile. Cu grija buna nu sunt acoperite de coroziune si rugina. Este suficient să ștergeți și să tentați în timp.
 • Ele sunt cele mai fiabile.Părinții nu trebuie să-și facă griji că proiectarea modelului se va prăbuși în momentul cel mai important.
 • Sunt în siguranță pentru copiii mici. Principalul lucru este ca părinții să respecte toate măsurile de precauție.
 • Aceasta este frumusețea construcției metalice. Indiferent de gradina sau gradina, leaganul forjat va completa site-ul cu estetica.

de lemn

Una dintre cele mai comune modele care necesită o întreținere atentă. Mai ales dacă acestea sunt situate în spațiu deschis. Umiditatea are un efect negativ asupra calității lemnului utilizat. Atunci când alegeți un model în acest caz, este important să acordați atenție numărului de suporturi și sistemului de securitate.

 • Pentru copii suspendat suspendat ar trebui să aibă patru suporturi de sprijin, spate, traversă frontală și centuri de siguranță.
 • Pentru copiii mai maricapabile să se echilibreze, sunt disponibile două leagăne de leagăn.
 • Pentru confortul părinților Există modele compacte de leagăne de lemn pe care le puteți lua împreună cu dvs. să vă odihniți. Este suficient să închideți structura pe o ramură masivă a unui copac.

plastic

Aceste leagăne sunt mai potrivite pentru uz casnic.Ele pot fi făcute în diverse forme, chiar și sub formă de scaun. Și soluțiile color nu au limite.

Din păcate, plasticul, în structura sa, nu are un nivel crescut de rezistență., prin urmare leagăn din acest material intenționează numai pentru copii mici. În plus, fiecare model este echipat cu un număr de jucării sonore, astfel încât timpul copilului pe leagăn să aibă o mare plăcere.

Este de remarcat faptul că în proiectarea unui leagăn din plastic există centuri de siguranță, iar partea din față este echipată cu o bara de protecție.

O caracteristică distinctivă a acestor modele este capacitatea de a transporta structura pe distanțe lungi, de exemplu, în grădină.

  În plus, leaganul suspendat este împărțit după tipul de atașament: lanțuri și frânghii.

  • lanț realizate din metal durabil, astfel încât acestea atârnă structuri grele leagăn, de exemplu, metal. Sistemul de fixare a lanțului cu îngrijire adecvată poate dura o perioadă lungă de timp.
  • Dispozitive de fixare a corzilor mai frecvente în viața de zi cu zi, dar pentru modelele masive de leagăne nu sunt potrivite. Împletitura subțire a frânghiei poate fi folosită pentru leagănuri din plastic, iar frânghia este potrivită pentru agățarea structurilor din lemn.

  materiale

  La producerea unui leagăn pentru copii se utilizează numai material de înaltă calitate care nu provoacă reacții alergice și iritații.

  În fabricarea modelelor din plastic utilizate materiale polimerice. Este complet inofensiv, nu provoacă efecte negative după atingerea pielii copilului. În procesul de producție, materialul plastic trece printr-o certificare specială pentru identificarea substanțelor dăunătoare, după care se face un leagăn.

  În producția de leagăn de lemn utilizează numai materiale ecologice. În funcție de caracteristicile sale, baza de lemn se potrivește cu succes în orice interior al zonei suburbane. În fabricarea de material de bază de lemn este prelucrată temeinic și apoi lăcuită în mai multe straturi.

  Pentru leagănele metalice se utilizează o tehnică specială de prelucrare a metalelor.

  Este obligatoriu să curățați colțurile pentru a proteja copilul de rănire. Suprafața metalică este acoperită cu o substanță specială care previne apariția ruginii și coroziunii.

  Sfaturi pentru alegere

  Înainte de a vă cumpăra copilul un leagăn, părinții ar trebui să acorde atenție mai multor aspecte importante.

  • În cazul în care leagăile sunt achiziționate pentru uz casnic, este necesar să alegeți un loc pentru a le plasa astfel încât să nu existe obstacole în spațiul înconjurător, obiecte de uz casnic periculoase și colțuri doar ascuțite.
  • Pentru copiii sub un an, părinții trebuie să acorde atenție modelelor sub formă de leagane cu spătar reglabil. Materialul utilizat pentru fabricarea acestor modele este fabricat din materiale naturale.
  • Modelele cu dispozitive swinging sunt cele mai utilizate pentru copiii cu vârsta de până la patru luni. Copiii în vârstă din boala de mișcare precoce pot întrerupe somnul.
  • Pentru fâșii, începători să facă primele pași conștienți, cel mai bun tip de leagăn în picioare. Datorită utilizării lor, copilul se obișnuiește mult mai repede în poziția orizontală.
  • Pentru un copil activ de un an și jumătate, ar trebui să alegeți un leagăn așezat. Designul lor se face ținând cont de trăsăturile anatomice ale structurii copilului.

  Alegerea unui leagăn pentru un copil adult trebuie abordată foarte atent. Este foarte important ca fixările structurii să fie fiabile și durabile. Unele modele oferă centuri de siguranță cu trei puncte și cinci puncte.

  Leagănul ar trebui să aducă copilului doar bucurie și plăcere, astfel încât copilul să ia parte activ în alegerea unui model.

  Cum se face?

  În prezent, cumpărarea de leagăne de-a gata este mult mai ușoară decât să le faci singur. Și totuși, design-urile realizate la domiciliu arată mai natural, iar procesul de lucru aduce numai plăcere.

  Este foarte ușor și simplu să faceți modele din lemn de leagăn suspendat. Nu durează prea mult. Din materiale aveți nevoie doar de o bază din lemn pentru șezut și o frânghie puternică.

  • Mai intai trebuie sa manevrati o suprafata de lemn cu o masina de rectificat. Baza de lemn ar trebui să fie extrem de netedă.
  • Pentru fixarea corzilor de pe partea inferioară a scaunului se realizează alte crestături. Este suficient să folosiți un ciocan și o daltă subțire pentru acest lucru.
  • Coarda este înfășurată în jurul scaunului, blocându-se în locaș. Acum poți să stai pe bara transversală.
  • Pentru copii, designul modelului este ușor diferit. Scaunul din lemn trebuie să aibă șine laterale și laterale. Pentru aceasta, va trebui să faceți baza mai multor șine. Pe ele să fixeze o suprafață de aterizare și o spate.Șinele laterale pot fi făcute din aceleași bare.

  Este foarte important să acordați atenție montanului. Pentru copii, este necesară suspendarea în patru puncte. Adică, din orice unghi, construcția leagănului ar trebui să fie strâns legată.

  Fabricarea unei structuri metalice poartă multe subtilități și nuanțe, respectiv, Procesul de producție durează mult timp.

  • Mai întâi trebuie să setați fundația. În conformitate cu tehnologia și siguranța, ar trebui să fie sub forma literei "L", cu o bara transversală în punctul de sus.
  • Cârligele sunt sudate pe bara transversală pentru a agăța scaunul.
  • În continuare se face blocul de aterizare. Poate fi sub forma unui scaun sau a unui suport direct.
  • Dacă lanțul trebuie închis, cârligele de instalare trebuie de asemenea sudate pe scaun.
  • Scaunul trebuie prelucrat și rotunjit din toate unghiurile disponibile.
  • Apoi începe lucrul la suspendarea scaunului. Dacă se folosesc lanțuri, acestea trebuie introduse în cârligele pregătite și legate între ele. Pentru rezistența necesară pentru utilizarea unei mașini de sudat.
  • Modelul cu dispozitive de fixare drepte este sudat la blocul de aterizare.Partea superioară a acestora este filetat în cârligele pregătite ale bazei. Capetele sunt îndoite și sudate împreună.

  Pentru a face un leagăn de metal cu propriile mâini, trebuie să utilizați desenele de design, unde sunt pictate dimensiunile și dimensiunile rezultatului.

  Cum să faceți un leagăn cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor