Secretele designului peisajului

Principalul avantaj al unei case de țară este capacitatea de a dota propriul teritoriu de găzduire. Chiar și în grădina unui mic pătrat, puteți crea un adevărat paradis. Designul peisajului este conceput pentru a transforma teritoriul și a crea o grădină luxoasă pe site.

Caracteristici speciale

Orice proiect începe cu faptul că designerii inspectează site-ul, colectează toate datele despre el. Prin această abordare, puteți crea un peisaj unic. Apoi, se creează un plan, acesta este arătat clientului pentru revizuire, fie îl confirmă, fie vorbește despre modificări.

Designul peisajelor implică selectarea tuturor detaliilor, chiar și celor mai mici.

Toate obiectele de design pot fi împărțite în mai multe tipuri:

 • mediul natural - aceasta include relief, schimbat de mâinile omului;
 • subiecții de educație naturală și artificială;
 • vegetație și arhitectură, precum și fântâni, piscine, scări.

Amenajarea peisagistică a teritoriului implică amenajarea teritoriului prin folosirea diferitelor compoziții cu plante, pietre, iazuri. Pe site-ul puteți plasa o piscină, o zonă de luat masa, dar nu trebuie să uitați de grădină.

Designul peisajelor implică în mod necesar utilizarea unui plan general. Acesta este un desen cu ajutorul căruia puteți explora spațiul disponibil al familiei și puteți proiecta zona în orice design. Planul conține toate datele despre caracteristicile reliefului grădinii, pe amplasamentele în care vor fi amplasate copacii și diferitele arbuști.

Proiectarea include următoarele etape:

 • Designerul vine pe site pentru a evalua teritoriul. Limitele curții sunt clarificate și se încadrează în plan, se determină amplasarea plantațiilor și a comunicațiilor, se analizează tipul de sol.
 • Sunt create imagini în care sunt indicate tipurile de amenajare a teritoriului, arhitectura este aleasă.
 • Se creează un plan general.
 • Este selectată vegetația.
 • Sunt create desene de proiect.

Baza peisajului este vegetația, ea este cea care leagă obiectele arhitecturale și natura. Astăzi există multe modalități de plantare a unui teren cu plantarea copacilor, arbuști de diferite mărimi, compoziții de flori și legume. Dacă pe teritoriu există o mulțime de spațiu, puteți crea o grădină de iarnă sau puteți aranja o peluză.

Construcția peisajelor nu se face fără sisteme de inginerie.

Parcurile și grădinile vor fi frumoase și luxuriante numai în prezența sistemelor de drenaj și de irigare:

 • udare automată;
 • sistem de drenare și linii;
 • gradina de iluminat.

Principalul lucru este de a proiecta sisteme de inginerie in acelasi stil cu arhitectura si verdeata.

zonare

Zonarea teritoriului implică împărțirea șantierului în zone care îndeplinesc diferite funcții.

Principalele domenii includ:

 • ușa din față;
 • recreere;
 • Inventar de grădina;
 • cumpărături;
 • copii.

Dacă nu aveți ocazia să vă adresați specialiștilor, puteți să vă poziționați site-ul pe cont propriu, acest lucru nu este atât de dificil. Puteți elimina unele zone, totul depinde de dorințele dvs. Indiferent de mărimea și condițiile grădinii, trebuie să existe o zonă ceremonială, care ocupă aproximativ 6% din întregul teritoriu. Principala funcție a acestei zone este intrarea în mașină și intrarea în imobil.

În această etapă, trebuie să efectuați lucrări de proiectare:

 • platforme pentru vehicule;
 • traseu convenabil spre casă.

În timpul planificării, trebuie luată în considerare relieful sitului, acesta va ajuta la prevenirea stagnării apei după ploaie, trebuie să ne gândim mai întâi la locurile pentru colectori și scurgere. Calea către casă ar trebui să fie mare, astfel încât lățimea sa să poată găzdui cel puțin trei persoane. Acoperire pentru calea este mai bine să alegeți gresie. Instalați obiecte decorative de-a lungul gardului. Iluminarea ar trebui să beneficieze de cea mai mare atenție, nu ar trebui să irită ochii, dar în același timp ar trebui să ilumineze bine zona.

Dacă intenționați să faceți o platformă pentru vehicule deschise, atunci nu ar trebui să plantați pomi fructiferi lângă ei. Zona de paradă este grozavă pentru o grădină de flori sau pentru orice compoziție originală.

Zona de recreere se face în funcție de gusturile și dorințele fiecăruia. Aici găsiți terasa, foișor, grătar. De regulă, această zonă ocupă aproximativ 15% din întreaga curte. Chiar și pe o mică platformă, puteți instala toate elementele necesare - o masă, un foișor, facilități de grătar și multe altele.

Gândindu-te prin conceptul de zonă de recreere, acordați atenție următoarelor reguli:

 • Această zonă trebuie conectată la casă, ceea ce va oferi confort. La masă, toți membrii familiei și prietenii se vor aduna adesea pentru o cină delicioasă, astfel că accesul la casă ar fi potrivit;
 • zona de recreere ar trebui să fie situată în spatele casei, departe de ușa din față, va oferi o atmosferă calmă și confortabilă, vă puteți ascunde de agitație;
 • găsiți un loc cu cea mai frumoasă priveliște.

O mare parte din curte, aproximativ 75%, precum și cel mai însorit, este dat zonei grădinii. Baza decorului grădinii va fi plantele înflorite. Se recomandă echiparea acestei zone în afara zonei de recreere.

În grădină, faceți căi cu o suprafață tare, nu numai că arata atractiv, ci și convenabil de utilizat.

Se pune accentul pe zona economică, unde puteți amplasa un hambar, o baie, un garaj, o seră. Ar trebui să fie amplasat lângă grădină. În acest caz, trebuie acordată mai multă atenție practicității și confortului, mai degrabă decât aspectului. Pentru a opri zona economică pot fi grătare, trandafiri sau struguri.

Dacă în desene există o zonă de joacă, atunci atenția trebuie să corespundă vârstei copilului, să fie confortabil pentru el.

Când creați schițe, trebuie să vă amintiți două nuanțe:

 • este de dorit ca o fereastră să fie vizibilă din fereastra casei;
 • Alegeți o acoperire moale, de exemplu, din nisip sau o opțiune de gazon.

Zona de joc ar trebui să fie întruchiparea emoțiilor pozitive, deci utilizați culori luminoase. Ce să așeze pe terenul de joacă, fiecare părinte decide pentru el însuși, vor fi suficiente leagăne, diapozitive, nisipuri și bănci. Un loc pentru această zonă ar trebui să fie ales însorit, dar, în același timp, ar trebui să existe un loc în care să puteți ascunde la umbra. Gândindu-vă la planul de zonare a site-ului, rețineți că în viitor nu va fi la îndemână, deci trebuie să anticipați schimbările sale în viitor. De exemplu, în acea zonă puteți instala o piscină.

stiluri

Până în prezent, designerii de peisaj nu se opresc la aplicarea vechilor dezvoltări și de fiecare dată când folosesc toate noile idei. Fiecare stil implică utilizarea anumitor tradiții de design.

Există astfel de grădini:

 • Grădinile regulate - a apărut cu mai mult de 400 de ani în urmă în Franța. Acest stil este caracterizat de forme stricte și de simetrie. Zona parada este decorată cu un număr mare de paturi de flori, iar topiarul este folosit și pentru decoruri. Pentru grădinile obișnuite se folosesc mereu, care vor încânta proprietarii și oaspeții, chiar și în timpul iernii.
 • Stilul peisajului - cât mai aproape posibil de natura, foarte natural. Compozițiile originale vă vor face una cu natura. Costul unei astfel de grădini este destul de accesibil, volumul lucrărilor de terasament este de asemenea mic. Pe site-ul trebuie să fie salcie decorative, boxwood, thuja.
 • Stilul italian - în acest stil este întotdeauna prevăzută zonarea clară, grădina ar trebui să fie o continuare a casei. Sunt utilizate garduri verzi, într-un număr mare sunt figuri geometrice. O altă caracteristică distinctivă a grădinii italiene este prezența unui patio și a unor sculpturi.
 • Stilul chinezesc - decorate în acest stil de agrement locuri fascinate de magnifica, lux și pomp. Planul trebuie să fie chioscuri sau hale. Site-ul este decorat cu basoreliefuri de bambus, bronz și piatră.
 • Stil japonez - caracteristica este miniatură și simbolism. Astfel de grădini ar trebui să creeze confort și confort pentru proprietar, să o ascundă de agitația orașului și de zgomot. Baza în acest stil este pietre și apă, iar decorațiile sunt rockaria sau alpine slide. Împreună cu componentele de grădină standard, sunt utilizate lanterne în stil japonez și bonsai.
 • modern - acest stil a apărut în secolul XX. Caracteristica sa este combinația perfectă a funcționalității cu utilitatea. Folosește linii clare, forme geometrice și elemente de forjare artistică.
 • Muzică country - se numește și stilul rural, care dezvăluie toate farmecul vieții din sat. Într-o astfel de grădină sunt adecvate paturi de flori luminoase, tufișuri luxuriante, arcade și copertine. Pentru grădină, în stilul țării, se creează o peluză maurană și o grădină ornamentală.
 • Grădini olandeze decorate cu vegetație veșnică. Acest stil este foarte asemănător cu cel al țării, dar numai buruienile trebuie să fie îndepărtate, iar verdele tăiat îngroșat.
 • Grădini musulmane - O alegere excelentă pentru cei care preferă un stil de viață relaxat. Acest stil implică unificarea omului cu natura. Atmosfera într-o astfel de grădină ar trebui să fie confortabilă și pașnică. Fiecare etapă a creării grădinii ar trebui să fie gândită cu grijă, în centru ar trebui să fie mici iazuri.
 • Stil maur pot "lăuda" curțile, făcute în formă de camere. Ele sunt împărțite de arcade și pergole, și acoperite cu verdeață. Plantele sunt aranjate într-o comandă gratuită și nu au nevoie de regulattunsoare.

La proiectarea sistemelor de recuperare, sunt analizate și luate în considerare specificul complexelor peisagistice. Când creați orice stil, nu puteți pleca fără un singur detaliu. Fiecare stil are o anumită lumină, ceea ce îl face popular.

plante

Pentru ca grădina să fie cu adevărat originală și interesantă, trebuie acordată o mare atenție plantelor. Din întreaga gamă de plante existente, este destul de dificil să alegeți cu precizie cele care vor împodobi cu adevărat site-ul. Este posibil ca o grădină să fie atractivă din copaci, flori de sol și tufișuri, dar trebuie să creeze o singură compoziție.

Pomii de conifere sunt foarte populare, deoarece nu au nevoie de îngrijiri speciale. Miniatura de pomi de Crăciun și pin, copacii de chiparos tolerează schimbările climatice și îi vor încânta pe proprietari și oaspeți pe tot parcursul anului. Peisajul plantelor conifere poate avea diferite forme. În plus față de frumusețea lor, elimină din aer toate poluarea și umple-o cu rășini, care au un efect pozitiv asupra sănătății umane.

Arbuștii adaugă armonie peisajului. Trandafiri, liliac, iasomie - sunt adesea folosiți pentru garduri sau frontiere.Cu ajutorul arbuștilor, puteți crea compoziții originale și le puteți amplasa separat, de exemplu, diluând o peluză sau o peluză monotonă. De asemenea, arbuști au evidențiat obiecte arhitecturale.

Plantele Ampel sunt cea mai bună alegere pentru decorarea verticală a diferitelor componente de grădină. Pentru decorarea pereților utilizați adesea alpinisti, cum ar fi strugurii. Dacă doriți să dați romantismului grădiniței și sensibilității, atunci acordați atenție petunii, geraniumurilor, begoniilor.

Și pentru a crea tot felul de forme compozite sunt folosite plante decorative de înflorire. De exemplu, lumina reflectoarelor oricărei grădini va fi, fără îndoială, o pat de flori dotată cu plante monocromatice. Puteți face o compoziție complexă de diferite culori.

Alegerea plantelor pentru peisaj depinde de zona în care sunt destinate. De exemplu, în funcție de ergonomia din zona ceremonială, amestecurile sunt adesea folosite - o compoziție care combină plante de diverse dimensiuni și nuanțe. În grădină puteți folosi o varietate de plante erbacee, care vor fi un fundal excelent pentru compoziția generală. În căutarea vegetației ideale pentru grădina dvs., este necesar să se țină cont nu numai de vedere, ci și de cerințele pentru viața lor - pământul, frecvența udării, toleranța influenței soarelui.

Reguli și reglementări

Crearea unui peisaj este imposibilă fără respectarea documentației relevante privind amenajarea teritoriului și grădinăritul adiacent terenului casei. Un specialist care se ocupă cu crearea designului grădinii dvs. trebuie să țină seama în mod necesar de toate cerințele SNiP, altfel va trebui să facă schimbări în peisajul deja existent.

Nota explicativă este o parte integrantă a oricărui proiect de peisaj. Aceasta nu este o formalitate simplă, este o sursă de date importante asupra pământului. Nota indică o scurtă descriere a ideii principale, precum și informații despre tipul de sol, vegetație și clădiri care există deja pe teritoriu, dezavantajele și avantajele acestora, cele mai bune zone.

De asemenea, nota explicativă indică cerințele și dorințele clientului, interesele tuturor celor care trăiesc în casă. Având în vedere toate principiile peisajului, caracteristicile sale și dorințele clientului, specialistul trebuie să creeze compoziții originale și să creeze o grădină luxoasă.

Exemple frumoase

După un oraș plin de praf și zgomot, doriți să vă relaxați într-o grădină liniștită și confortabilă, situată pe teritoriul casei dvs.Pentru a aranja o frumoasă zonă verde, va fi necesar să lucrați bine, dar este mai bine să contactați specialiștii care vor crea un adevărat paradis.

Înainte de a crea un plan de schiță, trebuie să studiați cu atenție terenul, să aflați ce este solul aici și unde curge apa subterană. De asemenea, trebuie să aflați nivelul de deal în zonă, să aflați dacă există pante.

Aranjamentul zonei suburbane ar trebui să fie realizat ținând cont de dorințele tuturor membrilor familiei. O atenție deosebită este acordată zonei de recreere, pentru că aici, la o cină delicioasă, vă veți aduna adesea împreună cu prietenii sau familia. Elementul principal al acestei zone este un loc pentru grătar și kebab. Cineva va trebui doar să instaleze brazarul și să aranjeze niște locuri confortabile, în timp ce alții au nevoie de un baldachin puternic lângă soba, fotolii și canapelele stradale.

În timpul îmbunătățirii zonelor de curte, mulți preferă să creeze o sală de mese în aer liber. Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați mese și scaune puternice, dar nu uitați că ele ar trebui să fie destul de luminoase și compacte, pentru că în timpul iernii toate mobilierul este retras în casă sau sub vărsat. Se recomandă așezarea unei mese și scaune pe o suprafață de pardoseală,Acest lucru va oferi durabilitatea mobilierului.

Pentru a da armoniei și liniștii zonele rezidențiale, folosiți apă sub orice formă. Mulți preferă iazuri artificiale care arată uimitor. Este, de asemenea, potrivit să utilizați piscina, în care într-o zi insorită, puteți înota și puteți răcori sau vă puteți distra cu prietenii. Și pentru ca soarele să nu interfereze cu cina, se recomandă să alegeți mese cu o gaură pentru o umbrelă.

Curtea unui casă de țară este o mare oportunitate pentru a vă face visurile, pentru a crea locul perfect pentru a vă relaxa. Puteți să vă uitați la fotografiile realizate în versiunile pregătite ale grădinilor, dar dacă contactați specialiștii pentru ajutor, veți avea ocazia să vă creați propriul design unic peisagistic. Puteți crea propriul dvs. colț pe cont propriu, făcându-l nu atât de dificil cum pare la prima vedere. Principalul lucru este că totul ar trebui să pară ca un singur întreg și toate componentele se completează reciproc.

Sfaturi pentru planificarea unui site de la un designer de peisaj profesionist pot fi găsite în următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor