Gard gard decorativ: idei frumoase de design peisagistic

Gardul de la acest loc are rolul de a proteja anumite zone și teritorii, pentru a evita invazia unor oaspeți nedorite, pentru a proteja spațiile verzi de daune produse de animale, pentru a delimita zonele funcționale ale grădinilor domestice, pentru a marca conturul patului de flori și pentru a ușura îngrijirea plantelor.

Acesta este un element necesar al organizării spațiului locului, astfel încât aspectul acestuia trebuie să îndeplinească anumite cerințe. În gospodăriile moderne, scopul funcțional este combinat cu funcția decorativă a gardului, care a devenit o parte integrantă a designului peisajului. Ce caracteristici ale gardurilor decorative vor contribui la combinarea atât a funcțiilor unitare, cât și a celor estetice, vom examina mai detaliat acest articol.

Caracteristici speciale

În mod tradițional, gardul este utilizat pentru închiderea terenului și este situat de-a lungul întregului contur. Împrejmuirea exterioară este de două tipuri: de protecție, este solidă, impenetrabilă la vedere sau ușoară, mai transparentă; - un astfel de gard este destinat numai identificării limitelor sitului.

În primul caz, gardul este realizat din cărămidă, piatră, beton, foaie profilată sau înălțimea gardului de piatră de doi metri și mai sus. Acest gard este realizat fără inserții transparente intermediare, izolând complet teritoriul.

Designerii cu finisaje decorative dau astfel de garduri monolitice un efect decorativ și deseori realizează netezirea și ușurează masivitatea structurii prin selectarea materialului, a iluminatului special și a amenajării teritoriului.

În satele moderne de cabane cu securitate nu este nevoie să se facă un gard solid masiv, astfel încât gospodăriile frumos decorate sunt împrejmuite cu secțiuni metalice. Primul dintre cele mai rafinate modele este ocupat de spații forjate cu coloane de piatră.

Acesta este cel mai scump tip de garduri. Pentru a reduce costurile sale, inserții mici de elemente forjate sunt utilizate într-un gard metalic convențional pe suporturi din beton sau oțel.

Înălțimea acestor garduri poate varia de la foarte mici la 3-4 metri. Gardurile metalice oferă un nivel sigur de securitate, permit celorlalți să admire frumusețea peisajului și a plantelor cu flori.

Aceste tipuri de garduri aparțin structurilor de capital, nu servesc nici măcar un deceniu, sunt un garant al siguranței și nu își pierd calitățile estetice pe tot parcursul vieții; totuși, ele necesită un dispozitiv de fundație plină sau de benzi, lucrări de excavare pentru înfășurarea fundației, construirea de piloni de susținere.

Funcția de marcare a graniței unui teren poate fi implementată în structuri mai ușoare și mai aerisite. Gardurile universale din elemente din lemn, din plastic sau din constructiile metalice usoare nu sunt de obicei foarte mari - de la 1 la 1,5 metri. Structura lor are inserții transparente și nu interferează cu relațiile de bună vecinătate. Aceste garduri nu necesită o fundație fortificată, grămezi sunt întărite cu pietriș mic și turnat ciment direct în fântână, fără a face cofraje. Desenele decorative ușoare dau lumină gardului și se amestecă armonios în peisajul natural.

Durata de viață a acestor garduri este suficient de lungă dar din când în când necesită actualizarea vopselei exterioare sau înlocuirea unor părți. Funcția de siguranță în acest caz este secundară, protecția este efectuată numai împotriva invaziei animalelor sau a păsărilor de curte.

Un tip separat de garduri decorative - separatoare de zone funcționale. Acestea sunt structuri decorative foarte ușoare care sunt îngropate direct în pământ, tratate prealabil de coroziune. Secțiunile gardului nu pot fi fixate la sol, dar au rafturi speciale. Ele au o înălțime mică - de la 0,5 la 1 metru. Designul lor este decorativ și constituie un singur ansamblu cu un peisaj situat în apropiere. Cea mai obișnuită utilizare a acestor garduri este grădina din față.

Cerințele pentru aceste intrări sunt limitate de efectul decorativ al izolării unei zone de alta în interiorul terenului. Atunci când schimbați decorul grădinii de flori sau locația bazinului de pe șantier, aceste garduri sunt înlocuite de altele sau transferate în altă locație.

Ultima zonă funcțională a gardului pentru patul de flori este de până la jumătate de metru înălțime. Aceste granițe au o mare varietate de materiale de fabricare, posibilități nelimitate pentru soluții de proiectare, sunt disponibile pentru auto-producție.Ele diferă în viața de serviciu de zeci de ani (granițe de piatră naturală și metal) într-un anotimp (gard din răchită de răchită).

Pentru a crea un peisaj armonios pe parcelă, este necesar să alegeți tipul de gard, forma și materialul de fabricație, în stilul de proiectare generală a clădirilor și finisarea liniilor.

materiale

Nu toate materialele pot fi folosite la fabricarea diferitelor tipuri de gard. Pentru gardul de capital din jurul cabane alege caramida, clincher, decoratiuni sau piatra decorativă. Aceste garduri arată foarte solid. Adevărat, cu o lungime suficientă, creează un perete monoton și ușor plictisitor.

În astfel de cazuri, soluția de succes devine combinația de materiale și înălțimea gardului. Structura arc-like a spanului cu o inserție de forjare artistică rupe rândul și adaugă varietatea la gard.

O combinație armonioasă de piatră, shtaketnik, o linie întreruptă de fundul gardului și designul peisagistic al zonei poate fi un dar pentru proprietarii imobilului.

Designerii propun utilizarea pietrei rotunde pentru finisarea matricei de span. Acest finisaj poate fi selectat în culoarea dorită și poate crea un gard elegant al site-ului.Decorarea artistică a pietrei solide sau a zidăriei sub forma unui anumit model sau ornament adaugă valoare artistică gardului.

Betonul decorativ rămâne un material popular pentru realizarea unui gard. Producătorii oferă o varietate de modele și culori ale structurilor din beton, sunt dotate cu coloane, au patru secțiuni de panouri și corpuri de fixare speciale pentru piese de fixare, sunt destul de simplu de instalat, sunt rezistente, durabile și frumoase.

Un alt material tradițional pentru amenajarea gardurilor este lemnul. Este material durabil ecologiccare este interesant pentru structura sa fibroasă frumoasă, se potrivește perfect în peisajul rural. Astăzi, designerii au găsit o mulțime de soluții artistice pentru împrejmuirea manzelului - o formă diferită de gard din lemn. Un astfel de gard arată elegant și modern.

Locația și dimensiunea shtaketin-ului pot fi cele mai bizare.

Pentru fabricarea gardului din lemn folosind lemn de conifere, foioase sau exotice. Utilizarea lor este limitată doar de costul estimat al gardului.Prețul democrat are un gard din lemn de pin sau mesteacăn. Pinul datorită conținutului ridicat de rășină este foarte rezistent la putrezire. Gardul de stejar sau zada de-a lungul anilor dobândește forță sporită, aceste materiale - cele mai durabile. Sunt fiabile și au garduri bune de execuție a bustenilor în stilul rusesc.

Bamboo arată foarte elegant. Creează o atmosferă specială a tropicilor, în special prin tehnici de proiectare suplimentare, cum ar fi iluminatul. Garduri neobișnuit de populare realizate din lamele sub formă de zăbrele. Aceste garduri arata bine cu grădinile în stil englezesc.

Materialul preferat pentru gardul de lumină de casă pentru grădină este vița de vie. Artizanii cu plăcere fac răchită. Producția lor nu este dificilă. Plăcile groase se adâncesc pur și simplu în sol la aceeași distanță una de alta și umple spațiul dintre ele cu ramuri lungi și flexibile. În mijlocul benzii, materialul cel mai comun pentru fabricarea râiei este salcia.

Toate piesele din lemn sunt tratate cu compuși speciali pentru a se proteja de condițiile meteorologice nefavorabile și pentru a spori durata de viață.

Gardurile metalice de forma simpla, laturile si grilele sunt transformate intr-o structura decorativa cu ajutorul insertiilor din piatra, forjare, lemn, elemente de iluminat si decoratiuni prin plante.

Înălțimea gardurilor poate varia de la paturi de flori la garduri mari. Gardurile metalice sunt destul de ușor de asamblat, deoarece ele constau în module care sunt atârnate pe suporturi. Secțiuni metalice moderne servesc și pentru a proteja teritoriul și a crea un aspect elegant. Transparența și designul lăcuit oferă o vizibilitate vizuală designului, menținând în același timp rezistența și inaccesibilitatea.

Plasticul este folosit pentru incinte mici de paturi sau copaci, servește pentru a proteja împotriva călcării și a infracțiunilor de animale domestice și sălbatice. Înălțimea acestor garduri nu depășește un metru, puterea sa este mică, deoarece plasticul este distrus sub influența radiației ultraviolete și a temperaturilor negative. Durata de viață a barierelor din plastic poate fi extinsă dacă gardul este demontat pentru iarnă. Pentru a caracteristicilor pozitive este clasat ușurința de instalare - chiar și o persoană în vârstă se poate descurca cu aceasta, capacitatea de a se muta într-un alt loc atunci când schimbă expunerea unui pat de flori și o paletă luminată de forme și culori.

Astăzi, producătorii oferă o gamă largă de elemente metalice pentru gard, fără a-și pierde calitățile decorative. Aceste modele sunt diferite a crescut durata de viață și nu se estompează la soare. Ele pot fi folosite ca garduri multifuncționale.

Nu toți proprietarii de teren au nevoie de garduri deschise sau de necesitatea de a proteja împotriva vânturilor din nord, dar nu doriți să încarcăți structura cu un gard de piatră sau solidă. În acest caz, policarbonatul este un material de izolație accesibil și ieftin. O foaie de policarbonat este întărită pe un cadru metalic, iar această secțiune este atârnată pe un suport de pol.

Policarbonatul este disponibil în diferite culori, dintre care puteți alege tonul care se potrivește designului casei.

Ferestrele din sticlă sunt un tip de garduri mai scumpe și mai fragile decât policarbonatul. Dar pentru scopuri decorative și pentru a asigura nivelul necesar de iluminare, ele sunt de asemenea folosite în grădinile acasă. Instabilitatea la solicitările mecanice externe este compensată de concizia elegantă a materialului și de durabilitate. Sticla vă permite să includeți mediul extern în peisajul zonei locale și să protejați microclimatul intern.

decorare

Aplicarea cea mai populară a gardurilor decorative este zonarea zonei. Cu ajutorul gardurilor puteți să vă ascundeți zona de grădină, să vă opriți locul de joacă sau să creați o zonă de intimitate.

Colțul pentru copii este în mod tradițional închis cu un gard din plastic. Când copiii cresc, pot fi îndepărtați și extinși teritoriul curții sau plantațiilor. Terasa este proiectată pentru conversații fără zgomot, unde puteți sta liniștit peste o ceașcă de cafea sau puteți bea un pahar de vin. Solitudinea va ajuta la un gard decorativ elegant.

În sezonul următor, puteți salva această zonă, iar alt colț sau copac nu mai puțin frumos poate apărea în locul în care doriți să mutați gardul decorativ.

Gardurile din sticlă sunt utilizate în mod tradițional pentru a împodobi piscinele și paturile de bronzat. Piscinele se închid, astfel încât copiii să înoate numai sub supravegherea rudelor mai în vârstă. În vremea însorită, puteți face plajă fără frică de vânturile nordice reci și bucurați-vă de peisajul înconjurător.

Utilizarea gabionelor pentru zonare a devenit o tendință la modă în designul peisajelor. Gabionul este o plasă de metal plină cu pietre. Aceste garduri sunt foarte durabile și au funcția de conservare a pantei site-ului. Gabiunile sunt indispensabile pentru terasarea unui complot, cu ajutorul lor relieful este frumos nivelat.

Diferite tipuri de răchită sunt indispensabile pentru zona de grădină. Decorate cu obiecte din viața țărănească, ele devin un ornament pentru parcul din spate.

Sfaturi profesionale

Pentru a crea un frumos gard decorativ nu uitați de decorarea florală. Chiar și gardul cel mai neatractiv și monoton va juca cu culori luminoase, dacă plantați un număr de înfloritoare înfloritoare de clematis din apropiere.

Frogantii de trandafiri rezistent la inghet, bogati in floare, vor deveni un element decorativ viu.

Iluminarea joacă un rol imens în percepția unui peisaj înconjurat de un gard. Elimină monotonia și adaugă aerisire la barieră. Merită efortul pentru efectul uimitor de a adăuga lumină.

Un material popular este o foaie profesională. Pentru toate caracteristicile sale, calitățile estetice lasă mult de dorit.

Când se folosește o foaie profesionistă, o condiție prealabilă este un decor suplimentar, fie folosind o combinație cu alte materiale, fie o culoare neobișnuită.

Exemple frumoase

Sticlă mată în combinație cu spanuri din lemn în stilul minimalismului.

Interesul este un gard culisant. Localizarea sa nu este dificil de schimbat în funcție de necesități. Un ornament floral metalic într-un cadru de lemn împodobește linia de coastă.

Un gard de compunere a modulelor luminoase dă aroma estică a zonei.

Stilul modern a câștigat nu numai interiorul, ci și cel exterior.

Cum să faci un gard decorativ ușor și frumos, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor