Picioare pentru gard: opțiuni de design frumoase

Gardurile forjate sunt printre cele mai fiabile modalități de a proteja parcelele de grădină, teritoriile întreprinderilor și obiectele de afaceri. Ele se disting printr-un aspect atractiv și un preț foarte solid. Acestea sunt împrejmuite de parcuri, pătrate, gospodării private de la intruziuni nedorite. Aceste accesorii servesc ca elemente care completează designul proprietății private și al altor teritorii.

Multitudinea tehnicilor de fabricație, opțiunile de proiectare face forjate, precum și poarta sudată și gardul reprezintă un mijloc universal de împrejmuire a teritoriului oricărui sit. Decorarea unor astfel de structuri sunt vârfuri.

Ce este asta?

Ideal în frumos și decor, un gard forjat montat pe stâlpi masivi va rămâne incomplet dacă suprafața lui nu este echipată cu vârfuri figurine.Acest cadru are o istorie de mai mult de un secol, dar astăzi cererea pentru el rămâne destul de mare. Vârful reprezintă ascuțit metal înapoial cărui scop principal a fost întotdeauna un obstacol în calea penetrării nedorite pe teritoriul împrejmuit.

Strămoșii noștri au echipat suprafețele porților și gardurilor cu vârfuri de sulițe și un vârf pentru unicul scop: să nu permită dușmanului să treacă gardul. Dacă ei nu-i păsau de scopul estetic al vârfului, în zilele noastre asemenea sfaturi pentru admisia superioară sau tăierea portalului, în plus față de scopul funcțional, au de asemenea o funcție estetică.

tipuri

Vârful de ridicare este un vârf ascuțit, realizat mai ales din metal. O varietate de astfel de produse poate fi numit vârfuri din profile metalice, realizate manual (atunci când vârfurile ascuțite sunt tăiate din foaia sa). Aceste sfaturi sunt montate pe partea de sus a gardului. Există, de asemenea, vârfuri de lemn, sculptate pe mașini de prelucrare a lemnului și destinate pentru garduri din lemn.

Producătorii moderni oferă în atenția clienților vârfuri de plastic pentru gard, care pot fi considerate un tip universal de accesorii de admisie.

Acest material este dedicat în mod specific structurilor de admisie forjate și sudate, astfel încât vârfurile pentru ele ar trebui luate în considerare în ceea ce privește aplicarea acestora la aceste tipuri de garduri. Pentru ei sunt folosite fie fier sau fontă, dar și lănțișoare de oțel.

Astfel de produse, în majoritatea cazurilor, au forma unor petale metalice aplatizate, conuri cu secțiune transversală de patru sau triere. Există, de asemenea, produse care sunt aproape de formă la un triunghi isoscel de formă alungită. Capetele vârfurilor de admisie seamănă cu vârfurile de săgeată și copii, toate acestea putând fi plane și tridimensionale. Există tipuri exclusive de pommel, realizate sub formă de statuete mici.

De regulă, oțelul cu conținut redus de carbon este folosit ca materie primă pentru fabricarea vârfurilor turnate și forjate. Accesoriile turnate pot fi confecționate din fontă. Acest metal feros a fost folosit ca materie primă pentru fabricarea oțelului și un material tradițional pentru turnarea bijuteriilor metalice care a fost folosit pentru fabricarea de garduri artistice cu modele elegante de secole. Se gătește prost cu elemente de gard din oțel.

Această problemă poate fi rezolvată prin aterizarea vârfurilor de fontă pe fir. Pentru a face acest lucru, ei fac o cavitate adecvată în ea, deși castingul este adesea realizat împreună cu întregul gard. Același lucru este valabil și pentru produsele din oțel, care, pe lângă conexiunea filetată, sunt de asemenea ușor sudate la gardul de oțel.

Dacă aveți dorința și competențele tehnice relevante, puteți face sfaturi de intrare sub forma unui vârf cu propriile mâini. În același timp, este necesar să se utilizeze nu turnarea sau forjarea (acest lucru este practic imposibil la domiciliu), ci sudarea și tăierea metalului. Materialul va fi realizat din oțel rotund sau pătrat din oțel, unghi, hexagon, fitinguri și fază I.

Astfel de produse, care nu sunt destul de estetice, destul de ascuțită la capete și se comportă cu funcția de protecție. Pentru durabilitate, fiabilitate și durabilitate, acestea nu sunt inferioare celor mai elegante și omologate forjate și forjate.

Criterii de selecție

Inițial, funcția istorică a aporturilor evidențiate a fost protejarea teritoriului de intruși nedorite de hoți. Perimetrul gardului a fost întotdeauna echipat cu elemente ascuțite în acest scop.Reflexul estetic și rafinamentul artistic al gardului au dispărut în fundal. În zilele noastre, principala semnificație rămâne pentru scopul decorativ al acestor sfaturi. Pentru a combina aceste două funcții, puteți utiliza vârfurile de oțel realizate prin metoda forjării artistice.

Pentru scopuri decorative, este mai bine să se folosească vârfuri turnate, care, spre deosebire de soiurile forjate, au un vârf mai abrupt.

Există tipuri combinate de garduri, care se combină prin vârfuri ascuțite și decorative. Un alt criteriu pentru selectarea orificiilor de admisie sau poarta este problema relevanței oricăreia dintre soiurile lor în raport cu un anumit tip de construcție a gardului. Acest lucru se aplică în mod deosebit la utilizarea vârfurilor turnate pe garduri frumos forjate, deoarece pentru un gard forjat modelat, acest pommel poate deveni elemente "extraterestre".

Este important să respectați măsura, încercând să obțineți originalitatea gardului. Vârfurile trebuie să fie combinate cu gardul existent.

Funcții de instalare și întreținere

Atunci când instalați vârful pe tăietura superioară a gardului, este important să luați în considerare nuanța: ele trebuie să reproducă forma tăierii (de exemplu, arcuită, ondulată, plană sau unghiulară).Pentru a schimba vizual geometria modelului de împrejmuire, ele pot fi pliate în forme, schimbând prin încălzirea și îndoirea înclinării capetelor tijei, pe care sunt atașate vârfurile de vârf.

În unele cazuri, astfel de elemente sunt instalate nu numai în partea superioară a gardului, ci includ și ele în compoziția modelului în partea sa mijlocie sau le echipează cu tăierea inferioară a gardului. Trebuie să fie instalate pe verticală, chiar dacă spikele sunt în jos. Permis în acest caz este instalarea celui mai mare printr-o singură bară a gardului, precum și pe fiecare dintre tijele sale (sub o distanță de stâlpi).

În ceea ce privește tehnologia de fixare a oțelului la gard, vârfurile forjate sunt atașate la gard prin sudarea electrică. Singurul parametru care ar trebui luat în considerare în acest caz este secțiunea transversală a unui astfel de vârf, care poate fi rotund sau pătrat. Prin urmare, ele trebuie fixate pe elementele de admisie ale profilului corespunzător.

Valorile turnate diferă de omologii forjați prin prezența unei cavități sub forma unui cuib de așezare. La asamblare, această cavitate este plasată pe partea superioară a profilului de admisie sau a tijei.Acest lucru necesită respectarea principiului de fixare a unui profil rotund la o bară rotundă, și unul pătrat la o bară pătrată.

În ceea ce privește îngrijirea vârfurilor gardului forjat sau turnat, pentru realizarea acestuia este suficient să pictați periodic aceste elemente pentru a le proteja de coroziune (cu excepția produselor din fier), ceea ce va actualiza designul gardului, conferindu-i un aspect proaspăt și frumos.

Culoarea poate fi făcută în tonul gardului sau subliniind vârfurile într-o culoare contrastantă.

Cum de a face sfaturi de admisie sub forma unui vârf cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor