Proiectarea unei loggii combinate cu o cameră

 Proiectarea unei loggii combinate cu o cameră

Recent, una dintre cele mai importante direcții în designul interior al unei camere cu loggia este combinația lor. Această soluție vă permite să măriți zona camerei, să o faceți mai ușoară și mai funcțională. În plus, această mișcare de proiectare vă va permite să transformați camera dincolo de recunoaștere, răcorind interiorul cât mai mult posibil.

Avantajele combinării

Momentele pozitive ale combinării a două spații sunt evidente pentru mulți:

 • Suprafața totală a camerei devine mai mare, ceea ce vă permite să țineți mai multe lucruri acolo sau să alocați o zonă suplimentară. Datorită aderării loggiei, proprietarii primesc, de asemenea, o fereastră panoramică mare prin care penetrează mai multă lumină.
 • Această soluție este interiorul camerei de astăzi în tendință, astfel încât oaspeții vor aprecia bunul gust de proprietarii apartamentului.

contra

Cu toate acestea, o astfel de soluție are un dezavantaj, care este adesea uitat și subestimat.

 • În cazul în care se adaugă spațiu suplimentar datorită izolației balconului și dezmembrării ușii și ferestrei balconului, atunci nu există dificultăți speciale. Cealaltă modalitate de a uni coridorul și camera implică demolarea unei părți a peretelui exterior al casei, ceea ce nu este atât de ușor de făcut.
 • Necesitatea de a dezmembra peretele exterior nu va fi o sarcină dificilă pentru o echipă de muncitori. Dar, înainte de începerea lucrărilor, este necesar să se obțină aprobarea unui specialist și un proiect de reconstrucție semnat de el.
 • Diferite autorități nu sunt întotdeauna de acord cu privire la astfel de opțiuni de reamenajare, în care scopul spațiului balconului se schimbă. Prin urmare, merită să se decidă dacă este recomandabil să se deterioreze pragurile instituțiilor de stat pentru o lungă perioadă de timp pentru încă 3-5 metri într-o cameră.
 • În caz de incendiu, balconul este un loc pentru a salva ocupanții, de unde pompierii sunt mai ușor de evacuat. În timpul reamenajării, această zonă își pierde funcția,și siguranța împotriva incendiilor în apartament este încălcată. Ieșirea va fi prezența unui alt balcon, care modificări în interior nu se aplică.
 • La elaborarea designului, merită să ne amintim că jumperul este un element de susținere și nu poate fi demolat. Prin urmare, maximul care se poate face este un portal pe site-ul fostei loggii și o podea de balcon ridicată la nivelul unei încăperi.
 • Încălzirea nu este calculată pe teritoriul balcoanelor și ale loggii, iar radiatoarele nu au voie să fie instalate acolo. Prin urmare, reconstrucția va necesita încălzire semnificativă a zonei fostului balcon.
 • În casele prefabricate, loggia este o continuare a plăcii. Prin urmare, o parte din perete sub fereastra balconului are o mare influență asupra echilibrului și forței plăcilor. Când se planifică o cameră cu un balcon într-o casă de panouri, o parte din perete este interzisă pentru a demola, iar designerii se joacă în jurul ei ca o masă sau alt element de decor.
 • Într-o casă din cărămidă se poate opta pentru combinarea spațiilor. Și dacă pereții de pe laturile loggiei nu poartă, atunci ar trebui să fie mai întăriți.
 • În orice caz, este imposibil să se înceapă reamenajarea fără aprobarea prealabilă.Gustul gustului și cursa pentru un interior la modă se pot transforma într-o tragedie, dacă balanța generală a clădirii este supărată.

Dezvoltăm un proiect de proiectare

Astfel, atunci când a fost luată decizia de reorganizare a spațiului de locuit, este necesar să se adune un pachet de documente - un extras din registrul casei, un pașaport tehnic, o copie a contului personal, documentele care confirmă dreptul de proprietate. Apoi, trebuie să faceți un proiect de reamenajare și să îl coordonați cu TsGSN, serviciul de pompieri și compania de management. Ultimul pas va fi coordonarea în cadrul Oficiului de Arhitectură, care poate dura până la 45 de zile.

După înregistrare, puteți începe să măriți zona din cameră în detrimentul loggiei. De obicei, în acest scop, proiectantul sau dezvoltă independent un proiect de proiectare a viitorului spațiu, ținând cont de preferințele funcționale, de stil și personale.

Începeți amenajarea părții viitoare a camerei cu înlocuirea sau instalarea de ferestre noi.

De obicei, geamurile balcoanelor și a loggilor se efectuează în mod fierbinte, prin instalarea unor cadre articulate sau alunecoase, care nu protejează împotriva frigului și a zgomotului în exterior.

De asemenea, trebuie să izolați corespunzător podeaua și pereții loggiei.De obicei, spațiul este încălzit cu spumă de polistiren, spumă plastică sau penofola, iar spațiile sunt etanșate cu etanșant sau spumă pentru a proteja împotriva umidității și a vântului.

Atunci când se instalează o încălzire prin pardoseală poate fi utilizată pentru finisarea plăcilor din piatră sau ceramică. Un covor sau linoleum în sine vor crea căldură suplimentară și vor fi mai accesibile pentru mulți.

Designul și stilul camerei viitoare depind de scopul său:

 • Atunci când combinați o loggie și o cameră, puteți crea o zonă excelentă de ședere prin plasarea unei canapele cu rafturi sau a unei mese cu scaune și a unei mese acolo.
 • În cazul în care loggia se află în camera copiilor, combinarea celor două spații le va oferi copilului mai mult spațiu pentru a juca și a stoca jucăriile. În detrimentul loggiei, puteți zona de camera pentru copii și să alocați un loc pentru cursuri și să jucați spațiu, precum și un loc de dormit.
 • Pentru cei care lucrează acasă, puteți să dotați biroul pe balcon. Această opțiune va fi ideală pentru persoanele creative - artiști sau croitorești. Într-un singur loc puteți agăța un număr mare de rafturi, unde este convenabil să aranjați toate materialele de lucru.Atelierul de lucru de pe site-ul fostului balcon vă va permite să faceți munca sau munca preferată fără întrerupere din partea familiei.
 • O altă opțiune interesantă pentru aranjarea acestui spațiu este sera de flori.. După instalarea rafturilor speciale și a rafturilor pentru ghivece de flori pe lojile, puteți organiza o grădină de iarnă cu plantele dvs. preferate.
 • Adesea loggia devine un fel de continuare a bucătăriei. În acest caz, este posibil să instalați un contor de bara sau o masă de masă pe ea, astfel încât în ​​timpul unei mese să puteți admira vizualizarea din fereastră și nu din emisiunile TV.

Dar un interior foarte bun al noului spațiu poate fi creat prin aderarea la un anumit stil. Câteva indicații populare pentru înregistrarea unei loggii:

 • Provence - utilizarea materialelor naturale și predominanța culorilor pastelate ușoare pentru tavan și pereți. Interiorul salută motive florale și mobilier antic pictat în alb, flori proaspete și accesorii forjate.
 • Stil modern - o gamă largă de culori, de la nuanțe clasice la extravagante, mobilier fără cadru sau scaune de răchită. Stilul va ajuta la evidențierea accesoriilor - imaginile artiștilor moderni, lămpi futuriste și jaluzele sau perdele luminoase.
 • Stilul japonez - predominanța gama roșu-negru în interiorul și mobilierul de culoare brun închis, vernisat. Jaluzelele de bambus pot fi atârnate pe ferestre, pereții pot fi decorați cu imagini de caractere japoneze sau fanii volumetrici. Gustul oriental va fi adăugat cu sakura artificială și vase diferite japoneze.
 • High-tech - culori cu o predominanță de culori gri-argintiu și negru, un minim de articole și un număr mare de accesorii din sticlă și metal. Stilul sugerează o expansiune vizuală a spațiului, care este realizată cu ajutorul unei multitudini de lămpi cu LED-uri sub tavan.
 • Loft - paletă limitată în gri sau albastru, decor minimal și prezența celor mai simple mobilier. Dacă spațiul permite, mai multe zone pot fi distinse folosind partiții și ecrane. Prezența ferestrelor panoramice este binevenită.

Nuanțe interioare

Datorită spațiului limitat al loggiei, designul interior are unele particularități.

 • Toate mobilierul din zona balconului trebuie să fie compact și ocupă un minim de spațiu.
 • Spațiul de economisire va ajuta la încorporarea dulapurilor și a rafturilor de perete, a blatului de lucru și a scaunelor.
 • Pentru depozitarea obiectelor și a uneltelor sezoniere, precum și a altor obiecte, nișe care sunt echipate cu un plafon loggia sunt perfecte.
 • De asemenea, iluminarea trebuie să fie compactă, dar să nu neglijeze numărul lor. Spoturi adecvate pe tavan sau pe perete.
 • Pentru a tapi ferestrele, ar trebui să alegeți jaluzele mai compacte sau jaluzele romane, în timp ce perdelele vor reduce vizibil spațiul și vor interfera.
 • Este mai bine să alegeți materiale practice și rezistente la umiditate pentru a finaliza spațiul loggiei.

Sfaturi

 • Pentru a crea o atmosferă de vară pe tot parcursul anului puteți obține cel puțin câteva plante pe loggia. Unii locuitori ai orașului cresc verzi și chiar castraveți cu roșii acasă.
 • Dacă locul fostului balcon este rezervat pentru sala de gimnastică, atunci este mai bine să dați prioritate simulatoarelor multifuncționale, care nu vor ocupa mult spațiu.
 • Ghirlandele atârnate în jurul perimetrului loggiei vă vor ajuta să creați un sentiment fabulos, care poate avea aceeași culoare sau o clipire.
 • Pentru a obține un interior cu adevărat elegant, este mai bine să încredințați profesioniștilor proiectarea loggiei încorporate.

Exemple de succes

Fotografiile interioarelor finisate vă vor permite să demonstrați opțiunile posibile pentru aranjarea unei loji.

 • Ideea de a organiza o sală de gimnastică la domiciliu va încuraja cu siguranță mamele tinere. Ei își pot practica figura în timp ce bebelușul doarme. O pereche de simulatoare și o culoare verde frumos va da un impuls de energie pentru întreaga zi.
 • Soluția pentru loggia îngustă și lungă, cu o priveliște frumoasă, va fi contorul de baruri, în spatele căruia este plăcut să beți o ceașcă de cafea sutra sau să discutați cu prietenii.
 • Pentru un apartament cu o cameră, o loggie va fi o opțiune excelentă pentru o sală de joacă pentru copii în care nu se pot încadra numai jucăriile, ci și un loc de muncă pentru cursuri.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor