Garduri de la o podea profesionala: argumente pro si contra

Tăblirea este un material confortabil și foarte atractiv, bazat pe oțel puternic, care poate rezista la condiții meteorologice dure. Din acest motiv, puteți crea un gard durabil și de încredere în cel mai scurt timp posibil, iar instalarea dvs. nu va fi dificilă. Pentru a achiziționa materiale de înaltă calitate, nu este rău să știți în prealabil ce fel de garduri sunt din podele ondulat. Argumentele pro și contra ale acestor structuri ar trebui să fie principalele criterii de selecție.

Caracteristici: avantaje și dezavantaje

Orice folie profilate este un profil de oțel (sau o foaie profilată), care a fost deja vopsit și tratat folosind compuși chimici speciali care îi oferă protecție împotriva coroziunii. Polimerii care sunt destul de rezistenți la lumina directă a soarelui sunt utilizați ca materiale de colorare.Un gard vopsit cu vopsea polimerică de înaltă calitate pentru o lungă perioadă de timp nu se estompează și nu își schimbă culoarea originală.

Printre principalele avantaje ale gardurilor ondulate ar trebui evidențiată rezistența ridicată la uzură în timpul funcționării, cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că în procesul tăierii foilor nu ar trebui să fie deteriorate în nici un fel.

Pentru a tăia corect și cu exactitate acest material, trebuie să folosiți doar o foarfecă sau foarfece speciale destinate tăierii metalului. Desigur, jigsaw cuts mult mai repede, dar nu poate fi folosit: oțelul se încălzește rapid și galvanizarea se va deteriora, ceea ce va duce la coroziune.

Culorile cu care sunt pictate foile de oțel sunt atât universale (maro, verde închis), cât și celelalte - toate depind de dorințele clienților. Puteți alege orice culoare a gardului, chiar și multicolor, și acesta este un alt plus fără îndoială. Este, de asemenea, întotdeauna posibilă comandarea foilor conform dimensiunilor individuale, ceea ce va asigura instalarea de înaltă calitate a gardului pe amplasamentul unde există neregularități naturale sau pante.Gardul din tablă ondulată este destul de rezistent la diferiți factori meteorologici, este în măsură să reziste la vânt într-un anumit grad (cu condiția ca instalarea să fie fiabilă).

Deoarece foile sunt vândute imediat vopsite, nu este necesar să pictați gardul finit.care este, de asemenea, foarte convenabil și practic. În afară de aceasta, la preț, orice pardoseală profesionistă este întotdeauna mai accesibilă decât un gard din oțel, lemn sau piatră. Împingerea foii profilate este atât durabilă, cât și ușoară în același timp, prin urmare, nu necesită așezarea unei fundații grele. Dacă unele părți ale acestui design sunt deteriorate, ele pot fi înlocuite cu ușurință, iar timpul de instalare, în medie, nu depășește o zi.

Trebuie remarcat faptul că proprietățile de izolare fonică a pardoselilor ondulate sunt, de asemenea, bune, ceea ce ar putea fi un alt motiv pentru alegerea acestui tip de garduri.

Desigur, împreună cu avantajele profilului are o serie de dezavantaje și caracteristici pe care trebuie să le acordați atenție. Deoarece tabla din oțel, din care este fabricată căptușeala, are o grosime mică (nu mai mult de 1,5 mm), din păcate, este ușor să o tăiați cu un cuțit. Dacă site-urile nu sunt protejate, hoții le pot pătrunde cu ușurință.În plus, dacă șuruburile care sunt utilizate pentru fixarea întregii structuri nu au fixare suplimentară, nu este dificil să le deșurubați pur și simplu cu o șurubelniță convențională. Prin urmare, este important să aveți grijă să protejezi structura de efracție la maxim. Există câteva modalități bune de a face acest lucru.

Puteți evita faptul că șuruburile vor fi slăbite de atacatori. Pentru a face acest lucru, instalați foi profesionale folosind nituri, ceea ce va crește prețul datorită laboriosității acestei lucrări pentru specialiști (toate decalajul va trebui să fie forate în continuare). Recent, a fost inventată o altă metodă originală: gardul în sine este instalat pe șuruburi obișnuite, totuși fiecare foaie profesională primește elemente de fixare suplimentare în mai multe locuri simultan. Ca dispozitiv de fixare, se utilizează fie aceleași șuruburi de auto-filetare cu marginile pliate, fie nituri (de la patru la șase bucăți pe o foaie de podea profesională). Marginile șuruburilor sunt înfășurate la sfârșitul procesului de instalare, astfel încât să nu poată fi deșurubate cu o șurubelniță. Dacă puteți cumpăra șuruburi care au capete non-standard, acestea sunt, de asemenea, potrivite ca o protecție suplimentară.Proprietarul va primi un fel de "secret" pentru gardul său, prin analogie cu protecția roților automobilelor de răsucire.

Deoarece construcția de folii ondulate se caracterizează printr-un înveliș metalic solid, cu rafale puternice de vânt, se va "comporta" la fel ca o pânză mare, fixată pe câțiva stâlpi. Aceasta se numește o navigație mare: în cazul în care se înrăutățește vântul, se creează o forță mare care merge orizontal. Această forță poate transforma cu ușurință întreaga structură. De regulă, o asemenea neplăcere apare atunci când stâlpii de susținere nu sunt bine fixați, au o adâncime superficială și nu pot ține foile de la vânturi puternice de vânt. De-a lungul timpului, gardul începe să "conducă" și să se răsucească, iar principalele funcții ale porții și ale porții vor suferi mai întâi: se vor bloca, deoarece limba de blocare nu va cădea în orificiul de primire.

Pentru a proteja cel mai bine structura de vânturi, în timpul instalării sale este necesar să se respecte regulile de fixare a stâlpilor în sol. Stâlpii trebuie să fie săpate în pământ la o adâncime de cel puțin un metru, iar fundația gardului trebuie fixată cu ajutorul betonului în acest scop.Betonarea este o condiție prealabilă pentru orice sol, mai ales atunci când vine vorba de soiuri de nisip sau de nisip.

Sectiunea transversala a stalpului de admisie este de obicei mica (aproximativ 60x60 mm), deci daca nu are armatura de beton, atunci la rafale de vant greu, structura se va "sparge" de la o parte la alta. Este necesară o fixare fiabilă și nu numai partea pilonului care intră în pământ, ci și întreaga bază, de-a lungul întregii lungimi subterane (nu parțială, ci betonată în întregime). Aceste măsuri vor ajuta proprietarul gardului de carton ondulat să evite deformarea acestuia din cauza condițiilor meteorologice și climatice severe.

Windajul poate fi redus dacă instalația nu folosește folii profilate solide, ci un gard făcut din ea. Gardul poate fi realizat în două rânduri, deplasându-le unul în raport cu celălalt astfel încât zona să fie complet închisă de la vederile străinilor. Această opțiune este mult mai sigură, estetică mai bine, dar costul va fi mai mare.

Rugurile de rugină sunt una dintre caracteristicile nedorite, dar tipice ale tuturor gardurilor metalice. Pardoseala însăși este acoperită în exterior cu compuși speciali,care îl protejează de rugină, dar stâlpii împreună cu decaloarele sunt realizați din oțel obișnuit și chiar preamestecul uneori nu economisește de la rugina. Acest lucru se datorează faptului că la punctele de fixare (în găurile care sunt realizate pentru șuruburi cu auto-filetare) integritatea stratului de protecție este întreruptă. După intrarea umezelii, coroziunea poate apărea încă din primele luni după începerea funcționării structurii.

O problemă similară începe atunci când lagurile orizontale sunt unite, adică în locurile de sudare ale acestora. Se știe că orice lucrare de sudură este însoțită de temperaturi ridicate, datorită căruia se produce o scântei datorită arderii grundului. În astfel de locuri, vopseaua foarte rezistentă începe rapid să se desprindă și apar procese inevitabile de coroziune.

Proprietarii de garduri din carton ondulat au o întrebare corectă despre protecția completă împotriva ruginei. Din păcate, nu există modalități de protejare pe deplin, dar există o metodă care va contribui la încetinirea acestui proces și ar trebui aplicată în timpul instalării. La instalarea cadrului, toate elementele metalice trebuie să fie împământate, iar cadrul însuși este vopsit, de preferință în două straturi.Există tipuri de garduri cu piese care au fost supuse unui tratament anti-coroziv complet în timpul producției, dar toate acestea sunt mult mai scumpe.

Rama de oțel și toate elementele sale trebuie să fie pictate cel puțin o dată la câțiva ani, ceea ce înseamnă că se confruntă cu dificultăți tehnice. Faptul este că este ideal să pictezi cadrul fără a "lovi" foaia în sine cu o pensulă cu vopsea, este nerealistă deoarece este foarte strâns atașată de elementele bazei cadrului. Există o cale bună de ieșire, constând în folosirea unei benzi de mascare în timpul vopsirii. Aceasta va ajuta la respectarea preciziei, prevenind lovirea vopselei pe foi profesionale.

În ciuda specificului gardurilor de carton ondulat și a dezavantajelor asociate utilizării acestora, nu trebuie să abandonați cumpărarea și instalarea lor, deoarece atât avantajele, cât și dezavantajele sunt caracteristice pentru orice gard. Dacă este vorba de instalarea unui gard de profil metalic, care ar fi ieftin și servit o perioadă lungă de timp (cu condiția ca acesta să fie instalat și întreținut corespunzător), atunci terasele sunt încă opțiunea cea mai potrivită. În ceea ce privește neajunsurile, atunci dacă aplicați abilități, acestea pot fi reduse la minimum.

tipuri

Gardurile din tablă ondulată sunt foarte diverse și sunt de obicei împărțite în cel puțin trei tipuri principale.

Cea mai comună opțiune este garduri de tip solida căror înălțime nu depășește 3 m. Printre acestea se găsesc, de asemenea, garduri sudate, foarte ușoare, de două metri, formate din inserții metalice și coloane, care sunt închise dinspre partea de sus cu dopuri pentru a evita intrarea umezelii și a prafului în interior. Capacul poate fi realizat sub forma unui element decorativ atractiv.

Gard mare (înălțimea sa variază de la 3 la 6 m) este folosit ca o garduri fiabile pentru orice întreprindere sau depozit industrial. Acest design protejează în mod fiabil teritoriul de ochii curioși și reduce probabilitatea ca acesta să poată fi pătruns de vandali sau de alți intrusi.

Garduri cele mai înalte (la 6 m) sunt amplasate de-a lungul autostrăzilor de mare viteză, realizând un rol de izolare fonică. Panourile acestor garduri sunt realizate sub formă de "sandvișuri", în interiorul cărora se plasează un strat de vată minerală sau penoizol. Garduri înalte (nu mai mult de 4 m înălțime) sunt instalate ca garduri de mici sate cabana.Indiferent de înălțime, orice gard poate avea grade diferite de izolare fonică și rezistență a structurii de susținere și a elementelor sale individuale.

dimensiuni

Indiferent de tabelul de profil ales pentru construirea gardului, primul lucru pe care trebuie să îl cunoașteți este dimensiunea standard a podelei. Acest lucru va ajuta la construirea unui gard și la minimizarea deșeurilor. Este mai bine să cumpărați materialul, având în stoc un metru curent și să rețineți că foile profesionale sunt ținute împreună suprapunându-se unul pe altul. Dacă intenționați să puneți un gard lung, stocul ar trebui să fie mai mare de un metru. Mai jos sunt mărimile standard ale celor mai populare tipuri de folii utilizate în construcții. Ce mărimi au alte soiuri, puteți consulta producătorul.

Fișa C-8:

 • lățimea totală - 1,20 m;
 • lățimea utila (de lucru) - 1,15 m;
 • grosimea plăcii - 0,4-0,8 mm;
 • înălțimea valurilor - 8 mm;
 • distanța dintre valuri este de 115 mm.

Fișa C-10:

 • lățimea totală - 1,16 m;
 • lățimea utila (de lucru) - 1,10 m;
 • grosimea plăcii - 0,4-0,8 mm;
 • înălțimea valurilor - 10 mm;
 • distanța dintre valuri este de 100 mm.

Fișa C-20:

 • lățimea totală - 1,15 m;
 • lățimea utila (de lucru) - 1,10 m;
 • grosime - 0,4-0,8 mm;
 • înălțimea valurilor - 18-30 mm;
 • distanța dintre valuri este de 137,5 mm.

Fișa C-21:

 • lățimea totală - 1,51 m;
 • lățimea utilă (de lucru) - 1 m;
 • grosimea profilului - 0,4-0,8 mm;
 • înălțimea valurilor - 21 mm;
 • distanța dintre valuri este de 100 mm.

desen

Un gard cu stâlpi de metal implică faptul că o conductă de metal de o anumită lungime și diametru va acționa ca fiecare dintre stâlpi. Coloanele colțarului sunt instalate în locurile marcate, iar stâlpul trebuie să fie o treime din lungimea sa adâncit în sol. Aceasta va oferi cel mai bun nivel de rezistență la vânturile puternice. Toate găurile după instalarea țevilor trebuie să fie complet umplute cu un mortar de înaltă calitate din beton. Conectarea stâlpilor între ele se realizează folosind cofraje din același beton. Acesta va oferi un gard o viață mai lungă.

Marcarea trebuie efectuată astfel încât stâlpii să fie la aceeași distanță una de alta. Ar trebui să vă asigurați întotdeauna că prima foaie de tablă ondulată a fost fixată exact. Este necesar ca în viitor proiectul să nu "părăsească" lateral. Un gard modular sau secțional este numit astfel, deoarece în acest caz este comandat un anumit număr de profile de frunze. Construcția însăși poate fi deja asamblată parțial: de exemplu, puteți găsi adesea foi care sunt deja atașate la poli de vânzare. Fiecare foaie individuală este un modul (sau o secțiune).Avantajul soiului modular este acela că stâlpul poate fi ascuns cu o foaie din exterior sau îl lasă așa cum este (la cererea clientului).

Orice design poate fi orizontal sau vertical. Gardul orizontal arată astfel încât liniile longitudinale să fie întotdeauna vizibile fie dinspre stradă, fie din interior. Mai simplu, "valurile" gardului arată ca niște linii orizontale convexe. Instalarea pilonilor se face în funcție de lungimea foii. Tabelele profesionale sunt atașate posturilor, dar le puteți atașa și la decalajele orizontale. Ei vor suporta pe deplin sarcina, deoarece, fiind atașați la țevi, sunt un cadru puternic de gard. Un gard vertical arată ca "valurile" sale sunt aranjate sub formă de linii verticale, iar instalarea sa se realizează prin analogie cu o structură orizontală. Singura diferență este că toți stâlpii sunt plasați la o distanță una de alta egală cu lățimea foii profilate.

Există garduri din carton ondulat. Metoda va costa un pic mai mult decât pilonii obișnuiți, betonate de-a lungul întregii lungimi, dar instalarea unui astfel de gard va fi mult mai ușoară, iar capacitatea de a rezista la sarcini grele în timpul funcționării este mult mai mare.În plus, dacă clădirea se află într-un teren instabil, această metodă este unică și singura adevărată pentru ca structura de susținere să fie cât mai fiabilă și mai durabilă posibil. Gardul pe piloții de șurub poate fi folosit în mod repetat și în cazul în care este necesară instalarea unei garduri temporare de înaltă calitate.

Pentru a asambla un astfel de gard, sunt folosite în mod obișnuit marcajele pietrelor CBFS. Lungimea maximă a acestora este de 5 m fără a lua în considerare vârful. Dacă lungimea spanului este planificată să fie de 2 m, atunci diametrul fiecărei grămezi este de 57 mm, iar cu o lungime de 2 până la 3 m, diametrul grămezii este de 76 mm. Înșurubarea piloților în sol este efectuată astfel încât partea șurubului să fie situată chiar mai mică decât adâncimea la care solul îngheață.

Unii oameni cred că instalarea unui gard pe șanțuri necesită echipament special de construcție, dar acest lucru nu este chiar așa. Munca se poate face manual. Principalul lucru este să ai trei persoane în acest scop. Sarcina primului este să susțină grămada și să se asigure că stă strict vertical, fără a se sprijini în nici o direcție. Ceilalți doi, cu ajutorul unei chei speciale cu pârghii, apasă pe axul grămezii, scrolindu-l adânc în jos de la stânga la dreapta. Astfel, postul de sprijin se înclină lent în pământ.După finalizarea instalării, pentru o mai mare fiabilitate, puteți utiliza umplutura de beton, montați dopuri sub formă de dopuri din plastic puternic.

materiale

Deoarece materialul cel mai simplu pentru gard este foarte popular este un lanț ieftin legat de lanț, realizat din metal durabil. Tehnica de instalare este foarte simplă: în primul rând, stâlpi în formă rotundă izbucnesc în pământ, iar apoi se întinde netul în sine. Lanțul este atașat la stâlpi cu o întindere, astfel încât înălțarea sa sub greutatea proprie nu apare mai târziu. Construcția este fixată cu ajutorul unui fir metalic obișnuit, iar în scopuri estetice, înainte de a fi instalată grila, este mai bine să faceți o margine mică. Distanța dintre stâlpi nu trebuie să depășească 2,5 m, ceea ce va împiedica apariția îndoielii. Este mai bine să folosiți posturi de beton, dar ele pot fi de asemenea din lemn sau metal. În orice caz, gropile trebuie mai întâi umplute cu moloz și nisip, asigurându-se că stâlpii rămân într-o poziție strict verticală. Acesta este urmat de o distribuție de beton.

Soluții de culoare

Ca o protecție suplimentară a foilor profilate, în plus față de acoperirile anticorozive, colorarea acestora este utilizată cu coloranți rezistent la polimeri, de diferite culori.Din acest motiv, nu numai că rezistența materialului la factori externi crește, dar foile în sine arată frumos și plăcut. Apropo, prețul gardului pictat nu va fi mult mai mare decât pe foile simple acoperite cu aluzinc sau alt material de protecție. Colorate ondulate sunt mult mai rezistente la lumina soarelui, deoarece vopseaua nu se estompează și nu se teme de schimbări bruște de temperatură. În plus față de fiabilitatea culorilor, avantajul principal este paleta de culori, datorită căreia există întotdeauna posibilitatea de a alege cel mai potrivit ton sau umbră în conformitate cu stilul general în care sunt decorate casa și parcela.

Culorile plăcilor metalice sunt acum determinate de standardul german RAL. Această paletă îi ajută pe cumpărători să înțeleagă ce umbră va fi cea mai preferată într-un anumit caz. Spațiul de culoare a fost împărțit în mai multe zone, dintre care fiecare a fost decis să atribuie o combinație digitală necomplicată. Standardizarea clasică prevede 213 de culori și nuanțele lor: de exemplu, doar galben în ea - până la 30 și verde - 36. Codul pentru fiecare culoare este format din patru denumiri numerice.Aceasta este ceea ce facilitează foarte mult alegerea oricărei culori dorite pentru gard. RAL separarea se dovedește a fi un "ajutător" indispensabil când trebuie să alegeți o foaie profesională pentru materialele deja disponibile sau dacă aveți nevoie să înlocuiți sau să extindeți mai multe secțiuni ale gardului.

De obicei, vopsirea este efectuată numai pe o parte a foii de metal, dar este posibil să se comande o versiune față-verso atunci când vopseaua este pe o parte și pe cealaltă. De asemenea, puteți comanda și picta în diferite culori, ceea ce va permite deschiderea ideilor de design cele mai îndrăznețe. Dacă gardul este luminos, acesta va ajuta la extinderea vizuală a spațiului în cazul în care parcela are o dimensiune modestă. Folosirea culorii întunecate ajută la distragerea atenției din gard, astfel încât nu este mult mai vizibilă. Versiunea clasică verde închisă a gardului va fi o armonioasă adăugire a arborilor și arbuștilor și, dacă cumpărați un gard alb, atunci puteți trage pe el un graffiti pitoresc sau alt desen.

Care este mai bine să alegi?

Pentru a alege profilul metalic corect, este important să știți că fiecare foaie profesională are propria sa desemnare tehnică bazată pe nivelul de rezistență.De asemenea, durabilitatea gardului și rezistența acestuia la influențele mediului depind în mod direct de calitatea stratului de protecție. După cum am menționat deja, în funcție de cerințele care pot fi făcute gardului, peretele de parchet este împărțit în mai multe categorii. Fiecare dintre ele a primit denumirea originală a literei "C" ("perete"), deoarece același tip de material este folosit ca și acoperirea pereților. Acesta diferă de podeaua acoperișului prin faptul că înălțimea valului său, acționând ca rigidizator, poate fi mai mare. După denumirea "C" este întotdeauna urmat de un număr. Cu cat este mai mare, cu atat mai multa rigiditate are o foaie profesionala, ceea ce inseamna ca incarcatura sub forma unor rafale puternice de vant va fi mai putin infricosatoare.

 • Pardoseli profesionale ale mărcii S-8 planificată inițial pentru învelișul de perete. 8 este înălțimea unui val simetric în milimetri. Aceasta este cea mai ieftină opțiune disponibilă pe piață, dar nivelul său de fiabilitate poate fi insuficient: în cazul în care gardul este prea mare, cu o deschidere mare, acest material este ușor deformat de vânt sau efecte mecanice.
 • Fișa de marcă C-10 mai durabil decât cel precedent. Are o configurație simetrică a valurilor, cântărește puțin și cu mult mai bine protejează zona de intruși și vânturi. În ceea ce privește costul, este un ordin de mărime mai scump decât C-8, dar servește și mult mai mult, menținând un aspect atrăgător și neavând șocuri aleatorii.
 • Profil C-14 - cea mai bună opțiune pentru instalare pe bază de cadre și este potrivită pentru gardurile care sunt planificate a fi create în cazul în care condițiile meteorologice sunt mai severe și efectele mecanice sunt mai frecvente. Spre deosebire de speciile anterioare, acest brand are o caracteristică mai mare anti-vandalism. Destul de atractivă pentru cumpărători este forma sa trapezoidală. Această versiune simplă a figurii este adesea folosită în scopuri decorative atunci când se îndreaptă spre poarta principală.
 • Marcați C-15 - versiune universală, ușor de recunoscut de coaste largi. Desemnarea acelor tipuri de materiale care pot fi instalate atât pe acoperiș, cât și pe gard și pe fațadele casei începe cu numărul 15. Dacă aranjați gardul în această formă, acesta va arăta foarte original și neobișnuit.
 • C-18, C20 și 21. Toate cele trei tipuri au un grad ridicat de rezistență, ceea ce permite utilizarea lor ca garduri în condițiile cele mai nefavorabile de vreme și climatice. În exterior, acestea sunt practic imposibil de diferențiat unul de celălalt, dar dacă aveți nevoie pentru a crea un gard mai înalt de 2,5 m, cel mai bine este să utilizați terase C-21.

Pentru a face alegerea corectă a materialelor, ar trebui să țineți cont și de caracteristicile terenului: nu numai clima, ci și caracteristicile reliefului. De exemplu, dacă aveți nevoie de un gard cu o înălțime mică și există puține vânturi într-o anumită zonă, puteți utiliza cele mai ieftine mărci C-8 și C-10. Dacă spațiul este deschis, iar gardul în sine este ridicat, este mai bine să alegeți marca C-14 și mai sus. Dacă intenționați să instalați un gard cu un grad ridicat de stabilitate și rezistență, ar trebui să alegeți numai marca C-20 sau C-21. Atunci când alegeți, ar trebui să știți, de asemenea, ce straturi protectoare sunt utilizate pentru plăcile metalice.

Nu puteți pune un tip de acoperiș scump pe oțel de calitate slabă și vopsea ieftină pe oțel scump.

Înainte de a decide în cele din urmă cu privire la alegere, nu doare să se familiarizeze cu Ce tipuri de compuși de protecție pot fi acoperite:

 • zinc - Opțiunea cea mai ieftină, care nu are aspect aparent, dar este destul de durabilă, servește mult timp. Pardoseala ondulată din oțel galvanizat este rar utilizată ca o garnitură a spațiilor rezidențiale. De cele mai multe ori, gardurile sunt realizate din acesta pentru spații industriale, depozite și zone temporare (de exemplu, dacă se desfășoară o construcție pe scară largă rezidențială sau comercială într-un loc sau altul). O placă de oțel zincat este cea mai bună metodă de a proteja o zonă mare: sigur, ferm și ieftin.
 • Aluzinc - acoperire mixtă constând din zinc și aluminiu. Arată frumos, dar este folosit exclusiv în scopuri de producție. Aceasta diferă prin faptul că poate fi supusă la repetarea sau repetarea repetată, totuși se recomandă utilizarea numai a vopselelor acrilice de înaltă calitate pentru metal, care este însoțită de investiții financiare suplimentare.
 • poliester - o acoperire ideală în cazul în care se intenționează proiectarea unui gard pentru casa privată sau oferirea. Poliesterul este un material sintetic unic, cu o rezistență ridicată la orice condiții meteorologice.Nu-i pasă de solvenți și murdărie, iar dacă apare, poate fi ușor spălat cu un jet de apă pulverizat de pe un furtun sau o pompă. Polyester luciul arată confortabil, prezentabil și plăcut pentru ochi și întotdeauna arată nou și ordonat.
 • Pural sau Plastizol - cele mai scumpe tipuri de acoperiri, dar și cele mai fiabile, ceea ce le face utilizate pe scară largă în domeniul construcțiilor de înaltă calitate. Durata de viață a unui astfel de gard este calculată timp de 10 ani sau mai mult. Dacă calculați costul, înmulțind cu timpul de utilizare, se poate dovedi, de asemenea, că acest gard va costa în cele din urmă proprietarul mult mai ieftin decât o clădire ieftină care poate deveni rapid inutilizabilă.

Cum se calculează?

Pentru a calcula corect și rapid materialele pentru construirea gardului de carton ondulat, se recomandă utilizarea unui calculator special de programare. Programul este disponibil și ușor de utilizat. Este necesar, la rândul său, să aducem în calculul electronic parametri cum ar fi lungimea, înălțimea gardului, tipul de laguri și stâlpi, dacă planificarea este planificată, dacă există întoarceri pe șantier și așa mai departe. După ce au fost introduse toate datele necesare, calculatorul însuși va calcula costul aproximativ al materialelor.

Lucrări de asamblare

Pentru a construi un gard din pardoseală ondulată cu mâinile tale, mai întâi trebuie să stabilești ce perimetru va avea un gard, apoi instalează posturile și coloanele de sprijin. Numai atunci se poate face fundația și se pot fixa foile profesionale. Înălțimea gardului trebuie notat imediat pe desen, ținând cont de calitatea foilor profesionale folosite. Se știe că se recomandă planificarea unei înălțimi mari a gardului numai în cazul utilizării profilurilor metalice de înaltă calitate.

Aceștia sunt toți pașii pentru a crea un astfel de gard.care, cu asamblarea corespunzătoare și cu bună grijă, poate dura mai mult de douăzeci de ani. În plus, dacă există o abilitate și o dorință de a face totul pe cont propriu, nu vor fi necesare instrucțiuni tehnice complicate. Tot ce va avea nevoie de un maestru pentru fabricarea gardului - acesta este setul necesar de instrumente și materiale de construcție. Desigur, veți avea nevoie de foi de metal, elementele de susținere (pot fi realizate sub formă de țevi sau coloane de diferite forme), frânghii lungi pentru marcarea suprafeței, grund și nisip, un aparat de sudura și o șurubelniță cu burghie de diferite dimensiuni. De asemenea, un instrument foarte important atunci când se lucrează cu foaie de metal este un riveter.Aceasta va ajuta la fixarea foilor pe pilonii de susținere și la conectarea corectă a acestora.

Stâlpii utilizați pentru fixarea sigură a foii profilate sunt realizați din materiale diferite. Imediat, ar trebui să excludeți și să nu folosiți suporturi din lemn: sunt instabile la apă, reacționează prost la schimbările de temperatură și se usucă rapid și se deformează sub influența razelor solare directe. Dacă, la urma urmei, a fost decis să se opteze pentru suporturi din lemn, acestea trebuie să fie pre-tratate cu un compus special pentru protecție. Cea mai bună opțiune este întotdeauna considerată a fi suporturi din oțel, care nu sunt în nici un caz inferioare podelei profesionale în ceea ce privește timpul de funcționare. Pentru a le proteja de procesele corozive, ar trebui de asemenea să fie tratate cu o compoziție sub formă de impregnare sau agent de colorare rezistent. Suporturile din beton sunt folosite rar, dar pot crește fiabilitatea și stabilitatea structurii. Pentru a le folosi, va trebui să faceți o fundație solidă, care va costa pe maestru mai mult decât ceea ce ar fi putut fi planificat în avans.

Schema de instalare a gardului profilului metalic este destul de simplă și, de obicei,Ea cuprinde trei etape: procesul de marcare a teritoriului, crearea fundației și instalarea de stâlpi și lucrări de instalare la fixarea foii de profilare în sine.

Marcarea trebuie făcută cât mai exact posibil. În procesul său, trebuie să se determine unde va fi localizată poarta, gardul în sine și poarta. Este important să se știe că distanța dintre suporturi sub formă de stâlpi nu ar trebui să fie mai mare de 3 m. Lungimea și înălțimea gardului, așa cum am menționat deja, ar trebui determinate pe baza caracteristicilor solului, a calității foilor profesionale și a obiectivelor cu care se stabilește acest tip scrimă. Diametrul țevilor (sau stâlpilor) cu o secțiune transversală circulară trebuie să fie de 77 mm, iar dacă secțiunea transversală este pătrată, 5x5 mm. Pentru a împiedica pătrunderea apei în interiorul țevii, găurile din partea de sus ar trebui să fie preparate cu instalarea unui capac decorativ pentru o mai mare fiabilitate și un efect decorativ.

Lățimea recomandată a găurilor pentru suporturi ar trebui să fie de aproximativ 15 cm, iar adâncimea lor minimă este de o treime din dimensiunea polului în lungime. Dacă ignorăm aceste calcule simple, dar importante, designul va fi foarte subțire și va "conduce" repede la o parte sub propria greutate a foilor de metal.Stâlpii înșiși ar trebui întăriți suplimentar prin umplerea nisipului de-a lungul fundului șanțului excavat. Pietrișul ar trebui să fie utilizat ca un al doilea strat pentru umplutura: aceasta va împiedica stâlpii să intre în contact cu solul, care tinde să se umfle. După lucrările pregătitoare ar trebui să se pună un stâlp în groapă, controlând integritatea sa, și se toarnă cu o soluție de beton de bună calitate. Puteți folosi armarea ca armătură suplimentară, trebuie avut în vedere faptul că fixarea stâlpilor este realizată cu suporturi din oțel cu sudură față-verso (structura nu poate fi lăsată în aceste locuri fără sudură). Turnarea betonului se va întări complet numai după 3-5 zile.

După ce fundația se usucă, puteți începe să instalați întârzieri. De obicei, bustenii sunt realizati dintr-o teava metalica cu o sectiune de 4,0 x 2,5 cm. Daca aveti de gand sa construiti un gard nu mai mare de 1,70 m, vor fi suficiente doua decalari si daca gardul este mai mare, atunci va trebui sa instalati trei piese. Benzile superioare și inferioare sunt montate la o distanță de 50 mm de marginea de susținere, iar fixarea lor pe stâlpi este efectuată de un aparat de sudură electrică.Pentru a preveni procesele corozive în construcțiile de oțel, este necesar să nu uitați să le tratați cu ajutorul unei compoziții chimice speciale. Trebuie acordată atenție faptului că lichidul trebuie aplicat doar atunci când sunt montate laterale și foile nu sunt atașate încă de ele. În caz contrar, aplicarea uniformă a compoziției la toate elementele de oțel pur și simplu nu va funcționa.

Atunci când instalați un gard, este important să luați în considerare tipul de sol cu ​​care trebuie să vă ocupați. În prezența grundului cu textură moale, există un mare risc ca construcția să înceapă să se înrăutățească de-a lungul timpului. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să construiți o fundație pe tot perimetrul instalării gardului. Maeștrii calificați recomandă în acest caz să construiți un gard pe fundația benzii. Fundația de bandă cu adâncime superficială se stabilește după cum urmează. Un șanț de 20 cm adâncime este săpat peste tot perimetrul șantierului, apoi se realizează cofrajul din lemn, iar lucrările de impermeabilizare se realizează cu ajutorul pensulei de acoperiș. Soluția de beton pre-preparată va trebui turnată în carieră. Astfel, gardul va dobândi o rezistență suplimentară la mișcarea sezonieră a solului.

În cele din urmă, se instalează foile de profil, care sunt fixate pe busteni cu nituri și dibluri. Profilele metalice sunt suprapuse. Pentru a evita rănirea marginilor metalice ascuțite, toate lucrările trebuie executate cu mănuși, iar pentru a tăia cu atenție metalul, trebuie să folosiți tipuri speciale de foarfece sau ferăstrău.

Cum de a decora?

Decorarea corectă a gardurilor începe cu fundația. Cât de precis și eficient va fi făcut depinde atât de aspectul întregului ansamblu viitor, cât și de durabilitatea gardului însuși și a tuturor elementelor sale.

Apropo, dacă site-ul are o fundație solidă, aceasta înseamnă că problemele cu decalajul sub gard nu vor apărea din cauza absenței sale tehnice.

Desigur, construcția acestui tip de fundație necesită timp și anumite investiții financiare, dar se va justifica pe deplin în viitor: pe site nu vor exista buruieni care să strică forma generală creată de proprietar, iar gardul în sine nu va fi supus unor deformări și distorsiuni.

Dacă nu există încă o fundație de benzi, atunci spațiul dintre sol și gard poate fi închis cu resturile unei foi profilate,panouri sau plăci de lemn sau de plastic care pot fi vopsite pe cont propriu pentru a se potrivi cu gardul sau într-o altă culoare care va fi în armonie cu cea principală.

În scopul de a ascunde în cele din urmă "gaura", se recomandă aterizarea sub un gard de tufișuri: este frumos, eco-prietenos și fiabil. Arbuști care arata cel mai bine de-a lungul gardului sunt recomandate pentru a planta tipuri de cret: caprifoi, diverse bindweed, boxwood. Magnolia va arăta foarte frumoasă, înflorită galben, mai ales în combinație cu garduri verzi. Din interior, gardul poate fi, de asemenea, decorat în diverse moduri. Puteți agăța rafturile și trageți modele pe ele cu vopsele acrilice persistente, apoi aranjați frumos florile în ghivece, atârnați plantele de alpinism în ghivece. Rafturile pot servi și ca spațiu de depozitare pentru uneltele de grădină în lunile mai calde.

Mulți proprietari de astfel de garduri sunt preocupați de modul de a decora interiorul rack-ului, deoarece ele pot părea prea oficiale și nu foarte plăcute din punct de vedere estetic. În această situație, se recomandă atașarea pe stâlpi a unei structuri metalice în forma literei "P", pe care se pot atasa aceleași vase sau un coș cu plante.Această tehnologie necomplicată în mediul de proiectare se numește "metoda de creare a verdei verticale". În plus față de decorare, servește și ca sursă pentru crearea efectului expansiunii spațiale pe site.

Atunci când creați elemente decorative pentru gard, este important să rețineți că ele servesc ca o modalitate suplimentară de a decora site-ul. Mai întâi de toate, trebuie să aveți grijă să proiectați în mod corespunzător casa și intrarea principală. În acest caz, armonie este asigurată de faptul că atât fațada centrală a clădirii, cât și gardul sunt decorate cu elemente similare distribuite uniform pe întreaga zonă. Înseși posturile sau rafturile sunt adesea decorate cu ajutorul unor "capace" cu un strat rezistent la clincher. Există multe părți similare la vânzare, iar dimensiunea lor poate fi comandată individual. Puteți decora polul din interior prin aplicarea unui iluminat bun cu ajutorul LED-urilor care sunt rezistente la influența mediului extern.

În cazul în care foile de profil sunt simple și culorile lor sunt clasice și nu prea luminoase, puteți plasa modele forjate de orice formă pe fondul lor, variind de la variante sub formă de plante până la forme geometrice.Gardurile cu elemente de forjare plasate sub formă de elemente figurine deasupra foilor profilului metalic și nu doar în fundal, par foarte impresionante. Dacă proprietarul nu este mulțumit de aspectul prea simplu și strict al gardului, puteți tăia partea superioară a foilor profesionale, iar apoi gardul va avea un aspect foarte atractiv. Cel mai adesea, tăierea este sub forma unui arc, iar partea de mijloc a foii este mai mare decât restul. Metoda de tăiere a profilelor metalice este în armonie cu forjarea.

opinii

Firma cu numele atractiv "Zaboriki" a fost mult timp angajată în lucrări de instalare a instalațiilor de garduri de diverse modificări, inclusiv garduri de carton ondulat. Lucrările se desfășoară atât în ​​Sankt-Petersburg, cât și în regiunea Leningrad și, conform recenziilor clienților, nu s-au produs reclamații după instalare. Lucrările sunt în desfășurare pentru a instala atât structuri simple, cât și garduri pe fundații de benzi. Compania practică în mod activ instalarea de garduri pe șine cu ajutorul celor mai recente echipamente de construcție, indispensabile în condiții de vreme rece. Instalarea se efectuează întotdeauna la ora dorită de client, iar recenziile pe forumurile de construcție despre această companie de instalatori sunt extrem de pozitive.

Firma "Garduri fiabile" își justifică de asemenea numele. Lucrările se desfășoară în regiunea Leningrad și Sankt-Petersburg, sunt realizate eficient și la timp. În mod deosebit mulțumit de clienți că "garduri fiabile" se specializează în instalarea elementelor decorative falsificate, cooperând cu magazinul din orașul Pușkin. Dacă clientul are dorința de a proiecta o garduri cu elemente frumoase și originale de forjare, atunci compania Reliable Fences va fi cea mai bună alegere pentru a realiza acest lucru calitativ și în cel mai scurt timp posibil.

Compania "Kupizabor" este renumită pentru calitatea oricărui tip de muncă și prețuri foarte umane, cu reduceri obișnuite pentru clienții obișnuiți (persoane fizice și juridice). Caracteristicile acestei companii sunt experiența sa vastă în instalarea de stâlpi de cărămidă pentru garduri, precum și specializarea, în special în cazul tipurilor "semnificative" de materiale de construcție. Cu toate acestea, în cazul în care clientul are nevoie de cea mai simplă opțiune de împrejmuire, compania va instala rapid și eficient grila Rabitz și opțiunea ieftină pe stâlpi de oțel, care va servi mult timp și nu va lăsa în jos proprietarul.

În ceea ce privește producția directă de profile metalice utilizate pe tot parcursul anului, poziția de lider aparține companiei "Metal Profile" din Petersburg. Volumul productiv al podelelor ondulate pe an a depășit mult cifra de 100 de milioane de metri cubi. Aceasta nu este doar o fabrică separată într-un singur oraș, ci o întreagă rețea de plante, dintre care majoritatea funcționează cu succes timp de cel puțin douăzeci de ani. Istoria companiei Metal Profile a început, ca de obicei, dintr-o fabrica de dimensiuni mici, în cantitate de un magazin pe care proprietarul îl închiriază. Astăzi, plantele sub numele de "Metal Profile" există nu numai în Rusia, dar și în Kazahstan și Belarus, iar numărul lor este de aproximativ douăzeci. Gama de producție se extinde în mod constant și de mult timp a ajuns la un nivel european decent.

Plantele Metal Profile care au fost deschise recent lucrează la echipamente europene moderne, iar cele care au fost odată primul nu se întîlnesc în spatele noilor întreprinderi și sunt în continuă modernizare, producând produse care îndeplinesc pe deplin standardele adoptate în întreaga companie.Secretul principal al acestei companii imense și în continuă dezvoltare este că furnizorii de materii prime sunt cei mai fiabili. Mai mult decât atât, lucrul comun constă nu numai în furnizarea de materii prime, ci și în dezvoltarea fructuoasă în comun cu furnizorii celor mai optime metode de producție a materiei prime.

Fabricarea plăcilor metalice se realizează sub controlul strict al specialiștilor de conducere ai companiei. Echipamentul european, care angajează lucrători, are o precizie ridicată și un nivel de automatizare, în timp ce consumul de energie este cel mai economic și mai eficient. Controlul calității produselor se realizează strict în toate etapele sale, fiecare fiind de o importanță egală, prin urmare calitatea podelei profesionale a companiei Metal Profile este întotdeauna impecabilă.

Angajații sunt supuși în mod regulat cursurilor de perfecționare, iar munca se desfășoară în condiții decente, dotate în mod fiabil cu mijloace de protecție profesională. Chiar și ambalajul foilor profesionale este demn de remarcat: este conceput astfel încât produsul să nu își piardă proprietățile chiar și în condițiile transportului lung și "sever" în diferite orașe, țări și regiuni.Compania furnizează produse cu o garanție sigură, prin urmare, clienții cel mai adesea aleg un podele profesionale aici. Scara de producție, nivelul său oferă un motiv bun pentru a acorda preferință "Metal Profile".

Exemple de succes

Pe partea exterioară a gardului sunt adesea plasate figuri de păsări și animale, care sunt tăiate din foi de oțel durabile utilizând metoda de tăiere cu plasmă. Formele unor astfel de figuri pot fi foarte originale și neobișnuite, mai ales dacă sunt vopsite în culori exotice și strălucitoare. Pentru a face cifrele un volum suplimentar, acestea sunt efectuate de mai multe straturi de metal, plasate în centrul foii profesionale și de-a lungul conturului.

Gardurile sunt, de asemenea, decorate cu desene și picturi întregi. Acesta oferă atenție și este ideal pentru proprietarii de case cu profesii creative. Pe foile profesionale puteți desena un panou întreg (floare sau peisaj). Totuși, imagini foarte populare ale scenelor din desene animate celebre. Se recomandă utilizarea acrilului ca vopsea, puteți alege și o metodă cu aerograf pentru a aplica o imagine care, după cum știți, este "prietenoasă" cu metal și arată aerisită, luminoasă și frumoasă.

Pentru cei care nu pot desena, dar care doresc să-și decoreze gardul mai frumos, pot fi oferite întotdeauna opțiuni decorative pentru o foaie profesionistă. Cea mai ușoară cale este folosirea și combinarea între foi de o singură culoare de diferite culori. Există soiuri cu diferite înălțimi și tipuri de valuri, care sunt în perfectă armonie cu fundațiile cărămizilor și betonului. Există foi foarte ondulatoare, făcute cu pricepere sub copac și sub piatră. Nou în 2017 a fost profilul cu aplicarea de texturi cu imitații de specii de lemn întunecat și ușor, precum și zidărie din piatră și cărămidă de diferite nuanțe.

Foi decorative profesionale sunt utilizate pe scară largă pentru placarea posturilor de gard din oțel. O imitație a unei pietre sau a lemnului este obținută atât de natural încât poate fi distinsă de un material natural doar printr-o examinare detaliată și strictă. Există panouri realizate sub caramida albă, roșie sau gălbui. Dacă se dorește, ele pot decora eficient fundația din beton gri. Ele sunt ușor de instalat, cântăresc puțin, iar îngrijirea acestora necesită un minim. La cererea clientului, orice foaie poate fi supusă unei culori combinate în culori diferite,care este deosebit de important dacă intenționați să instalați un gard în jurul casei, realizat într-un stil eclectic modern.

Deoarece profilul de înaltă calitate este un material nepretențios, acesta poate fi decorat și decorat aproape fără nici un fel de excepție. Una dintre metodele notabile și necostisitoare este instalarea unui gard din lemn în jurul perimetrului gardului din interiorul amplasamentului. Gardul de sârmă, realizat manual, în siguranță și eficient închide toți stâlpii, arată confortabil și acasă. Singurul său dezavantaj este complexitatea creației, dar dacă proprietarul îi place să facă ceva cu propriile sale mâini, este întotdeauna posibil să instaleze un gard de urzici în interiorul terenului.

Doar la prima vedere poate părea unui cumpărător lipsit de experiență că gardul de fier din pardoseală ondulată este impractic, oficial și foarte plictisitor. Varietatea tehnologiilor moderne face posibilă alegerea și instalarea unor astfel de structuri într-un proces creativ real, iar pentru a servi gardul pentru o lungă perioadă de timp, este recomandat să nu salvați calitatea foilor profesionale și a fundației. Există astfel de situații în care este exact un suport fiabil pentru gard, care este în mod special tipic în locuri cu mișcare de apă subterană și puncte mlaștină.Dacă abordați corect și cu scrupulozitate alegerea materialelor de construcție, calculați corect costul acestora, atunci un astfel de gard va servi cu credință de zeci de ani, fără a provoca reclamații din partea proprietarului.

Cum de a alege un gard de la un pardoseli profesionale, uita-te in urmatorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor