Care ar trebui să fie design-ul peisajului site-ului în fața casei?

Calmea, tăcerea, fuziunea maximă cu natura, lipsa agitației urbane și agitația urbane - aceasta îi motivează pe locuitorii orașelor mari să cumpere case de țară. Construcțiile, îndepărtate de orașe, devin locuri confortabile, plăcute ochiului și sufletului, cu o vegetație frumoasă. Ele se transformă în locuri unde vă puteți relaxa nu numai fizic, ci și emoțional. Prin urmare, întrebarea despre cum ar trebui să fie design peisagistic al site-ului în fața casei, îngrijorează toți proprietarii unei astfel de proprietate unică.

Caracteristici speciale

Designul peisagistic al unei curți mici sau al unui teren mare - cu cuvinte simple înseamnă îmbunătățirea spațiului de teren al parcelei din curtea unei case de oraș sau a altui tip de proprietate privată.Paturile frumoase de flori pe teritoriu, trasee înguste, vegetație și elemente decorative fac curtea bine îngrijită și estetică atrăgătoare.

Crearea unui design peisaj în fața unei case fără grădină este un exercițiu destul de dureros, dar interesant, într-un sens, necesită o abordare creativă. Puteți încerca să faceți acest lucru singur sau să cereți ajutorul profesioniștilor.

DIY do-it-yourself

Nu cu mult timp în urmă, acum 15-20 de ani, parcelele de dacha erau percepute numai ca locuri pentru plantarea culturilor legumicole, pomi fructiferi, tufișuri de zmeură, coacăze și alte fructe de pădure. Au venit acolo numai pentru a apă, a burui și a recolta recolta, care a mers neapărat la conservele de conserve, sărate sau marinate. Foarte rar terenul era gol, nu era plantat cu plante "utile". Nu erau puține flori și nu existau plante ornamentale și nu era vorba de design peisagistic.

Astăzi, situația sa schimbat și mulți proprietari de terenuri doresc să aibă cel puțin o mică zonă de agrement, decorată cu flori, plante, un tobogan alpin sau o fântână neobișnuită.Amenajarea peisagistică câștigă impuls.

De unde să încep?

Principalele etape de lucru privind proiectarea site-ului includ:

 • gândirea grijulie asupra a ceea ce vrei să vezi și unde să așezi totul (elemente decorative);
 • curățarea gazonului;
 • selectarea plantelor.

Aveți posibilitatea să construiți un foișor, să dotați o zonă de grătar, să creați un iaz sau un tobogan alpin, desigur, în cazul în care metri pătrați din curte permit. Dacă dimensiunea site-ului este mică, va fi necesar să se limiteze la câteva dintre cele mai importante elemente.

Teritoriul din fața casei definește granița dintre proprietatea privată și posesia consiliului local, decorează casa, completează "exteriorul" general al designului peisajului.

În îmbunătățirea teritoriului ajută aceste elemente de decor:

 • paturi de flori;
 • hedge din plante vii;
 • fântâni, iazuri, rezervoare artificiale;
 • chioscuri, locuri de joacă, zone de agrement;
 • grădini;
 • statui, figuri și alte accesorii din argilă, lemn, metal.

peluză

Zonele verzi sunt o importantă, poate cea mai importantă parte a unui design de peisaj de succes. Utilizarea plantelor vă permite să creați compoziții care vor anima spațiul din jur, vă vor lăuda pe ochi.

Mulți oameni cred în mod greșit că o peluză este o iarbă simplă, pentru care nu trebuie să ai grijă de ceva într-un mod special, să ai grijă, este suficient să o taie în timp. Cu toate acestea, toate acestea se aplică numai la acoperirea naturală a ierbii, care în cea mai mare parte este constituită din buruieni.

Un gazon decorativ este ceva mai mult decât iarba obișnuită. Astăzi, există multe soiuri de gazon. Dintre acestea, tipul maur și parterul au cea mai mare valoare decorativă. Dar, indiferent de specie, toate soiurile de decoratiuni de plante de terenuri trebuie să fie decorate în mod corespunzător.

 • Marginile gazonului ar trebui să fie netede. Și pentru ca el să fie întotdeauna așa, periodic toată vegetația ar trebui să fie tăiată cu o unealtă ascuțită. După margine este un șanț de adâncime de până la 4 cm în adâncime, care este umplut cu mulci.
 • Că gazonul nu a crescut pentru linia dedusă, este necesar să se repare. În aceste scopuri, banda de curbură adecvată.
 • Estetic decora gazonul va ajuta diferite plante ornamentale.

Grădină de flori

Pentru a organiza grădina de flori dreapta în fața casei nu este pentru toată lumea. Avem nevoie de imaginație și de înțelegerea a ceea ce ar trebui să fie mărimea și forma ideală a grădinii din față. De asemenea, totul ar trebui să corespundă stilului general al clădirii principale și zonei din jurul acesteia.

Pentru plantare, trebuie să alegeți flori care nu se vor evidenția puternic, dar în același timp nu vor dispărea de fundalul general. Calea spre intrarea în casă poate fi decorată pe ambele părți cu aranjamente florale diferite și plante ornamentale.

Cu ajutorul unei grădini de flori bine alese, puteți deghiza toate defectele și omisiunile din arhitectura clădirii. Cea mai bună opțiune în acest caz este mixborder - o combinație de diferite forme, dimensiuni și tipuri de plante în zonele de grădină. De asemenea, discountul arată impresionant - o panglică de flori care se alternează între ele în diferite dimensiuni.

Grădinarii începători ar trebui să abandoneze plante exotice, deoarece astfel de flori au nevoie de îngrijire constantă și atentă, în mod ideal de către acești experți. Începătorii ar trebui să aleagă plante rezistente la diverși factori de mediu negativi.

Un gard viu care va decora site-ul și între timp va juca rolul de gard pentru un pat de flori, puteți organiza tufișuri de liliac, rosehip, viburnum. "Freshen Up" o piatră sau un gard metalic va gestiona compoziții curly: caprifoi, iedera decorativă, struguri, kirkazon. Plantele de conifere de pe site vor aduce o atingere a aristocrației.

Pentru ca patul de flori din fața casei, făcut de mâna proprietarului proprietății, să reușească, este necesar să nu uităm de regulile simple.

 • Plantele de pe site au nevoie de arbusti perene nepretentioase (thuja, ienupar) si spatiul dintre ele pentru a umple cu plante anuale.
 • A doua regulă este că cel puțin o plantă cu flori trebuie să fie prezentă în patul de flori.

Un exemplu clasic de grădină din față este o combinație de portulac, gălbenele, Vittrok, crin și lalele.

Până la rezultatul final al design-ului grădinii de flori îndeplinite toate așteptările, merită să ne amintim unele sfaturi mai profesioniste:

 • dacă patul de flori este foarte aproape de casă, plantele plantate, în special plantele cu flori, ar trebui să coincidă cu umbra pereților clădirii;
 • pe un teren mare este mai bine să plantezi plante cu frunze mari, iar pe una mică, să folosiți standuri cu frunze mici;
 • pentru a evita efectul golurilor pe teren în timpul iernii, merită să plantați pe teritoriul copacilor conifere și tufișuri cu scoarță luminată.

Zonă de relaxare

Mulți locuitori ai orașului cumpără o cabană de vară pentru a obține o șansă de a lua o pauză de la zgomot, pentru a-și îmbunătăți sănătatea în absolută solitudine cu natura.Și pentru a obține o relaxare reală, în noul teritoriu dobândit al zonei de recreere, sunt amenajate colțuri confortabile și frumoase, unde vă puteți relaxa cu adevărat.

Aceste colțuri confortabile includ:

 • Mangalnye. Este greu de imaginat o recreere în aer liber fără un brazier. Acesta servește ca un loc în care sunt pregătite diferite bunătăți și, de asemenea, înlocuiește deseori încălzitorul în vreme rece. În mangal este de dorit să se pună o masă pentru tăierea vesela și depozitarea vesela.
 • Pavilioane. Este destul de logic să instalați un foișor lângă brazier, unde puteți încerca delicatese proaspăt gătite pentru o conversație plăcută. În formă de decor, puteți planta diverse flori în jurul valorii de, și aranja coloane de arbori cu plante de alpinism. Soiuri de struguri rezistente la iarnă.
 • Complexe de baie. Baie - visul multor proprietari de apartamente în afara orașului. Dacă teritoriul are un iaz sau orice alt corp de apă, cu excepția fântânii, puteți construi o cameră de aburi lângă un astfel de loc răcoritor. Alături de ieșire, o verandă sau o terasă va fi potrivită, plantată în jurul perimetrului cu copaci conifere sau struguri.
 • Locuri de joaca. Departe de caramida pentru siguranță, puteți plasa o pepinierăsite-ul. Este recomandabil să instalați o cutie de nisip, tobogane și leagăne, diverse facilități sportive, de exemplu o bară orizontală pe ea. Plantele din jurul zonei copiilor nu ar trebui să aibă spini. În cazul în care copiii au tendința de a alerga, alegerea plantelor cu flori ar trebui să fie, de asemenea, abordată cu mare responsabilitate. Loc de joaca ar trebui sa fie luminos, cu imagini de personaje preferate de desene animate.
 • Locuri de agrement. Un loc de odihnă unde se pot aduna întreaga companie poate fi amenajat în jurul unei zone mangalane sau a unei zone de grătar. Pentru a vă proteja de soare sau de a începe brusc să faceți un adăpost. Asigurați-vă că ați pus o masă, scaune sau bănci. Site-ul poate fi împrejmuit de un gard floral, copaci mici sau arbuști. Zona de recreere poate fi făcută: deschisă sau închisă cu structuri portabile care se îndoaie ușor și se rotesc platforma în aer liber.

Soluții interesante

Designul de design al terenului înainte de imobil, Tanhaus, casa - un loc de muncă foarte interesant. După finalizarea organizării grădinii de flori, puteți adăuga compoziția generală cu accesorii interesante.

Vasele și vasele decorative fabricate în stil modern nu vor fi inutile.butoaie și bidoane din lemn (dacă casa este decorată în direcția țării), blocuri de granit (se potrivesc perfect stilului modern), o fântână simplă, necomplicată. De asemenea, originalitatea va face cifrele grădinii, pietre de diferite dimensiuni și alte trucuri de design. Este important să nu exagerați numele detaliilor suplimentare, altfel casa și tot spațiul din jurul lui vor deveni ridicole.

Proprietatea din țară va deveni și mai frumoasă și mai atractivă din punct de vedere estetic dacă tăiați tufișurile și gardul viu, cu plante conifere, acest lucru nu trebuie făcut. Arbuști și arbori de dimensiuni mici pot fi aranjate sub formă de animale, porți improvizate, realizează încadrarea inițială a pasarelei, indicând intrarea principală.

Tufurile plantate în centrul sitului vor părea extraordinare, vor deveni un fel de epicentru al ideii generale de design peisagistic.

Sfaturi profesionale

Principalul principiu al designului zonei din jurul blocului de locuințe, care este notat de profesioniști, este că interiorul curții ar trebui să coincidă cu ideea de proiectare a sitului. Când planificați modul în care va fi panorama înainte de clădire, ar trebui să încercați să alegeți toate compozițiile astfel încât să aibă aceeași decizie de stil.

Terenul de teren poate fi ideal plat sau, dimpotrivă, poate să difere într-o relief neobișnuit, să fie într-o groapă sau pe o pantă. Aceste momente determină modul în care va fi proiectul de decorare.

Principalul lucru pe care ar trebui să se bazeze în timpul înregistrării teritoriului este stilul structurii principale. Interiorul curții ar trebui să se suprapună până la cel mai mic detaliu cu clădirea principală sau să o completeze la maxim. Fântâni pompos, coloane de marmură și căi de acest material va arăta ridicol dacă site-ul este o casă veche dărăpănată.

În mod ideal, casa este elementul central al teritoriului, pe care trebuie să-l navigați în lucrările ulterioare pe acest site. Calea principală duce la ea, este înconjurată de copaci și de alte componente vii și artificiale ale designului. O clădire bine jucată este jumătate din lupta pentru designul peisajului.

Exemple frumoase

Plantațiile de viață, accesoriile suplimentare de pe teritoriu nu vor da designului un aspect complet, dacă traseele de grădină din fața intrării în casă rămân fără decorarea corespunzătoare. Totul în fața curții joacă, de asemenea, un rol semnificativ în exterior.

Un material excelent pentru căile de grădină este țiglă, piatră, pavaj.

O astfel de soluție rezolvă simultan mai multe probleme:

 • zona din jurul casei are un aspect atractiv;
 • gospodăriile și oaspeții acestora se pot plimba confortabil în jurul site-ului;
 • în timpul sezonului ploios liniile vor fi curate;
 • terenul din jurul clădirii va fi împărțit în zone funcționale.

Puteți stropi cu grijă pietrișul de-a lungul părților laterale ale căilor de grădină, flori de plante, tufișuri pitice sau așternutul gazonului.

Fântâni, iazuri artificiale și alte rezervoare vor deveni un accent al cadrului peisajului, a evidențierii sale, a activului principal. În plus, acestea vor crește nivelul de umiditate și va fi foarte plăcut să mergeți pe o astfel de platformă, în special în zilele fierbinți de vară. Nu există reguli privind dimensiunea și forma piscinelor, iazurilor, cursurilor. Totul depinde numai de preferințele personale ale proprietarilor site-ului.

Despre ceea ce ar trebui să fie un design peisagistic al site-ului în fața casei, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor