Șanțuri pentru un gard: caracteristicile alegerii și subtilitatea instalării

 Șanțuri pentru un gard: caracteristicile alegerii și subtilitatea instalării

Încă din vechime, oamenii au căutat să-și protejeze teritoriul. La minim, că casa lor privată sau cabana pentru a evita ochii curios. Dar gardul oferă și o oportunitate de a se proteja și de a marca marginea teritoriului lor. În acest caz, nu trebuie să uităm că trebuie să fie de înaltă calitate, prezentabilă, puternică și să aibă un preț accesibil. Iar sub acești parametri se găsesc grămezi de șuruburi potrivite, care au câștigat deja popularitate atât în ​​Europa, cât și în țările CSI.

Și caracteristica principală a șanțurilor de șuruburi este că pot fi construite în condiții de siguranță în soluri instabile.Suporturile pot fi instalate pe orice sol, chiar și în zone mlaștină, ceea ce reprezintă, fără îndoială, un mare avantaj al acestui tip de atașament.

Ce este?

O grămadă de șuruburi este o grămadă de metal care are o lamă de șurub la capăt. Piloții sunt împărțiți pe tipuri de secțiuni de fir. Există mai multe tipuri de fire: standard, cu lame și combinate. Piloții cu diferite tipuri de fire diferă nu numai în ceea ce privește aspectul, ci și în sarcina pe care o pot suporta și pentru cât timp pot dura.

Caracteristicile alegerii pilelor de șuruburi

Cele mai robuste și mai scumpe sunt șanțurile cu lame. Practic, au două lame. Aceste grămezi, în ciuda costurilor lor ridicate, sunt cele mai populare, deoarece sunt cele mai durabile, putând fi așezate pe orice fel de sol.

Posibilitatea de fixare directă depinde de diametrul său. Cu cât este mai mare diametrul gramului, cu atât mai multă greutate poate rezista structura însăși.

Atunci când alegeți piloți, trebuie să țineți cont de caracteristicile viitorului dvs. gard.

Piloții cu un diametru de 57-219 mm sunt deosebit de populari. Valoarea diametrului mai mic este potrivită dacă doriți să construiți o fundație sub o grătare de metal sau un gard de piatră. Valoarea medie este folosită pentru gardul ondulat.Iar valoarea diametrului mai mare este potrivită pentru placarea în greutate.

Următorul criteriu pentru selecție este tipul de vârf. Vârful poate fi sudat sau turnat. Cele mai durabile sunt grămezi cu vârfuri de turnare. Ele sunt cumpărate rar, ele sunt folosite în construcția de structuri foarte grele.

Apoi, trebuie să determinați lungimea produsului. Există construcții de la 1 metru până la 11 de pe piață. De asemenea, trebuie să aveți grijă dacă există o acoperire rezistentă la coroziune.

Deci, ce trebuie să știți pentru alegerea potrivită:

 • compoziția solului;
 • adâncimea înghețării solului în zona dvs.;
 • materialul din care se va realiza construcția.

Nu uitați să verificați certificatul de calitate sau pașaportul produsului la achiziționare. Structurile în sine nu ar trebui să aibă cusături de sudură, acoperirea corozivă ar trebui aplicată nu printr-o metodă artizanală, ci printr-o metodă industrială.

avantaje

Cel mai important avantaj este prețul produsului, deoarece pilele de șuruburi nu sunt cele mai scumpe de pe piață, cu acest material economisiți aproximativ 40-60%. Un alt avantaj este că o grămadă poate rezista la o sarcină de câteva tone.Poate fi instalat manual, deoarece acest proces este destul de simplu.

Construirea unui astfel de gard vă va permite să evitați costurile inutile, deoarece în timpul construirii gardului pe o bază de benzi va trebui să săturați un șanț întreg. Și dacă doriți să aveți o coloană de bază, va trebui să vă săturați găuri separate pentru fiecare coloană. Și principalul obstacol în calea gardului obișnuit ar fi ocazia să se poticnească pe apele subterane - toate acestea nu contează în construcția de grămezi de șuruburi.

De asemenea, economisiți pe umplerea bazei cu beton. O astfel de turnare este o etapă foarte dificilă, dar necesară, de construcție, care nu vă mai permite să construiți un gard cu mâinile fără aptitudini speciale. Toate aceste acțiuni nu sunt necesare atunci când se construiește un gard din grămezi de șuruburi. Singurul lucru care poate fi necesar este legarea produselor împreună cu un profil metalic pentru consolidarea structurii.

Mecanismul însuși poate fi instalat în orice moment al anului, nu este deloc montat chiar și în condiții de permafrost, ceea ce este, fără îndoială, un plus. Un astfel de gard poate dura mai mult de un secol.

Avantajul este dezmembrarea ușoară, capacitatea de a reinstala gardul într-o altă locație.

Mecanismul de instalare este simplu, toată lumea se poate ocupa de aceasta, deoarece este posibilă răsucirea grămezilor în pământ fără echipament special. Timpul petrecut pentru înșurubarea într-o grămadă este de aproximativ 20-30 de minute.

Pregătirea materialelor

La instalare veți avea nevoie de mai multe materiale și unelte. Alege materiale de înaltă calitate, deoarece acest lucru va invidia puterea structurii și timpul în care vă va servi.

Este necesar să se ia în considerare un număr de parametri:

 • greutatea și dimensiunile materialului din care va fi făcut gardul însuși;
 • încărcarea vântului probabil.

Trebuie să achiziționați:

 • ghiduri pentru fixare;
 • stâlpi pentru poartă.

De asemenea, puteți achiziționa, dacă doriți, materialul pe care îl veți avea în viitor:

 • ochiurilor de plasă;
 • secțiuni forjate;
 • caramida;
 • gard de lemn;
 • plase sudate cu acoperire polimerică;
 • profil metalic;
 • spanuri de beton.

Aici trebuie să vă concentrați nu numai pe calitate, ci și pe design. Alegerea pe piață este foarte mare - cumpărați ceea ce vă place. Și întotdeauna să acorde o atenție la rezistența la vânt, înălțimea și greutatea produsului, astfel încât piloni suplimentare sunt potrivite pentru acest tip de gard.

Reguli de instalare și sfaturi

La instalare, ca și în cazul oricărui tip de lucrări de construcție, există adesea unele nuanțe care trebuie luate în considerare. Înainte de a începe să răsuciți dispozitivele de fixare, trebuie să efectuați un șurub de testare pentru a determina nivelul posibil de adâncime a structurii. Acest lucru va depinde doar de compoziția solului. Dacă solul este foarte puternic, atunci piloții pot fi scufundați la o adâncime de aproximativ 1,5 metri.

După aceea, nu uitați să desemnați perimetrul gardului dvs., asigurați-vă că aveți în vedere prezența comunicațiilor subterane care pot trece sub gardul dvs., pentru a evita incidente neplăcute.

Atunci când ridicați o structură pe soluri cu umiditate, nu uitați să puneți fundația sub nivelul de înghețare a solului - acest lucru este necesar pentru ca în timpul schimbărilor sezoniere atașarea să nu se întâmple.

Pilarea în sine poate fi realizată cu ajutorul specialiștilor (dacă există o oportunitate financiară) sau independent. Pentru a instala piloții, veți avea nevoie de doi asistenți și o poartă specială (pe care o puteți cumpăra sau o puteți face).

Pentru a crea un astfel de produs, veți avea nevoie de fitinguri (d = 3 cm), care sunt introduse într-o gaură tehnologică specială. Pe ambele părți se recomandă purtarea unor segmente de tub pătrat care vor acționa ca pârghii în viitor. Lungimea optimă a unui astfel de produs va fi de aproximativ trei metri.

Recomandări ale constructorilor cu experiență

 1. Dacă începi să simți o tensiune puternică când înșurubezi, oprește-te. Acest lucru poate deteriora metalul.
 2. Este mai bine să înșurubați grămada în trei împreună, astfel încât cea de-a treia să direcționeze grămada și să-și urmărească direcția.
 3. Nu folosiți prea mult efort, dacă există obstacole în cale - puteți, de asemenea, deforma materialul. În acest caz, este mai bine să folosiți un burghiu, dar ar trebui să aibă un diametru mai mic decât o grămadă.
 4. La început merită să răsuciți grămezi unghiulare - cu această viclenie, veți obține uniformitatea unui gard.

Trebuie să calculați numărul de grămezi, luând în considerare faptul că pasul dintre ele ar trebui să fie de aproximativ doi metri și jumătate. Da, în unele cazuri este posibilă instalarea suporturilor la trei metri distanță, dar nu mai mult decât atât. În locurile de instalare a piloților face o mică bucată - vă va ajuta în viitor, atunci când înșurubare.Așezați știfturile în colțurile secțiunii dvs., trageți un fir între ele.

Trebuie să reglați cu atenție verticala intrării în pământ în sol. Acest lucru este necesar chiar și atunci când se instalează stâlpi convenționali. În caz contrar, va fi nevoie de mult efort pentru a rafina neajunsurile și pentru a alinia gardul. Pentru a obține o intrare verticală ușoară, este mai bine să folosiți un instrument special.

Instalare de gard

Deci, ajungem la momentul crucial - este răsucirea grămezilor. Așa cum am spus mai devreme, nu uitați să pregătiți materialul, suprafața solului și să invitați doi asistenți. Ia grijă ca pârghia cu care te vei răsuci să reziste încărcăturii.

Verificați marcarea punctelor pentru suporturi și dimensiunea locașului. Instalați polii laterali (prin urmare, ați ajuns să instalați). Apoi puteți monta grămezi intermediari. Și rețineți că, în viitor, pentru a corecta grămada verticală nu mai este posibilă.

După instalarea tuturor grămelor, trebuie să aliniați capul unul față de celălalt (pentru aceasta puteți folosi polizorul). Dar adâncimea ar trebui să fie de cel puțin un metru și jumătate.

Mai mult, dacă intenționați să instalați un gard greu - utilizați o soluție specială M-150. Pentru ei trebuie să întăriți locul gramadei din pământ. Și în orice caz, se recomandă umplerea cavităților cu soluție de beton pentru a obține o rezistență structurală maximă. De asemenea, umplerea va crește rezistența la umiditate a structurii. Puteți umple partea superioară cu un grund și o soluție anti-coroziune.

Apoi, trebuie să instalați ghidaje, care vor servi simultan ca bandă și apoi să procedați la instalarea de rafturi, la care să puteți atașa umplerea în viitor.

Folosit în principal profilat, deoarece arată plăcut din punct de vedere estetic și are un cost redus.

Este mai bine să instalați foi profilate paralele cu pilonii de susținere. Înainte de instalarea foii pentru prima dată, este necesar să efectuați corect toate măsurătorile pentru a evita distorsiunile. Pentru a face acest lucru, este mai bine să țineți din nou firul de construcție între coloane, veți putea naviga de-a lungul acestuia atunci când instalați placarea. Prima foaie este aplicată întârzierii, dacă toate măsurătorile sunt corecte, o puteți rezolva. Toate foile ulterioare se fixează, concentrându-se pe cea anterioară.Este mai bine să re-măsurați de mai multe ori pentru a evita deraparea neplăcută în această etapă de lucru.

Dupa fixarea placajului, puteti trece la instalarea de porti si porti.

Stâlpii cu grătare sau cărămizile au doar un feedback pozitiv. Urmați cu atenție instrucțiunile de instalare, iar gardul vă va dura mult timp, rămânând la fel de puternic.

În acest articol ați fost capabili să vă familiarizați cu particularitățile alegerii de piloți, cu subtilitățile în timpul instalării gardului și îndrumarea cum să construiți un gard pe cont propriu. Dacă montantul este instalat corect, gardul va dura mulți ani. Este din cauza prețurilor scăzute și a piloților de calitate fiabile sunt atât de populare pe piața materialelor de construcție.

Cum să puneți gardul pe piloții de șuruburi, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor