Grădină și design de grădină la cabana de vară

La cabana de vară puteți aranja cu succes o grădină frumoasă și paturi înguste cu ierburi, fructe de padure și legume. În acest caz, ambele site-uri pot arăta ca lucrări de artă peisagistică.

Caracteristici speciale

Designul sofisticat de peisaj permite chiar și paturile de legume să facă o frumoasă adăugire la cabana de vară. De fapt, acest lucru nu este dificil, pentru că grădinile înguste au fost întotdeauna parte din casele satului din Franța.

Pe teritoriul țării noastre, practicabilitatea a fost întotdeauna mult mai apreciată decât decorativitatea paturilor, deci nu s-au gândit la amplasarea plantelor. Și dacă au făcut niște planuri, au încercat să aleagă locul în care plantele cresc cel mai activ. Dar acum puteți corecta această situație făcând patul o parte dintr-o grădină îngrijită lângă o casă privată.

Un astfel de design nu numai că vă va decora site-ul, ci va simplifica și procesul de îngrijire a paturilor, deoarece totul va fi plantat în ordine, chiar și pe rânduri.

Design "prin reguli"

Dar grădina dvs. va deveni atât de confortabilă și frumoasă numai dacă aranjați totul conform regulilor. Mai întâi de toate, trebuie să planificați proiectul grădinii viitoare pe hârtie sau pe computer. Examinați tot ce poate afecta modul în care va fi grădina dvs. - terenul, tipul de sol, gradul de iluminare al zonei și așa mai departe.

De exemplu, livezile și cele mai multe flori ornamentale cresc cel mai bine în lumina soarelui cald. Prin urmare, este de dorit să le plantați în sud-vest sau sud-est de sit. În același mod, trebuie să găsiți locul potrivit pentru paturile dvs.

O altă parte integrantă a parcelei ideale, cu grădină și grădină, este calea îngustă de-a lungul căreia va fi posibil să se miște fără a afecta plantele. Traseele pot fi așezate în diferite materiale. Cele mai comune opțiuni sunt plăci de beton, pietricele mici sau pietricele. Puteți utiliza, de asemenea, o piesă specială de pavaj sau cărămidă. Și dacă doriți să creați atmosfera unei păduri abandonate în parcelă, atunci traseele pot fi așezate cu rumeguș.

Mulți cred că pista - exact ceea ce merită salvat.Dar nu ar trebui sa faceti acest lucru, deoarece traseele vor face nu numai aspectul site-ului dvs. mai exacte, dar va permit sa zona de teritoriu in mini cluburi separate cu flori si legume diferite, precum si simplifica procesul de ingrijire pentru gradina si gradina dumneavoastra.

De asemenea, trebuie să se acorde o atenție deosebită zonării corespunzătoare a sitului. Pentru a se potrivi totul în același timp, trebuie să împărțiți întregul teritoriu în zone cum ar fi intrarea, grădina, grădina și zona de agrement.

  • Zona de intrare - Aceasta este partea din grădină care face prima impresie tuturor celor care vin să vă viziteze. Zona de parada, de regulă, este decorată cu un gazon îngrijit, cu iarbă verde și paturi de flori.
  • Înainte este livada. Cel mai adesea, livezi sunt situate adânc în complot. Încercarea de a ridica o elevație pentru locația sa. Cel mai bun dintre toți pomii fructiferi cresc în zone care nu sunt umbrite.
  • Lângă livadă poate fi localizat și zona de recreere. Copacii vor da tenek în vreme caldă, iar peisajul va fi plăcut pentru ochi. În funcție de mărimea parcelei, locul de odihnă poate fi situat în centrul curții sau chiar în apropierea clădirii.Puteți construi un frumos foișor, o terasă sau pur și simplu aranjați o masă și câteva scaune sub o șopron.
  • Trebuie să evidențieze nevoia separată loc pentru paturi. Puteți crea o grădină clasică, împărțită în 2 hectare, sau puteți experimenta aspectul și împărți întregul teritoriu în mai multe segmente separate. Pe unul dintre ele puteți crește ierburi, pe de altă parte - cartofi noi, și pe a treia - căpșuni, de exemplu. Totul depinde de imaginația și dorințele voastre.
  • În colțul umbrit al grădinii este necesar să se aloce și așa-numitul economicăunde vor fi depozitate lopeți, mortare și alte lucruri necesare pentru îngrijirea grădinii.

Prin decorarea site-urilor moderne pe acest principiu, puteți folosi un gard verde scăzut, paling, pietre sau cărămizi pentru zonare. Gardurile verzi și partițiile alpiniștilor arată întotdeauna mult mai bine și mai frumoase.

creare spatii verzi

Amenajarea teritoriului site-ului vă permite să faceți cu adevărat viu și frumos. Dacă nu aveți suficient contact cu natura și nu aveți timp să mergeți la pădure sau la parcuri, atunci puteți crea o oază verde chiar acasă.

Este posibil să organizați o grădină frumoasă sau o grădină de legume chiar și pe cel mai mic loc.Dacă nu există loc, puteți chiar să aranjați verdele pe acoperiș sau să transformați veranda într-o mini-seară.

Dar în curte, verdeața frumoasă și florile pline de culoare par a fi mai naturale și mai ecologice. Pe teritoriul unui sit puteți combina o varietate de specii de plante. Cresterea iarba sau plante pe pamant poate fi fundalul pentru gradina dumneavoastra. Decorația viu a site-ului va servi flori de nuanțe diferite. Într-o zonă, puteți combina violete mici, trandafiri pulverizați și alte flori.

Este necesar să se aleagă plante pentru plantare în țară, ținând cont nu numai de particularitățile site-ului lor, ci și de disponibilitatea lor de a se angaja în grădinărit. Dacă nu aveți nici timpul și nici dorința de a crește o grădină imensă, atunci este mai bine să alegeți iarba verde pentru peluze și plante conifere în loc de trandafiri scumpe, care ele însele vor crește.

Pentru a împărți site-ul în zone separate și pentru a crea colțuri confortabile în grădina dvs., puteți utiliza un gard viu. Un perete verde poate consta din conifere, alpiniști sau poate fi chiar o patrie verticală originală. Adevărat și de îngrijire pentru o astfel de grădină de flori nu va fi ușor, deși merită cu siguranță.

Și dacă nu sunteți gata să construiți o grădină verticală complexă, dar totuși doriți să creați ceva frumos, puteți planta plantele într-un cărucior de lemn sau un butoi de lemn. Un astfel de pat de floare din mijloace improvizate arată foarte original și devine o adevărată decorare a site-ului. În acest caz, pentru a-ți face propriile mâini, vei petrece destul de mult timp.

Sfaturi

În primul rând, nu ignorați un astfel de element ca căile de grădină. Acestea ar trebui să fie situate într-o zonă mică, și chiar mai mult într-o zonă mare. Sunt căile care vor facilita procesul de grădinărit și vor face plimbări prin țările lor mult mai plăcute. La urma urmei, nu trebuie să ajungeți la plantele preferate prin murdărie și buruieni. Dacă zona este destul de mică, faceți mai puține zone individuale și trasee înguste.

Pentru a vă face grădina frumoasă, chiar dacă organizați peisajul pentru prima dată, ascultați sfatul profesioniștilor.

De asemenea, este important să determinați tipurile de plante pe care le plasați pe site-ul dvs. Dacă sunteți nou la grădinărit, atunci optați pentru plante raionale, care sunt mai ușor de îngrijit. De-a lungul timpului, veți putea să plantați diferite soiuri exotice, dar este mai ușor să începeți cu faptul că nu necesită îngrijire suplimentară.

În plus, atenție la faptul că toate plantele pe care le plantați au fost sănătoase. La pungile de sămânță, verificați întotdeauna data de expirare și verificați becurile și puieții pentru tăieturi și alte semne că planta este deteriorată. Dacă plantați plante într-o seră, încercați să le furnizați condițiile corespunzătoare - cantitatea potrivită de lumină, pereții din policarbonat, cantitatea de apă și îngrășământ. Vedele sunt cele mai exigente din punct de vedere al îngrijirii și totuși nu pot rezista condițiilor negative și schimbărilor rapide ale temperaturii.

Și, bineînțeles, nu uitați că, în orice moment al anului, site-ul dvs. nu ar trebui să fie gol. Prin urmare, alegeți diferite soiuri de plante care fie rămân verzi pe tot parcursul anului, fie înfloresc la rândul lor, începând cu cea mai veche primăvară și terminând în toamna târzie.

Exemple frumoase

Indiferent dacă doriți să împărțiți complotul în zone separate, clar separate unul de celălalt sau să crească totul împreună, puteți organiza o grădină frumoasă.

Grădina țării

O grădină rustică simplă va arăta grozav lângă casa din Provence, Țara sau stil rustic.Principalul lucru este că nu arată ca o grădină abandonată, ci ca un complot îngrijit și bine întreținut. Cea mai simplă regulă care va ajuta la păstrarea aspectului plăcut al grădinii nu este de a instala toate plantele amestecate.

Nu este necesar să împărțiți paturile în segmente și să le închideți cu un gard viu, căi sau rânduri de pietre. Este suficient doar să aduci legumele și ierburile în roiuri chiar. Acesta va arata deja elegant si atractiv. De asemenea, încercați să plasați un număr de plante care sunt combinate în exterior unul cu celălalt.

Grădină de lux

Gazonul este parte integrantă a grădinii engleze perfecte. O acoperire de iarbă frumoasă ascunde pete inestetice de pământ gol și împiedică creșterea buruienilor. Peluza poate fi o parte separată a grădinii dvs., precum și un fundal pentru alte plante.

Ca fundal pentru flori și tufișuri, puteți folosi un amestec de plante medicinale - bluegrass, aripi și păpădie. În vara, parcela dvs. va fi acoperită cu covoare de smarald de lux, realizate dintr-un amestec de toate aceste ierburi. Faptul că nu veți cheltui o mulțime de bani pentru proiectarea unei astfel de gazon nu se poate bucura decât.

Grație flori

Completarea perfectă a oricărei grădini este o grădină de flori colorată.Aici puteți arăta imaginația și combina cele mai diferite tipuri de plante. Diferite pot fi forma sau înălțimea patului de flori. Puteți decora cu o grădină de flori și intrarea în grădină, o zonă de luat masa și orice alt loc de pe site. Pentru grădina de flori de decorațiuni puteți să ridicați astfel de plante universale, cum ar fi macul, delfinii, irisi, bazilici și așa mai departe. Cel mai bine, dacă plantele pe care le-ați ales sunt bune și pe termen lung, astfel încât să nu trebuiască să reînregistați o grădină de flori în fiecare an.

garduri vii

Plantele de alpinism reprezintă o altă ideală pentru grădină. Ele pot fi utilizate pentru a proiecta fațada casei sau pentru a crea partiții. După ce ați făcut un simplu sprijin și i-ați plantat iedera sau le-ați plantat sub ea, într-un an sau doi veți primi o partiție complet acoperită cu o plantă verde. Cu ajutorul wisteria, fasole decorative sau alți alpiniști, puteți crea chiar arcade sau copertine vii. Aproape toate aceste plante sunt perene, ceea ce înseamnă că nu trebuie să plantați în mod constant noi semințe și să așteptați până când frumusețea trecută va fi restaurată.

Lampa de grădină

Această versiune de design peisaj poate părea oarecum neobișnuită.În plus, ați putea crede că va dura prea mult timp pentru a crea un astfel de miracol al naturii. Dar, de fapt, totul nu este atât de dificil.

Creează un frumos labirint de plante simple și nu foarte exigente: thuja, ienupăr sau pomi de Crăciun. Plantele de conifere sunt cel mai ușor de oferit forma dorită. Ele pot fi plantate în rânduri, creând un labirint real. Cu toate acestea, pentru a nu deveni confuza de unul singur, schimbați mai întâi schema pe hârtie și încercați să nu se abată de la ea.

Este posibil să decorați o astfel de grădină cu figuri tăiate din toate aceleași conifere. Chiar dacă nu aveți prea multă experiență, puteți da plantei forma unei mingi sau a unui triunghi. Iar rândurile labirintului dvs. din interior pot fi umplute cu rumeguș sau nisip colorat pentru a face căile frumoase și confortabile pentru mersul pe jos.

Toate aceste idei pot fi combinate cu succes unul cu celălalt, având atât gard viu verde, cât și paturi de legume și paturi de flori frumoase pe un singur loc. Astfel veți primi din cabana de vară nu numai plăcerea estetică, ci și beneficiile practice.

Revedeți designul unei grădini mici în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor