Subtilitățile de instalare a stâlpilor pentru gard

Gardurile și barierele joacă un rol important în siguranța locuitorilor caselor particulare, prin urmare, instalarea corespunzătoare determină în mare măsură gradul de protecție și de viață confortabilă. Pentru a instala independent gardul și a fi încrezător în puterea lui, trebuie să cunoașteți detaliile acestui proces.

Caracteristicile procesului

Pentru a instala un gard într-o anumită zonă, trebuie să țineți cont de câteva aspecte importante. În funcție de scopul structurii, se va alege metoda de desfășurare a lucrărilor și a materialelor. Un rol important îl joacă, de asemenea, solul în care va fi realizată instalarea de piloni pentru viitorul gard. În cazul în care este liber sau nisipos, va fi necesar să se apropie procesul în mod aprofundat, deoarece suporturile din acesta vor rămâne rău.Pentru solurile dense, blocarea simplă a suporturilor poate fi potrivită, iar designul în acest caz va fi fiabil.

Puteți face un gard cu propriile mâini, cel mai important, abordarea în mod responsabil a procesului. După ce ați decis asupra materialului viitorului gard, trebuie să găsiți sprijin pentru el. Distanța dintre acestea se calculează în funcție de înălțimea întregii structuri și de materialul din care este realizată. Bricheta și mai mică este, distanța poate fi mai lungă, dar în cazul unei structuri masive este important să se plaseze stâlpii la mai puțin de 2 metri distanță.

Dacă aveți deja un gard vechi și intenționați să îl înlocuiți, inițial trebuie să efectuați o demontare completă a ceea ce ați avut și numai atunci să marcați teritoriul pentru un obiect nou. Puteți face gardul nu numai puternic, dar și frumos, astfel încât fiabilitatea să fie combinată cu estetica, ceea ce va face munca mult mai semnificativă.

Tipuri de suporturi

Pentru a construi un gard bun, este important să alegeți elementele potrivite pentru el. Baza oricărui gard sunt piloni, care pot fi făcuți din diverse materiale. Aceasta este ceea ce formează planul tuturor lucrărilor. Principalele materiale pentru suporturi sunt lemnul, metalul, cărămida și betonul.

Cel mai accesibil și convenabil este un copac. Este cu el să lucreze pur și simplu și, în plus, este unul dintre cele mai accesibile materiale. Se utilizează pentru construcția de structuri din lemn în funcție de tipul de căptușeală și ca suport pentru plasa cu lanț. Opțiunea cea mai simplă pentru montarea unor astfel de piloni este de a conduce fiecare unitate cu un ciocan sau un ciocan de sanie. Este important să faceți marginea de jos a formei de vârf, astfel încât procesul să meargă mai repede.

Cu toate avantajele unui gard din lemn există un minus în el - aceasta este o daună materială rapidă. Este foarte important să protejați lemnul, pentru care gardul este vopsit sau lăcuit în fiecare an. Numai astfel de măsuri de securitate vă vor permite construirea cât mai mult timp posibil. Un alt dezavantaj major este riscul de incendiu. Orice scânteie, cap de țigară, fulgere - și gardul se va aprinde instantaneu.

Alte materiale pentru stâlpii de sub gard vor fi suporturi metalice. Ele sunt mult mai durabile, rezistente la uzură și durabile, deși trebuie încă protejate împotriva coroziunii. Comoditatea lor constă în faptul că acest material poate fi montat ca un gard din lemn, și metal. În timpul construcției stâlpilor de cărămidă din interior există și un șurub metalic, care permite sudarea pentru a atașa poarta și portiera. Pentru a instala suportul metalic, trebuie să faceți o gaură în pământ.Găurirea unor astfel de nișe nu va fi dificilă dacă aveți instrumentul potrivit.

Dacă vorbim stâlpi de betonapoi pentru ei eurofence este deja inclus, care constă din secțiuni speciale și poate avea aspectul cel mai divers. Cel mai adesea decorează un astfel de gard cu desene interesante tridimensionale și evidențiază culoarea. Dezavantajul acestor piloni este costul ridicat și complexitatea instalării. Fiecare pilon cântărește destul de mult și, prin urmare, va fi foarte dificil pentru o persoană nepregătită să instaleze independent întregul gard.

Dacă vă decideți să faceți asta caramida de caramida, construcția unui astfel de suport trebuie realizată în conformitate cu o anumită tehnologie. Plasarea unui suport nu este la fel de dificilă ca calculul grosimii și înălțimii acestuia, astfel încât gardul să fie puternic și durabil. Dacă aveți secțiuni, cel mai bine este să separați părțile de susținere ale structurii cu o culoare diferită de cărămidă sau altă zidărie. Această opțiune vă va permite să vă faceți gard nu este doar de înaltă calitate, dar, de asemenea, frumos.

Pentru construirea de gard de gard utilizați întârziere și umpleți structura de lemn sau metal pe ea, instalați un pol metalic care poate conecta părți ale gardului sau poate servi ca o prindere a porții și a porții.Caramida din cărămidă va fi cea mai durabilă și durabilă, dar pentru construcția sa este important să se poată face o punere corectă. Dacă pentru suporturile din lemn ar fi suficient doar să conducă o miză în pământ, atunci toate celelalte materiale sugerează o abordare mai serioasă.

Materiale și instrumente

În funcție de materialele care vor fi utilizate în timpul instalării gardului, va trebui să aveți cu dvs. un anumit set de instrumente. Dacă intenționați să instalați o țeavă de metal, atunci aceasta poate fi condusă și betonată. Dacă decideți să conduceți un suport, atunci pentru muncă este important să aveți un ciocan ordinar sau un dispozitiv special de conducere.

Dacă înălțimea gardului este mai mică de doi metri, tu poți ciocni un pol folosind un ciocan de sanie. Când bariera este planificată masivă - mai mult de două sau trei metri înălțime, resursele automate sunt necesare pentru muncă. Pentru a planifica site-ul în mod corect și pentru a alege locurile pentru fiecare coloană, trebuie să aveți o măsură de bandă, un cablu cu cârlige și un nivel. Pentru a instala astfel de suporturi, este important să le tratați imediat împotriva coroziunii și apoi să treceți la instalare.

Dacă vă decideți să faceți coloane de beton, atunci tehnologia este diferită și instrumente. Dacă aveți suporturi gata, puteți lucra cu ele, dar dacă nu, puteți să le faceți singuri. Pentru a obține un astfel de suport, trebuie să creați forme speciale de lungime, lățime și înălțime dorită și să le vărsați soluția. Odată ce se întărește, totul va fi gata.

Uneltele de care aveți nevoie pentru a lucra cu beton sunt un dispozitiv de foraj și un vârf de baionetă. Pentru a face marcajele pe teritoriu, trebuie să aveți un coardă, cuie și nivel cu tine, și pentru a face o soluție concretă și a fixa posturile, trebuie să pregătiți un jgheab sau un mixer de beton, o lopată și o găleată.

În cazul în care doriți să faceți un gard din cărămidă, mai întâi trebuie să construiți o fundație pe care se va face zidăria. Același principiu funcționează și în construcția stâlpilor de piatră pentru gardul decorativ. Setul de instrumente în acest caz va fi similar cu metoda anterioară de instalare.

pregătire

De îndată ce v-ați decis cu privire la ceea ce veți face gardul și sprijinul pentru el, ați adunat instrumentele necesare, puteți ajunge la lucru. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să rupeți situl în zone și să determinați granițele de-a lungul cărora va merge gardul.Pentru referință, trebuie să înscrieți peții, care sunt balize pentru suporturile viitoare. Stâlpii extreme, care vor fi unghiulare, ar trebui să fie diferită de restul în dimensiune, deoarece vor fi o încărcătură mare.

Se recomandă așezarea coloanelor la mai puțin de trei metri. În acest caz, dacă gardul este de materiale masive, atunci intervalul dintre stâlpi este redus la doi și jumătate de metri. Primele sunt posturile de colț stabilite, care vor servi ca puncte de referință pentru cele intermediare. Pentru a le pune pe plat, este important să trageți două corzi din suporturile de colț. Unul va fi amplasat în partea de sus și cel de-al doilea în partea de jos, care va controla instalarea coloanelor ulterioare.

Dacă site-ul dvs. nu este uniform și diferența de înălțime de la o parte a viitorului gard la celălalt este mai mare de 25 de centimetri, atunci trebuie să creați o structură pas cu pas pe care să instalați posturi suplimentare. O atenție deosebită ar trebui acordată acelor suporturi, care vor susține poarta și gardul asupra ei înșiși. Este important să le consolidăm, în caz contrar, căderea acestor structuri nu poate fi evitată.

Când este instalat un pol, este important să îl verificați cu un nivel astfel încât poziția verticală să fie corectă.Numai atunci este instalarea finală a elementului și umplerea coloanelor. Dacă intenționați să beton o secțiune mare sau conducte puternice, atunci este important să adăugați o cantitate de piatră la mortar, care va consolida structura. Folosind beton, este important să nu grăbiți să finalizați lucrarea, astfel încât materialul nu poate doar să se aplece, dar să se usuce complet și să se consolideze.

Dacă gardul tău este scăzut, poți ajunge cu o soluție mai simplă și sapă tevi în pământ. Lățimea țevilor în acest caz trebuie să fie mică. Efectuarea oricărui gard sau gard nu este o treabă ușoară, care, pe lângă puterea fizică, necesită, de asemenea, abilități. Pentru a instala suporturile și spațiile de acoperire pot fi atât profesioniști cât și orice persoană care a înțeles principiile de bază ale acestei lucrări.

Metode de montare

Cel mai important lucru pentru a face un gard bun este să asigure și să susțină în mod fiabil sprijinul pe care îl va sta. Stâlpii vor determina cât va dura bariera. În funcție de materialul ales pentru construcție, trebuie să selectați metoda de instalare.

Dacă construiți un gard de lemn, atunci cea mai simplă, dar nu mai puțin fiabilă opțiune ar fi să conduci stâlpii în pământ.Nu este întotdeauna posibilă utilizarea acestei metode, deoarece este important să se țină seama de specificul solului. Dacă are o densitate mare sau incluziuni de piatră, atunci nu va fi realist să conduci într-un suport și va fi necesar să selectați altceva.

Dacă vorbim despre avantajele acestei metode, atunci putem observa simplitatea muncii. Nu este nevoie să săturați găuri pentru stâlpi, pregătiți soluția și așteptați până când se usucă. Pur și simplu găsiți materialul adecvat, a cărui conducere este efectuată cu ajutorul unui șaibă. Toate acestea economisesc nu numai forța, ci și fondurile pentru materiale. Un astfel de gard poate fi construit în mod independent, fără a angaja lucrători suplimentari, deoarece nu este prea dificil să ciocănească în suporturi.

Un gard montat pe stâlpi de lemn poate rezista la orice vreme dacă pomul este procesat inițial și efectuat cel puțin o dată pe an. În ceea ce privește materialul barierului, în acest caz, utilizarea lanțului de legătură va fi cea mai convenabilă.

Dacă vorbim despre dezavantajele acestei opțiuni, putem observa relaxarea treptată a structurii, curbura coloanelor și căderea gardului de-a lungul anilor. Orice efect mecanic conduce la faptul că solul se dispersează și coloana este slăbită.Dacă există un gard masiv masiv pe plăcile din lemn, atunci ar putea scădea în cele din urmă datorită influenței condițiilor meteorologice. Dacă există pietre în pământ, atunci este adesea aproape imposibil să înscrieți un picior la o adâncime considerabilă.

Un alt mod care este considerat mult mai fiabil este utilizarea betonului pentru fixarea coloanelor. Punerea unui astfel de gard este ceva mai dificilă, dar va servi mult mai mult. Pentru a stabili un sprijin, trebuie să faceți o soluție și să o turnați în locașul pregătit. Zabutovka, în acest caz, va fi, de asemenea, indispensabil, pentru că fără ciment va ajuta la a face întreaga structură mai durabil și fiabil, capabil să reziste orice greutate a gardului.

Utilizarea betonului ajută la protejarea țevii, care se află în sol de coroziune, pentru că o fixează în siguranță. Betonul poate fi suport metalic și din beton. Dacă vorbim despre structuri concrete, atunci pentru ei nu există altă opțiune decât utilizarea unui mortar. Acest lucru se datorează faptului că atunci când astfel de stâlpi sunt înfundați, ei se vor destrăma sau vor fi grav deformați.

De obicei, o astfel de muncă se desfășoară în sezonul cald, deoarece în timpul iernii nu va exista o temperatură optimă pentru întărirea betonului, iar gardul se va usca mult timp.În plus față de aspectele pozitive, există și aspecte negative legate de costul ridicat al muncii, deoarece numărul elementelor necesare este semnificativ mai mare în acest caz. În plus, chiar natura însăși în condiții nefavorabile poate împinge stâlpii la suprafață, dacă le-ați întărit ușor.

Când vine vorba de garduri de cărămidă, atunci există, de asemenea, de lucru cu mortar de beton, care se aplică la cărămidă. Dacă utilizați o luptă sau un material dintr-o casă sau garaj dezasamblat, atunci nu puteți face fără a vă confrunta. Atunci când cărămizile sunt achiziționate noi, atunci acesta este materialul de bază în sine, iar elementul decorativ se află într-o singură sticlă.

Instrucțiuni de betonare

Pentru a face un gard de secole și nu pentru a reveni la repararea ei anual, este mai bine să beton coloane în pământ. Acest lucru se poate face prin scufundarea completă a părții inferioare a conductei în beton sau parțial. Prima opțiune este utilizată în sol stabil fără scurgeri de apă subterană. Un strat de piatră zdrobită este turnat în orificiul gata, pe care se pune suportul, după care se toarnă cu beton.

Dacă solul pe care îl aveți este un sol instabil sau există un rezervor de lângă el care afectează starea terenului, atunci este mai bine să utilizați turnarea parțială. Se toarnă în fundul carierei, unde suportul se scufundă.Restul spațiului trebuie umplut cu pietre și alte dărâmături. Este o construcție care face ca solurile instabile să fie mai puternice și mai stabile.

Pentru coloanele din cărămidă trebuie să alegeți dimensiunea potrivită. Înălțimea unui astfel de suport ar trebui să fie de aproximativ doi metri, iar lățimea - 38 de centimetri. Pentru a vă face chiar pilonii, trebuie să le construiți folosind un dispozitiv special numit nivel. Că ei au ocazia să găsească cauza oricărei distorsiuni și să le alinieze. Lucrând la înălțime, trebuie să utilizați scara corespunzătoare, la care trebuie să vă gândiți în avans.

Dacă aveți un gard vechi, care este foarte pasionat, apoi îndepărtați-l complet nu este necesar. Repararea oricăror structuri vechi se realizează prin căutarea elementelor deteriorate care trebuie înlocuite cu altele noi. În cazul în care suporturile ați avut lemn, atunci puteți folosi ondulate. Aceeași opțiune este potrivită pentru suporturile metalice.

Sfaturi și trucuri

Dacă intenționați să construiți un gard pe pământul dvs., atunci este foarte important să abordați în mod serios procedura. Este important să țineți cont de numeroși factori care vor afecta gardul în fiecare zi - acestea sunt precipitații și animale și daune mecanice produse de mașină, bicicletă și așa mai departe.Când v-ați hotărât exact ce doriți, trebuie să vă planificați munca, ceea ce vă va ajuta să înțelegeți dacă aveți nevoie de un asistent sub formă de muncă angajată.

În cazul în care construiți singur gardul, în primul rând, pregătiți informații pentru a ști ce să faceți și în ce succesiune. Numai după aceea, colectați toate echipamentele necesare care pot fi utile în lucrare și numai apoi continuați cu fluxul de lucru.

Dacă alegeți un gard din lemn, este mai bine să folosiți lemn de salcam, frasin, pin, stejar, dud și zada. Și cel mai rău lucru în acest caz va fi lemnul de fag, tei, arin, arțar, aspen, mesteacăn. Simplitatea instalării pune garduri din acest material pe primul loc. În plus, în fiecare an puteți schimba culoarea vopselei pe poarta, poarta și gardul în sine, creând o dispoziție bună pentru dvs. și pentru toți cei din jur.

Pentru a face un gard mai puternic, este mai bine să folosiți metalul. Pentru coloane profiluri de rulare adecvate, cum ar fi canalul, laminatul la cald și unghiul. În plus, este posibil să se utilizeze, de asemenea, țevi de formă având o secțiune circulară, pătrată și dreptunghiulară.

Metalul produce un gard de bună calitate într-un timp scurt, dar este destul de scump.

Conductele de azbest și ciment pot fi folosite pentru a instala un gard. Din neajunsurile lor se poate observa o pondere considerabilă și lipsa de universalitate, deoarece pentru un asemenea suport nu se pot fixa toate materialele. În plus, dacă umiditatea intră într-o astfel de conductă și o umple, apoi îngheață, atunci, în anumite condiții, suportul se va sparge. Dacă este imposibil să alegeți o altă opțiune, trebuie să puneți un capac de fier pe partea superioară a suportului.

Dacă vorbim despre garduri de cărămidă, ele sunt frumoase, durabile, dar este dificil de a le construi singur, cel mai adesea pentru asta aveți nevoie de un specialist. Costul de cărămizi frumoase pentru zidărie decorative este destul de mare, deci alegeți o astfel de opțiune pot oameni bogați sau cei care au nevoie să se ascundă în spatele gard ceva important.

Exemple și opțiuni de succes

În funcție de locul exact în care va rămâne gardul și de scopul pe care îl va avea, apariția acestuia va fi determinată.

Suporturile din lemn pot fi fie subțiri - pentru un gard elegant, fie gros și grosier pentru a face apariția unor structuri din lemn masive.Acesta este cel mai potrivit model pentru o casă de țară și o casă de țară, deoarece se potrivește pe deplin unui astfel de concept. Pentru a crea un efect decorativ, puteți face marginile șinelor inegale.

Dacă doriți să ieșiți în evidență și să faceți ceva neobișnuit, creați un model tridimensional folosind lamele de lemn ar fi o opțiune ideală. Gardul în acest design arată misterios și proaspăt, iar textura raft-ului îi conferă ușurință. Pentru ca maestrii de tamplarie pentru a crea o astfel de capodopera nu va fi dificil.

Dacă finanțele tale vă permit să faceți ceva mai solid, atunci este mai bine să folosiți barele de metal și structurile metalice între ele. Opțiunile de proiectare pentru un astfel de gard pot fi o sumă imensă. O varietate de culori, modele și grosimea forjării vă vor ajuta să creați un aspect unic al site-ului dvs.

Pentru cei care au un buget limitat, dar doresc cu adevărat să creeze o curte confortabilă și o imagine frumoasă exterioară, este suficient să se facă un gard folosind o legătură în lanț. Pentru un aspect complet, trebuie doar să îl încadrați într-o structură metalică.

Pentru cei care preferă terasele, cel mai de succes va fi alegerea coloanelor din cărămidă și a secțiunilor de terase.După ce ați reușit să obțineți gama de culori a acestor componente, veți putea crea un gard frumos și elegant. Calitatea unei astfel de clădiri va fi bună, iar bariera va dura mulți ani fără a necesita acțiuni de reparații suplimentare de la dvs.

Există o mulțime de opțiuni pentru utilizarea acestui sau acelui material pentru coloane pentru a putea selecta și a găsi ceea ce vă convine după toate criteriile. Materialele cu care vă veți alătura suporturilor vă vor accentua stilul și ideea principală a întregului site.

Vedeți cum să instalați postările pentru gard în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor