Tehnologie de construcție a gardului din policarbonat

Gardurile puteau întotdeauna să ascundă și să protejeze locuința, dar, după cum sa dovedit, zidurile goale dispar. O nouă tendință pentru cei care nu au nimic de ascuns este un gard transparent din policarbonat translucid. Se pare destul de neobișnuit și, în combinație cu arta forjată - în mod eficient și impresionant. Înainte de a demola un gard de piatră bun, trebuie să dați seama ce carbonați sunt și care sunt trăsăturile de a lucra cu ele.

Caracteristici speciale

Policarbonatul este o substanță transparentă, termostabilă aparținând grupului de termoplastice. Datorită proprietăților sale fizice și mecanice, a devenit larg răspândită în diferite zone de producție. Cele mai multe metode de prelucrare a polimerului sunt aplicabile la aceasta: turnarea prin suflare sau turnarea sub presiune, crearea de fibre chimice.Metoda de extrudare este cea mai populară, ceea ce vă permite să dați o substanță granulară sub formă de foaie.

În această formă, policarbonatul a câștigat repede piața construcțiilor, ca material universal care poate chiar să înlocuiască sticla clasică.

Astfel de note ridicate sunt explicate prin următoarele caracteristici:

 • Rezistă încărcături mecanice semnificative, este durabilă și menține forma specificată în timpul procesării. În același timp, impactul abraziv prelungit afectează negativ aspectul materialului, lăsând zgârieturile inestetice;
 • Rezistent la schimbările de temperatură. În medie, gama de temperaturi a majorității mărcilor - de la -40 la +130 grade. Există probe care își păstrează proprietățile la temperaturi extreme (de la -100 la +150 grade). Această proprietate vă permite să utilizați cu succes materialul pentru proiectarea obiectelor în aer liber. La instalare este necesar să se țină seama de faptul că, odată cu schimbarea temperaturii, se schimbă și dimensiunile liniare ale foilor. Cel mai bun este considerat extinderea termică, care nu depășește 3 mm pe metru;
 • Are rezistență chimică la acizii cu concentrație scăzută și soluții ale sărurilor lor, la majoritatea alcoolilor.Amoniacul, alcalii, metil și alcoolii dietilici sunt cel mai bine îndepărtați. De asemenea, nu se recomandă contactul cu amestecurile de beton și ciment;
 • O gamă largă de panouri în grosime. Cel mai adesea, pe piețele țărilor CSI, se pot găsi indicatori de la 0,2 până la 1,6 cm, în țările UE, grosimea ajunge la 3,2 cm. Greutatea specifică și izolația termică și fonică vor depinde de grosimea materialului;
 • Proprietățile termoizolante ale policarbonatului nu sunt decisive, totuși, din punct de vedere al transferului de căldură, acesta este mai eficient decât sticla;
 • Performanță ridicată a izolației fonice;
 • Din punct de vedere ecologic, datorită inerției chimice. Este netoxică chiar și sub influența temperaturilor ridicate, ceea ce îi permite să fie folosit fără restricții în spațiile rezidențiale;
 • Dispune de o clasă de siguranță împotriva incendiilor B1. Este greu inflamabil - aprinderea este posibilă numai la influența directă a focului și la depășirea unei anumite limite de temperatură. Odată cu dispariția sursei de opriri de ardere a focului;
 • Durata lungă de viață (până la 10 ani) este garantată de producător, cu condiția să fie instalată și operată corespunzător;
 • Caracteristici optice. Transmisia de lumină depinde de tipul de policarbonat:solidul este capabil să transmită până la 95% din lumină, într-un material celular, această cifră este mai mică, dar difuzează perfect lumina;
 • Permeabilitatea este minimă.

Judecând după proprietăți, policarbonatul este un material minunat, dar nu totul este atât de simplu. În forma sa pură, sub acțiunea ultravioletului își pierde calitățile sale optice (transparență) și mecanice (rezistență). Această problemă este rezolvată cu ajutorul stabilizatorilor UV care sunt aplicați pe foi prin coextrudare. Stratul de bază și stratul protector sunt fuzibile ferm pentru a preveni delaminarea. De obicei, stabilizatorul se aplică numai pe o parte, dar există mărci cu protecție bidirecțională. Acesta din urmă va fi cea mai bună opțiune pentru structurile de protecție.

tipuri

Pe structura internă a plăcilor există două tipuri: fagure și monolit. Puteți selecta condiționat cel de-al treilea grup de policarbonați cu textură.

 • Panouri de tip fagure sau celulare Ele constau din numeroase camere formate din rigle interne. Dacă luăm în considerare foaia în secțiune transversală, devine evidentă o asemănare cu fagurea în 3D. Secțiunile cu umplutură în aer îmbunătățesc proprietățile izolante ale caracteristicilor materialelor și rezistenței. Ele sunt disponibile în mai multe versiuni:
 • 2H au celule sub formă de dreptunghi, se găsesc în eșantioane de până la 10 mm grosime.
 • 3X ele se disting printr-o structură cu trei straturi cu pereți despărțitori dreptunghiulare și înclinate.
 • 3H - trei straturi cu celule rectangulare.
 • 5W - foi de 5 straturi cu o grosime de 16-20 mm cu secțiuni dreptunghiulare.
 • 5X - foi de cinci straturi cu nervuri drepte și înclinate.
 • Panouri monolitice în secțiune transversală au o structură continuă. Înfățișarea este foarte apropiată de sticla de silicat. Este un policarbonat monolit care este adesea utilizat în crearea de pachete de sticlă moderne.
 • Panouri texturate au o suprafață texturată obținută prin ștanțare. Acest tip de policarbonat cel mai decorativ se caracterizează prin caracteristici de transmisie și dispersie ridicată a luminii.

decorare

O altă calitate pentru care este evaluată policarbonatul este o gamă largă de culori atât pentru plăcile celulare, cât și pentru cele monolitice. Colorarea se face la etapele inițiale ale producției panourilor, astfel încât saturația culorii nu scade cu timpul. În vânzare puteți găsi materiale transparente, opace și translucide de toate culorile curcubeului.Varietatea de culori, împreună cu proprietățile fizice și mecanice ale materialului, îl fac foarte popular în mediul de proiectare.

desen

În construcția structurilor de protecție cel mai adesea se utilizează panouri de tip celular cu o grosime de cel puțin 10 mm. Există diverse construcții: modulare și solide, pe un cadru din lemn, piatră sau metal, dar gardurile combinate par a fi cele mai ecologice. În ele, policarbonatul acționează ca element de decorare, asigurând izolare fonică, flexibilitate, rezistență la căldură și o mare varietate de culori. În același timp, fiabilitatea gardului nu suferă: polimerul este capabil să reziste la sarcini considerabile, dar nu este încă comparabil cu metalul sau piatra.

În ciuda varietății de opțiuni cel mai comun gard pe un cadru metalic. O astfel de popularitate se datorează ușurării instalării și a bugetului. Întreaga structură constă din piloni de susținere, la care sunt atașați laterale transversale. Rama finisată din partea interioară este acoperită cu panouri din policarbonat. Rezistența unei astfel de structuri este controversată: panoul din metal este de obicei realizat cu un pas mare, iar panourile sunt ușor deteriorate printr-o lovitură directă.Această opțiune este perfectă ca un gard decorativ, de exemplu, ca frontiera dintre vecini.

montare

Secvența de instalare a gardului din policarbonat nu este mult diferită de instalarea gardurilor din alte materiale. Ar trebui să ia în considerare în detaliu etapele de construcție a celui mai simplu proiect.

Etapa pregătitoare include:

 • Studiu de teren. Tipul de fundație depinde de stabilitatea sa: coloană, bandă sau combinată.
 • Design. Ele determină mărimea și structura viitoarei structuri, desenează un desen în care marchează distanța dintre suporturi (nu mai mult de 3 m), numărul de întârzieri și locul elementelor suplimentare (porți, porți).
 • Selecția materialelor și a uneltelor. Pentru pilonii de sprijin alegeți țevi de profil 60x60 mm, pentru teci - tevi 20x40 mm.

Când totul este gata, puteți începe marcarea teritoriului. Este convenabil să folosiți o coardă și un suport pentru acest lucru. Acestea din urmă sunt conduse în locul instalării suporturilor. Apoi vine rândul fundației. Coloana de bază este aleasă pentru construcția de materiale ușoare. Este cel mai ușor de pregătit. Pentru aceasta, puțurile sunt forate, cu 20 cm mai groase decât nivelul de înghețare a solului (1,1-1,5 m pentru zona de mijloc).Tuburile de țeavă sunt introduse strict verticale în găuri și sunt turnate cu beton.

Pentru zonele cu teren dificil sau sol instabil va trebui să recurgă la o fundație de bandă. Potrivit marcajelor, ei săpe un șanț cu o adâncime de jumătate de metru, în partea de jos a căruia este instalat un strat de drenaj de nisip și moloz. Dacă intenționați să ridicați fundația deasupra nivelului solului, instalați suplimentar cofrajul din lemn. Apoi, suporturile și fitingurile sunt montate pe perna de drenaj, iar întreaga structură este turnată cu beton. Timpul de setare este de aproximativ o săptămână.

Instalarea ramei trebuie să instaleze lagărele orizontale în mai multe rânduri (în funcție de înălțime). Două opțiuni sunt posibile aici: strângerea elementelor cu șuruburi convenționale sau prin sudură. După aceea, pe partea superioară a stâlpilor este instalat un capac pentru a preveni pătrunderea apei și a resturilor, iar întregul cadru este pregătit și vopsit. Înainte de vopsire, se recomandă găurirea în punctele de prindere ale polimerului. Cel mai responsabil - policarbonat de fixare.

Finalizarea cu succes a lucrărilor garantează următoarele reguli:

 • decuparea ar trebui să înceapă după toate manipulările de cadre;
 • Temperatura optimă pentru instalarea polimerului este de la 10 la 25 de grade. Anterior a fost menționat faptul că proprietățile materialului se îngustează și se extind în funcție de temperatură. În intervalul de 10-25 grade, frunza este în stare normală;
 • filmul de protecție este păstrat până la sfârșitul lucrării;
 • Plăcile din policarbonat sunt aranjate astfel încât rigidizatoarele să fie strict verticale. Acest lucru va asigura îndepărtarea neobstrucționată a condensului și umidității;
 • tăierea colilor de până la 10 mm se realizează cu un cuțit ascuțit sau cu un ferăstrău cu dinți mici. Panourile mai groase sunt tăiate folosind ferăstrău circular. Este important să se taie în așa fel încât atunci când sunt instalate între țesătura polimerică și alte elemente, rămân spații de câteva milimetri pentru extindere;
 • pentru a proteja împotriva resturilor și umezelii, capetele foilor tăiate sunt lipite cu o bandă de etanșare pe partea superioară și la partea inferioară perforată (pentru a permite ieșirea condensului). Profilurile de capăt din policarbonat sunt instalate pe partea superioară a benzii. Găurile de drenaj sunt forate de-a lungul profilului inferior la o distanță de 30 cm;
 • Plăcile din policarbonat sunt fixate pe cutie cu șuruburi autofiletante, prin urmare sunt pre-găurite în locurile de fixare viitoare cu o treaptă de 30-40 cm.Acestea ar trebui să fie amplasate la același nivel și să corespundă găurilor făcute anterior pe bușteni. Distanța minimă de la marginile panoului este de 4 cm. Pentru materialele celulare, este important ca găurile să se facă între rigidizări. Pentru a compensa expansiunea, dimensiunea găurilor trebuie să fie cu 2-3 mm mai mare decât diametrul șurubului;
 • fixarea se realizează cu șuruburi cu șaibe de cauciuc. Este important să evitați strângerea excesivă, deoarece aceasta va cauza deformarea foii. Bolțurile răsucite la un unghi vor deteriora și materialul;
 • în cazul în care se intenționează o gardă a unei construcții solide, apoi se vor uni foi de polimer separate utilizând un profil special;
 • când toate lucrările sunt finalizate, puteți scoate filmul de protecție.

opinii

Opinia poporului cu privire la gardul de policarbonat este ambiguă. Principalul plus, în opinia membrilor forumului, este greutatea și estetica gardului. În același timp, utilizatorii au pus la îndoială fiabilitatea și durabilitatea acestor structuri. Pentru o construcție mai durabilă, acestea recomandă alegerea foilor cu o grosime mare și cu protecție UV cu două fețe. Cu toate acestea, costul unor astfel de panouri depășește prețul pentru pofliști.

Cea mai mică eroare în instalare reduce durata de viață a materialului la câțiva ani. Un astfel de material neobișnuit atrage atenția vandalilor: toată lumea dorește să le testeze pentru durabilitate. Panourile celulare cu dopuri la capete sunt înăbușite în interior și fără prize, deși sunt ventilate, ele colectează murdăria și resturile. Mulți nu consideră că transparența materialului este un plus. Cei mai mulți sunt de acord că acest material scump este potrivit doar pentru garduri decorative sau ca finisare pe gardul principal.

Exemple și opțiuni de succes

Printre proiectele reușite de policarbonat, puteți include un gard din gratare forjate acoperite cu foi de policarbonat. Această soluție elegantă pentru o casă privată combină rezistența unui metal și iluzia sticlei fragile. Combinația de forjare, cărămidă sau piatră naturală și un polimer de tip fagure sau texturate arată bine. Chiar și aspectul industrial al inserțiilor din carton ondulat înrăutățește policarbonatul.

Pentru cum să alegeți policarbonatul celular, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor