Subtilitățile de a crea un gard viu

 Subtilitățile de a crea un gard viu

Pentru a limita zona suburbană sau teritoriul din spatele curții, nu este deloc necesar să se construiască un gard din cărămidă, să se pună plăci de beton armat sau structuri din tablă de oțel. Protecția sub formă de barieră verde se dovedește a fi destul de eficientă și foarte estetică. Dar pentru ao crea și a menține, așa cum ar trebui, este destul de dificilă.

Dacă nu cunoașteți toate subtilitățile și nuanțele, vă puteți confrunta cu probleme grave.

Caracteristici speciale

Hedge-ul a apărut pentru prima dată în Franța, unde acum trei sute de ani au început să decoreze casele de țară cu grădini.Arbuști și arbori au servit ca o decorare a teritoriului și îl acopereau de vânt. Plantațiile ar putea fi în stare excelentă, dar numai în condiția unei îngrijiri constante și intense. În acest sens, nimic nu sa schimbat din cele mai vechi timpuri.

Sistemul standard de lucru implică plantarea copacilor sau arbuștilor într-o singură, în două benzi; unele exemplare încearcă să se apropie și să formeze o centură verde irezistibilă.

Altitudinea poate fi inegală: un gard viu care este mai mic de 1 m este considerat scăzut, dacă crește până la 150 cm, este clasificat ca medie. În cele din urmă, un gard viu implică garduri improvizate care ajung la 2 m sau mai mult.

Alegerea vitezei sezonului de creștere a plantelor este o chestiune personală a grădinarului și a clientului. Deci, arborii și arbuștii cu creștere lentă vor trebui tăiați mai rar, însă plantele cu creștere rapidă lasă mult mai multe posibilități de proiectare. Hedgingul artificial include uneori culturi de înflorire și fructe care nu sunt aproape niciodată tăiate - acest lucru este necesar pentru a nu reduce randamentul și atracția vizuală.

În unele cazuri, proprietățile protectoare ale arbuștilor și arborilor nu sunt suficiente pentru a înlocui un gard complet sau plantele însele sunt amenințate. atunci utilizați balustradă suplimentară care blochează trecerea oamenilor, călătoria vehiculelor pe zone verzi. Datorită acestora, reușesc să păstreze întreaga grădină decorativă.

Gândindu-te prin tipul de grădinărit, concentrați-vă asupra rezultatului dorit. Cel mai adesea bariera este formata din tufele de acelasi tip, apoi incercati sa alegeti cele mai frumoase roci. Dacă, întorcând numele arbuștilor, nu ați putea alege cel mai bun dintre ele, atunci ar trebui să încercați să faceți un gard mixt.

Dar este deja mai dificil, deoarece este necesar să se facă un plan preliminar de aterizare.

Este de dorit combinarea diferitelor plante, astfel încât acestea să creeze un sentiment al creșterii lor spontane și necontrolate pe parcelă.

Avantaje și dezavantaje

Care sunt caracteristicile specifice pereților verzi, este deja clar. Dar trebuie să ne dăm seama cum sunt mai bune sau mai proaste decât alte opțiuni, care poziții puternice și slabe le au.

Dispozitivul unui gard viu, conform majorității experților care înțeleg amenajarea peisagistică, permite:

 • Creați un microclimat armonios pe site.
 • Îmbunătățirea condițiilor pentru petrecerea timpului liber.
 • Evitați nevoia de vopsire (obligatorie pentru orice structură din beton, metal).
 • Economisiți umezeală în sol, evitați uscarea solului.
 • Oferiți adăpost câmpurilor de vânătoare și dăunătorilor de grădină.
 • Creați o nuanță răcoroasă pentru lunile de vară.
 • Acoperiți structurile prost proiectate, urâte, doar clădirile fermei.
 • Pentru a delimita spațiul zonei în zone separate.

Și în legătură cu fiecare dintre aceste probleme, peretele verde poate fi considerat una dintre cele mai bune soluții până în prezent. Nici o realizare a tehnologiei și a materialelor de construcție moderne nu permit atingerea aceluiași efect.

Singura dificultate este o așteptare lungă pentru un rezultat pozitiv, construcția este mult mai rapidă. Există două opțiuni: fie să cumpărați copaci care au crescut deja și tufișuri, fie să economisiți bani și să așteptați.

Utilizarea culturilor de fructe pentru barieră poate duce la căderea fructelor de pădure, a fructelor pe peluze și trotuare, totuși este suficient să colectați la timp o recoltă matură pentru a transforma acest dezavantaj în demnitate. De asemenea, rețineți că gardurile verzi necesită o suprafață suficient de mare, mai mult decât gardul obișnuit.

tipuri

Nu trebuie să credem că un gard viu este ceva unic și monolitic și nu are opțiuni separate. Puteți face un gard verde pentru a proteja zona din afară, pentru al sparge în interior în funcție de funcționalitate. Sau pentru a înconjura o grădină elegantă cu barieră de flori, pasarelă, mixborder.

În toate aceste cazuri, înălțimea și densitatea plantațiilor variază în mod flexibil, ele sunt în același timp verzui și sezoniere în compoziția culturilor. Plantarea se poate face cu speranța de a le conferi o anumită configurație prin tăierea sau lăsarea intactă a speciilor naturale.

De-a lungul căilor sau căilor cel mai adesea s-au plantat granițele unor specii în creștere lentă, cu frunze de dimensiuni mici. Gardurile de înălțime medie (1-3 m) sunt destinate în principal pentru a izola segmentele izolate în grădină.

Peretele viu cu două rânduri este chiar mai mare și este garantat să acopere grădina de la evacuările auto, rafalele de vânt, murdăria și praful aduse din exterior. Folosirea în astfel de garduri nu poate fi decât acele culturi care se confruntă cu ușurință cu o tunsoare și fără a face față condițiilor de detenție. În caz contrar, sub influența acelorași gaze de evacuare, frumusețea exterioară va dispărea.

Garda de gardă de la alpiniști nu ar trebui să fie confundată cu opțiunile făcute din culturile veșnic verzi, de înflorire și de foioase - diferența practică și externă dintre ele este foarte mare. Plantațiile de trellis sunt create din plante din ambele specii și din mai multe specii, caracteristică caracteristică fiind interconectarea ramurilor între ele.

Un gard viu pe două niveluri vorbește de la sine: utilizează două rânduri de plante, dintre care unul este mai mare decât celălalt. Este recomandabil să se aducă o cultură mai joasă în prim plan, astfel încât întreaga compoziție să poată fi văzută în afara site-ului.

Ce plante se potrivesc?

În plus față de configurație, merită să ne uităm la alegerea culturilor optime (bine, acest subiect este inepuizabil și totuși va fi posibil să se facă doar principii generale). O dată vom spune că plantele și pomii relativ joase trebuie să fie dezasamblate separat.

arbuști

Tufele verzi verzi sunt o specie de plante căutată constant, care atrage atenția decoratorilor cu grație neschimbată în orice anotimp. Ferigăia de conifere este fermecătoare în iarnă și vară, poate fi cultivată pe orice sol, ar trebui rar adăpată și tăiată.Rețineți că nici rasele cu cea mai rapidă creștere nu vor putea să obțină imediat formularul final, va dura ceva timp pentru ao realiza. Este recomandat să alegeți plantele nu pe cont propriu, ci cu sprijinul unui designer de peisaje cu experiență.

Parametrul cheie în selectarea "candidaților" ar trebui să fie considerat înălțimea fiecărei culturi. Deci, tufișuri, spire japoneză, salcâm galben, sunătoare și lemn de box vă permit să formați numai garduri joase.

Dacă doriți să creați un gard de peste 3 m, trebuie să luați un cățeluș, liliac, tisa, treskun și alte rase.

Fiecare bucșă are propriile sale caracteristici:

 • De exemplu, shadberry izvorul este verde-argintiu, în lunile de vară frunzele sale au o nuanță groasă și verde și, odată cu debutul toamnei, se schimbă deja într-o culoare portocalie strălucitoare. Fructele sunt nutritive și pot fi utilizate pentru a trata bolile individuale. Irgu aproape nu atingeți boala și insectele dăunătoare, această cultură este foarte modestă.
 • Plantații de aur stafidă poate ajunge la 2 m, lăstarii pubescenți sunt încadrați în frunze de dinți (în lunile de toamnă, aceste frunze devin roz). Perioada de înflorire este sfârșitul primăverii și începutul verii, fructele sunt pur decorative, gustul lor scăzut. Udarea este rareori necesară, dar este necesară hrănirea cu materii organice.
 • Mai populare decât cele două specii anterioare, păduri păducel. Înălțimea lor variază de la 20 la 40 dm, lungimea frunzelor este de până la 0,12 m. La înflorire, apar inflorescențe strălucitoare, fructele sunt în formă de pară sau rotundă, ca cele ale unui trandafir sălbatic. Riparea continuă până la primul îngheț, în septembrie-noiembrie, recolta devine o decorație atractivă.

Soiurile Terry care sunt asemănătoare cu aspectul trandafirilor sunt cultivate în masă.

Păducelul poate fi, de asemenea, un copac (acesta este, de exemplu, pădurii din Siberia, care crește până la 6 m, capabil să locuiască într-o țară săracă).

 • Tufișuri nedefinite ajunge până la 30-40 dm, iese în evidență cu frunze frumoase, unele soiuri sunt diferite prin faptul că centrul frunzei este verde deschis, iar perimetrul său este alb. Mulți grădinari preferă gazonul roșu, renumit pentru culoarea caracteristică a ramurilor. Înflorirea are loc în ultima lună de primăvară, odată cu apariția "umbrelelor". În toamnă, culoarea frunzelor se schimbă - devine roșie sau se transformă în portocaliu.

Derain este compatibil cu orice tip de sol, atâta timp cât este suficient de bine umezit. Va dura o dată pe an (primăvara) pentru a tăia tufișurile.

 • În creștere agrișă în cererea nu mai puțin deden.Arbustul se poate întinde până la 300 cm înălțime, acoperit cu un frunze ovale ușor. Începând cu 15 mai, fructul nu are numai frunze verzi, ci și perii gălbuie caracteristice. În toamnă, culoarea predominantă este undeva între portocaliu și roșu, fructele coapte, ele pot fi foarte diferite în aspect: roz, negru, galben, roșu, chiar maro.
 • Adesea în gospodării se poate vedea negru chokeberry - arbuștii de la 2 până la 3 m sunt de obicei acoperite cu frunze verzi închise, până la sfârșitul sezonului de creștere sunt reparate cu tonuri roșii strălucitoare. Când muguri albe cu flori apar cu o nuanță roz. Fructele sunt comestibile, vă permit să preparați dulciuri și chiar vin.
 • Scurt (nu mai mult de 0,7 m) buruiană Este înflorit foarte frumos, dar din punct de vedere al convenienței pentru grădinar, este inferior aceluiași berbec, deren: cerințele pentru sol sunt mari. Asigurați-vă că necesitați mulcirea pământului înconjurător și adăpostului cu ramuri de molid în sezonul rece.
 • Cotoneaster mai înalte decât heather, soiurile sale au creșteri diferite, variind de la 200 la 300 cm. Soiul strălucitor este unul dintre cele mai populare, acoperit cu frunze lucioase în vară, reddens în toamnă. Boabele rămân până la primăvară.

Cotoneasterul negru-fruct nu depășește niciodată 2 m, inflorescențele sale sunt ca periile, fructele sunt negre, ușor albăstruie. Cultura tolerează umbra, dar lumina încă mai iubește. Tăierea sistematică este cea mai bună metodă de a susține o plantă.

 • Bomboane comestibile caprifoi ne permite să considerăm că este o alegere mai bună decât cotoneaster. Tufișuri, ramuri care formează o mulțime. Fructele sunt mici, alungite, albastre, cu o nuanță albă. Buchetele sunt deschise în aprilie, iar până în mai apar flori galbene sau verzi. Planta atrage albinele, capabile să supraviețuiască la umbra după înghețuri scurte și secetă.
 • Bușoanele vor ajuta, de asemenea, să ademenească polenizatoarele în grădină. Spiraeacunoscute multora ca muncitori. Înălțimea diferitelor soiuri variază de la 50 la 250 cm, mai mult de 50 de soiuri au fost introduse în cultură. Cu o selecție inteligentă a combinației lor, puteți obține o înflorire continuă până la sfârșitul toamnei. Spirea nu este mai puțin decorativă decît floarea ei. Planta este iubitoare de lumină, nu necesită udare prea intensă, cu o fertilitate suficientă a solului, vegetația este foarte puternică.

Spirea necesită o tăiere sistematică, dar acest lucru ar trebui făcut cu atenție, având în vedere plasarea inflorescențelor.

Multe soiuri sunt mai bine decupate atunci când se estompează, astfel încât lăstarii au timp să arunce noi muguri. Dacă mugurii sunt localizați la capetele de lăstari proaspeți, tunsoarea se efectuează în primăvară cât mai curând posibil.

 • ChaenomelesAltfel, gutui japonez este la cel puțin 1 m inferior pajiștilor. Perioada de înflorire acoperă perioada cuprinsă între 15 mai și 10 iunie, mugurii fiind de culoare roz deschis, portocaliu și, uneori, roșii. Pe măsură ce se apropie iarnă, culoarea generală poate rămâne verde, uneori fețele superioare ale frunzelor se disting printr-o nuanță gălbuie-roșie. Chaenomeles poate da fructe de padure destul de bune, prin proprietăți gastronomice sunt aproape de gutui. Arbuști de acest gen se simt bine în spațiul deschis cu o iluminare suficientă de soare.
 • porumbar plantațiile sunt de diferite tipuri, de la 100 la 400 cm. Solul nu necesită o saturație specială cu oligoelemente, există spini pe ramuri. Perioada de formare a florilor mici - ultimele două luni ale primăverii. Bomboanele sunt consumate crude sau ca materii prime de vin, materia primă pentru sirop, gem, fructe confiate. Lumina excesivă afectează pozitiv arbustul.
 • chubushnik mulți oameni consideră iasomia, cu care această plantă îmbină mirosul excelent.Planta nu necesită îngrijire sofisticată, se simte cel mai bine pe zone însorite și ușor umbrite. Udarea moderată, fără drenare și udare, tăiere numai cu nevoi speciale.

Luați în considerare pe scurt câteva opțiuni de arbusti mai populare folosite în garduri:

 • Dintre ienupăr formează în principal grupuri mici de coeziune sau chiar utilizează tufișurile sale unice ca un accent decorativ. Creeping cultură este deosebit de util în cazul în care aveți nevoie nu numai pentru a pune o barieră, dar, de asemenea, pentru a consolida panta.
 • Plantele pot fi utilizate în același scop. cătină albă, care oferă materii prime utile din punct de vedere alimentar și medical. Încercați să alegeți un loc cald, plin de soare și nu suflat de vânturi dincolo de măsură. Dezavantajul este o creștere relativ lentă, nimic nu se poate face cu ea, aceasta este norma pentru cultură.
 • cimișir înainte de multe alte soiuri de arbuști în grație din coroana ei, frunze sclipici, capacitatea de a experimenta tunsori frecvente. Pe florile de cherestea din primăvară toți iubitorii de nectar zboară foarte repede. Dacă copiii mici se stabilesc într-o casă pe un teren, este mai bine să aștepți cu aterizarea acestei culturi, este toxică!
 • aterizare pantera hortensie și alte soiuri din această specie sunt posibile numai pe soluri fertile, întotdeauna în locuri umbrite, cel puțin parțial. Unele soiuri de hortensie vor trebui să fie tăiate în fiecare an, altfel se poate rupe sub propria lor greutate, atât de repede și abundent de înflorire are loc. Hydrangea (denumirea botanică a arbuștilor) însăși este suficient de diversă pentru a crea un gard viu foarte atractiv.

În plus față de plantele enumerate, molidul poate fi, de asemenea, utilizat în peisajul grădinii, spikeberry, snowberry și multe alte soiuri. Deci, în orice caz, nu luați această secțiune ca o descriere a tuturor opțiunilor disponibile pentru grădinar.

copaci

Copacii nu sunt mai răi decât arbuștii în parametrii lor și, în unele cazuri, le depășesc. Este recomandabil să folosiți copaci mici, deoarece acestea sunt mai economice și mai elegante. Plantarea unui conifer în țară este o opțiune care este foarte populară, numai rase și soiuri decorative sunt potrivite pentru această sarcină.

Aflați imediat ce conifer necesită lumina soarelui și care poate crește în mod normal doar cu iluminare limitată.. Culturile de conifere vor trebui abandonate dacă cabana de vară are sol argilos, precum și atunci când apele subterane sunt mari.

Pentru toate meritele, vegetația veșnic verde continuă nu este prea diversă: dacă o comparăm cu soluțiile de frunze cu aceeași ușurință de îngrijire, concluzia va fi destul de evidentă.

Alegerea culturilor curtoase, luați măsuri astfel încât să nu dăuneze fructelor, legumelor și fructelor obișnuite. Consolidarea protecției împotriva diferitelor intruși poate, dacă intri într-o plantă cu gard viu.

Cele mai populare opțiuni sunt:

 • molid plantațiile, deși nu au capacități de protecție, arata foarte atractiv. În plus față de frumusețe, avantajul lor este îmbunătățirea calității aerului, suprimarea mirosurilor neplăcute. Ei au mâncat excelent reține ploaia în sezonul cald și zăpadă în timpul iernii, aproape niciodată nu se îmbolnăvesc, nu necesită tăiere frecventă. Cu toate acestea, creșterea pe sol uscat este foarte rău.
 • salcie, după cum deja știți, sunt considerate, probabil, cele mai simple plante atunci când se organizează gard viu. Aceasta este o cultură în creștere rapidă, care reduce timpul de așteptare, dar vă face să vă îngrijiți în permanență și să urmați copacul

Important: toți copacii care se dezvoltă în apropierea gardului pot fi atașați la un fir. O astfel de mișcare este fiabilă și servește ca o protecție suplimentară împotriva penetrării din exterior.

 • O rată ridicată de creștere este, de asemenea, caracteristică Campsis grandiflora; este o liana în formă de copac care se poate întinde până la 15 m. Lăstarii proaspeți se înfășoară spiralat pe pilonii de susținere și, chiar și atunci când se solidifică, nu schimbă această configurație. Campsiile infloresc toată vara și prima lună de toamnă, dar numai cu condiția ca acestea să fie plantate în sol neutru sau ușor acid, au furnizat o cantitate suficientă de căldură și lumină solară.

Atenție: nu plantați această cultură sub ferestre, la poarta și în alte locuri unde creșterea rapidă poate crea probleme suplimentare.

 • Viteza dezvoltării tropicale poate fi foarte atractivă. Dar majoritatea oamenilor preferă opțiunile mai rezistente la îngheț. Un exemplu frapant poate fi luat în considerare cireș de laur, complex alungit în inflorescențele compoziției ei ca majoritatea oamenilor. Planta supraviețuiește bine la umbră, dar este de dorit să se asigure umiditatea așa cum ar trebui. Drenarea solului se va termina prin oprirea înfloririi și fructării, încetinirea creșterii.Lavrovnye gard viu este tăiat și format o dată la 6 luni, pentru prima dată această manipulare este efectuată în vara următoare după plantare.
 • Este interesant de comparat cu lauri Thuja Brabant; acesta din urmă nu este prea pretențios, însă măsura în care au fost îndeplinite cerințele în timpul plantării și îngrijirii depindea de păstrarea funcțiilor sale de bază. Umbra excesivă și soarele prea luminos sunt la fel de distructive pentru un copac, cel mai bine este să-l plasați în umbra parțială, la vest sau la est de orice clădire.

Important: coroana tui este destul de largă, se îngustează în partea de sus. Prin urmare, intervalul obișnuit de aterizare (0,5 m) este insuficient, o astfel de plantă se va rădăcina numai pe o zonă relativ mare.

 • înrudit Thuja Smaragd va fi capabil să se ridice la 300-500 cm, iar acoperirea sa uneori se ridică la 2 m; Aplicați imediat exact aceste dimensiuni în planul de amenajare a grădinii.
 • În plus față de acești copaci, în proiectarea de garduri vii poate fi aplicat și tei de copaci. Mai mult decât atât, este una dintre rasele principale, care de secole a permis crearea de parcuri atractive. Dar rețineți că teiul este potrivit în primul rând pentru o zonă spațioasă, în cazul în care situl este mic, pot fi doar câțiva copaci la intrare.
 • Condițiile rusești sunt cel mai bine tolerate frunze cu frunze mici, care se găsește chiar și în pădurile din apropierea orașului Arkhangelsk. Trunchiul se ridică la 30 m, diametrul este de 0,8 m, copacul va sta liniștit timp de sute de ani. Un avantaj important al limeselor cu frunze mici este și posibilitatea de înrădăcinare a solului podzolic, imunitatea la poluarea aerului, fructul anual.
 • Următorul nostru "erou" este carpen scurtreprezentând familia glorioasă a Birches. Planta face cerințe ridicate asupra solului, trebuie să fie bine umezită, în timp ce structura și saturația substanțelor utile sunt de dorit. Dacă există o secetă, udarea este activată brusc, solul trebuie să fie umed constant. Coroana carpenului este groasă, se răspândește, în timpul verii frunzele sunt verde închis, iar toamna - galben sau purpuriu. Carpenul tolerează bine înghețul, este excelent rezistent la microorganisme și insecte, dar un efect pozitiv este obținut numai cu o selecție atentă a amestecului de sol.

Asigurați-vă că trebuie să tăiați coroana, singura modalitate de a-și menține forma atractivă pentru o lungă perioadă de timp. Înainte de plantare, semințele vor trebui stratificate în două etape, pregătirea începe în toamnă. Taierea carpenului nu ar trebui să fie prea des.

 • Elm copacel este un ilm, nu este un copac, ci un gen întreg, al cărui reprezentant trăiește până la 400 de ani și se ridică până la 30-40 m. Orice specie se distinge printr-un vârf vast, extrem de dens; Un efect deosebit de interesant este creat prin înflorire înainte ca frunzele să iasă. Semințele ar trebui să fie semănate imediat de îndată ce le-ați recoltat și să rezistați unui gol de cel puțin 0,2 m. Acest lucru este important nu numai pentru ca plantele să nu se "blocheze" între ele, ci și ca ciupercile care cauzează boala să nu se răspândească de la un la altul.

Semințele de elm trebuie să fie acoperite cu un maxim de 5 milimetri de sol, iar pe vreme calmă, cu umiditate ridicată, le puteți pune direct pe pământ, fără îngropare. Soiul cu frunze este recomandat să planteze lângă drum sau pe țărmul rezervorului.

 • Revizuire completă munte de pin. Ele sunt eroi autosuficienți ai designului peisajului, atât de diferiți încât nu mai sunt necesari alți copaci pentru a crea majoritatea compozițiilor. Deci, "Kolumnaris" cu o coroană remarcabilă sub forma unui con este perfectă pentru rolul plantei dominante în gardul de gard, trecând bine prin tunsoare. Din păcate, cea mai mică căldură, drenarea va distruge acest copac.

Este recomandabil să alegeți soluri cu neutru sau cu reacție alcalină limitată și zone neimpozitate. Se recomandă utilizarea răsadurilor nu mai mici de 3 ani și nu mai mult de 5 ani.

Se realizează un șanț de aterizare, care depășește în mod repetat sistemul rădăcină, fundul fiind acoperit cu drenaj. Debarcarea recipientului trebuie să aibă loc cu o bucată de sol, rădăcinile trebuie lăsate intacte.

Cum să vă creați

Regulile de aterizare

Pentru a decora gardurile verde de înaltă calitate cu propriile mâini, ar trebui să selectați cu atenție culturile care vor fi folosite în acestea. Este recomandabil să se concentreze asupra unor calități cum ar fi nevoia minimă de îngrijire, o perioadă lungă de creștere, capacitatea de a forma un perete verde dens uniform, sensibilitate scăzută la tăietoare.

Având în vedere particularitățile condițiilor rusești, toleranța la înghețurile de iarnă, la înghețurile timpurii și la întoarcerea la rece este extrem de importantă.

Pentru începători și non-specialiști, este logic să începeți cu cele mai simple opțiuni la început. Una dintre ele este salcie sferică, care este ideală pentru climatul majorității regiunilor Federației Ruse și, în același timp, nu este mai puțin frumoasă decât cele mai exotice soluții.

Tăiați 1-2 ramuri dintr-un copac deja în creștere, apoi transplantați-le în țara dvs. - până la sfârșitul primăverii viitoare veți putea să vă bucurați de primele rezultate.

Willow fragile merită note pozitive de la cei mai cunoscuți profesioniști în design peisagistic, poate fi folosit ca o singură decorare, și sub formă de grupuri de 3-4 bucăți.

Chiar și copacii și arborii cei mai nondizibili sunt ușor de distrus, dacă nu ai grijă de pregătirea solului la timp. Începeți de lucru ar trebui să fie în mijlocul toamnei, trăgând frânghia pe bandă, care ar trebui să ia un gard. Linia exactă nu se va abate de la o parte când va veni timpul să sapă un șanț.

Dimensiunea șanțului este determinată de numărul de plantații de culoare care vor face parte din gard, pentru fiecare rând având o lățime de cel puțin 500 mm. Deschiderea, înainte de a planta o plantație, ar trebui să fie umplută cu o cantitate mică de sol extras suprapus cu îngrășământ organic.

Avertisment: preîncărcarea solului cu gunoi de grajd este recomandată doar în cazul culturilor de conifere. Pentru a reduce timpul de așteptare și pentru a reduce riscul de eroare, pentru auto-cultivare merită luate numai puieți mai puternici care nu sunt mai tineri de 24 de luni.

Tufele de conifere nu sunt, în general, recomandate să replant înainte de vârsta de trei ani.În același timp, specimenele destul de adulte sunt, de asemenea, prost utilizate pentru muncă, și merită luate doar pentru plantarea de elită sau rase foarte în curs de dezvoltare.

Arbuști, introduși în compoziția gardurilor vii, sunt plantați într-un mod special: gâtul rizomului este plasat la nivelul solului sau adâncit la maximum 10-20 mm. Pentru a determina diferența corectă dintre punctele de răsad, puteți, ținând cont de mărimea instanței și a dispozitivului, să acționați sistemul rădăcinii. Cu cât cultura este mai lentă, cu atât este mai mare convergența lor acceptabilă. Schema cu un singur rând implică o distanță optimă de 200-250 mm. Dacă alegeți o compoziție cu două benzi, trebuie să rămână cel puțin 0,3-0,5 m între oricare două crestături în sol, același interval poate fi menținut între linii.

Distrugerea unei plante sub o greutate proprie pentru un grădinar și un grădinar este o situație obișnuită, de lucru, o bucată de probleme poate fi înlocuită. În designul peisajului nu este așa, cea mai mică schimbare în aspect, formarea de lacune inutile arata foarte urât. Prin urmare, astfel încât, pe toată durata de viață a arbuștilor nu au murit, merită să folosiți suporturi.

În rolul acestor plăci lungi s-au arătat perfect,situat la 0,4-0,5 m deasupra solului; Desigur, aceste plăci trebuie să fie fixate și, înainte de instalare, acestea sunt planificate astfel încât să fie convenabile și sigure pentru utilizare.

Planurile care se vor baza pe plăci sunt de asemenea selectate, în funcție de planul de așezare. Astfel, sistemul cu un singur rand vă permite să vă bucurați de vederea unor coroane dense, o varietate de ramuri, acoperite abundent cu frunze mari. Dacă există două rânduri, merită folosită mai puține tipuri de arbori și arbori mai puțin "remarcabili", deoarece aceasta nu va adăuga frumusețe, ci va crea doar probleme inutile.

În ultimii ani, eleganții, care rămân luminoși în orice anotimp, devin din ce în ce mai populare. Cei care locuiesc într-o casă țărănească abia în timpul verii pot să planteze mai rapid cultivarea recoltelor de foioase. Decorativitatea sezonieră va plăti integral perioada limitată a sezonului de creștere.

Pentru a descrie crearea unui gard viu din toate plantele posibile ar fi fost cu greu posibil într-un volum gros. Dar este nevoie de instrucțiuni pas cu pas și acum veți învăța cum să crească iedera într-un gard viu. Această perenă care urcă în sus și se distinge printr-o lungime mare de lăstari este susținută de greutatea rădăcinilor sale secundare.

Grădinarii ruși trebuie să se limiteze doar la cele trei cele mai rezistente la versiunile reci ale plantei - iedera ordinară, Kolkhi sau Crimeea.

Deci, principalele recomandări:

 • Plantați-i numai pe teren înalt, dar pe acelea în care nu există vânt. Plantarea de primăvară este de dorit, atunci cu mult noroc creșterea tânără va deveni ierni mai puternică și mai liniștită prima dată. Inspectați cu atenție lăstarile pe care doriți să le propagați, trebuie să fie maxim trei ani, complet sănătoase. Accelerarea rădăcinilor ajută la absorbția, substratul permeabil la aer, saturat cu materie organică. Rădăcinile sunt conduse la o adâncime de 0,2 m, adâncurile pentru plantare trebuie să fie puțin mai profunde, dar cu un strat de drenare.
 • Îngrijirea ulterioară implică în principal irigarea, hrănirea cu micronutrienți și cel mai simplu efect pe teren. Este necesar să se slăbească fără entuziasm excesiv, păstrarea umidității și eliminarea acțiunii înghețurilor timpurii se realizează prin mulcire. După ploi, este necesară slăbirea și nu trebuie distruse nici lăstarii, nici rădăcinile adventive, care pătrund abundent în substrat.
 • Mulțimea va trebui adăugată treptat., creând un strat subțire și nu atingând frunzele, situate în apropierea solului. Mai aproape de debutul de vreme rece, grosimea stratului protector este mărită, creând astfel oportunități de încălzire, adăpost de iarnă al plantelor. După ce se topeste zăpada, nu vă grăbiți să incizi lăstarii afectați de îngheț, rozătoare. Îndepărtați-le în primele zile de vară, imediat ce mișcarea rapidă a sucului este finalizată. Tăiați tulpini mari, tratați defectul artificial cu ajutorul unui război din grădină.
 • Ijele de iarnă de iarnă ar trebui să fie moderată, dar nu prea rar: să fie ghidată dacă solul este suficient de umed. Ivy trebuie să fie propagat de lăstari semi-lignificați cu muguri vizibile sau cu rădăcini reale adventive. Tăierea unei creșteri foarte mici va încetini rădăcinile, iar zilele umede pot duce la putrezirea tăierii. Plantarea fiecărei plante trebuie să aibă loc la cel puțin 0,5 m de celelalte, în caz contrar acestea se vor copleși reciproc.

Atenție: cu excepții rare, iedera este otrăvitoare, trebuie manipulată în haine strânse, închise maxim, mănuși de cauciuc.

Trebuie să decideți cu privire la locul de aterizare înainte de 10 aprilie, în restul de câteva săptămâni pentru a pregăti și a începe imediat. Cultură optimă combinată (în funcție de condițiile necesare și ușurința de adaptare după transplantare) este struguri girlish.

Anumite trăsături ale creșterii în compoziția hedgeului unei alte culturi populare - trandafiri. Această soluție este potrivită dacă site-ul dvs. este bine luminat; lipsa de lumina soarelui va duce la întinderea lăstarilor și la pierderea atractivității lor vizuale. Dar, în același timp, un exces de lumină este, de asemenea, contraindicat, florile pur și simplu arde.

Cel mai bine este să se planteze trandafiri în zonele cu argilă, dar cu o abordare pricepută și cu diligența necesară, este posibil să se obțină un rezultat excelent chiar și pe luturi nisipoase, pe sol argilos.

Specialiștii în designul peisajului consideră că cel mai potrivit mod de a alege pentru plantare este klaming, ramblers sau trandafiri semi-țesute, aceste grupuri de soiuri au un echilibru optim de frumusețe și ușurință de cultivare. În mod absolut, toate buruienile ar trebui să fie eliminate din teren și pământul ar trebui să fie săpat cel puțin 0,6 m adâncime, altfel solul este considerat nepregătit.

10 fotografie

Pentru plantare folosiți răsaduri de trei ani sau butași mai tineri, lucrul cu semințe este prea obositor și este în principal angajat în crescători.Atunci când selectați răsaduri, verificați cu atenție dacă acestea sunt sănătoase și în formă bună.

distanță

Lățimea gardului de acoperire este determinată de etapa de plantare: atunci când se utilizează plante noi în plantări libere, decalajele dintre acestea pot fi destul de mari. Ulterior, tufișuri (copaci) sau compacte, sau închideți culturile lacunele lacunele. Alegerea depinde de efectul decorativ și de caracteristicile conceptului de design.

Cum să ai grijă?

Deoarece gardul de gardă nu este o barieră simplă pentru persoanele cu responsabilitate socială redusă, ci pentru o barieră frumoasă, îngrijirea completă nu este mai puțin importantă decât selectarea culturilor și plantarea lor.

tunsoare

Cu ajutorul unei tunsoare, puteți crea compoziții elegante și forme geometrice. În majoritatea cazurilor, prima dată când trebuie să procesați plante în al doilea an de viață într-o zonă nouă. Ia-ți timp, așteaptă căderea, când frunzele sunt terminate. Chiar ephedra în acest moment reduce activitatea lor biologică și îndura "chirurgie" mai puțin dureros.

Tunsori periodice de vară, începând cu cel de-al treilea an, împiedică rărirea excesivă a părților inferioare, stimularea muncii rinichilor la partea inferioară a lăstarilor.Dacă, din cauza intensității scăzute a luminii sau din alte motive, fundul și-a pierdut grația și eleganța, fac o tăiere în formă de con de formă conică sau de formă trapezoidală a tufișurilor.

Extensiile se înclină la 70 de grade (aproximativ, nu este necesar să se facă măsurători exacte). Orice scapă ruptă, uscată sau depășită trebuie să fie îndepărtată imediat, va absorbi doar forța de viață a plantei pentru nimic.

Pentru a avea o probabilitate mai redusă de a prelua foarfece, merită să retrageți instalațiile care se dezvoltă rapid în străinătate în zonele care le-au fost date inițial. Din păcate, culturile potrivite nu sunt întotdeauna ușor de preluat. Puteți reduce rata de creștere dacă puneți ardezie la adâncimea sistemului de rădăcini deja în timpul plantare.

adăpare

Cele mai tinere plantații ar trebui să fie adăpate mai des, este util să slăbiți solul. Primele câteva luni, până când gardul viu nu a rădăcit, nu este fixat în sol, necesită umiditate constantă a rădăcinilor. Ar trebui să fie udat astfel încât apa să intre adânc în sol, această cerință se aplică arborilor și arbuștilor.

Dacă numai stratul superior este umezit, se formează o crustă care poate dăuna plantațiilor.

Nu uitați că în timpul secetei de toamnă, udarea în timp util va salva gardul de la problemele de iernare.

Top dressing

Fertilizarea, ca de obicei, este dictată de nevoile culturii și de starea solului de pe amplasament. Pentru a reduce frecvența pansamentelor speciale și a costurilor acestora, este posibilă îndoirea frunzelor care se încadrează și lăsându-le pe humus. Când se obține compostul, acestea sunt saturate cu solul de lângă gard.

Pentru a vă asigura că mineralele ajung la rădăcinile din întregul volum, se recomandă folosirea dispozitivelor de alimentare hidraulică sau a rădăcinilor. În perioada de formare activă a lăstarilor, merită aplicată o alimentare cu lichid., reducând astfel decalajul de timp între introducerea sa și intrarea substanțelor utile în țesuturile plantelor.

Exemple frumoase și opțiuni

Tipul de gard viu este ușor de creat cu ajutorul varietății de var de același nume. Iată bariera fixată pe ambele părți ale traseului grădinii.

Începătorii grădinarilor încearcă adesea să creeze cele mai stridente garduri vii, în care utilizarea unui spire, care formează un zid dens și este potrivit pentru orice regiune din centrul Rusiei, ajută foarte mult.

În timpul iernii, culturile de conifere vor arăta foarte frumos în primul rând. Pentru că este alegerea lor să aleagă dacă locuiești într-o casă de țară pe tot parcursul anului.Fotografia este un exemplu convingător de faptul că gardurile viu verzi pot fi diferite în culoarea lor și includ culori strălucitoare.

Zăpada albă se amestecă perfect cu iedera.

Următorul videoclip prezintă o varianta interesantă de gard viu de păducel.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor