Caracteristici de design ale gardului metalic

Inițial, structurile de protecție au fost doar un mijloc de protejare a teritoriului - gardurile au determinat în mod clar limitele proprietății private și, prin urmare, au fost simple și stângace. Astăzi, funcționalitatea gardului a dobândit un caracter mai estetic - proprietarii doresc nu numai să-și definească teritoriul, ci și să pretindă rafinament și chiar aristocrația atunci când aleg aspectul gardului. Din acest motiv, gardurile metalice au câștigat popularitate în lumea modernă, iar o mare varietate de materiale vă permite să aduceți la viață cele mai bizare și originale soluții.

Caracteristici speciale

Gardurile au o serie de avantaje, datorită cărora sunt relevante și foarte frecvente în lumea modernă. Orice sisteme de garduri, fie ele secționale sau individuale, se disting prin fiabilitate și durabilitate, care se realizează prin utilizarea metalelor în construcții.Și cu îngrijirea corespunzătoare, structurile de fier devin mai durabile, ceea ce cauzează mai puține probleme în timpul funcționării lor.

O altă caracteristică a gardurilor de oțel este versatilitatea. Se manifestă atât în ​​scopul (definirea limitelor parcului din curtea din spate, teritoriul clădirilor industriale, șantierele de construcție), cât și în formele (țesături deschise, opțiuni cu ochiuri ușoare sau soiuri monolitice mai grele). Toate aceste forme sunt în armonie perfectă cu alte elemente - lemn, cărămidă, piatră, care vă permit să proiectați aspectul mai individual, funcțional și în conformitate cu bugetul stabilit.

tipuri

Piața modernă oferă un număr imens de opțiuni pentru teritoriul de garduri. Acestea sunt împărțite în următoarele categorii:

 • Forjate. Gardul forjat este considerat elită datorită elementelor de forjare artistică decorativă, realizate din oțel și fontă, manual sau prin ștanțare industrială. Este vorba despre detaliile cu buclă care dau gardului un aspect unic și atractiv și îl ridică la rangul de opere de artă.

Principalul avantaj al acestui gard este puterea incredibila. Structurile forjate sunt destul de rezistente la deteriorări mecanice și la diverse deformări, ceea ce sporește durata de viață a produsului. Cu toate acestea, datorită complexității fabricării sunt una dintre plăcerile costisitoare. Cel mai adesea, forjarea artei nu prezintă un gard ca o restricție a spațiului, ci, dimpotrivă, subliniază favorabil arhitectura și stilul clădirii.

 • Cu deschideri monolitice. Acest tip de gard este un raft sau un stalp, între care sunt montate scuturi monolitice ale spanului. Suporturile verticale sunt realizate din diverse materiale, cum ar fi țevi de oțel, cărămidă, lemn. Cel mai obișnuit tip de panou este podelele profilate, care sunt o foaie perforată de metal de diferite profiluri. Foaia ondulată este acoperită cu zinc și alte substanțe polimerice, datorită cărora există o mare varietate de culori ale acestui material, precum și proprietățile anticorozive ale metalului.

O altă opțiune pentru ecranul de acoperire este siding metalic, un panou solid din oțel sau aluminiu.Suprafața de siding este realizată nu numai în diferite palete de culori, ci și cu tot felul de desene și texturi, de exemplu lemn sau piatră. Datorită acestui fapt, gardul dobândește un aspect mai scump și mai performant.

Deoarece gardurile cu deschideri monolitice sunt garduri solide de până la 3 metri înălțime, au o izolare fonică bună și protejează zona de praf și murdărie excesive. Astfel de structuri sunt ușor de instalat și de operat, sunt ușor de reparat și puteți spăla suprafața cu un furtun.

 • Metal shtaketnik. Gard - sunt benzi verticale finisate din profil de oțel, care sunt fixate pe barele transversale longitudinale. Inițial, shtaketnikul a fost fabricat din lemn, dar omologul său metalic modern a devenit un mijloc mai popular pentru amenajarea parcelelor de grădini, peisaje de grădină, grădini de grădină și grădini. Piața reprezintă o gamă largă de acest tip de garduri, care vă permite să alegeți soluții interesante și originale sau să faceți o comandă individuală pe propriile schițe.

Gardul gardului are mare funcționarecaracteristici și nu necesită o îngrijire constantă pentru a menține un aspect frumos și estetic, inclusiv pictura. Avantajele includ costul relativ ieftin al materialului și ușurința de instalare.

 • Grătar cu gard. Există două tipuri de astfel de garduri: un lanț de legătură și garduri sudate din rețea. Acestea din urmă pot fi fabricate din fabrică sau fabricate din sârmă sudată.
 • Grilă - o opțiune excelentă pentru a proteja site-ul, deoarece este un mod ieftin de a proteja teritoriul de animalele stradale și intruși. Are o bună transmitanță a luminii și nu privează site-ul de lumina soarelui și căldură suplimentară. De asemenea, este eficient să se utilizeze garduri de plasă în zonele publice: parcuri, școli, grădinițe și clădiri administrative.
 • Obținerea popularității secțiuni de design lattice de la un bar. Acestea sunt secțiuni separate de tije, care sunt sudate împreună într-o rețea. Suprafața unei astfel de garduri nu este tratată doar cu un strat de zinc, dar este acoperită și cu o compoziție polimerică specială, care asigură o protecție suplimentară împotriva coroziunii metalice și conferă culoarea structurii.Astfel de garduri sunt ușor de instalat și funcționează, rezistente și decorative.

Pro și contra

Avantaje ale produselor metalice:

 • Rezistență - structurile metalice sunt foarte rezistente la deteriorare și aproape nu se deformează, mai ales dacă există elemente forjate sau sudate în structură;
 • Durabilitate - produsele metalice sunt invulnerabile la precipitații, schimbări de temperatură, radiații ultraviolete, ceea ce face posibilă o funcționare mai mare de 10 ani;
 • Nelimitat - construcțiile din fier sunt practice și nu sunt poluate și, dacă este necesar, sunt ușor de spălat;
 • Accesibilitate - în majoritatea cazurilor, costul unui gard metalic este acceptabil și justifică calitatea acestuia. Pe baza bugetului stabilit, puteți alege o soluție ieftină (gard din rețea) sau o opțiune mai costisitoare (forjare artistică);
 • O gamă largă - piața oferă cumpărătorului o alegere uriașă: de la panouri monolitice până la versiuni mai ușoare ale gardului de benzi, benzi și chiar jaluzele. Puteți cumpăra produse atât în ​​locuri specializate, cât și în funcție de propriile schițe;
 • Instalare ușoară - construcția gardului poate fi efectuată de cumpărător pe cont propriu. Datorită micului masiv al instalării gardului nu necesită educație, abilități și instrumente speciale. În caz contrar, există multe servicii speciale care vor ajuta în această problemă dificilă;
 • Efectul decorativ - datorită varietății de forme care pot fi făcute din metal, astfel de garduri sunt destul de populare în societatea modernă. Acestea pot fi folosite în fermă, pentru amenajarea spațiilor de grădină și parcări și pentru îmbunătățirea teritoriilor clădirilor administrative; atât designul vertical cât și orizontal. În același timp, nu vor exista interferențe cu revizuirea și luarea în considerare a spațiilor verzi.

Coroziunea este principalul inamic al structurilor metalice. Acest proces este inevitabil, deoarece contactul frecvent cu precipitațiile, scăderile de temperatură, zgârieturile minore sau deteriorarea în timpul instalării pot perturba stratul de protecție și declanșează procesele corozive. Cu toate acestea, acest minus este ușor de rezolvat: aveți nevoie de tratament de suprafață în timp util cu substanțe anticorozive speciale și, dacă este necesar, eliminați zonele ruginite.Este important ca proprietarii structurilor metalice să își amintească faptul că durata de viață a unui gard depinde de modul în care este îngrijită.

Fabricarea și instalarea

Pentru construcția gardului vor fi necesare următoarele unelte și echipamente:

 • ruleta;
 • Bară sau suporturi de lemn;
 • Cablu de măsurare;
 • Nivelul hidrografic;
 • Lopată sau bur;
 • Angren Grinder;
 • Mașină de sudat;
 • puncher;
 • șurubelniță;
 • Spray pistol și perie;
 • Ferăstraie și foarfece pentru metal.

Instalarea oricărui gard începe cu instalarea unor stâlpi verticali de sprijin care sunt bine fixați în pământ. Cel mai versatil material pentru pilonii de susținere sunt țevile sudate rotunde sau dreptunghiulare, din diverse profiluri. Cu toate acestea, atunci când alegeți rafturi, este necesar să se ia în considerare masa de garduri viitoare. Acest lucru este necesar pentru ca suporturile să reziste încărcăturii mecanice a gardului, vântului și altor deteriorări.

Instalarea gardului implică implementarea treptată a următoarelor acțiuni:

 1. Înainte de a începe lucrările de instalare a pilonilor, este necesar să curățați zona de resturile și vegetația și să planificați zona. Dacă este posibil, nivelul planului.
 2. Marcarea teritoriului.Cu ajutorul unui cablu de măsurare în jurul perimetrului teritoriului, este important să determinați locurile suporturilor verticale și să puneți un știft sau o tijă. Pasul optim dintre stâlpi este de 2,5-3 metri.
 3. Dezvoltarea de sol pentru rack. Dimensiunile gropilor pot fi complet diferite: diametru - de la 20 centimetri, adâncime - de la 100 la 130 centimetri. Mărimea este aleasă individual pentru fiecare tip de suport, în funcție de diametrul sau perimetrul suportului metalic. Adâncimea de găurire a găurii este selectată în funcție de zona de reședință, de adâncimea înghețării solului și de înălțimea coloanei suport.
 4. Montarea stâlpilor cu nivelare atentă. În fiecare groapă este necesar să se toarnă piatră zdrobită sau pietriș cu o grosime de 20 centimetri și se toarnă ciment sau compoziția de beton cu compactare strat-cu-strat. Timpul optim de uscare al compoziției este de 3-6 zile. Acest tip de coloană de fixare în carieră trebuie să fie utilizată la instalarea de garduri metalice masive.

Cea de-a doua versiune a instalarii stalpilor de otel - ciocandu-i in pamant. Această metodă este utilizată cel mai adesea în soluri moi, în cazul în care piatra este aproape absentă sau când se instalează garduri luminoase care nu necesită o încărcare mecanică mare pe suporturile verticale.

O altă modalitate de a fixa stâlpii pentru gardurile luminoase este bâzâitul. Cu această metodă, groapa este umplută cu moloz sau pietriș cu un tamper sau doar cu solul dezvoltat mai devreme.

După instalarea rafturilor metalice, puteți trece la instalarea de garduri.

Datorită masivității produselor forjate, lagărurile suplimentare sunt sudate la posturile de susținere pentru stabilitatea suplimentară a gardului la posturile de susținere. Dacă înălțimea gardului nu depășește 180 de centimetri, atunci vor fi suficiente două bare. Modelul de gard viu este în mod obișnuit format separat și montat pe un cadru metalic în formă finită. În cazul în care gardul are o înălțime mică, secțiunile forjate sunt cel mai adesea folosite, care sunt sudate la ramele de oțel preinstalate sau alte structuri de susținere. După instalarea structurilor, este important să curățați bine articulațiile și să le tratați cu grunduri anticorozive și să nu le vopsiți cu vopsea.

Ca și în cazul instalării unui gard forjat, atunci când se instalează un gard din podele profilate, barele orizontale trebuie să fie sudate la posturile de susținere. În legătură cu velele plăcii ondulate, pentru o mai mare stabilitate a cadrului metalic, este necesar să se instaleze trei părți transversale cu o înălțime a gardului de peste 160 centimetri.Barele transversale, ca și rafturile în sine, trebuie tratate cu un compus anticoroziv pentru a proteja cadrul de rugină.

Foi de pardoseală profilate sunt montate vertical, cu o suprapunere într-un singur val. Din suprafața orizontală a pământului trebuie să se deplaseze până la 10-15 centimetri, astfel încât în ​​primăvară materialul să nu intre în contact cu apa. Foitele sunt fixate cu șuruburi pentru metal, cu o lungime de cel puțin 35 milimetri, care pot fi potrivite cu culoarea podelei profesionale. Prin urmare, găurile nu trebuie să fie forate în avans în foi de metal.

Pentru a ascunde neregularitățile marginii superioare a structurii, puteți seta partea superioară a gardului. Apoi, gardul va avea un aspect mai estetic și complet.

Pentru tăierea foilor este mai bine să folosiți un ferăstrău sau foarfece pentru metal. Atunci când se utilizează polizoare, pulverizarea zincului pe suprafața materialului poate fi ruptă și poate conduce la coroziune. De asemenea, în timpul procesului de instalare, se pot forma zgârieturi pe folia ondulată, care poate fi ușor îndepărtată cu vopseaua în culoarea materialului. Astfel de vopsea pot fi achiziționate la orice magazin de specialitate.

Când se montează un gard de la un ștațetă pentru fixarea șipcilor, elementul transversal al țevii este sudat de 40x20 milimetri. Suprafața suporturilor de oțel și a traverselor ar trebui vopsite în culoarea gardului.Acest lucru va îmbunătăți proprietățile de performanță ale metalului și va oferi un aspect estetic întregului gard.

Lamelele sunt fixate pe punțile transversale în patru locuri: două șuruburi autoportante în părțile superioare și inferioare. Pentru ca materialul să nu explodeze în timpul procesului de instalare și să nu devină inutilizabil, trebuie să pre-găuriți găurile la partea superioară și inferioară a fiecărei benzi cu un diametru mai mic decât diametrul suportului. În loc de șuruburi, puteți folosi suporturi galvanizate speciale, care vor prelungi durata de viață a gardului și vor simplifica funcționarea acestuia.

Pentru un tip de garduri mai reprezentativ, înainte de instalare trebuie să calculați distanța dintre șipci. Pentru aceasta, lungimea gardului dintre stâlpi este măsurată și împărțită la lățimea gardului de piatră. Pinii trebuie fixați la același nivel în înălțime și cu aceeași distanță înălțime, cu excepția cazului în care proiectul prevede altfel.

Gardul metalic pentru gard poate fi prezentat sub formă de părți secționale, care sunt sudate la posturile de susținere prin sudare.

Atunci când se montează gardul din plasă între posturile verticale din partea superioară și inferioară, pe fiecare deschizătură a gardului sunt sudate și sudate două tije de sârmă din oțel tensionate. Acest lucru este necesar pentru a împiedica ruperea rețelei.După ce ochiul este întins, a cărui țesătură este fixată cu ajutorul unui fir cu diametrul de 6,5 milimetri. Sârmă este trecut prin celule și sudate în posturi de sprijin. La sfârșitul lucrării, suporturile și grila ar trebui pictate.

Instalarea gardurilor secționate ale grilajului sudat este surprinzător de simplă. La instalarea unui astfel de gard, factorul principal este adâncimea bună a posturilor de susținere. În caz contrar, gardul va fi deformat când este expus vântului puternic.

Suprafața secțiunilor de zăbrele și a suporturilor este tratată la fabricație cu fosfat de zinc special, cu acoperire ulterioară a polimerului, care oferă nu numai protecție împotriva fenomenelor atmosferice, dar oferă și gardului o culoare saturată. Toate componentele gardului pot fi achiziționate în formă finalizată într-un magazin specializat.

Secțiunile gardului sunt atașate la posturile de susținere cu șuruburi, brațe speciale și piulițe. Cel mai necesar instrument pentru instalare este o cheie cu cheie. Nu vor fi necesare materiale suplimentare în timpul instalării. La capătul orificiilor de montare, găurile sunt închise cu dopuri speciale.

Dacă doriți, puteți face aceste secțiuni. În acest scop se utilizează sârmă de oțel cu diametrul de 5 milimetri. Ar trebui să fie tăiat din tije de sârmă cu lungimea necesară, să fie perpendicular unul pe celălalt și sudat la punctul de intersecție. Rezultatul este o rețea sudată cu celule pătrate sau dreptunghiulare. În cazul producției individuale, lățimea și înălțimea secțiunilor depind doar de schița proprie.

Pentru a conferi culorii produsului fabricat și pentru a-și îmbunătăți performanțele, este necesar să acoperiți suprafața grâului cu compoziții speciale bazate pe compoziții de zinc și polimer.

Sfaturi utile

 • Când construiți un gard de plasă, nu montați materialul cu o suprapunere pe pământ, trebuie lăsat un spațiu de aer. Aceasta va proteja materialul de deteriorarea corozivă și va scoate încărcătura din rețea;
 • Structurile metalice din material galvanizat nu necesită tratament suplimentar cu compoziții speciale sau vopsire. În cazul în care suprafața grătarului sau grâul fără acoperire cu polimer galvanizat, este necesară vopsirea ulterioară. Pictura se face cel mai bine cu o perie, deoarece pistolul de pulverizare va pierde o mulțime de vopsea, iar cilindrul nu va picta peste interțeserea rețelei;
 • Atunci când construiți un gard de pardoseală profilate cu propriile mâini, nu este necesar să utilizați soluții combinate dacă nu aveți experiență în ceea ce privește cărămizile și turnarea fundațiilor din beton;
 • Înainte de a face o comandă individuală pentru fasonarea artistică a gardurilor, trebuie să decideți nu numai cu dimensiunile și materialul gardului, ci și cu modelele. Împreună cu designerul, ar trebui să vizualizați albumele cu exemple de lucrări și să selectați elemente adecvate stilului clădirii. Trebuie să decideți dacă proiectarea echipei sau secțiunea. Pentru a face mai rapid procesul de a face un gard forjat, pre-schițați schițele și trimiteți-le comandanților;
 • În timpul operațiunii, nu utilizați acoperire cu pulbere atunci când vă îngrijiți de garduri forjate. Ar fi dificil să se distribuie uniform stratul în formă de fragmente; poate exista un pericol de coroziune în unele zone datorită unui strat subțire de colorare sau a absenței acestuia;
 • Pe parcelele private, gardul metalic poate fi combinat cu policarbonat. Datorită structurii sale transparente, acest material are o capacitate bună de transmisie a luminii, care conferă site-ului o lumină suplimentară și o căldură.

Opțiuni frumoase

Dacă vorbim despre frumusețea artistică, atunci gardurile decorative din fier forjat vor fi liderul incontestabil în acest sens. Dar din cauza prețului ridicat al acestui tip de produs, puțini își pot permite să instaleze un gard de forjare artistică. Cu toate acestea, puteți lua în considerare versiunile gata făcute de garduri care se pot potrivi armonios în stilul general și subliniază frumusețea teritoriului.

decorare

Un gard modern servește nu numai pentru a determina granițele site-ului și pentru a proteja proprietatea privată, ci și ca un anumit element de decorare interioară care accentuează personalitatea proprietarului. Pentru decorul original al gardului, designerii recomandă nu numai combinarea diferitelor materiale, ci și aplicarea de diferite vopsele și compoziții care vor reîmprospăta clădirile și vor da un aspect mai bine îngrijit.

Elementele principale ale decorului sunt:

 • Decorul principal este culoarea și textura. Gardul poate fi realizat din siding metalic cu un strat texturat sau dintr-o foaie profilate, a cărei suprafață este acoperită cu o compoziție polimerică colorată;
 • Articole forjate falsificate. Figuri tradiționale - flori, balustre, vârfuri, bucle, inele, monograme.Astfel de detalii făcute din fier pe garduri nu vor arăta doar decorative pe orice gard, dar și foarte individual;
 • Figura. Este realizat cu vopsele speciale care sunt rezistente la decolorare și precipitații. Pe orice suprafață a panoului de gard puteți pune desene, ornamente, modele și chiar reproduceri ale picturilor;
 • Forme și materiale combinatorii. Unul dintre cele mai comune decoruri din lume. Poate fi o combinație de cărămidă și shtaketnik, forjare fantezie și piatră, tija de fier și policarbonat, elemente din lemn și tije de oțel. Există o mare varietate de opțiuni și nimic nu poate limita imaginația autorului.

Diferitele variante de decorare a gardurilor nu numai că subliniază individualitatea ideii, dar pot și să reducă costul produsului, mai ales dacă ați folosit propriile mâini în întruparea planului.

Pentru a afla cum să faceți un gard de pe un gard de metal, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor