Loggia încălzită și balconul faceți-l singur

 Loggia încălzită și balconul faceți-l singur

Balconul va deveni un living suplimentar, dacă este echipat corespunzător. Înainte de a începe să vă gândiți prin interior și cumpărați mobilier, trebuie să încălziți loggia. Puteți să o faceți singur fără a utiliza echipamente profesionale.

Selectarea materialelor

Pentru finisarea loggiilor și crearea izolației se folosesc mai multe tipuri de materiale. Înainte de a lucra este necesar pentru a decide care dintre ele vor fi mai potrivite. Acestea diferă în funcție de preț, de performanță și de specificitatea utilizării.Încălzitoarele populare includ:

Spuma de plastic

Materiale spumoase de densitate diferită. Materialul este disponibil sub formă de plăci pătrate sau dreptunghiulare. O caracteristică distinctivă a spumei este o durată lungă de viață. Materialele plastice sunt simple în procesul de prelucrare și instalare, chiar și începătorii le pot folosi. Avantajele materialului includ costul scăzut și cea mai scăzută conductivitate termică pe segmentul de piață ocupată.

Vată minerală

Izolație universală produsă din diferite tipuri de topiri - din sticlă, vulcanică și sedimentară. Pe această bază, materialul este de trei tipuri: vată de sticlă, lână de piatră și zgură. Un strat de aer este folosit ca izolator de căldură, cu care camera este izolată de frig. Materialul este produs sub formă de role, plăci sau cilindri, care pot fi ușor tăiate și prelucrate.

Avantajele vatei minerale includ rezistența la foc, rezistența la apă, rezistența la compuși chimici agresivi și izolarea fonică bună. În plus, materialul este responsabil de circulația continuă a aerului și contribuie la menținerea microclimatului în interiorul încăperii.O altă caracteristică utilă a produsului este prietenia cu mediul înconjurător. Mai puțin resurse sunt cheltuite pentru producția de vată minerală, nu eliberează compuși nocivi în aer.

Penoplex

Izolație, care se bazează pe polistiren. Materialul este produs prin forarea materialelor plastice printr-o gaură de formare. Spuma de polistiren extrudat este produsă sub formă de plăci dreptunghiulare de diferite culori.

De-a lungul perimetrului produsului este o șanfrenare, care simplifică fixarea materialului și permite ca elementele să fie așezate cât mai aproape una de cealaltă. Penoplex are o structură poroasă cu celule mici umplute cu gaze și izolate unul cu celălalt. În detrimentul acesteia sunt obținute caracteristici bune de izolare termică: încălzitorul poate fi utilizat chiar și în condițiile unor ierni grave.

Materialul cântărește puțin, ceea ce simplifică transportul și instalarea acestuia. Greutatea izolației poate rezista chiar și unei fundații ușoare, iar instalarea nu necesită ajutorul profesioniștilor. În plus, penoplex cântărește puțin, iar durata sa de viață poate atinge 50 de ani. Produsul nu putrezeste si nu se descompune, este rezistent la microorganisme dăunătoare.

Spumă din polietilenă spongioasă

Un strat de polietilenă, umplut cu gaz și lipit pe folie. Material universal multifuncțional care menține căldura, absoarbe umezeala, reflectă aburul și acționează ca un izolator de sunet. Produsul este alcătuit din mai multe straturi, dintre care unul este fabricat din aluminiu și reflectă până la 97% din căldură.

Materialul este ușor de manevrat și tăiat, cântărește puțin. Grosimea mică a produsului vă permite să o poziționați atât la capăt, cât și la suprapuneri. Polietilena mărește eficiența termică de două ori, depășind o altă temperatură.

Instrumente necesare

După achiziționarea materialului, aceștia procedează la alegerea echipamentului adecvat și a inventarului. Izolarea termică a balconului nu necesită utilizarea unor unelte complexe dificil de accesat, iar un începător poate face toată munca.

Pentru logigile de finisare vor fi necesare:

 • Bomfaier. Necesitatea de a taia materialele.
 • Pistol de lipire. Se utilizează pentru lipirea elementelor.
 • Spatulă. Folosit pentru aplicarea adezivului și chitului pe suprafețele de lucru.
 • Punch sau burghiu. Aceste unelte taie găuri pentru dispozitive de fixare.
 • Perie. Se utilizează atunci când trebuie să pictați chitul.
 • Sandpaper.Necesar pentru tratarea finală a suprafeței izolației.
 • Nivelul. Controlează planul vertical al suprafeței.
 • Perie. Este aplicat primer.
 • Cupă pentru construcții. A crescut un lipici.
 • Lamele din lemn, colturi metalice. Pentru prelucrarea marginilor izolației, a plăcilor de montaj.
 • Șuruburi, cuie, dibluri. Ele sunt folosite ca elemente de fixare.
 • Capsator de construcții. Necesar la instalarea și fixarea materialelor. Lungimea brațelor este de 10 mm.
 • Spumă poliuretanică. Se utilizează pentru a închide sloturile și marginile.

Lista de instrumente variază în funcție de materialul selectat și de caracteristicile loggiei.

Atunci când balconul are o suprafață neuniformă, se pot aplica compuși de nivelare, ciment, nisip sau finisaje înainte de reparații. Pentru măsurarea lucrărilor, folosiți o riglă sau o bandă, iar pentru diluarea adezivului veți avea nevoie de o găleată de construcție sau de alt container care nu va fi murdar să fie pătat.

Lucrări pregătitoare

Înainte de a trece direct la weatherization de balcon, ar trebui să eliminați toate gunoi și murdărie de la loggia. Dacă straturile vechi sunt pe podea sau pe pereți, acestea trebuie îndepărtate. De asemenea, în timpul pregătirii este necesar să se împartă balconul în zonele "reci" și "calde".Primele sunt pereți și colțuri orientate spre stradă sau învecinate cu alte suprafețe neizolate. Toate celelalte părți ale balconului sunt calde.

Pe baza acestui plan se subliniază activitatea viitoare:

 • Pereții și colțurile care mărginesc strada trebuie încălzite cu o atenție specială;
 • Dacă balconul este mărginit de o loggie încălzită, partiția dintre ele nu poate fi procesată;
 • Podeaua și tavanul sunt izolate indiferent de designul și amplasarea balconului;
 • Unghiurile formate de zonele "calde" nu sunt încălzite.

Înainte de izolare, se recomandă acoperirea podelei cu grund. Deci, va fi posibil să se prevină apariția mucegaiului și reproducerea microorganismelor dăunătoare. Pe lojile neglijate sunt adesea descoperite prin găuri, găuri și goluri. Sunt sigilate cu spumă sau soluții speciale pentru a evita pierderile de căldură și pentru a prelungi durata de viață a izolației.

Loggia geamuri

Glazura - un pas necesar în procesarea balconului. Aceasta va menține cald, va proteja camera de vânt, zăpadă și ploaie și va transforma loggia într-o cameră separată. Această procedură necesită mai mult efort decât izolarea directă și pentru implementarea sa este recomandat să se adreseze profesioniștilor. Cu toate acestea, reparații mai experimentați și mai încrezători în sine pot face acest lucru.

Există mai multe moduri de a glaza un balcon:

 • Utilizarea cadrelor din lemn. Avantajul acestei metode este calitatea ridicată a materialelor utilizate, rezistența, durata lungă de funcționare și caracteristicile externe excelente. Ramele din fonta de lemn împiedică zgomotele stradale, păstrează căldura. Aveți grijă numai la construcțiile glisante. Ele sunt realizate astfel încât apa să poată pătrunde și să gheață la o temperatură negativă.
 • Ferestre fără rame. Garantează protecția împotriva precipitațiilor atmosferice, a condițiilor meteorologice nefavorabile. Designul are un minim de elemente, fiecare dintre ele fiind de înaltă calitate și durabilitate. Atunci când utilizați această metodă, cadrele nu sunt vizibile, deoarece ferestrele par a fi solide și mai multă lumină pătrunde. Dezavantajele metodei includ costul ridicat și imposibilitatea loggiei de izolare completă, din cauza faptului că o loggie poate fi curățată cu vânturi puternice de vânt.
 • Cu ajutorul structurilor metalice. Metoda este distribuită datorită performanței bune și costului relativ scăzut.Sistemul va menține temperatura în cameră, asigurând o circulație sigură a aerului. Structurile din plastic sunt mai funcționale decât cele din lemn sau alte cadre, deoarece balconul poate fi ventilat chiar și în sezonul rece.

  Sistemele au o durată lungă de viață. Glazată în acest fel, balconul va dura cel puțin 40 de ani. Designul conține găuri de drenaj care minimizează riscul de răcire a cadrelor. În plus, plasticul este mai ușor de întreținut - nu necesită vopsire, este ușor de spălat și curățat.

 • Aluminiu geamuri. Una dintre cele mai ieftine opțiuni. Designul este ușor, sarcina pe balconul tavanului este minimă. În același timp, materialele sunt puternice, durabile și rezistente la solicitarea mecanică exterioară. Este ușor să aibă grijă de ei, nu se tem de umiditate și temperaturi ridicate. Instalarea structurii se face într-un timp scurt, fără experiență va fi capabil să o facă.

Modul de izolare corect din interior: instrucțiuni pas cu pas

Pe balcon este necesar să se ocupe de trei tipuri de suprafețe. Ar trebui să înceapă cu podeaua, apoi să meargă la pereți și la tavan.Procedurile pentru fiecare dintre zone sunt efectuate într-un mod similar, dar există unele diferențe în straturile filelor.

Podea izolată constă din mai multe straturi:

 • Hidroizolarea. Este așezat pe podeaua din beton. Pentru balcoane din sticlă se aplică folie de plastic.
 • Busteni din lemn. Ele sunt realizate din lemn de dimensiune 100x60 mm. Elementele se aliniază pe un plan, punând sub ele bare și pene.
 • Material termoizolant. Izolația se potrivește în spațiul dintre decalări. Este important ca straturile să fie strânse între ele, iar între ele nu au existat lacune.
 • Parbriz izolator de aburi. Este montat pe o podea dură, care poate fi folosită ca placaj.

Acoperirea finală este pusă pe ultimul strat, dar acest lucru trebuie făcut după ce toate reparațiile au fost finalizate. În caz contrar, podeaua poate fi zgâriată, colorată sau incapacită.

Încălzirea pereților începe cu instalarea cutiilor. În cazul în care se efectuează reparații într-o casă de panouri, inițial este necesar să se facă gardul solid al loggiei și numai apoi să se procedeze la reparații. Cutia este asamblată dintr-o cherestea cu dimensiunile de 40x40 sau 50x50 mm.Mai întâi, ele au elemente verticale și le fixează cu dibluri, apoi le conectează cu detalii transversale. În spațiul dintre cutie se pune o izolație, apoi se atașează o peliculă de barieră de vapori.

Ultima etapă - tratamentul plafonului:

 • Suprafața curățată este tratată cu antiseptic.
 • Cârligele sunt lipite în tavan cu șuruburi sau dibluri cu șuruburi de blocare.
 • Izolația este montată folosind clei de lemn sau spumă.
 • Pentru a crea o peliculă de polietilenă sau folie din barieră de vapori.
 • Dacă doriți să instalați iluminarea plafonului, sunt ținute firele electrice.
 • Designul este cusut cu panouri din plastic sau din lemn.

După încălzirea suprafețelor balconului continuați până la finisare. În această etapă, puteți alege designul original, în funcție de culoarea mobilierului, de destinația camerei viitoare și de prezența elementelor decorative. În acest stadiu, se creează o atmosferă de confort, de aceea trebuie acordată o atenție deosebită scenei. Dacă este necesar, puteți contacta profesioniștii pentru a crea un proiect original.

decorare

Etapa finală a lucrărilor de reparații acoperă pereții.La terminarea îngrijirii atât asupra caracteristicilor estetice ale balconului, cât și asupra funcțiilor de protecție. Balconul trebuie izolat de condițiile de mediu nefavorabile și să fie confortabil pentru șederea regulată în interior. Când se instalează, se recomandă să se ia bare cu o grosime de cel mult 2 cm. Sunt fixate astfel încât să existe un spațiu între ele pentru materialele de finisare, cum ar fi etanșantul alb.

Finisajul final este realizat din mai multe tipuri de materiale:

 • panouri pentru pereti. Materie naturală cu o culoare naturală. Fixat cu unghii sau un capsator de construcții. Căptușeala este durabilă, rezistentă la uzură, rezistentă la umezeală. În același timp, este destul de scump.
 • Panouri din plastic. Materialul este ușor de instalat, folosind metoda "cuie lichide" pentru instalare. Plasticul rezistă la temperaturi extreme și umiditate ridicată, nu necesită pictura. Producătorii de panouri oferă o gamă largă de culori. Puteți alege un panou imitând lemn sau decorat cu desene.
 • MDF. Materialul este un panou de carton presat, acoperit cu un film special. Pentru dispozitivele de fixare a elementelor se folosesc cleme.Particularitatea materialelor de construcție este că absoarbe bine umiditatea, prin urmare este necesar să se evite contactul cu apa.

Noi încălzim loggia panoramică

Ferestre mari, lipsite de cadre și partiții - o opțiune pentru cei care doresc să facă un balcon cu interiorul original. O astfel de geam este mai scumpă și este un semn al elitismului. Încălzirea loggiei panoramice este asociată cu o serie de nuanțe, fără de care este imposibilă izolarea completă a încăperii și protecția acesteia de precipitații.

Prelucrarea balconului cu acest tip de geam necesită mult efort, deoarece lucrarea poate necesita reamenajarea spațiului. Acest lucru va necesita permisiunea de a face modificări structurilor de sprijin. În plus, este posibil să aveți nevoie de ajutorul specialiștilor: lucrul necesită utilizarea unui echipament special.

Primul pas este să încălzi podeaua. Acest lucru se face înainte de instalarea sticlei. Astfel, grosimea izolației și a altor straturi izolatoare va fi aleasă arbitrar, fără a se baza pe lățimea ferestrelor. Pentru tavan și pereți, grosimea panourilor nu este atât de critică, pentru că puteți să le rezolvați în ultimul moment.

În timpul reparării pardoselii, se plasează mai multe straturi de materiale, procedura va fi similară cu instalarea elementelor pe loggii obișnuite. Modificările încep după instalarea izolației izolate. În această etapă, elementele de încălzire, senzorii de termoreglare și firele electrice sunt așezate pe podea. Acestea trebuie să acopere 70% din suprafață și mai mult; distanța față de perete este de cel puțin 50 mm. În continuare, construcția este turnată cu mortar de ciment cu lățimea de 40-60 mm, o banda de amortizare este plasată în jurul perimetrului (10x100 mm).

Greseli tipice

Mulți proprietari de balcoane își încep încălzirea, fără a lua în considerare numeroasele nuanțe ale muncii. Pentru a prelungi durata de viață a loggiei finisate și pentru ao face cât mai funcțional posibil, este necesar să se precizeze în mod clar planul de lucru și să se evite greșelile tipice în timpul reparațiilor.

 • Loggia geamuri pe paranteze. În timpul lucrărilor, proprietarii apartamentului pot aduce rama pentru geam la exterior. În acest caz, va apărea un parasol de-a lungul perimetrului loggiei, pe care se va acumula zăpada. Din acest motiv, pe fațada clădirii apar suprafețe de gheață.
 • Utilizând un singur strat de izolație. La instalarea blocurilor de spumă cu grosimea de 70-100 mm, mulți oameni neglijează necesitatea de a le izola în plus.Aceasta este o greșeală, pentru că chiar și o astfel de așezare poate îngheța în timpul frigului prelungit și a vânturilor puternice.
 • Lipsa de barieră la vapori. Fără utilizarea unui astfel de strat, materialul poate umezi și strica suprafața de pe balcon. În special, este periculos în cazul în care balconul este izolat cu vată minerală. Pentru păstrarea izolației, se recomandă așezarea unui strat de film de barieră de vapori.
 • Utilizați materialul de etanșare fără protecție. Spuma sigilantă se prăbușește rapid sub influența soarelui și a umidității ridicate. Poate începe să bubbleze și să strică aspectul loggiei. Pentru a evita acest lucru, reparația ar trebui să taie excesul de etanșant, să spargă marginile și să le acopere cu acrilic sau chit.
 • Încălzirea zonelor "calde". Zidul dintre apartament și loggia nu necesită procesare. Încălzirea nu va afecta temperatura în încăperea următoare sau pe balconul propriu-zis, iar procedura va fi asociată doar cu o pierdere de bani.

O altă greșeală care poate fi făcută în timpul reparației unui balcon este lipsa permisiunii de a lucra cu structuri portante. Atunci când sunt planificate reamenajări serioase la sediu, acestea trebuie raportate biroului de inventariere tehnică, care înregistrează obiecte imobile.Cu toate acestea, permisiunea nu este necesară atunci când, de exemplu, geamurile cu geam termopan sunt instalate pe balcon.

În concluzie, vă oferim un scurt curs de formare video privind epuizarea unei loggii sau a unui balcon.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor