Aranjament de loggii

 Aranjament de loggii

Loggii și balcoane - acestea sunt părți ale apartamentului pe care mulți ruși sunt obișnuiți să le considere depozite obișnuite pentru cutii și cutii diferite. Puțini oameni se gândesc la ceea ce poate fi transformat în acest mic spațiu. Loggia poate fi reîncarnată într-o cameră separată, bucătărie de vară sau zonă de agrement.

Vitrare, hidroizolare și finisare

Înainte de începerea rafinării spațiilor balconului este necesar să le curățați de tot ce este inutil. Merită să scăpați de lucruri vechi și inutile, să faceți o curățenie generală și să luați obiecte utile într-un alt loc, de exemplu, în țară. După curățarea și curățarea minuțioasă, puteți trece la o muncă mai serioasă.

Un rol foarte important îl joacă geamul balconului. Alegerea ferestrelor de astăzi este bogată, astfel încât să puteți ridica copii potrivite pentru orice stil și interiorul înconjurător. Recent, ferestre din lemn de înaltă calitate și ferestre din PVC rezistente la uzură au fost foarte solicitate. Adesea, consumatorii se îndreaptă către geamurile universale fără rame.

Nu este posibilă nicio altă acțiune fără aceste componente, deoarece balconul va fi rece, iar zgomotul de stradă suplimentar va fi auzit de pe stradă.

Poți ridica aproape orice pahar. Ele pot fi vitralii, colorate sau tradiționale.

După geam, puteți trece la impermeabilizare. Este necesar să se protejeze premisele de efectele distructive ale mediului extern. Cele mai populare tipuri de izolație sunt:

 • Acoperire, pe bază de bitum, materiale polimerice și cauciuc lichid.
 • Rulați sau lipiți. Baza acestei izolații ia adesea ruberoidul obișnuit.
 • Grund special, respingerea apei.

În procesul de lucru pe impermeabilizare, puteți face cornierul exterior.

Un semn grozav are încălzire. Foarte des, nu numai podelele sunt izolate, dar și pereții și chiar tavanul.Pentru aceasta, un cadru metalic este pre-instalat, se aplică un strat de impermeabilizare și se pune izolația în sine. Este acoperit cu polietilenă, penophenol sau orice alt material barieră de vapori. Numai după finalizarea tuturor lucrărilor de mai sus, puteți trece direct la finisarea balconului.

Învelișul este întotdeauna selectat în funcție de gusturile proprietarului și de stilul general al casei. Un rol important îl joacă proprietarii de buget.

7 fotografie

Plafonul poate fi suspendat. De regulă, este acoperită cu materiale cum ar fi căptușeală sau albă. Frumusețea aspectului tavanelor, acoperite cu gips-carton de înaltă calitate și marca. Acest material este foarte practic. Poate fi vopsit sau completat cu panouri din lemn de diferite nuante.

Căptușeala interioară a blocului de balcon este recomandată să se facă cu ajutorul panourilor de plastic de înaltă calitate sau a diferitelor tipuri de căptușeală. Puteți să vă referiți și la o opțiune mai accesibilă: siding vinil.

Proprietarii creativi și creativi de apartamente și case își pot decora balconul sau loggia cu imagini de fundal originale.

Pentru podea este necesar să alegeți materiale de înaltă calitate și rezistente la uzură. Acesta poate fi un laminat, o faianță ceramică sau un covor moale. Sistemele de podele calde au un confort și un cost ridicat. Astfel de opțiuni pot înlocui orice sistem de încălzire existent.

Dacă aveți experiență în reparații și construcții, atunci orice lucrare se poate face cu mâinile tale. Dacă aveți îndoieli cu privire la punctele forte și cunoștințele proprii, atunci este mai bine să vă adresați profesioniștilor.

Proiecte de proiectare

Înregistrarea blocului de balcon sau a unei loggii depinde de zonă. Chiar și cea mai mică cameră poate fi transformată într-un birou personal cu birou computerizat. Nu va dura mult spațiu, dar veți avea o mare oportunitate de a lucra în tăcere și singurătate.

Mulți preferă să ia balconul la atelierul de creație. Pentru designul său este necesar să alegeți un dulap, noptieră și birou. Aceste piese de mobilier se potrivesc cu ușurință în orice zonă.

Deseori, secerile similare se fac din astfel de spații. Dacă decideți asupra unei astfel de transformări a balconului, atunci ar trebui să aveți grijă de o bună încălzire și de o iluminare corespunzătoare.

Pe loji mari puteți plasa propria sală de gimnastică. Pentru a face acest lucru, este necesar să puneți cel puțin un simulator și echipamentul necesar pentru antrenament. Acestea pot fi diverse: gantere, covoare, corzi, etc.

Astăzi, mulți proprietari își transformă loggia în frumoase grădini de iarnă. Pentru a proiecta un astfel de spațiu, puteți adăuga un perete oglindă cu rafturi și rafturi pentru aranjamente de flori.

Să analizăm în detaliu câteva proiecte de design interesante pentru balcoanele de diferite dimensiuni.

Pentru 3 metri pătrați. m

Pe un spațiu de 3, 4 metri pătrați. m. foarte dificil de "plimbare". Este puțin probabil să reușești într-o cameră multifuncțională, dar merită o încercare.

Nu supraîncărcați balconul cu lucruri inutile. Urmează stilul minimalist și liniile simple.

O masă mică pătrată poate fi așezată sub rama ferestrei, iar în spatele acesteia (în colț), un scaun sau un scaun mic se pot potrivi cu ușurință. Astfel încât spațiul rezultat nu pare plictisitor, poate fi suplimentat cu picturi mici pe pereți, vase cu flori sau lămpi subțiri.

Pe o mică loggie, puteți crea un adevărat paradis pentru iubitorii de a juca chitara și de a citi cărți. Este suficient să plasați un rack mic cu rafturi pentru reviste și literatură lângă peretele lateral îngust.În partea de sus a acestui design, puteți pune diferite elemente de decor: coșuri mici, cutii sau flori.

Puneți pernele subțiri sau mini-otomani pe podea și veți avea o zonă minunată de recreere și creativitate!

Puteți crea un colț confortabil dacă vă lăsați pereții unui balcon sau unei case din lemn cu panouri din lemn. Pe acest fundal liniștitor va arăta o canapea foarte mică lângă peretele lateral îngust. Înainte de el, este de dorit să puneți un scaun mic și o masă rotundă transparentă. Pentru ferestre este mai bine să ridici jaluzele luminoase, astfel încât camera pare să fie mai strălucitoare și mai liberă.

Pentru 6 metri pătrați. m

Pe balcon se va potrivi un pic mai mult mobilier și alte lucruri. Desigur, este puțin probabil ca o sală de gimnastică mare să poată fi construită dintr-un astfel de spațiu, dar este foarte posibil să se construiască o zonă de lucru sau de recreere.

Designul acestor balcoane poate fi decorat în orice stil. Zona vă va permite să completați camera cu materiale și obiecte de diferite nuanțe. Din acest balcon puteți face o bucătărie de vară, un birou privat sau chiar un loc original de dormit.

Pentru a crea o zonă confortabilă de recreere ar trebui să se refere la mobilierul pliabil. Nu va dura prea mult spațiu și se va potrivi cu ușurință într-un astfel de spațiu. Pot fi scaune ușoare și o masă. Nu vă întoarceți la obiecte prea grele care arata grele. Astfel de lucruri pot reduce spațiul vizual.

Dacă mobilierul nu este pliabil, atunci este foarte posibil să îl înlocuiți cu un contor frumos de bar. Stâlpul poate fi echipat pe scaunul pervazului și înlocuiește scaunele cu bară mare. Pe o astfel de loggie se potrivește o canapea de peretele lateral, lângă care o mica masa rotunda si doua scaune se potrivesc confortabil. Un astfel de ansamblu este perfect nu numai pentru recreere, ci și pentru întâlniri cu prietenii la o ceașcă de cafea.

Pentru proiectarea locului de muncă, puteți echipa balconul cu un birou de birou cu rafturi suplimentare și mese laterale. O bibliotecă înaltă și un fotoliu confortabil vor arăta armonios pe peretele lateral opus. Astfel, veți crea în același timp o zonă de lucru și o zonă de agrement.

Astfel de locuri sunt adesea folosite ca depozite mari. Este posibil să se păstreze în astfel de locuri nu numai bănci și produse, ci și alte lucruri importante care nu au putut găsi un loc permanent în casă. Poate fi sanie de iarnă, cărucioare, role și patine de gheață, precum și o bicicletă.

Dar nu credeți că o astfel de plasare pe balcon va fi doar o cămară.Dacă plasați cu atenție și corect toate elementele stocate, puteți plasa cu ușurință o canapea mică sau o masă de cafea cu o pereche de scaune pliante.

Alegem mobilierul

Pe balcoane mici și loggii, a căror suprafață nu depășește 4 metri pătrați. m., este mai bine să nu aveți mobilier prea voluminos, de culori moi și pastelate. Mese mari și întunecate, fotolii și canapele vor face spațiu inconfortabil.

 • Pe un balcon mic se poate potrivi o bibliotecă îngustă sau o bibliotecă înaltă cu rafturi pentru cărți sau flori. Lângă el puteți pune un scaun mic sau un scaun de răchită la modă.
 • În camerele compacte, ușoarele obiecte arată foarte bine, iar atunci când vine vorba de mese și scaune, pot fi albe sau au suprafețe sub lemnul ușor. Dacă decideți să decorați balconul cu ciocolată neagră sau obiecte negre, atunci este recomandat să fie frumos și ușor jucat cu diverse obiecte de decor.
 • Balconul cu o suprafață mare vă va permite să aranjați o cantitate mai mare de mobilier. Aceasta poate fi o bucătărie sau o masă, dacă zona este combinată cu o bucătărie.
 • În aceste zone, puteți plasa o bicicletă de exerciții sau un pasager.Deci, aveți o mică sală de gimnastică.
 • Un balcon mare poate fi transformat într-o cameră multifuncțională cu o masă mare, biblioteci, mese de cafea și dulapuri de documente. Nu vor arăta calculatoare greoaie cu un monitor mare.
 • În zona de lucru, puteți adăuga un scaun pliabil sau o canapea extensibilă în miniatură. Puteți să scăpați de la locul de muncă în orice moment și să vă culcați pentru o vreme.

Nu se recomandă forțarea balcoanelor spațioase cu un număr mare de bucăți de mobilier. Nu credeți că un spațiu mare trebuie să fie "ciocănit" cu ceva, astfel încât să nu pară gol.

 • Pentru astfel de camere originale și funcționale, este mai bine să selectați lămpi de lumină caldă. Opțiunile de răcire pot lipsi spațiul de moale și confort.
 • Nu atingeți lămpile de plafon prea mari, lustre și lămpile de masă. Ei vor atrage prea multă atenție pentru ei înșiși, deoarece un astfel de spațiu este încă mai mic în zonă decât o cameră obișnuită.

Cum sa faci atmosfera confortabila?

Fără adăugări decorative, o cameră echipată va părea neterminată. Uneori lucrurile mici pot transforma spațiul și îl pot face mult mai confortabil și mai primitoare. Mulți proprietari își decorează balcoanele și loggiile cu flori. Aceasta poate fi o singură floare mare sau oale cu multe plante diferite. Ele pot avea culori diferite și pot crea o atmosferă specială pozitivă în cameră.

Adesea, florile sunt plasate pe partea exterioară a loggiei. Înainte de a fi plantate într-o cache mare. Un balcon cu un astfel de detaliu decorativ va atrage o mulțime de atenție. În partea interioară a florilor pot fi în vase sau vase diferite în culoare.

Pereții zburați și plictisiți merită adăugați imagini și fotografii. Nu este necesar să închideți copii prea mari, mai ales dacă loggia are o suprafață mică. Este mai bine să închideți câteva imagini medii sau mici la rând.

Ramele cu fotografii nu vor fi de asemenea excesive într-un spațiu atât de confortabil. Ele pot fi puse pe rafturi, rafturi, birou de calculatoare sau dulap. Pe podea se poate pune un covor. Poate fi moale și monofonic, sau variat și colorat în stilul boho. Aceste elemente trebuie să se potrivească cu piesele din jurul mobilierului.

Dacă ați proiectat o loggie în culori pastelate și liniștitoare, atunci într-un astfel de ansamblu, un covor blând de culoare bej sau caramel va arăta cel mai bine.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor