Caramida din design de peisaj

 Caramida din design de peisaj

Cărămidă utilizate în formarea de bariere, garduri de capital pentru o lungă perioadă de timp. Fiabilitatea sa este atât de mare încât, înainte de inventarea betonului armat, numai structurile din cărămidă reprezintă o alternativă serioasă la pietrele naturale în fortificații. Dar atenția oamenilor față de o astfel de decizie este cauzată nu numai de puterea ei fără îndoială, ci și de atractivitatea sa externă. Este important ca oamenii să poată determina singuri cât de mare este bariera de care au nevoie și ce formă va fi. Grinzi de beton armat, plasă și alte asemenea libertăți nu dau.

Caracteristici speciale

Avantajele principale ale gardurilor de cărămidă în comparație cu altele pot fi luate în considerare:

  • excelenta durabilitate;
  • aspect atractiv;
  • posibilitatea de a combina cu case si zone, decorate in orice stil.

Folosirea cărămizilor este recomandată atunci când se creează zidărie decorativă. Acest material este complet gata, nu necesită procesare suplimentară, varietatea culorii și texturii sale vă permite să realizați ideea cea mai sofisticată de design.

Dacă doriți, puteți adăuga un gard de cărămidă cu piatră, lemn, forjare artistică elegantă. Ultima opțiune este recomandabilă dacă doriți să creați un mediu care este interesant din exterior și nu prea atrăgător.

Un gard universal de cărămidă poate fi ușor redesenat dacă este necesar: dacă este necesar, puteți crește rapid înălțimea sa, micșorați-o și designul va arăta la fel de atractiv. Atât din exterior, cât și din partea unei case private din curte, aspectul va fi exact același. În funcție de dorințele clienților, este posibilă eliberarea unui gard suplimentar, tencuiala zidăriei sau acoperirea cu panouri corespunzătoare locuinței.

Cu toate acestea, chiar cărămida care nu a suferit o decorare suplimentară arată foarte bine.

Calcularea materialelor

Calculați necesitatea exactă a unei cărămizi este foarte importantă și nu este deosebit de dificilă. Dacă un perete este realizat într-un singur strat, un metru pătrat este format din 100 de blocuri, iar dubla așezare necesită aproximativ 200 de cărămizi în aceeași zonă.

Determinați înălțimea și adâncimea dorită a barierului; dacă este mai degrabă decorativă, este permisă construirea unei ½ cărămizi, în care elementele sunt așezate cu o latură alungită de-a lungul liniei desemnate. Dar dacă doriți să vă consolidați protecția teritoriului, folosiți cel puțin o jumătate de cărămidă.

Cât de mult ar trebui să fie o structură ridicată este determinată individual: sunt practicate dimensiunile de la 50 la 350 cm, deasupra gardurilor care se fac doar ocazional.

Rețineți că erorile în definirea proprietăților unui gard amenință nu numai probleme tehnice, ci și probleme juridice. În unele cazuri, este mai bine să se familiarizeze cu prevederile regulamentelor, codurilor și reglementărilor în construcții. Le violați, de exemplu, în țară, puteți obține o amendă. Sau chiar ordinea demolării unei structuri analfabete construite.

Toate parcelele de grădină și de grădină sunt mai bine protejate cu structuri cu o înălțime mai mare de 150 cm și numai din grătare sau grătare pe bază de diverse materiale.

O excepție se poate face numai cu consimțământul general al participanților la asociațiile de dachi, ale căror adunări au dreptul să permită bariere impermeabile de nu mai mult de 220 cm. Aceste restricții se datorează îngrijorării pentru buna iluminare a tuturor secțiilor și drumurilor publice. Dacă nu doriți să vă limitați la o rețea, nu doriți să încălcați legea, puteți să o indentați profund, astfel încât să nu apară umbrirea.

Astfel de interdicții nu se aplică deloc construcțiilor rezidențiale individuale, cu excepția situațiilor în care acestea funcționează în cadrul legislației regionale.

Dacă grosimea structurii este aceeași, dar forma ei este diferită, consumul de material poate varia foarte mult. Deci, pe o suprafață standard de 0,06 hectare puteți pune un gard pătrat (perimetrul său este de aproximativ 98 m) și puteți avea o suprafață triunghiulară - atunci lungimea totală a contururilor va crește la 112 m. Asemenea rapoarte vor fi pentru teritorii mai mari, alegerea formei nu va fi arbitrară; adaptați la configurația reală a pământului.

Calculul exact este cel mai ușor de făcut, pe baza datelor din planul cadastral, atunci nu va trebui să efectuați măsurători independente.

Atunci când se utilizează caramida de siliciu, dimensiunile vor fi aceleași ca în cazul utilizării versiunii standard.

Pentru a calcula consumul de beton pentru organizarea fundației pentru gard, este necesară multiplicarea lățimii bazei cu înălțimea și lungimea totală.

Important: deasupra stratului de pământ, betonul trebuie ridicat cel puțin 0,1 m.

Intenționând să construiți un gard din cărămizi slave, fiți ghidați de mărimea produselor incluse în colecția dvs. preferată. De cele mai multe ori dobândesc așa-numita dimensiune "normală", unică (egală cu cea tradițională) sau "euro" (0,7).

Nu uitați să calculați consumul și acele materiale care sunt decis să finalizeze gardul finit.

Consumul aproximativ de materii prime la primirea a 1 buc. m de beton este de aproximativ 3 centri de ciment într-o manieră artizanală, 10 centri de nisip spălat și pietriș fiecare. Per metru cub de zidărie consumă până la 0,3 cu. m de mortar - această cifră a pus deja pierderea probabilă, inevitabilă chiar și cu o muncă foarte profesionistă.

Dacă se decide să se creeze o barieră secțională, aceștia înșelă necesitatea de a construi blocuri și soluții de beton pentru secțiuni și piloni unici, după care multiplică rezultatul cu numărul necesar.

Atunci când este necesar să se calculeze necesitatea materialelor pentru zidărie decorativă, schema este similară - dar este necesar să se facă deducerea pentru goluri sau adăugiri pentru streașină, pentru fiecare tufă și element de proiectare.

Tipuri de zidărie

Tehnologii și constructorii au dezvoltat diverse tipuri de cărămizi, fiind considerată una dintre cele mai moderne și mai atractive opțiuni Sistemul Lego. În comparație cu utilizarea blocurilor clasice, viteza de lucru crește semnificativ, iar pregătirea specială este redusă la minimum. Pur și simplu aplicați rândul de sus în partea de jos într-un mod intuitiv, apoi lipiți cu adeziv de construcție. Cărămizile din cărămidă sunt goale în interior, ceea ce le facilitează foarte mult transportul și mișcarea direct pe șantier și reduce intensitatea forței de muncă.

Folosirea materialului hiperpresionat este recomandabil în cazul în care chiar și protecția oferită de tipul clasic de zidărie este insuficientă pentru dumneavoastră. Acesta este un produs foarte durabil și stabil și este esențial ca producătorul să adere la această tehnologie. Dacă este rupt, atunci vor exista în mod inevitabil fisuri și defecte, chiar și cu cea mai precisă lucrare, iar durata de viață a gardului va scădea dramatic.În ceea ce privește conductivitatea termică mărită, acest indicator nu are o semnificație semnificativă în construcția gardurilor.

Baliză bavareză caramida deschide o serie de posibilități importante; în mod strict, aceasta nu este atât de mult o metodă specială ca un material specific. O puteți vedea în orice clădire veche, nu numai pe teritoriul Germaniei, ci și în toate celelalte țări europene. Caracteristica esențială a abordării bavareze este aceea că partea exterioară a materialului este pictată în cele mai variate tonuri, formând modele neobișnuit de atractive. Timp de secole, nici un efort al maeștrilor nu a permis să creeze o bună colorare monotonă a cărămizilor. Și astfel lipsa a început să se transforme în demnitate.

Ceea ce a fost considerat o problemă în trecut a devenit acum o caracteristică caracteristică a stilului rural sau Provence, o modalitate de a accentua eleganța aspectului vechi al gardului.

Cărămida bavareză este realizată folosind o tehnologie specifică, la sfârșitul frigirii acesteia, concentrația de oxigen în cuptor este mărită astfel încât compoziția argilei se schimbă datorită reacțiilor chimice. Deoarece stratul exterior este vopsit diferit.Masa vitroasă în grosime ocupă un minim de 0,2 și un maxim de 0,4 cm. O cărămidă obținută prin metoda sud-germană, chiar și în cel mai nefavorabil set de circumstanțe, nu va fi acoperită cu eflorescență.

Lățimea blocurilor este complet standard, dar aspectul său a avansat mult în ultimii ani. Inginerii au reușit să-și dea seama cum să facă forma divorțului foarte complicată, combinând aceste constatări cu crearea de suprafețe netede sau texturate.

Experții nu recomandă utilizarea mai mult de patru nuanțe pentru o parte a gardului - acest lucru va complica doar munca și selectarea componentelor necesare.

Important: culoarea cheii acoperă cel puțin ½ întreaga zonă, iar restul de două sau trei tonuri sunt distribuite într-o manieră selectată în mod aleator, după cum considerați necesar.

Tehnologie de montaj

Cel mai adesea ele nu folosesc tehnici de design originale, ci moduri destul de tradiționale de a pune cărămizi. Diversitatea este introdusă prin diferite structuri geometrice și elemente structurale individuale. Varianta secționată a gardului diferă de cea continuă prin aceea că peretele este întărit cu suporturi care se află la o distanță de 250 - 450 cm.

Deoarece instalarea suporturilor depinde de dimensiunea încărcăturii, cu cât este mai subțire bariera creată, cu atât mai puțin este posibilă montarea coloanelor.

Indiferent dacă se pune în primul rând în considerare considerațiile privind puterea maximă sau designul, metoda de lucru este aproximativ aceeași. Mai întâi, creați un marcaj pe care doriți să umpleți fundația.

Pentru a reuși, se recomandă, în primul rând, utilizarea betonului de înaltă calitate și, în al doilea rând, frământarea soluțiilor nu manual, ci cu ajutorul mixerelor, adică găuri cu duze speciale.

Alte componente necesare pentru lucru sunt cuvele și mistrii. Primele sunt hemisfere cu mânere din lemn și sunt proiectate pentru a face mai uniformă distribuția soluției de deasupra zidăriei. Spatulele, pe de altă parte, nivel de ciment, elimina excesul său la capete și la articulații, și ajută la saturarea articulațiilor cu o soluție. Atentă lovituri cu spatele mânerului sculei vă permit să așezați cărămizile exact în locurile potrivite pentru ele.

găleată
mistrie

În cazul în care gardul este completat cu coloane, precizia amplasării acestora și abaterea minimă de la o linie dreaptă sunt asigurate prin controlul colțurilor cu un nivel al clădirii.Pentru a rupe o bucată de mărimea necesară dintr-o cărămidă, profesioniștii recomandă utilizarea unui pickaxe.

Calitatea fațadei zidăriei este verificată prin intermediul unor șipci netede de 120 până la 200 cm în lungime. Folosind ordinea (rigle de metal sau lemn, marcate cu un pas egal cu suma grosimii cusăturilor și înălțimea cărămizilor), puteți controla calitatea zidăriei unui nivel separat.

De asemenea, când lucrați folosind conul de referință, jurubițe de corzi răsucite, daltă, daltă.

Conul de referință
daltă
daltă

Atunci când cărămizile sunt așezate în aceeași direcție ca toată zidaria în ansamblu, banda corespunzătoare se numește lingura, iar atunci când este perpendiculară la ea, se numește barieră.

Important: Gardurile de cărămidă nu pot fi făcute în cărămizi, numai la jumătate sau mai mult, altfel nu vor fi suficient de fiabile!

Calculul presiunii necesită saturarea articulațiilor verticale cu mortar folosind o mistrie; Cel mai adesea, este necesară o tehnică similară pentru a realiza o zidărie plină, folosind un amestec vâscos. Inițial, un strat de soluție de 15-20 mm este plasat la 10-15 mm de la margine și apoi sunt selectate și transferate pe pereții laterali 0,3 până la 0,5 cm din amestec cu cărămizile din rândul precedent. Prin apăsarea completă a blocului cu o mistrie, se scoate brusc instrumentul și, cu ajutorul acestuia, ajustează poziția elementului în planurile verticale și orizontale.

Metoda de fixare a capului implică faptul că mortarul de ciment nu este preluat de mistuire, ci direct de cărămizile care trebuie așezate.

Pentru informații: lucrul cu stâlpii, care va fi completat de o poartă sau un pătrat, armarea în interiorul structurii ar trebui să fie adusă aproape în partea de sus. Dacă nu este necesar să țineți elemente suplimentare, puteți face o grosime de 0,4-0,5 m deasupra, nu există nici un risc în acest sens.

În unele cazuri, pe garduri se aplică vopsele de fațadă, zăpadă sau tencuială; opțiunile cu instalarea vârfurilor și a coperților sunt destul de răspândite.

În acele cazuri în care nu puteți realiza un gard complet de cărămidă (din cauza lipsei de fonduri), puteți recurge la imitația sa - totală sau parțială. Astfel de construcții sunt realizate din polipropilenă de înaltă calitate, rezistente la acțiunea distructivă a mediului extern și, în același timp, ele însele sunt sigure din punct de vedere ecologic și sanitar. În plus față de îmbunătățirea calității panourilor speciale ajută la aplicarea vopselei pe ele, suprimarea degresării, decolorarea, încetinirea pierderii forței.

Important: alegerea optimă a tipului de material necesită luarea în considerare a condițiilor meteorologice și a proprietăților solurilor dintr-o anumită zonă.

Puteți afla mai multe despre astfel de construcții și despre metodele de fixare a acestora în următorul videoclip.

decorare

Caramida în combinație cu forjarea este percepută foarte șic; îl puteți folosi fie ca piese de decorare, fie ca o parte funcțională a designului. Puteți modifica configurația și dimensiunea blocurilor forjate, aranjați-le într-un mod original.

În cazul unei scheme de parapet, tije forjate și alte elemente decorative sunt plasate pe stratul inseparabil de cărămidă.

Important: înălțimea lor deasupra marginii superioare a gardului nu trebuie să depășească 50 cm. O astfel de soluție este atractivă spre exterior și, în plus, oprește în mod sigur pe cei mai mulți intruși nepregătiți.

În cazul în care o plintă (0,3-1,5 m) este așezată deasupra părții principale a cărămizilor, în partea superioară se montează și blocuri forjate foarte diverse. O caracteristică caracteristică a acestei abordări este că gardul este transparent.

Puteți alege oa treia cale în care pilonii de cărămidă sunt combinați cu structuri forjate. Este forjarea în această versiune care reprezintă cea mai mare parte a lungimii, iar cărămizile pot fi văzute numai în coloane sau piloni. Și chiar stâlpii, coloanele din interior pot avea armătură, ceea ce le mărește rezistența mecanică.

Nu numai elementul falsificat, dar și lemnul poate completa caramida; Rețineți că prezența sa nu înseamnă întotdeauna o oportunitate de salvare. Cel mai adesea, se ia un astfel de pas, care dorește să folosească un copac care nu este necesar în alte scopuri și, în același timp, să creeze un ansamblu arhitectural spectaculos și concis.

Cu toate acestea, chiar dacă ne limităm la o singură cărămidă, se poate obține și un rezultat foarte interesant. Soluțiile de culoare sunt destul de diverse și mulți experienți novici sunt atât de încurcați în această alegere uriașă. De multe ori încercați să reproduceți aspectul fațadei din casă, de exemplu, folosind nuanțe roșii cu incluziuni portocalii. Experimentele cu cărămizi de culoare maro, galbenă, alb sunt, de asemenea, răspândite.

Tonalitatea vinului (Marsala) este percepută foarte atractivă.Este deosebit de bine să folosiți astfel de garduri ca elemente de accent. Este util să se utilizeze o paletă gri în zone proiectate în stil modern sau urban; O astfel de colorare este perfect combinată cu o utilizare amplă a betonului.

Selectarea unei combinații într-o casă de țară, în proprietatea țării, este ghidată de scara de culoare a căii de grădină și a platformei; În acest caz, va fi posibil să se utilizeze pentru proiectarea fațadei locuinței nu doar o culoare diferită, ci și material complet diferit.

Din caramida obișnuită și clincher se poate construi un gard "perforat", construit într-un model de șah. Prin prăpastia se poate observa curtea și strada, puterea structurii scade oarecum, dar acest lucru nu este atât de semnificativ.

În plus față de aceste opțiuni, puteți decora gardul cu plante obișnuite, imitații, vitralii și ceramică.

Revenind la subiectul clincherului, merită să subliniem faptul că nu numai că arată foarte elegant, dar absoarbe și apă foarte puțin, nu se destramă cât mai mult posibil. Gardul din acesta va servi pentru o lungă perioadă de timp, iar blocul poate fi foarte divers în aparență - ondulat, dur, complet neted. Gardul de clincher pare optim în vile ultramoderne, iar în imitații de vechile clădiri, este permisă și amenajarea simultană a zidurilor casei.

Utilizând cărămizi zdrobite, puteți obține rezultate impresionante; Suprafața unui bloc zdrențuit este greu de distins de piatra naturală. Este atât de frumos să te prezinți ca un rezident al unui castel medieval cavaler!

Decoratia speciala permite ca caramida silicata sa fie complet abandonata, fiind furnizata in cea mai mare parte din alb pentru instalarea fatadei.Arată o combinație frumoasă de stâlpi albi cu o matrice roșie sau maronie sau invers.

Fațada de fațadă (aka cherestea decorativă sau planken) este un subspecii de cărămizi cu care se confruntă; în ciuda prețului crescut, este destul de rezonabil să-l folosească, nu va exista nici un risc de distrugere a suporturilor și a întregii structuri ca întreg.

Încheie revizuirea tipului de garduri, numit "fagot" (traducere literală din italiană - o armă de lemn de foc). Aspectul reproduce atmosfera de piatră naturală, dar suprafața este uneori ușor crăpată. Masa unui bloc poate ajunge la 4 kg; produse cu jetoane de aproximativ 200 g mai ușoare, iar combinația de astfel de opțiuni între ele este foarte plăcută.

Combinație de materiale

Gardurile combinate sunt întotdeauna mai elegante decât cele fabricate dintr-un singur tip de materiale. Este ușor să sporiți sofisticarea gardului - trebuie doar să fie adăugat la cărămidă cu forjare artistică.

Dacă utilizați un gard metalic, puteți salva nu atât de puțin bani. În același timp, astfel de construcții servesc de foarte mult timp, sunt capabile să limiteze observarea din afara a ceea ce se întâmplă pe site, dar în același timp nu există o suprapunere completă a revizuirii.Puteți alege întotdeauna opțiunea care simulează o cărămidă sau combinată armonios cu aspectul casei.

Avantajul unui shtaketnik din metal este un nivel ridicat de securitate - astfel de construcții nu pot fi zgâriate nici măcar în scopuri.

Dar cei care preferă să completeze gardurile cu blocuri de lemn, inclusiv cu ajutorul clapboard-ului, au propriile argumente grele. Luând lemn natural, puteți îmbunătăți în mod semnificativ calitatea izolației fonice a gardului. Da, și pentru a opri un vânt puternic, va fi mai eficient decât un zid de cărămidă.

Trebuie remarcat faptul că o pânză de lemn, indiferent cât de ușor ar părea ea însăși, mărește masa gardului. Și, prin urmare, toate locurile în care sunt folosite astfel de elemente vor trebui să fie dotate cu o bază mai puternică. În cazul pieselor masive din oțel, situația este similară.

Exemple frumoase

Se crede adesea că un gard din cărămidă este întotdeauna o construcție înaltă și solidă, care arată indestructibilă în exterior. Cu toate acestea, există opțiuni complet diferite care arată foarte originală. De exemplu, un boom foarte mic, cu stâlpi ridicați în mai multe locuri.Totuși, chiar și cu înălțimea tradițională a barierei, aspectul său este unic. Aici constructorii au fost în mod clar inspirați de ideea de a combina secțiuni moderat de roșu și albite ale peretelui. Ei au ajuns într-un baraj uimitor, care a capturat ochii raviți.

O altă soluție atrăgătoare este utilizarea accentelor întunecate expresive care armonizează în ton cu bara superioară, care se află deasupra tuturor rândurilor de cărămidă. Este important să nu introduceți prea multe elemente întunecate, altfel veți obține un aspect sumbru.

Unii designeri cred că cărămizile individuale nu trebuie neapărat să fie drepte. Folosind produse decorative de formă geometrică complexă, puteți crea un ornament încântător. Atractivitatea sa va crește doar prin selectarea corectă a contrastului de culoare cu detaliile din jur.

Alegerea unei cărămizi

Cum de a alege cărămida potrivită pentru construirea gardului, descris în detaliu în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor