Cum de a face un gard de pe placă?

Acum este foarte prestigios să fii proprietarul unui conac de țară. Este în această casă că vă puteți retrage cu ușurință în timpul de vară fierbinte, aici este convenabil să se ascundă de agitația orașului. Una dintre principalele cerințe pentru un teren de țară este un gard puternic.

Furcă fiabilă

O persoană care dorește să aibă un gard natural, frumos și fiabil ar trebui să acorde atenție acestei opțiuni, ca o barieră din partea munților. Unii ar putea găsi această opțiune absurdă, deoarece ultimele tendințe de design ne sfătuiește să alegem astfel de garduri pentru casa noastră de țară care subliniază stilul sofisticat al conacului. Cu toate acestea, în ciuda faptului că placa este o risipă a industriei forestiere, acest tip de cherestea este, de asemenea, atractiv, la fel ca și lemnul masiv.Puteți deveni cu ușurință creatorul gardului original și de încredere.

Cel mai ieftin tip de gard din lemn este un baraj din gorbylin. Puteți face cu ușurință un astfel de gard de mâna. Puteți achiziționa întotdeauna cherestea pentru lucrul dvs. la o fabrică de cherestea pentru o taxă nominală. Deși, cine știe, poate ești norocos, iar placa va fi absolut liberă.

Gardul unui astfel de material va fi durabil și de bună calitate, și dacă faci toate eforturile, este destul de frumos și creativ.

Sa vedem cu voi, care sunt caracteristicile acestui material si cum sa facem un gard frumos din ea?

Ce este acest cherestea?

În mod simplu, placa este un gunoi obișnuit, care se obține în procesul întreprinderilor din industria lemnului.

Croakerul este o placă tăiată din lateral, iar cealaltă are aspectul original. Are textura bustenilor brute.

Anterior, ei doar au gonit soba sau decorate temporar și proiectul de clădiri. Cu toate acestea, în timp, oamenii au început să creeze garduri puternice și neobișnuite din această cherestea.Prețul unui astfel de gard variază în funcție de tipul de lemn, dimensiunea acestuia, metoda de finisare.

Avantajele unui astfel de gard:

 1. Bugetul.
 2. Instalarea ușoară a gardului.
 3. Durabilitate și calitate bună.
 4. Design frumos aspect.
 5. Rezistența la umezeală.
 6. Individualitate și originalitate.
 7. Protecția mediului.
 8. Versatilitate.

Acest material are câteva puncte negative:

 1. Prelucrarea materialului este complicată. Veți avea nevoie să lustruiți și să procesați cu atenție toate plăcile la unul. O astfel de lucrare vă poate lua multe zile.
 2. Combustibilitate. Nu uitați că croakerul este încă un lemn obișnuit. Un astfel de gard poate prinde foarte ușor. Acest fapt ar trebui să se acorde atenție atunci când alege materiale pentru gard în țară, pentru că nimeni nu are nevoie de un incendiu în casă.

Selectarea croakerului

Există două tipuri de plăci - lemn și afaceri.

Lemnul nu este folosit pentru a crea garduri. Acest tip de placă are o suprafață neuniformă. Adesea este o descompunere a speciilor de lemn instabile.

Placa este folosită pentru vărsarea, construcția de cofraje, garduri și partiții.

Acest tip de placă este, de asemenea, divizat în mod convențional în:

 • gros;
 • subțire.

Prețul plăcilor ambalate în ambalaje este mult mai mare decât cel scos într-o grămadă. Acest croaker are mai putine pierderi. Cel mai bun este o vedere calibrată, cu alte cuvinte, o casă de bloc sau o imitație a unui jurnal. Este mult mai scump decât un simplu fir de afaceri. Cu toate acestea, el are nevoie, de asemenea, de tratament atent și de stripare.

Croakerul atrage atenția asupra texturii sale intrinseci, dar treptat, crusta va începe să se desprindă și un gândac de coajă va începe probabil în interiorul bordului. Croakerul crood și crocodit arată bogat și prestigios. După un tratament adecvat, cu ajutorul unor soluții speciale, un astfel de gard este garantat să rămână la dacha de cel puțin douăzeci de ani. Șlefuirea șabloanelor vă va ajuta să faceți banii potriviți pentru lucrătorii de la fabrica de cherestea.

Sunteți capabil să curățați croaker-ul cu propriile mâini - cu un topor și un șlefuitor.

În nici un caz nu cumpără plăci din plop, deoarece se rup foarte repede. Gardul de la el va fi inofensiv. Nu sfătuim comandantul să cumpere o placă de mesteacăn - este foarte solid. După livrarea materialului, va trebui să îl sortați și să îl procesați cât mai repede posibil, deoarece gândacul dăunător va lovi foarte repede materialul. Va trebui să vă asigurați că ați uscat lemnul după procesare.

Soiuri de garduri

Există mai multe tipuri principale de garduri:

 1. Gard gard vertical. Cel mai simplu tip de execuție a gardului, pentru plăcile sale de producție, trebuie să fie montate perpendicular pe baza, pregătite mai devreme.
 2. Gard gard orizontal fără cruce. Gorbylinii sunt montați orizontal, cu sau fără goluri.
 3. Bariera bilaterală, în care sunt montate ambele fețe în tablă necircumcisă. Această opțiune de a face un gard este cel mai scump, deoarece veți avea nevoie de mult mai mult lemn.

Materiale si unelte de constructii

Pentru fabricarea gardului vor fi necesare:

 1. Gorbyliny.
 2. Coloane din metal sau din lemn.
 3. Montarea.
 4. Traverse - stâlpi, bare sau benzi lungi.
 5. Nisip, moloz.
 6. Substanța care manipulează copacul.
 7. Mastic.
 8. Vopsele.
 9. Ciment lichid.

Instrumentation:

 1. Rope și banda de măsurare.
 2. Hatchet.
 3. Mașină de șlefuit.
 4. Bomfaier.
 5. Lopată de grădină, de foraj.
 6. Mallet.
 7. Perii de vopsit.

Pentru a construi o barieră trebuie să alegeți o zi însorită însorită. Este necesar ca panourile să se usuce după toate manipulările.

Cum se construieste?

Întregul proces de construire a barierelor este împărțit în etape:

 1. Calculați suprafața barieră și cantitatea de material necesar.
 2. Pregătiți și marcați graficul.
 3. Pregătiți materialul.
 4. Fiți implicați în instalarea coloanelor și fundațiilor suport.
 5. Atașați croaker-ul la bază.

Lucrări pregătitoare

Calculăm suprafața gardului și cantitatea necesară de cherestea.

Pentru a calcula numărul necesar de coloane și materiale, ar trebui să utilizați un calculator care poate fi găsit cu ușurință pe Internet sau să calculați totul pe cont propriu. Trebuie să începem calculul cu măsurarea perimetrului teritoriului, care va fi împrejmuit. Apoi trebuie să determinați distanța dintre coloanele de susținere și să calculați numărul de materiale de construcție necesare.

De exemplu, dacă suprafața sitului este de douăsprezece sute de metri pătrați, perimetrul său va fi de o sută patruzeci de metri. Când distanța dintre coloane este de doi metri, iar lățimea porții este de un metru, atunci veți avea nevoie de șaptezeci de coloane. Având o placă de două metri lungime și zece centimetri lățime și o grosime de 2,5 cm pe toată suprafața gardului, adică 278 de metri pătrați. de metri, veți avea nevoie de 1390 gorbylin sau 6,95 metri cubi de cherestea.

Este mai bine să cumperi mai multe plăci, deci nu trebuie să mergi să cumperi mai mult.

Când înălțimea barierului este de doi metri și lățimea dintre părțile sale este de doi metri, veți avea nevoie de o țeavă de metal de 76 mm și 4 mm.

Apoi, trebuie să calculați cât de adânc trebuie să fie îngropați coloanele pentru a afla cât timp este necesar acest material de construcție. Pentru a obține o barieră în picioare, care nu va cădea de la vânturi bruște, adâncimea groapei nu trebuie să fie mai mică de șaizeci de centimetri.

Placa nu are nevoie de fundație. Cu toate acestea, suportul metalului va trebui să fie fixat, pentru aceasta au betonat. Coloanele dintr-un copac trebuie să fie acoperite cu un strat de mastic bituminoasă sau carbonizat.

Dacă solul este moale, atunci va trebui să ciocănați stâlpii în găurile pregătite în prealabil.

Instrucțiuni pentru fabricarea barierelor

 • Etapa 1. Pregatirea lemnului pentru munca. Piciorul materialului este necesar, trebuie făcut cu ajutorul unei lopate obișnuite sau a unui topor. Apoi, placa este așezată, așezată și șlefuită. După îndreptare, se aplică straturi de substanță protectoare pe plăcuță. În acest scop, aplicați un spray sau o perie.
 • Etapa 2. În acel moment, în timp ce escrocii se usucă, se marchează găurile și se fixează coloanele suportului. Intervalul dintre stâlpi ar trebui să fie de aproximativ doi metri și jumătate. Materialul pe care îl puteți atașa la coloanele din lemn sau metal. Stâlpii metalici sunt acționați în sol la o adâncime de 50 cm și turnați cu beton. Suporturile din lemn trebuie acoperite cu un strat de mastic bitum. Amintiți-vă de nevoia de drenaj de pietriș.

Zabutovka este executată în părți, cu tamponare suplimentară. Toate coloanele trebuie să fie nivelate.

 • Etapa 3. Fasteners gorbylin. Chiar înainte de începerea procesului de atașament, trebuie să decideți cum va arăta bariera viitoare. Dacă atașați materialul perpendicular, atunci veți avea nevoie de o placă orizontală din lemn. Cuiele sau șuruburile care au fost acoperite cu un strat de ulei de uscare sau ulei de motor sunt folosite pentru a fixa materialul. Atunci când se instalează plăcile pe orizontală, ele nu sunt necesare, deoarece gorbylinurile sunt atașate direct la coloanele suport sau pe căptușeală. Este necesar să instalați placile unul după altul. Acest lucru vă va ajuta să montați produsul fără goluri.

Gorbylins sunt diverse cherestea, dar această proprietate îi oferă o oarecare originalitate.

Deasupra matrițelor trebuie să atașați un șorț. Acest lucru va proteja gardul de efectele dăunătoare ale precipitațiilor.

 • Etapa 4. Baraj decor.

Metode de decorare

Există multe metode de decorare a barierelor simple:

 1. Decuparea artistică din capetele gorbylinului.
 2. Colorare, tonifiere, lăcuire.
 3. Prăjire, urmată de lăcuirea lemnului.
 4. Îmbătrânirea artificială a copacului - scoaterea fibrelor moi din lemn cu o perie și tonarea produsului în continuare. Înainte de procesul de periere, lemnul poate fi ars - ca rezultat va exista un gard frumos.

Culoarea unui gard din lemn este imperativă. Acest tip de decor este foarte important, deoarece lemnul netratat nu vă va multumi mult cu noutatea sa.

O idee bună ar fi păstrarea nuanței naturale a lemnului - va trebui doar să fie tratată cu substanțe chimice speciale. Ele extind mult viața gardului tău din lemn. Vopsea pentru pictura de gard, vă puteți face. Și asta vă poate salva bugetul familiei.

Tot ceea ce va trebui să lucrați, puteți găsi cu ușurință în orice magazin de specialitate. Este mai dificil să obțineți fierul de miniu și vitriolul - acestea sunt vândute pe piața construcțiilor.

Rețeta este foarte simplă: trebuie să diluați făina într-un litru de apă și să faceți o pastă. Fără al scoate din căldură, trebuie să adăugați puțină sare și sulfat de fier. Trebuie amestecat până la dizolvarea completă a particulelor.

Se toarnă plumbul roșu și se amestecă substanța rezultată. Apoi adăugați uleiul de in și amestecați până se înmoaie. În vopseaua finită trebuie să turnați o jumătate de litru de apă. Acest lucru vă va ajuta să obțineți grosimea vopselei. Acum vopseaua este gata de utilizare. Poți începe imediat să pictezi bariera.

recomandări

În timpul construcției, nu veți avea probleme dacă urmați recomandările:

 1. Este necesar să umpleți placile una după alta la o distanță de cel puțin unu și jumătate până la doi centimetri.
 2. Lățimea adecvată a plăcilor de bord este de douăzeci de centimetri. Gorbylins mai mare lățime în timpul funcționării parțial împărțit.

Să rezumăm

Gardul de la croaker este un fel de creație în viața de zi cu zi. Trebuie să vă arătați imaginația, iar gardul vă va lăuda mult timp cu aspectul său exclusiv. Cunoscătorii de modă și stil în interior pot lucra din greu și pot tăia un ornament frumos pe bariera lor.

Se estimează că gardul de pardoseală servește aproximativ zece sau douăzeci de ani.

Am fost convinși că crearea unui boom făcut din tăietura netedă nu este o treabă foarte dificilă, dar este lungă și laborioasă. Costurile nesemnificative în numerar pentru construirea unui astfel de gard mai mult decât compensă pentru complexitatea ridicată a lucrărilor de construcție și instalare.

Pentru a vă folosi în mod adecvat timpul personal, întocmiți mai întâi un plan de construcție a gardului. Apoi, împărțiți toate lucrările în părți separate, realizând fiecare pas cu pas, conform planului. Acest lucru este valabil mai ales pentru proprietarii de terenuri mari care sunt împrejmuite de vecini din toate părțile. Ei trebuie să se pregătească pentru lucrări de construcție și instalare pe termen lung. Cel mai practic lucru pe care trebuie să-l faci este să nu faci întregul gard, ci prin elemente, dintre care prima este partea exterioară.

Cum se construiește un gard din placă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor