Garduri forjate: idei de design frumoase

Casa de cetate face in mare masura gardul din jurul site-ului pe care se afla cladirea. Trebuie să fie impregnabilă pentru cei care nu au fost invitați să intre în curte și foarte frumos, care să completeze impresia generală a moșiei. Cea mai bună alegere cu cele mai înalte cerințe privind calitățile funcționale și aspectul gardului este gardul forjat. Dispune de fiabilitate și estetică ridicată chiar și în designul cel mai necomplicat.

Caracteristici speciale

Gardurile forjate sunt folosite în multe locuri. Un astfel de gard poate fi în jurul teritoriului unei case particulare sau a unei zone suburbane. Un gard metalic deschis poate decora și proteja spațiul din jurul clădirilor în care se află diverse instituții de stat. Aceasta devine o adăugare naturală la un parc public sau privat.

Dar gardul forjat în forma lui pură nu poate fi găsit la fiecare pas.Un astfel de produs este foarte scump, nu orice proprietar de teren este capabil să-l permită. Prin urmare, mai des puteți vedea gardul profilului sau profilul metalic cu elemente de forjare. În acest caz, un gard surd cu componente decorative, vopsite în negru, arată impresionant, inaccesibil și elegant, asemănător cu zidul unei cetăți vechi rusești sau a unui castel medieval.

Pro și contra

Pe piață astăzi există un număr mare de materiale diferite pentru garduri. Cineva își poate permite doar din lemn, iar cineva preferă piatră sau cărămidă.

30% dintre cumpărătorii din Rusia fac o alegere în favoarea gardurilor forjate, deoarece acestea sunt înregistrate în cele mai bune de pe piață. Chiar și o plasă de metal va fi o frontieră de încredere pentru oaspeții nedorite, ce putem spune despre garduri cu vârfuri de 3-4 metri! Aceasta este doar una dintre opțiunile pentru proiectarea gardului forjat.

Avantajele gardurilor cu forjare includ o serie de calități:

 • Fiabilitate și durabilitate. Gardul forjat pe acești parametri este pur și simplu imposibil de comparat cu lemnul sau vinilul (plastic). Metalul este elastic și rezistent. Dacă, de exemplu, o mașină intră, atunci va rămâne.Și dacă nimeni nu încearcă să depășească un astfel de obstacol prin forță, cu grija adecvată, va dura de secole. Nu este întâmplător că cele mai bune exemple de garduri forjate moștenite de noi din generațiile anterioare intră adesea în lista obiectelor istorice valoroase.
 • Securitate. Un gard de metal de acest gen inspiră respectul pentru proprietarii săi. Și nimeni nu se îndoiește că dacă oamenii decid să închidă o casă cu un gard sigur, atunci vor fi atașate camere de supraveghere și alte elemente de securitate.
 • Aspect decent. Gardul forjat pare frumos și scump. El poate arăta grațios sau amenințător, mărturisind gustul delicat, profunzimea și bogăția materială a proprietarilor casei.
 • Ușor de îngrijire. Gardul forjat nu necesită atenție constantă, spre deosebire de lemn sau plastic. Pentru a elimina zgârieturile sau a înlocui unele elemente, nu este necesar să demontați structura. Chiar și pentru a actualiza vopseaua pe acest gard în fiecare an nu este necesară.
 • O gamă largă. Designul gardului forjat poate fi orice (în funcție de fantezie și nevoile clientului).Aveți posibilitatea să alegeți un produs relativ ieftin din structurile gata făcute sau să dezvoltați un model unic care să pună accentul pe personalitatea caracterului proprietarului unui astfel de gard, să-și realizeze asociațiile de lungă durată sau chiar să-i îndrepte pe alții spre semne speciale de familie.

Gardurile forjate au dezavantaje:

 • Cost ridicat Pentru a proteja zona doar de ochii curioși, oamenii se stabilesc pentru gardul obișnuit de lemn surd. Forgedul nu este numai mai durabil și mai fiabil, ci și o parte importantă a designului peisajului într-o anumită zonă. Construcție deosebit de costisitoare, realizată cu ajutorul forjării artistice. Și nu toată lumea își poate permite un astfel de lux.
 • „Transparență“. Gardul forjat (datorită particularităților designului său) nu protejează casa de zgomotul exterior, ochii curioși și praful. Acest lucru se aplică la garduri cu un design simplu și stricte. Prin urmare, este adesea necesar să se ia măsuri suplimentare pentru a compensa aceste caracteristici.
 • Coroziune. La fiecare 3-4 ani este necesar să se efectueze un tratament special al gardului împotriva coroziunii. Aceasta va păstra fiabilitatea structurii și aspectul ei frumos timp de mulți ani.

tipuri

În prezent, gardurile metalice sunt realizate folosind o mare varietate de tehnologii și materiale suplimentare. Totul depinde de rezultatul pe care doriți să îl obțineți la ieșire.

Un gard metalic poate fi combinat, de exemplu, cu policarbonat, care vă va permite să creați efectul unui gard solid, protejându-l de zgomot și de ochii curioși. Policarbonatul este un material destul de ușor, ușor de tăiat și ușor de instalat.

Un gard metalic, în combinație cu acesta, nu va arăta grav, care, în condiții precum mediul urban, este pur și simplu necesar.

Adesea, gardurile de tip surd sunt folosite pentru case particulare, folosind forjarea numai la poartă și la pietoni. Unii îl combină cu forjarea în designul ușii de intrare a casei sau a zăpezii balconului. Dispozitivul unui astfel de gard, pe de o parte, nu va distruge, pe de altă parte, va exista ceva special și unic în aspectul exterior al gardului.

Desenele create prin sudare pot fi atribuite uneia dintre cele mai ieftine opțiuni pentru garduri metalice. lucru gard sudate de artă în mod clar nu ar, deși, și poate arata foarte elegant, precum și un obstacol în calea celor care nu au fost invitați la casa, este indispensabil.Puteți alege combinația de grătare metalice cu stâlpi de cărămidă în diverse variante ale execuției lor. Secțiuni de tije forjate, combinate cu suporturi din cărămidă, lasă impresia de lumină a acestui design, precum și să îl facă fiabil.

De asemenea, un gard din fier forjat pe o fundație înaltă va arăta solid. Aceasta poate fi, de exemplu, o structură creată cu forjare la rece. Un astfel de gard va arăta elegant și în același timp protejați fiabil casa de zgomotul, praful și ochii curioși ai străinilor.

Gardurile de performanță artistică sunt create prin comandă specială. Pentru fierarul-șef, acest lucru va fi un adevărat dar, pentru că în zilele noastre astfel de specialiști au puține ocazii de a întrupa fantezii creative îndrăznețe.

Designul final poate fi o adevarata opera de arta, precum si mândria proprietarului.

decorare

Forjarea ca o ambarcațiune a apărut în secolul VI î.Hr. Sa transformat în artă numai prin îmbunătățirea tehnologiilor de prelucrare a metalelor. Până în secolul al XVIII-lea, fierari au învățat deja să creeze elemente decorative elegante și subtile din acest material grosier.Ulterior, modelele au devenit mai diverse și mai îndrăznețe în formă. Fiecare epocă are un design propriu de forjare. Deja în perioada Renașterii se pot atribui elemente decorative și modele complexe, care au fost apoi dezvoltate în stil baroc.

Astăzi, florile metalice, diverse ornamente, melci complicați și curlici sunt parte integrantă a forjării, ca artă, care se reflectă în crearea unei game largi de produse. Gardurile dintre ele sunt cele mai vizibile pentru outsider. Pentru oricine dorește un gard metalic cu o soluție originală de design devine ceva asemănător unei bucăți de muzeu, pentru care nu trebuie să cumperi un bilet.

În prezent, gardurile forjate se disting nu numai prin tipurile de design, ci și prin culori. Calitatea vopselei utilizate depinde de cât timp va rămâne gardul aspectului original, cât de des este necesar să-l tentați. Paleta de culori pentru gardurile metalice în zilele noastre este foarte diversă. Puteți alege culoarea care permite gardului să se potrivească cel mai bine cu aspectul general al imobilului.

Nu este necesar ca gardul să fie negru sau maro.Poate fi o nuanta luminoasa, care va arata usoara si eleganta. O anumită nuanță de verde seamănă cu bronzul oxidat.

Puteți adăuga un ton suplimentar și un efect nobil asupra vechiului metal prin spanile patinatoare. Acest lucru arată în mod deosebit luminoase pe garduri exclusive în cazul în care arta de forjare este folosit. Mostrele unor astfel de lucrări artistice pot fi văzute în numeroase fotografii în reviste și pe Internet.

Efecte de design uimitoare sunt realizate prin combinarea cărămizilor și a metalului. Decupările metalice decorative cu forjarea în jurul unei grădini frontale obișnuite pot da acestui colț natural un aspect unic și un spirit special. De fapt, o combinație competentă de metal rece și verdeață naturală poate deveni o mișcare estetică excelentă chiar și pentru un produs de îmbrăcăminte relativ ieftin, rezolvând simultan o mulțime de sarcini funcționale legate de izolarea teritoriului închis de acest gard.

Un gard viu de-a lungul unui gard metalic sau alpinism care împletesc o rețea de fier va scoate în evidență farmecul deosebit al casei și site-ului.Ferestrele forjate vor da o perfecțiune decorativă unui gard metalic din beton, care fac chiar și varianta cea mai simplă un obiect memorabil și îl transformă într-un reper excelent. Gardul poate deveni o adevărată opera de artă ca urmare a utilizării elementelor turnate. Întregul site va dobândi cu ei. nu doar vedere bogată, dar magnifică. Desigur, este scump, dar frumusețea merită.

luare

Prețul și nivelul de soliditate al gardului metalic depind de metoda de fabricație. Nu puteți compara complexitatea producției gardului forjat, de exemplu, cu particularitățile creației lemnului. Dar chiar și tehnologia de fabricare a gardurilor metalice este foarte diferită în ceea ce privește complexitatea unul față de celălalt. Aceleași structuri sudate sunt, prin urmare, ieftine, comparativ cu variantele simple ale gardurilor forjate, deoarece tehnologia de creare este simplă.

Adevăratul forjare este un proces laborios, deși cu cel mai bun rezultat. Foarte dificil de forjat arta. Fabricarea unor astfel de structuri de închidere durează mult timp.Oamenii care decid să obțină acest tip de gard trebuie să fie răbdători. prin urmare forjate-sudate produse sunt mai populare. Producția de astfel de garduri se realizează folosind elemente gata făcute, ceea ce scurtează semnificativ timpul de lucru. Iar rezultatul poate să vă mulțumească nu mai puțin decât ceea ce va da mâna unui adevărat artisar.

Grădinile garduri forjate sau gardurile din jurul casei, create prin această tehnologie, vor inspira respectul și vor servi mult timp. Este important, printre altele, să respecte tehnologia de instalare a unui astfel de proiect. Mai întâi de toate, este necesar să pregătim cu atenție o fundație pentru aceasta. Având în vedere dimensiunea secțiunilor și caracteristicile de proiectare ale suporturilor, ele fac marcarea teritoriului.

Este mai bine să realizați aceste lucrări, bazându-vă pe desenarea viitorului gard și respectând precizia marcajului. În caz contrar, în viitor, puteți obține probleme foarte grave cu instalarea propriilor secțiuni ale gardului.

După finalizarea etapei pregătitoare, treceți la fundamentarea dispozitivului și instalarea pilonilor. Există diverse tehnologii pentru fixarea suporturilor. Puteți face acest lucru cu și fără cofraje, precum și cu utilizarea de ipotecă.Când sunt instalați pilonii, ele sunt echipate cu dispozitive de fixare. Secțiunile terminate sunt fixate la posturile de susținere prin agățare. În unele cazuri, ele sunt, de asemenea, sudate la suporturi (pentru a fi mai fiabile).

După finalizarea instalării, punctele de îmbinare ale secțiunilor sunt pregătite. Capacele sunt instalate pe pilonii de susținere astfel încât precipitațiile să nu se acumuleze. Apoi, metalul trebuie degresat cu un solvent și tratat cu o soluție anti-coroziune. La sfârșitul tabloului este un gard fortificat.

Sfaturi utile

Pentru a determina tipul de gard viitor, este necesar să se găsească un echilibru între funcționalitatea, atractivitatea externă a produsului și costurile financiare ale acestuia. Varianta secțională poate fi închisă cu un arbore durabil sau realizată pe baza unui profil metalic, iar elementele forjate vor îmbogăți aspectul unui astfel de model. În același timp, crearea unui astfel de gard, nu veți cheltui prea mulți bani.

Instalarea unei fundații înalte va salva și câteva.

Este important să se respecte corectitudinea dimensiunilor fundației însăși și a înălțimii rețelei forjate. Dacă totul se face corect, puteți obține o combinație echilibrată de funcții de protecție și proprietăți estetice ale unei astfel de garduri.

În plus, atunci când comandați un gard metalic, ar trebui să luați în considerare o serie de lucruri importante:

 • Densitatea modelului gardului forjat determină, în cele din urmă, forța sa. Decât acest ornament este "mai detaliat", cu atât este mai puternic gardul.
 • Componentele întregului gard sunt sudate cu cleme. Calitatea sudurilor este foarte importantă. Ar trebui să fie invizibile și chiar.
 • La etapa de proiectare a viitorului gard trebuie să planificăm construcția porții. Acestea pot fi, de exemplu, uși glisante sau balamale.
 • De asemenea, trebuie să planificați ce va fi poarta.
 • Modelul de pe poartă și poarta ar trebui să repete cel care împodobește gardul.
 • Gardul de metal nu ar trebui să fie mai aproape de un metru și jumătate de drum. În caz contrar, apa și murdăria își vor face treaba - gardul va ruina rapid.

Opțiuni frumoase

În design-urile forjate puteți găsi o gamă largă de stiluri acumulate în bagajele istoriei artei. Acestea sunt elemente ale stilului romanesc, ruso-bizantin, renascentist, rococo, baroc, gotic sau modern. Este uneori foarte dificil să atribuiți o anumită decizie de proiectare unui anumit stil. Cu ajutorul designului gardului, puteți stabili o anumită stare de spirit pentru întregul imobil, instituție sau parc situate în spatele acestuia.

Gardul forjat cu elemente gotice va aduce un sentiment de mister și romantism la percepția unei case sau a unei grădini. Linii simple de metal ajung la efectul luminozității și rigidității designului, lăsând un sentiment de subevaluare încântătoare. Un gard frumos forjat poate fi făcut și în forme foarte concise. Doar intercalate cu elemente mici, cu frunze curbe în stil Art Nouveau într-o rețea simplă de metal, diversifică demnitatea liniilor nesofisticate din fundalul principal. Pe de o parte, un astfel de gard arată foarte modern și, pe de altă parte, trimite un trecut strălucitor. Combinația cu o bază de piatră face gardul durabil și fiabil.

Gardul forjat, decorat cu frunze și bucle, în ciuda culorii întunecate, arată jucăuș, ușor și relaxat, lăsând în același timp un sentiment de stabilitate și irezistibil. Gardul din fier forjat pe o fundație de cărămidă cu finisaje sub formă de vârfuri ascuțite este o continuare a casei, asemănătoare cu o fortificație medievală în aspectul ei.

Modelul forjat, format din elemente decorative care nu diferă în originalitatea lor specială, sugerează gânduri de respectabilitate calmă a proprietarilor de case.

Este puțin probabil ca cineva să treacă indiferent după un gard baroc decorat bogat. Pompa deliberată a bijuteriilor vorbește de la sine. Luați în considerare detaliile unui astfel de gard pot fi foarte lungi. Și pe lângă bucuria ostentativă a măreției soluției artistice, este ușor de văzut fiabil greutate, nu un obstacol numai pentru oaspeții speciali.

Un gard metalic care combină armonios liniile netede și unghiulare ale formelor moderne nu reprezintă cu greu un obstacol serios în calea unei persoane sau a unui animal. Este mai degrabă o linie decorativă ce denotă limitele teritoriului. Cu toate acestea, este foarte interesant să o privești, deoarece ea fascinează cu transparența și ușurința.

Un gard care combină bogatul baroca cu multe elemente în formă de bucle și flori, precum și stâlpii înalți care seamănă cu turle rotunde pe o bază de piatră sugerează că în spatele acestui gard există un palat regal. Acesta este cazul când arta forjării este aplicată cu forță maximă. Și designul prezentat în forme atât de magnifice va fi cu siguranță o barieră puternică din partea lumii exterioare.

Chiar și cel mai simplu gard metalic al barelor verticale va arăta fermecător, fiind înconjurat de flori frumoase. Datorită vegetației luxuriante, distribuită uniform pe întreaga suprafață a zăbrelelor, nu pare transparentă, dar creează o dorință de a privi cu atenție ceea ce se află în spatele ei, mai degrabă decât să treacă.

Împrejmuirea de acest tip nu mărturisește atât de mult dorința proprietarilor de a-și ascunde viața de ochii celorlalți, ci de cordialitatea, ospitalitatea, deschiderea față de lume și iubirea de natură. Se pare că în spatele unui astfel de gard nu poate fi altceva decât o casă confortabilă de basm, care este îngropată în culorile celor mai strălucitoare nuanțe.

Gardul metalic negru cu elemente decorative, combinând capriciile liniilor cu forme geometrice simple, arată neclar și personalizabil.

Repetarea gardului în grilele ferestrelor completează imaginea întregului teritoriu.

Astfel de desene, decorate cu forjare, arata in mod deosebit organic in opozitie cu casele aristocratice si de prezentare ale mai multor etaje. Acestea pot fi clădiri de tip chic în stil clasic, ospitalitate sau orice direcție artistică.

Cum să faci un gard cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor