Subtilitățile alegerii blocurilor pentru gard

Gardul este atributul principal al oricărei vile. Una dintre principalele cerințe care impun acest design este forța și originalitatea. Acești parametri sunt tipici pentru unitățile de alimentare. Sunt fabricate dintr-o varietate de materiale solide cu caracteristici tehnice unice. Prin urmare, înainte de a cumpăra acest produs ar trebui să ia în considerare unele subtilități de alegerea de blocuri pentru gard.

Caracteristici speciale

Blocurile pentru garduri sunt materiale artificiale de formă cubică. Ele sunt realizate din soluții diverse, care după solidificare formează o structură solidă și solidă.

În exterior, ele seamănă cu o cărămidă, diferă în mărime mare. Cele mai multe blocuri pentru golful gardului.O astfel de structură permite obținerea raportului optim de rezistență și greutate redusă. Există, de asemenea, produse solide, care constau din beton solid sau altă soluție.

Blocurile sunt un material de construcție versatil folosit pentru a construi nu numai garduri, dar și posturi mici sau garduri. Unii producători le produc sub formă de elemente prefabricate, care, atunci când sunt legate, formează o cărămidă cu spațiu liber înăuntru. Cu ajutorul acestor produse este ușor să se ascundă suporturile metalice ale gardurilor, creând un stil uniform de coloane și pânze.

Pro și contra

Blocurile de gard sunt folosite pe toată durata construcției, deoarece au mai multe avantaje:

 • Construcția de garduri este accelerată de mai multe ori. Acest lucru este realizat nu numai datorită dimensiunii mai mari, ci și a formei geometrice corecte. Plasarea unui dreptunghi nu durează prea mult, deoarece este ușor să o aliniați în toate planurile.
 • Prețul scăzut. Ele fac blocuri prin mijloace artificiale, ceea ce face posibilă reducerea costului de producție în comparație cu piatra naturală. Acest lucru este influențat de volumul mare al elementului care poate înlocui simultan mai multe cărămizi.
 • Forța de aderență. Acest indicator poate varia în funcție de structura produsului.Unele blocuri tolerează perfect gerul, nu absoarbe umezeala și, de asemenea, rezistă încărcărilor semnificative.
 • Grijă minimă. Gardurile acestor produse pot fi operate fără restaurare pentru o perioadă lungă de timp. În acest caz, stratul superior practic nu își pierde caracteristicile inițiale.
 • O varietate de modele. Mulți producători completează stratul superior cu diverse efecte decorative. Acest lucru vă permite să le utilizați atunci când creați soluții originale peisagistice. Blocurile sunt perfect combinate cu metal, lemn și alte materiale de construcție.
 • Blocurile nu ard și nu susțin combustia. Acest lucru le face în siguranță pentru utilizare în fabrici și alte locuri specifice.
 • Durabilitate. Unele tipuri de blocuri pot servi până la 100 de ani, ceea ce nu este întotdeauna posibil să se realizeze dintr-o cărămidă sau lemn.

Blocurile pentru gard nu permit întotdeauna utilizarea în condiții specifice.

Acest lucru se datorează unor astfel de materiale contra:

 • Plasarea unei substanțe necesită mult efort fizic, ceea ce nu este întotdeauna practic.
 • Greutate mare. Rezistă gardul de blocuri poate benzi doar fundație, care trebuie să fie construit suplimentar înainte de a pune material.
 • Cost ridicatAceastă caracteristică este relativă, deoarece depinde de mărimea gardului și de produsele folosite. De exemplu, o structură de cărămidă va fi mult mai scumpă, deoarece va fi necesar să cheltuiți mai mult material.

Evaluând laturile pozitive și negative ale blocurilor, se poate observa că ele sunt excelente pentru construirea unor structuri durabile. În acest caz, toate neajunsurile sunt egalate cu trecerea timpului și nu sunt atât de semnificative.

tipuri

Blocurile pentru garduri sunt clasificate în funcție de mai multe criterii. În funcție de structura stratului superior, ele se disting prin următoarele tipuri.

construcție

Acestea sunt blocurile obișnuite care sunt folosite pentru construirea de garduri. Ele au, de asemenea, cavități în interior, dar stratul superior este complet echilibrat. În exterior, astfel de produse sunt neatractive, astfel încât acestea sunt adesea folosite pentru echiparea gardurilor din uzinele industriale. Diferă în greutate considerabilă, prin urmare instalarea lor nu este întotdeauna convenabilă singură.

decorativ

Faceți-le din aceleași materiale ca și formularul anterior. Ele diferă într-un strat exterior texturat, imită o structură diferită. Aceste blocuri sunt evaluate în construcții și sunt utilizate aproape peste tot.

Prin producția de blocuri se utilizează lut, piatră artificială și beton.Dar, în fabricarea unor astfel de produse utilizați o mulțime de umpluturi. În funcție de acestea, există mai multe tipuri de materiale.

bloc de zgură

Zgura este utilizată ca umplutură, care reține perfect căldura și are o greutate redusă. Diferitele tipuri de substanță pot schimba nuanța blocului. Acest lucru vă permite să schimbați culoarea, dar fără a aplica un strat suplimentar de vopsea.

Blocuri de ceramici

În structura lor, acestea sunt în mare măsură reminiscente de tipul anterior, deoarece argila expandată este lut ars. Cu aceasta, reduceți greutatea și, de asemenea, dați textura blocului.

Blocuri de beton

Aproape nici o umplutură nu este folosită aici. Astfel de produse sunt numite și besser, care corespund producătorului binecunoscut al acestor unități. Mulți producători adaugă compoziția pietriș, cernere sau pietriș. Acestea vă permit să întăriți structura și să creșteți rezistența și durabilitatea blocurilor.

Blocuri de spumă

Acest grup include blocuri care sunt obținute din diverse componente folosind tehnologia de spumare a acestora. Reprezentanții luminoși ai blocurilor de spumă sunt produsele din silicat de gaze și produse din beton gazos.Majoritatea producătorilor produc blocuri de spumă solidă, dar există și variante goale.

Produsele fabricate din sandbloc sunt utilizate pentru construirea de piloni. Aceste materiale de coloană pot varia în funcție de mărimea și greutatea redusă. Dimensiunile standard ale blocurilor sunt de 20x20x40 cm.

Pe piață există și alte dimensiuni:

 • 39x19x18,8 cm
 • 38x9,5x18,8 cm
 • 39x19x40 cm

formă

Astăzi, toate tipurile de blocuri pentru garduri sunt rectangulare în formă. Dar ele diferă doar în structura stratului decorativ superior. Cele mai simple produse sunt realizate cu o suprafață netedă. Avantajul acestor opțiuni este asocierea lor la calitate în timpul instalării. În exterior, ele nu poartă nici o încărcătură decorativă și sunt folosite doar ca material de construcție în locuri unde decorarea nu este atât de importantă.

O atenție deosebită trebuie acordată blocului decorativ, care are o suprafață zdrențuită. Pe suprafața acestor produse, o piesă formează o structură brută care seamănă cu o piatră zdrobită (a doua denumire a acestor produse). Cu ajutorul acestor produse este ușor de imitat aproape orice textură a materialelor naturale. Dar costul unui astfel de bloc este mult mai mic decât produsele naturale.

Design decorativ

Astăzi, mulți producători încearcă să diversifice stilul blocurilor pentru a le oferi un aspect atractiv. Acest lucru extinde domeniul de aplicare al lor și face populare materiale de construcții similare.

Blocurile de admisie pot imita mai multe tipuri de substanțe:

 • Caramida.
 • Slate.
 • Piatra naturala.
 • Placi de ceramica.

Pentru a da blocuri naturale pictate în culori diferite. Proiectările colorate pot fi vopsite direct la fața locului după instalare. Această abordare este adesea folosită de designeri pentru a crea structuri și stiluri unice. O atenție deosebită este acordată nuanțelor prezente în natură.

Produsele "Stone" sunt potrivite pentru aproape orice proiect, deoarece pot rezista la sarcini mari și sunt compatibile cu diferite abordări de construcție. Dacă utilizați blocuri plate, atunci ele pot fi decorate cu finisaje suplimentare. Este ușor să lipiți plăci ceramice, piatră naturală sau să aplicați tencuială decorativă pe suprafața betonului.

opinii

Produsele pe bază de beton și derivatele sale au fost populare de ceva timp. Mulți oameni cumpără blocuri de acest tip, deoarece acestea servesc pentru o lungă perioadă de timp și în mod fiabil.Proprietarii notează rezistența ridicată a gardurilor, precum și rezistența lor la vânturi și alți factori climatici. Produsele se descurcă foarte bine cu încărcăturile și, de asemenea, minimizează costul operării gardurilor.

Dezavantajul elementelor decorative, utilizatorii consideră că atașarea necorespunzătoare a vopselei pe suprafața betonului. Conform recenziilor, în timp, începe să se desprindă și să cadă. Pentru a restabili suprafața și a le oferi aspectul original, va trebui să eliminați complet vechiul strat și să aplicați un nou strat de vopsea. Dar totul depinde de vopselele folosite pentru decorare.

Sfaturi profesionale

Lucrul cu unitățile de gard nu este deosebit de dificil. Dar astăzi, nu toată lumea știe cum să depoziteze și să monitorizeze astfel de substanțe.

Prin urmare, în construcția de garduri de astfel de produse ar trebui să se ghideze de astfel de reguli:

 • Coloanele monolitice ale blocurilor nu trebuie să fie mai mici decât înălțimea gardului propriu-zis. Dacă pierdeți acest lucru, puteți obține un sistem non-persistent. Experții recomandă instalarea suporturilor verticale la o distanță de cel puțin 3 m unul față de celălalt.
 • Colonii au fost asociate în mod necesar cu fundația.Pentru a face acest lucru, folosiți armături, care sunt așezate în bază în stadiul de umplere. Poziția armăturii depinde numai de forma suportului care va lega gardul.
 • Montarea blocurilor trebuie să își asume în mod necesar armarea lor verticală și orizontală. Pentru a face acest lucru, între fiecare element rând din soluție au o armătură care leagă toate componentele. Armarea verticală se face cu ochiuri metalice. Acestea sunt de asemenea introduse între blocuri, dar numai în plan vertical.
 • Între fiecare bloc trebuie să se formeze o cusătura, a cărei grosime trebuie să fie de cel puțin 1 cm. Este important să le umpleți complet, fără a lăsa goluri de aer. Dacă sunt prezente, poate duce la ruperea materialului cu apă în timpul înghețării, precum și la reducerea rezistenței structurii.
 • În construcții, utilizați numai materiale de calitate de la producători bine-cunoscuți. Produsele ieftine nu sunt întotdeauna fabricate conform standardelor, ceea ce le reduce caracteristicile de rezistență

Blocurile de gard reprezintă o soluție de construcție versatilă. Elementele calitativ stabilite permit reducerea costurilor,și, de asemenea, pentru a conferi suprafeței o structură originală și plăcută, așadar este recomandabil să instalați echipa de instalare a profesioniștilor experimentați care vor face totul rapid și fiabil.

Cum se construiește un gard, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor