Repararea unui balcon și a loggiei

 Repararea unui balcon și a loggiei

Destul de des, în timp ce fac reparații într-un apartament, mulți dintre ei ignoră o parte din acesta ca și balconul, lăsând o parte din locuință neutilizată din cauza lipsei oricărei decorațiuni interioare. Dar balcoanele și loggii pot fi la fel de funcționale ca și camerele, trebuie doar să decorați în mod corect interiorul.

Să analizăm în detaliu cât de simplu și simplu este să faceți reparații pe balcon și loggii, precum și cum să delimitați inteligent spațiul, făcând-o mai funcțională și mai elegant decorând interiorul camerei astfel încât să fie întotdeauna plăcut să fie în ea.

Dezvoltăm un proiect de proiectare

Procesul de reparare pe balcon sau în loggie nu poate fi abordat în mod spontan și neglijent. Ar trebui să vă gândiți mai întâi la toate, luând în considerare mulți factori și specificul camerei în sine. Să luăm în considerare caracteristicile care trebuie luate în considerare la elaborarea unui proiect de proiectare și să facem mai multe planuri pentru balcoanele de diferite tipuri.

Dezvoltarea unui proiect de design competent ar trebui să înceapă prin definirea unui buget - resurse financiare care pot fi investite fără să se gândească la acesta. Acest lucru ar trebui făcut pentru a evita cheltuielile inutile și pentru a distribui corect toate costurile, economisind, dacă este posibil, aceste sau alte accesorii.

Apoi, contactând designerul pentru ajutor sau făcând cunoștințele și puterea proprie, trebuie să dezvoltați o idee, un concept pentru repararea în sine, să decideți despre schema de culori a camerei și atributele de mobilier necesare. De asemenea, este necesar să se rezolve problemele legate de încălzirea camerei.

Apoi, studiem cu atenție "frontul" muncii și determinăm ce tip de reparații ar trebui să fie efectuate pe un anumit balcon. Este necesar să se compare bugetul de reparații cu ceea ce trebuie făcut și, dacă este necesar, să se împingă ușor domeniul de aplicare al estimării stabilite.

Următorul pas este de a calcula cantitatea necesară de materiale. Dacă nu reușiți să le produceți singuri, ar trebui să solicitați ajutor de la un specialist, deoarece materialele suplimentare, cum ar fi lipsa acestora, devin eventual cheltuieli neprevăzute și inutile.

După toate acțiunile de mai sus, mergem la cumpărături - alegem materiale de construcție bazate pe un anumit buget, măsurători și conceptul stilistic al imaginii.

Să aruncăm o privire mai atentă la exemplul mai multor proiecte de design ale celor mai comune balcoane.

Balcon 3 metri

Proiectul elegant de design al unui balcon mic este prezentat în nuanțe destul de calm și nud. Este, de asemenea, luată în considerare faptul că spațiul din cameră este mic, deci este important să utilizați fiecare metru pătrat cu înțelepciune, făcând balconul cel mai funcțional.

Trebuie să instalați calitatea geamurilor „cald“, iar pentru comoditate, aveți posibilitatea să le completeze cu o lățime pic pervaz alb ar trebui să fie nu mai mult de zece centimetri, pentru a economisi spațiu interior.

Pereții și tavanul balconului sunt vopsite cu vopsea gri furnir. În nici un caz nu trebuie să folosiți vopsele de ulei vechi cu efect lucios - poate dăuna interiorului.Materialul de înaltă calitate, potrivit pentru vopsirea pereților și tavanelor, are o suprafață mată la uscare.

Partiția sub ferestre ar trebui decorată cu panouri din MDF gri închis pe orizontală, a căror suprafață este imitată sub arborele vechi. Arată foarte elegant și se potrivește perfect în interiorul balconului.

În ceea ce privește podele, pentru confort și practică ar trebui să utilizeze plăci ceramice de pardoseală sau porțelan. Cel mai bine este să alegeți o acoperire de podea care se potrivește sau este aproape de culoarea pereților.

Caracteristica funcțională a balconului va fi o tablă dreptunghiulară, nu foarte lată, completată cu o bancă mică. Și ca un decor suplimentar au folosit perdele romane, pictură de perete la modă și perne colorate, așezate pe bancă.

Balcon 6 metri

Balconul de șase metri, care are un spațiu mult mai mare, permite fanteziilor să se rătăcească și să nu se limiteze la crearea unui interior. Este posibilă nu numai utilizarea spațiului funcțional, ci și completarea acestuia cu unele elemente de decor care se vor potrivi abia pe un balcon mic.

Întregul interior este realizat în culori destul de plăcute, calde, provocând un sentiment de confort și confort. Pe un astfel de balcon va fi întotdeauna plăcut să vorbești într-o seară caldă sau să-ți tratezi prietenii la o ceașcă de ceai.

Pereții camerei de balcon sunt decorați cu tencuială texturată, care este vopsită cu vopsea de ton bej, cu efect de mătase-de-perle. O astfel de suprafață arată foarte elegantă și modernă și, firește, are nevoie de o adăugare adecvată.

În cameră sunt instalate ferestre cu geam dublu, astfel încât ferestrele vor apărea un pic mai standard. Și partiția sub ele este pictată în alb și decorată cu panouri pătrate roz-maro imită dulapuri mici.

În această cameră este destul de posibil să se instaleze plafoane întinse lucioase care vor ajuta la creșterea vizibilă a înălțimii camerei. Candelabrele cu abajururi semicirculare și o lampă au fost folosite ca lumini. Pentru iluminarea suplimentară, puteți monta sconturile pe perete.

Acest balcon este o opțiune excelentă pentru astfel de podele ca laminatul. Pentru un spațiu de balcon de șase metri, o pereche de cutii de acoperire va fi de ajuns și este mai bine să selectați o nuanță pe care un cuplu o tune mai întunecată decât culoarea panourilor decorative.

Ferestrele sunt decorate cu jaluzele, care vor ajuta la protejarea camerei de razele ultraviolete în zilele fierbinți. Și, ca și detalii suplimentare funcționale și decorative, scaunele din rachită și sertarele pentru fleacuri, o masă rotundă mică și două tablouri mari se vor potrivi perfect.

Balcon oblic

Un balcon oblic este ceva neobișnuit și modern, caracteristic doar pentru ziua casei noi, deoarece în clădiri de tip vechi clădirile au o formă dreptunghiulară standard. Dar uneori pe un astfel de balcon există mult mai mult spațiu pentru punerea în aplicare a oricăror idei.

Acest proiect de proiectare prezintă un geam pentru balcon cu geam termopan - de la tavan la podea. Ferestrele sunt decorate cu tul liliac elegant, care dă întregului interior o notă de ușurință și aerisire. Dacă doriți, puteți adăuga un design și draperii mai dense.

Pardoseala este specială - se utilizează o tiglă de nuanțe de gri deschis și gri închis, dispuse într-un model de șah. Pardoseala este un accent în acest proiect de proiectare, deoarece este singurul detaliu care iese în evidență de întreaga gamă de culori a interiorului.

Pereții liliac de lumină sunt umbriți de un decor special sub formă de cărămizi albe, a căror culoare eclizează panta ferestrelor.Datorită acestei mișcări de design, interiorul arată mai elegant și proaspăt, fără congestie a culorii.

Mai aproape de partea îngustată, în perete este montat un mic mic dreptunghiular, care poate deveni un loc de muncă cu drepturi depline. Înarmat cu cărți, notebook-uri și un laptop, puteți lucra foarte productiv.

Interiorul este completat de fotolii de răchită fără cotiere, o masă de cafea în formă de sticlă rotundă, vase de flori pe raft și două vase suspendate cu flori care se potrivesc cu schema de culori a camerei.

Tipul de balcon

Atunci când se repară un balcon, este necesar să se țină cont de varietatea sa, deoarece fiecare dintre ele are propriile caracteristici caracteristice și, prin urmare, are nevoie de o abordare specială.

Să analizăm în detaliu tipurile de balcoane și caracteristicile lor principale.

deschis

Balconul vizual arată mai elegant și chiar mai romantic, dar este mai puțin funcțional. Acest lucru se datorează faptului că, în absența geamurilor (și la etajele superioare și acoperișurile), în vremea ploioasă, toate lucrurile depozitate pe balcon vor fi acoperite de ploaie, iar în frig, pur și simplu vor fi prea reci pentru orice activități de agrement.

De regulă, un balcon deschis constă doar dintr-o placă de beton și un gard, care poate fi fie din beton, fie din metal.

Gardul din fier forjat, pictat în culoarea închisă, arată foarte frumos aici. Și dacă construiți o grădină de flori de vară pe balustradă, vederea va fi pur și simplu uimitoare.

închis

Balconul închis este mult mai funcțional, deoarece este posibil să se păstreze orice lucru pe el, fără teama că se vor deteriora de efectele precipitațiilor sau de condițiile de temperatură severă. În plus, balconul închis poate fi folosit ca o cameră funcțională pentru petrecerea timpului liber și recreere.

Un balcon închis are mai multe componente decât unul deschis:

 • în primul rând, placa de beton este baza oricărei camere de balcon;
 • găuri și fixări;
 • ferestre și geamuri duble;
 • betonare;
 • elemente de fixare - geamuri;
 • ferestre;
 • pavimente interioare pentru ferestre;
 • pervazurile exterioare ale ferestrei, numite ebb;
 • paranteze pentru fixarea geamurilor.
7 fotografie

Tipuri de reparații

În funcție de starea inițială a spațiilor, va fi necesar să se efectueze o serie de lucrări specifice, care, la rândul lor, pot fi împărțite în diferite tipuri de reparații:

 • revizie completă - înlocuirea completă a părților din spațiile care au fost supuse uzurii, precum și întărirea tuturor celorlalte părți ale acesteia;
 • reparații complete - un tip de reparație, similar capitalului, dar care presupune finisarea spațiilor din apropiere;
 • redecoration este un tip de reparație care asigură numai înlocuirea podelei, tavanului, pereților și partițiilor.

Să examinăm în detaliu etapele fiecărui tip de reparații efectuate în cadrul unei săli de balcoane sau a unei loggii.

revizie generală

În primul rând, este necesar să se clarifice situația - în ce cazuri ar putea fi necesar să se revizuiască balconul:

 1. În cazul în care camera \ construcție este destul de uzată și starea sa este aproape de cea de urgență.
 2. Uneori, reparații produse pentru a extinde spațiul.
 3. Pentru a mări spațiul de locuit al camerei (dacă balconul sau loggia fac parte din cameră).

Cu o revizuire majoră, toate părțile uzate ale balconului sunt înlocuite. Cel mai adesea se referă la plăci și pereți despărțitori de balcon. De asemenea, este instalat geamul necesar sau, dacă este necesar, vechiul este înlocuit cu unul nou.

Șape de balcon, consolidarea pereților și tavanului sunt de asemenea realizate cu acest tip de reparații.În cazul în care balconul este situat la ultimul etaj într-un Hrushchev sau Stalinka, ar putea fi necesară înlocuirea acoperișului (în cazul în care a fost construit mai devreme) sau construcția acestuia (dacă balconul a fost anterior deschis).

Decorarea interioară a camerei este, de asemenea, inclusă în revizuirea, dar nu este sarcina principală, ci atingerea finală.

Reparatii complexe

După cum sa menționat deja, o reparație cuprinzătoare are destul de mult în comun cu capitalul. Aceasta include dezmembrarea finisajelor existente, dacă spațiile au fost renovate anterior, lucrările de restaurare și întărire a tuturor părților balconului și, bineînțeles, a lucrărilor decorative de finisare.

Reparațiile complexe ale balconului și ale loggiei pot duce la reparații într-o cameră din apropiere, în cazul în care ar exista nevoie de cabluri ascunse, pentru care trebuie făcut zidul. Pentru a ascunde semnele și găurile din cameră, va fi necesar să faceți și reparații acolo.

redecorarea

Renovarea poate fi numită pe bună dreptate un fel de opțiune "ușoară", pentru că este într-adevăr cea mai puțin simplă și rapidă din toate.

Principalele sale etape constau în redecorarea:

 • demontarea decorului de suprafață existent;
 • zidurile sunt curățate temeinic, după care se aplică grundul și, dacă este necesar, chitul;
 • în plus, suprafața pereților este decorată cu materialele necesare;
 • atunci părțile necesare sunt vopsite (fie un perete, fie un tavan);
 • învelitori de pardoseală;
 • dacă este necesar, instalarea de plafoane suspendate;
 • acțiunea finală este o curățare generală după reparație.

Redactarea nu vizează întărirea și repararea tavanelor, a pardoselilor și a pereților și nu se referă în niciun fel la funcționalitatea și fiabilitatea balcoanelor și loggilor, dar se face numai în scopul îmbunătățirii aspectului unei încăperi de balcon.

Am nevoie de reamenajare?

Adesea, atunci când se repară, există dorința de a face ceva neobișnuit, inclusiv reamenajarea completă sau parțială a spațiilor. În plus, este nevoie de reamenajare dacă este nevoie de extinderea spațiului de locuit sau de bucătărie.

Dar nu totul este atât de simplu, nu puteți să refaceți doar orice premise, fără a avea permisiunea specială și documentele relevante.Obținerea permisiunii pentru reamenajarea balconului este o necesitate, pentru că fără aceasta acțiunea perfectă ar fi considerată ilegală și ar putea avea consecințe juridice foarte reale.

Să analizăm în detaliu ce documente sunt necesare pentru reamenajarea legală a unui balcon:

 1. Permisiunea organelor BTI, ale căror angajați trebuie să inspecteze și să verifice dacă structurile de sprijin nu sunt afectate;
 2. Permisiunea inspectorului de locuințe la care sunt anexate spațiile de locuit.

La începutul reamenajării, este necesar să se determine cantitatea necesară de lucrări de reconstrucție. Este necesar să se încredințeze elaborarea unui proiect unui profesionist, deoarece, fără cunoștințele corespunzătoare, va fi foarte dificil să se delimiteze calitativ și corect spațiul.

Foarte des, un balcon conectat la bucătărie are cea mai mare șansă de reamenajare reușită. Este suficient să scoateți ușa balconului pentru a construi un pasaj și o fereastră. Pragul de fereastră poate fi suplimentat cu o masă de masă largă, care poate servi drept un fel de contor de bare scăzut. Cu o astfel de reamenajare, partea peretelui la care este atașat elementul de încălzire este reținută, astfel încât sunt puține detalii pentru coordonare.

Dacă doriți să îndepărtați complet întregul perete, va trebui să faceți un plan și un acord, care, apropo, poate să nu dea, există unele caracteristici ale sistemului de încălzire.

Un exemplu de reparare simplă a bugetului

Puteți vorbi fără sfârșit despre repararea bugetului balconului, alegerea și utilizarea materialelor de finisare de înaltă calitate, dar ieftine și alte aspecte. Dar este mai bine să considerăm totul într-un exemplu clar.

În acest caz, pentru proiectarea de balcon utilizate panouri din plastic care arata destul de bine. Partea principală este ocupată de panouri cu decor vertical, sub formă de benzi destul de înguste. Acest tip de panou este selectat într-o nuanță plăcută de galben moale.

Pe peretele opus se folosesc aceleași panouri, dar într-un aranjament orizontal, precum și altele - alb și galben simplu, dar cu o suprafață netedă și modele destul de sub formă de culori înclinate și extinse vertical.

Partea superioară a balconului este decorată cu un plafon lucios întins, datorită căruia spațiul camerei pare puțin mai spațios. Dacă doriți, puteți instala lămpi rotunde mici în tavan.

O finisare decorativă frumoasă a compoziției interioare este o mică țiglă multi-colorată, care leagă pragurile balconului din exterior și interior.

7 fotografie

Principalele etape de reparare a unui balcon închis

Înainte de a începe să reparați balconul, trebuie să examinați cu atenție unele aspecte ale acestui proces și locația particulară a balconului. Aceste caracteristici includ chiar tipurile de case în care sunt situate, precum și starea balconului propriu-zis.

De exemplu, balcoanele din Hrușciov în timpul construcției nu aveau nici geamuri, nici o partiție solidă în partea inferioară - au fost prezentate sub formă de bare verticale cu balustrade. Acest balcon este bun doar pentru ventilație, dar este complet inoperant și chiar periculos pentru copii mici.

Cu balcoane în case prefabricate, lucrurile sunt puțin diferite, deoarece partea lor inferioară este prezentată sub forma unei partiții de beton destul de ridicate. În ceea ce privește geamurile, este departe de a fi prezent pe toate balcoanele, care, la rândul lor, pot fi atribuite modernizării făcute de mâna locuitorilor înșiși.

Balcoanele Stalinka, probabil cele mai dificile pentru orice manipulare de reparații.Faptul este că partiția inferioară este sub formă de balustre din gips sau perlă, cu mijlocul barelor metalice, care sunt baza, iar partea de sus, ca și balcoanele din casele lui Hrușciov, este deschisă.

Trebuie să țineți cont de dimensiunile balcoanelor din casele staliniste - acestea sunt destul de mici, astfel încât partea principală a decorului este cea mai bună realizată din exterior, încercând să nu "mâncați" spațiul interior deja mic. Balconul de urgență din case vechi poate fi reparat, consolidând toate locurile "slabe" și deteriorate.

Repararea balcoanelor în clădirile noi și casele de panouri poate fi mai simplă, însă în astfel de cazuri ar trebui luată în considerare forma lor - foarte des, mai ales în case noi, există un fenomen asemănător unui balcon înclinat. Pentru ca reparatia sa necesita aptitudini speciale pentru a lucra si numara numarul necesar de materiale de constructii.

Să analizăm în detaliu toate etapele principale ale reparării balcoanelor și a caracteristicilor fiecăruia.

geam

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți când decideți să faceți o reparație pe balcon este geamul, deoarece în această formă camera va fi cea mai funcțională în orice vreme, deoarece ochelarii vor proteja atât de vânt puternic, cât și de zăpadă și ploaie.

Atunci când faci geamuri la balcon, atât în ​​Hrușciov, cât și în alte tipuri de case, este necesar să se respecte mai multe reguli pentru a evita reducerea spațiului și aglomerarea:

Un nou cadru de balcon ar trebui să fie la nivelul vechiului balustradă sau să iasă ușor spre stradă pentru a păstra spațiul interior;

Dar, în orice caz, balustrada nu poate fi un suport pentru geam, deoarece designul nu poate rezista. Va fi necesar să se creeze elemente de fixare suplimentare, mai fiabile.

Este necesar nu numai să aveți grijă de fiabilitatea balustradei, dar și de placa de balcon în sine. Deoarece încărcarea geamurilor se mărește, va fi necesară consolidarea acesteia.

Dar hai să vorbim despre întărirea balconului puțin mai târziu, iar acum vom lua în considerare opțiunile și metodele pentru geamuri.

Mai întâi de toate, este demn de remarcat faptul că există mai multe tipuri de cadre care se utilizează atunci când geamul un balcon. Cele mai renumite, practice și populare sunt cadrele realizate din lemn, plastic și aluminiu de înaltă calitate. De plastic, apropo, în timpul nostru au cea mai mare cerere.

Ramele din lemn sunt durabile și ecologice, dar pot fi expuse efectelor dăunătoare ale factorilor de mediu. Ramele din aluminiu sunt mai practice deoarece sunt foarte rezistente, dar au mult mai puțină greutate.Dar produsele din plastic - cea mai bună opțiune, deoarece materialul este rezistent la schimbări în condițiile meteorologice, este foarte ușor și practic.

Dacă doriți să faceți ca balconul să fie cald, astfel încât temperatura camerei să rămână în interior în timpul iernii, trebuie să vă gândiți serios la geamurile cu geam termopan multistrat instalate de obicei în încăperi. Sticla dublă sau triplă vă permite să păstrați căldura în interior, fără a da chiar și rafalele celor mai puternice vânturi.

Dacă nu este nevoie de încălzire, se poate face cu ferestrele obișnuite, cu un singur strat, cu vitraj dublu. Desigur, acestea sunt puțin mai puțin funcționale, dar aceasta este o opțiune excelentă pentru a economisi bani.

Videoclipul vă va ajuta să înțelegeți ce vitraj aveți nevoie:

Placa din beton armat

Baza oricărui balcon este o placă de beton, care este și podeaua camerei de balcon. Totul este mult mai simplu în cazul unei loggii, deoarece este situat în interiorul clădirii, ceea ce înseamnă că nu are o placă de beton proeminentă separată. Placa de balcon, mai devreme sau mai târziu, devine inutilă și are nevoie de reparații.

Înainte de a începe repararea și restaurarea acesteia, trebuie să examinați cu atenție tipul de prindere a unei plăci de balcon în locuința dvs.

Ele sunt de mai multe tipuri:

 • ciocnirea - placa de balcon este ca și cum ar fi strâns între blocuri sau cărămizi, care sunt fațada cunoașterii în sine (este demn de remarcat faptul că, în ciuda fragilității externe, acest design este destul de fiabil);
 • montați folosind o placă consola care susține partea principală a fundului;
 • un dispozitiv de susținere în care o placă de balcon suspendată se sprijină pe partea exterioară a clădirii cu un fascicul sau o armătură situată sub un unghi;
 • o structură care are suport pe pereții consolei amplasate în interiorul camerei de balcon sau pe coloane exterioare;
 • design bazat pe orice atașamente externe.

Când apar fisuri pe suprafața plăcii balconului, nu ar trebui să fugiți în spatele chitului, deoarece cauza distrugerii poate fi adâncă și ascunsă în schimbările corozive pe care le-au suferit barele de armare. În astfel de cazuri, murdărirea va fi inutilă.

Dacă la mici fisuri este posibil să se facă reparații cosmetice, atunci la expunerea armăturii și distrugerii pieselor mari este necesar să se recurgă la revizia de urgență. Pentru a preveni distrugerea în avans, este necesar atunci când construirea unui balcon să acorde o atenție la consolidarea plăcii.

Să examinăm mai atent cum să procedăm astfel:

 • În primul rând, trebuie să alegeți șuruburi speciale, ale căror diametru poate fi mai mare de un inch.
 • Apoi, trebuie să fixați aceste șuruburi în peretele casei, astfel încât acestea să fie deasupra plăcii de beton.
 • După aceea, este necesar să se construiască un cadru din bare și colțuri metalice, care se află pe partea superioară a plăcii și va fi sudat la șuruburi.
 • Apoi, trebuie să toarcă structura rezultată cu beton, și după uscare completă - întăriți în jurul perimetrului.

Această metodă de întărire va ajuta balconul să rămână în stare bună mai mult timp și să dureze mulți ani fără a fi nevoie de reparații cosmetice frecvente.

Conducă electricitatea

Electricitatea pe balcon, efectuată în timpul construcției casei, este destul de rară. Prin urmare, în cazul în care există o dorință de a face camera balconului aprinsă, va trebui să solicitați ajutor de la lucrători sau să acționați independent.

Înainte de a lua măsuri, este necesar să se acorde atenție mai multor aspecte, și anume:

 1. Gândiți-vă cu grijă cum să țineți cablul.
 2. Rezolvați problema amplasării lămpilor.
 3. Pentru a rezolva problema locului de reproducere a unei noi linii (din scut sau dintr-o priză din apropiere).

Luați în considerare fiecare etapă în ordine. Mai întâi de toate, locația și modul de a purta cablul nu este o chestiune atât de lipsită de importanță, cum ar părea la prima vedere. O mulțime de probleme pot apărea dacă dispunerea este greșită sau nereușită.

Dacă sunteți angajat în repararea completă în întregul apartament și recurgând la încălzirea balconului, trebuie să luați în considerare opțiunea de cablare ascunsă, efectuată cu ajutorul tăierii de perete. Această opțiune nu va fi posibilă cu repararea finită, deoarece va strica aspectul pereților.

În cazul reparațiilor finite și a geamurilor "reci" ale balconului, este mai logic și practic să folosiți conducte din plastic pentru a ascunde firele din interior. Această metodă vă va ajuta să protejați cablurile și să obțineți acces rapid la acestea în caz de probleme.

Apoi, trebuie să rezolvați problema plasării iluminatului. În această etapă, nu sunt necesare cunoștințe speciale, deoarece toate lămpile sunt plasate în conformitate cu ideea generală de proiectare a întregii încăperi. Dar nu ar trebui să le plasați în acele locuri unde pot interveni - poate provoca ruperea accidentală.

Nu ar trebui să alegeți lămpi prea puternice pentru a ilumina o astfel de cameră mică pentru a proteja cablajul de supratensiune.

Cea mai importantă întrebare este în cazul în care linia este pusă. Este posibil să fie prea greu să îl îndepărtați de panoul apartamentului, în plus, va trebui să trasați o linie între întregul apartament, iar în versiunea deschisă nu va arăta foarte atractivă. Această opțiune este bună pentru o reparație completă a apartamentului.

Este mult mai rezonabil și mai ușor să trageți o linie de iluminare de la cea mai apropiată cutie de joncțiune sau de ieșire. Dar trebuie avut grijă să asigurați calitatea cablului și să nu supraîncărcați linia, deoarece în această locație iluminatul balconului va fi asociat cu distribuția camerei electrice.

Izolare termică

În cazul în care v-ați întrebat despre izolația balconului dvs., trebuie să aveți în vedere nu numai încălzirea, ci și izolarea termică. Pur și simplu încălzirea camerei nu este suficientă - este, de asemenea, necesar să păstrați căldura în interiorul acesteia.

Cel mai logic și evident pas spre epuizarea unui balcon este instalarea geamurilor cu geam termopan. Este necesar ca același geam să fie instalat pe loggia ca și în întregul apartament.Dublu sau chiar triple geamuri sunt utilizate în mod obișnuit.

Dar acest lucru este departe de toate, deoarece simpla vitrare a unei camere de balcon nu este de ajuns. Este puțin probabil ca în perioada de iarnă să se mențină o temperatură pozitivă pe un astfel de balcon, cel mai probabil va fi diferită față de cea de pe stradă cu doar două sau trei grade.

Pentru a realiza izolarea unui balcon sau a unui coridor, este necesar să se efectueze o serie de lucrări pregătitoare preliminare, și anume este necesar să se efectueze montarea parapetului, ridicarea de noi sau înlocuirea pereților vechi și a cadrului de beton cu blocuri de spumă. De asemenea, este necesar să se ușureze zidăria.

Pentru a oferi o cameră cu un grad ridicat de izolare termică, puteți folosi materialul special "Penoplex" în decorarea pereților, care are funcții termice speciale. Acest material este foarte practic, păstrează perfect căldura în interior și, în plus, nu dă în ardere.

În problema izolării termice, podeaua joacă un rol important. Cea mai bună opțiune pentru încălzirea podelei poate fi echiparea cu elemente electrice de încălzire, deasupra cărora puteți așeza plăci, laminat laminat sau linoleum simplu.

Înainte de a instala așa-numita încălzire prin pardoseală este necesar să efectuați o serie de lucrări suplimentare. În plus față de consolidarea plăcii de beton, va fi necesar să se ia în considerare problemele legate de impermeabilizare și etanșare: podeaua nu trebuie să aibă crăpături și fisuri care contribuie la penetrarea umidității și a aerului rece.

În plus, covorașele de încălzire utilizate pentru fabricarea unei podele încălzite pot fi amplasate în zona de perete pentru a realiza o încălzire mult mai intensă a încăperii și o retenție mai mare a căldurii.

impermeabilizare

Impermeabilizarea la sol este o parte foarte importantă a reparării sale, deoarece penetrarea umezelii poate afecta destul de serios aspectul întregii încăperi și poate strica interiorul. Este din cauza penetrării de umiditate poate perturba activitatea de pardoseli calde, precum și o problemă cu cablarea.

AbsenŃa sau încălcarea impermeabilităŃii poate afecta negativ componenta estetică a reparaŃiei: va exista o detașare a plăcilor de ipsos sau decorative, rugina va apărea pe suprafeŃele metalice, vor începe procesele de putrezire, vor apărea mucegai și ciuperci.

În plus, lipsa de impermeabilizare în camera de balcon poate avea consecințe mult mai grave. De-a lungul timpului, structurile de susținere își pot pierde forța și stabilitatea, ceea ce ar putea duce chiar la prăbușirea balconului.

Primul pas în procesul de hidroizolare a unui balcon este consolidarea sau instalarea unei plăci de beton. Este necesar să eliminați totul, chiar și cele mai mici fisuri, să neteziți toată rugozitatea și să rezolvați problema detașării anumitor zone. Fără aceasta, munca ulterioară va fi pur și simplu lipsită de sens.

Este necesară curățarea temeinică a plăcii de beton de murdărie, praf, adeziv sau alte urme ale reparației anterioare. Reziduurile și praful trebuie să fie curățate și toate fisurile, canelurile și canelurile, deoarece în caz contrar se pot forma buzunarele de aer și șapa va deveni rapid inutilizabilă.

În cazul în care crăpăturile sunt atât de profunde încât apar zonele goale de armare, este necesar de asemenea curățat de resturile de praf de ciment astfel încât noul șapă să fie cât mai uniform posibil și fixat ferm. De asemenea, armarea trebuie curățată de urme de rugină, care pot împiedica fixarea șapei.

Este mai bine să curățați armarea folosind o compoziție chimică specială, deoarece acțiunea mecanică nu numai că nu poate aduce rezultate, ci și să dăuneze. După curățare, este necesar să se acopere fitingurile cu o compoziție specială care împiedică apariția ruginei.

După toate manipulările de mai sus, este necesar să restabiliți suprafața de beton - să faceți o șapă. Dacă se dorește, eventualii agenți adiționali pot fi adăugați la soluție, întărind acoperișul și susținând proprietățile sale rezistente la umiditate.

În plus, este necesar să se examineze zona de ferestre, acoperișuri și pereți pentru fisuri și găuri mici. Este necesar să se sigileze toate găurile nedorite care pot permite pătrunderea umidității în timpul ploii și topirea zăpezii.

decorare

După ce ați avut grijă de toate aspectele funcționale ale reparării balconului, trebuie să mergeți direct la finisare. Înarmat cu un proiect de design, trebuie să luați în considerare toate opțiunile pentru materiale care, în combinație, vă vor ajuta să creați un interior surprinzător de elegant.

Dar ce să faceți dacă doriți o reparație frumoasă, dar mijloacele financiare necesare pur și simplu nu există? Nu disperați și nu puneți venture în cutia din spate, dar trebuie să luați în considerare opțiunile care se vor încadra în buzunar.La urma urmei, repararea bugetului este uneori nu mai rău decât modelele scumpe.

Piața modernă a construcțiilor este plină cu același tip de bunuri, al căror cost este în categorii de preț complet diferite. Deseori, plata în exces este exclusiv pentru etichetă, care nu are absolut nimic de-a face cu calitatea materialelor.

În plus, varietatea gama este atât de mare încât vă permite să găsiți cu ușurință un echivalent buget decent pentru materiale mai scumpe. În același timp, partea calitativă a alegerii suferă numai în cazuri rare și numai atunci când alegerea se face în grabă și la întâmplare.

Să analizăm în detaliu ce materiale de finisare sunt cele mai potrivite pentru repararea unui balcon, precum și costul acestora. Acest lucru ajută foarte mult la facilitarea selecției, precum și la economisirea timpului și a propriei puteri.

pardoseli

Este destul de natural ca nu toate podelele să fie potrivite pentru un balcon deschis sau rece. Există cazuri când, sub influența temperaturilor prea mari sau prea scăzute, laminatul se umflă sau crăpește, iar fisurile obișnuite ale plăcilor.

Pentru balcoane reci este destul de potrivit linoleum dens, de înaltă calitate, care este nemaipomenit în îngrijire și ușor de ambalat. Dar cu umiditate excesivă și pe o astfel de suprafață pot apărea defecte sub formă de bule și diverse neregularități.

Podele ideale pentru balcoane reci pot fi porțelan, care este adesea folosit pentru a face scări de stradă, precum și cu care se confruntă unele case mici. Acest material nu numai că are calități precum rezistența la uzură și rezistența la căldură, dar are și un cost redus destul de atractiv.

Placi ceramice, spre deosebire de granit ceramic, este departe de a fi rezistent la toate condițiile de temperatură, de aceea este mai bine să-l folosiți doar pe balcoane calde și loggii. Această opțiune este convenabilă din punct de vedere al îngrijirii: țigla este ușor de curățat, nu absoarbe umezeala și este rezistentă la apariția de pete încăpățânașe.

În plus, sub țiglă sunt destul de des pardoseli calde, în timp ce se utilizează o cantitate destul de mare de mortar de ciment. Un astfel de podea se încălzește pentru o perioadă lungă de timp, dar după oprire, se menține căldura și se răcește mult mai mult decât orice alt material.

O anumită prudență cauzează un laminat pe balcon, și nu pentru nimic,deoarece în sezonul rece, în absența unei încălziri adecvate, o astfel de podea va deveni rapid fără valoare, pierzând nu numai funcționalitatea, ci și aspectul său original.

Dar, în combinație cu covorașele de încălzire, laminatul este destul de potrivit pentru instalarea încălzirii în pardoseală, sub rezerva utilizării unui strat suplimentar de protecție. Dar datorită ușurinței relative a materialului și a densității insuficiente, o astfel de podea se răcește destul de repede și, prin urmare, trebuie să fie pornit în mod regulat.

Este de remarcat faptul că pentru podeaua de pe balcon este mai bine să nu folosiți parchetul, deoarece această opțiune necesită o investiție financiară destul de mare, dar practic nu depășește caracteristicile de calitate, nici una dintre celelalte enumerate mai sus.

plafon

Finalizarea tavanului pe balcon poate să depindă de mai mulți factori, cum ar fi: nivelul de umiditate în cameră, prezența oricăror detalii funcționale, amplasarea iluminatului și, bineînțeles, preferințele individuale ale locuitorilor apartamentului.

Opțiunea cea mai bugetară și, probabil, cea mai ușoară pentru finisarea plafonului este considerată a fi vopsea sau pictura.Dar această opțiune este potrivită doar pentru balcoanele încălzite cu încălzire, deoarece la umiditate ridicată și vopsea puternică rece poate coaja, iar albirea se va rupe pur și simplu.

Pentru balcoane încălzite și balcoane încălzite, plafoanele întinse sunt perfecte. Această opțiune, deși necesită unele costuri financiare, dar se plătește complet pentru sine cu o durată lungă de viață, calitate, păstrarea aspectului original și capacitatea de a face iluminatul încorporat în tavan.

Panourile din plastic arată destul de bine pe plafoanele de balcon, dar au o durată de viață foarte scurtă. Acest lucru se datorează faptului că, sub influența unor fisuri intense de cristal de plastic și fisuri.

Spre deosebire de plastic, panourile din MDF sunt mai durabile și rezistente la uzură, astfel încât să le puteți folosi în siguranță pentru a termina plafoanele pe balcoane și loggii. Ele nu sunt deformate și nu își pierd aspectul original chiar și sub influența înghețurilor severe sau a căldurii, este necesar doar asigurarea fixării lor fiabile.

Este posibil să se ia în considerare tigla plafon destul de ușor, ieftin și destul de pertinent opțiune. Fabricat din polistiren expandat, acesta va ajuta nu numai să decoreze interiorul, ci și să creeze efectul izolației fonice.

În plus, plafonul poate avea elemente funcționale suplimentare, de exemplu, uscătoare de tavan. Deoarece sub influența unei încărcături destul de puternice, sub formă de lenjerie umedă, spălată, multe materiale nu pot rezista, este mai bine să folosiți acest tip de uscător pe tavane vopsite și vopsite, precum și pe panouri din MDF.

În ceea ce privește iluminatul, candelabrele și luminile de plafon pot fi poziționate complet diferit, cu excepția cazului în care, desigur, nu vorbim despre un tavan întins - numai un candelabru și nuanțele care coboară în jos vor fi potrivite pentru acesta.

pereți

Decorarea peretilor este probabil cea mai simpla si, in acelasi timp, cea mai consumatoare pas in procesul de reparare a unui balcon sau a unei loggii. Lucrul este că, înainte de aplicarea și fixarea materialelor de finisare, este necesar să se pregătească pereții folosind soluții și instrumente adecvate.

În primul rând, pereții trebuie curățiți de urmele reparației anterioare, precum și de tot felul de poluare, finisaje de peleți și alte decorațiuni vechi. Pentru a curăța pereții va ajuta soluții speciale, apă săpată, precum și șmirghel obișnuit.

Următorul pas va fi pregătirea pereților pentru acțiunile ulterioare - aplicarea primerului. Acest lucru este necesar deoarece grundul promovează cea mai bună aderență a materialelor pe suprafața peretelui. După aplicarea sa, pereții au nevoie de timp pentru a se usca.

Dacă doriți să decorați pereții cu orice plăci și plăci, chitul nu poate fi folosit, dar în cazul în care pereții balconului sau loggiei sunt decorați cu vopsea decorativă sau tapet gros, este mai bine să le așezați cu chit de culoare albă.

Există soiuri de umpluturi decorative și spatule corespunzătoare, cu care puteți crea o ușurare destul de interesantă pe suprafața pereților. Decorul similar poate fi folosit atât în ​​formă pură, cât și pentru a fi expus picturii decorative.

Pe pereți, precum și pe tavan, pot fi panouri din plastic și MDF, despre funcționalitatea căreia s-au mai spus multe. Este necesar să adăugați numai că panourile din plastic sunt potrivite doar pentru balcoane și loggii cu un sistem de termoreglare care vă permite să mențineți aceeași temperatură în cameră.

În plus față de toate materialele de mai sus pentru decorarea balcoanelor utilizați "căptușeală" - o placă subțire obținută în procesul de prelucrare a lemnului, care este utilizat pentru finisarea orice premise. Acest material arată foarte frumos pe pereți, dar are nevoie de un strat de protecție.

Placile de fatada cu efect de aruncare a pietrelor arata foarte frumos si elegant. Dar nu trebuie să exagerăm și să ne așezăm toți zidurile cu astfel de plăci, pentru că acest lucru ar părea prea variat. Este mai bine să o folosiți ca un decor neobișnuit.

Finisaj exterior

Decoratiuni interioare, desigur, dureaza mult timp si efort si necesita o atentie deosebita, dar, cu toate acestea, nu uita de exteriorul balconului, a carei vedere se deschide zilnic pentru multi oameni care trec pe strada.

Desigur, unele tipuri de balcoane nu necesită nici o decorare exterioară specială, deoarece sunt deschise și au o partiție turnată. În acest caz, va fi suficient doar să-l curățați și să-l vopsiți pentru a avea un aspect mai estetic.

Și un alt lucru - balcoane acoperite și loggii, a cărui parte exterioară trebuie să mențină o vedere favorabilă.Dar, dacă pentru repararea balcoanelor la etajele inferioare nu este nevoie de echipament special, atunci pentru finisarea etajelor superioare este posibil să aveți nevoie de ajutorul specialiștilor din exterior.

Dacă balconul sau loggia este complet glazată, în acest caz este suficient doar să curățați cu atenție ferestrele, toate detaliile și profilele suplimentare și, dacă este necesar, să actualizați culoarea elementelor metalice.

Dar cum rămâne cu viziunea standard, în care numai jumătate din balcon este glazurat? Partea exterioară a balconului poate fi vopsită cu o vopsea specială care este rezistentă la schimbările de temperatură, umiditate ridicată și expunerea la raze ultraviolete puternice. În unele cazuri, meșteșugarii folosesc tencuială decorativă pentru a crea relief pe suprafață.

Dacă balconul are un finisaj exterior din lemn, merită să ai grijă de protejarea suprafeței sale, deoarece sub influența factorilor externi arborele își poate pierde proprietățile funcționale și aspectul original.

Cea mai comună decorare a suprafeței exterioare a balconului cu foi metalice cu nervuri. Nu au nevoie de îngrijire specială, sunt rezistente la îngheț și nu își pierd forma sub influența căldurii sau a ploii.Dacă este necesar, tot ce va fi necesar pentru a reîmprospăta aspectul este să actualizați ușor culoarea finisajului.

Idei interesante

Fără îndoială, toată lumea a cerut ideea de a repara pe balcon, mai devreme sau mai târziu, să o aducă la viață. Și pentru a simplifica sarcina, am luat câteva modele diferite și foarte atractive. Să analizăm în detaliu reparațiile elegante ale balcoanelor.

Această opțiune de reparație ieftină pe loggia va atrage mulți iubitori de interioare frumoase. În plus, spațiul este folosit cu înțelepciune și destul de demarcat din punct de vedere funcțional, ceea ce va avea cu siguranță o cameră atât de mică.

Pereții acestui balcon sunt decorați cu lemn, care, la rândul său, este tratat cu lacuri transparente, conferind suprafeței o stralucire lucioasă. Linoleumul este așezat pe podea, a cărui nuanță este doar o pereche de tonuri mai închise decât culoarea pereților.

Partea funcțională a interiorului este un dulap încorporat, în interiorul căruia puteți stoca orice lucruri, iar pe suprafața orizontală superioară există vase, ghivece de flori, cărți sau orice obiecte decorative de interior.

Un design foarte interesant, foarte modern, în culori luminoase, are un loc pentru a fi chiar pe o mică loggie.Plăcile care imită piatra pe unul dintre pereți reprezintă un element decorativ central, astfel încât restul pereților ar trebui aranjați în culori mai liniștitoare folosind tencuiala și panourile de vopsea sau din plastic.

Podeaua este decorată cu laminat ușor, astfel încât izolarea termică și apa este necesară doar pe un astfel de balcon. Ca element funcțional pe balcon, este implicat un dulap mic, încorporat, a cărui suprafață, în combinație cu perne, acționează ca o canapea mică.

Există, de asemenea, o masă pliantă mică, care va fi foarte utilă în timpul băuturilor pe ceai pe balcon. Ca decor suplimentar există rafturi mici pentru ghivece de flori, precum și perdele romane în culori roz plăcute.

Un alt design elegant cu zidărie imitație este potrivit pentru un balcon clasic glazurat. Pentru o creștere vizuală a spațiului, este mai bine să decorați un perete de piatră de perete opus ferestrelor balconului.

Parcela de beton sub ferestre este decorată cu gresie lucioasă de dimensiuni mici, iar podeaua este decorată cu plăci ceramice întunecate, dar cu o suprafață mată.Este demn de remarcat faptul că acest balcon mai mult decât orice alte are nevoie de izolare și detalii de încălzire.

Ca un plus decorativ, ar trebui să utilizați un pervaz îngust, lămpi elegante și perdele elegante.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor