Caracteristicile zonei înguste de design peisagistic

Achiziționarea și decorarea ulterioară a unui teren cu o casă reprezintă un eveniment vesel, dar în același timp supărător, mai ales dacă parcela este de dimensiuni nestandard, de exemplu lungă și îngustă. Proiectarea peisagistică bine concepută va ajuta la corectarea vizuală a defectelor și va sublinia avantajele unei astfel de zone neobișnuite.

Tehnici de corecție

Aranjarea unei secțiuni lungi și înguste nu este o sarcină foarte complexă.

Este necesar doar să cunoaștem tehnicile de bază ale expansiunii vizuale a granițelor și să nu facem greșeli tipice.

Aceste erori includ:

 • Prezența copacilor înalți de-a lungul gardului. Aceasta duce la efectul alei în parc și nu decorează locul;
 • În timpul amenajării sitului nu este implicată întreaga zonă. Ca regulăcele mai îndepărtate colțuri și zone rămân fără atenție și îngrijire. În timp ce în aceste locuri puteți amplasa obiecte și vegetație pentru a extinde vizual limitele;
 • Crearea de linii drepte, paturi de-a lungul gardurilor. Acest aranjament extinde în continuare zona.

Folosind metodele de bază de corecție, puteți crea un site cu o formă corectă vizuală:

 • zonare;
 • Abordarea vizuală a granițelor îndepărtate;
 • Proiectare pe mai multe niveluri.

Spațiul de zonare este cel mai simplu și mai accesibil mod de a corecta. Pentru a face acest lucru, este necesar să împărțiți întreaga zonă a sitului în mai multe zone și să le desemnați limitele cu ajutorul unor mijloace cum ar fi gardurile vii, pavajele diferite și căile cu trasee.

Merită să ne amintim că toată separarea merge peste gard. Sursele de frontieră sub formă de pereți de beton sau garduri înalte nu sunt folosite. Tufișurile sau florile cu creștere înaltă, gardurile de la alpiniști, precum și paturile de flori vor părea neobișnuite sub formă de separatoare. Barierele pe mai multe niveluri sub formă de frontiere, caramizi sau țesute garduri joase, trepte, podiumuri de beton sunt considerate o tehnică bună.

Acoperirea diferită va ajuta nu numai la extinderea vizuală a sitului, ci și la plantarea diferitelor tipuri de plante.

Cea mai populară combinație este gazonul și pietrișul sau pietricelele. Încă mai erau folosite plăci, cărămizi, câteodată beton pentru piste. În același timp, zonele pot să nu aibă limite clare, dar să curgă ușor de la o arie la alta. Deci, o pietriș poate fi urmărită pe peluză, iar un tobogan alpin sau o "bucată" de amenajare a teritoriului sub forma unui gazon poate fi situat pe un teren de pietriș.

Trasee sau trasee mici pot fi, de asemenea, stabilite pe întregul site. Este de dorit ca acestea să fie înclinate, contrastante în culori sau material.

Pentru a reduce vizibil lungimea secțiunii și a da o formă pătrată, trebuie să utilizați metodele de convergență a obiectelor îndepărtate. Dacă un copac înalt crește la sfârșitul parcelei, atunci cea mai bună opțiune ar fi să plantați același copac de lângă el, dar unul mai mic. În ceea ce privește arborii și tufișurile, este mai bine să le dați coroanelor forme rotunjite.

Pentru ca terenul să nu apară atât de mult, merită să instalați clădiri agricole, foișoare și hale în zona îndepărtată. Pergolele, pergolele sunt cel mai bine înconjurate de flori sau arbuști subdimensionați. În schimb, puteți instala în continuare tobogan alpin, fântână, paturi mari de flori.Prezența multor sculpturi, mici forme arhitecturale, aranjate într-un mod haotic, reduc și lungimea sitului.

Aranjamentul pe mai multe nivele al site-ului este unul dintre modurile corecte și simple. Pentru aceasta trebuie să aveți obiecte, arbuști, flori la diferite înălțimi. Astfel, proiectarea site-ului din spate cu arbori înalți, iar fundul cu tufișuri mici va crea impresia unei zone extinse. În același scop, puteți utiliza vegetație cu pergole în zone îndepărtate. În plus, puteți utiliza paturi de flori situate la diferite nivele, fântâni sau clădiri mai înalte și foișoare la sfârșitul site-ului.

La înregistrarea teritoriului este posibil să se utilizeze nu numai recepții profesionale ale designerilor peisagistici, ci și să se țină cont de specificitatea culorii plantelor.

Designul de culori

Crearea unui peisaj într-o zonă lungă, o atenție deosebită ar trebui acordată designului de culoare, deoarece joacă un rol important în corecția vizuală a terenului. Merită să vă amintiți că atât arbuștii, cât și florile sunt mai bine să aleagă puțin. Excepții sunt plantele de alpinism pentru încadrarea perimetrului sau arborilor.Cele mai multe dintre plantații sunt mai bune pentru a da o flori strălucitoare sau luminoase (geranium, garoafa, trandafir, lalea). Puteți să vă concentrați asupra contrastului în culoarea subiectului. Aceasta poate fi o grădină de flori luminos sau luminos roșu pe un gazon verde sau un arbust "înfundat" în centrul zonei de pietriș.

Culorile luminoase sunt cele mai utilizate la sfârșitul intrigiului., deoarece acestea reduc vizibil lungimea terenului. Florile și vegetația calmă, nuanțele luminoase pot fi folosite pentru a proiecta zona apropiată. În acest scop, vegetația de nuanțe albastre, albe, roz este cea mai potrivită. Un astfel de contrast va extinde granițele și va crea o atmosferă armonioasă.

O viziune specială va da plantării teritoriale a arbuștilor de conifere sau a unei perechi de copaci. Bucșe pot fi plasate de-a lungul gardului sau să le facă un gard viu pentru zonarea site-ului. Copacii sunt mai bine poziționați în diferite colțuri ale site-ului, dacă au aceeași înălțime. O atenție deosebită trebuie acordată liniei principale. Ar trebui să fie îngustă la început și să se extindă pe măsură ce mergeți. Este mai bine să alegeți materialul contrastanțial pentru alee (în cazul în care gazonul predomină, atunci calea ar trebui să fie întinse din pietriș sau moloz).Pe bulevardul principal puteți aranja lămpi de grădină mici cu nuanțe rotunde.

O soluție bună ar fi să creezi grădini cu flori de diferite culori într-un model de șah. Această tehnică nu numai că ajustează zona, ci și o imagine originală.

recomandări

Când organizați o astfel de formă neobișnuită a site-ului, trebuie să știți câteva reguli:

 • Când faci un design, ar trebui să încerci să eviți linii drepte, longitudinale, forme geometrice obișnuite. Este mai bine să dați prioritate liniilor și formelor de înfășurare fără colțuri;

 • Efectuând o complot sau o cale de piatră, pietricele, puteți utiliza o abordare de contrast. Pentru a face acest lucru, puteți crea un ornament de altă culoare sau textura a materialului sau utilizați un gradient;

 • Când zonarea ar trebui să dea aproape de site-ul pentru sport sau teren de joacă. Puteți, de asemenea, aranja decorativ, sau, dacă terenul permite, un iaz de înot. Este mai bine să se facă o formă rotundă, ovală sau neobișnuită. Aceleași forme ar trebui utilizate pentru a proiecta paturile, paturile de flori și zonele din sit;
 • Gardul este necesar să se facă pe mai multe niveluri, ca gard monoton, chiar mai trage în formă de lungime.Când creați un gard, puteți combina materiale. De exemplu, un gard din lemn poate fi suplimentat cu plante de alpinism sau alternativ cu arbuști;

 • Pentru corectarea site-ului, puteți utiliza paturile și mixborder-urile care vor fi amplasate de-a lungul pistelor sau ale aleii principale de pe site;

 • Paturile de legume, paturile de flori sunt cel mai bine poziționate de-a lungul gardului. Acest lucru va ajuta ajustarea vizuală a teritoriului;

 • Atunci când construiți o casă sau ancadramente, chioșcuri, o atenție deosebită ar trebui acordată formei și locației lor. Considerat forma cea mai armonioasă dreptunghiulară. În același timp, într-o zonă mică, clădirea poate fi amplasată de-a lungul întregului amplasament. În ceea ce privește casa, acesta poate fi construit și tip de mașină, și sub forma unei clădiri cu două etaje. Posibilă opțiune pentru o casă mică, cu o extensie sub formă de mansardă, casă de vară și un subsol mare.
 • Nu numai vegetația, ci și clădirile, căile, fântânile, sculpturile ar trebui să fie supuse unui design corect de culoare.

În formă armonioasă, în culori și forme de construcție, plantațiile vor ajuta la transformarea unei secțiuni lungi într-un loc convenabil și confortabil de odihnă.

Sfaturi pentru planificarea unei zone înguste, consultați următorul videoclip

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor