Garduri de plastic: avantaje și dezavantaje

În prezent, în magazinele de construcții puteți găsi o gamă largă de garduri. Gardurile de plastic de pe piața rusă nu au apărut cu mult timp în urmă, astfel încât nu toți sunt familiarizați cu astfel de structuri. Datorită atractivității externe și ușurinței îngrijirii, gardurile din plastic devin din ce în ce mai populare zi de zi.

Caracteristici speciale

Un gard frumos din plastic poate decora orice casă, oferindu-i un aspect confortabil și modern, în timp ce un astfel de model va fi mult mai ieftin decât alte opțiuni. Cu ajutorul gardului de plastic se pot realiza diferite idei ale designerilor. Prima ciocnire a clorurii de polivinil a apărut cu mulți ani în urmă în America. În țara noastră, produsele din plastic au fost folosite pentru prima dată în timpul celui de-al doilea război mondial.Tehnologia de instalare simplă vă va permite să instalați structura într-un timp scurt independent, fără a recurge la serviciile specialiștilor. PVC gard, de asemenea, efectuează o funcție decorativă, decorarea peisajului de teren. Dacă doriți, puteți face arcuri, porți, porți, stil potrivit.

Cele mai recente evoluții fac posibilă îmbunătățirea acestor modele. Din acest motiv calitatea produselor se îmbunătățește zilnic. Fabricarea de garduri este similară cu producția de ferestre din plastic. PVC este un excelent material rezistent la îngheț, care este, de asemenea, capabil să reziste contactului cu acizi, grăsimi, alcalii, săruri și alte substanțe. În compoziția sa există anumiți aditivi care protejează structura de influențele externe.

Pe baza celor de mai sus, se poate observa că plasticul este ideal pentru fabricarea gardurilor. În cazul în care trebuie să implementați un design în stilul european, un astfel de gard va fi foarte potrivit. Înainte de instalare, trebuie să studiați cu atenție zona pe care va fi instalată structura, precum și să elaborați un proiect. Dacă pe teritoriu există obstacole, este important să le îndepărtați foarte atent și apoi să marcați gardul viitor.În cazul în care vor fi piloni care poartă, este necesar să conducă în pinii mici, să le conecteze cu o frânghie. Se consideră că etapa optimă de instalare este de 2,5 m sau mai mică. Efectuând un marcaj, este important să nu uitați de unde vor fi instalate poarta și poarta.

Rășinile esențiale sunt utilizate pentru fabricarea gardurilor din fibră de sticlă, datorită cărora astfel de garduri au o greutate mică, menținând în același timp rezistența. În plus, modelele din plastic au o durată lungă de viață.

Foi din fibră de sticlă sunt potrivite pentru modelele cu costuri reduse. Astfel de garduri din fibră de sticlă sunt montate în părți - panouri, astfel încât este ușor să le instalați.

goodies

Gardurile din plastic au părțile lor pozitive. Este necesar să le analizăm în detaliu:

 • aspect atractiv. Gardurile din plastic sunt bune în ceea ce privește calitatea și designul de bază;
 • protecția mediului;
 • durată lungă de funcționare. Astfel de garduri servesc până la câteva decenii;
 • rezistență la diferite influențe. Produsele din plastic nu sunt afectate de razele solare, variațiile de temperatură și umiditatea;
 • putere crescută. PVC este mai puternic decât multe materiale, de exemplu, beton sau foi.Principalul lucru - nu permite lovituri puternice;
 • ușurința de instalare. Instalarea este posibilă pentru a face propriile lor;
 • ușurința de îngrijire. În cazul poluării, curățarea și spălarea gardului se efectuează fără utilizarea de substanțe chimice;
 • greutate redusă Din acest motiv, instalarea și transportul structurilor nu este dificilă;
 • rezistența la foc Produsele nu se aprind, deci sunt destul de sigure;
 • o mare varietate de modele și forme.

contra

În ciuda abundenței de avantaje, gardurile de plastic au dezavantaje:

 • Deseori, producătorii fac garduri din materiale de calitate scăzută și toxice. Când cumpărați garduri, adresați-vă vânzătorului un certificat de calitate.
 • Dropurile de paie pe garduri alb și bej dau urme murdare.
 • Produsele de vopsire ar trebui să fie realizate exclusiv de experți și numai vopsele profesionale.

tipuri

PVC gard poate fi de diferite culori, tipuri și dimensiuni. Dacă vorbim despre dimensiune, atunci, de regulă, înălțimea maximă a construcției de plastic este de 6 m. Cel mai adesea, garduri de doi metri sunt folosite pentru a proteja teritoriul locuinței.Pentru produsele decorative se preferă așchii de plastic nu mai mari de 1 m. Până în prezent, sunt cunoscute mai multe tipuri de garduri de plastic:

 • gard gard Această versiune clasică a gardului este în special cererea în rândul cumpărătorilor și este un design relativ ieftin. Între panouri se lasă un gol, în exterior, panourile arată ca o placă de lemn. Alături de acest design, se recomandă să plantați flori și arbuști, deoarece trece perfect lumina soarelui și aerul, protejându-l de rafalele de vânt. Gardul este excelent pentru zonele cu vânturi frecvente și vreme proastă.
 • surd gard. Folosit pentru a proteja casa de la alte persoane. Panourile sunt montate fără goluri. Un vânt puternic este capabil să distrugă constructul, astfel încât să-l protejeze stabilind cadrul metalului.

Acest tip de gard creează o umbră, deci nu se recomandă plantarea plantelor în apropierea acestuia. Pentru decorarea suplimentară a zonei, puteți instala garduri mici de plastic.

 • combinate. Pe site puteți instala o structură combinată, oferind eleganță. Mai jos este un monolit, iar deasupra - panglica.Un astfel de gard va proteja zona de ochii curioși, iar proprietarii vor permite să vadă ce se întâmplă în jur;
 • net. Acest tip de material este vândut în rulouri. Grila este un analog al celebrului lanț-legătură, numai plastic. Rezistența rețelei de metal câștigă, dar, în aparență, este inferioară unui produs din plastic. Grila este utilizată pentru împrejmuirea întregii zone și pentru decorarea paturilor de flori și a grădinilor din față. Pentru a face un astfel de gard mai durabil, acesta este în plus consolidat cu sârmă de metal;
 • gardul. Tehnologia actuală permite chiar producerea unei țesături de clorură de polivinil. Cel mai adesea, gardul de sârmă este instalat în zone realizate în stil rustic sau etnic. Această opțiune a gardului joacă un rol mai decorativ, oferind un aspect deosebit și unic peisajului.

De asemenea, pentru decorarea și izolarea secțiunilor individuale ale unui teritoriu, adesea folosesc un gard decorativ alunecos.

luare

Așa cum am menționat mai devreme, în țara noastră au apărut relativ recent garduri similare din plastic care îndeplinesc cele mai înalte cerințe. În trecut, desigur, s-au făcut încercări de a folosi bariere din spumă din PVC, însă structurile nu erau foarte durabile, deci oamenii au ales materiale mai fiabile.Cel mai adesea, un grătar din plastic era folosit pentru grădina din față.

Situația sa schimbat complet în momentul în care tehnologiile utilizate pentru producția de ferestre din plastic au început să fie aplicate la fabricarea gardurilor. Structurile de garduri moderne sunt fabricate din clorură de polivinil. Se compune dintr-un compus polimeric și se caracterizează prin creșterea rezistenței și ductilității.

Echipamentul pentru fabricarea produselor de garduri este un dispozitiv care procesează PVC. Plasticul este încălzit într-o stare fluidă și apoi sub presiune înaltă este trecut printr-o formă numită spinnerets. Rezultatul este un panou special de configurare. Ele sunt folosite în viitor pentru producerea gardului.

Panourile sunt tăiate în conformitate cu dimensiunile necesare, apoi sunt îmbinate, drept urmare se formează secțiuni. Pentru racordarea utilizată sudură sau elemente mecanice. Gardul este asamblat atat in fabrica, cat si direct la instalatie.

Un grup separat de structuri de închidere sunt gardurile din metal-plastic. La marginile profilelor și uneori în părțile orizontale sunt instalate elemente de armare din metal.De obicei, aceste elemente sunt tuburi de formă cu o grosime de cel mult 1,5 mm. Astfel, la o putere de gard crește. Calitatea acoperirii gardului depinde în mod direct de componentele care alcătuiesc materia primă pentru fabricarea produsului. Aceste componente includ:

 • stabilizatori. Datorită lor, plasticul câștigă forța. Utilizarea stabilizatorilor reduce fluiditatea materialului și, prin urmare, expunerea la temperaturi ridicate nu îl deformează;
 • plastifianți. Acestea reduc fragilitatea PVC-ului. Prezența acestei componente este deosebit de importantă în regiunile în care temperatura aerului în sezonul rece scade sub 35 de grade Celsius. Dacă nu există plastifiant în compoziție, atunci există riscul ca în frig structurile să fie extrem de fragile;
 • pigmenți. Culoarea cea mai comună a gardurilor din plastic este albă, astfel că producătorii acordă o atenție deosebită pigmenților de albire. Cea mai înaltă calitate și costisitoare considerată a fi oxid de titan. Protejează perfect suprafața de apariția stării de galbenitate. Pentru a spori atractivitatea gardurilor utilizate și a altor pigmenți. Cu cât este mai mare calitatea substanței, cu atât mai mult pigmentul va rezista expunerii la lumina soarelui fără a-și pierde aspectul original.

Există cazuri când producătorii lipsiți de scrupule adaugă cretă oxidului de titan și, din acest motiv, plasticul își pierde rapid culoarea inițială. Acest lucru se aplică nu numai la modelele albe, dar și la toate nuanțele luminoase, astfel că atunci când cumpărați un gard viu, este important să acordați atenție compoziției produsului.

opinii

Comentariile clienților privind gardurile de plastic sunt variate. Proprietarii unor astfel de structuri includ avantajele incontestabile ale aspectului atractiv și absența aproape totală a nevoii de îngrijire a produsului. Ca un dezavantaj, consumatorii au sunat garduri scumpe, deoarece prețul acestora depășește adesea 20 000 de ruble. De asemenea, unii au observat că gardurile de plastic sunt cel mai bine plasate pe șantier, în zona curții.

Popularitatea crescândă a structurilor PVC confirmă faptul că acestea au mai multe avantaje decât un dezavantaj.

Opțiuni frumoase

Astăzi, puteți găsi un sortiment vast de diferite tipuri de garduri din plastic în diferite nuanțe. Cererea sunt garduri alb, bej, gri. Unii consumatori combină aceste tonuri într-un singur design. Gardurile în culori strălucitoare sunt făcute la comandă.

Gardul combinat al culorii albe arata frumos.El înnoiește orice casă, aduce confort.

Este posibilă decorarea paturilor de flori și a paturilor de flori cu o culoare verde împletită. Această opțiune va fi originală, este ideală pentru amenajarea unei case private sau a unui cabană.

Garduri cu aspect atragator de nuante inchise. De exemplu, un gard maro închis cu un aranjament neobișnuit de panouri va sublinia gustul excelent al proprietarilor săi.

Cum se instalează o garnitură de plastic, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor