Proiectare ideală pentru grădini de 6 hectare

 Proiectare ideală pentru grădini de 6 hectare

Chiar și o mică zonă suburbană poate fi interesantă de a emite și transforma într-o grădină înflorită. Adesea, în țara în care doriți să amplasați paturile pentru cultivarea propriilor legume, culturi de grădină și flori care vor încânta proprietarul site-ului și vor face mai plăcută recrearea în aer liber. Dacă site-ul este de numai 6 hectare, atunci ar trebui să vă gândiți cum să extindeți spațiul vizual și să executați zonarea acestuia.

16 fotografie

Caracteristici ale planificării

Structura zonei suburbane depinde în mare măsură de scopul pentru care se utilizează acest teren. La orice loc există o mică grădină, o zonă de recreere, un loc pentru nevoi de uz casnic și clădiri rezidențiale.Dacă aveți nevoie de o zonă extinsă de agrement și proprietarul îi place să planteze flori, atunci merită să alocați un spațiu maxim pentru aceste nevoi. În cazul în care proprietarul îi place să crească o mulțime de fructe și legume, spațiul principal de pe site-ul va lua paturi și pomi fructiferi.

Principalul punct de reper în planificare ar trebui să fie o clădire rezidențială. De obicei se află la o distanță de cel puțin 5 m de stradă, în timp ce ferestrele nu se află în structuri economice sau într-un garaj. Dacă casa este deja construită sau proprietarul a decis exact cum să o aranjeze, atunci căile ar trebui să fie gândite - aspectul general al site-ului va depinde de ele.

Adesea, un aspect circular arata foarte armonios pe 6 hectare. Aceasta înseamnă că principala cale din jurul site-ului va fi într-un cerc cu ramificații spre casă, stradă, grădină sau zonă de agrement. De obicei, în acest caz, paturile sunt situate pe părțile laterale ale parcelei, iar tufișurile de zmeură, mure, coacăze sau țipar sunt adesea plantate de-a lungul gardului. Copacii mari pot fi plasați în centru și fac la umbra lor o zonă de odihnă cu scaune suspendate și o masă. Florile sunt de obicei plantate sub ferestrele casei, dar merită să încercați să le distribuiți uniform pe teren.

Deseori face o cale dreaptă paralelă cu casa. De obicei pornește de la intrare și duce la paturile situate în adâncimea terenului. Arborii mici pot fi plantați de-a lungul unei căi drepte, creând o grovă specială. De obicei, un plan cu o traiectorie dreaptă împarte teritoriul în pătrate - va exista o grădină care poate fi așezată pe partea laterală a casei, paturile și încăperile de utilități se vor potrivi în colțul îndepărtat al parcelei, iar din stradă puteți organiza o zonă confortabilă de ședere. Dimensiunea tuturor acestor secțiuni depinde numai de nevoile proprietarului - trebuie să calculați câți metri aveți nevoie și să aranjați pista în conformitate cu aceste calcule.

Uneori zona de planificare pe diagonală. Cea mai bună alegere este potrivită pentru cei care doresc o casă mică cu o grădină spațioasă. Pe o parte a pasarelei diagonale se poate amplasa un living cu o terasă - aceasta va fi o zonă de relaxare, care poate fi suplimentată cu arbuști ornamentali și flori. Pe de altă parte trebuie așezate paturile cu legume, pomi fructiferi și arbuști.

Adesea, fac cai de înfășurare de-a lungul unei secțiuni și împart spațiul în mai multe zone separate. Un astfel de design poate fi extrem de interesant dacă izolați vizual aceste zone cu arbuști, iederă sau gard viu artificial. Astfel, fiecare zonă se dovedește a fi specială - într-un colț poți să faci o grădină de rock din Japonia, în cealaltă poți planta flori luxuriante, iar în al treilea rând o cascadă decorativă mică. Acest design este potrivit în special pentru cei care doresc să decoreze site-ul și să reproducă plante ornamentale.

Cum să extindeți spațiul?

Dacă un teren de 6 hectare, atunci este cel mai bine să utilizați fiecare metru pătrat. Indiferent cât de interesant este proiectul de proiectare, acesta este, în primul rând, bazat pe obiective practice. Parcela ar trebui să fie convenabilă pentru muncă și odihnă - evitați coridoarele prea înguste, nu puneți încăperile utilitare în locuri greu accesibile, aveți grijă de accesul ușor la fiecare grădină de flori și pat. Pentru ca parcela să devină mai spațioasă vizual și să fie la fel de convenabilă cu putință, este important să plasăm spațiul corect.

Dacă doriți ca teritoriul să pară mai mare, atunci trebuie să evitați barierele înalte. Orice parte a site-ului ar trebui să fie clar vizibilă, dar dacă aveți nevoie de partiții, ar trebui să utilizați o rețea cu plante și arbuști de alpinism. Un gard în jurul site-ului sau bariere similare înalte din grădină va reduce vizibil spațiul deja mic. În cazul în care proprietarul dintr-un motiv este obligat să pună un gard, atunci ar trebui să fie în nuanțe luminoase.

Dacă doriți ca site-ul să apară mai mult decât este, ar trebui să evitați plantarea obișnuită a arbuștilor și arborilor mari. Opțiunea ideală ar fi un copac haotic care să se înmulțească pe întreg teritoriul.

Același lucru este valabil și pentru plantele cu flori strălucitoare, care captează imediat ochiul - trebuie să încercați să nu concentrați plantele cu flori într-un singur loc, ci să le plantați uniform pe întregul loc.

De asemenea, trebuie să alocați spațiu pentru o zonă liberă cu gazon. Nu are nicio valoare practică, însă cu un gazon mare site-ul va arăta mai spațios. Cu toate acestea, gazonul poate fi, de asemenea, folosit pentru recreere - puteți petrece picnic pe iarbă și să faceți plajă. Ei bine, dacă paturile vor fi împărțite,și forma lor nu va fi directă - puteți lua în considerare variante în formă semicirculară și spirală, care vor arăta foarte interesante și moderne și, de asemenea, vor contribui la extinderea spațiului.

Opțiuni de proiectare

Peisajul este un proces fascinant. Există multe soluții interesante pentru aranjarea site-ului, dintre care multe pot fi implementate cu mâinile tale. Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont de faptul că pentru un teren de grădină de 6 hectare în proiectare este necesar să se procedeze din considerente de practică și confort - este mai bine să se acorde prioritate unui design laconic, astfel încât un exces de elemente decorative să nu interfereze cu munca și să se odihnească pe teren.

În acest caz, este de dorit să vă asigurați că dacha a devenit frumoasă și interesantă - pentru aceasta puteți încerca următoarele elemente de design.

  • Că peisajul nu a fost plictisitor, îl puteți face stratificat. Cu ajutorul pietrelor și movilelor, este posibil să se imite dealuri naturale, care sunt interesante decorate cu flori și plante verzi. Astfel de elemente simple vor face site-ul mai divers și îi vor da individualitate.
  • Mulți oameni preferă să aibă iazuri, fântâni sau cascade pe site.Într-adevăr, murmurul apei se relaxează bine și contribuie la o atmosferă armonioasă. În plus, chiar și în condițiile unui mediu minimalist într-o zonă mică, rezervoarele artificiale vor atrage atenția și vor face spațiul interesant.
  • Diverse statui din ceramică și din piatră, variind de la figuri decorative ale animalelor până la exemplare ale sculpturilor antice, vor face, de asemenea, interesant decorarea site-ului. Într-o zonă mică, astfel de elemente decorative nu ar trebui să fie abuzate, dar mai multe astfel de cazuri vor arăta destul de adecvate. În magazinele moderne este ușor să găsiți statui pentru fiecare gust - puteți alege opțiunile care vor fi combinate armonios cu designul casei.
  • Ar trebui să vă gândiți și la iluminare. Pe trasee nu ar fi inutilă instalarea unor felinare mici, deoarece acestea vor îndeplini atât funcții practice, cât și funcții decorative. Acum puteți găsi opțiuni falsificate sau vitrate foarte interesante, care vor deveni un element de design interesant.
  • Dacă proprietarul site-ului este aproape de o opțiune de design în stil rustic, apoi lângă paturi puteți pune un sperietoare.Printre varietatea de opțiuni moderne puteți găsi figuri foarte interesante care vor completa site-ul într-un mod original.
  • Pentru cunoscătorii stilului antic pot veni tot felul de arcade și coloane. Prea multe elemente înalte într-o zonă mică nu ar trebui să fie plasate, totuși, dacă puneți un arc sau o coloană în apropierea terasei, acesta va arăta destul de potrivit.
  • Designul japonez este perfect pentru zone mici. Pietrele masive interesante îți permit să aranjezi site-ul și să-l împartă în zone, iar arborii miniaturali vor arăta foarte interesanți și nu vor bloca teritoriul încă o dată. Trebuie remarcat faptul că este puțin probabil ca un astfel de design să fie combinat armonios cu designul tradițional al zonei suburbane. Dacă se hotărăște să se realizeze designul peisajului într-un stil japonez concis, atunci merită să faceți în acest fel întregul site sau să alocați un colț mic pentru grădina japoneză, separat de restul spațiului.

Selectarea plantelor și a copacilor

Este foarte important să alegeți plantele potrivite pentru site-ul dvs., deoarece acest lucru determină apariția întregului teritoriu.Dacă plantarea legumelor este planificată în grădină, atunci situația cu alegerea plantelor ornamentale este mai complicată. Este important să le alegeți corect, astfel încât zona dacha să se bucure de aspectul său.

Când plantați flori într-o zonă mică, este mai bine să le plasați în întreg spațiul. De asemenea, trebuie să țineți cont de combinațiile de culori - în acest caz nu este necesar să faceți contraste puternice. Este necesar să se gândească la proiectare, astfel încât culorile să curgă uniform într-un altul. În plus, este mai bine să plantați plantele astfel încât o grădină înfloritoare să rămână în primăvara și vara și în toamnă. Crocusurile, gipsofila și crizantemele pot fi plasate pe un teren - ceea ce va asigura înflorirea din primele luni ale primăverii până la jumătatea toamnei.

Arborii roz pot arata foarte bine - cu grija adecvata, vor incanta cu inflorirea lor timp de mai multe luni. În plus, trandafirii sunt ușor de preluat în schema de culori dorită, deoarece nu sunt doar roșii sau albi, ci chiar galbeni sau mov. Cel mai adesea, este vorba despre arbuști care disting vizibil teritoriul în cabana de vară.

Crocusurile, zambilele, narcisele și lalele vor încânta înflorirea lor în primăvară. Ele pot fi plantate în întreaga țară, deoarece aceste flori sunt destul de nepretențioase în îngrijire. Toate irisurile de vară, bujorii, pansamentele și clopotele pot să înflorească, dar ar trebui să fie monitorizate cu atenție, evitând uscarea din pământ sau supraîncălzirea și utilizarea abundentă a îngrășămintelor pentru înflorire. În ceea ce privește perioada de toamnă, putem lua în considerare asteri, gladioli și crizanteme, care, în condiții meteorologice favorabile, pot să înflorească până la începutul lunii octombrie.

11 fotografie

În plus față de flori, plantele verzi au, de asemenea, o funcție decorativă. Este necesar să plantați cât mai mult o peluză cu iarbă - acest lucru va extinde spațiul și va arăta frumos. În plus, în zonele suburbane mici este obișnuit să se utilizeze în mod activ o varietate de alpiniști. De exemplu, cu ajutorul iederii, puteți decora o casă sau o terasă sau puteți face niște partiții mici în interiorul terenului care se amestecă bine cu peisajul.

Copacii sunt de asemenea cel mai bine plantați pe întreaga zonă a sitului. În acest caz, se preferă opțiunile mici, dacă spațiul este limitat. Pinii pitic și pomii de Crăciun pot arăta deosebit de bine pe site și, de asemenea, încântați pe tot parcursul anului.

În funcție de regiune și condițiile meteorologice, merită luate în considerare plantele de fructe: cireșe, mere, pere, caise. Este mai bine să nu plantați copaci atât de mari în centrul terenului, ci să le distribuiți în jur.

Idei frumoase

În cazul în care proprietarul se gândește la proiectul de design al parcelei sale de gradina, atunci merită să vă gândiți mai întâi la toate detaliile și numai atunci instalați desenele decorative sau plantele de cumpărare.

Mai jos sunt câteva exemple interesante de design real pentru o zonă mică.

  • Dacă nu vă place pajiștea, atunci puteți să așezați zona cu o nuanță de lumină de piatră de material va permite să vă extindeți spațiul. În plus, în acest context, chiar și plantele verzi se vor evidenția și vor arăta elegante. Avantajul pietrei constă în faptul că nu necesită aproape nicio întreținere.
  • Este necesar să înconjoară camera de zi și zona de agrement cu plante cu flori. Este bine să fie ferestre pe paturi de flori și arbuști înfloriți sunt plantate în jurul terasei - aceasta vă va permite să vă bucurați de vederea frumoasă și să respirați aroma plăcută în timpul restului.
  • În zonele mici, cele mai bune paturi de design non-standard.Nu plantați legumele în rânduri - puteți pune paturile într-un cerc sau într-o spirală. Cu această soluție, chiar paturile vor arăta ca un element decorativ al peisajului.

În plus, liniile moi vor extinde vizual spațiul și va fi mult mai ușor să meargă la astfel de paturi decât atunci când plantele sunt plantate în rânduri dense.

În următorul videoclip veți găsi o recenzie a designului peisajului pe un teren de 6 hectare.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor