Garduri 3D: avantaje și instalare

În prezent, puteți găsi garduri din diverse materiale care combină rezistența și aspectul atractiv. Cele mai populare modele sunt realizate din lemn, cărămidă, metal și chiar beton.

Deosebit de remarcabile sunt rețelele 3D sudate, care sunt capabile să execute funcțiile de garduri de înaltă calitate datorită caracteristicilor designului și materialului lor.

Caracteristici speciale

O caracteristică cheie, precum și avantajul rețelei 3D este durabilitatea și caracterul practic. Gardul este un produs din metal cu secțiune transversală. O astfel de secțiune este realizată din tije de fier sudate una de cealaltă. Oțelul galvanizat servește ca material de fabricație, care garantează proiectarea durabilității gardului și a calității înalte.

Produsul este aproape universal și este utilizat cel mai adesea pentru împrejmuirea unităților teritoriale municipale. Datorită transparenței absolute, nu este întotdeauna recomandabil să se oprească anumite tipuri de teritorii private.

Gardul 3D diferă de cele obișnuite datorită următoarelor specificații:

 • Tehnologia de acoperire cu mai multe straturi asigură aportul pe termen lung (în medie 60 de ani).
 • Rigiditatea sporită a barelor metalice asigură o durată lungă de funcționare a acestora, în plus, este practic imposibil să le eliminăm.
 • Tijele metalice verticale, fixate cu coturi în formă de V, întăresc designul gardurilor.
 • Metalul galvanizat face ca produsul să fie rezistent la coroziune, precum și să nu-și piardă culoarea originală timp de mai mulți ani.
 • Designul ochiurilor de plasă oferă o vedere liberă a spațiului, precum și permite razele soarelui să pătrundă în interior nestingherită.
 • În ciuda faptului că produsul este fabricat din plasă, durabilitatea acestuia creează o protecție fiabilă împotriva intrușilor și invitaților neinvitați.
 • Prețul favorabil pe piață face ca achiziția să fie accesibilă pentru mulți proprietari de terenuri,precum și oportunitatea de a salva pe garduri o suprafață mare de întreprinderi industriale atunci când cumpără materiale în vrac.
 • Datorită faptului că întreaga structură este asamblată din module mici, procesul de instalare este simplu și rapid. Chiar și persoanele care nu au experiență în construcții pot face față acestei sarcini.
 • Aspectul produsului este simplu și discret. Abundența de opțiuni pentru diferite forme de secțiuni, precum și schema de culori vă permite să alegeți un gard 3D, pentru a se potrivi maxim în imaginea de ansamblu a spațiului de design.

sfera de aplicare

De regulă, acest tip de gard se folosește la împrejmuirea instituțiilor de învățământ, a spitalelor, a stadioanelor, a fabricilor, a întreprinderilor industriale, a sporturilor pentru copii sau a terenurilor de joacă și așa mai departe. Cu toate acestea, acest munte modern este din ce în ce mai utilizat pentru zonele private și zonele suburbane.

Diverse opțiuni de design fac posibilă alegerea unui produs din plasă, ținând cont de particularitățile designului interior și peisaj al sitului. Costul redus face ca achiziția să fie profitabilă pentru întreprinderile private, supermarketurile, parcările, parcările și spațiile de depozitare.

desen

Toate componentele construcțiilor 3D sunt furnizate de producător într-o formă gata de instalare. Acest kit include:

 • Panouri din oțel cu lățimea de cel mult 3 m, sudate din bare de oțel zincat, nervuri de rigidizare dispuse vertical. Înălțimea secțiunilor poate fi complet diferită, atingând în medie 1,5-2,5 m. Dimensiunea celulei este de 5x20 cm. Uneori, parametrii standard ai înălțimii și lățimii pot fi ajustați și selectați în mod personal. Pentru întrebări referitoare la subtilitățile designului, trebuie să contactați producătorul și să discutați cu el toate nuanțele.
 • Diametrul minim al barei metalice este de 3,6 mm, dar poate fi mai gros. Unele companii produc garduri din plasa sudată, unde diametrul tijei ajunge la 5 mm.
 • Stâlpii de susținere ai grilajului sunt rotunde și pătrate. În fiecare dintre acestea trebuie să existe găuri de montare pentru montarea grătarelor metalice. Pentru a împiedica pătrunderea murdăriei și a umezelii în interior, vârfurile suporturilor sunt prevăzute cu dopuri speciale. Stâlpii pot fi executați cu o parte inferioară alungită, astfel încât, dacă se dorește, pot fi betonate în pământ, precum și cu o parte inferioară plană pentru montarea pe o suprafață solidă.
 • Gardul este fixat prin dispozitive de fixare, cum ar fi clemele și brațele, realizate din metal sau din plastic.

După cum sa menționat mai sus, se utilizează un strat de acoperire cu mai multe straturi pentru realizarea unei fixări prin plasă și sunt implicate trei tipuri de materiale:

 1. zinc - face structura imună la efectele coroziunii.
 2. nanoceramics - un strat suplimentar care protejează metalul de procesul de coroziune și de influențele externe ale mediului, cum ar fi schimbările de temperatură atmosferică și radiațiile ultraviolete.
 3. Acoperire cu polimeri - este o protecție împotriva unor defecte externe minore, cum ar fi zgârieturi, chipsuri și așa mai departe.

Toate componentele sistemului sunt rezistente la condițiile meteorologice. Garduri de plasă sudate acoperite cu un strat de pudră specială sau acoperire din PVC. Stâlpii și gardul în sine sunt vopsite cu vopsea, culoarea cărora ar trebui să fie prezentă în tabelul RAL.

Este de remarcat faptul că gardurile 3D au mai multe soiuri. Pot fi produse standard din sârmă galvanizată și din gard din lemn și din lemn.

Referindu-se la relația dintre politica de calitate și preț, nu se poate menționa doar gardurile din grila "Gitter"care sunt cele mai populare printre zeci de mii de cumpărători. Calitatea și fiabilitatea acestui design modular nu este inferior produselor de profil.

Sudarea circulară a grilajului o face atât de puternică încât este absolut imposibil să o distrugeți și să o stricați.. Principalul avantaj al produsului este o fixare specială, datorită căreia instalarea poate fi efectuată într-un timp relativ scurt, fără a utiliza echipamente speciale. Secțiunile în sine sunt foarte ușoare.prin urmare instalarea și instalarea gardului nu trebuie să cauzeze dificultăți.

dimensiuni

Tabelul prezintă rapoartele standard ale parametrilor rețelei sudate cu înveliș PVC și PPL.

Dimensiunea panoului, mm

Colon, pachet

Dimensiunea celulelor

2500 * 1030 mm

3 buc

200 * 50 mm | 100 * 50 mm

2500 * 153 mm

3 buc

200 * 50 mm | 100 * 50 mm

Diametrul firului dintr-un produs de acest tip, de regulă, variază de la 4 mm la 8 mm.

Sârma de susținere 25-27 mm.

Dimensiunea maximă a secțiunii în lungime este de 2500 mm.

Cum sa alegi?

Alegeți un panou de calitate garduri este destul de simplu. Este suficient să fii conștient de unele aspecte legate de caracteristicile unui anumit model. Dacă alegeți un produs, este necesar să luați în considerare și să cunoașteți câteva momente.

Există mai multe varietăți de garduri 3D.În plus față de produsele fabricate din oțel zincat, ele sunt de asemenea realizate din gard metalic sau din lemn. Fiecare dintre soiuri are avantajele sale.

Picket gard este variat în variații de forme de aspect. Tipurile și dimensiunile de shketin pot fi diferite, datorită cărora gardul poate fi selectat cu ușurință în conformitate cu necesitățile de proiectare și siguranță. Ca și oțelul, metal shtaketnik durabil și ușor de transportat, depozitat și instalat. Un astfel de gard creează o imitație a unui gard din lemn. Figura atractivă deosebită îi conferă o tăiere distinctă în partea superioară a șabetului. Grija pentru garduri banale și simple. Va fi suficient să-l scufundați cu apă obișnuită dintr-un furtun.

În ceea ce privește construcția în vrac a lemnului, pot exista, de asemenea, o serie de opțiuni neobișnuit. Un astfel de gard arată elegant, elegant și scump.

Acestea pot fi garduri din plăci de răchită, decorate cu sculpturi frumoase, acestea sunt și garduri de șah, obiecte voluminoase de formă interesantă și așa mai departe. Bineînțeles Avantajul acestui produs 3D este naturalețea și prietenia cu mediul.. Această opțiune este potrivită pentru cei care doresc să se mute de la opțiunile tradiționale de garduri de lemn și să vină cu ceva neobișnuit și original.

Trebuie înțeles că, în ciuda tuturor calităților de mai sus, arborele este destul de susceptibil de influențele mediului, prin urmare, necesită îngrijire și atenție.

Există 3 tipuri de garduri, care diferă între ele prin parametri și proprietăți, și anume:

 • "Original" - o versiune universală a gardului 3D, care poate fi folosit în gardul tuturor tipurilor de terenuri, cu rare excepții (unele tipuri de terenuri de sport).
 • "Standard" - tipul de garduri, caracterizat printr-o dimensiune redusă a celulei (100x50 mm). Acest lucru face rețeaua mai rigidă, durabilă. De regulă, este utilizat în protecția zonelor de parcare, a căilor ferate, a autostrăzilor și, uneori, a aeroporturilor.
 • "Duos" - aceasta este o plasă 2D, realizată în conformitate cu cerințele crescute de protecție împotriva stresului mecanic. Se utilizează în împrejmuirea zonelor de adunare în masă a oamenilor.

Pentru a vă determina un tip adecvat de produs, este necesar să înțelegeți diferența dintre gardurile 3D și 2D. Prima opțiune implică prezența unui recif special, care mărește puterea secțiunii gardului. În cel de-al doilea caz, acest element este absent, însă, în schimb, rigiditatea gardului este determinată de o bară orizontală dublă.

Dacă vorbim despre gardul zonei suburbane, atunci este gardul 3D capabil să îndeplinească toate funcțiile necesare pentru aceasta.

 • Înainte de a cumpăra, trebuie să decideți cu privire la cerințele și cerințele dvs. Acesta este un factor decisiv în determinarea lungimii și a diametrului dorit a barelor. Pentru a proteja, de exemplu, o pasarelă pietonală, va fi suficient un gard foarte mic, plus sau minus 0,55 m. În cazul în care scopul garduiului este de a îndeplini o funcție mai estetică și decorativă decât o funcție protectoare, atunci puteți să vă administrați liber cu un gard de aproximativ 1,05 înălțime 1,30 m Varianta cea mai populară a gardului de plasă, destinată grădinii și grădinii, este "Originalul" cu parametrii standard, indicat în tabelul de mai sus. Pentru gardurile de diferite tipuri de instituții și întreprinderi municipale, "Standard" sau "Duos" este cel mai potrivit, unde înălțimea gardului poate ajunge la 2 m (uneori mai mare), iar diametrul tijei este de 4,5 mm.
 • Este necesar să se investigheze chestiunea bazei pentru gard. Cea mai bună opțiune ar fi concretizarea părții sale inferioare. În unele cazuri, este imposibil să faceți acest lucru deloc (de exemplu, dacă gardul trebuie instalat pe asfalt sau o gaură nu poate fi săpată în zona de instalare). În acest caz, gardurile sunt folosite pe o ancorare specială.
 • Dacă decideți pentru dvs. că estetica gardului nu este atât de importantă, atunci opțiunea "economie" este o alegere rezonabilă, care include acoperirea numai cu o coajă de zinc. Acest model vă va economisi în mod semnificativ banii, deoarece costul său este mult mai mic decât costul unui model cu înveliș PPL sau PVC. Dar merită să ne gândim că acest model nu vă oferă o garanție de 12 ani. Dacă frumusețea și culoarea produsului sunt importante pentru dvs., este mai bine să alegeți un gard cu acoperire PPL (acoperire cu pulbere de poliester).
 • Gardurile din rețea sunt perfect combinate cu policarbonatul. Designul gardului combinat vă va proteja de praf, precum și de aspectul excesiv sau neprietenos. Pentru instalarea acestui model, utilizați instalația de picior de bandă și stâlpi de cărămidă.

Este important! Atunci când cumpărați un produs, trebuie să vă asigurați că există un certificat special de conformitate al producătorului, precum și să solicitați feedback cu privire la produsele sale.

montare

În primul rând, stâlpii suportului de împrejmuire a ochiurilor de plasă pot fi pătrați sau rotunzi. În fiecare dintre ele trebuie realizate găuri speciale de fixare. Stâlpii pot fi betonați în pământ și montați pe asfalt.Șuruburile și brațele metalice sau din plastic sunt utilizate pentru a fixa structura.

Instalarea se face în mai multe etape:

 • Înainte de a începe lucrul, este necesar să marcați colțurile zonei selectate.
 • La locurile de mărci sunt cârligele. De-a lungul perimetrului cablului întins.
 • Stabiliți locul porții sau ale porții.
 • Continuând de la linia marcată de cablu, coloanele sunt stabilite în funcție de mărimea lățimii secțiunilor.
 • Pentru a construi coloane de sprijin în asfalt sau beton, utilizați șuruburi speciale de ancorare. Se recomandă aprofundarea pilonilor în pământ cu 1 m. După aprofundarea și instalarea suporturilor se toarnă o pernă de moloz, după care toate acestea sunt concrete. Uneori maeștrii preferă să înșurubeze șanțuri speciale cu șuruburi și să le fixeze coloanele de susținere cu ajutorul șuruburilor.
 • În timpul instalării, secțiunile sunt fixate cu cleme, fixate cu șuruburi și brațe. Este important să se măsoare verticalitatea suporturilor cât mai exact cu putință, pentru a stabili secțiunile de gard în viitor.

Exemple de succes

Împărțirea 3D devine din ce în ce mai populară printre alte tipuri de garduri de diferite tipuri de teritorii.Acest element al securității și al protecției sitului a fost și va fi întotdeauna unul dintre cele mai importante și necesită o abordare serioasă. La urma urmei, siguranța și viabilitatea casei sau a oricărui alt obiect sunt în joc. Este necesar să înțelegem că nu merită salvat lucruri de o importanță similară.

În plus, în timpul nostru, gardurile și gardurile nu pot proteja doar site-ul de la oaspeții nedoriți, ci servesc și ca elemente de decorare a spațiului, oferindu-i confort și cordialitate.

Mai jos sunt câteva exemple de diferite opțiuni pentru garduri 3D, făcute cu gust și în stilul original. Acesta include un gard 3D din lemn, un gard construit dintr-un gard de piatră, precum și un gard frumos din lemn, care servește nu numai ca un gard, ci și ca o decorare a teritoriului.

La instalarea panourilor 3D, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor